Ratchet & Clank / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Ratchet & Clank

Vappu oli ja meni, joten onkin jo korkea aika jälleen terrorisoida tätä hienoa nettisaittia jälleen yhdellä keskustelulla. Tällä kertaa sukellammekin allekirjoittaneelle hyvin rakkaan sarjan pariin. Sarjaan, joka on tehnyt Sonyn konsoleilla fyffendaalenia elikkäs hilloa melkoiset määrät. Jakoavaimet siis hetkesi syrjään, sillä aiommekin nyt keskustella Ratchetista ihan semisti myös Clankista.

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0b/Ratchetandclanklogo.png)

Genre: Tasoloikka/toiminta.
Alustat: PS2, PS3, PSP, Mobiili.
Kehittäjät:
Insomniac Games (sarjan isä)
High Impact Games
Sanzaru Games
Nihilistic Software
Idol Minds
Julkaisija: Sony
Ensimmäisen osan ilmestymispäivä: 4.11.2002
Sarjassa ilmestyneet seuraavat pelit:
Ratchet & Clank.
Ratchet & Clank 2: Going Commando.
Ratchet & Clank 3.
Ratchet: Gladiator.
Ratchet & Clank: Size Matters.
Ratchet & Clank: Tools of Destruction.
Secret Agent Clank
Ratchet & Clank: Quest for Booty.
Ratchet & Clank: A Crack in Time.
Ratchet & Clank: All 4 One.[/spoiler]

Tarinasta.

R&C ovat siis Sonyn tasoloikka kolmikon selvästi aktiivisin osapuoli. J&D ovat vedelleet jo hetken aikaa lonkkaa (jos HD-kokoelmaa ei lasketa), samoin Sly on viettänyt pientä hiljaiseloa, vaikka kovasti pesukarhu on paluuta tekemässä. Lombaximme ei ole missään välissä häipynyt Pattayan hiekkarannoille lomailemaan, vaan uutta peliä on saatu melko tasaiseen tahtiin. Sarja on myös ollut alusta alkaen niin pelaajien, kuin kriitikoidenkin suosivan silmän alla, ja kuten sanoin, rahaakin on tullut.

Sarja aloitteli matkaansa PS2:lla ja silloin pelaajille esiteltiin sarjan päähahmot Ratchet ja Clank. Karvainen mekaanikkomme Ratchet kohtasi sattuman kautta piskuisen robottineropatin nimeltään Clank, ja vaikka helppoa ei aina ollut, niin heebot ystävystyivät ja matka jatkuu vielä nykyäänkin. Pelaajille tehtiin tutuksi myös sarjan oma Hessu Hopo, eli Captain Qwark. Jos tälle supersankarille täytyy vertaista alkaa etsimään, niin alkaisin hakea juuri Hessu Hopon tai Patrick Tähden seutuvilta. Mikä sarja muka menestyisi ilman hupsua sivuhahmoa?! Ykkösosan aikana hoidettiin myös ne perussetit, eli pelastettiin muutamat planeetat ilkeän bisnesmiehen vielä ilkeämmiltä suunnitelmilta. Liekö tämä ollut jonkilainen kannaotto ymäristöasioihin, mene ja tiedä.

Sarja sai suosiota osakseen ja matka jatkui PS2:lla kakkososan merkeissä. Kakkososa keskittyi parantelemaan ja syventämään pelaamista ja tässä onnistuttiin. Mukaan tuotiin myös erilaisia minipelejä, kuten areenamättöä ja liiturikisoja. Palkintona, ah, aina niin ihania pultteja. Tällä kertaa nyt jo pieneen kuuluisuuteen singahtaneet sankarimme pelastavat maailmaa lutuisilta protopeteiltä. Insomniacilla ei pudotettu palloa, sillä myös kakkososa oli suuri menestys.

Sarjan kolmas esiintyminen tapahtui myös PS2:lla. Tällä kertaa Insomniac laittoi mukaan myös moninpelin, mikä osoittautui yllättävän toimivaksi ja hauskaksi. Mielenkiintoisempaa oli kuitenkin kolmannen osan pääpahis, eli Tr. Nefarious. Tämä melko ailahteleva robottiherra ei halua muuta, kuin että kaikki orgaaniset oliot tulee muuttaa roboteiksi (ME? Oletko se sinä?). Tämä ei tietenkään toimi alkuunkaan, joten pakkohan siihen on pelaajan puuttua. Päävihollisena Nefarious oli suuri menestys, sillä hahmon tahaton komiikka toimi sarjan muutenkin loistavan huumorin kanssa loistavasti. Taisi olla jokin todella kehittynyt Windows kaverin käyttöjärjestelmänä... Niin, ja toki tästä osasta löytyy myös poppari Courtney Gears, sitä nauramisen määrää.

