The Phantom Pain (MGS: Ground Zeroes vai MGS 5?) / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
The Phantom Pain (MGS: Ground Zeroes vai MGS 5?)

Vuoden 2012 Vga gaalassa paljastettiin kiinnostava uusi peli nimeltään The Phantom Pain, jonka päähahmo kuitenkin vaikutti monelle MGS fanille hyvin tutulta. IMAGE(http://i.imgur.com/2lit3.jpg) (Snake oletkose sinä? Big Boss vai jopa Solid Snake??)IMAGE(http://www.justpushstart.com/wp-content/uploads/2012/09/metal-gear-solid-ground-zeroes-cover.jpg) (Yhteneväisyys on selvä, vai mitä? Katsokaa oikean silmän alla oleva arpi)

Jos hahmo tosiaan on Big Boss, niin ajatukset suuntautuu väkisinkin aikasemmin Paxissa julkaistuun Metal Gear Solid: Ground Zeroesiin. Mutta miksi Kojima haluaisi esitellä pelin peitenimellä, jos kerran kaikki tietävät sen olemassa olon jo nyt. Nopeasti gaalan jälkeen nettiin alkoi ilmestyä kuvia trailerivideon The Phantom Pain logosta, jonka ylle oli suht selvästi liitetty Metal Gear Solid V IMAGE(http://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/99/cb/99cbe90065126109934293afaadba536.jpg)

The Phantom Pain pelin kehittäjä studioksi on nimetty Moby Dick Studios joka tietojen mukaan sijaitsee (missäpämuuallakaan) kuin naapurimaassamme ruotsissa. Kiinnostavaa on se, että studion CEO on nimeltään Joakim Mogrem, josta saa käänneltyä sanat Kojima ja Ogre ( Project Ogre piti olla Kojiman Fox enginen ensimmäinen peli). Vga juhlissa Konamin työntekijöitä nähtiin myös pukeutuneen Moby Dick Studios paitoihin, mikä lisää vain uskoa siihen, että Kojimalla on lusikka ja luultavasti iso kauha sopassa mukana.

Eri boardeja lukiessani ovat ihmiset löytäneet yllätävän monta viittausta edellisiin MGS peleihin (eritoten Naked Snake peleihin) Traileri tässä http://www.youtube.com/watch?v=nSfajBs2nyQ. Eritoten kaksi tuttua nimeä on nostettu esille: Psycho Mantsis sekä kaikkien lemppari pahis Volgin. IMAGE(http://i.minus.com/iWBHyHdJ1C9U.gif) (sinäkö siinä Volgin?)
IMAGE(http://i.picpar.com/8a0423c10d533530c6ffa18d9de7af970cab116b.png) (Nuori Psycho Mantis?)

Videosta on myös löydetty esim. MGS 3 lopussa nähtyjä valkoisia kukan terälehtiä, sekä tulesta saapuva "yksisarvinen siivekäs" hevonen, joka voi hyvinkin olla Bossin hevonen MGS3sta. Seinältä on myös löydetty Englannin lippu sekä mahdollinen Afrikan kartan ala-osa. Osuus saattaakin sijoittua Etelä-Afrikkaan, missä Big Boss perusti Outern Heavenin ja koulutti lapsisotilaitaan. Alussa olevan tohtorin epäillään olevan Tohtori Kio Marv joka esiintyi Metal Gear 2:ssa (en tiedä hahmosta juurikaan mitään, joten haluava voi lisätä tietoa kommentteihin). Myös MGS: Ground Zeroesiin on löydetty viitteitä mm. vihollisen aseistuksessa. Pelit siis sijoittuvat, ainakin ajallisesti lähele toisiaan, jos kyseessä tosiaan on kaksi eri peliä?

