Parhaat pelintekijät? / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Parhaat pelintekijät?

Aivan kuten otsikossa lukee, tänne on tarkoitus tuoda julki teidän mielestänne parhaat pelintekijät. Mukaan myös perustelut jottei mene pelkäksi luetteloksi, ei tätä silloin erkkikään jaksaisi lukea. Aiheen aloittajana otan sitten kunnian avata portin.

Epic Games - Kyseinen studio tehnyt mm. semmoiset pienet pelisarjat kuin Jack Jackrabbit, Unreal/Tournament ja Gears of Warit. Etenkin Jack Jackrabbit 1 & 2 sekä Unreal Tournament 2004 ovat kovaa kamaa vielä nykyäänkin ja kuuluvat lempipeleihini kautta aikojen.

Kojima Productions - Metal Gear Solid. Paras sarja ikinä ainakin meikäläiselle. Käsikirjoitus jokaisessa osassa on h*lvetin hyvällä mallilla ja mikä parasta, myös pelimekaniikka on antoisaa eikä pelaaja pidellä kädestä liikaa. Hienot hahmot ja tarinan kerronta kruunaavat kokonaisuuden. MGS3 on edelleen sarjan peleistä ehdoton suosikkini, mutta eipä MGS ja MGS2 kauaksi jää. MGS4 on sarjan heikoin.

Naughty Dog - Unchartedit, etenkin Uncharted 2. Muistan vieläkin kuinka sen silloin ennakkotilasin ja julkasupäivänä aloitin pelaamisen. Se "VVVOOOOUUUU" -hetki oli jotain ikimuistoista. Koko seikkailu oli niin hyvin toteutettu, että kun loppu tekstit skrollasivat, olin sanaton. Teki mieli itkeä onnesta. Myös alkuperäisille Crash Bandooteille rispektiä, olivat todella kova juttu lapsuudessani.

Rockstar Games - Suuren luokan GTA -ystävänä on Rockstarikin pakko nostaa esille. Myös Red Dead Redemption on pirun kova - ehkäpä jopa tämän konsolisukupolven paras peli. Nyt odottelenkin kuumeisesti jatkoa Red Deadille, jopa enemmän kuin itse GTA V:tä.

Ubisoft Montreal - Assassin's Creedit ja Splinter Cellit. Molemmat ovat omalla tavallaan hienoja sarjoja, etenkin AC joissa teema on aina kiehtonut ja samoin se salamurhaaja meininki avoimessa hiekkalaatikossa. Tämä tuokin tehtäviin mielenkiintoa kun miettii miten pääsisi hoitelemaan kohteen mahdollisimman vähin äänin.

Listaa kutistettu fiksummaksi.

Itse en nopsasti vastaavaa aihetta löytänyt, jos tämmönen jo on olemassa niin ei muuta kun ampukaa tämä bittiavaruuteen.

Bioware ei todellakaan kuulu tänne. Jokainen pelaamani BioWare peli on tylsä.
Esim. Mass Effect sarja = ei kunnon räiskintää eikä kunnon roolipeliäkään. Pelasin kolme 5 tuntia Mass Effect 1:stä ja ei sytyttänyt yhtään.

Mass Effect 2:sta ja 3:sta olen kokeillut ja katsonut vähän enemmänkin samanlaista höttöä kuin ensimmäinenkin. Star Wars ei ole koskaan kiinnostanut, joten ohitin ne. Dragon Age: Origins:ia pelasin 30 tuntia kunnes tylsä ympäristö ja huono taistelumekaaniikka tylsistytti minut. PS2:sella pelasin jotain MKD2-peliä ja aika surkeata huumoria siinä oli.

En tajua miten kaikki ylistävät BioWare:ia, luulen että nostalgian kyyneleet Baldur Gates:istä ovat saaneet kansan pelaamaan BioWare:n "pelejä".

Edit: Eihän tässä ketjussa ole mitään järkeä, kun melkein kaikki on sanottu. :/

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Bioware ei kuulu tänne. Melkein, jokainen heidän tekemä peli on tylsä. En tajua miten kaikki ylistävät BioWareia.

En tajua miten kukaan kehtaa kirjoittaa nettiin tälläistä paskaa... Kuinka korkea älykkyysosamäärä vaaditaan kunnon perusteluiden kirjoittamiseen?

Jos sitä nyt muutaman listaisi mitkä mieleen tulevat.

