Pelaajaboardin parhaat 2011-edition / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaajaboardin parhaat 2011-edition

Nykypäivänä ihminen on pieni ja systeemi on suuri mutta pelaajaboardeilla asia ei ole näin vaan täällä otetaan huomioon myös meidän työmuurahaisten panos... olikohan liiankin dramaattinen alku. On jälleen tullut aika äänestää vuoden kovimpia nimikkeitä. Anna äänesi eri kategorioihin LIHAVOITUNA ja perustele äänesi nasevasti niin jotain hyvää saattaa käydä juuri sinulle ystävä hyvä. Hiiteen kaiken maailman Edget ja Gametrailersit... TÄMÄ on se paikka jossa ne parhaat oikeasti valitaan parhaista. Äänestysaikaa on 13.1 asti.

Vuoden paras seikkailupeli

Vuoden paras ajopeli

Vuoden paras RPG

Vuoden paras räiskintäpeli

Vuoden paras tasoloikkapeli

Vuoden paras urheilupeli

Vuoden paras offline-moninpeli

Vuoden paras online-moninpeli

Vuoden paras ladattava peli

Vuoden yllättäjä

Vuoden pettymys

Vuoden paras multiplattari

Vuoden paras PS3-peli

Vuoden paras Wii-peli

Vuoden paras Xbox 360-peli

Vuoden paras käsikonsolipeli

THE VUODEN PARAS PELI

Lainaus käyttäjältä Valtteri Hyttinen

<b>Pelaajalehti.com haluaa tukea yhteisöaktiivisuutta ja tämä ketju on loistava esimerkki kannustettavasta toiminnasta. Erityiskiitos kuuluu Norsukammalle, joka on jaksoi teknisista vaikeuksista huolimatta päivittää ketjun aloitusviestin. Jatkakaa samaan malliin!

Täten lupaan, että arvonnan voittaja saa Pelaajan piikkiin vapaavalintaisen, normaalihintaisen pelin. Onnea arvontaan!

-Valtteri Hyttinen, Pelaajalehti.com päätoimittaja</b>

Ennen Skyrimin, MW3:n, ACR:n, Halon yms. julkaisua en kyllä uskalla kovinkaan moneen kohtaan vielä vastata, joten kannattaisiko säästää epic wall of text myöhemmälle, vaiko äänestää nyt joissakin kategorioissa ja myöhemmin niissä lopuissa?

Malarkeyn kysymyksestä tuli mieleeni että voisiko tässä tehdä niin että listaa tämänhetkiset suosikit ja sitten vaihtaa muokkaamalla viestiä jos parempi sattuu tulemaan vastaan?

Lainaus käyttäjältä Ellipsis+

Eikö paras tyyli kuitenkin ole se, että postaat viesttin vasta kun tiedät ettei Norppakampa sekaannu.

Ehkäpä niin. Mietin vain että Norsukampa joutuu kuitenkin vatvomaan 10.1.2012 joka viestin, ellei sitten omaa norsun muistia, mutta eipä sillä kai niin suurta väliä ole milloin suosikkinsa tähän raapustaa. Sillä minä vaan että olisi helpompi kirjoittaa pitempää settiä nyt kun peli on vielä tuoreessa muistissa.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Malarkeyn kysymyksestä tuli mieleeni että voisiko tässä tehdä niin että listaa tämänhetkiset suosikit ja sitten vaihtaa muokkaamalla viestiä jos parempi sattuu tulemaan vastaan?

Eikö paras tyyli kuitenkin ole se, että postaat viesttin vasta kun tiedät ettei Norppakampa sekaannu.

Ite sanon sitten joulukuun aikana oman mielipiteeni. Nyt on liian vaikea sanoa kun on niin paljon vielä pelejä tulossa.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Sillä minä vaan että olisi helpompi kirjoittaa pitempää settiä nyt kun peli on vielä tuoreessa muistissa.

Avaat tietokoneeltasi Microsoft Wordin tai vastaavan ohjelman, johon alat kirjoittelemaan tarinoitasi peleistä. Kun olet kirjoittanut niin tallennat asiakirjan ja jatkat tätä jokaisen pelin kohdalla. Sitten kun vuoden lopussa on omat valinnat selvillä niin copy-pastetat oikeat tekstit tänne ja ongelma ratkaistu.

Lainaus käyttäjältä Malarkey+

Ennen Skyrimin, MW3:n, ACR:n, Halon yms. julkaisua en kyllä uskalla kovinkaan moneen kohtaan vielä vastata, joten kannattaisiko säästää epic wall of text myöhemmälle, vaiko äänestää nyt joissakin kategorioissa ja myöhemmin niissä lopuissa?

Jos haluaa jo nyt mietteitään raapustella niin be my guest mutta muokkaamisen muistaminen on täysin omalla vastuulla. Lasken tosiaan äänet siinä tammikuun toisella viikolla joten ei väliä vaikka vielä päivää ennen muuttaisikin suunnitelmiaan.

[*] Vuoden paras seikkailupeli
Uncharted 3
Naugthy Dogin Uncharted-sarja on ollut tähän asti todella loistavaa viihdettä, eikä tuorein osa tee poikkeusta..vaan parantaa edellisestä osasta vieläkin paremmaksi. Ennen peliä olin huolissani yksinpelin tasosta, moninpelin suuren panostuksen takia, mutta onneksi peli ei pettänyt. Myös rytmitys on parantunut huomattavasti, ja puzzlet olivat oikeasti todella hyviä. Täytyy myös nostaa hattua supervihollisten poisjättämisestä ja onneksi räiskintääkin oltiin vähennetty. Myöskin aarteiden sijainnit olivat kohdallaan, eikä ollut enään epäreiluissa paikoissa (tyyliin UC2). Aiemmista osista on hankittu platinat, ja täytyyhän tästäkin pelistä sitten tulevaisuudessa hankkia, sillä onhan trophy-lista hyvin samankaltainen. Ehdottomasti nykyisen sukupolven parhaimpia pelisarjoja, ellei jopa se paras.

[*] Vuoden tasoloikka
Rayman: Origins
Viime vuonna ei pahemmin tullut pelailtua muita tasoloikkia, mitä ny pikkaisen LBP2:sta ja Trine 2:sta tuli kokeiltua. Uskallan kuitenkin sanoa, että uusin Reiska on tämän vuosituhannen parhaimpia (ellei se paras) tasoloikkapelejä. Pelattavuus on huipussaan ja vaikeustaso on tasoa reilu ja sopiva, virheet johtuvat lähes aina pelaajan puolelta. Peli myös pyörii todella sulavasti eikä bugeja sun muita ilmeenny. Peliin saa myös kulutettua paljon aikaa, jos haluaa kerätä kaiken mahdollisen.
Reiska on palannut jälleen tasoloikan huipulle.

[*] Vuoden paras ajopeli
Motorstorm Apocalypse
Juurikaan muita autopelejä ei ole tullut pelattua tänä vuonna julkasuista. Tällä kertaa Apocalpysessa ajetaan kaupunkiympäristössä ja vieläpä hajoavassa sellaisessa. Mutta herranen aika kun peli näyttää aivan törkeän hyvältä ja hajoava ympäristö muuttaa mukavasti pelejä erilaisiksi. Yksinpelin tarina on kyllä todella turhaa roskaa, ja parempi ratkaisu olisi ollut Pacific Riftin tyylinen yksinpeli-moodi. Uusin Motorstorm on kuitenkin allekirjoittaneelle sarjan paras osa, sillä tuo ympäristö on vaan niin vakuuttava, sekä tykkään enemmän tuosta kaupunkityylisestä ajelusta..Tosin, ei se kakkosen meininki ollut yhtään paskempikaan. Jos arcademainen autoilumeininki kelpaa, tämä peli on juuri sinulle.

[*] Vuoden paras RPG
Final Fantasy IV: Complete Collection (PSP)
Alkuperäinen 2D-FFIV päivitetyillä grafiikoilla?? Kyllä kiitos! Mukana tulee vielä Wiille julkaistu The After Years, joten täydellinen paketti on koossa. Itselleni tuo DS:n uudistettu versio 3D:nä, näytti todella ankean oloiselta. Tämä PSP-versio sen sijaan on paras (piste!) versio kyseisestä pelistä. Jos omistat PSP:n, niin suosittelen todellakin hankkimaan kyseisen "paketin". Sori, mutta Skyrim jää kakkoseksi..better luck next time!

[*] Vuoden paras räiskintäpeli
Dead Spacea ei lasketa, Bulletstorm ei aivan riitä, sori BF3 mutta yksinpeli on tärkeämpi...Näiden mietiskelyjen jälkeen valitsen Ragen voittajaksi (kuinka yllättävää). Olen id:n pelien suuri ystävä, eikä Rage tee poikkeusta (sen sijaan Quake 3 Arena teki, hyh mitä roskaa). Rage erottuu todella mukavasti muista räiskintäpeleistä, ja tarjosi n. 20 pelitunnin ajan viihdyttävää räiskintää. Mikä parasta id:n peleissä, ampuminen, on jälleen erittäin viihdyttävää ja toimivaa. Pelin grafiikka näyttää myös oikein nätiltä.

[*] Vuoden paras tappelupeli
Mortal Kombat
FATALITY! Vanha kuningas tekee huikean paluun tappelupelien huipulle, ja palaa jopa entistä parempanakin vielä. Jos UMK3 oli aikoinaan One Must Fallin ohella "Se" tappelupeli, on tämä uusin Mortali monin verroin parempi. Pelisarja on aina pitänyt sisällään ii, äm ja oo täydellisimmän hahmovalikoiman mitä ollaan tappelupeleissä nähty. Ja mikä tärkeintä, itse tappelu on todella viihdyttävää ja iskut tuntuu sekä näyttää hyvältä. Myös tämä hiukan yli menevä brutaalimaisuus kolahtaa.

[*] Vuoden toimintapläjäys ja kauhupeli
Dead Space 2
Yksi niitä alkuvuodesta pelaamiani pelejä, jotka jäivät menneeltä vuodelta mieleen. Omasta mielestäni DS2 oli jopa loistavaa ykkösosaa parempi kaikinpuolin. Kentätkin olivat enemmän mieleeni ja jäivät paremmin muistiin, etenkin Chapter 6.

[*] Vuoden käsikonsolipeli
Final Fantasy IV: Complete Collection (PSP)
Perustelut onkin jo mainittu aiemmin, Dissidia 012 jäi tiukasti kakkospallille.

[*] Vuoden paras remake
FF IV (PSP)
Perusteltu jo.

[*] Vuoden Pettymys
Batman: Arkham City
Jeps, luitte aivan oikein. Peli on toki hyvä, mutta tästä puuttui (edelleen) se jokin, minkä takia oisin rakastunut peliin. Nyt peli vain jäi sellaiseksi "yksi peli muiden joukossa" -tapaiseksi kokemukseksi. Tappelu oli hieman parantunut parempaan päin Asylumista, mutta oli edelleen suht puuduttavaa..Sanokaa vaa tyhmäksi (tai jotain), mutta itse saan paljon enemmän nautintoa esim. God Of Warin tai Devil May Cry 3:n tappeluista. Lisäksi koska en ole vieläkään ystävystynyt avoimeen maailmaan (poikkeuksia tosin AC:t ja Infamous), niin tykkäsin enemmän Asylumin suljetummasta ympäristöstä. Pahiksia myös oli tällä kertaa pikkasen liikaa pelin pituutensa nähden. Jo edellisestä tuttu skannaus jäi ainakin itselleni todella vähäiseksi.
Hyviä puolia pelisarjasta toki löytyy, kuten nuo hiiviskelykohtaukset, kun jossakin huoneessa täytyy pudottaa vihollinen pois päiviltä yksi kerrallaan. Pomotaistelutkin maistuivat hyviltä, ja niissä oli mukavan erilainen fiilis kuin tavallisissa tappeluissa. Ja näin loppuun vielä muistutan; peli ei todellakaan ollut huono, mutta ei myöskään kiitettävän hyvä..vaan kohtalaisen hyvä ja lisenssipelien parhaimmistoa.

[*] Vuoden peli
Deus Ex: Human Revolution
Ei tullut enään uutena tietona, sillä laitoin jo mielipiteeni tuohon "Vuoden peli -topicciin". Mutta asiaan, peli oli minulle myös vuoden kovin yllätys ja tämän takia valitsisin pelin myös vuoden parhaaksi, vaikka nuo ei aivan joka kerta kulje yhdessä. Uusin Deus Ex kuitenkin tarjosi sellaista pelaamisen intohimoa mitä muu(t) peli(t) ei ole pystynyt tarjoamaan moneen vuoteen, paitsi tietenkin Final Fantasyt.

Vuoden paras seikkailupeli
Uncharted 3

Peli jatkaa samaa hyvää linjaa mitä aiemmissa peleissä mutta sisältää melkoisen määrän mielestäni ojasta allikkoon-tilanteita liikaa. Silti mahtava peli.

Vuoden paras RPG
Skyrim

Niin massiivinen ja järkyttävän hyvin tehty peli, paljon pelattavaa useiksi päiviksi.

Vuoden paras räiskintäpeli
MW3

Nojoo, ei kyllä yllä aikasempien tasolle mutta on silti todella viihdyttävä, uutta Bäfää en ole pelannut kun en osaa päättää ostaisinko konsolille vai PC:lle.

Vuoden paras online-moninpeli
MW3

Eipä kai tarvitse paremmin tarkentaan.

Vuoden yllättäjä
Deus Ex: Human Revolution

Itselläni ei pahemmin ollut mitään odotuksia pelistä ja ostin pelin lähinnä heräteostoksena. Kyseessä oli kuitenkin loistava tekele.

Vuoden pettymys
Killzone 3

Eipä tuntunut vetävänsä puoleensa kuin kakkonen vaikka ohjattavuus parani valtavasti.

Vuoden paras PS3-peli
Uncharted 3

Tänävuonna ei hirveästi tullut huippupelejä yksinään plösölle ja tämä on niistä muutamaista parhain.

Vuoden paras Xbox 360-peli
Gears Of War 3

Mahtavaa äijätoimintaa ja mielenkiintoinen kamppanja hyvällä moninpelillä.

THE VUODEN PARAS PELI
L.A. Noire

Pelissä on elementtejä joista pidän kovasti ja tehtävät ovat mielenkiintoisia ja visaisia. Lisäri tuovat hyvää maustetta peliin ja pelissä on sopivasti haastetta.

Vuoden paras seikkailupeli
Vaikka vuodatinkin negatiivisia tunteita uudesta Zeldasta asiaankuuluvassa ketjussa, ei kukaan voisi kieltää etteikö Skyward Sword olisi parhaimmillaan niin tunnelmaltaan, eeppisyydeltään ja nokkeluudeltaan jotain häikäisevää. On kummallista, kuinka mikään muu peli ei ole vastannut Zeldan uniikkia tunnelmaa, mutta jokaisessa Zeldassa se on silti läsnä. Skyward Sword sisältää muuten mielestäni koko pelisarjan nokkelimmat luolastot ja temppelit eikä se ole ihan vähän sanottu. Parhaimmillaan peli on videopelaamista aidoimmillaan: se vapauttaa pelaajan ajantajusta ja avaa kokonaisen salaisuuksia tihkuvan pelimaailman silmien eteen. Skyward Sword ei ehkä pääse niiden kaikkein parhaiden Zelda-pelien tasolle, mutta moniko peli loppujen lopuksi pääseekään?

Vuoden paras RPG
En ole vielä korkannut Xenoblade Chroniclesia (shame on me), joten jätetään tämä nyt vielä vähäksi aikaa tyhjäksi.

Vuoden paras räiskintäpeli
Aivan ehdottomasti Gears of War 3. Harmillisesti tämä tuntuu jääneen loppuvuoden pelitulvan alle, vaikka paketti onkin kiistatta pelisarjan paras osa. Kampanja on malliesimerkki siitä, miten luoda mieleenpainuvia ja eeppisiä toimintakohtauksia. Rytmitys on väännetty äärimmilleen, ja pelasinkin koko kampanjan lähestulkoon putkeen läpi, sillä aina peli vain kykeni uudistamaan itseään ja tuovan jotain jännäkivaa ruudulle. Bonusta avattavasta sisällöstä, jota on aivan helvetin paljon. Tekeminen ei lopu käytännössä koskaan. Moninpelistä juttua vähän alempana...

Vuoden paras tasoloikkapeli
En olisi uskonut näkeväni tätä päivää, mutta voih. Pakkohan se on antaa Sonic Generationsille ääni. Peli on ehkä paras Sonic-peli kymmeneen vuoteen tai ehkä jopa paras Sonic koskaan. Ei ehkä viimeaikaisten sarjan pelien standardit huomioon ottainen hirmuinen saavutus, mutta helkutin kova paketti Sonic Generations kuitenkin on. Nostalgiaa pursuavien kenttien lisäksi Sega tuntuu vihdoin ymmärtävän mistä koko pelisarjassa on kyse. Kummallista muuten, että nautin enemmän modernin Sonicin kuin vanhan Sonicin kentistä.

Vuoden paras offline-moninpeli
Aika kirkkaasti Portal 2, jossa nimenomaan pointtina on se, että pelaajat ovat hyvässä kontaktissa toistensa kanssa. Co-op kampanjan pelaaminen ensimmäistä kertaa sellaisen kanssa, joka ei myöskään ole koskaan pelannut peliä, oli riemastuttavan hauskaa. Hyvin rakennettu moodi, jossa yksinpelin ideaa kyetään vielä viemään astetta pidemmälle. Upea saavutus Valvelta.

Vuoden paras online-moninpeli
Gears of War 3, kuten edellä vihjaisin. Todella loppuun asti hiottu kokonaisuus, joka yhdistelee niin ykkösen kuin kakkosen parhaita puolia ja lisää tarpeeksi uutta saadakseen paketista tarpeeksi tuoreen. Kuten ylempänä mainitsin, on kaikenlaista avattavaa aivan järjetön määrä. Mitalien ja muiden palkintojen perässä juokseminen on koukuttava, joskin aika lailla saavuttamaton prosessi. Pidän myös siitä kuinka tasopaino on hiottu todella tiukaksi. Jokaisella aseella saa ihan varmasti jotain aikaan eikä pelissä ole oikeastaan mitään ylimääräistä hölynpölyä. Jotain moninpelistä kertoo sekin, etten normaalisti edes korkkaa pelien moninpeliämoodeja, vaan keskityn pelkästään yksinpeliin. Luojan kiitos tein poikkeuksen Gears of War 3:n kanssa. Erittäin hyvä moninpeli.

Vuoden paras ladattava peli
Aika heittämällä Bastion. Ensinnäkin peli on visuaalisesti todella miellyttävä niin ulkoasultaan kuin äänimaailmaltaan. Erityisesti pelin soundtrack on aivan hiton kovaa kamaa. Kenties parasta shittiä sitten Symphony of the Nightin. Pidin myös pelin ilkukurisesta ja omaperäisestä huumorista, jollaista ei videopeleissä vain turhan usein tuppaa näkemään. Pelillisestihän Bastion on myös varsin vakuuttava latauspeli, koska sisältöä ja kustomointimahdollisuuksia on varsin vakuuttava määrä. Xbox Live Arcaden paras peli.

Vuoden yllättäjä
Duke Nukem Forever. Ensinnäkin siksi, että se tuli. Toisekseen siksi, että kaikesta murhaavasta ammattikriitikoiden palautteesta huolimatta se oli yllättävän hassu peli. Ei mikään mestariteos tietenkään, mutta aivot narikkaan jätettyäni ja pieneen hiprakkaan päästyäni viihdyin peliä pelatessani paremmin kuin aikoihin minkään FPS:n kanssa. Käsittele tätä sitten vaikka kierona parodiana nykypäivän pelaamisesta tai jotain. Tällaisia räiskintäpelien pitäisi mielestäni ollakin: järjettömiä, aivottomia, mutta niin lapsellisen hauskoja.

Vuoden pettymys
Harvinainen vuosi sinänsä, etten varsinaisesti pettynyt mihinkään pelaamani peliin. Halleluja!

Vuoden paras multiplattari
Tähän voisi upottaa vaikka mitä, mutta pitkällisen harkinnan tuloksena Mailamiehen uusimmat seikkailut Arkham Cityssä taitavat viedä sen pisimmän korren. Vaikka peli ei mielestäni pääse edellisosan tiiviiseen tunnelmaan, on Arkham City silti aivan törkeän kovaa kamaa. On huikea saavutus taltioida Batmanin kaltaisen hahmon olemuksen ydin videopeliin. Ja vieläpä paremmin kuin missään elokuvassa tai muussa oheistuotteessa. Tehtävää ja tutkittavaa on melkeinpä liikaa, mutta ai jestas kun kaikki on tehty tässä pelissä niin prikulleen hyvin aina ääninäyttelyä ja hahmodesignia myöten. Pelaaja todellakin tuntee olevansa Batman. Plussaa vielä Pakkasherraa vastaan käydystä matsista, joka on yksi mieleenpainuvimpia ja kuumottavimpia pomotaisteluita koskaan ikinä missään videopelissä.

Vuoden paras Wii-peli
Kuten edellä mainitsin, en ole vielä päässyt Xenoblade Chroniclesin maailmaan, joten tähän täytyy ainakin alustavasti laittaa Skyward Sword. Samat sanat tänne kuin Vuoden paras seikkailupeli -kategorian alle.

Vuoden paras Xbox 360-peli
Gears of War 3. Perustelut joutuu ikävästi lukemaan kategorioiden Vuoden paras räiskintäpeli ja Vuoden paras online-moninpeli alta.

Vuoden paras käsikonsolipeli
Tämä on aika helppo. Vaikka nostalgialinjalla mennäänkin, en vain yksinkertaisesti voi olla äänestämättä Starfox 64 3D:tä. Todiste siitä, että rautainen pelisuunnittelu kestää ajan hammasta. Vielä visuaalisesti paranneltuna ja pikkuparannuksilla hiottuna aika lailla parasta ikinä. Hurmaava kenttäsuunnittelu, paras ääninäyttely ja dialogi koskaan ikinä, eeppisimmät musiikit koskaan ja vielä kaikkien aikojen paras uudelleenpeluuarvo kohottavat tämän 3DS:n pakkohankinnaksi, ellei mokomaa ole vielä N64:llä päässyt hakkaamaan.

THE VUODEN PARAS PELI
Harkistin tähän pisteeseen aika monen pelin väliltä. Erityisesti Batman, Portal 2 ja GeoW3 tuntuvat kaikki äärimmäisen vakavasti otettavilta vaihtoehdoilta nimettäessä vuoden kovinta peliä. Jos nyt yksi pitää valita, niin valitaan sitten pelituntien perusteella. Tällöin ääneni saa Gears of War 3. Hehkutinkin peliä jo ylempää muutamaan otteeseen, mutta aivan syystä. Trilogia pistettiin näpsäkästi pakettiin ja peli pystyi lunastamaan sille asettamani odotukset ja jopa ylittämään ne. Äijätoimintaa parhaimmillaan!

Vuoden rpg

En ole ikinä ollut sarjan ystävä. Kun muut ovat kehuneet maasta taivaaseen, itse olen jättänyt väliin. Aiempikin osa tuntui tunnin jälkeen todella tylsältä eikä peli napannut mitenkään mukaansa. Toisin on Skyrimin kanssa. Peli ei polje mielestäni lainkaan paikoillaan vaan koko ajan mennään jonnekkin suuntaan. Pelin laadusta kertoo jo se jotain, että tyttöystäväni kiinnostui ensimmäistä kertaa Limbon jälkeen kokeilemaan edes jotain peliä (se on suuri juttu)

Vuoden urheilupeli

Futis on iskenyt tässä viime vuosien aikana alkanut kiinnostaa niin paljon, että olen hurahtanut siihe ihan totaalisesti. Lätkäpelit ovat liian adhd-pelejä nykyään meikäläisen makuun. Nautin enemmän FIFAn maltillisesta menosta. Maltti tosiaan katoaa kun kavereiden kanssa samalla sohvalla pelailee, joka onkin mielestäni FIFAn paras puoli. Peli on meinaan tajuttoman koukuttava moninpelinä uuden puolustuksen takia. Tekoälyä vastaan se ei toimi tarpeeksi hyvin, mutta kaveria tai nettihemmoja vastaan...kultaa! Tämän vuoksi valintani on siis FIFA 12

Vuoden räiskintäpeli

Battlefield 3 on sitä mitä olen odotellut jo tovin. Peli joka saa kaverit ostamaan kunnon pelikoneet, että pääsee pelailemaan. Yksinpeli on perushuttua, mutta netissä kunnon sakilla parasta sotaa mitä on tällä hetkellä markkinoilla.

Vuoden seikkailupeli

Noire oli kova peli, mutta ei täyttänyt kaikkea. Pelistä jäi jotenkin tyhjä maku suuhun kun sen oli läpäissyt vaikka olikin todella kova peli. Batman Arkham Citystä taas ei jäänyt tyhjä maku suuhun. Peli oli hämmästyttävän paljon täynnä yksityiskohtia. Kaupungissa oli hienoa liidellä kun alkoi taas kontrollit muistua päähän. Ja pelin tunnelma.....Bättiskuume iski taas

Vuoden peli

Skyrim aiheutti suuren ilmiön. Kaikki jutteli pelistä koulussa, vapaa-ajalla ja homma jatkuu vieläkin vaikka suurin osa onkin rauhoittanut pelaamistaan. Tätä ei jokainen peli tee.

Pahoittelen, sisältää mukahauskoja tekstejä. Aiheuttaapahan ainakin hyötähäpeää.

