Shin Megami Tensei / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Shin Megami Tensei

IMAGE(http://megaten.files.wordpress.com/2007/08/logo.png)

Eli kyseessähän on japanilainen roolipeli sarja, jonka pelejä löytyy ties kuinka monelle konsolille. Pääidea peleissä on värvätä demooneja puolelleensa keskustelemalla heille , päästä eteenpäin ja värväämällä lisää, jotta voisi yhdistää tai tehdä parempia demooneja. Eli kysessä on vähän kuin pokemon isommille pojille. Valitettavasti pelisarjan pelejä ei ole paljoa julkaistu Euroopassa. PS2 on mm. Lucifers Call ja Digital Devil Saga.

Pelisarjasta on haarautunut erillinen sarja; Persona, jonka kautta itsekkin tutustuin koko sarjaan. Persoonissa on sama idea, mutta demoonien sijaan kutsut persoonia. Euroopassa on julkaistu vain Persona 3 ja Persona 4, Persona 2 Innocent Sinnin remake on tulossa tännekkin. Vaikkakaan juoni ei ole kovinkaan paljoa kytköksissä toisiinsa, niin kannatta kuitenkin tsekata aiemmatkin Personat, Persona 2 julkaistiin kahdessa osassa ja Innocent Sin ei nähnyt päivänvaloa muualla kuin Japanissa, koska Hitler (kirjaimellisesti). Eli jos kiinnostaa Personat, niin nappaa vain Persona 2 remake PSP tai jompikumpi Persona PS2. Uudemmissa Personissa on hirviöiden kesyttämisen lisäksi "deittisimulaattori". Voit aloitta ystävyyssuhteita eri ihmisten kanssa ja kun päähahmo on lukiolainen, niin hormoonit hyrrää ja naisten kanssa pieni keskustelu voi muuttua parisuhteeksi.

Kaikki SMT-pelejä yhdistää niiden brutaali vaikeusaste ja samoja demooneja pyöritetään pelistä toiseen. Peleissä taistelut ovat vuoropohjaisia (pääasiassa) ja voivat olla tosi haastavia, koska pelit laittavat niin ilkeät demoonin vastaan välillä, että tekisi mieli lopetta peli. Pomotappelut ovat luku erikseen, kun useasti joutuu kehittämään oikea strategia pomon kaatamiseen.

Itse en ole paljoa pelaillut sarjan pelejä. PS2 personat olen pelaillut, Persona 2 Innocent Sinnin alkuperäisversion hommasin kun on niin hieno peli ja DS löytyy ainoa oikea puhdas SMT-peli, eli Stramge Journey. Itseä kiinnostaa brutaali vaikeusaste ja juoni/mytologia peleissä, kun Final Fantasysta on jämähtänyt sinne paskuteen.

Ja jos ei kiinostaa metsästää näitä pelejä suomen kaupoista tai tilailla ulkomaila, nini voi aina tsekata Persona 4 animen, joka tällä hetkellä pyörii. Kertoo pelin tarinan, ilman pakollisia pelattavia hetkiä

Onkos muut Pelaajaboardilaiset pelaillut näitä, vaiko olenko ainoa, joka on löytänyt nämä mahtavat pelit?

Edit// unohtui mainita, ettei nykyisillä konsoleiolla ole SMT-pelejä, vielä. PS3 ja Xbox 360 on tulossa Persona 4 Ultimate Mayonaka Arena, joka on tappelupeli Arc Systemsiltä (Blazblue, Guilty Gears, Hokuto No Ken). Persona 5 on myös suuntautumassa PS3, Xboxista en nyt ole varma.

Jaa-a, Persona 4 aloitin jälleen pelailemaan (huom. Persona 4 on lempipelini kautta aikojen). Aloitinkin tällä kertaa kokonan alusta, niin ne kahdella edellisellä peluukerralla hankitut persoonat ei ole saatavissa ja minun pitääkin pelata alusta asti reilusti.