Insomniac

R&C-sarjalla kunnostautunut studio joka tunnetaan parhaiten värikkäästä ja melkoisen hauskasta huumorista ja tietenkin täysin älyvapaista aseista. Insomniacin pelit ovat yleensä todella hiottuja ja loppuun asti mietittyjä, mikä näkyykin juuri R&C-sarjassa melkoisen hyvin. Tässä muuten ensimmäinen studio mitä aikoinaan fanitin, eikä se ole mihinkään muuttunut. Myös Resistance-sarjasta osaan nauttia, vaikka ei se Insomnicin kunniakkaimpia hetkiä olekkaan.

Retro

Ah Retro, kuinka sinä oletkaan muikea. Ensin koko maailman kääntyy sinua vastaan, kun päätät raiskata kaiken Metroidiin liittyvän tekemällä siitä FPS:än. Toisin kävi, Metroid Primea pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista peleistä ja koko Prime-sarjaa myöskin melko korkeassa arvossa. Wiille taioitte DK:n touhukkaat uudet seikkailut, eikä olekkaan ihme, että Nintendon foorumeille ja sähköpostiin sataa päivittäin viestejä, joissa yhteistä on yksi kysymys:

"Mitä Retro oikein puuhailee?"

Rocksteady

RS otti lisenssiä kulkusista ja puristi kunnes käteen jäi vain kuiva rusina. Kaikki olivat (jos et ollut niin häpeä!) kuin puulla päähän löytyjä, kun AA paljastui yhdeksi viime vuosien kovimmista nimikkeistä. Tästä ei millään voisi enää parantaa, ajattelivat pelaajat, kunnes se rusina laitettiin ruuvipuristimeen ja RS murskasi jälleen lisenssipeleistä annettuja odotuksia AC:llä.

Nintendo

A) Mario, kautta aikain.
B) Zelda, kautta aikain.
C) Shigge, ajasta ikuisuuteen.

Nintendo taikoo aina vain uskomattomia kokemuksia televisioruutuihimme. Historian siivet havisevat merkittäviä pelejä ja viime vuosina olemme saaneet nauttia SMG-sarjasta ja SS:sta. Joskus ovat siis hyviä pelejä aina välillä tehneet.

Kojima Productions

Oma suosikki, nyt ja aina. En keksi mitään haukuttavaa Metal Gear Solideista kun tässä koitan jotain pohtia. Pelit ovat niin hiottuja ja eeppisen mahtavia, että oksat pois. Jokainen osa-alue toimii. Aivan sama vaikka maitopurkissa lukisi pienellä Kojima Productions, ostaisin välittömästi. Ja oma suosikki on MGS2.

Rocksteady

Muksu demonstroi fiilikseni kun b-man fanina sain AA:n pari päivää ennen julkkaria kätösiini. Ai jumalauta... olin täysin myyty. Ja mitä tapahtui AC:n kohdalla? Olin häkeltynyt. Enää en epäile tiimin taitoja pätkääkään ja toivon, että jatkavat Batmanillä vaikka luotan, että saisivat hevostenhoidostakin hienon pelin.

Muita hienoja pelintekijöitä on monia, mutta tässä ne kaksi parasta ja rakkainta. Toki on ikiluotettavat Naughty Dog, Rockstar Games, Ubisoft Montreal.

Platinum Games on ainakin tähän väliin pakko mainita. Poppoo vääntää uusia ja vähän erikoisempia nimikkeitä huikeata tahtia, aivan mahtavalla ammattitaidolla sekä tietysti rakkaudella, vaikkeivät pelit myynnillisesti juhlikaan. Pakko arvostaa ja sen myötä tukea firmaa ja sen pelejä julkaisevia yhtiöitä jatkossakin.

Platinum on ollut kaunis lahja pelaajille.

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Edit: Eihän tässä ketjussa ole mitään järkeä, kun melkein kaikki on sanottu. :/

Pointtihan ei ole siinä, että listataan kehittäjiä ja väännetään kättä sitten, että saadaan jokin universaalisti "oikea" lista. Tarkoitus on nostaa esiin kunkin omia mieltymyksiä ja siinä sivussa vähän keskustella valinnoista.

Jatkoa ajatellen siis vielä vinkkinä, että listat ovat tosiaan kunkin omia, joten niistä ei kannata vetää hernettä vahingossakaan nenään. Toki kehujakin antaessa perustelut on syytä muistaa.