Vuoden paras seikkailupeli - Portal 2 (PC)
Mikäli vastausta ei hyväksytä, niin olkoon sitten vuoden paras puzzlepeli. Onhan tässä seikkailun tuntua varmasti paljon enemmän kuin jossain typerässä Batmanissa.

Vuoden paras RPG - Star Wars: The Old Republic (PC)
Kahdeksan erilaista tarinaa
Hiiala hiiala hei
Yli tuhat tuntia pelattavaa
Hiiala hiiala hei
Sithejä siellä ja Jedejä täällä
Hiiala hiiala hei

Vuoden paras räiskintäpeli - Battlefield 3 (PC)
Red Orchestra 2 hyvänä kakkosena, enkä minä ole niitä poikia jonka mielestä kakkonen on ykkönen. Ehei. Hämmästyttävää sekin että olen alusta asti vihannut modernia sotaa, ja nautin enemmän WWII aikakaudesta, vaikka se onkin nähty jo miljoona kertaa. Silti BF3 on ensimmäisenä listallani jos tekee mieli ampua pyssyillä ensimmäisessä persoonassa.

Vuoden paras offline-moninpeli - Might and Magic: Heroes VI (PC)
Parasta mitä voi tehdä vaimon kanssa pimeinä syysiltoina.

Vuoden paras online-moninpeli - Dark Souls (PS3)
Ah sitä ihanaa tunnetta. Pulssi kiihtyy ja kylmä hiki tulee otsalle kun tunkeutuu toisen pelaajaan maailmaan ja lähtee metsästämään. Se on niin kivaa säikytellä muita pelaajia.

Vuoden paras ladattava peli - Bastion (PC)
Hän kirjoitti voittajaksi Bastionin. Hän ei keksinyt järkevää perustelua, ja sanoi vain että "helvetin hyvä".

Vuoden yllättäjä - Jamestown (PC)
Tutustuin nimikkeeseen vasta jokunen päivä sitten Steamin holiday-achievement-jahti-hässäkässä, ja jumalauta! En yleensä välitä kovin paljon Shoot-em-up genren peleistä, nykypäivänä ainakaan, mutta jotenkin tämä peli onnistui koukuttamaan täysin. Sen pari tuntia mitä yleensä ehdin käyttämään pelaamiseen päivässä tuhlasin täysin tähän, sen sijaan että pelaisin SWTORia tai BF3:a. Se jo kertoo jotain. Ja vaikka achievement jahti on ohi, tulen aivan varmasti palaamaan pelin pariin. Vaikeutta löytyy, mutta tahdon oppia pelaamaan tätä paremmin.

Vuoden pettymys - Dark Souls (PS3)
En ole järkyttävän paljon onnistunut pelaamaan, joten valinta oli tavallaan hankala, mutta ei kuitenkaan. Don't panic, peli on edelleen perkeleen hyvä, mutta avoimeen pelimaailmaan siirtyminen hieman harmittaa. Liikaa haahuilua kun ei tiedä minne voi mennä, ja liikaa epäonnistumisia kun menee väärään paikkaan. Edelleen, hyvä peli, mutta nautin Demon's Soulsista enemmän. Ehkä olen vain pelannut liian vähän ja ongelmat poistuu kun on maailma tullut tutuksi.

Vuoden paras multiplattari - The Elder Scrolls V: Skyrim (PC)
I used to play Skyrim quite a lot...but then I took a Star Wars MMO in my PC.

Vuoden paras PS3-peli - White Knight Chronicles 2 (PS3)
97% pelaajista sanoi että "hyi kamala", mutta omasta mielestä oikein hauska JRPG. Saattaa tykkääminen johtua siitäkin että en ole itseäni hemmotellut paremmilla lajityypin nimikkeillä lähiaikoina...ja taitaa olla siis ainoa PS3 exclusive jonka olen tänä vuonna ostanut, eli se niistä perusteluista.

Vuoden paras käsikonsolipeli - The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)
Mun ei edes tarvitse pelata tätä versiota, koska peli on ennestään tuttu. Kaikki muut on paskaa. Paras videopeli voittoon. Trolololo.

THE VUODEN PARAS PELI
.
.
..
..
Star Wars: The Old Republic (PC)
Mitäpä tähän vielä sanoisi. Vuoden kiinnostavin ja koukuttavin peli. Harmi vain että aikaa pelaamiseen ei tosiaan paljon ole. Pienet puutteet eivät häiritse, eikä maailma tunnu mielestäni sen autiommalta kuin mikä tahansa muu MMO. Todella koukuttavaa pelaajien välistä mähinää, ja toistaiseksi ei ole tullut yhtään juoniosuutta joka ei kiinnostaisi.

Vuoden Räiskintä peli

Modern warfare 3

Joo eli tämän ristiriitaisimman valitsin. Ehdolla oli titenkin BF3 ja tämä. Pidin myös bäfästä paljon, mutta jotenkin nämä codit iskevät henkilökohtaisesti lujempaa. Sopiva aivot narikkaan meininki ja ADHD moninpeli iskevät.

Vuoden seikkailu peli

Uncharted 3: Drakes Deception

En uskonut että mahtavasta 2 osasta olisi voinut parantaa, mutta ihmeitä tapahtuu. Tässä oli tunnelma ja pelattavuus niin kohdillaan että huhhuh. Miltei täydellinen käsikirjoitus, graafinen toteutus ja koukuttava moninpeli. Tämä on rautaa.

Vuoden urheilupeli

WWE´12

En yksinkertaisesti keksinyt muuta kuin tämän. Suurena WWE:n ystävänä tämä oli miltei pakollinen hankinta. Parantaa miltei joka osa-alueella edellisestä osasta. Koukuttavat yksinpelitilat, paras offline moninpeli ja hyvät kontrollit takaavat parhaan painipeli elämyksen.

THE Vuoden Peli

Batman Arkham City

Odotin mahtavan Arkham Asylumin jälkeen kuin kuuta nousevaa ja tämä lunasti kaikki odotukseni. Mahtava tarina, todella paljon tekemistä, paljon yksityiskohtia, koukuttava pelattavuus. Tämä on rautaa !!!

Vuoden paras seikkailupeli
Uncharted 3 ja Skyward Swördi ovat jääneet vielä pelaamatta mutten kylläkään niitä ehdi pelailemaankaan vielä hyvään toviin. Muitakin hyviä ehdokkaita tämän tittelin saajaksi olisi vaikka kuinka paljon mutta parempaa ei ole tullut vastaan kuin Batman: Arkham City. Batman-faneille täyttä herkkua oleva teos joka parantaa melkein kaikella tavalla edellisestä osasta, joka oli jo itsessään 10/10 meikälle. Huikea saavutus ja aivan loistava peli.

Vuoden paras ajopeli
En pelaa ajopelejä, ellei Norsukamman ja Zenoxin kanssa vietettyjä iltoja lasketa?...

Vuoden paras RPG
Tänä vuonna on ollut mainio vuosi RPG-faneille. Dragon Age 2, Deus Ex: HR, Dark Souls, Witcher 2 ja monta muuta titteliä on tänä vuonna meidän nautinnoksi (taikka kurjuudeksi jos kyseessä Dark Souls) langetettu mutta parempaa RPG peliä en ole tänä vuonna pelannut kuin The Elder Scrolls V: Skyrim. Kohta 90h takana eikä edes tunnu siltä kuin olisi pelannut paljoa tätä teosta. Bethesda otti oppia Fallout 3:sta ja korjasi Oblivionin vammaisuuksia. Täydellinen peli tämä ei ole mutta yksi parhaista peleistä vuosiin, hyvin korkealla ihan all time suosikki listalla. Ainoastaan pari lähellekkään näin hyvää peliä on tullut tässä sukupolvessa, taikka ylipäätään ikinä.

Vuoden paras räiskintäpeli
Kuten jo useana vuotena putkeen julkaistiin räiskintää enemmän kuin liikaa. Heti pakko sanoa etten ole Battlefield 3:sta taikka MW3:sta pelannut kuin pari hetkeä. Kumpikin ovat ihan mainioita pelejä mutta minä olen saanut tarpeekseni näistä nykyajan fps:stä ja jätin suosiolla ostamatta kyseiset pelit. Kuitenkin yhden jos toisenkin räiskintäpelin ostin tänäkin vuonna, Killzone 3 oli suuri pettymys ja Duke Nukem enintään nostalgian takia hauska/pelaamisen arvoinen. Loppujen lopuksi ainoastaan yksi räiskintäpeli pisti tosissaan housuissa vipattaa ja kuolan valumaan. Ja se pelihän on tietenkin Gears of War 3. Epicin kolmas kova tässä sukupolvessa osuu täysiä päähän ja samalla pistää kyyneleen valumaan poskelle. Pelin huikea ulkonäkö ja brutaalius ovat omaa luokkaansa sekä tällä kertaa jopa juoneen oli panostettu ja näin kampanjassa on juonellisestikin parikin todella hienoa kohtausta joista sarjan fanit eivät voi olla pitämättä. Toiminta on täyttä 10/10 kamaa sekä kokoajan tulee vain hienompia taisteluja vastaan. Nettipeli paransi kakosesta melkoisesti ja sitä on tullutkin hakattua jo kymmeniä tunteja. Xbox 360 omistajille pakollinen ostos.

Vuoden paras tasoloikkapeli
Monta kovaa hyppelyä on tänä vuonna tullut, kuten 3DS:n Mario, Sonicin ja Raymanin uusi huikea tuleminen. Näistä en valitettavasti yhtäkään ole (vielä) läpäissyt mutta eniten olen Raymanin kanssa viettänyt aikaa. Pelistä huokuu sitä samaa loistoa mitä aikoinaan tunsin ensimmäisen osan kanssa, grafiikat ovat yhdet kauniimmat tänä vuonna sekä tietenkin, peli on hauska. Ääneni menee siis Rayman Originsille.

Vuoden paras urheilupeli
En pelaa urheilupelejä, ellei Norsukamman ja Zenoxin kanssa vietettyjä iltoja lasketa?...

Vuoden paras offline-moninpeli
Nykyään tulee valitettavan harvoin pelattua offlinessa moninpelejä ja jos pelaan niin nekin pelit ovat jo vuosia vanhoja (kuten NGC:n Double Dash!! ja SSBM) suosikkeja. Nyt tänä vuonna tuli kuitenkin pari peliä joita olen edes hieman ihan samalla sohvalla pelaillut kaverin kanssa. Toinen on co-op parhautta oleva Gears of War 3 mutta tälle pelille olen jo antanut pari "palkintoa" joten tämän kategorian vie: Halo: Combat Evolved Anniversary. Vanha klassikko uudelle huikealla ulkonäöllä tekee jo valmiiksi yhden kaikkien aikojen parhaimmista fps-kampanjoista entistä paremman. Mukana tulevat kartat Reachin nettipeliin tietenkin tuovat lisäarvoa paketille mutta tämän pelin parasta antia on juuri tuo kampanja, ja Halothan ovat täyttä parhautta co-opina samalta sohvalta.

Vuoden paras online-moninpeli
Gears of War 3, mitään muuta peliä en ole tänä vuonna pelannut onlinessa yhtä paljoa kuin tätä. Peli vaatii pääasiassa paljon taitoa ja harjoittelua eikä tämä ole mikään perus nykyajan hektinen räime jossa suunnilleen sinne päin ampumalla saa kymmenen tappoa. Epic on myös tukenut peliä hyvin paljon julkaisun jälkeen, melkein joka viikko on jotain spesiaalia pelimuotoa tarjolla ja uutta pelatavaa myös tulee ulos jopa pelottavan paljon. Perus multiplayerin lisäksi on tietenkin useampi co-op tila ja näitä tulee välillä pelattua jopa enemmän kuin perus nettipeliä. Jos Xbox 360 löytyy, ei muuta räiskintää tänä vuonna tarvitsekaan.

Vuoden paras ladattava peli
Omaan makuun nähden on ollut hieman kuiva vuosi ladattavien pelien puolella. Monia edes hieman kiinnostavia pelejä en kylläkään vielä ole pelannut mutta sentään paria. Beyond Good & Evilin HD päivitys oli mainio kuten itse pelikin mutta sitä parempaa pelattavaa tuli kuitenkin. Ja se peli on tietenkin Bastion. Mukavan erillainen mätkintä upealla ulkoasulla. Jälleen yksi hyvä esimerkki siitä että sukupolven monet omaperäisimmistä ja jopa parhaista peleistä ovat ladattavia eikä levyllä julkaistuja.

Vuoden yllättäjä
Mitään suurempia "ohmyhgad" ylläreitä ei tänäkään vuona omalle kohdalle osunut mutta nyt kun enemmän miettii niin suurimmaksi ylläripylläriksi osottautui Deus Ex: Human Revolution. Oletin vielä kesän alussa pelin olevan heikko rahastus vanhalla rakastetulla nimellä mutta yllätyksekseni peli olikin melko perkeleen kova. Monia vikoja tuosta löytyy mutta pelkästään jo pelin tunnelma ja maailma tekevät tästä yhden parhaista peleistä koko vuonna.

Vuoden pettymys
Duke Nukem Forever ei ollut mitenkään mullistava taikka edes kovin hyvä peli mutta pettymys se ei ollut. Kuka olisikaan odottanut jotain yhtä mullistavaa kuin DN 3D oli aikoinaan? Aivan ei kukaan. Itselle suurin pettymys oli kuitenkin Killzone 3. Killzone 2 on yksi suosikkipeleistäni PS3:lla ja sen laatu yllätti totaalisesti hirveän ekan pelin jälkeen. Siinä oli mainio yksinpeli ja loistava nettipeli. Näitä kumpaakaan ei ole kolmosessa. Yksinpeli on enintään välttävä/okei mutta sen ADHD meininki pistää välillä tosissaan ärsyttämään. Pituus on myös todella lyhyt (jotain 4h normalilla). Nettipeliä on muutettu huomattavasti massalle sopivammaksi hektiseksi räiskinnäksi jota pelatessa välillä unohtaa että pelaakin Killzonea eikä Call of Dutyä. Killzone 3 ei todellakaan ole paska peli, muttei myöskään loistava. Odotin jotain yhtä hyvää kuin mitä kakonen tarjosi mutta sainkin tilalle vuoden pettymyksen.

Vuoden paras multiplattari
Aluksi ajattelin antaa tämän tittelin jollekkin muulle pelille kuin Skyrimille mutta en minä vain pysty. The Elder Scrolls V: Skyrim on vain aivan loistava peli joka on ansainnut kaikki kehunsa ja hyvät myynnit. Mikään muu peli ei ole vienyt minua mukanaan näin vahvasti ainakaan pariin vuoteen, Bethesda nyt viimeistään ansaitsee paikkansa yhtenä parhaista studioista koskaan. Hienoa työtä kerrassaan.

Vuoden paras PS3-peli
Vuonna 2011 tulleista PS3-yksinoikeuksista olen pelannut läpi ainoastaan Killzone 3:n, kyseiselle pelille on tahdo tätä titteliä antaa joten jäänee minun osalta tämä sarake täyttämättä. Uncharted 3 tämän varmaan ansaitsee mutta kyseisen pelin osto jää meikällä hamaan tulevaisuuteen. Todella heikko vuosi ollut ps3:lla yksinoikeuksien puolesta, ei voi muuta sanoa.

Vuoden paras Xbox 360-peli
2011 on ollut melkolailla "heikoin" Xbox 360 vuosi tähän mennessä. Yksinoikeuksia ei tullut Kinect pelien lisäksi kuin pari mutta niistä suurimmat (Forza, GeoW3, Halo CE) ovat kaikki hyvin laadukkaita pelejä ja genrejensä kärkeä. Kinect pelien puolelta helposti parhaaksi on osoittautunut The Gunstringers joka oli oikeasti huikea peli ja ensimmäinen Kinect peli jota pelatessa ei harmittanut se seikka että pelasi kyseisellä lisävempaimella eikä ohjaimellaan. Child of Edeniä pääsen vasta jouluna testaileen mutten sen usko nousevan näin korkealle. Mutta kun ylipäätään parasta X360 peliä haetaan niin ei tarvi minun kahdesti miettiä mille pelille palkinnon annan, se menee tietenkin Gears of War 3:lle jota jo parissa kategoriassa olen ehtinyt hehkuttamaan. Perustelut löytyvät sieltä.

Vuoden paras käsikonsolipeli
Valitettavan vähälle jäänyt (jälleen) meikällä käsikonsoleilla pelaaminen. Kuitenkin melko helppoa valita viime vuodelta se paras peli, ja se peli on Pokémon Black/White. Sama vanha suosittu ja toimivaksi huomattu pelisysteemi on jälleen saanut pieniä uudistuksia, tarinaan on jopa panostettu sekä tämä on perkele Pokémon. Kaikki niitä pelaa ja rakastaa.

THE VUODEN PARAS PELI
Bust-a-Move Universe, DanceStar Party, Littlebigplanet 2, Bodycount, Uncharted 3, X-Men: Destiny, NHL 12, Michael Phelps: Push the Limit ja lista vaan jatkuu. Tänä vuonna tuli nuo sekä monta muuta aivan loistavaa peli joista jokainen ansaitsisi "Vuoden Peli" palkinnon. Kuitenkin vain yksi voi voittaa ja tänä vuonna valinta oli yllättäen minulle helppo. Yksi peli on muiden yläpuolella jokaisella osa-alueella ja tämä peli on tietenkin The Elder Scrolls V: Skyrim! Odotin pelin olevan loistava kuten aiemmatkin Bethesdan RPG:t ovat olleet, mutta tämä peli on jotain vielä parempaa. Loistavia tehtäviä älytön määrä, suuri maailma jossa saa vapaasti rellestää, Oblivionin viat poissa sekä tähän mennessä hiotuin Bethesdan peli mikä on tullut vastaan. Valitettavaa en tästä paljoa keksi ja nekin ovat jotain niin pieniä vikoja ettei niillä ole mitään väliä. Tämä peli on niin täynnä voittoa ettei toista samantasoista ole tänä vuonna tullut eikä tule. Sukupolven parhaita pelejä ellei paras.

Vuoden paras seikkailupeli
Olin melkein varma että rustaan tähän kategoriaan Unchartedin nimen, mutta PC:lle myöhässä tullut Batman: Arkham City joka jo kutitteli Skyriminkin kantapäitä kun vuoden pelistä on kyse. Harvoin löytyy peliä josta ei löydy paljon mitään pahaa sanottavaa, varsinkin kun minä olen kyseessä. Kerrassaan loistava peli.

Vuoden paras ajopeli
Ajopelit jäi itseltäni vähiin tänä vuonna. Shift 2 oli hirveä ja Forza 4 on jäänyt toistaiseksi hankkimatta koska Forza 3 on vielä pahasti kesken, joten ainoaksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi jää Dirt 3. Hauskaa arcadekaahausta.

Vuoden paras RPG
Xenoblade Chroniclesia tekisi mieli äänestää, mutta Skyrim osoittautui liian kovaksi peliksi. Aivan tolkuton määrä tekemistä, joka ei ihan heti lopu kesken. Edes huima bugien määrä ei onnistu tätä elämystä pilaamaan.

Vuoden paras räiskintäpeli
Vaikka Gears of War 3 maittoikin itselleni Gearseista parhaiten, niin kyllä vanha kunnon Modern Warfare 3 oli sen verran munakasta menoa että se on kohdallani vuoden räiskintäykkönen.

Vuoden paras online-moninpeli
Tippaakaan en ole peliä pelannut, mutta se on paras pelaamani moninpeli tänä vuonna (jos posti tuo ajoissa). Mistäkö tiedän? Koska se on AINOA tänä vuonna pelaamani moninpeli eli se myös on tavallaan huonoin tänä vuonna pelaamani moninpeli. Peli on Star Wars: the Old Republic.

Vuoden yllättäjä
Ehdottomasti Xenoblade Chronicles. Final Fantasy XIII:n pettymyksen jälkeen olin jo menettänyt uskoni japanilaisiin roolipeleihin, mutta sitten hankin Xenobladen Pelaajan-foorumien kehumisen perusteella enkä joutunut pettymään. Huikea määrä tekemistä ja sisältää suurinpiirtein kaiken mikä minut sai joskus kauan aikaa sitten japanilaisten roolipelien genreen ihastumaan, ainoa pettymys pelissä on reilusti ansaittua alemmat myyntiluvut.

Vuoden pettymys
Need for Speedin edellinen Burnout-tyylinen peli oli karvas pettymys, mutta ainakin ajaminen oli hauskaa. Need for Speed: the Run vaikutti tuovan kaiken sen mikä tekee Need for Speedeistä Need for Speedin takaisin the Runiin, mutta toisin kävi. Tuunaus loisti poissaolollaan ja juonikin jäi aika tyngäksi, suuri osa välianimaatiostakin tuntui olevan mukana vain QTE-eventien takia. Ajaminen oli vieläkin ihan hauskaa, mutta viimeisen naulan pelin arkkuun löi se että pelissä ei ajettu tavallaan kilpaa vaan suoritettiin tavoitteita.

Vuoden paras PS3-peli
Uncharted 3 oli näyttävä elokuvamainen vuoristorata, jonka parissa ei käynyt aika pitkäksi.

Vuoden paras Wii-peli
Tähän tottakai japanilaisen roolipelaamisen pelastaja Xenoblade Chronicles.

Vuoden paras Xbox 360-peli
Gears of War 3 oli itselleni toistaiseksi vakuuttavinta menoa Gears of War-pelisarjassa, miellyttävää oli myös ettei peliä jätetty väkisin auki seuraavaa osaa varten. Munakasta toimintaa.

THE VUODEN PARAS PELI
Vaihdanpas sittenkin kun vielä aikaa käsittääkseni on. Vaikka Skyrim onkin paras peli tänä vuonna, niin kyllä sittenkin täytyy valita Xenoblade Chronicles. On tämä vaan niin huikean hieno peli ja bugeja en tästä löytänyt ollenkaan, eikä päivittelyjä tarvittu.

Vuoden paras seikkailupeli
Ehdottomasti Catherine. Jenkkilästä tämän importtasin, mutta eiköhän tämä silti äänestykseen mahdu mukaan. Mukaansatempaava juoni, hauskat hahmot, sopiva pituus. Peli on aikuisille suunnattu, mutta silti aivan eritavalla suunnattu verrattessa esimerkiksi Heavy Rainiin. Pelin puzzlet olivat välillä hermojaraastavia, mutta juuri sellaisista pidinkin.

Vuoden paras ajopeli
Ainut ajopelini tälle vuodelle, mutta myös oikein mukavaksi köröttelyksi osoittautui Driver: San Francisco. Peli oli täysin heräteostos, mutta osoittautuikin ihan päteväksi peliksi, vaikkei minuun yleensä autopelit vetoa sitten millään tavalla.

Vuoden paras räiskintäpeli
BF3 vai MW3? Gears of War 3 vai Killzone 3? Duke Nukem vai Crysis 2? Bodycount vai Homefront? Unohtakaa edellä mainitut lantakasat (pahoittelen sanavalintaani, olen uupunut näihin FPS-peleihin), tämän vuoden FPS-pystin vie Bulletstorm! Luotimyrsky tarjosi messevää mättöä tuntikausiksi ja se olikin ainut piristävä tuulahdus FPS-rintamalla tänä vuonna. Mikä olisikaan parempaa kuin ampua naulapyssyllä vihollista anukseen? No ehkä ampuminen vihollista munille ja sen jälkeen potkaista häneltä pää irti. Kukkahattutädit, pitäkää päähineistänne kiinni.

Vuoden paras tasoloikkapeli & Vuoden paras offline-moninpeli
Alkuvuodesta ilmestynyt ja varmasti jo monella unholaan jäänyt LittleBigPlanet 2 oli itselleni näiden kategorioiden tähti. Kaikille tämä ei varmasti iske, mutta kaverien kanssa niin sohvalla kuin verkonkin kautta LBP2 viihdytti erityisen hyvin.

Vuoden paras online-moninpeli
Paras online-moninpeli on omissa kirjoissani Dark Soulsilla. Pelissä pääsi auttamaan toisia pelaajia, tai tuhoamaan heidän unelmansa päästä alueen bossin luokse. Dark Souls tarjosi unohtumattomia PvP-tilanteita, mikäs sen hauskempaa kuin pyöriskellä vihollisten keskellä samalla kun kaksi Black Phantomia (vihamielisiä kanssapelaajia) hyökkää myös kimppuusi. Co-opiin pääsi milloin halusi ja olihan se mukavaa päästä auttamaan muita vaikeitten bossien kanssa.

Vuoden paras ladattava peli
Ainut latauspeli joka muistuu näin kylmiltä taitaakin olla Stacking. Maatuskanukeilla seikkaileminen oli hauskaa ja ei voi kuin ihastella pelin soundtrackkia. Kuitenkin melko nopeasti läpikäyty seikkailu se oli, mutta harvinaisen tunnelmallinen latauspeliksi. Jäi lähes samanlaiset fiilikset kuin Flowerin pelailun jälkeen. PS. Bastion jää ensi vuoden alkuun, ei kerennyt tämän vuoden nimiin sitä pelata.

Vuoden yllättäjä
Child of Eden kärsi surkeista myyntiluvuista, mutta itselleni se oli visuaalista tykitystä, audiovisuaalista ilotulitusta ja ohjaimen vibrausta. Nuo kolme yhdistettynä siitä muodostuikin erittäin loistava peli monessa merkityksessä. Ja videopelitkö muka eivät olisi taidetta..

