Street Fighter V / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Street Fighter V

IMAGE(http://i.imgur.com/TbU2kBr.jpg)
Street Fighter V on uusin osa Capcomin legendaarista taistelupelisarjaa. Peli on tulossa alkuvuodesta 2016 sekä PS4:lle että pc:lle.

Pelillisenä uudistuksena SFV tarjoaa V-Gaugen, joka täyttyy pelaajan ottaessa osumaa. V-Gaugen myötä pelaajilla on kolme uutta ominaisuutta käytettävänään: V-Skill, V-Reversal ja V-Trigger. Kaikki vaihtelevat hahmoittain. V-Skillien käyttäminen täyttää V-Gaugea, kun taas V-Reversalin käyttäminen kuluttaa ainakin yhden palkin ja V-Trigger käyttää koko V-Gaugen.

IMAGE(http://i.imgur.com/FaFNsQN.png)
Karinin V-Skill saa hänet syöksähtämään eteenpäin, hajottaen projectilet ja kaataen vastustajan osuessaan.

IMAGE(http://i.imgur.com/2zF5E4x.png)
Rainbow Mikan V-Trigger kutsuu hänen partnerinsa Yamato Nadeshikon hyökkäämään haluamastasi suunnasta

Muuten Street Fighter V ei radikaalimmin tunnu eroavan neljännestä osasta. Stun-mittari on tosin tuotu nyt näkyviin, mikä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta valinnalta ja saattaa ehkä vaikuttaa päätöksentekoon matseissa.

Street Fighter V:n hahmokaartiin kuuluu julkaisussa 16 hahmoa, joista tällä hetkellä on tiedossa 13. Klassikkohahmoista peliin palaa Cammy, Chun-Li, Ken, M. Bison, Ryu, Vega ja Zangief kun taas Alpha-sarjasta tuodaan takaisin Birdie, Karin, Nash ja R. Mika. Uusista hahmoista on paljastettu Necalli ja Rashid, mutta kolmas uusi hahmo, Laura, on juuri vuotanut julkisuuteen. Peliin on myöhemmin tulossa DLC-hahmoja, joiden sanotaan kuitenkin olevan avattavissa myös täysin ilmaiseksi pelissä tienattavalla valuutalla.

Mitkäs on porukan fiilikset uudesta Street Fighterista? En ole koskaan ollut minkäänlainen taistelupelien fani, mutta jokin SFV:stä nähdyssä materiaalissa on kyllä iskenyt niin kovaa, että oli pakko hypätä hypejunaan messiin. Toivottavasti saadaan boardilaisten kesken pystyyn matseja. SFV:n tulisi tarjota myös cross-platform moninpeli, joten peliseuran puutteen ei pitäisi ainakaan alustavalinnasta johtua.

Aloitetaan faktoista: Street Fighter on maailmankaikkeuden paras tappelupelisarja.

Nyt kun tuo oleellisin on pois alta niin voin varmaan fiilistellä hieman kuinka ns. helvetin kovassa huumassa olen tulevasta pelisarjan viidennestä osasta. SF on lukeutunut pelikirjastoni vakionimiin jo vuodesta 1992 lähtien ja Super Street Fighter II Turbo taitaa yhä olla eniten peliaikaa SNES-konsolissani nauttinut peli ja aivan aiheesta sillä pelin näin 23 vuotta myöhemminkin laittaa konsoliin pyörimään ja sen pelaaminen on kuin pääsisi taivaaseen.

Kolmososa iskikin sitten jo entistä vakavemmin kun ikää oli tullut lisää ja lähestulkoon suomen valtiovelan suuruinen määrä rahaa tuli aikoinaan tungettua Turun Pelikaanissa (jonneille infoa: sellainen pelihalli jossa konsoleille liian tehokkaat pelit pyöri siis kolikoilla) sijaitsevaan SFIII-kabinettiin ja kun pelin kolmas inkarnaatio aikoinaan Dreamcastille ilmestyi, oli siinä ohjainraukka kovalla koetuksella usean kuukauden putkeen.