Sarjan neljäsosa poikkeaa hieman tutusta kaavasta ja onkin selvästi perheen musta lammas. Tarinaa on vähemmän ja peli keskittyy enemmän toimintaan ja Gladiaattoria pidentäänkin kotikonsoliversioiden heikoimpana. Tämä on helppo allekirjoittaa, vaikka ei kyseessä silti huono peli ole. Ei missään nimessä.

Sarja loikkasi konsolisukupolvessa eteenpäin, ja saapuikin myös PS3:lle. PS3:n osat keskittyivät erityisesti valottamaan päähenkilöiden taustoja ja tarinoita. Pelaajille kerrottiin tarkemmin niin Ratchetin kuin Clankinkin historiasta ja vallan onnistuneesti. Insomniacin suuri rakkaus sarjaan näkyy aina vain. Toki mukaan tulivat myös todella kauniit HD-grafiikat ja kehittyneet pelimekaniikat, esimerkiksi avaruutta pääsi tutkimaan vapaammin. ACIT kilpaileekin sarjan kolmannen osan kanssa melko kiivaasti sarjan parhaan osan tittelistä.

Sarjaa on päässyt pelaamaan myös PSP:llä pienempien osien muodossa ja jopa jonkinlainen mobiilipeli on markkinoille saatu. Viimeisin sarjan osa on myös selvää pesäeroa edelliseen, A4O on enemmän koko perheen bilepeli.

Pelaaminen

Sen lisäksi, että sarja on pullollaan helvetin hauskaa huumoria ja mainiota tarinankerrontaa, niin myös itse pelaamien on hoidettu nappiinsa. Sarja on jättänyt tasoloikkimisen taka-alalle, mutta toimintaa ja maukkaita aseita on lisätty potenssiin kolme. Jokaisen osan aserepertuaarista löytyy "normaalin" raketinheittimen lisäksi myös astetta koomisempia vempeleitä, kuten viholliset erilaisiksi eläimiksi muuttava säde ja kasarikidien suuri suosikki Groovitron. Tutuksi ovat myös tuleet sarjan R.Y.N.O-luokan aseet, mitkä saakin usein ostaa niin sanotusti tiskin alta. Hintakin on kohdallaan. Räiskimisen lisäksi keräillään pultteja eli valuuttaa ja puhdetyönä hoidellaan kaikenkarvaisia minipelejä. Jos omat aseet eivät ole riittäneet, niin aina välillä ollaan turvauduttu myös erilaisiin ajoneuvoihin.

Ratchet keskittyy yleensä tähän toiminnallisempaan menoon, kun taas Clankilla pelattavat osuudet ovat usein rauhallisempia pulmanratkomisia ja tasoloikintaa. Pelaamiseen saaadaan näin vaihtelua, eikä meininki ala maistua hongalta.

Sarjan pelit ovat ainakin omien kokemusteni mukaan aina olleet hyvin hiottuja ja toimivia. Tähän ku laitetaan päälle kovan tason huumoria ja toimivaa aseilla leikkimistä, niin hitti on taattu. Sarja on itselleni äärimmäisen rakas, sillä se oli ensimmäisiä pelejä mitä oikeasti koskaan fanitin ja muutenkin sarja iski ala-asteikäiseen poikalapseen todella kovaa. Pelit ovatkin olleet myös Suomessa hyvin suosittuja, uusimmat osat onkin käännetty kokonaan kauniille kielellemme. Hahmot ovat aina iskeneet kuin kilon alasin, etenkin Qwark ja Nefarious. Insomniac on myös aina onnistunut tuomaan sarjaan uutta sisältöä ja syventämään vanhaa, hyvänä esimerkkinä aseiden ja armorien kustomointi ja parantelu.

Sarjasta julkaistaan aivan näillä näppäimillä HD-kokoelma ja varmasti tulen palaamaan lapsuuteni rakkaimman pelisarjan pariin. Mielenkiinnolla odotan myös R&C3:n moninpelin nettiversiota, meininki voi olla enemmän kuin toimivaa. Voisin myös olettaa, että vuoden 2012 E3:ssa kuultaisiin sarjasta. Mene ja tiedä.