-Riepu, moderaattori

CD Projekt RED
En ole vielä pelannut kuin ensimmäistä Witcheriä, mutta tämä firma ansaitsee kunniamaininnan esimerkillisestä tavasta kohdella asiakkaitaan. Ei DRM:ää, boksille huolella tehty "käännös" Witcher 2:sta, Witcher 2:n boksiversion lisäykset ilmaiseksi pc-pelaajille ja GOG.com, joka tarjoaa vanhoja pelejä päivitettynä uudella raudalla toimivaan kuntoon. Capcom, EA ja kumppanit voisivat ottaa mallia. Hyvä maine kantaa pitkälle.

Woah! Ompa vaikea kysymys, pelintekijöitä on pilvin pimein. Ja kaikki tekevät toinen toistaan upeampia pelejä. Yritys tehdä lista parhaista, on kunnianhimoinen, mutta niin sen täytyykin olla. Totta puhuakseni olen tuskin koskaan miettinyt minkään viestin kirjoittamista threadiin niin kauan kuin tämän (ellei lasketa leffa-arvosteluja muinaisessa mmpitissä.) Mistä sitä sitten lähtisi?

Konami

Konami voisi olla itselle se juttu. Pelasin vastikään Super Castlevanian, tai Castlevania 4 (kuten haluatte, itse olen aina pitänyt Super etuliitteistä), uudelleen läpi. Heti pelin käynnistäessäni, ruudulle ilmestyy Konamin logo. Lämpö täyttää sekä sydämmeni, että lyhyemmän raajani. Tiedän että täältä on tulossa kovaa shittiä, ja sen jälkeen pelasin sen pelin. Uskomatonta musiikkia, toimintaa, upeita kenttiä ja hauskoja vihuja. Upea mestariteos, joka edelleen hakee vertaistaan. "Best side scroller ever" sanoi joku tästä joskus. Yhdyn mielipiteeseen täysin kiistatta.

Retroilupuolelta myös Contra. Onnekkaasti omistin tämän jo noin kuuden vanhana veljeni kanssa. Tähän on sitten käytettyä tuhansia kultaisia tunteja. No ei ehkä ihan tuhansia. Pieni liioittelu on vain hyvästä. Peli on NES mittapuulla niin hyvää toimintaa kuin siitä tulee. 8 suunnan ammunta, kova vauhti, armottomat tasot ja julmat viholliset. Upeat grafiikat ja musiikit, sekä paikoin sadistinen vaikeustaso ovat nostaneet tämän klassikon varmasti jokaisen tietoisuuteen. Tunnustettava on, että lukuisista yrityksistä, ja jopa muutama aikuisiän yritys mukaan lukien, en ole vielä läpäissyt tätä kyseenomaista klassikkoa.

Sitten Silent Hillit, aikuisiällä en ole enään paljoa SH sarjaan koskenut, irtaannuttuani kauhupeleistä jossain vaiheessa. Mutta tähän liittyy sitäkin kultaisempia muistoja. Muunmuassa kuka muistaa koiramiehet? Varmaan kuumottavimpia paskiaisia koskaan pelissä. Niiden täysin makabeeri käytös sai yhdeksän vuotiaan nassikan aivan suunniltaan. Meillä oli nassina tapana pelailla tätä kaverini luona yökylässä, salaa yöllä. Koska olimme liian pieniä. Kaverillani taisi turahtaa kerran paska housuun, kun ikkuna narahti kesken jännittävän kohtauksen. Good times.

Ja sitten se Metal Gear. Vasta pelasin tämänkin, taas aivan tajunnanräjäyttävä paketti retroilijalle. Huomioitakoon nyt että pelasin MSX version, joka tuli HD collectionin kylkiäisinä. En ole aivan varma paljonko tällä on eroja alkuperäiseen MSX versioon, mutta ainakin sen pitäisi olla lähempänä sitä kuin NES versioiden. Älytöntä vakoojatoimintaa, joka piristävästi esittelee taistelun, karttelun arvoisena toimenpiteenä. Yleensä pyssyjen ruetessa paukkumaan, on Snake auttamattomasti alakynnessä. Pistoolin löytyessä voi aina kukistaa muutaman konnan, mutta kyllä se vyöry yleensä ennen pitkää pakottaa pelaajan pakenemaan, ja piiloutumaan. Kentät myös tulee opetella suurinpiirtein täsmälleen ulkoa. Kamerat, kaasukammiot ja sähkölattiat tuottavat päänvaivaa. Ynnä useiden muiden, joihin lukeutuvat hankalasti asetellut vartiat (Kojima varmasti nauttii tästä...), lukuisat lukitut ovet etc etc. Upea peli jota ei voi täydellisesti ymmärtää ennen kuin on sitä pelannut. Alusta aloittaminen kuollessa toki kasvatti minulle harmaita hiuksia kosolti.

