Xenoblade Chronicles / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Xenoblade Chronicles

IMAGE(http://www.pelaajalauta.fi/files/176/xenoblade2.jpg)

Kehittäjä: Monolith Soft
Julkaisija: Nintendo
Alusta: Wii
Genre: (J)RPG

Ylistystä suunnalta jos toiselta. Tyhjäksi ostettuja varastoja. Kamppanjoita julkaisun puolesta. Siinä missä jälleen yksi suuria nimiä sisältävä pelisyksy kääntää katseita puoleensa tempulla jos toisella, teki tuntemattomampi Wii-nimike paljon jo pelkällä olemassaolollaan. Xenoblade Chronicles onkin kirkkaimpia hetkiä kotikonsolien JRPG-teosten keskuudessa vähään aikaan.

Roolipeliveteraani Tetsuya Takashin uusimman ohjaustyön lumoavuudesta kiitos kuuluu hurmaavalle toteutukselle ja ideoinnille. Vanhoja tuttuja elementtejä on rukattu ja yhdistelty kokonaisuudeksi, jossa on bongattavissa paljon tuttua, mutta niinkin puhtaaksi hiottuna, että siitä kehtaa todistetusti vanhempikin roolisankari innostua. Jo aivan alkumetreille pelaaja heitetään maailmaan, jossa käytännössä joka toinen NPC tarjoaa sivutehtävää pureskeltavaksi samalla kun potentiaalinen maailmanpelastaja kerää muun muuassa kokemusta löytämällä laajasta, mielenkiintoisesta ja rakkaudella rakennetusta maailmasta uusia alueita ihmeteltäväksi. Kahleettomuus ja palkitsevuus ovatkin Xenobladen suurimpia teemoja.

Pakkohan tämäkin ketju oli siis tänne vielä siirtää, kun juttua aiheesta irtosi vanhoillakin boardeilla. Nyt kun aikaakin on ehtinyt kulua, ovat porukat varmasti myös jo ainakin lähempämä lopputekstejä, jolloin myös mietteet voivat olla hieman poikkeavampia kuin aiemmin. Tietysti myös uudet pelistä kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita ja heille ohessa onkin pari varsin oivaa esittelyvideota.

Video 1
Video 2

Pitkästä pelistä kun tosiaan on jo pelkästään tarinallisesti kyse on oma panostukseni Bioniksen helmoissa seikkailuun ollut viime aikoina todella vaihtelevalla tolalla. Edistymistä kuitenkin tapahtuu aina vähäsen ja nyt aikaa on kulunut noin 60 tuntia, joihin on mahtunut paljon iloa, huimasti hupia mutta myös pari tympääntymistäkin.

Tietysti ensisijaisesti täytyy edelleen peliä hehkuttaa. Japsiropegenre on kärsinyt viime aikoina ikävästä alennustilasta, mihin Xenoblade vastaa voimalla. Pelin suunnittelu on ollut pääosin rautaista, sillä huomiota on kiinnitetty niin käyttäystävällisyyteen kuin pelaamisen koukuttavuuteenkin. Ohjainta on usein hankala laskea käsistään, kun tekemistä piisaa eri paikoissa jatkuvasti ja vaihtelua simppeleihin taisteluihin voi tuoda käyttämällä eri hahmoja, jotka tosiaan myös eroavat toisistaan kivasti.

Siltikin pelin kestäessä monta kymmentä tuntia, ne paikkaamattomat aukot alkavat näkyä väkisin jossain pisteessä. Erityisesti muutamat questit pakottivat minut pitämään hetkellistä taukoa, kun suurehkoilta alueilta ei millään meinannut aina välillä törmätä henkilöihin, joille täytyisi puhua, eikä onnistuessaankaan urakka lopulta aina ollut sen vaivan arvoista. Questien perinteinen kerää ja/tai tapa -idea on myös nopeasti nähty, joten lopulta pelin ovelimmiksi korteiksi jäävätkin lähinnä jättimäinen maailma sekä poikkeavat hahmot.

En näin kykenekään yhtymään siihen populaan, joka hehkuttaa pelin olevan parasta koskaan, mutta jo pakkomielteeni rämpiä aina pienenkin tauon jälkeen eteenpäin osoittaa, että Monolith on toki onnistunut loistavasti asioissa, jotka ovat monelta hakusessa. Jo tämän piirteen takia uskallankin omalta osaltani suositella tutustumista Xenobladeen, jos japanilainen roolipelaaminen vain liikkuu lähellä sydäntä. Monelle se on ollut ensiaskel hienoihin kokemuksiin.

Noin 3 tuntia (vasta) olen pelannut ja täytyy sanoa, että on tuntunut todella hyvältä peliltä, vaikken koskaan ole japsiropeja pelannut. Taistelun kanssa oli alussa vähän opettelemista, mutta kyllä siihen tottui kunhan vain muistaa vaihtaa targettia eikä ihmetellä vihollisen vieressä kun ei oma hahmo lyö sitä ja tajuta sitten, että tähdätty vihollinen olikin ihan toisella puolella aluetta. Myös tarina on saanut minut otteeseensa ainakin nyt kun ensimmäinen juonenkäänne on tapahtunut.

Sitten olisi pari kysymystä. Mitä ovat nuo Affinity Coinit? Kun katsoo hahmojen kykypuita, niin siellä lukee Affinity Coins 7/7. Että voiko niitä jotenkin käyttää ja onko varastoni täynnä kun olen saanut niitä ilmeisesti 7?

Lisäksi ilman että spoilaatte mitään tarinasta, niin onko pelin päätyttyä mahdollista tulla enää kerämään Collectopaediaa tai tekemään sivutehtäviä.

Btw, jos jotain kiinnostaa, niin olen tekemässä youtubeen Let's Play-videoita pelistä suomenkielisillä kommenteilla.

Lainaus käyttäjältä jolle95+

Mitä ovat nuo Affinity Coinit? Kun katsoo hahmojen kykypuita, niin siellä lukee Affinity Coins 7/7. Että voiko niitä jotenkin käyttää ja onko varastoni täynnä kun olen saanut niitä ilmeisesti 7?

Niiden avulla pystyt käyttämään eri hahmoilla toisien hahmojen oppimia skillejä (skill-valikossa painat plus- tai miinusnäppäintä) ja niitä saa lisää levelejä kartuttamalla sekä rare-hirviöitä teurastamalla. Seitsemän ei siis ole maksimi, vaan maksimi kasvaa pelin edetessä. Kuitenkin kun olet vasta kolme tuntia pelannut, ei tätä ole sinulle todennäköisesti vielä opetettu.

Oliko noilla heart to heart pointeilla mitään sen suurempaa merkitystä? Tähän mennessä kaikki jääny ottamatta ja ekaa ei voi tietyistä syistä enää saada (varon spoilaamasta niitä jotka ovat vasta aloittelemassa peliä).

Lainaus käyttäjältä Porvari+

Oliko noilla heart to heart pointeilla mitään sen suurempaa merkitystä? Tähän mennessä kaikki jääny ottamatta ja ekaa ei voi tietyistä syistä enää saada (varon spoilaamasta niitä jotka ovat vasta aloittelemassa peliä).

Tietääkseni noista Heart to Heart -paikoista saa hahmojenvälistä suhdetta kehitettyä paremmaksi; ainakin jos onnistuu keskustelussa hyvin. Tosin aika helppoja valintoja niissä ollut tähän mennessä.

Tulipahan pidettyä taukoa tämän pelaamisesta, mutta nyt viikonloppuna varsin vauhdikkaasti eteenpäin taas painanut. Lähellä loppua uskoisin jo olevan ja hahmotkin tasolla 70. Noin 67 tuntia tämän parissa onkin vierähtänyt varsin mukavissa tunnelmissa. On tämä vaan niin hyvä peli. JRPG parhaimmistoa toden totta.