Nelososa lisähilkuttimineen onkin sitten se kruununjalokivi tappelupelien saralla ja viime konsolisukupolven kolmen parhaan pelin joukossa helposti. Pelitunteja yksinään vanilla-versiosta on kolminumeroisia lukemia ja peli tosiaan oli tappelupeligenren kirkkain teos ja on sitä tähän päivään asti. Huutonaurut jollekin nappien vaahtopäiseen hakkaamiseen nojaavalle Tekkenille. Kiva pelisarja mutta kyllä mestari on aina mestari.

Viitososa on luonnollisesti niin sarjan kuin myös sen kehittävän pelitalon (Capcom-fanboy kun olen) vuoksi hypejunan ykkösluokassa. Lukuisat uudet hahmot harvakseltaan nähtyjen Alpha-sivusarjan comebackin tekijöiden rinnalla on luonnollisesti aina mielenkiintoista ja eniten viisariani on väräytellyt previkoissa useasti mainittu tieto siitä hahmobalanssi olisi aivan totaalisen veitsenterävää. Toki kaikkia hahmoja emme ole vielä nähneet ja sinne saattaa eksyä joku multiplayer-suosikki mukaan mutta toivotaan parasta. Oman hahmon damageen perustuva palkitsemissysteemi tulee varmasti olemaan mannaa turnauksia seuraaville kun jokainen matsi menee ihannetapauksessa loppupään shakiksi mutta ovatpahan matsit ainakin jännempiä ja myös kynnys tulokkaille on hieman matalampi kun dunkkuun ottaessa pääsee antamaan vähän takaisinkin.

Ikuista mainiani E.Hondaa tuo hahmorosteri kaipaisi mutta Ken on kuulemma kokenut pienen overhaulin pelattavuudessaan joten jos ei sumolegenda uutukaiseen itseään änkeä, on ykkösvalintani (ainakin ekat kokeilut) lookkia vaihtanut peli-ikoni. Aivan uusista hahmoista tämä naispuolinen Blanka tuntuu mielenkiintoiselta. Varmaankin vikkelää El Fuerte-tason grappleria tuosta kaavaillaan?

Hypeä ei voi olla liikaa! Yksi ensi vuoden kovimmista nimikkeistä ellei helvetti jäädy.

Jep, vuodesta ysikaks itsekin mukana ja ensi vuoden odotetuimpien pelien kärkisijoille tärähtää. Onneksi eilen nähtiin Zangief, niin ei tartte uhrata kaikkea miehisyyttä R. Mikan muodokkaan ahterin alttarile.

Kalenterit esiin ja alkuvuoden suunnitelmat uusiksi! Street Fighter V saapuu kauppojen hyllyille 16. helmikuuta.

Uutta tietoa on viime aikoina tullut paljon:

- Dhalsim!
- Pelin sisäistä valuuttaa voi tienata päivittäisillä tehtävillä
- 6 uutta hahmoa ensi vuoden aikana

IMAGE(https://pbs.twimg.com/media/CSV2Tl1UcAAT_8W.jpg)

Mikäli pc:n beta-version tiedostoista ongitut tiedot pitävät paikkansa (hyvin todennäköistä, koska Dhalsimkin sieltä löydettiin) olisivat dlc-hahmot Alex, Balrog, Guile, Ibuki, Juri ja Urien. Muistaakseni Capcomin suunnalta lupailtiin Third Strike -hahmoja, joten ihan pätevän oloista tietoa. Mitkäs fiilikset teillä tällä hetkellä hahmoista? Onko oma vanha main vielä rosterin ulkopuolella vai onko jokin uusista hahmoista napannut mielenkiinnon niin tiukasti, ettei vanhoihin hahmoihin kosketa enää laisinkaan? Entäs mitä odotuksia teillä on DLC:n suhteen? Vaikuttaako edellä mainittu lista mieluisalta vai vaaditaanko jotain aivan muuta?