Suuin kysymys lieneekin, missä käsi? ja mitä Snakelle tapahtui? Omien tietojeni mukaan Big Boss ei ikinään eläessään menettänyt kättään. Ulkonäkö on muuten täysin Big Bossin, mutta voiko tämä tarkoittaa että hahmo olisikin joku toinen? Uusi klooni? Solid Snake (jotenkin nuorentuneena tulevaisuudessa?) vai esim Psycho Mantisin aiheuttamaan hallusinaatiota. Joku on jopa ehdottanut, että kyseessä olisi joku nanomasiinoiden aiheuttama välitila SPOILER Big Bossin kuoltua MG1ssä, jossa elämä rullaa silmien edessä ja kertaa tapahtumia. Toki saattaahan olla, että Big Boss vain saa uuden nanokäden entisen tilalle, kuten Raiden joka sai suurinpiirtein kokonaan uuden vartalon (mutta onko teknologia tarpeeksi kehittynyttä tässä vaiheessa tarinaa?).

Toinen kysymys kuuluu onko tämä tosiaan vain uusi traileri Ground Zeroesista (mutta miksi sitten mainita Metal Gear Solid V), viides MGS vai voisiko se jopa olla Metal Gear Solid Vita. En itse omista Vitaa, mutta käsitykseni on, että vaikka kone ihan kykenevä onkin, niin ei se silti pysty ihan tämännäköiseen toimintaan.

MGS: Ground Zeroes mainoskuvassa lukee teksti "From "FOX" Two Phantoms Were Born". Aiemmin tämän luultiin tarkoittavan Solidia ja Liquidia, mutta voiko olla että sillä tarkoitettiin oikeasti Fox enginellä tehtävää kahta eri peliä, joista toinen Ground Zeroes ja toinen MGS 5? Onko Kojima oikeasti tehnyt kahta ns. pääpeliä rinnakkain? Onko toisen pelin takana Kojiman amerikkalainen studio? Miksei tietokoneeni ruutu hyväksy siihen heittämiäni rahoja? Toivottavast tähän saadaan pian selvyyttä. Jatketaan toki asian purkamista porukalla, koska varmasti unohdin mainita jotakin, ja omat mielipiteeni voivat hyvinkin olla täysin väärässä, joten lisää ajatuksia pöytään.

Lisäys: VGAsta Geoff Keighley ltä on tullut jo aiemmin aamulla twiitti "The Phantom Pain is an a completely game, nothing that has been shown before. I assure you of that," . Tämä siis tavallaan kaataisi ajatuksen siitä, että peli olisi Ground Zeroes. Joten MGS5?

Kaiken tämän kertomasi perusteella näyttäisi hyvinkin selvältä että joku Metal Gear peli sieltä on tulossa. Krääh. Pitäisi edellisetkin ehtiä taas pelata läpi muistin virkistykseksi.

Hauska "salaliitto" kyllä.

Viimeistään Peace Walkerin juonen heitettyä jo niin paljon härän pyllyä (eroten jo niin paljon siitä mitä MG1-MGS1 juonet kertoivat), että viimeistään nyt on melkein jo parempi, että ajattelee Big Bossin "esi-osia" omana tarinanaan. Sillä tavalla ajateltuna MGS5:n juoni vaikutti ainakin trailerin perusteella erittäin mielenkiintoisena. Kaikkein mielenkiintoisinta onkin nyt nähdä ketkä sarjan aiempien osien hahmot palaavat. Monet ovat puhuneet Volginin paluusta ja jos kerran Sokolovkin jostain ihmeen syystä onnistui palaamaan Portable Opsissa niin eipä Volgininkaan paluu niin epätodennäköiseltä vaikuta.

Lainaus

MGS: Ground Zeroes mainoskuvassa lukee teksti "From "FOX" Two Phantoms Were Born". Aiemmin tämän luultiin tarkoittavan Solidia ja Liquidia, mutta voiko olla että sillä tarkoitettiin oikeasti Fox enginellä tehtävää kahta eri peliä, joista toinen Ground Zeroes ja toinen MGS 5?