Ja nyt lievää spoileria tiedossa. Ei mitään erikoista kumminkaan.

[spoiler]Nyt kun hahmotkin hiukan korkeammilla tasoilla, niin ajattelinpa jatkaa tuon Colony 6 jälleenrakentelua. Nelos tasolle taidan hetken päästä koko mestan saada. 5 tasoakin varten taitaa olla jo melkein kaikki keräilty mitkä vain olen voinut tähän mennessä keräillä. Ainoaksi ongelmaksi koitunut nuo korkeatasoiset elukat, jotka tiputtavat osan näistä kamoista. Ja kovasti haluaisin jo mennä paiskomaan näitä kaikkialla samoilevia super elukoita. Näillä taitaa tasot olla edelleen ainakin sen 10 tasoa korkeammalla kuin itselläni. Mietityttää vain, että onko näitten kaataminen loppujen lopuksi kannattavaa. Ei loppu bossi paljoa huvita, jos olen reilusti overleveled siihen.[/spoiler]

Tämä pitäisi kyllä pistää poistoon pikkuhiljaa, sillä seuraava "mahtipeli" Wiille alkaa olemaan pian nurkilla, eli The Last Story joka julkaistaan euroopassa 24.2.2012. Pelistä tulossa myös upea Limited Edition -painos.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Tämä pitäisi kyllä pistää poistoon pikkuhiljaa, sillä seuraava "mahtipeli" Wiille alkaa olemaan pian nurkilla, eli The Last Story joka julkaistaan euroopassa 24.2.2012. Pelistä tulossa myös upea Limited Edition -painos.

Eihän niitä laadukkaita tuotteita nyt pois myydä! Hyi sinua, hyi! Tuhma Mikanes!

Mutta Viimeistä Tarinaa odottelen jo innolla, sillä XC jätti kovan JRPG-kuumeen ja tämä taitaa olla nyt parasta lääkettä kyseiseen tautiin. Helvetin hienoa, että jos pakettiin laitetaan mukaan musiikkia, se tulee oikealla CD:llä eikä mitään avutonta latauskoodia. Saisimmekohan jo ensi kuun Pelaajaan arvostelua?

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Eihän niitä laadukkaita tuotteita nyt pois myydä! Hyi sinua, hyi! Tuhma Mikanes!

Enhän mä voi sitä pois myydä, kun en edes (vielä) omista peliä. Tarkoitin poistolla sitä kaupasta poistamista, eli ostamalla pois markkinoilta kuljeksimasta ylimääräiset kopiot.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Enhän mä voi sitä pois myydä, kun en edes (vielä) omista peliä. Tarkoitin poistolla sitä kaupasta poistamista, eli ostamalla pois markkinoilta kuljeksimasta ylimääräiset kopiot.

Huh, kyllä helpotti. Jos vinkkiä saa antaa, niin kannattaa todella ostaa vähintään se 4 kappaletta kyseistä tuotetta. Menee nimittäin jokainen sentti oikeaa osoitteeseen.

Tämä on kyllä niitä pelejä jotka on saanu aivan liikaa huomiota osakseen. Omalle kohdalle saattaisin jopa laskea tämän viime vuoden suurimmaksi pettymykseksi, ai miksi? Lähdetään vaikka siitä että odotukset oli hitusen turhan korkeat kun tätä oli hehkutettu tämän generaation parhaaksi japsiropeksi ja koko genren suunnan näyttäjäksi... Alta sitten paljastui perus mörppi jossa vain painotus oli tarinankerronnassa.

Siis tarinahan on mielenkiintoinen, hahmot (melkein kaikki) hyviä ja brittiläinen ääninäyttely on pirun siistiä, mutta peli kompastuu kyllä sitten muilla alueilla sitäkin pahemmin, nimenomaan apinoidessaan mmorpgeitä. Alueet ensinnäkin olivat miusta aivan järkyttävän isoja ja paikoin todella tyhjiä halleja jossa nyt vaelsi mörköjä jota tappaa (mörpeissä sentään on puhekavereita chätissä). Siis ei kaiken tarvi olla isoa ollakseen hyvää, se että joutuu vaeltamaan samalla alueella viisi tuntia ennen kuin pääsee vaeltamaan seuraavalle alueelle kuudeksi tunniksi vain oli todella masentavaa, varsinkin kun tehtävää ei monsterintapon lisäksi kauheasti ollut.

Myös tappelutsydeemin totesin kaikkea muuta kuin onnistuneeksi. Tähän suurin syy oli että ohjain ei vain toimi niin hyvin tollaisessa kuin näppis ja hiiri. Tottakai tulevaisuuden näkeminen ja hyökkäyksien kombottaminen oli mukavaa lisää, mutta siis muutenhan homma oli todella rajoittunutta vaikkapa WoWin mättämiseen verrattuna. Samat cooldownilla olevat liikkeet joita sitten spämmitään sitä mukaa kun niitä vapautuu ja liikearsenaalihan oli loppupeleissä hyvinkin pieni. Se että ei ollut useampaa nappia jolla kutakin liikettä käyttää oli jo pirun rasittavaa näppikseen tottuneella ropettajalla ja kyllä se kamerakulman ja kaiken muun älskääminen samaan aikaan vain toimii niin paljon paremmin hiirellä...

Ja heitetään nyt se grafiikkakorttikin pöytään. Siis piirtoetäisyydellähän peli aika hyvin loi kuvan suuresta maailmasta ja niin päin pois. Harmi vain että sitten ku sitä horisonttia lähestyi niin todella huomasi kuinka karuja tekstuureita peli sisälsi. Niinhän se on että Wiin tehot nyt eivät vain riitä kaikkeen, mutta kyllä enemmän piirrosmaisempi lähestymistapa ulkoasun suhteen olisi toiminut paremmin. Monsteridesignit olivat kyllä onnistuneita ja se että hahmojen ulkonäkö muuttui sen mukaan kun kamaa vaihtoi oli hienoa, mutta tosiaan tämä on nähty mörpeissä jo vuosia sitten.

Kaikin puolin vaikka negatiivinen viesti onkin, niin kylhän peli on japsiropena oikein pelattava, mutta jos vaikkapa vertaa tämän sukupolven lempiropeeni Tales of Vesperiaan, niin Xenoblade ei kyllä tarjonnut mitään paremmin tehtynä; ei hahmoja, ei ympäristöjä eikä todellakaan tappelutsydeemiä. Kaiken kaikkiaan kehtaan kyllä suureen ääneen kyseenalaistaa pelin saaman statuksen tämän generaation parhaimpana jrpg:nä

n. 65h meni pelata läpi, super hyvin kirjoitettu tarina. Hahmojen syvyys vähän kärsi niin nopeasta tarinan aloituksesta ja se oli epic fail ettei side questeille ole mitään trackeria mapissa, mutta onneks niitä nyt ei tarvinnu sen kummemmin tehäkkään. Otin vaan kaikki ja tein mitä eteen sattu. Tappelusysteemi parani huimasti kun pääsi loppua kohti ja kun keksi optimaali gemit ja partyn sun muut. Olin yllättyny miten joustava tappelusysteemi on, tapoin viimesen bossin partylla Shulk, Dunban ja [Party member nr. 7] ilman mitään hiilereitä ja tosi vahvasti meni. Ehkä kaikkien aikojen paras soundtracki myös, piti importata se japanista ja maksoin siitä enemmän kun pelistä, mutta n. 90~ biisiä eikä yhtä ainutta paskaa.