Luultavasti itse aion pelailla ainakin alkuun Cammyllä, koska muista hahmoista ei oikein ole samanlaista kokemusta ja Cammy näyttää melko samalta hahmolta kuin IV:ssä. Tosin Karin ja Laura näyttävät sen verran kiinnostavilta, että eiköhän niihinkin tule perehdyttyä.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Aloitetaan faktoista: Street Fighter on maailmankaikkeuden paras tappelupelisarja.

Ja tässä on Jumalan Totuus. Saatat tykätä vaikkapa Tekkenistä enemmän, mutta silloin tykkäät huonommasta tappelupelistä enemmän ja näin se yksinkertaisesti menee.

Mulla olisi edelleenkin PS4 hankkimatta…..tämä on kyllä ehdottomasti yksi kovimmista houkutuksista sillä rintamalla. En vain osaa kuvitella, että muka EN ostaisi uutta Street Fighteriä heti, kun se on saatavilla. Arcade stickinhän se vaatisi myös…mieluiten kaksi.

Lainaus käyttäjältä Drifu

Mikäli pc:n beta-version tiedostoista ongitut tiedot pitävät paikkansa (hyvin todennäköistä, koska Dhalsimkin sieltä löydettiin) olisivat dlc-hahmot Alex, Balrog, Guile, Ibuki, Juri ja Urien. Muistaakseni Capcomin suunnalta lupailtiin Third Strike -hahmoja, joten ihan pätevän oloista tietoa. Mitkäs fiilikset teillä tällä hetkellä hahmoista?

Guilen tuominen mukaan peliin olisi hieman hassu veto sillä karkeasti kelailtuna, miehen palette swap aiemmilta vuosilta, Charlie, on jo mukana kuvioissa joten menisikö hieman liikaa kloonilinjalle. Toki Charlien pelattavuus varmasti eroaa aiemmista inkarnaatioista jo yksinään noiden teleporttailujen myötä joten vaikka Guile tulisi omana vanhana itsenään mukaan, eroaisivat hahmot mitä luultavimmin isosti toisistaan (eikä vanhojen hahmojen tarvitse olla samanlaisia kuin ennen kuten Ken todisti). Betaa pelanneet voivat mutuilla tästä enemmän koska ovat varmasti Charliella jo mättän... ottaneet turpaan japseilta. Muut spekulaatiot noista DLC-hahmoista jätän sitten hamaan tulevaisuuteen. Dhalsimia en olisi mukaan halunnut sillä muodin mukaan elastisen virkaa pelissä olisi pitänyt suorittaa joku hieman vähemmän nähty hahmo (tässä tapauksessa kolmannen SF:n Necro) mutta nostalgisella tavalla mukavaa että vanha konna on pelissä ja vieläpä komean partakarvoituksen kasvattaneena.

Julkaisupäivä on ihanan lähellä ja hauska kuriositeettin on se että paljon parjattu Capcom julkaisi tänä vuonna helmikuun 13.pvä yhden vuoden parhaista peleistä ja ensi vuonna se tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä julkaisemaan yhden vuoden parhaista peleistä helmikuun 16.pvä. Hieno suoritus!

Dhalsimin uusi tyyli on aika cool. Olen aina pitänyt SF-peleistä, on vain jäänyt SNESin kulta-aikojen jälkeen vähän pienemmälle. SFIV löytyy kyllä kaapista PS3:lle, mutta jäänyt surullisen vähälle sen pelaaminen. Saa nähdä millä specseillä peli saadaan ulos, mutta jos päästään 60fps tasolle, peli voi olla pakko ostos. Niin komealta noi youtubepätkät 60fps asetuksellä näyttää. Itse pelihän on rautaa joka tapauksessa, siitä ei ole epäilystäkään.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Dhalsimin uusi tyyli on aika cool. Olen aina pitänyt SF-peleistä, on vain jäänyt SNESin kulta-aikojen jälkeen vähän pienemmälle. SFIV löytyy kyllä kaapista PS3:lle, mutta jäänyt surullisen vähälle sen pelaaminen. Saa nähdä millä specseillä peli saadaan ulos, mutta jos päästään 60fps tasolle, peli voi olla pakko ostos. Niin komealta noi youtubepätkät 60fps asetuksellä näyttää. Itse pelihän on rautaa joka tapauksessa, siitä ei ole epäilystäkään.