Onnekseni ostin aikoinaan Tokion reisulla Persona 4 Official Perfect Guiden, joten voimpi tsiigailla kaikkien vihollisten heikkoudet (joka sinäänsä säästää minulta huimat pari sekuntia) ja pystyn katsomaan suoraan, mitä sanon tytöille. Tämä luontainen viriilin siitosonnin karsima on kai siirtynyt peliin, kun tytöt ei tykkää kun yritän lohduttaa heitä, kehua heitä tai tehdä mitään muutakaan hyvää heille, vaan perusjapsi tapaan pitäisi olla hienovarainen ja itsestäänselvyyksien laukoja. Jätkien kanssa olen kuin kotonani, sillä eka asia mitä kaveri sanoo huoneessa, on kysymys pornolehtien sijainnista.

Kovinkaan pitkälle en ole ehtinyt vielä, mutta kohta puoliin menen toiseen luolastoon. Pelaan Normalilla, sillä Expertillä peli jääisi yhteen tappeluun, jossa vihollinen tekisi Critical Hitin minuun ja menettäisin parin tunnin edistymisen, Mutta toisaalta peli on turhankin helppo. Olen alilevellinen, menen haastamaan pomon, jota pidetään melkeimpä vaikeimpana pomona koko pelissä ja hakkaan kyseisen otuksen iskuilla, jotka satuttavat käyttäjäänsä, enkä tee muuta tappelussa. Pettymyskö? Ehei, vaan todiste yli-inhimillisestä älykkyydestäni tätä deittisimulaattori/psykolanalyysin manfestaatiota kohtaan.

Tavoitteena pelata peli loppuun ennen animen loppua, muttaa siihen on aikaa nin pirusti, että menen varmaankin neljännen kerran läpi ja menen haastamaan pelin supersalaisen pomon.

Mukavaa nähdä Shin Megami faneja täälläkin :) Mitäs mieltä olet, Lucifer's Call vs. Digital Devil Saga, kumpi kolahtaa paremmin?

Empä ole hankkinut vielä kyseisiä pelejä. Niiden hankkiminen on ollut varmaankin puoli vuotta mielesä, mutta aina kun tekisi mieli ostaa nuo, niin joku toinen peli on tarjouksessa ja se jääkin siihen sitten.

Tulipahan viimein saatettua melkein puoli vuotta sitten aloitettu urakka päätökseen, nimittäin Persona 4:n peluu. Persona 3 on yksi suosikkipeleistäni, joten odotukset olivat kovat nelosenkin kohdalla, eikä se niitä pettänytkään. Pidin kovasti kolmososaa värikkäämmästä tyylistä ja olipahan monia pieniä parannuksia saatu mukaan. Ei tässä ehkä silti tarinan puolesta ihan kolmososan tasolle päästy, vaikka juoni olikin mielenkiintoinen. Erityisesti loppu oli hieman laimeahko kolmosen hienouteen verrattuna ja True Ending oli tässä ehkä vähän päälleliimatun oloinen (olihan se silti toki pakko mennä).

Persona pelit ovat siinä mielessä olleet aina jänniä tapauksia ainakin minun kohdallani, että ne ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet vahvasti ruudun toisellekin puolelle. Johtuneeko sitten varmasti kaikille meistä tutuista teemoista ja nykypäivään sijoittuvasta miljööstä, mutta kummasti nuo saavat miettimään asioita. Myös taiteelliselta puolelta olen tykästynyt kovin Soejiman tyyliin ja ostinpa tuossa joku aika sitten pari herran taidekirjaakin. Ehkä niistä oppisi vielä itsekin jotain.

Persona 5:stä en ole ainakaan vielä kuullut mitään, mutta toivottavasti sellainen vielä saadaan. Jos taso pysyy vähintäänkin samana, niin ei tarvitse kahdesti miettiä, tuleeko jatkossakin tutustuttua tämän sarjan peleihin.