@Samirai Ite oon suuri Tales fani kans ja oon importtaillu japsi PS3 Vesperian ja Gracesit ja Xilliat sun muut, mutta kun katon pelejä objektiivisesti niin onhan tuo Vesperian tarina ihan helvetin huono verrattuna varsinkin vanhempiin Taleseihin ja Xenoblade pieksää tarinan IMO ihan 100-0. Ite tykkäsin myös Xenobladen ympäristöjen valtavasta mittakaavasta. En yhtään ihmettele miks on tämän sukupolven parhaaksi JRPG:ksi tituleerattu :D

Viimein sain aikaiseksi mennä tämän loistopelin läpi. Alussa en ollut kovin innostunut vielä vahvojen FFXII fiilisten takia, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän opin siitä myös pitämään. Kuten Indignation tuossa aikaisemmin mainitsikin, taistelusysteemi kehittyi mukavasti pelin mukana ja tasaisin ajoin tippuvat uudet artet pitivät menon koko ajan mielenkiintoisena. Taistelujen tapaan, myös tarinan päästyä varsinkin loppupuolella oikein kunnolla vauhtiin, oli tapahtumien seuraaminen todella mielenkiintoista. Harvemmin tulee peleissä vastaan vastaavanlaista tarinaa; mielestäni se oli yllättävä ja mieleenpainuva loppuun asti.

Pelitunteja omaan kellooni kertyi noin 110h, ja suuri määrä johtuu pitkälti siitä, että tein melkein jokaisen sivutehtävän. Kaikille hahmoille piti hankkia 4. ja 5. skillipuu, joten kaupunkien affinityt piti nostaa korkeiksi ja leveleitäkin hankkia melkoisesti. Partyni taisi lopussa olla jotain 94 tasoa. Hahmot olivat kyllä todella hyvin tehtyjä, sillä jokainen hahmo oli erilainen pelattava ja jokaiselle oli oma paikkansa ryhmässä. Kerrankin kaikkia hahmoja tuli todella käytettyä, eikä kukaan jäänyt tyystin paitsioon, kuten monessa muussa JRPG:ssä. Hahmojen kustomointikin oli mielestäni hienosti toteutettu ja joka hahmolle oli ainakin pari-kolme varteenotettavaa kehityssuuntaa.

Loppubossi nyt olisi kaatunut millä vain tiimillä, mutta esimerkiksi Demon King Dragonia (lv.99) kaatui tiimillä Riki, Dunban ja hahmo7. Omaksi suosikikseni hahmoista nousi ehdottomasti tämä 7. ja sitä ennen tuli käytettyä Meliaakin varsin paljon (gemeistä +150 etheriä ja +100% lightning dmg on melko tuhoisaa vastustajille :).

Puheet Xenobladesta mahdollisesti tämän konsolisukupolven parhaana JRPG:nä eivät ole ollenkaan liioiteltuja, vaikka kisa esimerkiksi Tales of Vesperian kanssa onkin kova. Saa nähdä vielä mihin Last Story pystyy, kunhan sen saa (toivottavasti pian) tulille. Wii lähtee kyllä uskomattoman komealla tavalla :)

Tässä peliä taas pelailtuani muistin miksi se meni jäihin kauan sitten. Olen nimittäin jäänyt jumiin erääseen bossiin pelin loppupuolella. [spoiler]Disciple Lorithia level 75[/spoiler] antaa aivan joka kerta turpaan niin kovaa, että en todellakaan tiedä enää muuta keinoa tähän kuin ylilevuttaa hahmoni vaikka tasolla 73 jo ovat. Kaiken mahdollisen olen jo kokeillut. Eri hahmoja koettanut moneen kertaan ja jopa opetellut pelaamaan [spoiler]Melialla[/spoiler], kun kuulemma on paras hahmo tähän bossiin. Tokihan tämä hahmo tappaa ne pikku valopallot äkkiä, mutta kun neiti kuolee hetkessä joka kerta vaikka olisi pari healeria apuna. Bossi spammii loputtomiin Big Bangia ja Obliteratea, joka ei kyllä asiaa auta yhtään. Ei edes Demon's tai Dark Soulsissa ole ollut yhtä mulkkua bossia.

Mutta kai tuota on vaan yritettävä, vaikka jo monta tuntia olen ollut jumissa. Ei vaan tuo ylilevutus huvittaisi kun kaikki muutkin bossit mennyt läpi ilman tuota. Haluaisi vaan tämän pelin nyt viimeinkin saada loppuun ennen kuin Last Storya alkaa pelailemaan.

Lainaus käyttäjältä Retro

Tässä peliä taas pelailtuani muistin miksi se meni jäihin kauan sitten. Olen nimittäin jäänyt jumiin erääseen bossiin pelin loppupuolella.

Hm, menin tuon myös ennen kuin aloin leveleitä hankkimaan pahempia vihollisia vastaan ja muistaakseni se kaatui ensimmäisellä yrittämällä helposti. Reyn+Sharla+7.hahmo combolla taisin mennä tuon... sekä Reyn, että Sharla olivat kummatkin heavy armoreissa, joten kumpikin kesti aggroa helposti.. sitten 7. hahmo vain pistelee iskuja niin paljon kuin kerkeää. Toimi ainakin minulla hyvin. 7. hahmon tilalle voisi toku harkita myös Shulkia, ja spammailla monado-skillejä jatkuvalla syötöllä. Shulkin aseeseen kun laittaa Haste ja Talent Fill (tjsp... antaa pistettä ~10 talent mittariin joka normilyönnistä), niin käytännössä noita monadoskillejä voi tehdä koko ajan. Tämä taikojaneiti ei mielestäni kovin moneen bossiin sopinut, kun lightningien castaus kerää hirmuisesti aggroa ja muutama isku riittää jo tappamaan hänet. Tosin kannattaa harkita Reflectin käyttöä.. sillä selviää monesta tilanteesta.

Kaikkein ärsyttävin bossi, mikä minulle tuli vastaan, oli ehdottomasti yksi sidequestien loppupuolen hämähäkki. Jokainen liian läheltä tehty isku.. normi, talent tai arte laittoi aina lyöjän Dazeen, joka kesti todella pitkään...

Tainnut käydä aika mäihä sinulla kun ensi yrityksellä pääsit läpi. Kokeilin nyt taas kerran tuolla Reyn-Sharla-7 porukalla ja turpiin tulee edelleen. Vaikuttaa vähän siltä, että tämä bossi spammii aivan randomina niitä skillejään ilman sen erikoisempia cooldowneja. Välillä pitää mukavia taukoja, mutta joskus ei ollenkaan. Hauskimmat yritykset päätyneet siihen että heti matsin alussa tulee arts seal koko porukalle ja siinä sitten henki pois kun ei kukaan voi käyttää skillejään. Mutta jotain hyvääkin. Onnistui nimittäin Shulk-Sharla-Riki porukalla saamaan bossin lifen noin 20%, kunnes Sharlan AI sekoili ja neiti hukuttautui läheiseen lammikkoon. Pitää tällä vielä kokeilla kun taas hermot riittää. Tuo monadon Cyclone AoE skilli erittäin hyödyllinen, kunhan sitä vain pääsee käyttämään. Kokeilenkin tuota Talent Filliä jota ehdotit. Kiitoksia vinkeistä.

Hieman harmittaa etten ostanut tätä pelia kun sitä olisi saanut paikallisesta Anttilasta 25eur hintalapulla. Nyt sitä ei tunnu enää löytyvän mistään ja mitä nyt tullut katsottua Let's Play videoita tubesta on himo vain kasvanut tämän pelin suhteen. Tästä ei tainnut kovin suurta painosta tulla loppupeleissä kun näin nopeasti meni kiven alle..

Itse poimin kyseisen pelin viikko sitten samaan hintaan(25€) kotkan gigantista ja oli ainoa kappale hyllyssä. On kyllä oikein muikea peli ja hyvin saatu imettyä mehut irti wii:stä grafiikan suhteen.

Hyvä peli mutta taisteleminen kävi nopeasti tylsäksi ku vain yhtä hahmoa ohjataan eikä uusia iskuja oikein saanut. Silti musiikki, juoni ja pelin näyttävyys pelasti turmiolta.