Eiköhän se ollut jo alusta asti aika selvää, että kyseinen teksti tarkoittaisi jotain muuta kuin Solidia ja Liquidia. Miksi ainoastaan he "syntyisivät" ja Solidus jätettäisiin poist tästä? Jos katsotaan vaikka 4:n juonta niin kyseessä voisi olla BIg Boss ja Zero, jotka molemmat olivat osa FOX:a.

Joka tapauksessa olisi ihan kiva jos 5:n nyt päättyisi vaikka Outer Heavenin syntymiseen Afrikassa 90-luvulla. Sitten voidaankin alkaa odottelemaan MG1/2:n melko väistämättömiä remakeja.

Jotkuthan ovat pohtineet myös sitä, että tämä olisi vähän niinkuin MGS 2 tankkeri osuus. Eli että tämä tapahtuisi 5 alussa ja sitten siirryttäisiin johonkin toiseen hahmoon. Tosiaan se kartta viittaa siihen että ollaan afrikassa joten Outern Heaven on varmasti ajankohtainen. Itseäni ei ainakaan haittaisi kaksi Big Boss peliä, koska tuntuisi typerältä että vielä tässävaiheessa tarinaa lähdettäisiin tuomaan uutta päähahmoa. Kojima tosin sanoi, että Ground Zeroes on vasta alku, eli ei voida olla varmoja kuinka monta hän sitten aikoo näitä vielä tehdä. Omastapuolestani, niinkauan kun hän kokee että Snakeissa on tarinaa kerrottavana niin tulen pelaamaan... mutta en kyllä lähtisi tosissaan uutta päähahmoa tekemään... jättäisi sen vaikka sitten uuteen IPhen.

Herra Kojimahan mainitsi Ground Zeroes-trailerin näytettyä PAX 2012-messuissa, Metal Gear 25-vuotistilaisuudessa, että eivät ole varmoja tuleeko peli olemaan se "5"-osa sarjassa vaiko pelkkä prologi MGS5:lle, kysymys sitten kuuluukin tuleeko meille sekä prologi, että MGS5 eli 2 eri peliä? Vaiko kenties astetta laajempi peli jossa peli jaettu kahteen osaan (samassa hengessä jaetut osiot kuten MGS2: Tanker-Plant, MGS3: Virtuos Mission-Snake Eater). Kysymyksiä, kysymyksiä..

Kaksi peliä on tosiaan tulossa, mitä nyt on tuohon Geoff Keighleyn twiittiin uskominen.

Että on aidon näköiset animaatiot. Tuo ei ole välttämättä MGS-peli mutta toivon sen olevan.

Ihan Snaken näköinen tuo päähenkilö
IMAGE(http://www.abload.de/img/untitled-4y3o15.gif)

Voisin kyllä lyödä vaikka vetoa, että tuo on Big Boss. Liikkumistyyli ja takatukka + piilotettu oikea silmä. Kyllä kyseessä on toinen uusi MGS GZn rinnalla, 5 tai ei..joku sieltä on tulossa. Muuten syön vaikka piponi.

Jos jotain, niin ainakin markkinoinnin ja hypettämisen riemuvoitto kyseessä. VGA tunnetusti kamalaakin kamala ilmestys, mutta tuskin mistään pelistä puhutaan pelimaailmassa tällä hetkellä enemmän kuin tästä. Viittauksia MGS-universumiin alkaa olla siinä määrin, että melkoisen varmasti kyseessä jonkin tason MGS-peli kyseessä. Aikas nätiltä se myöskin näytti. Nyt kun vielä tosian tietäisi, että mitä sieltä tulee.