Tässä Shin Megami Tensei IV pelailen, japani-versiota siis, Tokiossahan satun asumaan. Vaikka Persona 3 ja 4 kautta tutustuin sarjaan ja ovat luultavammin ne helpoimmin lähestyttävät pelit koko sarjassa, niin sitä kyllä näkee kuinka erillaisia ne ovat muuhun SMT sarjaan verrattuna, jopa aiempiin persooniin. Aiemmin mainituissa personisssa musiikit on pirtsakkaa ja eletään lukioelämää ja vähän örrimörrejä kaadetaan, kun taas kaikissa muissa SMT-peleissä meininki on serious alusta alkaen.

Vasta viitisen tuntia pelattuna eikä juoni ole edes alkanut, tai no, ekan pitkän välipätkän aikana Flynnista tuli Samurai ja sitten tehdään tehtäviä. Hahmojen välinen setti on vain pälätystä elämästä, aamupalan syöntiä ja leipäkauppaan menoa. Ääninäyttely on kylläkin täyttä 10/10 materiaalia, joka tekee noinkin turhanpäiväisestä setistä mielenkiintoista.

Of course luolastoa on tutkittu ja demooneille juteltu. Taas verraten persoonin tai aiempiin SMT-peleihin mitä olen pelannut, niin taistelut osaavat olla vaikeita. Vihollinen heittää taian joka iskee koko tiimiltä yli puolet HP pois. Noh, minullahan ei ole Median kaltaisia taikoja koska yksikään demoni ei ole oppinut sitä, joten olen kusessa. Siinä vaiheessa kun menet luolaston kolmanteen kerrokseen, ekassa taistelussa yksi demoni kuollak kuosahtaa yhdestä iskusta niin nautinto täydet 100%

Grafiikat on loistavat, luolastoissa ympäristöt ja hahmot ovat sulavia, varsinkin käsikonsolille. Muutenhan peli on 2D.

Katsoin juuri SMT IV Finalin pelikuvaa ja nyt hype on aika vahvaa. Taidesuunnittelua on viety astetta animempaan suuntaan, vähän Soul Hackersin tyyliin. Synkkyydestä ei kuitenkaan ole tingitty ja musiikit on edelleen rautaa.Tämä uusi tyyli on varmaankin ihan tervetullut uudistus, koska nelosen hahmot oli harvinaisen puisia ja sieluttomia.Onneksi itse peli oli 10/10.

Itse tutustuin sarjaan pari- kolme vuotta sitten Persona 3 FES:sin kautta ja peli teki sellaisen vaikutuksen, että päätin kerätä ja pelata kaikki MegaTen-pelit mitä käsiini saan. En vain arvannut, kuinka massivinen sarja on kyseessä joten minun tahdillani siihen menee loppuelämä. Tällä hetkellä pelaan kahta MegaTen-peliä: Persuna 4 Golden, joka on loppusuoralla ja Lucifer's Call, mikä on myös aika hyvässä vaiheessa.

Lucifer's Call on kyllä paikoitellen aivan pirullisen vaikea. Siinä kymmenen tunnin kohdalla hakkasin päätä seinään, että pystynkö oikeasti pelaamaan tätä. Rahat oli koko ajan loppu, koska demonit lähtivät jatkuvasti karkuun rahoineni. Rahaa taas tarvitaan kaikkeen: parantamiseen, henkiinherättämiseen ja lahjuksiksi demoneille. Jossain vaiheessa kuitenkin onnistuin saamaan tiimiini parempia demoneita ja peli muuttui paljon helpommin hallittavaksi ja on tullut nähtyä mielenkiintoisia paikkoja. Varovainen täytyy silti olla koko ajan.

Persona 5 on nyt tullut pelailtua noin 7 tuntia ja tosi lupaavalta vaikuttaa. Ollaan selvästi edistytty P3 ja P4 gameplaysta eteenpäin, sekä Tokio ympäristönä tarjoaa erillaista maisemaa kuin aiemmat osat. Juoni tuntuu olevan synkempi kuin aiemmissa (Seksuaalista hyväskikäyttämistä, fyysistä rankaisemista jne), joka on tosi hyvä juttu, sillä tuttuun tapaan alussa ei ole pahemmin mitään pelattavaa vaan Cut Sceneä Cut scenen perään.