E: Lähinnä siis tarkoitan sitä että tappelun tuoksinnassa ei voi swappaa ohjattavaa hahmoa mitenkään. Tai itse en ainakaan osaa : D

Lainaus käyttäjältä luasanen

Tästä ei tainnut kovin suurta painosta tulla loppupeleissä kun näin nopeasti meni kiven alle..

Ei tullut ei. Euroopassajan peli nähtiin ennen USA:ta, mutta Suomeen ei tosiaa koskaan kulkeutunut kovinkaan suurta kuormaa. Julkaisussa taisin nähdä Prismassa huikeat kolme kappaletta peliä ja hintakin taisi olla nelisen kymppiä. Jos jostain peli löytyy, niin suosittelen erittäin lämpimästi. Huikean hieno tuotos!

Amazonissa tuota on vielä saatavilla. Hinta on aika suolainen, noin 50 puntaa (hieman alle 60 euroa) mutta laadustahan kannattaa tunnetusti maksaa.

http://www.amazon.co.uk/Nintendo-Xenoblade-Chronicles-Wii/dp/B005CLPO9O/ref=sr_1_1?s=videogames&ie=UTF8&qid=1372688111&sr=1-1&keywords=xenoblade

Mistä ootte löytäny ignahide jacketin ku tarviin sitä [spoiler][/spoiler] colony6 reconstruct höskään. Ois kivaa jos joku kertois ku oon ettiny Jo monta tuntii:)

Lainaus käyttäjältä weticus

Mistä ootte löytäny ignahide jacketin ku tarviin sitä Spoileri!Näytä spoileri colony6 reconstruct höskään. Ois kivaa jos joku kertois ku oon ettiny Jo monta tuntii:)

No sehän löytyy [spoiler]Satorl Marshista rare droppina viholliselta nimeltään Igna[/spoiler]

Noniihän löytykin ISOT kiitokset neuvosta:)

Xenoblade Chronicles X: A Wii U Tech Masterpiece?

Hienosti Monolith Soft on hommansa hoitanut, ja kompromissit on osattu tehdä oikeissa osa-alueissa. Jos jopa Digital Foundry toteaa pelin teknisesti onnistuneeksi, niin kai se on uskottava. Myös arvosteluja on putkahtanut verkkoon runsaasti, ja yleisvaikutelma on rutkasti positiivisen puolella, Metacritic-keskiarvon ollessa kirjoitushetkellä 84/100.

Muutama päivä Xenoblade Chronicles X:n julkaisuun, ja toivoa sopii että oma Limited Editionin ennakkotilaus ehtii perjantaiksi. Aikovatko arvon boardilaiset uppoutua tulevana viikonloppuna Planet Miran ihmeelliseen maailmaan?

Gamexplainilta löytyy varsin kattava arvostelu tubesta. Pituutta 27 minuuttia ja kommenttien mukaan ei sisällä spoilereita.

Joku taisi todeta, että hype mennyt pelin kohdalla julkistamisen jälkeen alamäkeä, mutta pakko sen pariin on hypätä. Onneksi vastaanotto on ollut lännessä varsin positiivinen, mitä nyt tiettyjä lajityypille tyypillisiä ongelmia sekaan on unohtunut. Noh, mitäs pienistä.

Tämä ja uusi Mario & Luigi samana päivänä. Heräsihän se Nintendon viimein pyhiä viettämään.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Joku taisi todeta, että hype mennyt pelin kohdalla julkistamisen jälkeen alamäkeä, mutta pakko sen pariin on hypätä.

MINÄ! Mä totesin noin. Nyt kuitenkin näyttäisi arvostelujen myötä vahvasti siltä, että ennakkoluuloni olivat turhia ja hype on palannut taas historiallisen kovalle tasolle. Tällä hetkellä lähinnä "harmittaa", että FallOut 4 on sen verran levällään, ettei kehtaa korkata xenoa heti perjantaina...

Lainaus käyttäjältä Megaman

MINÄ! Mä totesin noin.

Ja muistaakseni totesit myös tuolla jossain toisessa ketjussa joskus, että olisit toivonut tämän Wii U:n Xenoblade Chronicles X:n olleen myös enemmän "perinteinen" JRPG, ensimmäisen Wiille ilmestyneen XC:n tapaan. Voipi olla että jossain vaiheessa toiveesi saattaa toteutua! Tai ainakin myös itse kehittäjä sellaista toivoo, että tekisivät mielellään ensimmäisen kaltaisen pelin, jos saavat tilaisuuden jatkaa sarjaa.

Eillen tuli tosiaan korkattua tämä Xeno X, joten vielä ei pysty sanomaan kuinka peli lopulta iskee, mutta alun perusteella uskon iskevän lujaa! Upean näköinen maailma, ja 3-4 tuntia pelattuna eikä peli ole edes käytännössä alussa. Hieman hakusessa tuo taistelumekaniikka, mutta eiköhän se ala iskostua kun tunteja kertyy. Ei tuossa alussa kuitenkaan montaa yhteenottoa vielä tullut. Yksi mikä yllätti itseni, oli se että hahmot eivät ärsyttäneet, vaikka niin rumilta ja kököiltä ovatkin previkoissa vaikuttaneet.. jollain kierolla tavalla niistä jopa tykkäsi. Myös musiikit ovat toimivia, eikä tuossa mielestäni erityisen häiritsevästi puske tärykalvoille tuo Megamaninkin kammoksuma "kahden markan nu-metal musiikki".. :D

[spoiler]IMAGE(https://d3esbfg30x759i.cloudfront.net/ss/WVW69ioTJo8mPIiBd2)
Ensimmäinen ikuistus omasta seikkailusta Planet Miralla..[/spoiler]

Mulla taas hype on ollut enemmänkin noususuhdanteista. Olen ollut vähän epäileväinen pelin suhteen aluksi, mutta kun olen kuullut vähän pelin musiikkia, nähnyt pelikuvaa ja parit arvostelut, niin voin sanoa, että peliä on odotettu viime aikoina. Olen nyt menossa vasta hakemaan oman kopioni kaupasta. Posteihin ei oikein uskalla aina luottaa, vaikka joskus pelit on tulleet jopa etuajassa.

Huom. Soundtrackin perusteella mukana on monenlaista muutakin musiikkia, kuin sitä kahden markan numetallia.

Noin 40 minuutin pelaamisen perusteella erittäin hyvältä vaikuttaa. Taistelusysteemi vaatii hieman totuttelua, mutta eikohän tuo luonnistu. En näe parjatuissa kasvomalleissa mitään suurta vikaa, paitsi isosilmäisimmät vaikuttavat hiukan oudon näköisiltä, tämä silti vaikka olen tottunut niihin animeissa, saattaa olla että nuo mekaanisen näköiset silmät aiheuttavat sen.

Täytyy sanoa että onpa varsin hyvän näköinen Wii U peliksi. Jätin ennakot ja trailerit väliin, joten en koskaan hypännyt hypejunaan, ehkä myös sen takia ensivaikutelma on niin positiivinen tai sitten kyseessä on vuoden peli-kaliberin peli jos taso pysyy yhtä korkealla.

Rintojen koon muuttelun estämisen johdosta female-bodyt ovat tyyppiä Pamela Anderson, itseäni tuo ei haittaa kyllä tippaakaan. Taistelumusiikki särähti hieman korvaan kun se ei oikein tuntunut sopivan peliin, mutta ehkä tuohon tottuu.

Itse menen niin pitkälle, että sanon tämän olevan tämän vuoden upeimman näköinen peli. Kyllä siinä jää witcherikin toiseksi kun tässä jo pelkästään ekalla alueella saa ihastella upean näköistä vuoristoa vesiputouksineen samalla kun elukat juoksentelee ympäriinsä.
Toisen alueen viidakkoon menin ekaa kertaa yöllä ja siitä tuli heti mieleen James Cameronin avatar.