Tämän verran Konamista tällä kertaa. Voisin omasta top-3 lafkoista tehdä tämmöiset yksittäiset vähän pitemmät postit tässä viikon kuluessa esim. En jaksa nyt kirjoittaa enempää, ja tämä tuli jo oksennettua ulos.

Silvio kuittaa, pitäkää mielenkiintoinen aihe elossa!

E: Luin postaukseni n. vuorokautta myöhemmin ja löysin kirjoitusvirheitä ynnä muita asia epäkohtia. Niitä saattaa olla edelleen, pahoitteluni. By the way, pidin myös uudesta Castlevaniasta, joskaan en ole aivan varma kuinka paljon Konamilla on tekemistä tämän kanssa. Uskoakseni aika paljon. En kuitenkaan viitsinyt sitä sisältää itse listaan.

Sucker Punch

Lapsena Sly Cooper oli paras pelisarja koko maailmassa. Ja on vieläkin, osittain. Taitavasti olivat ne pelit tehtyjä ja niitä jaksoi hakata myös läpinpeluun jälkeen. Tiedä häntä monta kertaa olen pelannut Sly Cooper 3:sen läpi... puhumattakaan Sly 2:sesta. Sitten alkoi InFamous, en välittänyt pask... anteeksi, pieruakaan koko pelistä. No, PSN sitten hakattiin ja welcome back paketista sitten latasin inFamousin. Kyllähän siinäkin ''oli sitä jotain'' Parkour oli isona roolina mikä oli meikäpojan ''harrastus''. (Totta puhuen en tehnyt mitään, katsoin videoita YouTubesta) InFamousta jaksoin myös hakata jonkin verran, myös läpinpeluun jälkeen. Tämä ranskalainen studio ansaitsee mielestäni paikan täällä..

Rocksteady

Aiemminkin mainittu, mainio RS on yllättänyt kaikki ja on ollut ''total mindfuck''. Arkham Asylum oli GOTY, ja en voinut pitää näppejäni erossa siitä. Kaikki oli niin... sulavaa ja hienoa. Combat System oli paras taistelusysteemi jonka olin koennut. Kuka tästä voisi enää parantaa? Rocksteady. Arkham City tuli syksyllä 2011 ja paransi AA:sta. The fuck is this?! Combat System oli monipuolisempi, ympäristö paljon isompi ja vapaampi jne... Rocksteady vain teki jotain niin uskomatonta ja todisti että parhaasta pelistä voi vielä saada vielä paremman pelin!

Rockstar

Rockstar on ehkä yksi tunnetuimmista pelifirmoista? GTA, Red Dead Redemption, Max Payne 3, L.A. Noire, Midnight Club... Pelit, jotka tulevat Rockstarilta ovat laatupelejä. Etenkin GTA on ollut lemppari jo pitkän ajan. GTA IV:tä jaksaa vieläkin pelata. Grafiikat ovat Rockstarilla aina olleet ajan tasalla, ellei hieman edelläkin. Yksi henkilökohtaisista lempistudioista itsellä,.

Remedy Entertainment

Max Payne 1&2, Alan Wake... Ensinnäkin, suomalainen pelistudio. Tämä tekee heidän peleistään 1x hienompia. Joka kerta kun kuulee että suomalainen peliala on saanut uuden pelin uunista ulos pitää se heti tsekata. ''Ohh, suomalainen peli!'' Remedyn pelit ovat hienoja kaikinpuolin. Suomen eliittiä, ehdottomasti! ESPOOLAISTA VOIMAA! (Asun Espoossa)

Eiköhän siinä ollut nyt kaikki, vaikka on taas tämä ''jokin unohtui, aivan varmasti'' fiilis. No, kyllähän sen voi tänne mukaan muokata jos jokin tosiaan unohtui.

Lainaus käyttäjältä Playboy

[b]Rocksteady[/b]

Aiemminkin mainittu, mainio RS on yllättänyt kaikki ja on ollut ''total mindfuck''. Arkham Asylum oli GOTY, ja en voinut pitää näppejäni erossa siitä. Kaikki oli niin... sulavaa ja hienoa. Combat System oli paras taistelusysteemi jonka olin koennut. Kuka tästä voisi enää parantaa? Rocksteady. Arkham City tuli syksyllä 2011 ja paransi AA:sta. The fuck is this?! Combat System oli monipuolisempi, ympäristö paljon isompi ja vapaampi jne... Rocksteady vain teki jotain niin uskomatonta ja todisti että parhaasta pelistä voi vielä saada vielä paremman pelin!
.