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e9/Ratchet_and_Clank.png)
Originelli sankarimme. Kuvassa myös sarjan yksi parhaista aseista. Kerrassaan ihanaa.

Toivottavasti sain tuolla viestillä näytettyä, miten paljon tästä sarjasta välitän. Aikoinaan myös hitusen retroilin sarjan ensimmäisestä osasta, joten jos kestät aivoripulia lukea, niin anna palaa.

Nyt, olisikin taas sinun, rakas lukija, aika ottaa yhteys internettiin ja runoilla tänne omat runosi. Odotatko HD-kokoelmaa? Onko tässä nyt maailman paras sarja? Kerro se meille! Tiedän, että avaruusalauksen tulpat täytyy vaihtaa, mutta laita vielä hehkeksi se jakari syrjään ja kerro meille mietteesi.

Wau... Kiitos, Muksu! Jälleen loistava aloitusviesti. Huumoria, asiaa, faktaa, huumoria.. Ei huono, ei ollenkaan. Sait palautettua mieleen ne hienot muistot joita tämä pelisarja sisältää, ja nostettua Hypeä HD kokoelmaa kohtaan! :)
En millään jaksa/viitsi/kerkeä tähän aikaan yöstä kirjoittaa pitkää viestiä, mutta jos nyt pari sanaa...

Ratchet & Clank on yksi parhaista pelisarjoista ikinä! Aikas lailla samoista syistä kuin mitä Muksu jo luettelikin, paitsi.. R&C 2:sen 'salainen' kaksinpelitila! Voi voi niitä tunteja jotka kaverin kanssa käytettiin tähän yksinkertaiseen mutta äärettömän hauskaan kaksinpeliin! 'Tapa kaverin lammas osumalla siihen oman lampaasi persuuksista suihkuvaan laavaan!'... Kumpa näinä päivinäkin peleissä olisi jotain noin kutkuttavaa. Gladiator on myös hieno peli, vaikka sitä yleiesti haukutaan. En ymmärrä miksi.

Sitten kun mennään PS3 puolelle, niin minä hyppään kelkasta pois. Miksikö? Ei harmainta aavistusta. Pitäshän sitä ottaa ottaa itseään niskasta kiinni ja ostaa se Platinum pack, mutta... En tiedä. Q4Bn otin silloin Storesta ilmasiks, mutta ensin Tools for Destruction. Saa nähdä milloin kerkeän tuon Packin ostaa. Bf3 ja GoW 1&2 kun on kesken :/

HD Collectionin ostan heti julkaisuviikolla, 19.5. kun on tarkoitus mennä Tuuriin (ja sehän julkaistaan 17.5.?)., ja rahatkin on kukkarossa. Joten see you on the MPfield then!

Tämä ei voi olla sattumaa: Kuin tilauksesta, VPD:ssä on R&C Tools of Destruction tarjouksessa, 15€! Ja kyseessä saattaa olla jopa kotelon non platinumn versio! Nyt vain suostuttelemaan äitiä tilaamaan se...

Linkkiä ei pysty Vitalla laittamaan :/

Joo-o. Aloitusviesti on kyllä melkoisen huikea, että se kelpaisi vaikka kehystettynä seinälle! :)
Mutta asiaan. Odottelen innolla Ratchetin HD Collectionia. Verkkokauppa.comista sen olenkin jo ennakkotilannut, joten julkaisupäivänä toivottavasti kirje pörhältää postilaatikkoon. Ensimmäistä osaa odottelen periaatteessa eniten, koska sitä en ole koskaan pelannut. Toinen ja kolmas osa löytyvätkin PS2-pelipinosta, johon on kerääntynyt huomattavan paljon pölyä.
R&C 3:n moninpeliä odottelen mielenkiinnolla. Joskus pikkupoikana törkkäsin nettikaapelin PS2:een kiinni ja kokeilin pelata, mutta eikös siihen aikaan tarvinnut vielä jonkinlainen nettimoduuli Pleikkari kakkosen kaveriksi?? Saattoipa tarvita.

Tuosta listasta on tullut pelattua Ratchet & Clank 1, 2 ja 3, Tools of Destruction, Quest for Booty ja A Crack in Time. Size Matters, Gladiator, Secret Agent Clank ja All 4 One jääneet pelaamatta. Yksi lempisarjoistani ollut aina ja odotukset Ratchet & Clank HD Trilogya kohtaan ovat katossa. Kyllä se heti julkkaripäivänä tulee varmasti hankittua.