Tässä olisi vielä lisää käytännössä samaa asiaa.
Pisti myös pohtimaan lisää. Jos uudessa trailerissa esiintyvä "sidottupäinen" mies on sama henkilö kuin MGS Ground Zeroesissa esiintyvä "palanutnaamainen" mies, niin eikö tämä tällöin tarkottaisi että tämä uusi peli olisi oikeasti GZn prologi? Muutenkin omaan silmääni Big Boss näyttää nuoremmalle, kuin Ground Zeroesissa. Tosin jos GZ on aikajanalla hyvin lähellä PW, niin en käsitä mihin reikään nämä tapahtumat on sijoitettu. Toki voidaan sanoa, että Big Bossilla oli PW ssäkin robottinen käsi eikä siitä vaan kerrottu kellekkään, mutta en sitten tiedä. Muutenkin jos tämä tosissaan tapahtuu oikeasti eikä ole vain hallusinaatiota, niin tuosta kunnosta PW kuntoon vaatisi parannus aikaa. Ehkä kaukaa haettua, mutta entä jos "Palanutnaamainen" mies yrittää päästä Snaken suosioon Mantisin hallusinaatioiden avulla. Mutta tämä kyllä peruuttaisi Kojiman väitteet siitä että GZ on 5 prologi, paitsi jos Phantom pain on 5 alussa oleva prologi kohtaus, mikä silti pistäisi miettimään että mihin kohtaan aikajanalla tapahtuma sijoittuisi (juuri tämän "sidottunaamaisen" miehen takia). Sry en keksinyt mitään ovelampia nimityksiä.
Voisihan tuo Big Bossilta näyttävä hahmo tietysti olla myös Solidus. Koska videon hahmon oikean silmän tilaa ei varmuudella tiedetä, niin saattaahan olla että silmää piilotellaan ihan tarkoituksella johtamaan harhaan. Soliduksen elämä on itselle melko pimennossa, mutta kerran hän on BBn täydellinen klooni, niin ulkonäöllisesti sopisi tietysti tähän kuvaan. Ja menneisyyden yhdistäminen olisi ehkä vähän vapaampaa, koska se ei ole niin tarkkaan määritelty kuin esim Big Bossin.

Itse en jaksa edes spekuloida, että onko tuo metal gear vai ei vaikka kaikki siihen viittaa. On se kojima ennenkin ollut ovela kuten vaikka mgs 2 trailerissa jossa kaikissa big shell kohdissakin oli snake eikä raidenia näytetty kertaakaan. Joten tämäkin voi johtaa vaikka mihin.

Mielenkiinnolla kyllä seuraan ja toivon, että tämä oikeasti on metal gear.

Joakim Morgenilla on Twitter-tili. Tyyppi näyttää jotenkin tutulta:
https://twitter.com/JNMogren

IMAGE(https://si0.twimg.com/profile_images/2954665558/127b71b2b0a70ca0005fb2e49dbbed47.png)

:D Onkohan edes virallinen vitsi-account?

Lainaus käyttäjältä Narastel

MGS: Ground Zeroes mainoskuvassa lukee teksti "From "FOX" Two Phantoms Were Born". Aiemmin tämän luultiin tarkoittavan Solidia ja Liquidia, mutta voiko olla että sillä tarkoitettiin oikeasti Fox enginellä tehtävää kahta eri peliä, joista toinen Ground Zeroes ja toinen MGS 5?

Luulin että asia oli ilmiselvää, mutta kyllä sillä tarkoitetaan Big Bossia ja Zeroa.

Itse en näillä tiedoilla osaa tai halua spekuloida tästä oikein paljoa. Lähinnä peli voisi vaikuttaa ihan omalta IP:ltään ja päähenkilön yhdennäköisyys Big Bossiin/Snakeen on vain sattumaa. Se kyllä voi olla aika kaukaahaettua mutta toisaalta toivottavaa.