Yhtään peliä väheksymättä (AA, en ole vielä AC:eetä saanut hyppysiini), pidin siitä itsekkin, mietin miten yhden napin ja counterin taistelusysteemi on paras jonka olet kokenut? Mielestäni se oli paikoin puuduttavan tylsä, liian yksinkertainen ja monin paikoin aivan liian helppo. Toki tämä saattaa johtaa juonensa xboxin Ninja Gaidenista, jolla Itse opettelin tämän tyyppisten pelien pelaamisen. Nautin paljon enemmän combojen opettelusta, ja haastavista vihuista. Kuin käytännössä identisistä gooneista jotka rynnivät päälle pienissä joukoissa. Toki taistelu on erittäin näyttävää kun se sujuu, mutta esimerkiksi b-miehen ottaessa osumaa, mikään ei ole uskottavaa. Ja blurraus lähinnä ärsyttää kun putkea tulee päähän. Jos se on pitänyt tehdä, miksei sitä tehty kunnolla? Olisi annettu Läderlappenille kunnolla osumaa ja vakava rekyyli, ja näin luotu taistelusta oikeasti haastava.

Tosiaan pidin pelistä. Siitä ei lähdetä mihinkään, se oli mielestäni vain armotta liian helppo. Ja taistelusysteemi oli mielestäni yksitoikkoista jauhantaa. Sekä vimonen bossi oli ääretön pettymys.

E: Kirjoitusvirheitä jälleen. Sekä unohdin mainita että pelasin Hard vaikeustasolla.

Lainaus käyttäjältä Silvio Melamiina

Yhtään peliä väheksymättä (AA, en ole vielä AC:eetä saanut hyppysiini), pidin siitä itsekkin, mietin miten yhden napin ja counterin taistelusysteemi on paras jonka olet kokenut? Mielestäni se oli paikoin puuduttavan tylsä, liian yksinkertainen ja monin paikoin aivan liian helppo. Toki tämä saattaa johtaa juonensa xboxin Ninja Gaidenista, jolla Itse opettelin tämän tyyppisten pelien pelaamisen. Nautin paljon enemmän combojen opettelusta, ja haastavista vihuista. Kuin käytännössä identisistä gooneista jotka rynnivät päälle pienissä joukoissa. Toki taistelu on erittäin näyttävää kun se sujuu, mutta esimerkiksi b-miehen ottaessa osumaa, mikään ei ole uskottavaa. Ja blurraus lähinnä ärsyttää kun putkea tulee päähän. Jos se on pitänyt tehdä, miksei sitä tehty kunnolla? Olisi annettu Läderlappenille kunnolla osumaa ja vakava rekyyli, ja näin luotu taistelusta oikeasti haastava.

Tosiaan pidin pelistä. Siitä ei lähdetä mihinkään, se oli mielestäni vain armotta liian helppo. Ja taistelusysteemi oli mielestäni yksitoikkoista jauhantaa. Sekä vimonen bossi oli ääretön pettymys.

E: Kirjoitusvirheitä jälleen. Sekä unohdin mainita että pelasin Hard vaikeustasolla.

Nyt siis tarkoitan tätä miten Batman lentää vihollisesta toiseen ja tekee näitä ''combo takedowneja''. SE on se hienous. Ei millä napilla lyödään tai väistetään vaan se miten Batman liikkuu tuolla toisella puolella ruutua. Eka hypätään vihulaisen päälle, siitä toisen, ja siitä muitten kimppuun keräten comboja jotta pystyisi lopettamaan viholaiset hienosti.

Lainaus käyttäjältä Playboy

Nyt siis tarkoitan tätä miten Batman lentää vihollisesta toiseen ja tekee näitä ''combo takedowneja''. SE on se hienous. Ei millä napilla lyödään tai väistetään vaan se miten Batman liikkuu tuolla toisella puolella ruutua. Eka hypätään vihulaisen päälle, siitä toisen, ja siitä muitten kimppuun keräten comboja jotta pystyisi lopettamaan viholaiset hienosti.

Jatkettiinkin tätä keskustelua Offtopicissa, jos mielii lukea lopullisempia ajatteita.

Itselläni on vain yksi pelinkehittäjä firma, jonka teoksia meinaan seurata ja pelata loppuun asti.