Vuoden pettymys
Killzone 2 oli ja on vieläkin yksi lempipeleistäni ja heti ensimmäisen läpipeluun jälkeen alkoi päässä kaikumaan lause ”Killzone 3, tule jo!”. Sitä sitten odoteltiin kuin kuuta nousevaa ja olinkin ensimmäisten virallisten uutisten jälkeen jo aivan liekeissä. Kuitenkin kävi niin, että mitä lähemmäs julkaisua päästiin, sitä huonommalta peli vaikutti. Pelistä oli tehty tusinaräiskintä ja KZ2:n raskas tuntuma oltiin heitetty romukoppaan. Alle kolmen tunnin yksinpeli (ihan oikeasti, vieläpä vaikeimmalla vaikeusasteella) ei vakuuttanut, eikä moninpeli tarjonnut minulle yhtikäs mitään. Näistä elementeistä muodostuu vuoden pettymys.

Vuoden paras multiplattari
Tähän kategoriaan saan varmaan laittaa yhden tämän vuoden parhaista pelikokemuksista, Deus Ex: Human Revolutionin. Peli koukutti minut täysin, enkä oikein muuta saanutkaan tehtyä kuin pelattua kyseistä teosta. Pitkästä aikaa peli, jonka pystyi läpäisemään täysin hiipimällä ja tappamatta ainuttakaan vihollista.

Vuoden paras PS3-peli
Pelikoteloita katsellessani tajuan, että olen tänä vuonna ostanut ainoastaan kolme PS3-yksinoikeutta LBP2:n, KZ3:n sekä UC3:n. Kovimmat pelit olivat tänä vuonna kyllä multiplatformereita. Jos näistä kolmesta olisi pakko valita jokin, olisi se Uncharted 3: Drake’s Deception. En kuitenkaan aio lihavoida sitä, sillä itselleni se oli pettymys. Juoni oli rakeenteeltaan kuin UC2:sta kopioitu ja pieninkin realistuus saatiin vedettyä Uncharted-sarjasta pois. Jos Uncharted-sarja joskus jatkuu, niin toivoisin todella että se olisi seikkailupainotteisempi peli.

Vuoden paras Xbox 360-peli
Ainut Xbox 360-yksinoikeus joka tuli tänä vuonna ostettua oli Gears of War 3. Sitäkin olen tosin ehtinyt vasta saamaan alkutekijöilleen.. Shame on me.

THE VUODEN PARAS PELI & Vuoden paras RPG!

Skyrim vaiko Dark Souls. Siinäpä kysymys. Vastaus saattaisi olla aivan kumpi tahansa, riippuen hieman mielialasta. Jos kuitenkin olisi pakko valita niin Dark Souls.

Dark Souls teki mielestäni kaiken suuremmin ja paremmin kuin Demon’s Souls. Vaikea, mutta äärimmäisen reilu vaikeusaste on harvinaista herkkua nykyaikana. Suurin osa peleistä on helppoja jopa vaikeimmalla vaikeusasteella, kun taas toiset ovat kidutusta. Peliä aloittava voi nopeasti sanoa Dark Soulsia liian vaikeaksi peliksi, mutta pienen harjoittelun jälkeen miekan heiluttelu on kuin tanssimista. Silti pelin jatkuvasti vaihtelevat ympäristöt tuovat eteen erilaisia vihollistyyppejä, jolloin pitää alkaa harjoitella erilaisia tekniikkoja taistella. Pelaajan pitää itse sopeutua peliin, ja se jos mikä on hienoa.

Peliä on vaikeata kuvailla sanoin, se pitää kokea. Loppuun vielä mahtava sitaatti: ”Dark Souls is the girl you had a crush on in high school. The one that really enjoyed teasing you, making fun of you or punishing you. But you couldn't help being drawn to her. And even when she was as mean as she could be, you still loved her. You knew in your heart of hearts that the torture was her way of saying she loved you.”

PS. En väheksy Skyrimia lainkaan, mutta minulle Dark Souls on vain kaikinpuolin mielekkäämpi roolipeli kuin Skyrim. Pelivuosi 2011 on takana ja se olikin yksi parhaimmista pelivuosista minulle mitä on ollut. Useita hyviä pelejä jäi mainitsematta, kuten Portal 2 sekä L.A. Noire, lihavointeja ei vain riitä kaikille!

Vuoden paras räiskintäpeli

MW3:sta odotin innolla, mutta ulos tultuaan se tarjosikin liian casuaalimättöä, täynnä kaikenmaailman helpotuksia. Tilannetta pahensi vielä se, että melkein jokaisessa pelissä pelasi pari petteriä, jotka omilla toiminnoillaan tuhosivat peliä. Tästä syystä päätinkin ostaa Gears Of War 3:sen, joka osoittautui hyväksi FPS peliksi, vaikkei Gow2:sen tasolle päästykkään. GOW3 vuoden paras FPS

Vuoden paras Seikkailupeli

The Legend Of Zelda: Skyward Sword. Koukutti ja pahasti, Maailma on kaunis ja musiikki loistavaa. Taattua Zelda kamaa.

Vuoden paras roolipeli

Xenoblade Chronicles. Ikään en olisi uskonut, että tämä tuotaisiin Wiille, mutta niin vain pääsi käymään. Maailma, hahmot, tarina, monipuolisuus, taistelu...kaikki on kohillaan ja tunnelma on käsittämätön. GOTY

Vuoden ladattava peli

Tämähän ei tullut tänä vuonna, mutta hällä väliä. 3v3 ARCADE. Kiekkopeli vailla vertaa

Vuoden PS3 peli

Test Drive Unlimited 2. Mitään PS3 peliä en ole tänä vuonna pelannut yhtä paljon, kuin tätä. Alkuvuoden tuntisyöppö ja loistava ajopeli.

Vuoden paras 360 peli

Gears Of War 3

Vuoden paras Wii peli

Xenoblade Chronicles

Vuoden peli

Xenoblade Chronicles

Vuoden peli: Batman: Arkham City
Täydellinen jatko-osa, täydelliset hahmot, täydellinen ääninäyttely: Teh vuoden peli.
Arkham Cityn alue on iso ja liikkumista on edellisestä osasta helpotettu entisestään (graplinhookboost, glide dive) myös jo ennestään loistavaa taistelusysteemiä on parannettu merkittävästi: gadgettien käyttö ei tapa kompoa, uusia liikkeitä jne. Täyttä GOTY-materiaalia!

Vuoden paras seikkailupeli
Tähän vastaan Batman Arkham City. Peli antaa pelaajansa toteuttaa Lepakkomies-fantasiota täydellisen monimuotoisesti. Vähemmän lineaarisuutta, enemmän tekemistä, enemmän kaikkea muuta. Rocksteady tekee mahdottomat ja parantaa aikaisemmasta pelistään vielä karvan verran. Ainoa miinus tulee PC-version epävakaudesta.

Vuoden paras RPG
Skyr-, eikun hetkinen sanonkin tähän jokerina Fallout New Vegasin DLC:t. Näissä varsinkin näkyy se miten Obsidian does what Bethesdon't. Parhaat koskaan mihinkään peliin julkaissut lisäsisällöt muodostavat oman monikymmentuntisen yhteen nivoutuvan kokonaisuuden, joissa pääpaino on käsikirjoituksella, ja oh, roolipelaamisella. Skyrim jää mahtipontisuudestaan ja omista hyvistä puolistaan huolimatta selvästi kakkoseksi Bethesdan tarinankertojantaitojen ollessa edelleen yläasteikäisen tasolla.

Vuoden paras räiskintäpeli
Höhöö, Battlefield 3 (PC). Kaunein ja suurin(ei tulla nyt viisastelemaan tästä) koskaan julkaistu nettiräiskintä. Yksinpelikamppanjasta on turha edes puhua, sillä sen olemassaolo on vain ylimääräinen kuriositeetti täydellisen räiskintäkokemuksen ohessa. BF3 antaa pelaajan ottaa taistelutantereen haltuunsa haluamallaan tavalla, oli se sitten nurmiporana tai panssarijääkärinä, hävittäjälentäjänä tai ilmatorjuntamiehenä. Kaikki kokemukset tuntuvat erilaisuudestaan huolimatta mainioilta ja monipuolistavat sodankäyntiä tarjoten hupia kuukausiksi.

Vuoden paras tasoloikkapeli
Kun vain olisin pelannut jotain tasoloikkaa tältä vuodelta... Vaan olenhan minä, Limbon kotitietokoneversio ilmestyi vuosi boksi-version jälkeen ja on yksinkertaisuudestaan huolimatta, tai kenties juuri siitä johtuen, yksi lumoavimmista pelikokemuksista tältä vuodelta. Ja edulliseen hintaan : )

Vuoden paras offline-moninpeli
Vanha ja verinen mätkintäpläjäys Mortal Kombat teki paluun parempana kuin koskaan. Suuri ja monipuolinen hahmokatras, toimiva 2D-pelimekaniikka ja hurmeinen tunnelma nostavat tämän mätkinnän pätkinnän selvästi ykköseksi tästä kategoriasta.

Vuoden paras online-moninpeli
Vastaan tähänkin Battlefield 3, aiemmin esitetyistä syistä.

Vuoden paras ladattava peli
Steamista ladattava roguelikentapainen, Dungeons of Dredmor, sopinee tähän kategoriaan paremmin kuin hyvin. Kaava on yksinkertainen; tutki luolastoa ja tapa monstereita, edeten syvemmälle ja syvemmälle. Kuoleman koittaessa on peli ohitse ja aloitettava alusta. Se, mikä pelistä tekee niin lumoavan on huumori, joka ulottaa lonkeronsa laajalti koko peliin alussa valittavia taitopuita myöten. Tyrmien tutkiminen matemaattisesti lahjakkaalla merirosvo-vegetaristilla on karvan verran ilmeekkäämpää kuin random thieffillä tai warriorilla.

Vuoden yllättäjä
Believe it or not, Duke Nukem Forever. Peli saatiin lopulta julkaistua ja kompuroinnistaan huolimatta se on itselleni yksi vuoden valopilkuista. Peli kuin suoraan kymmenen vuoden takaa. Kyyniköt saattavat itkeä pelin apinoineen kyseenalaisia asioita uudempien sukupolvien räiskintäpeleistä, mutta ehkä Duke oli vain niin edellä aikaansa jo 15 vuotta sitten ;)
Niin ja Duke Burger on oikeasti yksi parhaita tasoja videopeleistä viimeisen muutaman vuoden ajalta.

Vuoden pettymys
Taitaa olla niin, ettei mikään peli osoittautunut pettymykseksi herran vuonna 2011. Jopa Duke Nukem Forever iski, mihin on tämä maailma menossa?!

Vuoden paras multiplattari
Kun Skyrimiä en muihin lokeroihin onnistunut muiluttamaan niin laitetaanpa tähän. The Elder Scrolls V: Skyrim on mittava ja kookas peli, ja vaikka tätä kuuluukin pelata PC:llä ja vaikka PS3-versio on rikki, ansaitsee peli multiplättäripalkinnon.

Vuoden paras Wii-peli
Oliko niitä muita kuin Zelda?

Vuoden paras käsikonsolipeli
Vaikka muuan 3DS tänä vuonna julkaistiinkin, ääneni saa DS:n Pokemon Black/White. Selvästi paras toistaiseksi julkaistu Pokemon-pelipari. Tekemistä piisaa ja Pokemongeneraatiokin on varsin sympaattinen alun kammosteluiden jälkeen.

THE VUODEN PARAS PELI
Ei vaan pysty valitsemaan, liikaa hyviä. Mutta heitänpä tähän silti pelin joka jäisi muuten rikollisesti kokonaan ilman huomiotani. Eli Deus Ex Human Revolution.

Vuoden paras seikkailupeli

Batman: Arkham City. AC on ehdottomasti vuoden parhaita pelejä ja parhaaksi seikkailupeliksi se nousee suurimmaksi osaksi juuri uskomattoman hyvin ja yksityiskohtaisesti luodun maailmansa takia. AC on täynnä viittauksia Batmanin kattavaa historiaan ja tämä tekee mannaa fanipojan hermoille. Uskomaton peli, kerrassaan uskomaton.

Vuoden paras ajopeli

Mario Kart 7. Eipä löydy tältä vuodelta MK:lle haastajaa. Peli on kauttaaltaan uskomattoman laadukas ja se näkyy heti ensimmäisissä kisoissa. Pelaaminen on hauskaa, ja peliä on selvästi tehty rakkaudella. Kiitos, ja lisää tätä!

Vuoden paras RPG

Xenoblade Chronicles. Kun Skyrim tökkii, lagaa ja vie pelaajan lähes hermoromahduksen partaalle, tarjoilee XC uskomattoman laajan kokemuksen josta ei löydy bugin poikastakaan. Tarina on syvällinen, hahmot helposti lähestyttäviä, ja taistelusysteemi on syvä ja todella toimiva. Pelin maailma on valtava ja ahdettu täyteen jännittäviä paikkoja ja otuksia. Sori Skyrim, XC vie voiton.

Vuoden paras räiskintäpeli

Battlefield 3. Vaikka BF3:n yksinpeli onkin hirvittävää kuraa, niin moninpeli ja paikoitelle todella nautinnollinen räiskiminen toimivat hyvin. Ampuminen tuntuu hyvältä ja sehän se on tärkeintä. Moninpeli on paikoin todella koukuttavaa, mutta valitettavan bugista edelleen. Siltikin, ääneni menee BF3:lle.

Vuoden paras tasoloikkapeli

Super Mario 3D Land. 3DS kaipasi hyviä nimikkeitä ja SM3DL oli ensimmäinen peli joka hyödynsi kunnolla laitteen ominaisuuksia. Peli näyttää ja kuulostaa uskomattoman upealta ja yhdestä kentästä saattaa löytyä enemmän innovaatiota kuin kokonaisesta pelistä. Mario on ja tulee varmasti olemaan tasoloikkamestari, ainakin jos putkimies saa seikkailla näin laadukkaissa tekeleissä. Go Mario, go!

Vuoden paras urheilupeli

En ole tänä(kään) vuonna innostunut tästä genrestä, joten en anna ääntäni millekkään pelille.

Vuoden paras offline-moninpeli

Mario Kart 7. Yksin helvetin kivaa, kaverin kanssa järkyttävän kivaa. MK toimii kaverin kanssa kuin junan vessa, vaikka saisitkin maistaa sinistä kilpeä. Perusteluja esitin enemmän jo kun nimitin tämän vuoden ajopeliksi.

Vuoden paras online-moninpeli

Mario Kart 7. Ennen joula olin lähes varma, että tämä kohta menisi BF3:lle, mutta kuinkas kävikään. MK toimii nyös netissä helvetin hyvin ja pelaamisesta on saatu helvetin koukuttavaa, vain laittamalla messiin VR-luku. Se oman nettipippelin kasvattaminen on jostain syystä vaan helvetin hauskaa ja koukuttavaa. Eipä taida miltään Ninskan konsolilta löytyä näin hyvää nettimoninpeliä, tätä me haluamme lisää.

Vuoden paras ladattava peli

Ei ole tullut ostettua yhtään ladattavaa peliä, en siis annan ääntäni millekkään tai kenellekkään.

Vuoden yllättäjä

Eipä tullut tänä vuonna vastana mitään järkyttäviä yllätyksiä. Kaikki pelit joilta odotin laatua, tarjosivat sitä. Hyvä näin, mutta valitettavasti mitään mahtavia ylläreitäkään ei tullut.

Vuoden pettymys

Aivan kuin edellä mainitsin, niin kaikki pelit joita olen odottanut ja pelannut tarjosivat hyviä kokemuksia. KZ3:n voisi ehkä joistakin syistä nimetä, mutta nautin pelistä kaikesta huolimatta joten en viitsi alkaa sitä tässä dumaamaan, vaikka olisi se voinut olla hitusen parempikin. On kuitenkin mahtavaa, että tänä vuonna ei näitä karvaita pettymyksiä löytynyt.

Vuoden paras multiplattari

Batman: Arkham City. Minulle yksi vuoden ehdottomasti parhaista peleistä. Batmanin maailma tuodaan esiin uskomattomalla rakkaudella ja taidolla. Pelistä ei löydä vikoja vaikka alkaisisit etsiä niitä täikammalla ja tämä kertookin kehittäjän uskomattomasta kyvystä luoda hienoja kokemuksia. Batmanin tarina on yksi vuoden ja varmaankin yksi tämän konsolisukupolven parhaita. Uskomaton peli!

Vuoden paras PS3-peli

Kun nyt katson tänä vuonna ostettujen pelien pinoa, niin eipä sieltä löydy kuin yksi PS3:n yksinoikeus (Killzone 3) ja sille en suostu antamaan kunniaa olla vuoden paras yksinoikeus. Pleikkarin pelit ovat vaikuttaneet alkuun mielenkiintoisilta, mutta ovat lopulta paljastuneet toistamaan liiaksi samaa vanhaa kaavaa, joten ne ovat jääneet hyllyyn odottamaan matalampaa hintaa. Ei siis löydy voittajaa tässä luokassa.

Vuoden paras Wii-peli

Legend of Zelda: Skyward Sword. Kunnollista haastetta SS:lle ei välttämättä löydy, mutta vaikka olisimme saaneet nauttia useammasta loistavasta pelistä Wiillä, niin olisi Zelda silti lähes varma voittaja. Uskomaton kokemus, ei voi muuta sanoa.

Vuoden paras Xbox 360-peli

En omista konsolia, joten ääni jää antamatta.

Vuoden paras käsikonsolipeli

Mario Kart 7. Nintendo on luonut uskomattoman toimivan karttipelin tuomalla MK-sarjan kaavaan muutaman tuoreen ja peliä uudistavan idean jotka toimivat upeasti. Itemit, kentät, ja hahmovalikoima ovat todella hyvin kohdillaan, eikä pelistä löydy vikaa oikein etsimälläkään. Nettipuoli toimii kuin unelma ja nettissä pelaaminen muodostuu lähes pelottavan koukuttavaksi. Vielä....yksi.....kisa.....

THE VUODEN PARAS PELI

Batman: AC? MK7? Molemmat ovat saatanan hyviä pelejä ja nautin jokaisesta sekunnista niiden parissa. Silti, vuoden kovimmaksi peliksi nousee peli joka jatkaa ehkä kaikkien aikojen legendaarisinta pelisarjaa. Vuoden paras peli on tietenkin The Legend of Zelda: Skyward Sword!
SS on laskujeni mukaan neljäs Zelda jota olen pelannut, aiemmin olen pelannut Game Boy Advancella jotain sarjan peliä, Wiillä Twilight Princesiä ja viime kesänä Ocarina of Timen 3D-remakea. SS nousee parhaaksi pelaamakseni Zelda-peliksi, kiitos upeiden grafiikoiden ja ihastuttavien musiikkien ja tietenkin todella toimivien ja innovatiivisten kontrollien ansiosta. Ja samalla se nousee vuoden 2011 parhaaksi peliksi, vaikka kilpailu olikin helvetin kovaa. Olen jo moneen kertaan kehunut pelin grafiikoita, musiikkeja ja kontrolleja, mutta ei niitä voi oikein hehkuttaa tarpeeksi. Ne ovat kaikki vain niin kohdallaan!
Olen aikaisemminkin pitänyt sarjasta todella paljon (vaikka en ole kamalasti sarjan pelejä pelannutkaan) ja SS ei muuta tätä seikkaa, pikemminkin se vahvistaa ja lisää rakkauttani sarjaa kohtaan. Haukkukaa fanipojaksi, mutta omissa kirjoissani kukaan ei tee pelejä samalla tasolla, ja rakkaudella koko alaa kohtaan kuin Nintendo. Viime kesänä itkimme onnesta hunajaa pelatessamme SMG2:ta ja nyt sama toistuu SS:a pelatessa. Kiitos tästä kokemuksesta!

*Pientä viilausta vaille valmista.

Kun ainoastaan kolmea peliä (DNF,Skyrim ja SWTOR) on vuoden 2011 julkaisuista tullut pelattua, niin valinnat on helppo tehdä

Vuoden paras RPG, Vuoden paras online-moninpeli, ja THE VUODEN PARAS PELI

Star Wars: The Old Republic

SWTOR on tosiaan ensimmäinen todellinen MMORPG, jossa pääsee valintoja tekemään nimenomaan dialogin kautta, aivan kuten BioWaren yksinpelattavissa roolipeleissä. Toki pelissä on vielä paljon bugeja, ja monta isompaa tai pienempää asiaa joita peliin vielä kaivattaisiin ( esim. flashpoint/instance finder, jotta ei tarvitsisi general chatissa huudella jatkuvasti "LookingForGroup") pelimekaanisesti peli toki muuten on lähes suora kopio muista MMO-peleistä, ja jotkut sivutehtävistä ovat enemmän tai vähemmän tylsiä/itseääntoistavia, mutta nämä asiat eivät paljon mieltä paina, kun itse juoni, dialogi ja ääninäyttely ovat kaikki loistavasti toteutettuja, ja nimenomaan näiden asioiden takia pelin ostin. SWTOR on koukuttanut enemmän, kuin yksikään toinen teos pitkään aikaan ja niinpä se on helppo valita vuoden peliksi.

Vuoden pettymys

The Elder Scrolls V: Skyrim

Älkää nyt ymmärtäkö väärin, ei Skyrim missään nimessä huono peli ole, monilla tavoin se on parempi kuin edeltäjänsä....mutta pettymykseksi se on silti luokiteltava, koska jostain syystä sen pelimaailma ei imaissut lähimainkaan samalla tavalla mukaansa kuin Morrowind tai Oblivion (edelleen paras nyk.konsolisukupolven peli imo) aikoinaan. En oikein itsekkään pysty ymmärtämään, mistä tämä johtuu, sillä Skyrim on on todella komean ja kauniin näköinen paikka, lumisine vuorineen, mutta siinä missä Morrowind ja Oblivion tarttuivat palleista kiinni, eivätkä päästäneet irti , ennenkuin jokainen tehtävä oli tehty ja pieninkin rotankolo tutkittu, Skyrimissa pääsin hädin tuskin kunnolla alkuun. Olinko jo sitten kääntänyt katseeni liiaksi SWTORin puoleen, en tiedä, mutta vielä joskus aion vielä ehdottomasti antaa Skyrimille uuden mahdollisuuden. Pelissä ei kuitenkaan ollut sitä samaa "WAU!"-efektiä kuin sarjan kahdessa aiemmassa osassa, joten tässä on vuoden pettymys.

Vuoden paras räiskintäpeli

Duke Nukem Forever

Kuten todettu, ei muita v.2011 FPS pelejä ole tullut vielä pelattu (ja tuskin tuleekaan pitkään aikaan). DNF:n puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että se ei ole lähimainkaan niin hirvittävä tekele, kuin monet arvostelijat ovat antaneet ymmärtää...en sitten tiedä mitä he ovat peliltä odottaneet. DNF ei ole hyvä, eikä huono, se on hyvin keskinkertainen peli, mutta Duke on yhä Duke, jonka ansioista tämän jaksoikin pelata läpi

No niin, virvokkeet ja alennusmyynneistä ostetut suklaarasiat esille, sillä nyt on meikäläisen tekstiseinän aika. Toivotan maistuvia lukuhetkiä niille uhkarohkeille, jotka ottavat tehtäväkseen lukea tämän merkkihirviön. Uskokaa tai älkää, suoritin jopa pientä tiivistystä... Mutta asiaan:

Vuoden paras seikkailupeli
Tämä on paha. Portal 2 oli käsittämättömän hyvä kokemus, mutta IGN spoilasi suurimma tvistin arvosteluvideossaan. En siis voinut nauttia tarinasta tuorein silmin. Siitä syystä minun täytyy nostaa Batman: Arkham City parhaaksi seikkailupeliksi 2011. Se parantaa edeltäjästään lähes jokaisella osa-alueella, vaikka jääkin hieman sen loistosta. Tekemistä riittää, tarina on hyvä avoimuudesta huolimatta eikä loppuratkaisunkaan pitäisi jättää ketään kylmäksi. Rocksteady onnistui pitämään riman korkealla, enkä voi kuin odottaa heidän seuuraavaa projektiaan se kuuluisa vesi kielellä.

Vuoden paras RPG
Skyrim on loistava, mutta pari bugannutta tehtävää ja ikävä päämäärättömyys tipauttavat sitä pykälällä. Kunnia siis kuuluu Deus Ex: Human Revolutionille. Tarinalla on ongelmansa, mutta pelimaailma on rakennettu mestarilisesti ja katossa ollut fiilis oli enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Harkitsin pelin aloittamista alusta eräästä parkkihallista löytämäni ikävän yllätyksen johdosta. Punnitsin tekojeni mahdollisia seurauksia ja olin pahoillani eräiden hahmojen kohtaloista. Loppuvideon pyöriessä oli hyvällä tavalla tyhjä olo ja pala kurkussa. Harva peli kykenee edellä mainittuihin.

Vuoden paras räiskintäpeli
Battlefield 3 on tarjonnut mahtavaa tiimisotaa kunnon porukassa pelattuna. Kiitos tästä kuuluu myös boksipuolen PBF-porukalle. Pitäsi ottaa itseäni niskasta kiinni ja heivata levy taas konsoliin. Mutta itse pelistä: yksinpeli on parempi kuin osasin odottaa. QTE:t nakersivat ja skriptaus on vahvaa, mutta modernin Bäfän ammuskelu on vain niin mehevää, että pienet syrjähypyt on helppo antaa anteeksi. Vaihtelua on enemmän kuin eräässä kilpailevassa sarjassa ja kerrankin vaikeusaste on kohdallaan jo normalilla. Moninpeli on tietenkin tämän vuoden kovin räiskintä suurien karttojen ja perinteisen taktisen sodan merkeissä. Fikkarit, morttarit ja sinkohipat ovat näkyvimmät ominaisuudet, mutta onneksi niitä ei näy läheskään jokaisessa matsissa. Porukassa pelattuna Battlefield 3 on vuoden paras moninpeliräiskintä.