Toisaalta taas nimi Ground Zeroes viittaisi jo johonkin suureen tuhoon, joten kyseinen osa todennäköisesti saattaa päättyä johonkin valtavaan räjähdykseen tai muuhun vastaavaan tuhoon, jonka seurauksena Big Boss joutuu koomaan uudestaan, menettää kätensä ja Cipher haluaa päästä tästä eroon tai jotain. Selittäisi nuo "friikit", eli spekuloitu Volgin ja Psycho Mantis. Volginiin en kuitenkaan halua uskoa, saisi pysyä kuolleena. Cipherin motivaatio päästä eroon Big Bossista todennäköisesti kehittyisi Ground Zeroesin aikana, sanoihan Paz että Cipheria ei voi ilman seuraamuksia vastustaa. Cipherin halu saada Big Boss kuolleena on kuitenkin epätodennäköistä, Zerohan haluaa idolisoida Big Bossin ja vain Big Bossin vaikka tällä onkin hallussaan tämän DNA:ta.

Yksi ajatus olisi että nämä tapahtumat olisivat vuodelta 1972 kun Big Boss joutui ensimmäistä kertaa (?) koomaan ja tämä olisi jotain flashbackiä siihen. Sitä en tiedä kuka haluaisi hänet kuolleena tuossa vaiheessa, ja millä teknologialla tämän käsi pistettiin kuntoon Peace Walkeria varten. Toisaalta onhan jo Ground Zeroesissakin aikamoista vimpainta Big Bossin käytössä, puhumattakaan Peace Walkerista jossa nähdään itsestään liikkuvia robotteja. Loppujen lopuksi en usko että tuosta kohtaa Big Bossin elämää tuskin mitään kunnon peliä tehtäisiin vaan tämä voisi korkeintaan jäädä flashbackiksi.

Tuon enempää en halua arvailla, en näillä tiedoilla.

Next Famitsu to have “something surprising for MGS fans”:
http://gematsu.com/2012/12/next-famitsu-to-have-something-surprising-for-mgs-fans

Eli kohta varmaan paljastavat jotain lisää. Jos tämä ei ole Ground Zeroes mutta kuitenkin Metal Gear-peli joka tulee vielä tälle konsolisukupolvelle niin sen julkaistaa varmaan jo ensi vuonna. Olisi hyvä jos saisi samana vuonna kaksi Metal Gearia. :) Tai sitten Metal Gear Solid V minkä voi mahdollisesti nähdä logossa tarkoittaa Vitaa. Olisi aika pettymys.

Seuraavaan Famitsuun on lupailtu jotakin Metal Gear Solid aiheista tavaraa http://gematsu.com/2012/12/next-famitsu-to-have-something-surprising-for-mgs-fans. Phantom Pain vai GZ? Kumpikin käy, mutta olisi kyllä kiva saada jotakin vahvistusta Phantom Painin todellisesta nimestä MGS 5 vai MGS:?. Ensiviikolla kuullaan.

Lainaus käyttäjältä Narastel

Seuraavaan Famitsuun on lupailtu jotakin Metal Gear Solid aiheista tavaraa http://gematsu.com/2012/12/next-famitsu-to-have-something-surprising-for-mgs-fans. Phantom Pain vai GZ?

Katso ylempi viesti :)

Lainaus käyttäjältä Galactus

Lainaus käyttäjältä NarastelSeuraavaan Famitsuun on lupailtu jotakin Metal Gear Solid aiheista tavaraa http://gematsu.com/2012/12/next-famitsu-to-have-something-surprising-for-mgs-fans. Phantom Pain vai GZ?
Katso ylempi viesti

Oho niinpä näyttää :D Seilasin tänne keskusteluun ihan ajatuksissani, eikä tullut mieleen tarkistaa että onko joku jo laittanut kyseisen uutisen tänne.

Uusi haastattelu Kojima kanssa jossa Phantom Pain tuli esille:

"YA: Did you have anything to do with Phantom Pain , since the character bears a resemblance to Solid Snake?