Naughty Dog

It began with Crash Bandicoot. Jo ensimmäisellä pelillään Naughty Dog osasi koukuttaa minua ja varmisti että seuraava osa tulee ostettua. Crash Bandicootissa oli sitä jotain (joka ei ole mahdoton vaikeusaste), jonka vuoksi pelasin sen pariin kertaan läpi PS1:sellä, kerran lävitse PS3:lla ja samoin PSP:llä. Ja täysin sama pätee kahteen jatko-osaan (tosin vaikeusaste putosi). Crashin Tiimi Kisailua en koskaan omistanut PS1:sellä, mutta kaverin luona sitä pelattiin liiaksikin. Heti kun sen Storessa huomasin niin ostin PS3:lle kuitenkin. Ja sen jälkeen sitä on tullut PS3:lla ja PSP:llä hakattua jonkin verran, mutta yksin pelattaessa se ei pääse oikeuksiinsa. Mutta juuri Naughty Dogin viitoittama tie seuraaville Crash -kehittäjille sai minut ostamaan jokaisen tulevan Crash pelin. PS2:sen julkaisussa ilmestyi uusi ND:n peli, Jak & Daxter: The Precusor Legacy, joka tuli itselleni konsolin mukana, ja täten oli ensimmäinen PS2 pelini. Naapurin kanssa hakattiinkin sitä aka paaaljon, ja mm. kerättiin kaikki 1000 munaa (orbs). Ja nämä munathan olivat yksi syy jonka takia Jak 1:stä pelasin niin paljon. Vaikka olihan se helvetin loistava peli, tasoloikkaa, huumoria ja muuta sellasta loistavaa. Sitten tuli Jak 2: Renegade, joka muutti kaavaa aika jyrkästi, mutta oli silti erittäin hyvä peli, johon sihenkin vierähti useita kymmeniä tunteja. Sarjan luojan viimeinen osa Jak 3 paransi erittäin hyvästä loistavaan, ja loi unohtumattomia kohtauksia erinomaisen trilogian päätösosaan. Näitä hetkiä voi kokea uudelleen Jak HD Collectionissa. Mutta sitten vuodet vierivät ja omassa päässäni pyörikysymys "Mitä ND puuhaa?" PS3 tuli ja sen julkaisussa alkoi uusi NDn trilogia, Uncharted. Jo NaughtyDog logon nähtyäni minun oli pakko saada PS3, jotta pääsisin kokemaan lisää Naughty Dog -loistavuutta. Vuosia meni, ja vuonna 2010 sain PS3:ni, ja vähän ajan päästä sille Uncharted 2:sen, joka aluksi tuntui hyvälle pelille, mutta jossain puolessa välissä into lopahti ja peli päätyi hyllyyn. Päätinkuitenkin kokeilla Uncharted 1:stä, ja se iski todella kovaa. todellakin loistava peli! Uncharted 3:sen ostin heti julkaisussa ja se räjäytti potin kunnolla, parhaimpana ikinä pelaamanani pelinä. Siinä kaikki oli loistavaa, ja vain loistavaa. The Last of Us:ista en ollut ollenkaan kiinnostunut, mutta E3 trailerin jälkeen olin myyty. ND osaa yhä hommansa: koukuttaa minut.

Sopisiskos tänne tämmönen
(pitempää en jaksa nyt tehdä joku tietävämpi voi lisäillä)

Bethesda

on tehnyt:

mainion The Elderscrolls: sarjan joka on voittanut useasti vuoden paras peli palkintoja ja pitävät pelaajat tuoleissaan satoja tunteja

Fallout: pelisarjan josta on tullut kolmeosaa ja on voittanut myös useita palkintoja

Rage ja Rage HD ( iOS) Rage yritti muuttaa räiskintä pelejä ja sai siitä palkintoja kuten vuoden pelin

Wet: räiskintä jossa oli acrobaattisia liikkeitä ampumiseen

Brink: peli jossa yhdistettiin yksinpeli moninpeliin

Legendaariset Doom ja Quake: määrittivät räiskinnän

Ideanani ei ollut tehdä kokonaista selitys Bethesdasta vaan muistuttaa teitä tästä.