Itsellä myös hd-kokoelma pitäisi ennakkotilata, kuumottaa kyllä ihan törkiästi. Sarjasta kaikki muut paitsi A4O pelattu useampaan otteeseen läpi, mutta silti tulee varmasti pelattua liikaakin kokoelmaa. RC3 moninpeli vaikuttaa myös tosi siistinä. Sitä pelattiin joskus ihan pirusti
Split-screenillä : D Tuleekos tähän 4vs4 matsit?

Lainaus käyttäjältä Jonppe+

Joskus pikkupoikana törkkäsin nettikaapelin PS2:een kiinni ja kokeilin pelata, mutta eikös siihen aikaan tarvinnut vielä jonkinlainen nettimoduuli Pleikkari kakkosen kaveriksi?? Saattoipa tarvita.

Minkälaisen nettikaapelin olet siihen törkännyt kun läskimpään ps2:een ei saa sitä piuhaa kiinni ilman nettiadapteria. Slim mallissa se taisi olla kyllä jo ihan vakiona ellen väärin muista.

Minulta on jäänyt kakkonen ja gladiator pelaamatta. Tosin gladiator ei kiinnosta koska se ei kuulu ns.juonijatkumoon kuten ei myöskään all4one rävellys. Tuskin hd kokoelmaa silti tulee ostettua koska en halua pilata hyviä muistoja ykkösestä ja kolmosesta. Varsinkin ykköstä olisi tuska pelata ellei kontrolleja ole päivitetty sillä siinä kun ei mitään kahden tatin ohjausta ollut. Eikös tuo tullut vasta kolmoseen, että pystyi pelaamaan perus fps ohjauksella?

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Lainaus käyttäjältä Jonppe+ Joskus pikkupoikana törkkäsin nettikaapelin PS2:een kiinni ja kokeilin pelata, mutta eikös siihen aikaan tarvinnut vielä jonkinlainen nettimoduuli Pleikkari kakkosen kaveriksi?? Saattoipa tarvita.

Minkälaisen nettikaapelin olet siihen törkännyt kun läskimpään ps2:een ei saa sitä piuhaa kiinni ilman nettiadapteria. Slim mallissa se taisi olla kyllä jo ihan vakiona ellen väärin muista.

Slim-malliin juurikin tökkäsin normaalin Ethernet-piuhan. Jotain erroria se silloin tökki naamaan ja jäi pelit pelaamatta.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Eikös tuo tullut vasta kolmoseen, että pystyi pelaamaan perus fps ohjauksella?

Kölmosessa taisi joo saada fps-ohjauksen ja kuvakulmankin käyttöön, ellen väärin muista. Gladiatorissa ainakin oli oletuksena jonkinlainen kolmannen persoonan räiskintämoodi käytössä, mikä oli siihen aikaan aika ihanaa. En ollut ennen pelannut mitään vastavaa! :)

Olen viime aikoina hiukan ihmetellyt yhtä asiaa liittyen HD-Collectioniin. Miksi Ratchet & Clank HD-Collectionista ei ole vieläkään pistetty yhtäkään traileria pihalle vaikka julkaisu on kahden viikon päästä?

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Olen viime aikoina hiukan ihmetellyt yhtä asiaa liittyen HD-Collectioniin. Miksi Ratchet & Clank HD-Collectionista ei ole vieläkään pistetty yhtäkään traileria pihalle vaikka julkaisu on kahden viikon päästä?

Itse mietin aivan samaa, mutta syynä taitaa olla että kyseinen kokoelma julkaistaan jenkeissä vasta syksyllä. Älytöntä toimintaa jos minulta kysytään.

Itselläni on kaikki ps2 julkaistut Ratchet & Clank pelit ja ne olivat aikoinaan lempi pelejäni. Olen pelannut kaikki varmaan 15 kertaa läpi. Olen pelannut myös PS3 julkaistut Ratchetit mutta niissä oli se saamarin suomi dubbi joka pilasi pelin jälkeenpäin olen kuullut että dubit saisi vaihdettua kun muuttaa pleikkarin kielen. Innolla odotan tuota HD collectionia harmi ettei siihen laitettu Ratchet Gladiaattoria se olisi ollut loistava CO-OP peli. Itse olen hukannut ps2 version Gladiaattorista ja se kyllä harmittaa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Eikös tuo tullut vasta kolmoseen, että pystyi pelaamaan perus fps ohjauksella?