Vuoden paras tasoloikkapeli
Tästä ei ole mitään epäselvyyttä. Sonicin fysiikat ovat hyvin liukkaat ja vauhti niin huima, etten saa mitään tulkkua ruudun tapahtumista. Kruunu menee siis Rayman Originssille. Tyyli on tolkuttoman hieno niin animaatiossa, kenttätaiteessa ja musiikissa kuin "Heya Rebuban" -hepun höpinöissäin. Kaikesta paistaa puhdas lapsekas tekemisen riemu ja ihailtava mielikuvitus. Kyseessä ei ole vain vuoden 2011 paras tasohyppely, vaan yksi parhaista 2d-tasohyppelyistä tällä vuosituhannella.

Vuoden paras offline-moninpeli
Tämä titteli kuuluu ehdottomasti Portal 2:lle. Pelasin co-opin kaverin kanssa yhdeltä istumalta heti julkaisua seuranneena viikonloppuna. Koko iltapäivä ja ilta siinä meni, mutta hauskaa oli. Totetutus hakee vertaistaan Ping-toolin ja muiden apuvälineiden suhteen, eikä kenttäsuunnittelu ole ainakaan heikompaa kuin pääpelissä. Ainoa miinus on ymmärrettävästi yksinpeliä heppoisempi tarina, mutta tyyli pysyy loppuun asti.

Vuoden paras online-moninpeli
Ei, vuoden paras online-moninpeli ei ole Battlefield 3. Ei lähimainkaan. Se kunnia kuulu pelille, jota pelatessa ajantaju katoaa lähes täysin. Pelille, jota pelasin kaverin kanssa kaksi viiden-kuuden tunnin sessiota peräkkäisinä päivinä. Kyseessä on indie-julkaisu nimeltä Dungeon Defenders. Ideana siis on 1-4 pelaajan co-op tornipuolustuspeli, jossa jokaisella hahmoluokalla on omat rakennelmat ja örkkejä voi mättää myös omakätisesti pelkkiin tykkeihin tai muureihin luottamisen sijaan. Tryffelinä kakun pohjalla on totaalisen koukuttava levutus ja loot-systeemi juuri sopivan monipuolisilla muuttujilla varustettuna. Jokaisessa kentässä tulee otettua harkittuja riskejä muurien sijoittelun kanssa ja kusi on vahvasti sukassa kahden steroideilla pumpatun Ogren moukaroidessa viimeistä puolustuslinjaa. Näin hiottua, monipuolista ja laajaa kimppapeliä harvemmin näkee edes triple-A studioilta, indie-devaajista puhumattakaan.

Vuoden paras ladattava peli
Tänä vuonna ilmestyi monta erinomaista ladattavaa peliä. Terraria, Dungeon Defenders, Frozen Synapse ja Minecraftin täysversio, vain muutamia mainitakseni. Tuosta listasta kuitenkin puuttuu se suurin. Bastion. Kertojaääni on nerokas oivallus ja tarinan paloittainen paljastaminen pitää tyylille tarpeellisen epätietoisuuden yllä aina viimeminuuteille saakka. Taistelusysteemissä on mukavasti syvyyttä ja varaa kehittyä. Aseita on paljon ja kaikki eroavat toisistaan ratkaisevasti. Soundtrack on yksi vuoden parhaista. Listaa voisin jatkaa liki loputtomiin, mutta Bastionin erinomaisuutta ei käy kieltäminen. Se nosti latauspelien tarinoiden rimaa metrikaupalla, eikä muu totetutus kalpene juonen nerokkuuden rinnalla. Joskus vähemmän on enemmän tarinankerronnassa. Bastion osoittaa, ettei välivideoita tai pitkiä keskusteluja välttämättä tarvita loistavan tarinan kertomiseksi.

Vuoden yllättäjä
Ajatelkaa vanhaa ps2-ajan tanssipeliä, jota ohjataankin maton sijaan nuolinäppäimillä. Lisätkää sitten ropetyylinen taistelusysteemi, yhteensä kolme ruudullista kohti vyöryviä nuolia (mana, puolustus, hyökkäys) ja yllättävän tiukka tarina, niin teillä on Sequence. Musiikki on kohdallaan, dialogi parhaimmillaan nerokasta ja mekaniikoissa on mukavasti syvyyttä. Tappeluista tulee toki automaattisia ja jossain määrin itseään toistavia, mutta uudet loitsut ja biisit tuovat tarpeellista vaihtelua. Myös haastetta löytyy enemmänkin kuin tarpeeksi normalia vaikeammalla pelattuna. Tällaista on indie-kehitys parhaimmillaan

Vuoden paras peli
Ja vuoden 2011 paras peli on... Skyrim? Mitä tapahtui? Miksi en valinnut sitä myös parhaaksi ropeksi, jos se kerran on vuoden peli? Sitä en tiedä itsekään, mutta tämä vain tuntuu oikealta ratkaisulta. Human Revolution on loistava paketti, mutta Skyrimin laajuudessa ja seikkailun tenhossa on sitä jotain. Tunteja on takana vasta reipaat 25, eikä kokku ole ainakaan vielä iskenyt kovin vakavasti. Isoja ja pieniä kiusoja riittää. Jokin silti nostaa Skyrimin omissa kirjoissani vuoden parhaaksi peliksi. Tekemistä on aivan käsittämätön määrä. Lokissani on tälläkin hetkellä vajaa kymmenen "isoa" tehtävää kera muutaman kymmenen pienemmän toimen. Enkä ole vielä pääjuonta tai edes kiltoja pidemmälle katsellut.

Toivon todella, että innostus nostaisi taas päätään parin pitemmän session muodossa. Skyrim vaikuttaa juuri sellaiselta peliltä, johon voisin uppoutua urakalla, kunhan minua alati vaivaava avoimen maailman kammo väistyisi. Lääni on kasattu mestarillisesti ja lähes jokainen laakso näyttää uskomattoman hyvältä. Tekemän tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia, eikä taistelua tai hahmonkehitystä vaivaa Oblivionin kömpelyys.

Täytyy nostaa hattua Bethesdalle loistavan paketin kasaamisesta. Tarinasta en jaksa ainakaan vielä välittää, mutta eihän se edes ole pääasia TES-peleissä. Sivutehtävä -> "kappas, tuossahan on kivan näköinen luola" -> tangentti ->"mitäs minä olinkaan tekemässä". Siinä on resepti onnistuneelle Skyrim-pelailulle. Vielä kun voisin koluta jokaisen vastaantulevan luolan ilman pelkoa mahdollisuudesta bugata kyseiseen rööriin mahdollisesti liittyvä tehtävä...

E: Annoin näemmä "virallisen" ääneni Arkham Citylle. On todella hankalaa yrittää pistää tuoreessa muistissa olevia pelejä samaan listaan keväällä tai edes aiemmin syksyllä pelattujen kanssa. Ainoa keino tuntuu olevan muistella peleihin liittyneitä tuntemuksia, mutta ainahan uusin kokemus tuppaa olemaan "se hienoin". Ainoa todella mieleen jääneistä keväällä pelaamistani peleistä on Mass Effect 2, joka oli ilmeisen tajunnanräjäyttävä kokemus. Niinhän se kai on, että näitä listoja kannattaisi tehdä vasta kesällä, kun suurin osa kokemuksista pölyttyy muistisolujen syövereissä.

Vuoden paras seikkailu- ja toimintapeli
"I'm Batman". Tuskin yllättää ketään että Batman Arkham City nousee ykköseksi tässä kategoriassa. Se että parannetaan jo ennestään maailman parhaimmasta supersankaripelistä vielä korkeammalle tasolle, on todella hurja saavutus. Kaikki on yksinkertaisesti todella hyvin kohdallaan. Peli näyttää hyvältä, kuullostaa hyvältä, pelattavuus on suurimman osan ajasta erittäin hauskaa ja kaikesta huokuu tekijätiimin rakkaus aihepiiriä kohtaan. Pelialueiden yksityiskohtaisuus sekä valtaisa määrä tutkimista ja tekemistä saavat myös valtavan plussan.

Vuoden paras RPG
"CURVED. SWORDS." . Elder Scrolls V: Skyrim (PC) on tämän vuoden paras RPG, jos antaa paljon anteeksi Bethesdalle. Skyrim vahvuudet löytyvät mahtipontisesta tunnelmasta, tekemisen määrästä ja Oblivionin paskimpien suunnitteluratkaisujen poistamisesta. Risuja tulee liian yksinkertaisesta hahmonluonnista, tarinallisen puolen köyhyydestä ja pelaajan valintojen sekä tekojen vähäisestä vaikutuksesta pelimaailmaan. Se että pelastat maailman, olet joka ikisen factionin pääpamppu ja tapat lohikäärmeet jo pelkällä vihaisella katseella, pitäisi vaikuttaa johonkin. Näistä seikoista huolimatta peliin tuli upotettua yhden kuukauden aikana 135 tuntia ja se kertoo että ei se huono peli ole missään nimessä.

Vuoden paras ajopeli
Yksi on yli muiden ja se on Forza Motorsport 4. Runsas määrä upeasti mallinnettuja autoja, monipuolinen autojen tuunaus niin sisältä kuin ulkoa, hyvä ajotuntuma niin padilla kuin ratilla ja pyy oksalla päärynä puun. Kaikin puolin erittäin toimiva ja sulava ajopeli, josta riittää hupia pitkäksi aikaa. Simulaatio mielessä ei ole aivan GT5 -tasoa, mutta pelinä paljon parempi.

Vuoden paras räiskintäpeli
Killzone 3:seen kohdistuneen seksuaalirikoksen jälkeen, en ole tuntenut kovin suurta vetoa räiskintöihin. Luultavasti tämän kategorian kuningas olisi Battlefield 3, jos vain EA olisi tunkenut oman pikku Origin-palvelunsa syvälle anaaliaukkoon. Battlefieldia en tule koskaan pelaamaan konsolilla. Hyvänä jokerina olisi voinut myös ehdottaa Bulletstormia, jos vain olisin hankkinut kyseisen pelin. Loput viime vuoden tapauksista kiinnostivat yhtä paljon kuin kilopaska.

Vuoden paras tasoloikka
Tämä taistelu käydään Outlandin ja Trine 2:sen välillä, mutta joka tapauksessa Suomi voittaa. Outlandin erikoinen yhdistelmä Ikarugan kaltaista luotihelvettiä ja Castlevanian kaltaista loikkimista viehättivät pitkään. Mainintaa tulee myös omaperäisestä ja komeasta ulkoasusta.
Trine 2 taas on kavereiden kanssa hauskuuden multihuipennus. Pulmissa voi onnistua ja epäonnistua niin monella tavalla että naurua on luvassa useasti. Peli myös näyttää PC:llä aivan mielettömän upealta, etenkin vesiympäristöt.
Loppujen lopuksi voiton vie Trine 2 jo lähes pelkästään hauskuuden takia.

Vuoden paras mätkintäpeli
"Finish him! *plöts pläts pluts* "Fatality". Mortal Kombat on vuoden paras mätkintä, koska Boon ja kumppanit muistivat lisätä peliin muutakin kuin hauskan tappelusysteemi. Tappelupeli-tasolla lähes Shakespeare -tason tarinatila, tag team mahdollisuudet sekä kaikki muu pikkupiiperrys ovat mukava lisä, jos perinteinen harjoittelu ja turpaanveto/turpaanotto ei jaksa aina kiinnostaa. Teknisessä mielessä Mortal Kombat ei ole se kaikkein haastavin tai monipuolisin, mutta itselleni sillä ei ole merkitystä kun pelaaminen on muuten vaan niin pirun hauskaa.

Vuoden pettymys
Vuosi 2011 sisälsi paljon pettymyksiä, mutta kaikista julmin koettelemus tapahtui alkuvuodesta kun Killzone 3 julkaistiin. Betan suuhun jättämä paskan maku ei kadonnut mihinkään ja sain katsella vihan sekä surun peittämin silmin kun yks suosikki pelisarjoistani raiskataan ja teloitetaan epäpyhän paskuuden alttarille. Pientä hiomista vaille lähes täydellinen moninpeli tuhottiin totaalisesti mitä ääliömäisimmillä ratkaisuilla ja järkyttävän väkisin väännetty yksinpeli ei ansaitse kuin buuauksen ja happoa sisältävien tomaattien sateen kohti GG:n idiootteja.
Kyseenalainen kunniamaininta myös Evolution Studiosille ja heidän Motorstorm Apocalypse -pelilleen. Siitä onkin aikaa kun olen pelannut jotain niin turhanpäiväistä ja juosten kustua ajopeliä.

Vuoden paras peli / GOTY
"I never asked for this". Deus Ex: Human Revolution (PC) on vuoden 2011 paras peli. Siitä ensimmäisestä hetkestä lähtien kun näin uuden Deus Ex:än trailerin, olin täysin myyty. Vaikka toisinaan tunsin pientä pelkoa mahdollisesta nykyajan "vaatimuksia" vastaavasta hambugeri-pelistä tai mahdollisesta yllättävästä projektin lopettamisesta julkaisijan tuntiessa epävarmuutta uuden Deus Ex:än kannattavuudesta, odotukseni olivat silti aivan katossa. Kun pääsin vihdoin peliin ääreen, kaikki odotukseni olivat täyttyneet. Pelaajaa ei pakotettu (pomo-taisteluita lukuunottamatta) mihinkään tiettyyn toiminta- ja/tai ajattelutapaan, vaan vastuu oli puhtaasti pelaajalla oli se sitten pelissä etenemistä tai tarinan ääressä pohdiskelua.
Human Revolutionin kullan sävyttämä cyberpunk upposi meikäläiseen aivan täysillä, aivan kuin Blade Runner ja Ghost in the Shell olisivat tehneet lapsen keskenään. Tunnelma oli katossa jatkuvasti, jota upea soundtrack kannatteli. Hiiviskely oli jännittävää hieman tyhmästä tekoälystä huolimatta ja räiskintä vaati mukavasti taktiikkaa. Pidin erityisesti kuinka aseet vaativat hallintaa ja tarkkuutta, jos ei käyttänyt oikeanlaista augmentaatiota. Juoni piti otteessaan loppuun asti ja vaikka lopun "valinnat" olivatkin hieman köykäisiä, oli tämä silti ymmärrettävää kun kyseessä on tarinallinen esi-osa.
Loppujen lopuksi ainoat todelliset valittamisen aiheet löytyvät surkeista pomotappeluista, joiden vääntäminen oli joko maailman helpointa tai maailman ärsyttävintä puuhaa. Pieni valittamisen aihe löytyy myös liian anteliaasta Praxis-pisteiden jakamisesta, jolloin Jensenistä tuli lopussa vähän liiankin tehokas kaveri.
Mutta oli miten oli, Deus Ex: Human Revolution on vuoden 2011 paras peli ja helposti yksi henk.kohtaisista top 10 -listan peleistä.

Vuoden paras ajopeli: Forza Motorsport 4. Ei haastajia.

Vuoden paras urheilupeli: sama sarja kuin viime vuonna eli NBA 2K12. Pelaamista riittää pitkäksi aikaa ja onlinepelin tekniset puutteet eivät edes haittaa.

Vuoden para seikkailu- ja toiminta peli Kyllä tämä on helppo, tietenkin Deus Ex: Human Revolutions! Perusteeksi sanon uskollisuuden alkuperäisille deus ex sarjalle ja vapaan etenemistavan, jota tämän vuoden muut genren pelit eivät itselleni tarjonneet
Vuoden paras RPG peliSKYRIM! Ehdottomasti paras peli tänä vuonna ja paras rpg peli joa itse olen koskaan pelannut. Suuret alueet, mnra tarinaa, paljon tekemistä ja jopa mielenkiintoista sellaista! Edelleen en ole kaikkea tutkinut, mutta parempaa rpg peliä saat etsiä... ja kauan.
Vuoden paras ajopeliKoska gt5 julkaistiin viime vuonna, niin se on kaverin kanssa pelattu Forza 4.Paljon autoja, kisoja ja hyvä moninpeli. Kuten jo optimus sanoi, tämän suhteen ei ollut kilpailua.
Vuoden paras räiskintä peliBattlefield 3! Moni hypettikin tätä, minä myös. Kun sen vihdoin sain käteeni, oli tuo tunne kyllä hieno. Sama tunne on jatkunut nyt yli 2kk ja edelleenkin nautin siitä. Kyllä tämä voitti tämän palkinnon jo silloin kun tämä julkaistiin.
Vuoden paras tasoloikka peliTasoloikkaa en ole pelaillut tänä vuonna paljoakaan, mutta koska trine 2 julkaisu siirtyi psn puolella niin vastaan että tooinen suomalainen peli, Rochard. Digiexpossa pelailin pelaajan ständillä ja oli ok meiniki, voitti outlandin siis.
Vuoden paras mätkintä peliMortal kombat! En oikein muista milloin olen ollut näin koukussa mätkintä peleihin.
Vuoden pettymysItselläni ei oikein ollut mitään isompaa pettymystä, mutta sanokaamme että : Modern warfare 3. Kun kuulin että kehittäjät olisivat menossa akaisin CoD 4 suuntaan, elättelin pientä toivoa tämän suhteen... mutta paskat. Kenttä suunittelu vetää jo vertoja tetriksellekkin ja vielä kun lisätään ylimääräinen roska (akimbot, support perkit ja vieläpä quickscope) on paska jo kasassa. Vetää siis tämän tittelin helposti itselleen.
GOTYTätä joudui jo vähän miettimäänkin, mutta sanokaamme edelleenkin skyrim. Persustelut löydät rpg osasta.

Vuoden paras seikkailupeli
Batman: Arkham City vielä pelaamatta mutta kyllä omalla kohdallani voittajaksi nousisi varmaan jokatapauksessa The Legend Of Zelda: Skyward Sword jossa seikkailtavaa ja pelattavaa riittää. Immersio on aivan omaa luokkaansa loistavan liikeohjauksen ansiosta eikä graafinen vaatimattomuus onnistu sitä romuttamaan.

Vuoden paras ajopeli
Itse en noista Forzista, Gran Turismoista sun muista simulaattori-tyylisistä kaahailuista juurikaan välitä joten omalla kohdallani tämän kategorian voittaja on selvä: Motorstorm - Apocalypse. Pacific Riftistä tykkäsin kuin Ozzy huumeista ja odotukset olivat korkealla tätä jatko-osaa kohtaan. Onneksi niihin odotuksiin saatiin vastattua ja entistäkin hurjempi Motorstorm sai edelliset osat näyttämään ja tuntumaan auttamattoman hitailta.

Vuoden paras RPG
Valitettavasti en ole ehtinyt Skyrimiin vielä tutustua eikä Skyward Sword oikein RPG:stä käy...

Vuoden paras räiskintäpeli
Tähänkin täytyy jättää äänestämättä kun pelaamatta on sekä MW3 että BF3, GeOWista puhumattakaan kun ei ole boksiakaan. Ainoa tänä vuonna ilmestynyt räiskintäpeli mitä olen pelannut on Killzone 3 ja sitä en halua äänestää kun pelaamattakin tiedän että parempiakin on ilmestynyt...

Vuoden paras tasoloikkapeli
No nyt tuli helppo, Super Mario 3D Land! Mielettömän hauskaa kikkailua mielikuvituksen ihmemaassa ja pääpelin jälkeen vaikeustasokin nousee oikein mukavasti. Siitä tunnistaa hyvän tasoloikkapelin että kädet hikoaa niin paljon että niitä täytyy kuivata välillä.:D

Vuoden paras offline-moninpeli
Dead Nationin huikean koukuttava lisäosa Road of Devastation olisi omalla kohdallani vahva ehdokas mutta koska kyseessä on vain lisäosa jo edellisenä vuonna ilmestyneeseen peliin, vastaan Mortal Kombat. Täysin puskista tärähti sarjan kirkkaasti paras peli ja muutenkin kovin mätkintä vuosiin, omissa kirjoissani pyyhkii lattiaa Street Fighter nelosella eikä mistään Tekkeneistä voi edes puhua samana päivänä. Upea hahmogalleria, hulvattomat Fatalityt ja hiottu pelattavuus. Ja nimenomaan parhaimmillaan samalla sohvalla istuvaa kaveria vastaan.

Vuoden paras ladattava peli
No tähän vastaan Dead Nation: Road of Devastation vaikka pelkkä lisäosa onkin. Kyseessä on kuitenkin pääpelistä sen verran poikkeava paketti ihan jo pelisuunnittelun kannalta. Huikean koukuttavaa arcade-meininkiä jossa kuolon korjatessa joutuu tylysti aloittamaan alusta vaikka takana olisi tunteja tahkoamista kylmä hiki otsalla. Ja hintaa neljä euroa. Hinta-laatu -suhde top notch!

Vuoden yllättäjä
Enpä olisi etukäteen uskonut miten loistava peli Mortal Kombat on mutta jo demo vakuutti siinä määrin että tuli heti julkaisupäivänä jo ostettua mitä en ole milloinkaan tehnyt tappelupelin kohdalla.

Vuoden pettymys
Pelkkä hieno kasvoanimaatio ei tee hienoa peliä ja L.A. Noire epäonnistuukin melkein jokaisella muulla osa-alueella. Paikoin tunnelma on hieno ja tästä haluaisi pitää enemmän mutta minkäs teet kun joka kuulustelu tuntuu kulkevan eri tavalla kuin mitä olisi halunnut ja voinut valinnoistaan päätellä. Illuusio itse tehdyistä valinnoista särkyy ja koko homma menettää mielenkiintoisuutensa. Heavy Rain oli vielä tätäkin enemmän interaktiivinen elokuva eikä perinteinen peli mutta se onnistui silti tekemään kaiken hyvin ja tarjosi kokonaisvaltaisesti tyydyttävän, upean ja erilaisen pelikokemuksen. L.A. Noire jäi kesken jo ennen puoliväliä.

Vuoden paras PS3-peli
Uncharted 3 vielä pelaamatta enkä kyllä ole kahta ensimmäistäkään diggaillut sellaisella antaumuksella kuin mitä sarjan maineen perusteella voisi olettaa. Valintani on tähänkin Motorstorm - Apocalypse.

Vuoden paras Wii-peli
Eihän tätä yksinkertaisesti voi voittaa mikään muu peli kuin The Legend Of Zelda: Skyward Sword.

Vuoden paras käsikonsolipeli
Super Mario 3D Land. Perustelut löytyy jo ylempää.

THE VUODEN PARAS PELI
Nyt kyllä tuntuu että olen pahasti myöhässä vuoden kohutuimpien ja kehutuimpien nimikkeiden pelaamisessa kun en voi tähän valita Arkham Cityä, Skyrimiä, Battlefield 3:sta, Uncharted 3:sta enkä Dark Soulsia ja juuri näitä vilisee muiden vastauksissa. En ehdi millään pelaamaan kaikkia uusia pelejä kun vanhojakin on aina niin paljon kokematta. Pystyn ehkä vuonna 2014 vastaamaan tähän ketjuun objektiivisemmin. Mutta tältä pohjalta vastaan The Legend Of Zelda: Skyward Sword.

Hieno topic on nyt nostettu etusivulle. Jatkakaa hyviä perustelujanne, lupaan lisätä omat suosikkini ketjuun.

Ja huomiona tosiaan vielä, että aloitusviestistä löytyvät myös niin kategoriat kuin vastausohjeetkin. Jälkimmäisistä tärkein nyt vielä muistutuksena tässä:

Lainaus

2. Perustele valintaasi muillakin sanoilla kuin "iz teh best!" tai "tarvizeeko tätä perustella?"

Romaania ei tarvitse toki kirjoittaa. Tärkeintä on, että muutamalla vähän harkitummalla sanalla perustelee valintaansa. Toki jos äänestät useampaan kategoriaan etkä keksi aina jotain sanottavaa, ei jokaista perustetta tarvitse väkertää väkisin vähän kuvailevampaan muotoon.

-Riepu, moderaattori

Vuoden paras seikkailupeli

Portal 2. Jos ei kelpaa, niin jätän tämän kohdan tyhjäksi.

Portal 2:n pulmat olivat nerokkaita ja lopetus todella koskettava sekä hieno. Kirsikkana kakun päällä oli hyvä co-op kampanja. Kummallista kyllä jaksoin pelin pelata heti toistamiseen putkeen läpi. Kaiken kaikkiaan erinomainen puzzle-peli, Valve se vaan osaa.

Vuoden paras offline-moninpeli

Tähänkin Portal 2. Unchartedin co-op oli ihan hyvä, mutta tämä viihdytti enemmän. Refleksioita vaativia pulmia ja noin muuten vain vaativia aivopähkinöitä oli mukava ratkoa kaverin kanssa. Timanttinen yksinpeli sai vierelleen loistavan yhteistyöpelimuodonkin. Ainoat miinukset loppupään puzzlejen helppoudesta

Vuoden RPG

Tämä kategoria on helppo. Skyrim oli minulla loppuvuoden suurin pelituntien syöjä, eikä suotta. Pelin massiivinen maailma, joka on vielä täytetty tekemisellä mallikkaasti on niin upea ja tunnelmallinen, eeppinen ja uskomaton, että jo pelkkä huuhailu ja luolastojen puhdistaminen vie rutosti aikaa. Tähän soppaan kun lisää vielä mielenkiintoiset questlinet ja sivutehtävät, ja eeppiset musiikit, niin yksi vuoden kovimpia pelejä on valmis.