E: katoin skyrimin jälkeen loput bethesdan sivuilta enkä sitä enempää sitten miettinyt, mutta parempi näin nyt tuli ainakin enemmän kuin yksi tekijä tänne

Lainaus käyttäjältä nikke328+

Sopisiskos tänne tämmönen
(pitempää en jaksa nyt tehdä joku tietävämpi voi lisäillä)

[b]Bethesda[/b]

Nyt menee kyllä kehittäjät vähän sekaisin sinulla. :)

Ragen tosiaan on tuottanut Bethesda, mutta se teki Doomista ja Quakesta todellakin tuttu iD Software, eli Bethesda toimi vain massimiehenä. Fallout: New Vegasin, kuten alkuperäiset kaksi Fallouttia kehitti Obsidian Bethesdan kehittäessä itse vain kolmannen osan. Eli noista luettelemista peleistäsi antaisin suuren kiitoksen myös muille lafkoille. Toki tuottajakin on tärkeässä asemassa, mutta kehittäjiä tähän ketjuun on tarkoitus lisäillä. ;)

Täältä löytyy lisätietoa Bethesdan saavutuksista.

Edit. Faster than mr. banhammer and mr. milkshake

edit 2.

Lainaus käyttäjältä Milkshake+

Lainaus käyttäjältä Airus+Fallout: New Vegasin, kuten alkuperäiset kaksi Fallouttia kehitti Obsidian
Alkuperäisen kaksikon kehitti kyllä Black Isle Studios, jonka tuhkasta nousi felix ketsupin tavoin Obsidian Entertaiment.

Näinhän se on. Samoja tyyppejä mukana eniveis ainakin osa. Meikä ei pahemmin Bethesdan pelejä ole pelannut lukuunottamatta Skyrimiä, joten ihmekös tuo.

Bethesdalla ei kyllä ole ollut tekemistä Doomin ja Quaken kanssa ennen kuin id Software päätyi Bethesdan emoyhtiö Zenimaxin omistukseen kolme vuotta sitten.

Varsinaisesti yhtiön kehityspuoli ei myöskään ole tehnyt mainitsemista peleistä valtaosaa. Bethesda on toki julkaissut pääosan niistäkin, mikä on tietysti tärkeä rooli kyllä sekin!

Mainitaas tähän väliin myös sellainen poppoo kuin Intelligent Systems. Hepuilla tuntuu olevan vähän väliä miljoona rautaa tulessa, mutta silti tiimin historia ja toki uudemmatkin pelit kertovat joukon osaamisesta. Nintendon luottostudiohan on kehittänyt niin Advance Warseja, Fire Emblemeitä, Paper Marioita, WarioWareita ja toki monia vähän pienoisempiakin nimikkeitä.

Lainaus käyttäjältä nikke328+

Sopisiskos tänne tämmönen
(pitempää en jaksa nyt tehdä joku tietävämpi voi lisäillä)

Bethesda

on tehnyt:

mainion The Elderscrolls: sarjan joka on voittanut useasti vuoden paras peli palkintoja ja pitävät pelaajat tuoleissaan satoja tunteja

Totta, Bethesda on tenhnyt mainion The Elder Scrolls-sarjan ja sarjan pelit ovat voittaneet useita vuoden pelipalkintoja.

Lainaus käyttäjältä nikke328+

Fallout: pelisarjan josta on tullut kolmeosaa ja on voittanut myös useita palkintoja

Itse asiassa Fallout sarjaa on julkaistu neljä osaa (plus kaksi Spin-offia), joista Bethesda on tehnyt vain kolmannen osan.

Lainaus käyttäjältä nikke328+

Rage ja Rage HD ( iOS) Rage yritti muuttaa räiskintä pelejä ja sai siitä palkintoja kuten vuoden pelin

Legendaariset Doom ja Quake: määrittivät räiskinnän

Ragen, Doomin ja Quaken on luonnut Id Software, Uskoisin kaikkien pelaajien tuntevan kyseisen firman. Rage Hd tekijöitä en tiedä, enkä välitäkkään tietää.

Lainaus käyttäjältä nikke328+

Wet: räiskintä jossa oli acrobaattisia liikkeitä ampumiseen

Pelin kehittäjänä toimi Behaviour Interactive, ei Bethesda. Melko keskinkertainen teos sitäpaitsi.

Lainaus käyttäjältä nikke328+

Brink

Brinkin kehitti Splash Damage, studio Enemy Territory-moninpelin takaa.

Edit.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Fallout: New Vegasin, kuten alkuperäiset kaksi Fallouttia kehitti Obsidian

Alkuperäisen kaksikon kehitti kyllä Black Isle Studios, jonka tuhkasta nousi felix ketsupin tavoin Obsidian Entertaiment.