Kaikki on niin viimeisen päälle tehty ettei ainakaan minua heikommat tekstuurit ja sahalaidat haittaa ollenkaan. Kaiken kruunaa se, että luonnossa seikkaillessa ei ole ollenkaan lataustaukoja ja maailma on aivan tajuttoman laaja.
Nyt kun Miralla on tullut vietettyä jo 67 tuntia ja tänään katsoin ne witcherin uuden lisärin kuvat niin ne vaan näytti aivan helvetin tylsiltä.

Noin parikymmentä tuntia takana ja kokoajan iskee kovempaa. Mira on kyllä todella upea paikka, olo on kuin pienenä pentuna Jurassic Parkin nähdessä ekaa kertaa.

Miinuksena pidän musiikkia joka ei itteen kyllä uppoa vaan lähinnä v*tuttaa varsinkin NLA:ssa palloillessa. Pelissä saisi myös olla selvä päähenkilö Xenobladen Shulkin tapaan, mykät sankarit vaan ei enää toimi kuten vuonna -95 chrono triggerin aikaan.

Kova ehdokas vuoden peliksi kyllä, mutta pelataampas vielä toiset parikytä tuntia :)

10 tuntia vasta itsellä takana, ja on pakko sanoa että oma GOTY löytyi siinä.

Maisemat ovat upeita, kuten kaikki ovat jo sanoneet, mutta tätä ei voi liikaa sanoa. En ole vielä päässyt ensimmäistä aluetta pidemmälle ja silti maailma tuntuu niin isolta, ja jokainen kolkka siltikin kiinnostavalta. Sekin hetki kun ensimmäistä kertaa ruudulle ilmestyy se isoin stegosaurus mölli, oli olo eufoorinen. Plussaa on myös se että vuorilla kiipeily onnistuu, vaikka aika Skyrim tason hyppelyksi se menee.

Itselleni suurin osa muusikeista iskee. Ei tämä tietysti voita alkuperäistä Xenobladea, en usko että kovin moni kykenee kilpailemaan sen kanssa. Kuitenkin, esim. NLA Night teema, taistelu teemat ja primordia night iskevät lujaa.

Tappelusysteemi tuntuu kymmenen kertaa paremmalta kuin alkuperäisessä, vaikka se ei itsessään ole liikaa muuttunut. Kuitenkin, aseiden vaihtelu ja lisä cooldownit tekevät tästä paljon mielenkiintoisemman pelata. Tällä hetkellä on menossa commando class, ja sen normaalit jatkoluokat, ja ainakin sen skillit tuntuvat hyvin mielenkiintoisilta.

GOTY. Muu peli ei ole tänä vuonna saanut minua tällälailla innostumaan.

Edelleenkin erinomainen peli, mutta täytyy ottaa esille muutama itseäni ärsyttänyt seikka (osa voi johtua että jotakin jäi itseltäni huomaamatta tai jotkin asiat voivat korjaantua pelin edetessä kun uusia ominaisuuksia avautuu).

1. Rajusti vaihtelevan tasoinen musiikki tai erittäin epäsopivan kuuloinen musiikki. Tutkiessa soiva musiikki toimii erittäin hyvin. Jotkin kipaleet toimisivat ilman räppärivokalistia tai mikä lieneekin huutelemassa "joujou" tai vastaavaa. Osasta taas en tajua mitä siellä on ajateltu, ei vaan tuo yhtään scifi tai fantasia fiiliksiä, sama kuin Star Wars takaa-ajo kohtauksen taustalla soisi Benny Hill.

2. Rasittavaa ravata ympäri kaupunkia hakemassa kaverit porukkaan.

3. Ei iso ongelma yksinpelaajana, mutta peli heittää offlineen joka kerta 30-40 minuutin jälkeen ja ainoa tapa päästä takaisin on "return to title". Wii U netti toimii, joten se ei ilmeisesti ole syyllinen.

4. Esineen etsintätehtävät ovat yhtä painajaista, suurimmasta osassa ei karttamerkkejä löydy, joten se on "tapa ja kerää kaikki ja toivo että joltain putosi".

5. Kohteen vaihto. Ohje kertoo "R+y tai a" ja se ei toimi, ainakaan vihuun jolla on useampi ruumiinosa.

1. Itse en ole törmännyt vielä yhteenkään huonoon biisiin. Tykkään jopa niin paljon, että täytyy tutkia jos jostain saisi fyysisen soundtrackin (ei varmasti saa kun digital only on niin muotia nykyään)

2. Tuo on kyllä ärsyttävää varsinkin kun tyypit ei ole 24/7 saatavilla niissä paikoissa. Esim Lin häviää tukikohdasta johonkin iltapäivän aikana.

3. Tuosta saanut lukea gamefaqsistakin. Tuntuu olevan taas ns. henkimaailman juttuja sillä itse olen pelannut tässä kuuden päivän aikana n.80 tuntia ja kolme kertaa on mennyt yhteys servereihin poikki.

4. Ei noita kannata edes ottaa sieltä tehtävätaululta ellei ole jo kamat valmiina. Peli kun on sentään niin fiksusti tehty, että se huomio jo kerätyt kamat eli kannattaa vaan selata kaikki gathering tehtävät läpi ja jos johonkin löytyy kaikki jo valmiina niin sitten valitsee sen niin se on heti suoritettu. Toki joissain affinity tehtävissä on myös tuota, mutta onneksi sieltä barracksin koneelta voi reward ticketeillä ostaa melkein kaiken mitä noissa tarvitaan.
Kerrankin hyvä syy pitää peli netissä jatkuvasti koska muuten noita tickettejä ei saa.

5. Oman kokemuksen mukaan tuo kohteen vaihto kusee jos kohde ei ole kunnolla näkökentässä. Jos vaikka olet lukittunut vihuun joka on naaman edessä ja koitat vaihtaa sellaiseen joka on oikeassa reunassa niin peli ei siihen tunnu suostuvan ennen kuin käännät kameraa niin, että se johon haluat vaihtaa on kohtuu keskellä ruutua.
Eri ruumiinosien kanssa tuolla ei pitäisi olla mitään tekemistä koska niihin lukitaan muutenkin menemällä halutun ulokkeen lähelle ja kun tähtäin siirtyy siihen niin klikkaa oikeaa tattia. Jos tuossa vaiheessa vielä painat R+ylös dpadia niin se laittaa myös kaverit hyökkäämään sen raajan kimppuun.
Sama tietenkin pätee ihan normi lukitukseenkin. On se tehokkaampaa hoitaa yksi kerrallaan vihuja pois saatikka, että kaikki hakkaa neljää eri vihua.

Itse sain eilen kokea, että skellit tulee kalliiksi kun vakuutus loppuu :D Ihan sama vaikka perfectillä hyppäät pihalle kun skell hajoaa niin se on yli 190 000 crediitin lasku korjauksesta. Kyseinen skell siis maksaa uutena n.240 000 eli voisin olettaa, että jos likemmäs 3 miljoonaa maksava hajoaa eikä ole vakuutusta niin siitä saa maksaa melkein saman 3 miljoonaa jos sen haluaa korjata. Auts :D

Nyt mulla on pari päivää taukoa tästä, mutta silti peli on tuolla taustalla päällä ja frontier nav printtaa rahaa :D Sieltä tulee hieman alle tunnissa yli 70 000 ja nyt näytti olevan 1.9 miljoonaa tilillä.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

1. Itse en ole törmännyt vielä yhteenkään huonoon biisiin. Tykkään jopa niin paljon, että täytyy tutkia jos jostain saisi fyysisen soundtrackin (ei varmasti saa kun digital only on niin muotia nykyään)

2. Tuo on kyllä ärsyttävää varsinkin kun tyypit ei ole 24/7 saatavilla niissä paikoissa. Esim Lin häviää tukikohdasta johonkin iltapäivän aikana.