En ainakaan itse jaksa millään uskoa, etteikö peli pyörisi 60 fps. SFV on kuitenkin kehitetty nimenomaan PS4:lle joten mitään käännösongelmia ei pitäisi olla ja Capcomilla on kuitenkin sen verran kova tuntemus taistelupeleistä, että eiköhän siellä siihen kuuteenkymppiin tähdätä, jopa graafisten yksityiskohtien kustannuksella. Capcomhan panostaa vahvasti myös pelin esports-puoleen, joten uskoisin, että pelistä halutaan tehdä mahdollisimman kilpailukelpoinen.

Nostetaas ketjua kun julkaisu alkaa lähestyä. Viime viestin jälkeen on tapahtunut aika paljon, esimerkiksi viimeinen julkaisussa nähtävä hahmo F.A.N.G paljastettiin ja DLC-hahmoiksi varmistettiin juurikin ne, jotka aiemmin jo leakattiin (Alex, Guile, Balrog, Ibuki, Juri, Urien). Pelin beta-version tiedostoista on myös saatu kaivettua vaihtoehtoisia asuja hahmoille (klik). Pakko sanoa, että hyvää työtä ovat noiden kanssa tehneet.

Meikäläisen Street Fighter kokemukset rajoittuvat pelkästään Super Street Fighter II:seen, jonka latasin vain pari vuotta sitten Wii U:n eshopista. Valitettavasti meikäläisen taidot ja kärsivällisyys eivät riittäneet peliä kohtaan, joten en ole sen jälkeen palannut pelin pariin.

Kuitenkin Street Fighter V on viime aikoina herättänyt suurta mielenkiintoa ja kaipasin kipeästi uuden sukupolven taistelupeliä. Killer Instinctissä uusien hahmojen ostaminen ei juuri kiinnosta, Mortal Kombatin taistelu tuntuu omaan makuun liian kömpelöltä ja Tekken 7 on vielä kaukana tulevaisuudessa.

Kysymys veteraaneille: Onko Street Fighter -peleihin sekoitettu jotain suurempaa taustatarinaa ja onko siihen vaikea hypätä mukaan, näin uutena pelaajana? Tekken -pelisarjassa pääpointtina tuntuu aina olevan Mishiman monimutkaiset perhesuhteet...

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Kysymys veteraaneille: Onko Street Fighter -peleihin sekoitettu jotain suurempaa taustatarinaa ja onko siihen vaikea hypätä mukaan, näin uutena pelaajana? Tekken -pelisarjassa pääpointtina tuntuu aina olevan Mishiman monimutkaiset perhesuhteet...

Pähkinänkuoressa: M.Bison on pahis. Ken ja Ryu kilpailevat jatkuvasti keskinäisestä paremmuudesta. Akuma tappoi Kenin ja Ryun sensein. Zangief painii karhujen kanssa jne.

Ei siis mitään elämää suurempaa mitä ei pienellä wikipedikyyrillä saisi sisäistettyä. Street Fighter V sisältää sen verran myös uusia hahmoja että sarjan koko historiaa ei kannata selailla läpi. Jos olet hommaamassa ekaa kertaa sarjan peliä niin hommaa mieluummin ensin vanha-gen-laitteille Street Fighter IV jostain halvalla ja tee uuden pelin puolesta ostopäätös vasta sitten. Drifulta lisätiedot tästä silmiä avaavasta kokemuksesta.

Nyt kun päästiin loresta ja tarinasta puhumaan niin uuden pelin "se toinen" yksinpelimuoto vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Vihdoinkin on joku oikeasti hyvä tekosyy pelata vähintään kerran kaikilla pelin hahmoilla sen sijaan että haukotellen hakkaisi niillä koomapotilasta pelin harjoittelutilassa. Lisäksi kyseisen pelitilan välianimaatiot näyttivät aikamoiselta herkulta joten silmäkin ehtii hieman rystystivolien välissä lepäämään.