Vuoden paras urheilupeli

Top Spin 4. Saattaa sanoa monelle hepreaa, mutta kyseessä on 2K:n tennispeli ja vielä hyvä sellainen. Pelin realistisuus ja yllättävän koukuttava uramoodi pitivät otteessaan.

Vuoden paras ajopeli

Eipä ollut PS3:n omistavalla mikään kummoinen ajopelivuosi. Shift 2 ja F1 2011 ostin, ja molempiin petyin, joten tyhjäksi jää.

Vuoden tasohyppely

Super Mario 3D Land. Perustelut voi katsoa käsikonsolipeli kohdasta.

Vuoden yllättäjä

Rayman Origins. Raymanin grafiikat ja kontrollit, kenttäsuunnitelu ja äänimaailma on niin upeaa katseltavaa, että sanoisin melkein sitä tämän sukupolven parhaaksi 2D-tasohyppelyksi. Yllätti ihan täysin, sillä itse en ainakaan mitään ennakkomatskua ollut katsellut.

Vuoden pettymys

Jaa-a. L.A Noire vai Uncharted 3. Molemmat kovia nimikkeitä, mutta vaikkeivat kummatkaan pelit huonoja olleet niin on pakko laittaa tähän Uncharted 3. Peli on parhaimmillaan hemmetin hieno, skriptatut kohtaukset nannaa, mutta kun se räiskintä osaa olla sitten niin hermoja raastavan ärsyttävää. Pienemmät vihollisjoukot vielä hoituu, mutta kun päästään niihin suuriin taistelukohtauksiin niin fiilikset kyllä laskee. Kakkosessakin oli samaa ongelmaa paikoitellen vielä enemmän, mutta tämä ei vaan napannut enää samalla lailla.

Vuoden paras käsikonsolipeli

Super Mario 3D Land. Hemmetin tiukkaa tasoloikkaa. 3D-efekti toimii todella hienosti ja garfiikat ovat näyttävät. Peli-iloa parhaimmillaan. Vie vuoden tasoloikkapelin tittelin ja on minun listauksissa lähellä haastamassa Skyrimiä vuoden peli kohdassa.

The Vuoden paras peli

Tässä kategoriassa oma kilpailu käy kahden nimikkeen kesken, Portal 2:n ja Skyrimin välillä.

Vaikka Portal oli todella hieno peli, niin on tähän vain pakko laittaa voittajaksi Skyrim. Isommat perustelut oli jo RPG-kategoriassa, mutta sanotaan tähän, että peli on niin uskomattoman laaja ja tunnelmallinen, että ruudunpäivityksen tipahtelu tai satunnaiset, omalla kohdalla pienet bugitkaan pääse rikkomaan pelikokemusta. Todella, todella hieno peli.

Noihin alustakategorioihin laitan sitten omat parhaani myöhemmin.

Jaa-a eipähän ole tänäkään vuonna ole tullut ostettua niin paljon uusia pelejä, vaikka määrä kyllä nousee koko ajan. Voisi sitä kyllä jotakin raapustaa.

Vuoden RPG

Valinta oli helppo kun en ole muita tänä vuonna ilmestyneitä roolipelejä vielä pelannut kun se Dragon Age 2 odottaa Skyrimin jälkeen vuoroaan, enkä oikein osaa mieltää Deus Exää roolipeliksi. Joten valintani Elder Scroll V: Skyrim. Mahtava peli jota on tullut pelattua jo 50 tuntia mikä on aika paljon. Pelissä on äärimmäisen hieno maailma ja paljon kiinnostavaa tekemistä, ja vaikka pelissä on myös jonkin verran ongelmia niin totuushan on se että ei huonoa tai edes keskinkertaista peliä jaksa pelata sitä viittäkymmentä tuntia, vaan jotain maagista siinä on. Dialogi ansaitsee kunniamainninnan. Hirmuinen parannus Oblivionista. Todella kaunista tekstiä parhaimmillaan.

Vuoden seikkailupeli

Batman Arkham City
Mainion pelin jatko-osa joka on edeltäjäänsäkin mainiompi. Hieno maailma, mahtava pelattavuus ja hyvä tarina ovat hyvä yhdistelmä, joka loi vuoden parhaan seikkailupelin. Pisteitä kyllä vie lopun laimeus. Olisi sillä nyt jotenkin saada mehustella. Mutta silti, jotain on täytynyt tehdä oikein jos jaksan liidellä Arkham Cityn yllä pari tuntia pääpelin jälkeen tekemättä oikeastaan yhtään mitään.

Vuoden peli

Elder Srolls V:Skyrim Perustelu löytyvät ylhäältä, tosin nimike saattaa hyvinkin vaihtua kun olen muitakin vuoden 2011 loistavia nimikkeitä päässyt pelaamaan, tosin äänestys on loppunut jo aikoja sitten silloin. Uutta Fallouttia odotellessa.

Vuoden pettymys

Hmm, unohdin tämän kirjoittaa eilen, niin no korjataan virhe nyt. Toinen vaihtoehto oli, Deus Ex: Human Revolution, mutta silti Vuoden pettymyshän oli Crysis 2. En tiedä mitä odotin peliltä vai odotinko mitään, mutta en sitä silti saanut. Yksinpeli-kampanja ei oikein missään vaiheessa löytänyt tasapainoa siitä, että halusiko se olla elokuvamainen toimintaräiskintä vai vapaan maailman hiekkalaatikko strategiaräiskintä, ja tämä koitui sen kohtaloksi. Ihan viidyttävähän se oli mutta ei missään nimessä sen arvoinen minkä maksoin tästä. Juonen kuljetuskin oli sitä ah-niin inhoaamani sateliittikuvaroskaa. Luulisi että olisi kekseliäämpiäkin tapoja kuljettaa juonta. Tekoälykin bugitti niin, että hiippaileminen muuttui hyvin hankalaksi kun viholliset huomasivat sinut kentän toisesta päästä. Itse räiskintähän oli varsin hauskaa ja haastavaa.
Moninpelikin kaatui viimeistelemättömyyteen, ja se näkyy myös siinä että serverit ammottavat tyhjyyttään. Ja peli ei ole edes yhtä hyvän näköinen kuin ykkönen. Voi harmi!

Vuoden paras seikkailupeli
Tämä oli joksenkin helppo valinta näin heti alkuun. Pelattuani läpi Arkham Asylumin oli aivan puulla päähän lyöty ja olin varma että seuraava Batman ei tule ylittämään tätä. Noh kappas, olin väärässä. Pelin mukavan iso vapaa kaupunki oli erittäin mukavaa aluetta pelata ja olihan tunnelmakin sopivan synkkä ja kauniin visuaalinen. Peli sisälsi runsaasti bonus tekemistä ja takasi pelille vielä lisää peliaikaa. Lisämateriaalinen pelaaminen oli lähes yhtä lystikästä kun "oikean" pelin tahkoaminen. Ei pidä myöskään unohtaa että juoni oli loistava. Näinollen vuoden paras seikkailupeli on: Batman: Arkham City

Vuoden paras ajopeli
Pakko myöntää että ajo pelit tuli koluttua melko vähäisesti viime vuonna, mutta kyllä yksi oli ylitse muiden lähinnä Gymkhana lisän vuoksi. Kovan Ken Block video hypetyksen jälkeen oli mahtavaa päästä itse revittelemään DC radalle ja se oli siinä, rakkautta ensisilmäyksellä. Ikinä en ole rallipelien suuri ystävä ollut, mutta Dirt 3 oli sitä jotain. ajopeli pokaaali hyppää Dirt 3:n ja Ford Focuksen rattiin.

Vuoden paras RPG
Tarjonta oli erittäin laadukasta tässä kategoriassa myös ja nähtiin monia hienoja pelejä vaikka siirtoja vuodelle 2012 tulikin jonkin verran. Yks RPG oli kuitenkin ylitse muiden. Suurella, tarkalla, kauniilla ja vaihtelevalla maailmalla minut lumosi Skyrim. Tarinan antama mallas oli kuin kirkkaus pimeässä, kuin papinkullin loiste hämärässä. Vuoden RPG olkoon siis Skyrim.

Vuoden paras räiskintäpeli
Odotin jännityksellä BF3 ja sitä mikä olisi muutos kun hypätään jälleen pois Bad Companysta uuteen viralliseen jatkoon. Ei tarvinnut pettyä. BF3 elokuvamaiset kohtaukset yksin pelissä ja aina niin loistava, viihdyttävä ja mukava moninpeli takaa BF-sarjan pysymisen pyssypelien kärjessä. Vuoden räiskintä peli hyvät naiset ja herrat: Battlefield 3!

Vuoden paras urheilupeli
Rakastin pitkän aikaa NHL pelejä paljon enemmän kuin Fifaa, mutta tilanne kääntyi vuonna 2011 toisinpäin. Fifa tuntuu kehittymän vähän joka vuosi, mutta aina vähän enemmän kun NHL tai muut. PES teki ihan ok paluun peleihin, mutta ei se Fifaa ohita. Vuoden urheilupeli: FIFA12

Vuoden paras online-moninpeli
Netti peli osuudesta kovaa kisaa piti BF3 ja MW3. Molemmat olivat loistavia ja mukavaa nettiräiskintää, mutta kyllä BF3 taktisempi, järkevämpi ja rauhallisempi nettipeli voittaa 6-1, kuin suomi voitti ruotsin (vai hetkonen...). MW3 kaatuukin lähinnä siihen että se on järjetömän nopeaa sotaa, joka ei liity oikeaan sotimiseen mitenkään. PÄättömänä juostaan ja ei suojia tunnetakkaan. Eli rauhallisempi ja taktisempi Battlefield 3 vie tämänkin potin kotiin. Onneksi olkoon Dice ja minä.

Vuoden pettymys
Odotin War for Cybetronin jälkeen uutta Transu peliä niin paljon. Tottakai he tekivät ennen "oikeaa" transu peliä lisenssipelin kolmannelle elokuvalle Dark Of The Moon. Peli oli täysi floppi ja voitte kuvitella WfC jälkeisen odotuksen ja kuinka se tykitettiin alas kunnon tulivoimalla. Luokittelen itseni melkoiseksi Transu faniksi niin tämä oli kuin alapääni olisi kuohittu. Eli tämän kyseenalaisen pokaalin voittaa todellinen pettymys Transformers: Dark Of The Moon .

Vuoden paras PS3-peli
Tämän paikan vie Uncharted 3. Vähän oli PS3 yksinoikeuksia tai ainakaan hyviä. Uncharted vie juonella ja kauniilla elokuvamaisella ulkonäöllä ja otteella parhaan PS3 paikan.

THE VUODEN PARAS PELI
Tämän pelin ääninäyttelijöiden olisi jo pitänyt saada jonkin sortin Oscar palkinto ääninäyttelystä. Varsinkin sen erään virnuilevan pahiksen. Tämä peli tuhosi sosiaalisen elämäni, mutta antoi minulle monta tuntia mukavia hetkiä ja kokemuksia. Peli tarjosi minulle jotain jota mikään muu peli ei ole vielä antanut. Karua on myös se, että joudun myöntämään melkein itkeneeni pelin lopussa. Loput perustelut löytyykin jo tuolta ensimmäisestä pelkinto kohdasta, eli vuoden 2011 ylivoimasesti paras peli ja sosiaalisten suhteiden tuhooja oli BaDMan of Gotham City, The Dark Knight, mother and father of my daughter, brother from another mother, Batman: Arkham City!!!

...ja esirippu laskeutuu.

Vuoden paras seikkailupeli

Hmm... taitaa mennä Batman: Arkham Citylle tällä kertaa. Pelissä oli niin paljon tutkimista ja tehtävää, että kyllä tämä on yksi vuoden 2011 parhaista peleistä. Nänänänänänänä Batmaaaaan!

Vuoden paras RPG

Mikäköhän sen yhden pelin nimi oli... Julkaistiin marraskuun alkupuolilla... No ei vaan, palkinnon saa tietty tässä kategoriassa The Elder Scrolls V: Skyrim. Yli 100 tuntia takana ja vieläkin jaksan tutkiskella pohjoisen Tamrielin maastoja innolla. Vaikkei peli ole täysin täydellinen, on se hyvin lähellä sitä omasta mielestäni.

Vuoden paras tasoloikkapeli

Palkinto menee ilman muuta Rayman Originsille! Monia tasohyppelyjä en ole tänä vuonna pelannut (tai ainakaan tänä vuonna julkaistuja), mutta tätä pelatessa oli kyllä niin hauskaa, että odotan erittäin innolla samantyylistä Raymania Ubisoftilta! Täytyy myös antaa propsit Ubiart -studiolle, en ole pitkään aikaan nähnyt niin hienoa grafiikkaa.

Vuoden paras offline-moninpeli

Tämäkin menee Rayman Originsille. Nelinpeliä en ole pelissä päässyt (ainakaan vielä) kokeilemaan, mutta kaksistaankin peli on todella hauskaa ajanvietettä.

Vuoden paras online-moninpeli

Portal 2 voittaa tässä kategoriassa. Kaverin kanssa co-opissa pelaaminen oli aivan älyttömän hauskaa ja se tunne, kun ratkaisee kiperän tason monen tunnin pohtimisen jälkeen kaverin kanssa on mahtava.

Vuoden paras ladattava peli

Tässä taidetaan nyt puhua XBLA ja PSN -peleistä vai kuinka?

Tämä palkinto saattaisi hyvinkin mennä Bastionille tai Dungeon Defendersille, mutta kun kumpaankaan en ole demoa enempää perehtynyt niin taitaa se mennä Outlandille. Peliä en ole ihan vielä päässyt läpi, mutta siitä osasta mitä olen pelannut on kaikki ollut erittäin hienoa ja toimivaa. Grafiikka ja "taidetyyli" on erikoinen, mutta huikea. Pidän myös pelin ideasta, eli pahan ja hyvän välillä vaihtelemisesta. Peli muistuttaa jonkin verran Shadow of the Colossusta ja God of Waria 2D tasohyppelyn muodossa.

Vuoden yllättäjä

Deus Ex: Human Revolution. Tämä peli yllätti todella positiivisesti. Laitoin sen ennakkotilaukseen ilman mitään odotuksia hetken mielenjohteesta, mutta sitten kun se kolahti postiluukusta ja laitoin sen konsolin sisään niin olin koukussa. Mahtava juoni, erinomainen soundtracki ja Adam Jensen. Oli niin hyvä peli, että tilasin jenkeistä asti peliin liittyvän kirjan, Deus Ex - Icarus Effectin.

Vuoden pettymys

Taisin mennä jossain Pelaajaboardcastissa (oo äm gee, mainostusta!) mollaamaan Duke Nukem Foreveria, koska en silloin muistanut peliä nimeltä Brink. Ensimmäisen kerran kun kuulin pelistä olin melko kiinnostunut ja odotin Mirror's Edgen tyylistä peliä ja mitä enemmän videoita pelistä näin, sitä enemmän myös odotin peliä, mutta mitä kävikään? Rumat hahmot, huono tekoäly ja yksinpeli joka tuntui pitkältä moninpelimatsilta bottien kanssa. Oli siinä tosin jotain hyvääkin (esim. kustomisointi).

THE VUODEN PARAS PELI

Itsellä oli kolme vahvaa ehdokasta; Deus Ex: Human Revolution, Batman: Arkham City ja Skyrim. Jokaisella pelillä on oma viehätyksensä, mutta kyllä itselläni se GOTY on... *rummut* Skyrim! Yllättyittekö? Ai ette? No höh.

Suuri maailma tutkittavana, monia tehtäviä ja kiltoja, paljon erilaisia aseita ja haarniskoja. Toisinsanottuna satoja pelitunteja edessä ja niin on ollutkin, sillä itselläni on jo 120 tuntia peliaikaa takana ja vieläkin jaksan tehdä satunnaisia tehtäviä ja kehittää taitoja. Se on hienoa, että hahmosta saa tehdä täysin oman tyylisen ja vaihtaa vaikkapa meleetyypistä yhtäkkiä mageksi. Oblivionista en alunperin innostunut kun sen ostin ja olin Skyriminkin suhteen vähän "meh" -kannalla aluksi, mutta kun pääsin lopulta käsiksi peliin niin voi pojat. Suosittelen.

Vuoden paras ajopeli
Mario Kart 7. Peli oli minun viime vuoden odotetuin peli. Peli on vanhaa hyvää hulvatonta tuttua Mario Kartia muutamien piristävien uudistuksien kera. Peli on koukuttava ja melko pitkäikäinen. Musiikit ovat myös hyvää tasoa.

Vuoden paras RPG
Pokémon Black/White. Pelin tarina aika samanlainen kuin aiempien osien, mutta kyllä siinä jonkin verran erikoistakin sisältöä oli, mikä teki pelistä pelkästään tarinaosuus huomioiden ehkä parhaimman Pokémon-pelin tähän saakka. Pelin musiikit ovat hyvää tasoa ja uudet hahmotkin ovat pääosin ihan hyviä ja hauskoja.

Kilpailullisesti peli on jälleen hyvä, mutta muutama muutettu pikkuasia häiritsee, kuten esimerkiksi se, että ennen ottelua näkee vastustajan Pokémonit.

Plussaa peli saa kuitenkin vielä Dream Worldista, jota kautta saatiin uutta väriä kilpailulliseen pelaamiseen uusien abilityjen kautta.

Vuoden paras tasoloikkapeli
Super Mario 3D Land. Peli on tuttua koukuttavaa Super Mariota, johon ei edelleenkään kyllästy. 3D on vakuuttava ja sitä käyttämällä saakin paljon etua alustoilta toiselle loikkiessa. Tästäkään Mariosta ei ole hävinnyt sitä legendaarista "vielä yksi taso/tähti" -meininkiä ennen nukkumaan menoa.

Peli on kuitenkin minimivaatimuksellisesti läpivedettäessä äärimmäisen lyhyt ja myös melko helppo. Peli siis suorastaan huutaa, että peli tulisi vetää täydellisesti lävitse.

Vuoden paras offline-moninpeli
Mario Kart 7. En tosin hirveästi ole tätä päässyt pelaamaan, mutta kerran kaverini kanssa kävimme lävitse pelimuodot ja muut ominaisuudet. Pelimuotoja on jonkin verran ja säännöt saa päättää melko vapaasti. Se tuttu Mario Kart -moninpelifiilis on tässäkin edelleen läsnä, vaikka jokainen tuijottaakin vain omia pieniä ruutujaan.

Vuoden paras online-moninpeli
Mario Kart 7. Tätä pelatessa kyllä huomaa, että Nintendo on panostanut online-moninpeliin melko paljon. Uusi jonotussysteemi oli kaivattu uudistus ja se onkin erittäin hyödyllinen ominaisuus kaverin Worldwide-pelihuoneeseen liittyessä. On myös hyvä ominaisuus se, että kaverilistan alapuolelta voi selata, keitä vastaan on pelannut ja mitkä ovat voitto-/häviötilastot heitä vastaan. Halutessaan myös pelaajan Wordwide-pelihuoneeseen voi liittyä, mikäli sattuu pelaamaan.

Vuoden paras ladattava peli
En näitä kyllä hirveästi ole pelannut, mutta Super Mario Advance 3: Yoshi's Island pienen kokeilemisen + aiemmin SNES-version läpipeluun kokemuksella sanon tämän olevan kaikista rautaisin vaihtoehto.

Tämä saattaa olla jopa paras Mario-peli ikinä, mutta sitä en ainakaan vielä osaa lopullisesti päättää, jos tarvitseekaan. Peli on äärimmäisen loistava tasoloikka mahtavilla hahmoilla, musiikeilla ja grafiikoilla varustettuna. Peliä pelatessa tulee myös äärimmäisen nostalginen fiilis. Suosittelen kaikkia edes kokeilemaan tätä (tai alkuperäistä SNES-versiota), mikäli mahdollista.

Vuoden pettymys
Tähän täytyy kyllä sanoa, että Mario Kart 7 sai minut pettymään melko pahastikin kuitenkin loppujen lopuksi. Sen jälkeen, mitä Mario Kart Wiitä tahkosi klaanipelien, competitioneiden ja muiden turnauksien muodossa, sai kokea pahan pettymyksen siinä vaiheessa, kun kävi ilmi, että competitioneita ei ole ja klaanipelit sekä itse järjestämät turnaukset eivät oikein toimi tässä pelissä. Mitään kaverihuoneita kun ei ole mahdollista tehdä, vaan on tehtävä yhteisö, johon voi kuitenkin liittyä aivan kuka tahansa, vaikka ei yhteisökoodia tietäisikään. Lisäksi kuka tahansa voi käynnistää pelin milloin tahansa (troll) ja peli käynnistyy yhteisöhuoneessa itsestään hetken ajan odottelun jälkeen, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkien pelaajien tulisi liittyä yhteisöhuoneeseen lähes samaan aikaan. Tämä jos jokin on säätöä.

Lisäksi uudet esineet ovat pettymys. Tulikukkaa voi spämmätä silmät kiinni helposti pelaajiin osuen ja Tanooki-hännällä voi ns. "slow ownata", eli ajaa hitaammin kuin takana olevat ja huitasta heille samanlaiset vaikutukset kuin mitä Blue Shellistäkin saa. BS:ista puheen ollen, tuntuu että on vain n. 10 % mahdollisuus, ettei erän aikana BS:ia lähetetä lainkaan, mikä tarkoittaa sitä, että mitä todennäköisimmin ainakaan parhaiten ajava ei voita, mikä syö ainakin meikäläisen fiilistä.

Vaikka tämä peli onkin ja pitääkin olla ei-niin-vakava ja semisti tuuriin painottuva peli, olisi ollut hyvä, jos taitotasolla olisi kuitenkin ollut enemmän merkitystä voittajaa ratkaistaessa, sillä nyt tämä muistuttaa Mario Party -pelejä, jota Mario Kart Wii ei kuitenkaan ollut.

Vuoden paras Wii-peli
Kirby's Epic Yarn. Muuta viime vuonna julkaistua Wii-peliä en tainnut ostakaan. Joka tapauksessa peli oli ihan hauska ja varsinkin kun sen sai pelata kaverin kanssa lävitse. Tarinankertojan aksentti ja rento yleisfiilis jäivät päällimmäisenä mieleen. Grafiikat olivat suorastaan silmäkarkkia.

Vuoden paras käsikonsolipeli
Mario Kart 7 -pettymyksen vuoksi valitsen Pokémon Black/White. Katso pelin perustelut kohdasta vuoden paras RPG.

THE VUODEN PARAS PELI
Päätä huimaavia kotikonsolipelejä kun ei omaan makuuni tänä vuonna tullutkaan, on GOTY valittava käsikonsolipuolelta, eli Pokémon Black/White on viineri.

THE VUODEN PARAS PELI
Valintani on aika helppo. Vuoden paras on L.A. Noire. Se on todella hyvä peli ja oli odotusten veroinen. Peli on aika erinlainen kuin suurin osa nykypeleistä eli rauhallista menoa ja tutkimista on paljon. Kasvoanimaatiot ovat huippuluokkaa ja rikosten selvittely on hauskaa puuhaa. Ostakaa ihmeessä jos ette ole vielä ostaneet. Tämä pitää kokea.

[quote='käyttäjältä Norsukampa'

Vuoden paras tasoloikkapeli
Mario on jälleen tänä vuonna vahva ehdokas kolmiulotteisten seikkailujensa myötä mutta vanha tuttu Sonic on liki 20 vuoden jälkeen noussut takaisin haastamaan Nintendon maskotin tasoloikkapelien herruudesta loistavalla Sonic Generationsillaan. Rayman ja Kirby ovat myös mustia hevosia tässä kilpailussa.

[/quote]

eiköhän tuohon voi lisätä LittleBigPlanet 2:den.

E: Voden paras peli on yksinkertaisesti LittleBigPlanet 2 syystä että miljoonia kenttiä ja edelleen tulee lisää.

Mode-edit: Ei tuplapostauksia näin lyhyen ajan sisään. Muokataan tarvittaessa edellistä viestiä.

Vuoden paras seikkailupeli
Uncharted 3 on vielä pelaamatta ja on sitä varmaan vielä useamman kuukauden, mutta tuskin se millään pääsee tämän pelin tasolle. Elikkä selvä valintani on Yakuza 4. Tarina perustuu kirjaan (?) kuulemani mukaan ja se on helppo uskoa dialogin määrästä. Mutta useasti hahmojen välinen puhe alkaa rasittaa itseä, jos se kestää useita kymmeniä minuutteja. Vaan ei tällä kertaa. Tarina oli juuri niin japanilainen, kuin vain voi, mutta kuitenkin hyvällä tavalla. Se oli syvällinen ja useampi pelihahmo toi kaivattua lisää sarjaan. Lopetus oli pitkitettynäkin todella hieno ja ansaitsee ehdottomasti itsellä vuoden seikkailun tittelin.

Vuoden paras RPG
Dragon age 2 ei itselle yllä millään siihen samaan, mitä Elder Scrolls V: Skyrim tarjosi itselleni. Toki se tulee tarjoamaan vielä paljon enemmänkin, mutta jo nyt on peli ansainnut paikkansa tällä paikalla. Jos olisin pelannut Dark Soulsia enemmän, olisi se todennäköisesti voinut olla kovakin kilpailia, mutta Bethesdan uusin on jotain, mitä olen odottanut monen monta vuotta.

Vuoden paras tasoloikkapeli
LittleBigPlanet 2 oli karva pettymys, joka ei ansaitse millään tätä paikkaa. Muuten kulpailu onkin ollu kovaa. Tässä kohtaa kuitenkin nostalgia on päivän sana ja ääni menee Rayman: Origins pelille. Tästä on hyvä jatkaa Raymanin seikkailuja ja comeback oli mitä mainioin. Myös niitä harvoja 2D multiplattareita, joita tällä sukupolvella on nähty.