HK: Kojima -(Laughs) Phantom Pain is being made by Moby Dick studios , I do not have any part in that game. I saw the resemblance there though. "

http://www.youtharabia.com/gaming/one-on-one-with-hideo-kojima/

Johtaakohan harhaan tavalliseen tapaan. Toivottavasti.

Phantom Painin nettisivulle on tullut tekstipäivitys http://www.videogamesuncovered.com/news/phantom-pain-website-update.html#.USSCLaU2aEJ . Kuten huomaatte uutisessa mainitaan myös numerot 2:20. Eli voisiko tämä tarkoittaa että ensiyönä Sonyn playstation tapahtumassa kuulemme vihdoinkin, että mikä tämä Phantom Pain sitten todellisuudessa on? Jos näin on ni ei hemetti että luvassa on kovaa settiä, jos eri huhuihin ja vihjeisiin on uskominen.

Geoff Keighley twiittaa että Joakim Mogrenia haastatellaan torstaina GTTV:ssä:
https://twitter.com/geoffkeighley/status/311582609098551296
https://twitter.com/geoffkeighley/status/311578455814844416

Ole Kojima pliis. Oli hän tai ei jotain uutta kuullaan siis huomenna.

Lainaus käyttäjältä Galactus

Ole Kojima pliis. Oli hän tai ei jotain uutta kuullaan siis huomenna.

Voin sadan prosentin varmuudella sanoa, että kyseessä on Kojima.

https://twitter.com/geoffkeighley "Geoff Keighley ‏@geoffkeighley
Update on that Phantom Pain interview: Joakim Mogren was a man I'm pretty sure I've not met before. He did show some new images on his iPad." Eli onkohan Kojima pistänyt näyttelijän paikalle? :D Saa nähdä kauan Kojima jaksaa vielä leikkiä tällä asialla. Itse ainakin haluaisin pikkuhiljaa tietää faktoja.

+
Geoff Keighley ‏@geoffkeighley
@KratosKilla The guy was definitely not Kojima. He legitimately seemed Sweedish. And I'm skeptical if he is actually a game developer.

+
Geoff KeighleyVarmennettu tili ‏@geoffkeighley
@Andrew_Reiner Lol. It was a weird interview, I'll tell you that much!

+
HAHAHAHAHA tässä on Joakim Mogren http://instagram.com/p/W2VnqPIsHR/

+
Kuulemma haastattelu oli ollut aika nolohko ja Mogrenilla oli aksentti vaihdellut miten sattui :D. Lupasivat näyttää uuden trailerin GDCssä ja sattumoisin myös Kojima oli lupaillut uutta traileria jostakin kyseiseen tapahtumaan. http://gamingeverything.com/43121/new-phantom-pain-trailer-planned-for-gdc-2013-will-answer-all-of-your-questions-new-images/

Veikkaus: Joakim Mogren Is Cliff Bleszinski, Not Hideo Kojima... We Think:
http://www.gamerevolution.com/manifesto/joakim-mogren-is-cliff-bleszinski-not-hideo-kojima-we-think-18103

:D Tulisipa tuo koko homma kohta nettiin että pääsisi näkemään.

Edit: Tässä koko haastattelu!:

http://www.youtube.com/watch?v=yRpbxBDA1-Q

Lainaus käyttäjältä Galactus

Veikkaus: Joakim Mogren Is Cliff Bleszinski, Not Hideo Kojima... We Think:
http://www.gamerevolution.com/manifesto/joakim-mogren-is-cliff-bleszinski-not-hideo-kojima-we-think-18103

Tulisipa tuo koko homma kohta nettiin että pääsisi näkemään.

Jos Cliffi olisi oikeasti kyseessä, niin phantom pain ei kyllä silloin tule ainakaan olemaan MGS5. Eikös Kojima ole sanonut, että ainoastaan hän itse tekee numeroidut MGSät? En sitten tiedä mikä rooli Gliffillä tässä sitten olisi.