Kakkosessa muistaakseni sai tuon jo vaihdettua, ja muutenki mielestäni paras noista kolmesta ekasta! Kannattaa siis viimestään nyt kokeilla :)

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Wau... Kiitos, Muksu! Jälleen loistava aloitusviesti. Huumoria, asiaa, faktaa, huumoria.. Ei huono, ei ollenkaan. Sait palautettua mieleen ne hienot muistot joita tämä pelisarja sisältää, ja nostettua Hypeä HD kokoelmaa kohtaan! :)

Lainaus käyttäjältä Jonppe+

Joo-o. Aloitusviesti on kyllä melkoisen huikea, että se kelpaisi vaikka kehystettynä seinälle! :)

Tässä vallan punastuu, kiitos palautteesta. Hienoa, että saatiin ainakin keskustelua aikaan, aloitusviestin kun tulee meikäläisen mielestä palvella vain ja ainostaan muita kirjoittajia.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Olen viime aikoina hiukan ihmetellyt yhtä asiaa liittyen HD-Collectioniin. Miksi Ratchet & Clank HD-Collectionista ei ole vieläkään pistetty yhtäkään traileria pihalle vaikka julkaisu on kahden viikon päästä?

Nyt kun mainitsit, niin melkoisen outoa. Appan esittämä pointti on varmaan se suurin syy, vaikka ihmeellistä toimintaa se silti on. E3:ssa on siis esillä tämän HD-kokoelman lisäksi toivottavasti myös täysin uusi oikea R&C PS3:lle. Jotain siellä on varmasti Insomniacilta, joten miksikäs ei.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

E3:ssa on siis esillä tämän HD-kokoelman lisäksi toivottavasti myös täysin uusi oikea R&C PS3:lle. Jotain siellä on varmasti Insomniacilta, joten miksikäs ei.

Insomniac tuntuu olevan aika monen pelaajan silmissä iso studio, joten kyllä siellä varmaankin kahta peliä samaan aikaan kyetään tekemään. Paitsi jos kyse on studion omasta käytännöstä, kuten Naughty Dogin yhtä-peliä-kerrallaan -taktiikka, joka sekin meni rikki The Last Of Usin takia.
Mutta niin. Itse ainakin henkilökohtaisesti toivon uutta yksinpeli-Ratchettiä. Mielellään ihan uusi tarina, ei jatkoa Crack in Timelle, josta jotkut ovat haaveilleet. Toisaalta olisi mielenkiintoista tietää mitä Suurelle Kellolle ja kissa-robotti -kaksikolle kuuluu Kelloepisodien jälkeen. Mutta minä sanoisin kuitenkin Kellolle heihei ja siiryisin ehkäpä vanhempaan aikakauteen. Tuollainen avaruuslentely alkaa jo pidemmän päälle puuduttamaan. Vähemmän scifiä, vaikka Ratchet-pelithän ovat sitä 100-prosenttisesti ainakin aseiden kohdalta. Ja toivotaan, että uusi mahdollinen R&C tulisi Insomniacilta, eikä HD-remaken kääntäneeltä Idol Mindsilta, kuten Sly nelosen kanssa. Ei se Overstike niin paljoa aikaa voi viedä. Vaikka vaikealta se koodaaminen ainakin teoriassa kuulostaa.

Porukka tuntuu nyt unohtavan sen (saatananperkeleenpaskapökäle) räiskinnän mitä Insomniac kehittää, eli puhun nyt tietysti OverStrikestä. Okei, sieltä voisi ehkäpä mahdollisesti tulla joku ihan mukiinmenevä paukuttelu, mutta voi PERKELE taas uusi räiskintä! Että vaikka studio iso onkin niin luulen että Ratchet sarjaan ei uutta osaa kehitellä tällä hetkellä. Jotenkin itseä ei voisi vähempää kiinnostaa tuo OverStrike ja kun tuota viime E3: lla (vai muistanko väärin..?) esiteltiin oli reaktioni yhtä naamapalmua. Co-op räiskintä, kuulostaapas tuoreelta idealta.

Okei, on naurettavaa tuomita peliä paskaksi josta ei tiedetä vielä paljon mitään mutta henkilökohtaisesti olen todella pettynyt että Insomniac lähti tälle tielle. Ei ne Resistancetkaan kovin hääppöisiä pelejä ollut..