Vuoden paras urheilupeli
Tänä vuonna ei ole epäilystäkään, etteikö SSX tulisi viemään tämän pystin. Mutta viime vuoden urheilupelipläjäys tuntui itsestä vähän vaisulta. Uusi FIFA ja NHL eivät minusta enää ansaitse tätä palkintoa, elleivät sitten oikeasti räjäytä pankkia, kuten fifa vuonna 2010. En anna ääntäni kummallekkaan, enkä myöskään kilpaileville tahoille. Pysyköön pysti jakamatta.

Vuoden paras online-moninpeli
Battlefield "Bäfä" 3 on tämän kategorian kunkku. Yksinpelillään pettäneen pelin moninpeli tuo uusia tuulia tällaiselle cod-veteraanille. Monipeli on toiminut suhteellisen hyvin ja tarjonnut paljon mukavia pelihetkiä. En ihmettelisi, vaikka codit jäisivät itsellä tämän jälkeen kokonaan kaupan hyllyille. Toki monipeli ei aina ole yhtä pilvissä leijailua, mutta yleisesti ottaen se on tuonut parhaat moninpelit tänä vuonna.

Vuoden paras ladattava peli
Miksikäs ei Minecraft menisi tähän kategoriaan? Se on ladattava peli ja hemmetin kova onkin. Varsinkin, kun indie-peleille ei ole omaa kategoriaa, nostan Minecraftin vuoden ladattavaksi peliksi. Pelitunteja saa upotettua satoja ja peli vain paranee entisestään. AInoa PC-peli, joka on jaksanut innostaa viime vuosina. Ehdottomasti myös vuoden peli ainesta joskin tarinan puute on pieni miinus. Moninpelinä tämä kilpailee myös bäfän paikasta.

Vuoden pettymys
inFamous 2. Sonylla tuppaa olemaan paljon yksinoikeusnimikkeitä, mutta harva niistä on todella kova sana. inFamous oli aikanaan oikein hieno teos ongelmistaan huolimatta, mutta kakkonen toi lähinnä mieleen jo Resistance-sarjan. Ei enää jaksa kiinnostus pysyä yllä ja toivoisin, että inFamous 3 korvattaisiin jollain täysin uudella nimikkeellä.

Vuoden paras HD remake
Halo remake on ehkä se HD remake, joka todella on myös tämän käsitteen toista osaa, eli remake sanan varsinaisessa merkityksessä, eikä pelkkä porttaus. Silti itselle pitkän linjan Sonyjamppana ICO Collection jäi mieleen yhtenä vuoden mukavimmista pelikokemuksista. Hampaita sai vähän kiristellä Colossuksen viimeisessä bossissa, mutta muuten olivat molemmat nimikkeet tajuntaa repiviä.

Loput kategoriat lisään varmaan myöhemmin tähän. Paitsi, että konsolifinin podcast avasi silmäni ja en arvostele pelejä enää alustan mukaan. Siksi ne jäävät pois. Mielummin kategorioissa näkisin esimerkiksi parhaimmat musiikit, paras tarina, paras päähenkilö jne. tyylistä settiä.

Vuoden paras seikkailupeli

Batman Arkham City ehdottomasti. Erittäin hyvin kirjoitettu tarina, joka piti otteessaan. Sarjakuvan lukijana olen tyydytetty kaikesta mitä peli sisälsi. Suuri alue Arkham City on yksityiskohtainen ja täynnä tutkittavaa tarinankin jälkeen. Olen oikeastaan yllättynyt, kuinka paljon tarinan jälkeen pelissä oli vielä tehtävää.

Vuoden paras RPG

Ei taida tulla yllätyksenä? Elder Scrolls V Skyrim Mennyt jo yli 100 tuntia ja kyllä tuolla mielellään samoilee. Tarinakin oli erittäin mielenkiintoinen eeppisyydessään. Sivutehtäviä on runsaasti ja ovatpa vielä erittäin mielenkiintoisia. Enää ei tapeta tomaatti varkaissa olevia tonttuja, vaan sivutehtäviin on kunnolla panostettu ja syvennetty Skyrimin maailmaa. Skyrim on varmaankin aidoin ja elävin pelimaailma tähän mennessä missä on seikkailtu. Viimeksi olin näin innoissani fantasiasta LotR elokuvien aikoihin ja nyt vähän tippa linssissäkin tulee noita aikoja muisteltua pelin ääressä. Maailmasta välittää ja sen hahmoista.

Lohikäärmeistä on pakko kirjoittaa oma kappale. Missään ei ole näin hyvin tuotu lohikäärmeitä esille. Maailmassa vapaasti liikkuvia lohikäärmeitä oppii kunnioittamaan, kun on saanut pataan monesti. Kun level on yli 50 ei pienemmät lohikäärmeet enää ole ongelma, mutta Elder Dragonit pistää kyllä hanttiin. Sitä harvoin näkee peleissä vielä noinkin korkealla levelillä haastetta. Enkä pelaa edes kaikista vaikeimmalla!

Vuoden paras online-moninpeli

Battlefield 3 PC:llä tästä pelistä ei voi kuin nauttia. Grafiikka ja äänet hakee vertaistaan ja itse räiskintä on parasta aikoihin. Kyllä tätä netissä on mukava pelailla, sillä kun 64 pelaajaa laitetaan samaan mappiin ja hävittäjät ja tankit jyllää on innostus kuin pienellä pojalla. Sota on kaunista. Ainakin jos se on näin hyvin tehtyä.

The Vuoden Paras Peli

Elder Scrolls V Skyrim Kyllä se vain tämä minusta on. Maailma ja tarina hakee vertaistaan. Tuskin ylitetään hetkeen tätä kokemusta.

Vuoden paras seikkailupeli
Tässä kategoriassa ääneni menee ehdottomasti Uncharted 3:lle. Harva peli on onnistunut luomaan näin hienon ja eeppisen juonen. Käsin käytävät taistelut ja pulmien ratkominen ovat aina olleet Unchartedin parhaita puolia ja nämä elementit korvaavat vähän ontuvat tulitaistelut jotka, myös on sinänsä toimiva.
Pituutta tarinalla olisi saanut olla muutama tunti enemmän, mutta kyllähän se näinkin meni :)

Vuoden paras ajopeli
Vuonna 2011 pelasin tasan kahta ajopeliä jotka olivat Motorstorm Apocalypse ja F1 2011. Näistä kahdesta F1 vie voiton. En ollut edes aikeissa ostaa tätä peliä, mutta eräänä kauniina päivänä sain H-townilta kirjeen jonka sisällä oli lappu jossa luki, että olin voittanut Pelaajan Digiexpon arvonnassa. Sinänsä ironista kun minun piti itse noita arvontalomakkeita siellä jakaa, mutta Rekunen sanoi, että osallistu nyt vain itsekkin arvontaan :)
Pelailtuani peliä huomasin sen olevan aivan mahtava ja, että se on mielestäni paras ajopeli sitten NFS Shiftin joka on jo monta vuotta ollut suosikki ajopelini!

Vuoden paras RPG
S K Y R I M ! ! ! Tähän päätökseen minulla ei mennyt edes puolta sekuntia. MIKÄÄN peli ei ole ikinä koukuttanut niin pahasti, kun Skyrim! Pääjuoni on ihan kohtuullisen hyvä ja kiinnostava, mutta juoneenhan tämän pelin anti ei lopu! Mikään peli ei ole lumonnut minua näin hyvin maailmallaan, hahmoilla ja KAIKELLA muulla! Pelitunteja on jo takana lähemmäs 80 ja se on omasta mielestäni todella paljon! Tätä peliä tulen pelaamaa vielä todella kauan!

Vuoden paras räiskintä
Yleensä uuden Call Of Dutyn ilmestyminen on ollut pelivuoden kohokohta, mutta ei enää. MW3:n tasapaksuus ja tylsä moninpeli ei enää maistunut, mutta yksinpeli vei sentään Modern Warfare sarjan juonen loppuun. Battlefield 3 taas oli sekän yksin-ja moninpelilätään aivan loistava! Voi niitä raivon ja turhautumisen tunteita joita koin Kaffarovin ampumarata osuudessa hardilla pelatessa. Moninpeli oli todella uuden tuntuinen ja raikas verrattuna esimerkiksi Call Of Dutyihin. Mielestäni Battlefield 3 on ehdottomasti vuoden paras räiskintä!

Vuoden paras tasoloikka
En pelannut vuonna 2011 kun kahta tasoloikkaa ja ne olivat Little Big Planet 2 ja Rayman Origins. Raymania en edes itse omista joten sitä en ole tarpeeksi paljon pelannut jotta voisin sitä vuoden parhaaksi sanoa joten valitsen Little Big Planet 2:n

Vuoden paras urheilupeli

Vuoden paras offline moninpeli
Tähänkin osioon valitsen Little Big Planet 2:n koska se oli todella viihdyttävä peli varsinkin kahdestaan pelattuna.

Vuoden paras online
Tähän voin todella helposti valita Battlefield 3:n! Yhteistyöhön painottava moninpeli maistuu aina ja varsinkin hyvällä kaveriporukalla. Aseita ja aseen lisäosia pelistä löytyy todella kiitettävä määrä joten saavutettavaa riittää!

Vuoden paras ladattavapeli
Vaikka Crysis ilmestyi PC:lle jo vuonna 2007 niin on se PS3:lla aivan uusi peli! Pelin avoimet maastot tarjosivat paljon taktisia vaihtoehtoja jokaiselle ase-ja pelityypille. Voin todella helposti sanoa, että Crysis oli ehdottomasti vuoden 2011 paras ladattava peli.

Vuoden yllättäjä
En odottanut L.A. Noirea juurikaan paljon ennen sen ilmestymistä. Vasta noin viikkoa ennen julkaisua alkoi ensimmäiset odotukset tuota peliä kohtaan nousta. Olin varannut pelin jo hyvissä ajoin, mutta odotin pelin olevat keskinkertainen murha/toimintapeli, mutta toisin kävi. Peli osoittautuikin aivan mahtavaksi! Hukkasin tähän peliin todella monta lämmintä kesäpäivää enkä kadu sitä ollenkaan! Vuoden yllättäjä oli siis L.A. Noire

Vuoden pettymys
Pidin Operation Flaspoint Dragon Risingia aivan loistavana pelinä (hater's gonna hate) joten odotin Red Riveriä kuin kuuta nousevaa. Kaikki ne pelitekijöiden puheet siitä kuinka he olivat korjanneet kaikki edellisen pelin ongelmat ja, että nyt mukana olisi jopa oikea juoni eivät ainakaan vähentäneet odotusta. Kun viimein sain pelin käsiini niin meinasi itku tulla kurkkuun kun tajusin, että he olivat menneet roimasti huonompaan suuntaan sitten Dragon Risingin jota pelailen vieläkin! Ainoa parannettu asia sitten DR:n oli selkeytetty komentovalikko. Siihen sitten jäivätkin pelin parannukset... Eniten minua harmitti pelin nopeutettu tahti! Dragon Risingin loppussa olin tappanut n. 250 vihollista ja sadasta taposta tuli oikein kulta trophy, mutta Red Riverissä olin ennen pelin viimeistä tehtävää tappanut n. 750 vihollista. Operation Flashpoint Red River oli ehdottomasti vuoden 2011 pahin pettymys!

Vuoden paras multiplattari
Ehdottomasti Skyrim! Perustelut löydät ylempää.

Vuoden paras PS3 peli
Uncharted 3! Perustelut tähänkin löydät ylempää.

Vuoden paras XBOX 360 peli
--

Vuoden paras Wii peli
--

Vuoden paras käsikonsoli peli
--

THE VUODEN PELI
Valintani on ehdottomasti SKYRIM! Voisin sanoa, että SKyrim on ehkä paras koskaan pelaamani peli! Tarkemmat perustelut löydät taas kerran ylhäältä!
Hyvänä kakkosena olisi tullut Deus Ex Human Revolution!

Vuoden paras seikkailupeli
Mikäs tähän kategoriaan sopisi…sanotaanko, että Portal 2.
Heräsin julkaisupäivän aamuna ilman mitään herätystä kahdeksan maissa ja ajattelin, että olipahan kätevää - Portal 2 julkaistaan vartin päästä! Pelasinkin sitte koko päivän - parin aivotauon kera - kunnes peli oli läpäsity. Tarina, hahmot ja puzzlet ovat pelialan parhaimmistoa, mistä syystä tuntuukin, että Portal 2 on eräänlainen old-school seikkailupelien jälkeläinen. Portal 2 on ainoa peli, jonka hahmojen ääninäyttelyä jaksan kuunnella YouTubessa kerta kerran jälkeen.

Vuoden paras RPG
Dark Souls

Dark Soulsista pystyisin nimeämään vain kolme vikaa, suurinpana varmaan nuotioiden ja joidenkin bossien pitkä välimatka, mutta nämä eivät erityisemmin haitanneet nautintoani. Jäljelle jääkin todella persoonallinen rope, jossa taidolla on enemmän merkitystä kuin numeroilla. Mainitsinko jo, että lähitaistelu on parasta mitä olen missään pelissä nähnyt? Aivan ihanaa pelata peliä, joka ei aliarvioi pelaajaa vaan olettaa, että otat opiksesi virheistäsi. Tekoäly myös osaa tehdä ennalta-arvaamattomia liikkeitä, jotka voivat surmata varaapitämättömän pelaajan hetkessä. Suurin ongelmani pelin kanssa on mitä neljästä hahmostani pelaisin seuraavaksi...

Vuoden paras räiskintäpeli
Jamestown
Tämäkin peli tuli aivan puun takaa. Kyseessä on persoonallinen, haastava ja todella hauska shmuppi. Äänimaailma ja itse OST ovat huippulaatua kuten myös graafinen ulkoasu ja efektit. Pelattavaa myös löytyy rutkasti vaikeustasojen ja haasteiden muodossa. Itse nostaisin tämän pelin melkeinpä Ikarugan rinnalle.

Vuoden paras tasoloikkapeli
FOTONICA
Mirror's Edge -fanina ensimmäisen persoonan tasoloikka herättää aina erityislaatuisia fiiliksiä. Fotonica on varsin eksoottinen kokemus. Grafiikka koostuu vaihtelevan värisistä rautalankamalleista ja musiikki on hienoa, lievästi ambienttia, mutta potkuakin löytyy.

Vuoden paras urheilupeli
Oletan, ettei tässä oteta huomioon eSportsia..?

Vuoden paras offline-moninpeli
Jamestown
Kyllä, tästä pelistä löytyy sellainen! Maksimissaan 4 pelaajaa voivat räiskiä näppäimistöllä, hiirellä ja ohjaimilla. Lisää perusteluja ylempänä.

Vuoden paras online-moninpeli
Frozen Synapse
'Ei taidolla vaan tuurilla' ei päde tähän peliin. Frozen Synapse on taktinen vuoro- ja joukkopohjainen strategiapeli. Moninpeliin hyppääminen on erittäin helppoa, pelimoodeja on paljon, kentät peli luo lennossa ja pelejä voi olla käynnissä useita samaan aikaan. Itse pelattavuus on yksinkertaista: määrätään yksiköille etappeja ja eri käskyjä etapeille tai niiden väliin. Simppeleistä aineksista ja erilaisista yksiköistä saa kuitenkin aikaan todella monimutkaisia skenaarioita, ja moninpelissä täytyy osata ajatella kuin vastustaja ja suunnitella vastasuunnitelma vastasuunnitelman vastasuunnitelman varalle. Kun vastassa on hyvä pelaaja ja luulet voittavasi tulitaistelun, voit olla varma, että tämä yksikkö oli pelkkä harhautus, jonka turvin vihollinen etenee ja tuhoaa koko joukkiosi. Muiden matseja voi katsella pelin sisällä ja omia ladata YouTubeen:
Yksi matseistani. Reaaliajassa matsit eivät kestä kuin hetken, mutta pelatessa yhteen voi helposti kuluttaa tunnin. Lisäksi musiikki kuuluu vuoden parhaimpiin.

Vuoden paras ladattava peli
Tämä on genre?? Noh, siinä tapauksessa Portal 2. Perustelut ylempänä.

Vuoden yllättäjä
Blocks That Matter
En odottanut tältä peliltä yhtään mitään, mutta kun lopulta kokeilin oli yllätys suuri. Kyseessä olikin persoonallinen loistavasti suunniteltu, aivonystyröitä hyväilevä tasoloikkapuzzlailu, muttei liian vaikea sellainen

Vuoden pettymys
The Legend of Zelda: Skyward Sword on varmaankin ainut tähän kategoriaan sopiva. Uuden Zeldan kohdalla odotukset ovat aina korkeat ja monelta osin Skyward Sword onnistui täyttämään ne: miekkailu ja muu liikkeetunnsitus sujuu paremmin kuin missään muussa pelaamassani pelissä ja pelaaminen on pitkälti oikein hauskaa eikä sitä malta lopettaa. Fanina on myös erityisen kiinnostavaa nähdä mistä kaikki sai alkunsa ja miksi Linkillä on juuri vihreä tunikka. Kritisoitavaa kuitenkin löytyy paljon. Liikkeentunnistuksessa on joskus ärsyttäviä ongelmia ja kerran tunnistus oli aivan sekaisin joten piti lopettaa pelaaminen, älytön kädestäpitäminen on…älytöntä, tekstimuureja ei voi skipata ja mm. ne pysäyttävät pelin täysin (Vrt. Dark Souls, missä mikään ei pysäytä peliä eli voit liikkua ympäri maailmaa ja vaihdella varustusta samalla tai jutella hahmoille.), pelissä ei ole minkäänlaista seikkailua/löytämisen iloa tai luppoaikaa, taivas saarineen on suuri pettymys TWW-fanille eikä maailma ole miltään osin saumaton ja pilvien alainen maailma, tai siis erilliset tasot, ovat nautittavia, mutta kuin suoraan jostain Mario-pelistä. Kaiken kukkuraksi kun on pitkään pelaillut pelejä 1080p resoluutiolla on ärsyttävää palata Wiin tasolle.

THE VUODEN PARAS PELI
PORTAL 2 - 'nuff said.

ps. Minusta alustakohtiasissa kategorioissa ei ole mitään järkeä. Ja miksei ole puzzle ja indie kategorioita?

Vuoden seikkailupeli

Unchatred 3

Upea peli! Nautin joka hetkestä. Online oli vähän pettymys, mutta en minä peliä onlinen takia ostanut. Harmittaa, kun tuli pelattua niin nopeasti läpi, eli olisi voinut olla vähän pitempi.

Vuoden RPG

Ei tarvinnut kauaa miettiä. Skyrim oli ehdottomasti paras roolipeli. Pelin laajuuten nähden aivan huikeat grafiikat. Aluksi PS3 version pätkiminen häiritsi, mutta omalla kohdallani päivitykset korjasivat asian täysin.
Uskomatonta on se, miten paljon tutkittavaa pelissä oli. Minulla on yli 100 tuntia takana enkä ole saanut vielä edes kaikkia itäpuolen luolia sun muita tutkittua.
Killoista yksikään ei tuottanut pettymystä ja ne melkein kaikki sopivat sneakki mage-hahmolleni.

Paras räiskintäpeli

Ei tämä nyt varsinaisesti mikään räiskintäpeli ole, mutta Deus Ex: Human Revolution.
Oli mahtavaa miten monilla eri tavoilla tehtävät pystyi läpäisemään. Pelasin peli useaan kertaan läpi ja jokainen kerta oli erilainen kokemus. Viimeisimmällä kerralla läpäisin pelin lähes kokonaan räiskimällä. Ja se oli yllättäen hauskempaa, kun missään muussa räiskintäpelissä, mitä olen tänävuonna yksinpelinä pelannut.

Paras tasoloikka

Super Mario 3D lLand
Oli joulu aatto 2011. Pikkuveljeni avasi viimeistä pakettiaan... Paketista paljastui 3DS ja kyseinen Super Mario. Olin innostuneempi kuin itse veljeni.
Uudessa Mariossa oli upeat kentät. Ne kaikki olivat niin erilaisia ja suorastaan kauniita. Ensimmäisen pomon jälkeen ei ollut paluuta. Kaikki oli niin ihanaa.
Mutta kaikki loppuu aikanaan. Broidi halusi DS:n takisin ja jouduin pelaamaan typerää Batman Archam Cityä >:(

Vuoden paras urheilu- ja offline moninpeli

NHL 12 en suoraan sanoen muita urheilupelejä tänä vuonne hommannut.
Kaksinpelinä peli on parhaimmillaan. Tuli sellaisia matseja kavereiden kanssa pelattua, että huhhuh. Esimerkkinä yksi mieleenpainuva hetki, kun pelasimme kahdeksan kaverini kanssa turnausta. Minä olin tietenkin finaalissa, joka meni jatkoajalle. Harhautin kaksi vastustajan puolustajaa yhdellä 1 vs 1 harhautuksellaja sitten vielä maalivahdin ja laukaisin rystyllä ylämummoon.
Palkintona oli seitsemän juustohampurilaista. Yksi kaikilta häviäjiltä.

Vuoden PS3 peli

Tämän vuoden peleistä ehdottomasti Uncharted 3, mutta jos Heavy Rain olisi tullut tänä vuonna se olisi ollut se. Unchartedin vastasin jo tuolla ensimmäisessä, mutta voisin lisätä siihen, että tarina ja kaikki tehtävät olivat mielenkiintoisia.

Käsikonsoli peli
Supermario 3D Land. Kyllä kaikki tietävät miksi!

The game of the vuosi (ja yllättäjä)

THE L.A. NOIRE

Ostin pelin lähinnä se hienojen autojen takia.
Ensimmäisellä kerralla en lämmennyt pelille, koska en ymmärtänyt siitä paljoakaan. Mutta myöhemmin toisella pelikerralla tajusin,että se oikeasti vaatii keskittymistä. Täytyy kuunnella joka ikinen sana, tavu, kirjain.
L.A. Noire oli itse asiassa myös loistava englannin kielen tunti. Minulla oli sanakirja käden ulottuvilla koko ajan.
Kun ymmärsin caset ja tarinan ymmärsin, miten loistavan pelin olin hommannut. Harmi kun en keskittynyt ensimmäisellä kerralla. Kokemus olisi voinut olla vielä parempi.
Pelin yksityis kohtainen ympäristö ja uusi kasvografiikka (en muista nimeä) tekivät vaikutuksen.
Autot olivat mielestäni pelin hienoin osa-alue. En tiedä mikä sen ajan autoissa viehättää. Päällimmäisenä tulee mieleen kiiltävä vaha... O_o

Portal 2 kaikiin joihin se sopii. Eli ladattava, yllättäjä, paras online monin peli ja VUODEN PARAS Peli! for science...

Vuoden seikkailupeli

Paras mitä olen pelannut tänä vuonna on yksinkertaisesti Uncharted 3.
Batman Arkham City olisi varmasti ollut myös hyvä vaihto ehto mutta en ole sitä vielä pelannut.

Vuoden ajopeli

Tänä vuonna tullut pelattua useaa hyvää ajo peliä mutta joukosta erottuivat edukseen Dirt 3 ja vuoden paras ajopeli F1 2011. F1 on tehnyt selvän parannuksen viime vuoden hyvästä F1 2010 pelistä .

Vuoden RPG peli

En ole koskaan oikein pitänyt genren peleistä ja tänä vuonna tuli pelattua ainoastaan Skyrimiä.
Peli yllätti todella kovasti , on se vaan mahtava fiilis liikua suuressa vuoristo maisemassa ja katsella maisemia.

Vuoden räiskintäpeli

Tänä vuonna olen pelannut paljon hyviä räiskintöjä : Bf3, Bulletstorm, Killzone 3 yms...
Esimerkiksi paras moninpeli on selvästi Bf3 mutta kokonaisuudessa tämän vuoden voiton vie yllättäjä Crysis 2

Vuoden tasoloikka

Little Big Planet 2 on valintani vaikka olikin pieni pettymys edellisestä osasta. Hyviä kilpailijoita LBP2 sai esim. Sonicin ja Raymanin puolesta mutta näitä pääsen pelaamaan vasta myöhemmin.

Vuoden urheilupeli

Tämän vuoden paras urheilu peli on kiistatta PC:een Espoolaisen Mediamond TMI julkaisema mäkihyppypeli: Deluxe Ski Jump 4. Pelin Beta julkaistiin jo tammikuun lopussa mutta itse peli vasta vuoden viimeisenä päivänä. Odotus oli pitkä mutta palkitseva yksi vuoden parhaista peleistä ilman muuta. Pelissä siis hypätään vain mäkeä mutta se on tehty niin hyvin että tähän peliin tulen käyttämään tänä vuonna aivan liikaa aikaa. Lisäksi peliä päivitetään jatkuvasti.http://www.mediamond.fi/

Vuoden offline moninpeli

Tässäkin valintani on Deluxe Ski Jump 4. On se vain mahtavaa kaverin kanssa hypätä omilla hyppääjillä kausi tai joukkue tilassa ja katsoa kumpi on mäkien kuningas.

Vuoden Online moninpeli

Myös tässäkin ehdolla oli DSJ4 mutta päädyn BF 3een.

Vuoden ladattava peli

Tähänkin Deluxe ski jump 4

Vuoden yllättäjä

Bulletstorm tarjosi omanlaistaan, viihdyttävää räiskintää.

Vuoden pettymys

Need for speed The run Odotin paljon sain vähän.