Hittolainen...SFV on kyllä yksi päällimmäisiä syitä, miksi ostin PS4:n, eli tätä siis odotetaan kuumeisesti. Street Fighter on kaikkien aikojen kovin, eeppisin, ja diipein tappelupeli koskaan ja se on objektiivinen ja absoluuttinen totuus. Ei Tekken, ei Virtua Fighter, ei Mortal Kombat, vaan Street Fighter, ja niin se yksinkertaisesti menee.

Eli....tässä pitäisi alkaa etsimään Street Fighter-kelpoista arcadetikkua - padillahan tätä ei voi pelata. Onko siis teillä toveri Street Fighter-pelaajat ehdotuksia laadukkaan ja kohtuuhintaisen PS4 stickin suhteen?

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Kysymys veteraaneille: Onko Street Fighter -peleihin sekoitettu jotain suurempaa taustatarinaa ja onko siihen vaikea hypätä mukaan, näin uutena pelaajana? Tekken -pelisarjassa pääpointtina tuntuu aina olevan Mishiman monimutkaiset perhesuhteet...

Voisin väittää, että kunhan tietää Shadaloon (M. Bison, Balrog, Vega, F.A.N.G) olevan pahat jätkät ja oikeastaan kaikki muut ovat hyviä, on juonesta jo aika hyvin perillä. Ei kannata vain sen takia jättää vitosta hyllyyn, että jokainen juonenkäänne ei ole tiedossa. Tuskinpa Capcomillakaan ollaan ihan perillä kaikesta.

Pelimekaniikoidenkin puolesta mukaan hyppääminen on helppoa, sillä SFIV:n vaikeimpia mekaniikkoja, kuten 1-framen linkit ja FADC ei enää ole.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Eli....tässä pitäisi alkaa etsimään Street Fighter-kelpoista arcadetikkua - padillahan tätä ei voi pelata. Onko siis teillä toveri Street Fighter-pelaajat ehdotuksia laadukkaan ja kohtuuhintaisen PS4 stickin suhteen?

Mad Catzin TE -tikut ovat ainakin erittäin laadukkaita, mutta se näkyy hinnassakin. Horin RAP Kai -tikut ovat hieman halvempia ja ilmeisesti ihan laatukamaa.

Mihin tuo tikun ylivoimaisuus perustuu? En oo itse juur tappelupelejä pelannut, mutta tokikin huomasin että olihan esim Killer Instinctissä Onella aika vaikea tehdä liikkeet oikein tatin avulla, mutta eihän se tikku ole paljoa muuta kuin isompi tatti :D

Lainaus käyttäjältä Core

Mihin tuo tikun ylivoimaisuus perustuu? En oo itse juur tappelupelejä pelannut, mutta tokikin huomasin että olihan esim Killer Instinctissä Onella aika vaikea tehdä liikkeet oikein tatin avulla, mutta eihän se tikku ole paljoa muuta kuin isompi tatti

Hyvän tikun ja padin erot ovat liian pitkä lista tähän kirjattavaksi ja joiltakin osin henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuvia. Oletan, ettet ole koskaan kokeilut arcadetikkua? Sillä ei ole mitään muuta tekemistä tatin kanssa kuin että molemmat liikkuu ja niillä voi ohjata. Pelkästään jo se, että tatti on analoginen ja tikku digitaalinen, 4 on/off suuntaa mikrokytkimillää rekisteröivä tekee eron kuin yöllä ja päivällä. Voisin jauhaa kaikista rajoitinportesta ja nappien eroista, mutta niistä löytyy juttua vaikka millä mitalla asiaan vihkiytyneiltä foorumeilta.

Mulle suurin ero on, että napit on helvetisti paremmat ja peukalossa säästyyy nahat tikulla pelatessa. Padillakin voi pelata ja pärjätä vaikka ammattilaisena ja pelataankin, mut miellyttävyys on sitten ihan eri juttu. Tietysti sekin on mainittava, että siinä missä paljon pelatessa padeja leviää repullinen, tikku kestää vuosia ja sen voi korjata itse muutaman euron varaosilla.