R&C trilogyn julkaisupäivämäärää on näköjään siirretty kesäkuun alulle. Lukekoot joku Insomniacin twitter kanavasta, jos ei usko.
Lähes pakko tämä trilogy on ostaa, sillä on ne R&C:t sen verran kovia pelejä. Onhan nickinikin otettu pelin päähahmosta. Näihin peleihin olen varmaankin käyttänyt eniten aikaa kaikista pelaamistani peleistä, sillä 1-3 osa + gladiator on jokainen menty läpi 10-15 kertaa pienenä. Noita uusia en jaksanut mennä kuin 2-3 kertaa. Ja All for Onea en ole edes kokeillut, vaikuttaa niin spin-off R&C:lle kuin vain voi.

Ensikosketukseni tähän pelisarjaan tein heti silloin kun ensimmäinen osa tuli myyntiin, ja nämä varmaankin ovat suurimmat vaikuttajat siihen, miksi ylipäätänsä pelaan.
Itse olen tottunut pelaamaan jouluna näitä, koska pyysin jokaisen osan joululahjaksi silloin. Ja pelasinkin lähes siihen seuraavaan jouluun asti sitä edellistä osaa.

Olen ollut jo pitkän aikaa pelisarjan fani. Niin kauan kuin oon tiennyt sen olemassaolon. Sain joskus ala-asteikäisenä lahjaksi Ratchet & Clank-pelisarjan ensimmäisen osan ja tykästyin siihen siltä istumalta, sillä tasoloikka johon lisätään räiskintää yms sopii minulle kuin nenä päähän. Ja siitäpä se kyseisen pelisarjan keräily lähtikin kun sain sarjan toisen ja kolmannen osan. Sen jälkeen niitä on alkanut kertmään siihen malliin että kokoelmasta puuttuu enään vain kolme osaa (All 4 One, Quest For Booty ja Secret Agent Clank) ja nämäkin ovat kyllä hankintalistalla ja ostan heti kun on rahaa ja sattuu kohdalle (Secret Agent Clankiä todennäköisesti lukuun ottamatta, koska en omista PSP-konsolia)

Omalla kohdalla tästä pelisarjasta on noussut yksi osa ylitse muiden, nimittäin ''R&C 3'', lähinnä siksi, että se on mukava napata aina hyllystä ja pelata läpi kertaistumalla. Ja koska mä tykkään peleistä, joita ei ole määssäilty liiallisella määrällä liian vaikeita ja vattumaisia kohtia, vaan että se kuitenkin omaa vähän haastetta mutta on kuitenkin hyvä fiilis alkuvalikosta lopputeksteihin.

Ratchet & Clank HD:n trophyt nyt julki!
Todella hyvälle listalle vaikuttaa, trophyt on hienon näköisiä sekä platina ei ole todellakaan niin helppo kuin Sly trilogyssä. [spoiler]1 000 000 pulttia tulee varmasti viemään ikuisuuden, sillä pienenä jo pelkkä R.Y.N.O.N ostaminen vei ikuisuuden kerätä siihen se 100k. Lisäksi skill point -trophyt ovat melko vittumaisia varmaankin, en tainnut ykkösessä niitä vielä hankkia sen kummemmin (skill pointseja), mutta ainakin kolmos osassa ne olivat jotkut todella hankalia, mutta tuli silti hankittua jokainen. [/spoiler] Varmasti tulen vähintään yrittämään platinaa tästä, sillä onhan tämä pelisarja kumminkin lähestulkoon lempparini. Muiden osien trophyt tulevat varmaankin lähipäivinä myös tuonne, mutta luulisin että ne ovat melko samantyylisiä niissäkin.

Saa nähdä miten käy skillpointtien kanssa, mutta ehkä silti enemmän huolettaa tuo jetboard kisa aikansa kanssa. Tosin taas kakkososassa oli yhtä helvettiä hankkia kaikki skillpointit, joita en kaikkia kuitenkaan loppujenlopuksi saanut. R&C3 on ainut mistä olen jaksanut kaikki skillpointit vääntää ja sekin vain koska [spoiler]halusin päästä Insomniac museoon enkä halunnut "huijata" käyttämällä Metropolitanissa oleaa teleporttia[/spoiler]

Luultavasti tulee platinoitua, saa nyt nähdä jaksaako kuinka paljon kesällä pelailla.