3. Tuosta saanut lukea gamefaqsistakin. Tuntuu olevan taas ns. henkimaailman juttuja sillä itse olen pelannut tässä kuuden päivän aikana n.80 tuntia ja kolme kertaa on mennyt yhteys servereihin poikki.

4. Ei noita kannata edes ottaa sieltä tehtävätaululta ellei ole jo kamat valmiina. Peli kun on sentään niin fiksusti tehty, että se huomio jo kerätyt kamat eli kannattaa vaan selata kaikki gathering tehtävät läpi ja jos johonkin löytyy kaikki jo valmiina niin sitten valitsee sen niin se on heti suoritettu. Toki joissain affinity tehtävissä on myös tuota, mutta onneksi sieltä barracksin koneelta voi reward ticketeillä ostaa melkein kaiken mitä noissa tarvitaan.
Kerrankin hyvä syy pitää peli netissä jatkuvasti koska muuten noita tickettejä ei saa.

5. Oman kokemuksen mukaan tuo kohteen vaihto kusee jos kohde ei ole kunnolla näkökentässä. Jos vaikka olet lukittunut vihuun joka on naaman edessä ja koitat vaihtaa sellaiseen joka on oikeassa reunassa niin peli ei siihen tunnu suostuvan ennen kuin käännät kameraa niin, että se johon haluat vaihtaa on kohtuu keskellä ruutua.
Eri ruumiinosien kanssa tuolla ei pitäisi olla mitään tekemistä koska niihin lukitaan muutenkin menemällä halutun ulokkeen lähelle ja kun tähtäin siirtyy siihen niin klikkaa oikeaa tattia. Jos tuossa vaiheessa vielä painat R+ylös dpadia niin se laittaa myös kaverit hyökkäämään sen raajan kimppuun.
Sama tietenkin pätee ihan normi lukitukseenkin. On se tehokkaampaa hoitaa yksi kerrallaan vihuja pois saatikka, että kaikki hakkaa neljää eri vihua.

Itse sain eilen kokea, että skellit tulee kalliiksi kun vakuutus loppuu Ihan sama vaikka perfectillä hyppäät pihalle kun skell hajoaa niin se on yli 190 000 crediitin lasku korjauksesta. Kyseinen skell siis maksaa uutena n.240 000 eli voisin olettaa, että jos likemmäs 3 miljoonaa maksava hajoaa eikä ole vakuutusta niin siitä saa maksaa melkein saman 3 miljoonaa jos sen haluaa korjata. Auts

Nyt mulla on pari päivää taukoa tästä, mutta silti peli on tuolla taustalla päällä ja frontier nav printtaa rahaa Sieltä tulee hieman alle tunnissa yli 70 000 ja nyt näytti olevan 1.9 miljoonaa tilillä.

1. Jostain syystä en löydä sitä minua erityisesti ärsyttänyttä kipaletta, mutta NLA:ssa se jossain soi, en tiedä olenko sitten jo tottunut siihen, mutta alussa se nyppi. Maastossa juoksentelumusiikki on paikoitellen jopa erinomaista. Taistelumusiikki ei ole parempaa tai huonompaa kuin muissakaan.

4. Aloin itsekin tehdä näin, säästyy hermot.

5. Lin affinity questissa oli ongelmia kun otus jolta piti saada jotain kamaa putoamaan hakkaamalla ruumiinosat ennen tappoa, otus kääntyi aina minua kohti ja yritin vaihtaa targetin ruumiinosaan vaikka minun olisi pitänyt lukita se tattinapilla kun olin sivulla. Sitten huomasin osan olevan rare drop ja ostin kamat squad pisteillä.

6. Tuosta hahmon hiljaisuudesta vielä että kyllä se häiritsee, mutta huomattavasti vähemmän kuin muissa peleissä. Pelihahmot suhtautuvat päähahmon hiljaisuuteen huomauttelemalla siitä kuten Gordonille Half-Lifessä ja suurin osa muista NPC-hahmoista on myöskin hiljaisia, joten päähahmon hiljaisuus on tässä pelissä helpompi antaa anteeksi. Tosin ne päähahmon vähäiset valintakohdat puhuttuna olisivat nostaneet kohdallani fiilistä huomattavasti, varsinkin kun päähahmolla on ääni ja tapellessa juttu luistaa.

Itseä ei tuo oman hahmon hiljaisuus häiritse ollenkaan koska ne valintojen kuvaukset on kuitenkin kirjoitettu niin hyvin, että sen osaa heti kuvitella mielessään ja monesti on tehnyt mieli valita se "huono" vaihtoehto kun pelkästään jo siitä valinnassa näkyvästä kuvauksesta on saanut hyvät naurut.

Toista se oli tales of xillia 2:ssa jossa se oman hahmon puhumattomuus häiritsi todella paljon koska valinnoissa oli vain se dialogi jonka se olisi sanonut. Vielä typerämmän tuosta teki se, että new game+:ssa ne puheet kuitenkin oli.

En tiedä onko ääninäyttelyn pois jättäminen ollut budjetti, aika vai tila kysymys vai kaikkea noita kolmea.
Yksi kompromissi on varmasti ollut se, että vihollisten läpi voi kävellä eli siinä ei ole mitään törmäysfysiikoita eikä oikeastaan mitään muutakaan ja tuo varmasti on yksi syy siihen miten pelistä on voitu tehdä niin nätti kuin se on.

Oli pakko tsekata olisiko tubessa joku video jossa vaan näytettäisiin maisemia ja tämän löysin.
On se metkaa kun vielä kymmenien tuntien jälkeenkin tuota vaan tuijottaa kun maisemat on niin komeita. Tuon avulla varmasti saa jonkun kiinnostumaan pelistä. Olihan tuo upea maailma minullakin syy ottaa riski ja ostaa tämä ja nyt se sitten meni witcher 3:n ohi "vuoden rpg" listalla.

Huoh, kyllä ottaa koville lukea tätä kehuaaltoa täällä. Päätin itse jättää toistaiseksi ostamatta kun tiedän etten näin massiivista peliä ehdi millään vähään aikaan pelata. Ensimmäinen Xenoblade oli itselle todellinen sleeper-hitti ja jäi sinne kultaisimpien pelimuistojen joukkoon. Taisi olla noin pari viikkoa julkaisun jälkeen kun satuin lukemaan arvostelun kyseisestä pelistä ja vakuutti sen verran että päätin suoraan marssia ostoreissulle. En kyllä odottanut sen nousevan heti top-5 -listalle, mutta kyllähän se vaan oli niin loistava, etenkin ääniraitansa osalta. Toivottavasti kestän X:n odotusta keväälle asti enkä spoilaannu pahemmin.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

1. Itse en ole törmännyt vielä yhteenkään huonoon biisiin. Tykkään jopa niin paljon, että täytyy tutkia jos jostain saisi fyysisen soundtrackin (ei varmasti saa kun digital only on niin muotia nykyään)

Ainakin Play-Asiasta saa kohtuulliseen(?) 40€ hintaan, mihin toki vielä postikulut päälle. Itse ostin tuolta aiemmin ensimmäisen XC:n järeän neljän levyn soundtrackin ja palvelu pelasi oikein mukavasti. Muutenkin tosi hyvä paikka levy (ja peli-)löytöjen tekemiseen aasialaisen valikoiman ansiosta. Länsimaista noita tuskin edes löytää.

Musiikista vielä sen verran että ei niinkään laatu kuin sen sopimattomuus jossain paikoin, laatu on vähintäänkin samalla tasolla kuin esimerkiksi vaikkapa Tales-sarjan peleissä. Esimerkkinä voisi mainita kohtauksen taustalla soivan raskaan rock/metal musiikin joka sopisi erittäin hyvin vaikkapa toiminnalliseen välianimaatioon, mutta se soikin mission briefingissä peittäen osan dialogista.