Vuoden multiplattari

BF 3

Vuoden PS3 peli

Uncharted 3Oli ainoa PS3 yksin oikeus joka jäi mieleen tältä vuodelta oli sen verran kova pakkaus.

The vuoden paras peli

Uncharted 3on valintani vaikka BF3 ja Dsj 4 olisi ollut myös hyviä valintoja. Nin hyvän kokonaisuuden on Naughty Dog on saanut tehtyä.

Vuoden seikkailupeli

Batman: Arkam City

Liekö Bättis seikkailua vai ei, mutta lähimpänä se taitaa liipata kyseistä genreä. Ehdottomasti yksi syksyn parhaista peleistä vaan ei paras, häviää hitusen tunnelmassa edeltäjälleen mutta mutta, pirun kovaa se silti iski. Varsinkin Jäämies, jätkä oli ihan muuta kuin se Iso-Arskan körilästulkinta. Synkän kaunis kaupunki on hienoa katsottavaa kuun kajossa.

Vuoden paras RPG ja Vuoden pettymys

Dragon Age 2

Näyttää ristiriitaiselta, mutta sitä oli itse pelikin, Vuoden parhaalla juonella siunattu roolipeli ryssittiin karmealla ympäristöjen kierrätyksellä ja yliyksinkertaistamissella, vastapainoksi taistelua muutettiin sopivasti sujuvammaksi ja dialogin taso nousi edeltäjästä kuin raketti. Rakastuin juoneen ja hyvin kirjotettuihin henkilöihin, inhosin muuta toteutusta. Klassinen viha-rakkaussuhde siis, siksi Vuoden paras RPG sekä Vuoden pettymys.

Vuoden paras räiskintäpeli

Battlefield 3

Modern Warfare ei osunut, Bäfä vei miehen. Iänikuisen tappomatsin ja BF-mittarilla vanhan Conquestin lisäksi tullut Rush jaksaa pitää mielenkiintoa yllä. Hahmonkehitystä ynnä muuta turhaketta on tarpeeksi, että nukkeleikkijätkin innostuvat ja aseita voi kustomoida mieleisekseen. Yksinpelissä on yritystä ja kyllä se käy omasta mielestäni kelpo viihteestä. Moninpelin osalta miinusta siitä, että kenttiä tulee aivan liian vähän paketin mukana. Muuten erittäin nautittavaa ja raadollista sodankäyntiä.

Vuoden paras ladattava peli

Battlefield 1943

Paras ehkä siksikin etten juuri muuta lataillut, mutta on se ihan oikeastikin hyvää ja karkinkaunista sotimista Tyynellämerellä. Nostalgiatrippi menneeseen, ja käy (vaarallisesta) aurinkolomasta hiekkarannoilla.

Vuoden paras peli ja Vuoden paras online-moninpeli

Minecraft

Blop blop blop blop blop blop. Vuoden addiktoivin peli, vuoden palikkamaisin peli, vuoden täydellisin peli. Kai se käy kun marraskuussa julkaistiin? Kuutisenkymmentä tuntia takana kavereiden kanssa omalla serverillä ja yksinpelimaailmoissa puuhastelua eikä kyllästymistä ole nähtävissä. Peli herättää ainakin itsessäni sisäisen lapseni eikä Minecraftia voi laskea käsistään kuin vasta sitten, kun silmät punoittavat aamuyöllä ja torkahtelu estää pelaamisen. Kuinka tyydyttävää onkaan saada itse keräämiensä resurssien avulla vaativa rakennus valmiiksi tahi löytää hylätty linnake täynnä zombeja ja luurankoja, kerätä aarteet ja karata hengissä. Vuoden komeimmat pelimaisematkin löytyvät palikoista; harvoin on ruudullani näkynyt yhtä kauniita auringonlaskuja kuin Minecraftissa.

Täältä tulevat minun ehdokkaani:

Vuoden paras seikkailupeli:
Uncharted 3:sta en ollut kiinnostunut ennen kuin huomasin kaikkien hehkuttelevan kolmatta osaa. Entisenä ei-pyssypelejä pelaavana pelaajana hämmennys oli suuri, kuinka "hauskaa" aseiden kanssa rällästaminen oli. Pelin tarina ottaa elokuvamaisesti mukaansa, ja tarinan peluuta ei malta lopettaa. Moninpelikin oli minulle se ensimmäinen "kunnon" moninpeli nykykonsoleilla, joten sen vertaamista muihin vastaavanlaisiin on minulle hankala paikka.

Vuoden paras ajopeli:
Tätä vuotta en pyhittänyt ajopeleille, toisin kuin viime vuotta. Ajopelejä en edes kovinkaan paljon pelaa, mutta kyllä jotkut harvat aina silloin tällöin uppoavat. ja tänä vuonna eniten upposi Motorstorm: Apocalypse. Ainoa ajopeli mitä pelasin osoittautui mukavaksi kokemukseksi, etenkin nettipelissä. Kysymys kuuluukin: Mihin se porukka netistä oikein katosi?... Vai katosiko? Kaivanko pölyrätin esiin?...

Vuoden paras tasoloikkapeli:
Tjaa... Tämä kohta osoittautuu hankalaksi, koska olen suuri tasoloikkafani. Sanoisinko Ratchet vai Rayman? Vai sittenkin Mario, vaiko Sonic? En, koska alkuvuoden LittleBigPlanet 2 räjäytti sen hetken älyn ja toivon taloikkapelien suhteen. Tätä on varmaan kuultu ennenkin, mutta pelin luovuuden vapaus ja rajattomuus innostuttivat minutkin väsäämään ja säätämään pelin kenttäeditorilla. Harmikseni olen todella huono keksimään ja ideoimaan ylipäätänsä yhtään mitään. Onneksi jotkut ihmiset maailmasta sentään osaavat tämänkin taidon.

Vuoden paras offline-moninpeli:
En ole hirveästi kenenkään kanssa pelannut mitään saman ruudun ääressä, mutta ne harvat hetket Portal 2:n co-oppia pelatessa ovat olleet hauskoja hetkiä. "Ammu se punainen portaali tonne niin mä ammun tän sisnisen sitten tonne ja sit sä voitkin mennä tosta tonne..."

Vuoden paras online-moninpeli:
Uncharted 3:n tarinan läpäisyn jälkeen en ole muualle koskenutkaan kuin kolmannen osan moninpeliin. Mielenkiintoinen ja addiktion saavuttava peli, joka pääsee ja pysyy pelipinon päälimmäisenä.

Vuoden paras ladattava peli:
Ladattavista peleistä tämän vuoden kingi on kotimaista osaamista. Outland palkitsee silmät, korvat ja pelaajan. Peli on nimittäin upean näköinen, sen äänimaailma on mielenkiintoinen, mutta samalla mahtava ja haastettakin löytyy. Ehdottomasti ostamisen arvoinen.

Vuoden yllättäjä:
Tähän kohtaan en olisi vastannut, jos Sony ei olisi tarjonnut joululahjana Magic: The Gathering 2012 -peliä, joka yllätti minut täydellisesti. Ehdottomasti mielenkiintoisin peli jota olen pelannut. Eivät korttipelit ihmeellisyydellä loista, mutta tämä loistaa. hirveästi opeteltavia asioita, joita en ole oppinut. Olisikohan jossain vaiheessa aika kutsua pölyrätti taas käymään...

Vuoden pettymys:
Suurena Ratchet and Clank sarjan fanina olin odottanut pitkään uutta All 4 Onea. Tiesin kyllä, että moninpeli muuttaa asioita, mutta en tiennyt että näin pahasti. Lähes erinomaisen Crack in Timen jälkeen odottelin todennäköisesti jotain liian suurta. Peli ei tunnu mielestäni yhtään Ratchetiltä, paitsi välianimaatioissa. Harmillinen juttu.

Vuoden paras PS3-peli:
Lue Vuoden paras seikkailupeli -kohta, niin voit päätellä, että ääneni menee Uncharted 3:lle.

THE VUODEN PARAS PELI:
Omalta osaltani päätös ei ole kovinkaan vaikea. Uncharted 3:n tarina, moninpeli ja co-op pitävät pelilevyn koneessa hyvällä säkällä ensi kesään asti. Jos tarvitsette täydennystä tähän perusteluun, niin suosittelen tottelemaan edellisen kohdan ohjetta.

Vuoden paras seikkailupeli
Uncharted 3! Vaikka ammuskeluosuudet ovat kaikissa sarjan peleissä ollut aika moista kurapullaa, jaksaa silti tarina ja meno viihdyttää! Ääninäyttely on sellaista tasoa, mihin jokaisen pelintekijän tulisi tähdätä! Seuraavaa osaa odotellessa ja syvästi toivoen, että jättäisivät vaikka ammuskelun kokonaan opis :)

Vuoden paras ajopeli
Forza 4! Ei ole se pelilaji, mitä tulee eniten harrastettua. Peli teki kuitenkin vaikutuksen, kun sitä pääsin pelaamaan. Onhan siinä nyt niin hyvä tuntuma, ja onhan se vielä ihan pirun hienon näkönen!

Vuoden paras RPG
Skyrim ehdottomasti! Mikäs nyt muka sen kivempaa kun pistää loharia pataan minkä kerkiää!

Vuoden paras räiskintäpeli
Gears of War 3 oli minulle se "the" räiskintätapaus! Sarjasta olen pitänyt alusta saakka, eikä kolmas osa tehnyt pettymystä! Äijämeininkiä ja isoja pyssyjä! Jiihaa!!

Vuoden paras tasoloikkapeli
Super Mario 3D Land, vaikka eka kierros pelistä olikin vähän liian naurettavan helppo. Jos pelin lopussa komeilee reilusti yli sata elämää mittarissa, niin kyllä se mielestäni jotain pelin haastavuudesta tarinoi. Silti erittäin viihdyttävä ja suositeltava tapaus kaikille vähänkään Mariosta pitäville!

Vuoden paras urheilupeli
NHL 12! Nhl on se urheilupeli, mikä jaksaa innostaa kerrasta toiseen! Ja kivaahan se on jos mikä, kun saa kaveria löylyttää niin ku ihan sillai sata-nolla :)

Vuoden paras online-moninpeli
NHL 12

Vuoden yllättäjä
Bulletstorm! Voi jumankekka mitä meininkiä! Ei voi muuta sanoa! Tykkäsin!

Vuoden pettymys
Pisteet Duke Nukem Foreverille!

Vuoden paras multiplattari
Batman: Arkham City!

Vuoden paras PS3-peli
Uncharted 3

Vuoden paras Wii-peli
The Legend of Zelda: Skyward Sword

Vuoden paras Xbox 360-peli
Gears of War 3

Vuoden paras käsikonsolipeli
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

THE VUODEN PARAS PELI
BATMAN: ARKHAM CITY!
Voi pojat mitä pojat onkaan taas tuosta rakastetusta etsivälepakosta saaneetkaan revittyä! Peli on niin taattua rautaa alusta loppuun! Tekemistä riittä vaikka millä mitalla, Robinista tuli oikeasti ihan siisti sidekick ja muutkin kaverukset Batmanin maailmasta saivat mielestäni erittäin kiinnostavaa persoonallisuutta! Odottaa lisää Batmania! Tehkää vaan lisää!

Vuoden paras seikkailupeli

Uncharted 3. Olen sarjan HC-fani ja itselläni oli todella kovat odotukset sarjan kolmatta osaa kohden kun mietin:"Miten Naughty Dog voi pistää paremmaksi. Kun sain pelin iskin sen konsoliin niin ensimmäisten 15min aikana tuli todella leveä hymy kasvoille. Uncharted kyllä jatkaa samaa kaavaa kontrollien puolellla, mutta se miten sarja on tehnyt minuun vaikutuksen on tarinan kerronta, hahmot ja unohtumattomat tilanteet ja miten niissä on käytetty kamera kulmia. Ainoat uudistukset pelimekaniikan kannalta oli melee tappeluiden monipuolistaminen ja tekivät siinä mielestäni hyvää työtä. Pelissä on myös monta takaa ajo kohtausta ja voin sanoa, että ne ovat parhaat takaa ajo kohtaukset mitä olen videopeli historiassa nähnyt ja ainakin minulla saivat andrenaliinen ja jännityksen pintaan. Uncharted on yksinpelinä aivan loistava ja myös mutiplayer tuli tässä osassa takaisin. Multiplayeria on parannettu roimasti kakkosesta ja se on onnistunut ja sitä on hauska pelata. Se vielä, miksi Multiplayer toimii on siksi, että yksin pelin kokemukset siirtyvät hyvin multiplayeriin. Pelin grafiikat ovat myös todella kaunista katsottavaa. Naughty Dog osaa kyllä ottaa kaiken irti PS3 järjestelmästä. Tottakai pelin varrella törmää noskus näkymättömiin esteisiin ja tietyissä tuli taisteluissa heitettiin mielestäni liikaa vihollisia niskaan, mutta mielstäni tämä on anteeksi annettavaa siihen nähden miten Naughty Dog on onnistunut tämän pelin kanssa. Uncharted 3 on vahva jatko-osa ja mielestäni täydellinen vuoden seikkailu peli. Unchartedin sijaan olisin valinnut Batman AC, mutta minun mielestäni siitä puuttui se jokin mitä olen Batmanissä tykännut.

Vuoden Paras RPG

Tämä menee kyllä Final Fantasy IV Complete Collection:ille. Final Fantasy sarja on aina ollut lähellä sydäntäni ja IV on sarjan parhaimpia osia sillä FF IV:ssä on kaikki mitä hyvältä rpg:ltä odottaa: Hyvä tarina,- hahmot,-Salaliitot, - Taistelusysteemi ja seikkailu kestää ajan hammasta yllättävän hyvin. En jaksa muistaa, että montako kertaa tämä pelikin on remeikattu ja on pakko sanoa, että tämä remake on suosikkini. Pelin grafiikat ovat aika 2D old school menetelmällä tehtyjä, mutta loitsujen ja summonien grafiikka uudistus on kaunista katsottavaa ja sopivat vanhojen 2D grafikkojen kanssa loistavasti. Lisäksi peliin on lisätty muutama CGI-video ja nekin näyttävät loistavilta. Tämä kaikki kuulostaa loistavalta ja muuttuukin sillä Square Enix on laittanut Interlude:n ja FF IV The After Years:in samaan pakettiin. Kyseiset lisä osat ovat jatko FF IV:n tarinalle. Ne eivät ole tarinallisesti yhtä hyviä kuin itse pääpeli, mutta nämä lisä osat ovat tarkoitettu hc-faneille. On kuitenkin hienoa, että Square Enix on laittanut kaiken tämän yhdelle UMD-levylle. Muuten voisin antaa ääneni Xenoblade:lle, mutta ei ole ollut rahaa ostaa peliä.

Vuoden Paras Ladattava

Tämä menee Outland:ille. Todella hyvä kotimainen platform. Grafiikat ovat upeat ja pelattavuus on klassista tasoloikka sekoitettuna Metroidia ja Outlandin omaa pelattavuutta. Muuten olisin valinnut Bastionin. Kyllä Bastion on loistava ladattava kaikin puolin, mutta itse lämpenen enemmän Outland:in puoleen.

Vuoden Paras Räiskintä

Tänä vuonna ei oikein tullut pelattua yhtään FPS-pelejä. En edes MW3, BF3, Crysis 2 tai oikein mitään muuta. Ainoana FPS:ssänä jota olen pelannut oli Killzone 3. KZ 3 oli mukava pelata, mutta tarinallisesti se oli aika pettymys ja koska olen vain sen pelannut, niin jatän tämän kategorian äänestämättä.

Vuoden Yllättäjä.

Tänä vuonna on tullut kyllä monta yllättäjää, mutta minusta ääneni kyllä menee Deus Ex Human Revolution:ille.

Vuoden Paras Multiplatform

Tää on todella vaikea valita. Tänä vuonna on tullut vaikka minkälaisia hienouksia multiplattareille esim. Batman AC, Skyrim, Deus Ex HR, BF 3 ja MW3. Itse en FPS:ssistä paljon perusta ja Deus EX ei oikein tätä ansaitse joten Kamppailu on Batman AC ja Skyrim:in välillä. Nämä kaksi ovat loistavia omalla tavallaan, että tekee kipeätä valita Näiden kahden välillä. Pitkä miettimisen jälkeen taidan antaa ääneni The Elder Scrolls V: Skyrim. Loistava peli jossa tekeminen ei lopu kesken. Itse olen aikamoinen Eskapisti ja tämän kaltaiset pelit ovat herkkua meikäläiselle. Tämä peli on myös jumalattoman laaja ja siksi tuntuukin, että vaikka on pelannut jo yli 110 tuntia tuntuu silti siltä, että olen vasta raapaissut pienen osan Skyrimin maailmaa.

Jos ihmettelette, että miksi en valinnut Batman AC:ta niin kerron perusteluni. Batman AC on kaikin tavoin mahtava peli. Käsikirjoitus on loistava, ääninäyttely parhaimmistoa(Mark Hammil on Jokeri ja Kevin Conroy on Batman, aivan mahtavuutta) Itse olen myös tyytyväinen vihollisten ulkonäköön. Omat pelkoni oli, miten he onnistuvat mr. Freezen kanssa. Pelkoni osoittautui turhaksi, sillä Freezen ulkonäkö ja hahmo olivat minun kohokohtiani Batmanin ja Jokerin ohella. Myös taistelu systeemi oli koukuttavaa pelattavaa ja miten maailma oli pajon avoimenpi kuin Asylymin. Nyt syy miksi Batman AC ei päässyt ykkös sijalle ja myös pelin kohta mikä jätti alas. . Näin Batman fanina olen tottunut siihen, että kun Batman pieksee vihollisensa hänelle tulee paljon kysymyksiä eri puolelta, että onko hänen moraalinsa ja omankäden oikeutensa oikein. Tätä asiaa ei oikein käsitelty kunnolla pelissä ja tämä latisti tunnelmaa. Monet ovat sanoneet, että pelistä puuttu se jokin, niin mielestä tämä on juuri se asia mikä pelistä puuttui. Myös loppu taistelun jälkeen jäi mak, että Batman pääsi kuin koira veräjästä oman käden oikeutensa kanssa. Tätä Moraali hommaa on vaike pukea sanoiksi kun kirjoitan tätä, mutta toivon, että ymmärrätte pointtini.

Vuoden Paras PS3-peli

Uncharted 3. Perusteluni löytyy tuosta alussa jossa kerron paras seikkailu peli kohdassa.

Vuoden Paras Käsikonsolipeli

Final Fantasy IV Complete Collection. Perustelu tossa vuoden paras rpg kohdassa.

Vuoden Paras Peli

Tähän on nyt sitten saavuttu ja on aika valita vuoden paras peli. Tämäkin on pirun vaikea valinta. Paras multiplatformin perusteella Ääneni saisi Skyrim tai PS3 Uncharted 3, mutta enpä anna. Olen päättänyt antaa ääneni pelille joka yllätti minut kaikella tavalla, sitä oli mukava pelata ja kyseisen pelin voitin myös Pelaaja-lehden arvonnasta. Ääneni menee Deus Ex Human Revolution:ille.
Tähän kohtaan perustelut ovat paikallaan. Vaikka kaikki muut pelit ovat loistavia, niin mikään niistä ei ollut yhtä yllättävä ja koukuttava pelattavuudeltaa kuin Deus Ex. Deus Ex:ällä on vahva tarina, hyvät hahmot, grafiikat ja enen kaikkea miten lähestyt tilannetta sillä suora räiskintä ei ole aina se paras vaihto ehto. Deus Ex on ensimmäinen peli jossa ihan oikesti saat valita lähestymis tapasi tilanteisiin. Onko se kaukaa taisteleminen, suora räiskintä, lähitaistelu vai hiiviskely. Deus Ex siis tarjoaa monta lähestymis tapaa eri tilanteisiin ja tekee sen niin loistavasti, että suuhan siinä loksahti auki. Itse kun huomasin kuinka hyvin hiiviskely vaito ehto oli toteutettu niin sanoin itselleni, että:" Tiesin kyllä, että MGS:sän pelaaminen palkitsee itsensä takasin joskus.
Vaikka olen ylistänyt peliä niin kyllä siinä haittapuoliakin on. Itse löydän vain yhden heikkouden ja se on Pomo tappelut. Pomo tappelut ovat vain päälle ryntäämistä aseilla ja eivät tarjoa samaa monipuolisuutta mitä itse peleeminen tarjoaa. Syyksi saimme sen, että toinen yhtiö teki pomo matsit ja sen kyllä huomasi. Kaiken lisäksi pomo tappelut olivat naurettavan helppoja ja itse pelasin pelin tokaksi vaikemmalla vaikeus asteella. Jos tuon pomo tappeluiden kankeuden unohtaa niin meillä on käsissämme lähes timantiksi hiottu peli. Harmivaan, että pomo tappelut olivat mitä olivat, mutta se ei pelin pää tiimellystä yhtään haittaa. Voin tässä vaiheessa myös sanoa, että tekemilläsi valinnoilla on vaikutuksia pelin juonen etenemisen kannalta ja sekin on tehty loistavasti.

Deus Ex on minulle kaikin puolin loistava peli ja tottakai tämä on maku kysymys. Deus Ex teki myös tämän vuoden yhden loistavimmista comebackeistä joka on myös yksi syy miksi tämän pelin valitsin.

VUODEN PARAS RÄISKINTÄPELI & VUODEN ONLINE-MONINPELI

Ehdottomasti Battlefield 3 koska se oli niin ulkoasultaan että ääniltään erinomaisesti toteutettu ja neljä erilaista hahmoluokkaa kannustavat tiimipeliin joka toimii siitäkin huolimatta vaikka oikeastaan kukaan ei käytä edes mikkejä, joka on jo aika saavutus ottaen huomioon pelaajamäärän joka on konsoleilla 24 pelaajaa. Erityisen hauskaa on ampua snipulla kaukana juoksentelevia vihollisia, ja kun se hieman ennakoitu laukaus osuu suoraan päähän ja ruudulle tulee ilmoitus tehdystä taposta. Ja sitten yksinpeli, sekin oli todella hyvä joskin hieman liian lyhyt mutta todella hyvin toteutettu jonka ansiosta jaksoin pelata sen kahdesti läpi.

VUODEN PELI

Yllätys yllätys, Battlefield 3 ! Pelaan toki muitakin pelejä, mutta tämä oli mielestäni paras ja koukuttavin. Toinen valintani olisi ollut Batman: Arkham City mutta en sitä vielä ole ehtinyt hankkimaan.

Heitetäänpä oma lusikka soppaan.

Vuoden paras seikkailupeli
Professor Layton and the Spectre's Call tai the Last Spectre niinkuin minä importtaajana sen paremmin tunnen. Taattua Layton-laatua niin tarinaltaan, pulmiltaan kuin tunnelmaltaankin. Pidän.

Vuoden paras ajopeli
Vuoden totaalinen yllättäjä oli Driver: San Francisco, joka palautti uskoni yhteen lapsuuteni lempipelisarjoista. Ajopelejä en enää nykyään pahemmin pelaa, mutta uusin Driver on ollut kovassa kulutuksessa. Voin nyt jopa antaa Reflectionsille anteeksi säälittävän DRIV3Rin.

Vuoden paras RPG
Edmund McMillenin ja Florian Himslin erittäin koukuttava Steam-peli The Binding of Isaac kaiketi mahtuu tähän kategoriaan. Peli on kaikkea, mitä hyvältä peliltä odottaakin: haastava, mielenkiintoinen ja hauska. Vaikka peli koostuukin lähes kokonaan lainatusta materiaalista (luolastoratkaisu Zeldasta, teema ja tarinan idea kieroutuneesta Raamatusta, tarot-kortit jne.) tekijät ovat onnistuneet luomaan todella kekseliään ja persoonallisen pelin. Sitä paitsi, seitsemän kuolemansynnin ja ilmestyskirjan ratsumiesten tappaminen Isaacin kyynelillä on jo itsessään tarpeeksi hauskaa. Jotain kertoo myös se, että Steamin mukaan olen muutaman päivän aikana pelannut peliä yli 13 tuntia.

Vuoden paras räiskintäpeli
Dead Space 2. Ei voita edeltäjään tunnelmassa, mutta syventää mukavasti pelisarjan tarinaa ja tarjontaa. Dead Space -fanina pakkovalinta, eikä necromorphien raajojen katkominen tylsääkään ole.

Vuoden paras tasoloikkapeli
Super Mario 3D Land, ehdottomasti. Cave Story+ olisi ollut valintani, jos peli ei olisi oikeasti jo muutaman vuoden ikäinen. SM3DL on tähän mennessä ollut paras 3DS-peli, jota olen pelannut. Vaikka se ei tarjoakaan sarjaan juuri mitään uutta, toisin kuin muut Super Mario-pelit, se tarjoaa todellisen nostalgiapommin ja palauttaa minut lapsuuteeni. Marion uusin tasoloikka on myös yllättävän pitkä ja tarjoaa pelaajalle haasteita useiden tuntien ajaksi.

Vuoden paras urheilupeli

Vuoden paras offline-moninpeli

Vuoden paras online-moninpeli
Mario Kart 7. Kehnon Wii-pelin jälkeen kuvittelin, etten Mario Kartteja enää jaksaisi pelata, mutta sarjan uusin osa osoitti luuloni vääräksi. MK7 on ehdottomasti sarjan paras moninpeli, ehkä suureksi osaksi sen takia, että Nintendo on vihdoin onnistunut nettiominaisuuksien kanssa. Sekin tosin voi johtua siitä, että 3DS:ssä on kunnon ystävälista toisin kuin Wiissä. Mikrobitin sanojen mukaan ainoa miinus on, että peliä "ei voi pelata telkkarista moninpelinä".