Taas totean miten onnellinen olen, kun eivät kiinnosta moiset pokaalien möllikät paskan vertaa. Menee kaikki ilo pelaamisesta kun miettii vain moisia. Muutenkin tuollaisten listojen lukeminen on tyhmää, koska niistähän saattaa vahingossa lukea jotain tarinan kannalta merkittävää. Tässä kohtaa se ei ehkä ole niin kamalaa kun kyseessä on remake, mutta silti.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Taas totean miten onnellinen olen, kun eivät kiinnosta moiset pokaalien möllikät paskan vertaa. Menee kaikki ilo pelaamisesta kun miettii vain moisia. Muutenkin tuollaisten listojen lukeminen on tyhmää, koska niistähän saattaa vahingossa lukea jotain tarinan kannalta merkittävää. Tässä kohtaa se ei ehkä ole niin kamalaa kun kyseessä on remake, mutta silti.

Niin siis enhän minäkään tuota trilogyä ole ostamassa trophyjen takia, mutta jossakin täällä pelaajan sivuilla luin kun pohdittiin, että toivottavasti ei ole yhtä helppoja trophyjä kuin Sly trilogyssä. Niin kerta ne nyt sitten tuli julki, halusin sen sitten ilmoittaa täällä niille, joita pelin trophylista kiinnostaa.

Itse ostaisin koko trilogyn kyllä vaikka siinä ei trophyjä olisikaan, mutta on ne mielestäni ihan kiva lisä näihin, kerta olen sen verran monta kertaa jokaisen osan vetänyt läpi. Ja antaa ne kyllä kieltämättä itselleni enemmän aihetta mennä nämä pelit uudestaan taas moneen kertaan läpi, muuten en ehkä jaksaisi kuin sen yhden kerran, vanhoja muistellen. [spoiler]Ja tämmöinen pieni spoileri vielä, jos tätä spoileriksi voi sanoa, mutta jos joku haluaa olla täysin tietämätön pelin trophyistä, niin laitanpa varmuuden vuoksi nuo tagit. Niin siis ainakin tässä ykkösosassa tarinatrophyt on luultavasti secrettejä kaikki, joten ei se listan katsominen tarinaa ainakaan pilaa.[/spoiler]

Miks noita trophyjä on noin vähän, onko ne vaan R&C3:n trophyt, vai?

Edit: Olinpas tyhmä, se on vain R&C 1:sen trophy list :D

Mutta tässä R&C 2: Going Commandon trophyt, eli sen parhaan rätsetin:
R&C 2 Trophy List

Appa-King: Tämä on omistettu Sinulle:
Uusi Ratchet & Clank vahvistettu Insomniacilta!

Ratchet & Clank: QForce

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Uusi Ratchet & Clank vahvistettu Insomniacilta!

Ratchet & Clank: QForce

Jeaaahh! Toivottavasti tulee samanlaista settiä ku 1-3 eikä mitään A4O:ia

Lainaus käyttäjältä suomiskate

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+Uusi Ratchet & Clank vahvistettu Insomniacilta!

Ratchet & Clank: QForce
Jeaaahh! Toivottavasti tulee samanlaista settiä ku 1-3 eikä mitään A4O:ia

Jep jep, lue uutinen, siinä kerrotaan että palataan takaisin vanhaan R&C tyyliin.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Appa-King: Tämä on omistettu Sinulle:
Uusi Ratchet & Clank vahvistettu Insomniacilta!

Ratchet & Clank: QForce

Kiitos. Olen tässä ihan hämmennyksen vallassa kun tuo Trilogiapaketti julkaistiin jo eilen enkä vieläkään ole ostanut kyseistä tekelettä.

Lainaus käyttäjältä appa-king

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+Appa-King: Tämä on omistettu Sinulle:
Uusi Ratchet & Clank vahvistettu Insomniacilta!

Ratchet & Clank: QForce

Kiitos. Olen tässä ihan hämmennyksen vallassa kun tuo Trilogiapaketti julkaistiin jo eilen enkä vieläkään ole ostanut kyseistä tekelettä.

Mulla sama :o (fuckin' vpd)...

Edit: sekin aika hämmentävää, että vasta nyt kerrotaan uudesta rätsetistä, ja meinaavat tuoda jo syksyksi :o

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Mulla sama :o (fuckin' vpd)...

ÄLÄ koskaan tilaa VPD:ltä. Ei tule mikään ajassa!!