Joka tapauksessa aika äkkiä noihin taustamusiikkeihin on näköjään tottunut, eikä muu asia enää häiritse kuin tuo dialogin peittyminen toisinaan turhan kovaääniseen taustamusiikkiin ja jos valikoista löytyy namiska vääntää sitä pikkuisen pienemmälle, niin sekään ei ole enää ongelma.

Edit: Onkohan tullut tehtyä jotain väärin, turpaan tulee aika tiuhaan tahtiin vaikka levut on suht samat kuin vihuilla, mutta henki lähtee varsinkin bosseissa ja joskus myös kun vastaan asettuu useampi pikkuvihu. Pelin on pelastanut jäähylle jäämiseltä apusysteemi joka käynnistyy jatkuvalla turpaan ottamisella. Parhaat vermeet on yllä eli en juoksentele bikineissä koska se näyttää hyvältä.

En hirveästi ole muuta katsonut varustaessa kuin sen että numerot on sinisiä. Hiiluja ei taida pelissä (vielä?) olla, joten olen miettinyt että tekisiköhän hahmostaan hp/def hirmun joka ei tee juuri mitään lämää ja spämmisin tauntteja ai-remmin hoitaessa hommat.

Mikä luokka sullä nyt on käytössä?
Itse siirryin siitä alun drifteristä strikeriin joka on pelin mukaan ns noob luokka. Sillä on arteina magnum edge jolla aloitan aina tappelun ja se siis heikentää vihun physical resistancea ja tuon luokan rynkky ja miekka tekee juuri tuota damagea. Tuon jälkeen teen tornadon ja viimeiseksi rising bladen.

Nuo kaikki ei ole tietenkään heti käytössä vaan avautuvat tappelun myötä. Siellä taisi olla myös defence stance joka puolittaa hahmon tekemän melee damagen, mutta palauttaa energiaa hetken aikaa.
Tuosta siirryin samurai gunneriin joka käyttää samoja aseita ja arteihin tulee myös infuriate joka aiheuttaa tauntin joka on siitä kiva, että rising blade tekee exrta damagea jos ärsytetty vihollinen ottaa oman hahmon kohteeksi.

Eli tuossa tilanteessa ensin magnum edge -> tornado -> infuriate ja odottaa, että se vihu oikeasti katsoo omaa hahmoa ja sitten rising blade.
Jos joku vetää vihuun staggerin niin sitten lyödään assault hammer joka kaataa sen ja perään flame grenade.

Noin minä olen pärjännyt jo sen 80 tuntia vaikka varmasti tehokkaampiakin keinoja olisi.
Sun tyylillä olen kaikki varusteetkin valinnut eli kun jotain on sinisellä eikä mikään punaisella niin otin käyttöön. Eri elementtien resistancesta en välittänyt ollenkaan.

Kannattaa myös muistaa päivittää ne artit joita käyttää eli arts valikossa menee sen artin päälle ja painaa X namiskaa. Sama homma skillsien kanssa. Kai olet käynyt laittamassa skillsit hahmolle?

Niin ja minulla mimmit kyllä juoksentelee bikineissä koska tässä on niinkin hieno ominaisuus kuin fashion gear eli party -> ground gear -> valitse hahmo ja paina X -> fashion gear. Tuolla saa valita miltä se hahmo näyttää vaikka sillä olisi mikä tahansa armor käytössä. Best of both worlds. Bikineissä oleva mimmi joka kestää lämää niin pirusti :D

Edelleen korostan, että nämä on nyypän neuvoja joka ei tiedä mistään mitään :D

Skillit on saattanut unohtua kokonaan, pitää tarkistaa seuraavan kerran kun pistän pelin päälle. Levut on tällä hetkellä 17, chapter 5 seuraavana. Luokka oli se helpoin, kasuaaleille suunnattu.

Omien kokemuksien taustalta sanoisin että skillit eivät ole kovin tärkeitä kuin loppupuolella, jolloin kannattaa miettiä jokaista tekemistä. Alkupuolella kun classeja ei ole vielä paljoa pelattu puhki, niin suurin osa skilleistä on vain turhaa paskaa.

Itse pelailen edelleen tuo full metal jaguarin alempaa tasoa ja päälle viisilevua minua edellä olevat isohkotkin oliot kaatuvat ihan mukavaan tahtiin. Eräs asia mikä kannattaa muistaa on se että apuritkin saavat levua ja skillejä, joita sitten pitää itse kehittää sillä kone ei siitä huolehdi. Myös kannattaa katsoa mitkä skillit ovat tärkeitä boteille, vaikka näätkin siinä hienon combon niin botti ei sitä oletettavasti tee.

Kannattaa myös tsekata soul voicet itselle kuntoon. Oma hahmo kun on hiukan liiankin melee painotteinen ja kun viimein luin manualin ja kävin tsekkaamassa soul voicet, huomasin kuinka paljon ne painottuivat meleeseen. Sieltä saa myös HP:ta antavia soul voiceja jotka ovat ainakin näin pelin alussa mahdottoman tärkeitä.

Tällä hetkellä itsellä tiimissä juoksee Elma, Lin ja H.B Nordica ja en ole vielä aloittanut chapter 4:sta. Lvl 17 ja olen juossut vain noita affinity questejä joiden ohella sitten hiukan noita basic questejä. Vaihdoin Divisionin Harrierseihin Curatoreista, koska alkoi vituttamaan tuo curaattorejen gathering questit. Nyt kun on päässyt viimein murhaamaan otuksia ja keräillen sivuohella niitä kamoja, niin aina välillä yllättyy iloisesti kun voi palauttaa johonkin questiin, kuten partajeesus jo sanoikin.

Taidanpa pian jatkaa tarinaa että saisin viimein sen Skellin. Rahat jo löytyy mutta korttia ei vieläkään.

^Kyllä mulla on ollut skillit jo pidempään hyödyllisiä.

" boost maximum health by 50% "
" boost melee attack by 30% "
" boost damage to taunted enemies by 100% "
" boost physical damage by 45% "

Kaikki sopii omaan nyyppä tyyliin varsin hyvin.
Just nyt mulla on healthia 15238 ja aina vedän tauntin jokaista vihua vastaan ja artit + auto attack on meleetä ja aseet tekee physical damagea :D

Tosiaan hahmon taso on "vasta" 45, mutta nuo samat on ollut käytössä jostain 30 tienoilta asti varmaan. Tosin heikompana.

Välillä ajattelen, että oonko muka tehnyt rynkystä ja miekasta ihan oikeasti hyviä kun ne on ollut käytössä jo varmaan yli 30 tuntia ja paremman miekan voin ostaa vasta 55 tasolla ja rynkkyä en ollenkaan. Laitoin niihin vaan pari damagea parantavaa augmenttia.
Yleensä kun ajattelen tehneeni jotain oikein niin todellisuudessa olen tehnyt jotain aivan päin persettä, mutta on se kumma kun ei mistään löydy eikä voi ostaa parempaa asetta. Ehkä mä sitten tein jotain oikein.

Ai niin. Soul voice valikkoon en ole koskenut koska olen niin idiootti, että en tajua sitä. Esim ekassa dragon agessa kyllä tajusin heti miten kaverit saa tekemään sen mitä haluaa ja samoin tales of xilliassa. Tässä kun tuon avasi niin eka ajatus oli "what the fuck". Ehkä se on simppeli, mutta näyttää vaan vaikealta. Hyvin kyllä on pärjätty ilman tuunaustakin ja melkein kahden artin välein noita qte painalluksia kuitenkin tunkee ruudulle eli kyllä siellä jotain taustalla tapahtuu.

Pakko kysyä kun täällä tunnutaan olevan kärryillä pelistä, että kuinka ihmeessä saa noissa luokissa rankin nousemaan kymppiä suuremmaksi?