Tekkeniä pelaan padilla silloin kun sarjaan jaksan koskea mutta Street Fighterin ja Virtua Fighterin kaltaiset tappelupelit jossa erikoisliikkeiden liikerajat ovat yleensä erittäin epäsymmetrisiä, vaativat likimain arcade stickin käyttöä. Esim. Street Fighterin tapauksessa Charge-liikkeet vaativat yleensä tikun ns. vetämistä taakse josta liikkeen päättävä tatin liike tulee suorittaa tatin liikutuksella eteen ja tämä on padin analogisauvalla tai D-padilla erittäin paljon vaikeampaa.

Nämä on toki niitä makuasioita ja tunnen useita tappelupelien suurmestareita jotka eivät ohjaimesta luovu. Jos on hyvä molemmilla niin toki vielä parempi.

Lainaus käyttäjältä Malone

Lainaus käyttäjältä CoreMihin tuo tikun ylivoimaisuus perustuu? En oo itse juur tappelupelejä pelannut, mutta tokikin huomasin että olihan esim Killer Instinctissä Onella aika vaikea tehdä liikkeet oikein tatin avulla, mutta eihän se tikku ole paljoa muuta kuin isompi tatti

Hyvän tikun ja padin erot ovat liian pitkä lista tähän kirjattavaksi ja joiltakin osin henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuvia. Oletan, ettet ole koskaan kokeilut arcadetikkua? Sillä ei ole mitään muuta tekemistä tatin kanssa kuin että molemmat liikkuu ja niillä voi ohjata. Pelkästään jo se, että tatti on analoginen ja tikku digitaalinen, 4 on/off suuntaa mikrokytkimillää rekisteröivä tekee eron kuin yöllä ja päivällä. Voisin jauhaa kaikista rajoitinportesta ja nappien eroista, mutta niistä löytyy juttua vaikka millä mitalla asiaan vihkiytyneiltä foorumeilta.

Mulle suurin ero on, että napit on helvetisti paremmat ja peukalossa säästyyy nahat tikulla pelatessa. Padillakin voi pelata ja pärjätä vaikka ammattilaisena ja pelataankin, mut miellyttävyys on sitten ihan eri juttu. Tietysti sekin on mainittava, että siinä missä paljon pelatessa padeja leviää repullinen, tikku kestää vuosia ja sen voi korjata itse muutaman euron varaosilla.

Ei ole arcadetikuilla pelaamisesta kokemusta muuta kuin niillä Silja/viking linen Virtua/Street/Mikälie Fighter-masiinoiden kautta toistakymmentä vuotta sitten :D

On se vaan jumalauta kova. Aika lailla virheetön tekele genressään ja ainoastaan pienet tekniset lapsukset pelin verkkopuolella olivat esteenä että peli olisi noussut jumalpelien joukkoon.

Tällaisenaankin se on kuitenkin yksi vuoden tähän mennessä parhaista videopeleistä ja omissa kirjoissani tätä kirjoittaessa SFV on tasoissa Unravelin kanssa vuoden parasta peliä mietittäessä.

Joko muut on päässeet käsiksi tähän ihanuuteen?

Ehkä tämä alekorista voisi lähteä mukaan. En jaksa ruveta tukemaan täyden pelin hinnalla puljua, joka on puskenut ulos tuotoksensa selvästi viimeistelemättömänä: https://www.youtube.com/watch?v=oxhh3hovYFw

Eipä siinä. Hienoltahan tuo näyttää.

Toivotaan, että Namcolla olisi enemmän järkeä mukana, eivätkä ryssisi Tekken 7 julkaisua.

26 tuntia nyt parissa päivässä pelattu eikä oikein mitään valitettavaa löydy. Sisältöä on enemmän kuin tarpeeksi ja pelattavuus on täyttä rautaa. 140 matsia olen netissä vääntänyt ja alun serveriongelmien jälkeen homma on luistanut todella hyvin. Tämä peli tulee olemaan vuoden online-moninpeli vähintään seuraavan viiden vuoden ajan.