Vuoden paras ladattava peli
Ehdokkaat ovat: Bastion, The Binding of Isaac, Gemini Rue, Minecraft, Outland, Sanctum. Kaikki todella kovia nimikkeitä; pelejä, jotka ovat saaneet minut kumartamaan indiejumalaa ja uskomaan ladattavien pelien voimaan, suurimmaksi osaksi Humble Indie Bundlen ja Indie Royalen ansiosta. Valitani kuitenkin kohdistuu Wadjet Gamesin hienoon point'n'click-naksuttelu Gemini Rueen. Kun luin, että historian ensimmäisessä Indie Royale -paketissa oli mukana film noiria point'n'clickiin yhdistelevä Gemini Rue, minun oli pakko ostaa se. En ole myöskään pettynyt. Gemini Rue on mielenkiintoinen nostalgiapaukku, jossa on vielä melko toimiva ääninäyttelykin. Tätä peliä rakastan.

Vuoden yllättäjä
Bastion. Tuli täysin puskista, enkä odottanut peliltä mitään. Oikeastaan kuvittelin sen olevan täyttä sontaa, sillä se kiinnosti niin monta pelaajaa, enkä ole koskaan pitänyt peleistä, joissa tavaroiden ja hahmonkehityksellä on paljon sijaa. Bastion on kuitenkin poikkeus.

Vuoden pettymys
Assassin's Creed Revelationsiltä odotin todella paljon erinomaisten ACII:n ja ACB:n takia. Kolmas Ezio-seikkailu on kuitenkin puuduttavaa pakkopullaa, jonka yksinpeli on pelattava vain ja ainoastaan tarinan takia... joka sekin tuntuu erittäin tylsältä. Konstantinopoli vaikuttaa mielenkiintoiselta kaupungilta, mutta se ei jaksa innostaa minua tutkimaan sitä. Moninpeli on kyllä onnistunut, mutta yksinpeli ei kulje.

Vuoden paras multiplattari
Portal 2 ihan jo siitä syystä, ettei tässä äänestyksessä ole "Paras pulmapeli" -kategoriaa. Wheatley nousi hienosti GLaDOSin rinnalle parhaat pahikset- ja paras ääninäyttely-listalleni, eikä peli petä pulmiltaan ja pelattavuudeltaankaan. Aperturen historiaa on todella mielenkiintoista selvittää yksinpelissä ja moninpeli toimii paremmin kuin olisin osannut kuvitella. Ehdottomasti yksi tämän konsolisukupolven ajattomista helmistä.

Vuoden paras PS3-peli
LittleBigPlanet 2, etenkin kun vastassa on inFamous 2 ja Uncharted 3. Peli on totaalinen parannus jo valmiiksi täydellisestä esiosastaan. LBP2:n myötä myös minä olen alkanut luottaa kentänluontitaitoihini, ainakin niin kauan kun se tarkoittaa futuristista lentoräiskintää.

Vuoden paras Wii-peli
The Legend of Zelda: Skyward Sword. Wii Sportsin lisäksi ainoa Wii-peli, jota pelasin viime vuonna. En sano pelistä kuitenkaan enempää, sillä en ole sitä vielä läpäissyt.

Vuoden paras Xbox 360-peli

Vuoden paras käsikonsolipeli
Ehdokkaina ovat Ghost Trick: Phantom Detective, Professor Layton and the Spectre's Call, Okamiden, Super Mario 3D Land ja Mario Kart 7. Voittajaksi selviytyy Ghost Trick: Phantom Detective. Ace Attorneyn luojan uusin IP on erinomainen joka osa-alueellaan. Se jättää useimmat pulmapelit kylmiksi suunnittelullaan, ideoillaan ja jopa juonellaan. Ghost Trick on ehdoton helmi ja yksi DS:n elinkaaren viimeisistä AAA-luokan peleistä.

THE VUODEN PARAS PELI
Minecraft. Alfasta asti olen peliä pelannut, enkä koskaan ole siihen pettynyt. Toki välillä peli on jäänyt vähemmälle, mutta aina aika ajoin se on koukuttanut minut viikoiksi kerrallaan. Edellisessä tallennuksessani olen rakentanut linnan ja suhteellisen ison kylän, minkä pitäisi kertoa siitä, miten koukuttava ja aikaavievä peli Minecraft voi parhaimmillaan olla. Miinuksena se, että Mikrobitti ei tiedä pelistä peliarvostelunsa perusteella yhtään mitään.

EDITTIÄ: Paras räiskintäpeli vaihtui Uncharted 3:sta Dead Space 2:een.

Vuoden paras seikkailupeli
Vaikka Uncharted 3 oli yksi parhaista seikkailupeleistä jota tuli, tykkään kuitenkin enemmän seikkailupeleistä missä voi mennä vapaasti ja on paljon tehtävää, kuten Batman: Arkham City, mutta vaikka bättis on mahti peli se ei kuitenkaan tuntunut niin seikkailumaiselta kuin Dead Island. Dead Islandissa on paljon tehtävää ja tutkittavaa, siinä voi mennä vapaasti. Dead Island tarjosi myös miellyttävän ympäristön ja päätöntä meininkiä zombien kera! Mielestäni paras peli missä on zombeja mitä olen ikinä pelanut! Dead Island on yksi aliarvostetuimmista peleistä

Vuoden paras RPG
Tämä on helppo kategoria ja suosikki kategoriani, koska roolipelit ovat suosikki pelikategoriani. Vaikka roolipelejä tuli melkosen paljon, kuten Dragon Age 2, Dungeon Siege 3, Deus Ex: Human Revolution... Niin kuitenkin paras oli The Elder Scrolls V: Skyrim. Skyrimissä on kaikkea mitä roolipeliltä voi odottaa: Juoni joka tempaisi mukaan, grafiikka, joka mahdollisti upeat maisemat ja ympäristön, muutenkin tekniikka oli kohdallaan vaikka alussa tuntuikin siltä että se oli aika vaikeaa.

Vuoden paras räiskintäpeli
Bulletstorm
Bulletstorm ei ole vain pelkkä räiskintäpeli vaan räiskintäpeli, jossa on tyyliä ja meininkiä! Tosiaan Bulletstorm on jotain erilaista näiden perusräiskintöjen, kuten MW:n ja Battlefieldien oheella. Bulletstormissa ei tapeta vihollisia yksinkertaisella tavalla, vaan vihollisten tappaminen käy tyylillä ja monella eri tavalla! Juuri se teke pelistä hyvin viihdyttävän ja mukaansa tempaavan. Ympäristökin miellyttää ja grafiikka on jees! Peli olisi voinut kyllä olla pitempikin, mutta kuitenkin Bulletstorm on mahti peli!

Vuoden paras tasoloikkapeli
Tasoloikat eivät juuri puhuttele minua, mutta joitakin harvoja tulee joskus pelailtua. Mutta joo vuoden tasoloikaksi äänestän The Adventures Of Tintin: The Secret Of Unicorn,Tämä tinttipeli on lisenssipeli (elokuvasta, jota tosin itse ole vielä nähnyt), vaikkei mikään laatupeli olekkaan on se silti mukava ja helppo tasoloikkapeli, siinä on kiva tarina, ei niin erikoinen, mutta yllättävän hauska! Erinomainen valinta jollekin joka haluaa pelata välillä jotain muuta kuin räiskintä ja muita mätkintöjä!

Vuoden paras ladattava peli
Bastion on viihdyttävä ja upea, mutta Stacking teki isomman vaikutuksen minuun. Stacking on hauskan erilainen näiden räiskintäpelien ja muiden pelien oheella, nimittäin siinä mennään maatuskilla! Stacking on muutenkin huumorin ansiosta viihdyttävä ja saa vedet silmille sen ansiosta! Vaikka pituutta ei ollut kovin paljoa, se on kuitenkin hieman haasteellinen ja pitää oikein miettiä mitä tekee. Kerrassaan erikoinen ja hyvä tapaus!

Vuoden yllättäjä
Tämä oli vaikein kategoria minulle, koska moni peli yllätti minut, joko grafiikalla tai muulla seikalla, muttei mitään massiivisia reagointeja tuottanut, mutta Deus Ex: Human Revolution oli sellainen, joka oli yllättävä, koska en ole pelanut aikaisempia osia ollenkaan. Se on mukavan pituinen ja muutenkin se hiiviskely on yllättävän hauskaa (Ne, jossa saa yllättää vihollisen nurkan takaa tai muualta piilosta hyökkäämällä tai muulla tavalla on äärettömän hauskaa ja jännittäävää!).

Vuoden pettymys
Killzone 3
Killzone 3 ei vain temmannut mukaansa kuin kakkososa tempaisi! Ensinnäkin Killzone 3:ssa oli samat vihut kuin kakkososassa, ei vain jaksa samoja vihuja kukistaa... Killzone 3:ssa on myös suht sama meininki kuin kakkososassa, ympäristökään ei viehähtänyt. Killzone 3 ei vaan viehättänyt saman lailla kuin Killzone 2 viehätti...

Vuoden paras multiplattari
Batman: Arkham City, Ympäristönä kaupunki, jossa voi liidellä vapaasti miten haluaa, mikä on miellyttävää ja monipuolisia pulmia ja tehtäviä. Hahmot on mahtavia ja hauskoja ja mukava on pelata muullakin kuin Batmanilla, varsinkin Catwomanilla. Tämä on parempi kuin Arkham Asylum, vaikkakin sekin hyvä peli! :)

Vuoden paras PS3-peli
No se on kuulkaas Uncharted 3, se tarjoili ehdottomasti parasta antia PS3 eksluusivien puolella mitä tuli! Mahtava tarina ja juoni, peli tarjoili myös upeat maisemat. Historian humua peli tarjoili myös, mikä on jees juttu! Uncaharted-sarja on ollut mahtava ja ennen kaikkea viihdyttävä, myös yllättävä. Jälleen kerran taidonnäyte Naughty Dogilta!

Vuoden paras Xbox 360-peli
Gears Of War 3:sta en ole vielä pelanut ja ei oikein tullut mitään muutakaan erikoista, paitsi Halo: Combat Evolvet Anniversary, ihan halo-fanina tämä oli pakko ostos! :D Mutta tämä peli tuo nostalgian tunteet pintaan ja saa kokea pelin joka oli silloin xbox aikana varmasti yksi parhaista mitä sille koneelle on tullut! Iso plussa tulee siitä että pelissä voi "aikamatkata" 10 vuotta taaksepäin tai eteenpäin yhden napin taktiikalla eli voit pelata pelin alusta loppuun joko vanhoilla tai uusilla grafiikalla tai kesken pelin vaihtaa ne, miten itse tykkää! Mielestäni Halo: Combat Evolved Anniversary on paras uudelleenjulkaistu peli mitä koneille on tullut.

THE VUODEN PARAS PELI
Vaikka vuonna 2011 tuli monta kovaa nimeä, kuten Dragon Age 2, Uncharted 3, Deus Ex: Human Revolution ja vaikka mitä huippupelejä niin paras peli oli ehdottomasti The Elder Scrolls V: Skyrim! Skyrim on kyllä karkkia silmälle ja viihdyttävä! Lisää syitä miksi Skyrim on vuoden peli voit lukea kategoriasta: Vuoden paras RPG

Vuoden paras seikkailupeli
- Batman: Arkham City

"Why did Bruce's date go badly?"

"Because he has BAT breath!"

Hahaha! Eikö naurattanut? Ei ihme sillä tämä peli jos joku, vetää naaman vakavaksi.
Mistä aloittaisin? Upeasta grafiikasta, mykistävästä ääninäyttelystä vai mahtavasta pelattavuudesta. No pitemmittä puheitta, voin sen verran kertoa että jokainen edellä mainituista osa-alueista on hoidettu kunnialla. Mutta mitkä seikat teoksesta tekee siitä vuoden seikkailupelien, näyttäen samalla keskisormea Unchartedin ja Zeldan kaltaisille nimikkeille? Vastaus löytyy itse pelialuuesta, eli ns. "Arkham Citystä". Peliä pelatessa huomaa, että kaupunki on suunniteltu millintarkasti, jokaista koirankusista palopostia myöten.

Vuoden paras räiskintä-, ja offline moninpeli
- Call of Duty: Modern Warfare 3
(a.k.a ämwee 3, Call of Duty: Ties kuinka mones. Kuka niitää ees laskee?

SOAP KUOLEE!!!
Ainiin, edellä oli sitten spoileri. Sori..
Niin kuin edeltäjänsä (ja niin vitun moni muukin peli), Modern Warfare 3: n yksinpeli luottaa tauriinin katkuiseen ja hollywoodin "huippuelokuvia" apinoivaan toimintaan, jossa ei turhia suvantovaiheita tunneta.
No yksinpeli on mitä odottaa saatta, mutta entäs moninpeli? No onlinea en ole ehtinyt kokeilla, mutta pelistä löytyvä "uusi" Survial-pelitila onkin sitten paljon mielenkiintoisempi.
Pelimuodon ideana on yksinkertaisesti selviytyä mahdollisimman pitkään loputtomia vihollisaaltoja vastaan.
Vaikka idea onkin vanhempi kuin suurin osa kyseistä sarjaa pelaavista, se sai minut ja ystäväni puolelleen CoD-sarjalle ominaisen, sulavan pelattavuuden ansiosta. Sen pariin on helppo kokoontua, ja pelaamisen ohella keskustella kultturelleista ja tärkeistä aiheista, kuten presidentin vaaleista ja oman pelin koosta.

Vuoden pettymys
- L.A Noire

Vaikka L.A Noirelle on satanut kiitosta suunnasta, jos toisesta, oli se minun silmissäni suuri pettymys. On toki totta, että se esitteli maailmalle mullistavan Motion Scan teknologian, tarjosi tarkasti mallinnetun Los Angelesin virtuaalikaupungin ja mitä tärkeintä, osoitti sen että pelaavalle maailmalle kelpaa vähän vakavemmatkin pelit (etenkin jos tuotteen kannessa komeilee Rockstarin logo).
Mutta kaiken tuon makean suklaakuorutteen alta paljastuukin katkera nougatsydän.
Seikkailu- ja roolipeleissä nostan tarinan/tunnelman pelattavuuden yläpuolella. Sen takia en puutu itseääntoistaviin tehtäviin, enkä hieman kankeaan pelattavuuten, vaan ohitan ne olankohautuksella ja siirryn suoraan tarinaan. Tarina ei sytyttänyt. Siinä se. Se ei vaan toiminut mun kohdalla. Syyksi ilmoitan tylsän ja mitäänsanomattoman päähenkilön Cole Phelpsin. Mielenkiintoiset sivuhahmot ei pelasta mitään, jos päähenkilkönä toimii jonkin sortin munaton versio nykyisestä Mikki Hiirestä.

Paras Ajo- ja Käsikonsolipeli
- Mario Kart 7

Maailman nopein tasoloikka sankari ei olekkaan se, hienon comebackin tehnyt, sininen siili.
Ei kyseisen kunnian vie, rakkaan johtajamme ulkonäollä siunattu ikisuosikki - Mario.

Mario Kart on Mario Kart. Sitä se on ollut ensimmäisestä Mario Kartista lähtien, eikä mikään ole muuttunut. Tai onhan nyt pieniä uudistuksia aina silloin tällöin tullut, mutta sarjan peruspilarit on aina pysynyt samana. Ja miksipä ei olisi, sillä mitä hyvää muttamaan? Tämän on Nintendokin hoksannut aikoja sitten.

Paras RPG
-
The Elder Scrolls V: Skyrim

"I used to be an adventurer like you, but then I took arrow to the knee."
- "LoL".

Kaksi nörttiä keskustelee Skyrimin hienoudesta, ja vaikutuksista peliteollisuutteen

iz the best

Vuoden paras seikkailupeli

- Batman: Arkham city

Ehdottomasti yksi parhaimmista peleistä koko vuonna ja ehdottomasti paras Batman/lisenssi peli. Pelattavuutta oli paranneltu entisestään joka osa-alueella ja lähes kaikki Batman: AA laitteet ovat heti käytössä. Taistelu oli monipuolisempaa ja kaupungissa liikkuminen oli aivan makeaa. Tarinankin osalta Batman hoitaa hommansa hyvin, vaikkakin Hugo jää vähän taka-alle mainion Mark Hamilin jokerin takia.

Feels Batman!

Vuoden paras ladattava peli

- Bastion

Katselin Bastionia jo aikaisemmin ja manasin sitä että se tulisi vain XBLA, mutta onneksi se myös eksyi Steamiin. Todella upea ulkoasu, mukava kertoja ja hyvät kontrollit takaavat hyvän kokemuksen. Olin todella yllättynyt kuinka pitkä ja monipuolinen tämä peli oli. Aseita ja päivitettävää oli vaikka kuinka paljon, riittää siis varmasti toisellekkin pelikerralle.

The boy takes his trusty hammer and gives it a swing

Vuoden paras RPG

- ME2 (PS3 versio tuli tänävuonna)

Olenhan tämän jo kaksi kertaa aikaisemmin pelannut boxilla, nyt viimeinkin saatiin tämäkin PS3:lle. Mahtava tarina ja dialogi yhdistettynä kolmannen persoonan ammuskeluun ns. jedivoimilla....voisiko enempää haluta? Vielä kolmannellakin kerralla sitä kaluaa ihan kaikki ja koittelee kaikkea uutta, sai sitä myös koluta ne pelaamattomat DLC:t viimeinkin. Ei voi muutakuin arvostaa kuinka monella eri tyylillä tätä peliä voi pelata vielä uudestaan ja uudestaan.

Harmillisesti oma skyrimi jäi sinne lvl 10 tienoilla, josta täytyy jatkaa joku kaunis päivä.

One very specific man might be all that stand between humanity and the greatest threat of our excistence.....shepard!

Vuoden paras taistelupeli

- Mortal Kombat

Voi niitä aikoja kun pikku penskana mätkittiin toisilta päät irti MK3:ssa, sittemmin he pistivät pelin 3D muotoon jolloin kaikki pilattiin. Nyt onneksi he tajusivat että parasta on pitää peli 2D suunnassa kokoajan, turhat sivuttais askeleet pois ja mätkimään.

Pelistä löytyy todella paljon taistelijoita ja unlockattavaakin on enemmän kuin missään muussa taistelupelissä jota minä olen pelannut. Sama pätee myös pelimuotoihin, itselleni Tag team meininki on sitä parasta kolmen kaverin kanssa. Peli sopii hyvin aloittelijoille kuin myös hc pelaajillekkin.

FATALITY!

Vuoden paras yksinpeli

- LA Noire

Upea kasvoanimaatiot saivat pelaajien leuat loksahtamaan ja juoni piti otteessaan loppuun asti. Tällaisina aikoina jolloin ammuskelu pelit jyllää niin kyllä LA Noire on todella mukavaa vaihtelua kun pääpaino on tutkimisessa ja kuulusteluissa. Ammuskelua ja ajamista on jonkin verran, sekin toimii ihan hyvin. Onneksi kuitenkin pelin pääpaino on juonessa, tutkimisessa ja kuulusteluissa.

Jack: Jump cole, jump for it.
Cole: Bye!

Vuoden paras HD remake

- ICO Collection

Mikä oisi parempaa kuin pelata yksi parhaimmista ps2 peleistä HD tasoisena ja kunnollisella fps:llä. Shadow of the colossus ja ICO osaavat vieläkin yllättää tunnelmallaan. Vaikka gameplay nykytasolla on hieman kankeaa niin kyllä nuo jaksoi tahkota läpi. Vaikkakin kummassakin puhutaan aika vähän, niin silti pelaajille tarina välittyy tunnelman ja hahmojen elehtimisen kautta.

AAAaaaaaaoooaaaaooaaaoaaoaaaaaoooooooooo..... <-------- epic sounds

Vuoden pettymys

- Assassins Creed: Revelations

Ehdokkaina oli myös RAGE ja Uncharted 3. varmaan jompikumpi näistä oisi voittanut mutta onneksi vain lainasin nämä pelit (pelasin kyllä tylsyyksissäni ne läpi).

Vaikkakin peliin oli lisäilty uusia mekaniikoita kuten Tower defence minipeli, uusia itse rakennettavia pommeja ja koukku niin kyllä aikalailla kaikki muu oli jo samaa....kolmannen kerran. Olihan se juoni ja kaupunki vaihtunut tottakai, mutta kun muut mekaniikat ovat jo nähty kahdessa edellisessä pelissä niin kyllä alkaa maistuun puulta koko homma.Tarinassa kyllä saatiin kaikki päätökseen Ezion kohalla, mutta silti tarinakin jätti vähän kylmäksi Dezmondin kohalla. Toivottavasti AC3:ssa ovat uudistaneet näitä perusmekaniikoita.

Templar: Ezio why will you not surrender.
Ezio: I will never learn how.

Vuoden paras räiskintä

- Crysis 2

Yksinpelin puolella Crysis vyörytti älykkäitä vihollisia (ainakin verrattuna BF/MW3) pelaajan niskoihin, he osaavat käyttää ympäristöään hyväksi ja kiertää kunnolla selustaan. Onhan se äijää loikata talon katolta alas vihollisen päälle ja tönästä auto voltilla vihollisten niskaan. Grafiikkakin upean näköistä katseltavaa vaikka ei aivan BF3 tasolle pääse.

Multiplayer puolella ei ihan niin äijäillä kun kaikilla on samat puvut käytössä. Kuitenkin armorin ja stealthin vaihteleminen oikeaan aikaan samalla pitäen yllä tarvittavaa energia määrää on tärkeää, mikä luo mukavan dynamiikan peliin. Laitat armorin liian myöhään päälle niin kuolo korjaa tai jos ammut stealthista suoraan niin menetät kaiken energian etkä voi laittaa armoria päälle.

Be a weapon

Vuoden paras online peli

- MW3

Vaikkakin MW3 omaa raivoja raastavan lagin ilman täysiä pykäliä, niin kyllä sitä on vaan hauska pelata kun yhteydet toimii. Kaverin kanssa voi vääntää kymmeniä eri spec ops tehtäviä ja survivaleja kymmeniä kertoja läpi. Netissä voi yksin vääntää FFA tai Dominationia ja kavereiden kanssa SND ja Demolitionia. MW3 voi pelata monella eri tapaa ja unlockattavaakin löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

”We need Volk captured alive” *smashes Volk's car so it hits to a wall and after that pushes his car to do a flip and after that crashes the car on the wall.*

Vuoden paras PC peli

- BF3

Vuoden parhaimman näköinen peli ok:lla yksinpelillä ja laajalla moninpelillä. Kaikkea on paranneltu BC2:een verrattuna joka jo itsessään oli hyvä peli. Yksin voi viilettää TDM:ssä vaikkakin spawnit joskus suorastaan kusee. sitten taas omalla kaveriporukalla parasta on hyppiä tankin sisään ja vetää seinistä läpi. parasta kuitenkin on ampua hävittäjät alas Iglalla....ah FU MR.JET GUY!

*shoots a sniper with a bazooka*

EDIT:Lisään vielä :D

Vuoden paras 3rd person shooter

- Dead Space 2

Ei ehkä niin pelottava kuin ensimmäinen osa mutta silti hyvä jatko-osa. Vaihtelevat paikat, uusia aseita ja uusia vihollisia...siinä kun vielä on lisänä rautainen gameplay niin hyvää tuli. Monen monta kertaa sai olla paineissaan kun kuuluu vihollisen ääniä mutta ei ole täysin varma mistä se tulee kun huone on säkkipimeä...mahtavaa.

Isaac, make us whole

Vuoden yllättäjä

- Witcher 2

En oikein odottanut peliltä mitään suuria, mutta paljon se kyllä antoi. Jouheva reaalikaikainen taistelu oli haastava ja hauska. vaikka Witcher 2 ei mikään oblivion tai fallout 3 open world peli olekkaan niin kyllä se sai kaupungit ja paikat tuntumaan ns. realistisilta paikoilta. Juonikin oli hoidettu hyvin ja pelillä on monta eri tarina haaraa missä asiat menevät aivan toisin, joten on syytä pelata peli läpi toisenkin kerran.

Assassins of kings

Vuoden paras seikkailupeli:
Legend of Zelda: Skyward Sword
- Ehkä paras Zelda peli ikinä? Kaikki oli aivan fantastista!
Lähellä ykköspalkintoa oli myös Batman: Arkham City.

Vuoden paras ajopeli:
Mario Kart 7

Vuoden paras RPG:
Deus Ex: Human Revolution
- Kyllä tämän voi laskea rpg peliksi?

Vuoden paras räiskintäpeli:
Battlefield 3

Vuoden paras tasoloikkapeli:
Super Mario 3D Land

Vuoden paras online-moninpeli:
Battlefield 3

Vuoden paras ladattava peli:
From Dust

Vuoden yllättäjä:
Deus Ex: Human Revolution
- Kaikki asiat upposivat minuun.

Vuoden pettymys:
Killzone 3

Vuoden multiplattari:
Batman: Arkham City

Vuoden paras PS3-peli:
Uncharted 3: Drakes's Deception

Vuoden paras Wii-peli:
The Legend of Zelda: Skyward Sword

Vuoden paras käsikonsolipeli:
Super Mario 3D Land

THE VUODEN PARAS PELI:
Deus Ex: Human Revolution.
- Ehkä tiukin kysymys ikinä. Muita hyviä ehdokkaita olivat: Uncharted 3, Arkham City ja
Skyward Sword.

----------------------------------
Vuosi 2011, oli kyllä erittäin hyvä pelivuosi. Tuli paljon hyviä pelejä. Tätä listää oli erittäin vaikea & tuskallista tehdä.