HAHAHAHAAHh onpa kyllä melkonen aksentti ja ilme tossa lopussa :DDDDDDDDDDDDD On kyllä niin läppäjuttu

Tuo lopun Fox Engine juttu varmisti että tämä on MGS:ään liittyvä. Muuten olisi liikaa yhteensattumia.

Edit: Mogrenin twiitti muistuttaa aika paljon Kojiman yhtä twiittausta(en tiedä onko oikea vitsi account):
https://twitter.com/JNMogren/status/312439604592656384

:D

Vertailin tässä vähän Cliffin ja tämän Mogrenin ääniä ja jos Cliffi olisi oikein paneutunut tuohon äänen muuttamiseen, niin saattaisihan hän tuolla harson allakin olla. Tosin nuo huulet kyllä on isommat kuin mitä Cliffin kuvista olen nähnyt. Noh tosiaan Kojiman GDC esitys streamataan 27 päivä suorana, joten sitä odotellessa.

Kuinkakohan kauan tämä "Moby Dick Studios/Joakim Mogren" -pelleily jatkuu? Rakastan kyllä näitä Kojiman kujeita. Nytkin kaikki tietää, mistä on kyse, vaikka mistään ei tiedetä mitään. Lisää tämmöistä.

Mites täällä foorumilla ollaan suhtauduttu väitteisiin, että haastattelun Joakim Mogren olisi ollut Fox-Enginellä tehty CG hahmo? Kovasti tästä on väitelty ympäri internetsiä.

Kotaku

Lainaus käyttäjältä Pilipali

Mites täällä foorumilla ollaan suhtauduttu väitteisiin, että haastattelun Joakim Mogren olisi ollut Fox-Enginellä tehty CG hahmo? Kovasti tästä on väitelty ympäri internetsiä.

Kotaku

Paha mennä sanomaan, vaikkakin haastattelu oli todella omituinen, eikä Geoffia ja Joakkimia näkynyt kertaakaan samoissa kuvissa. Tosin olisihan tämä aika hyvää mainosta Fox enginelle, varsinkin kun se ja Phantom Painin mainostus nitoutuisi sitten GDCssä ovelasti yhteen. Joakimhan kertoi että GDCssä paljastettaisiin kaikki, kun samalla Kojima on siellä esittelemässä Fox engineä ja GZtä +uuden trailerin (jostakin?) ja jotain salaista http://metalgearsolid.nl/?p=6887. Muistan myös nähneeni Joakimin kaula-aukon oleen hieman kulmikas (...kaukaa haettua) silloin kun kuulin näistä huhuista. Myös pelaajan uutisoinnin stilli kuvassa Joakimin silmät näyttävät tietokoneella tehdyiltä. Joten voihan se kyllä olla mahdollista ja Kojiman tapaan ovelaa mainostusta.

Tämmöinen salaliittoteoria ois viel.
Eli Mogren ois mukama KojiPron ruotsalainen säveltäjä joka liittyi studioon vuonna 2011... mietteitä, keskustelua!
Oma mielipide et voi olla vaik pikkasen erimuotoinen pää ja huulet mut ois voinu modaa just vaik Fox Enginellä, mut jois Mogren on oikeesti CGI, ni vau siin ois ens Oscareis parhaast erikoistehosteist voittaja :D

Lainaus käyttäjältä mulla60+

jois Mogren on oikeesti CGI, ni vau siin ois ens Oscareis parhaast erikoistehosteist voittaja

En tajua mitä shokeeraavaa siinä olisi, jos herra Mogren olisi näytellyn sijaan animoitu. Kuten tämä video osoittaa, voi CGI: lla saada aikaan melko vaikuttavaa jälkeä, jos aikaa ja rahaa riittä. Ja sitä luulisi Konamilla riittävän.

Edit. Haluaisin huomauttaa, että tuo linkaamani video on vuodelta 2008. Teknologia on varmasti viidessä vuodessa kehittynyt melkoisesti.