Lainaus käyttäjältä Playboy

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+Mulla sama :o (fuckin' vpd)...

ÄLÄ koskaan tilaa VPD:ltä. Ei tule mikään ajassa!!

Mutku sieltä saa kaiken halvimmalla... :(

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Mutku sieltä saa kaiken halvimmalla... :(

Verkkokaupalla on samat hinnat..? Siis ku tilaat ahvenamaalt.

Muistakaa kumminkin, että tuolla QForce-uutisessa sanotaan "fun-sized"

Eli se ei ole tälläinen "iso" R&C peli, vaan tavallaan kuin Q4B, eli sellainen lyhyt räpellys.

Wtf. Vpdn sivuilla lukee, että R&C HD collection julkaistaan 30.6. Okei...

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Wtf. Vpdn sivuilla lukee, että R&C HD collection julkaistaan 30.6. Okei...

Itse oon nähny pelille peräti neljä eri julkaisuaikaa: 16.6., 20.6., 27.6. ja 29.6. Pelkäksi arvailuksi menee, että mikä on oikein, alunperin luulin että tulee jo 8.6. ja kävin neljästä eri kaupasta katsomassa, mutta ei löytynyt mistään. GameStopin myyjä sanoi, että tulis tuolloin 27.6., mutta we will see about that.

Hienosti ryssitty Euroopan julkaisu. Varmasti Sonylla todettu, että ei kannata Euroopassa panostaa edes siihen yhteen menestyvään yksinoikeuteen. Oma kiinnostus HD-julkaisua kohtaan laskenut melkoisesti, osittain tämän ruljansin takia. Toivottavasti Jenkkilässä pikkuisen enemmän saa peli syksyllä huomiota.

Sonylla on joskus näitä ihmeellisiä ja täysin vailla logiikka olevia ratkaisuja, kuten tämä HD-kokoelman jatkuva siirtely ja mainonnan olemattomuus. Striimissä olen katsonut, kun ensimmäinen osa pelattiin läpi, mutta muuten kosketus PS2:n aikaisiin Rachetteihin on paperia ohuempi. Mielenkiintoa kyllä löytyy, vaikka ei ihan niin paljon, kuin Jak & Daxterin kokoelmaan, joka sekin on yllätyspyllätys ostamatta vielä. Että vaikka nyt onkin vain HD-kokoelma, niin voisi sitä nyt vähän Sony hypettää tai sitten on ihan turha harmitella niitä kehnoja myyntejä.

Tässä Gamereactorin videolla kokoelman julkaisupäiväksi ilmoitetaan (saksaksi) kesäkuun 29. päivä. katso alkaen 0:44 min. Toivottavasti tulee silloin, kauan olen odottanut tätäkin. Mutta se on pakko myöntää, että tämä julkaisu teki pienimuotoiset granturismot ja lastguardianit...

Ratchet Deadlocked/Gladiator HD julkaistaan PSN:ssä syksyllä!

En itse pitänyt pelistä sen synkän meiningin & lyhyen yksinpeli kampanjan takia mutta eiköhän tuokin tule ostettua jos online multiplayer on tuotu myös takaisin.

Mietteitä tulevasta pelistä.

Ostettuahan se tulee, ainakin mikäli lupaukset sarjan juurille palaamisesta pitävät paikkaansa. A4O ja FFA jäivät molemmat (hyvästä syystä) välistä, mutta perinteinen R&C kelpaa aina. Insomniac halusi kokeilla sarjalla jotain uutta, mikä heille sallittakoon, mutta konkreettiset tulokset jäivät "pikkuisen" laihoiksi. Viimeisestä "oikeasta" sarjan pelistä on kuitenkin kulunut jo nelisen vuotta, joten antaa tulla vain.

Sikäli kun peli on muutaman tunnin lyhyempi kuin täydellä hinnalla myyty tuote, niin toivottavasti laatu on sitäkin kovempaa. Sitten kun joskus saavat PS4:lle täyteläisen, kermaisen ja ihanaisen kokonaisen sarjan edustajan, niin huoraan itseäni (ja pikkuisen myös Drifua), että saan konsolirahat kasaan. Sen olisin tehnyt jo nyt, jos kyseessä olisi ollut PS4-nimike.

Itsellä jääneet nuo ps3 ratchetit pelaamatta vaikka kovasti himottaisi. Vielä kun saisi alta pois muut pelaamattomat niin voisi jopa ostaa.