Itse Dungeonit (ainakin ensimmäisen perusteella) eivät ainakaan vaikuta samanlaisilta "Linna jossa on 10 identtistä kerrosa", isommilta alueilta jotka koostuu pienemmistä osista (Linnassa on päähalli, keittiö ja ruokailisali, kellarissa on sellit ja 2. kerroksessa on asuintiloja ja muuta). Taistelu tuntuvat helpoilta, ehkä Hard olisi pitänyt valita mutta saa nähdä tuoko bossit ja tulevat aluee lisää haastetta. Mukava että Personia pitää värvätä nykyään keskustelemalla.

Alkuvaikutelma on tosi hyvä, toivon mukaan peli jatkuu samaan malliin..

Miltei 100 tuntia meni Persona 5 läpäisyyn. Lopusta tuli haikea fiilis, vaikka jatkan suoraan NG+ puolelle.

En tiedä annanko 9/10 vai 10/10, loistava peli kuitenkin.

Harmi, että japania en osaa kuin noin kolme sanaa (kyllä, ei ja kissa). Täytyy siis odotella Persona 5:sta huhtikuuhun. On tässä kyllä paljon muutakin sitä ennen.

Persona 5 tuli vedettyä kahdesti putkeen läpi, 240 tuntia. Toisella läpipeluukerralla sain confidantit tappiin rimaa hipoen viimeisenä päivänä ennen pelin alkupuolen tapahtumiin pääsyä. Todella rankkaa settiä tarinassa, mutta silti peli ei mennyt miksikään ryppyotsaiseksi synkistelyksi.

Mitä pahiksiin tulee, niin tässä pelissä taitaa olla oman listan uusi ykköspaikan haltija kun puhutaan pelihistorian niljakkaisimmista hahmoista.

[spoiler]Peli kyllä kiersi erittäin taidokkaasti sudenkuopat joita raiskauksen käyttäminen pelin tarinassa voisi luoda. Mitään ei sanottu suoraan vaan homma hoidettiin tyylillä eikä epäselväksi jäänyt mitä oli tapahtunut, kiitos rivien väliin piilotettujen vihjeiden.[/spoiler]

Ainoa pieni marinan aihe oli se, että päähahmon "paras kamu" oli mielestäni toisinaan hieman ärsyttävä, mieleen tuli ajoittain Jarjar Binks. [spoiler]Ryuji tuntui yrittävän parhaimman mukaan sabotoida Phanton Thievesien tekemiset suurella suullaan ja lyhyellä pinnallaan. Mielestäni päähahmon "true bro" löytyi repusta tai pulpetin alta.[/spoiler]

Tällä kertaa heiloja oli tarjolla koulukamujen lisäksi myös vanhempien uranaisien joukosta. [spoiler]Netti kertoo Kawakamin olevan prostituoitu, mutta itselleni jäi sellainen käsitys että hän olisi enemmänkin hieroja, joka tarjoaa optiona täysi-ikäisille "happy endingin" lisämaksua vastaan. Voi olla että itseltä jäi jotain rivien välistä tulkitsematta. Harmi että Sae ei ollut optio, tosin ymmärettävää, sillä hän oli suurimman osan vastapuolella ja lämpeni vasta lopppupuolella.[/spoiler]

Sen verran hyvin peli mattoi että tämä lienee tämän vuoden "vuoden peli" ehdokkaitani.

9/10 tai 10/10, kompromissi 9.5/10

Itsellä on Persona 5:n kanssa nyt 35 tuntia takana ja kuumottaa pelata enemmän, mutta kun on näitä kirottuja vastuita. P5:n jälkeen pitäisi sarjan parissa kyllä jatkaa, onko se sitten Persona 4 vai...

Mullakin on noin 35 tuntia takana ja koluan kolmatta luolastoa. Valitsin Hard-tason ja aion jääräpäisesti mennä sillä loppuun asti. Se tuntuu vaativan sopivasti miettimistä. Suuria romansseja ei ole vielä kehkeytynyt, mutta Ms. Kawakami on kiikarissa, kunhan saan kasvatettua rohkeutta puhelinsoittoon.