Skillit on hyvin luokkapainotteisia. Esim. suurin osa minun skilleistäni on luokkaa "12% plus evasion when wielding ranged weaponry" tai "5% more damage with ranged weapons." Mutta koska hahmoni painottuu niin paljon meleeseen ei siitä löydy oikein sen enempää hyötyä. Juuri loppupuolella kun kaikkien luokkien skillit alkavat avautumaan väittäisin että sieltä voisi rakentaa sen kunnon combon. Mutta ihan hyvä jos jo alkupuolella saa hyviä skillejä, miksipä niitä ei silloin käyttäisi.

Soul Voice on yllättävän yksinkertainen vaikka valikko itse aika ripulilta näyttää. Yhden voicen aktivoi aina jokin tietty tapahtuma esim ruuminosan hajoittaminen, joka sitten saa QTE:n aikaan ja sen onnistuessa antaa tietyn boonuksen. Jokaisella voicella on kolme eri vaihtoehtoa tapahtumalle, joten kannattaa käydä rukkaamassa ne sellaiseen kuntoon jotka itseä miellyttää. Pitäkää myös mielessä että AI:llakin on soul voicet joita ne aika ahkerasti käyttävät, ja jos käytät heidän soul voicea vastaavan artin, esim. soul voice on melee ja käytät melee artin, tulee siihen bonusvahinkoa.

Tuohon Mikaneksen kysymykseen vastaten, et saa. 10 on yläraja, ellei sitten ihan viimeiset luokat pysty kehittymään loputtomiin, mitä en kylläkään usko.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Pakko kysyä kun täällä tunnutaan olevan kärryillä pelistä, että kuinka ihmeessä saa noissa luokissa rankin nousemaan kymppiä suuremmaksi?

Ei mitenkään.
Sen jälkeen kun yksi luokka on kympissä niin voi ja kannattaa siirtyä seuraavaan.
Itse olen sen koko neljän luokan ryppään vetänyt maksimiin joka tulee strikerin jälkeen. Tuossa on se hyvä puoli, että vaikka hyppää toiseen luokkaan niin saa pitää vanhat aseet ja artit on niihin sidottuja joten mikään ei muutu jos niin haluaa, mutta sen uuden luokan rank kasvaa joten opit uusia arteja ja skillejä.

Tosin jos nyt hyppäisin siihen keskimmäisenä olevaan luokkaan niin menettäisin kaksi skill paikkaa enkä vissiin voisi käyttää enää niitä aseita mitä aiemmin jos olen oikein ymmärtänyt.
Lopulta se aloitus drifter luokka on oikeastaan paras koska jos käyt kaikki luokat läpi ja palaat siihen niin voit valita ne aseet mitä haluat ja sulla on myös kaikki sen aseen artit käytössä. Esim kilpeä käyttää ainakin kaksi eri luokkaa joilla taitaa olla eri artit sen kanssa.
Lisäksi drifterilla on viisi skill paikkaa kun muilla on enintään neljä. Pelihän ei rankaise mitenkään luokan vaihtamisesta vaan sitä voi tehdä silloin kun haluaa ja kokeilla mikä itselle sopii.

Olen kyllä vaihtanut luokassa seuraavaan tasoon kun huomasin ettei se rankki siitä kympistä nouse, mutta mietin että voiko se nousta korkeammaksi, koska tekoälykumppaneilla on korkeammat rankit noissa luokissa? Esimerkiksi Linillä ja Elmalla on class rankit tasolla 19. Kuinkahan paljon noita artsien ja skillssien leveleitä pystyy päivittää, että onko niissäkin joku katto? Pitää aika rajusti kertyä battle pointseja, jos kaikille noita taitotasoja korottelee, vai onko niitä edes tarpeen jatkuvasti päivittää? Voi sanoa että olen aika nyyppä tälläisien "modernien rpg-systeemien" kanssa, kun ei oikein hirveästi ole lajityyppiä viime vuosina harrastanut. Vanhan liiton vuoropohjaiset (j)rpg pelitkin tuntuvat tämän jälkeen yksinkertaiselta, koska niissä oli vain tärkeintä huolehtia että mukana on tarpeeksi potioneita pitää HP ja MP iskussa, sekä tarpeeksi kovia "taikoja" vihollisen nujertamiseen sekä joukkuetoverien henkiin herättämiseen. Tässä nuo "herätysjuhlat" ovat hieman harvinaisempaa herkkua, tai sitten en vaan itse ole oikein oppinut tapaa millä ne voi toteuttaa.

Olen huomannut, että tietokoneen ohjaamat hahmot tuhlailee TP-pisteitä, jolloin kukaan ei ole herättämässä päähahmoa henkiin, jos se sattuu kuolemaan. Otin siksi yhdeltä hahmolta pois kaikki TP:tä tarvitsevat liikkeet pois, joten nyt mulla on yksi henkiinherättäjä.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Kuinkahan paljon noita artsien ja skillssien leveleitä pystyy päivittää, että onko niissäkin joku katto?

Taisi olla nelos tai vitos taso maksimi. Jollen väärin muista niin se korkein taso maksaa yli 70 BP:tä eli tosiaan kannattaa miettiä mitä päivittää. Ihan huoletta voi kyllä pari tasoa melkein kaikkia nostella kun se on vielä halpaa, mutta ainoastaan ne joita käyttää jatkuvasti ja on hyväksi todennut kannattaa päivittää maksimiin.

edit:

No nyt se frontier nav vasta rahaa printtaakin kun vaihtelin luotaimien paikkoja tämän mukaan:

"At the final chapter, I had around 170k income from probes. Explore around, hit up the "Chests" for more probes. if you have 2 boosters, a duplicator, and 2 research probes you can very easily pass 130k in the northeast section of Oblivia, placing probes as such at these locations

site 316- Booster (preferably 2)
Site 321- Booster (preferably 2)
Site 315- Duplicator
Site 318- Research(I use 6)
Site 312- Research(again, using a 6)"

Mulla on toinen booster ykkös tason mallia joten rahaa tulee alle tunnin välein "vain" hiukan päälle 110 000.
WiiU oli koko eilisen + yön päällä ja saa kyllä olla seuraavankin yön. Sitten pääsee kunnolla skell ostoksille.

Monta asiaa oli jäänyt tekemättä, mutta edelleen tulee koko ajan pataa, pääasiassa bosseissa ja muutamissa mobseissa. Seuraavilla tavoilla on tullut turpiin:

1. Levelin pari omaa levua alempana oleva affinity quest bossi tällä sellaista area lämää että koko porukka on vainaa kolmella iskulla.

2. Kesken bossin mukaan hyppää toistuvasti ympäristössä juokseva 20-30 levua korkeampi ökö.

3. Affinity bossi tinttaa yhdellä iskulla enemmän lämää mitä hahmoilla hipareita, tosin vain yhteen kerrallaan.

4. Story missionissa levelillä 17 on kohdealueelle johtavan kapean reitin varrella on 17 levuisten joukkojen seassa useita lv 28 vihuja, ainoa keino on juosta kohdealueelle joukkojen läpi matsaamista vältellen.

5. Kaikki muut paitsi oma hahmoni kuolee 4-5 sekuntia taistelun alkamisesta (Lin on joskus elossa).

Jotain lienee vieläkin pielessä tai sitten peli on ylivoimasesti vaikein jrpg mitä olen koskaan pelannut. Varustuksessa mietityttää tuo gravity resistance tai vastaava joka on koko porukalla -70 tai enemmän, myös joittenkin hahmojen äärimmäisen alhainen def pistää silmään, tosin samoilla hahmoilla on selkeästi korkeampi attack.

Bosseista on edelleen selvitty tuolla kuolemien tuomalla helpotuksella, mutta perusvihuissa tuo ei toimi ja mobsit taitaa aina respawnata, ainakin tuntui että hakkasin samat porukat yhä uudelleen kunnes tajusin olla kokonaan matsaamatta ja sprintata kaiken läpi, ei paras tapa levuttaa tosin.