Nier: Automataan pettyneenä päätin sitten käydä vastapainoksi nakkaamassa lisää rahaa tiskiin toivoen, että tämä hypetetty peli olisi sitä mitä on luvattu ja kyllähän se on. Näin kiireisenä "aikuisena" olen saanut jo 30h sisään tähän loistavaan peliin, 3x enemmän kuin mitä sain Nieriin xD Olen vasta kesäkuussa menossa tarinassa ja jos olen ymmärtänyt oikein niin peli kattaa yhden kokonaisen vuoden?! eli pelattavaa siis vielä riittää.

Eniten on koukuttanut tuo loistavat hahmot ja tarinankerronta, taistelu taas on ollut vähän yksinkertaista. Tosin nyt näyttäisi siltä että taistelukin alkaa hieman laajenemaan ja pääsemään oikeuksiinsa. Oikeastaan ainoat asiat jotka ovat ärsyttäneet on ne että joidenkin tapahtumien jälkeen peli päättää ettet voi tehdä mitään koko päivänä. Enkä myöskään ymmärrä että miksi kolmen tiirikan tekemiseen menee koko ilta tai vaatteiden pesuun...plz. Tottakai se tarkoittaa sitä, että pitää vähän valita ja koittaa organisoida mitä tekee millonkin...mutta on se ärsyttävää ku joskus menee koko viikon suunnitelmat vit****i :D

Lainaus käyttäjältä Kaze88

Nier: Automataan pettyneenä päätin sitten käydä vastapainoksi nakkaamassa lisää rahaa tiskiin toivoen, että tämä hypetetty peli olisi sitä mitä on luvattu ja kyllähän se on. Näin kiireisenä "aikuisena" olen saanut jo 30h sisään tähän loistavaan peliin, 3x enemmän kuin mitä sain Nieriin Olen vasta kesäkuussa menossa tarinassa ja jos olen ymmärtänyt oikein niin peli kattaa yhden kokonaisen vuoden?! eli pelattavaa siis vielä riittää.

Eniten on koukuttanut tuo loistavat hahmot ja tarinankerronta, taistelu taas on ollut vähän yksinkertaista. Tosin nyt näyttäisi siltä että taistelukin alkaa hieman laajenemaan ja pääsemään oikeuksiinsa. Oikeastaan ainoat asiat jotka ovat ärsyttäneet on ne että joidenkin tapahtumien jälkeen peli päättää ettet voi tehdä mitään koko päivänä. Enkä myöskään ymmärrä että miksi kolmen tiirikan tekemiseen menee koko ilta tai vaatteiden pesuun...plz. Tottakai se tarkoittaa sitä, että pitää vähän valita ja koittaa organisoida mitä tekee millonkin...mutta on se ärsyttävää ku joskus menee koko viikon suunnitelmat vit****i

Ei taida ihan vuotta kestää, olisikohan ollut 6-7 kuukautta ellen väärin muista, loput pikakelauksella loppuanimaatioiden aikana. Pelin alkutilanne on se kohta johon mennessä kannattaa kaikki olla confidantien tehtynä tehtynä jos haluaa kaiken nähdä tekstiviestejä myöten. Tein tuon ilman läpipeluuohjetta toisella pelikerralla ja viimeisenä päivänä sain viimeisen mahdollisen confidantin max-lukemiin, joten guiden etsintä kannattaa (yksi todella harvoja dialogirullattomia/ilman haarutuvaa juonta olevia pelejä jotka olen pelannut kahdesti läpi peräkkäin).

Pyykkejä tai tiirikoita ei kannata tehdä muulloin kun ei ole mitään tekemistä, sillä eräs confidant tietyllä tasolla voi tehdä nuo puolestasi.

Pelin pääjuoni voi todellakin yhtä-äkkiä viedä päiviä tai jopa viikon pelin sisäisestä ajasta ja useaampaankin otteeseen. Social statsit on myös syytä saada tappiin, muuten confidanteja ei sai kaikkia maksimiin.