Nyt kun tuli kerran puheeksi, niin pakkohan se on paremmin ottaa esiin, eli:

id Software
Edes Square ja sen jälkeiset lisänimet (-soft, -enix) ei ole yltänyt aivan samalle tasolle rakkaudessa. IDillä on siis suuri paikka sydämmessäni, kiitos menekin tässä sellaisille nimikkeille kuin Quake(1), Doom (1 ja 2), Wolfenstein 3d, Heretic ja Commander Keen -pelisarja. Muutamia poikkeuksia on tosin tullut vastaan idilläkin, joista en ole pitänyt..esimerkiksi Quake 3. Pidin myös todella paljon tuosta paljon mielipiteitä jakaavasta Ragesta, mikä myöskin oli omasta mielestäni jopa vuoden 2011 paras räiskintäpeli. Nyt odotankin tuota Doom 3:n BFG editionia sekä tietenkin myös jatkoa kyseiselle sarjalle.

Remedy
Rakkaus Remedyä kohtaan alkoi joskus penskana Death Rallya pelatessa. Edelleenkin tuo kyseinen alkuperäinen versio jaksaa innostuttaa todella paljon. Jostain syystä ensimmäiset Max Paynet ovat jääneet pahasti väliin, mutta tämän virheen kyllä korjaan joskus. Alan Wakea olen taas päässyt pelaamaankin, ja omistampa pelistä jopa Collector's Editionin PC:lle. Läpäisty kyseinen peli, ja olihan se hyvä peli myöskin.

Square-soft/-enix
Suurin syy tähän on oma pitkäaikainen suosikkipelisarja eli Final Fantasy. Myös Kingdom Heartsin "pääsarjalla" on suuri syy mainintaan. FF Versusta ja etenkin Kingdom Hearts 3:sta on tullut odoteltua todella kauan.

Nintendo, Rare, Retro ja Bioware. Tässä neljä kovaa, jotka eivät välttämättä enempää perusteluja kaipaa. Sen sijaan haluaisin nostaa esille seuraavan kaksikon, joita ei vielä ole täällä sen suuremmin mainostettu.

Bungie

Halo 3 oli aikoinaan ensimmäinen ostokseni Xbox 360:lle, ja samalla se mullisti käsitykseni konsolien verkkopelistä. Sarjasta muodostui minulle välittömästi hyvin rakas, ja Bungien kätten työtä on ollut ilo seurata vuosien ajan. Firma todellakin omistautui Halo-sarjan kehittämiselle ja kuunteli fanejaan esimerkillisen aktiivisesti. Nyt kaipaan vain lisää tietoa studion tulevista projekteista. Mitä tahansa onkaan luvassa, odotan mielenkiinnolla.

Ready at Dawn

Ready at Dawn ei ole niin tunnettu studio kuin sen kuuluisi olla. Yhtiön perustajista löytyy entisiä Naughty Dogin ja Blizzardin työntekijöitä, mikä osaltaan selittää firman pelien korkean laadun. Ready at Dawn on vastuussa PSP:n upeasta Daxter -tasoloikasta sekä kahdesta God of Warista. Kaikki kolme lukeutuvat Sonyn taskukonsolin parhaimmistoon. Lisäksi RaD käänsi Okamin onnistuneesti Wiille, ja on parhaillaan kehittelemässä AAA-luokan toimintaseikkailua seuraavan sukupolven konsolille... Olen luottavainen Ready at Dawnin kykyihin.

Kojima Productions
No, Metal Gear Solidit. 1 ja 3 osat olen jo pelannut läpi, ja molemmat ovat olleet mahtavia. MGS2 nyt työn alla ja on vakuuttanut minut jo parilla ekalla välinäytöksellä. Näinnä peleissä on tarinankerronta ja itse tarina ihan eri luokkaa kuin muissa pelaamissani peleissä. 3 on ollut paras tähän mennessä.

Squaresoft/Square-Enix
Final Fantasyjen ja Kingdom Heartsien takana oleva firma. Final Fantasyihin ei ole tullut vielä perehdyttyä XIII:tä enempää, mutta tarkoitus on. Kingdom Heartseja onkin sitten tullut pelattua hieman enemmänkin. Taas kerran, näissä peleissä on hyvä tarina, ja moitittavaa omasta mielestä on, että peleissä on liikaa Disney-räpellystä.

Rockstar
Rockstar tunnetaan parhaiten GTA-pelien luojana. On he myös pari muutakin peliä tehneet esim. Bully (Canis Canem Edit ainakin PS2:sella täälläpäin) ja Red Dead Redemption. Tykkään näitten pelien vapaudesta ja siitä että niistä löytyy aina tekemistä. GTA San Andreas on minun mielestäni paras GTA, siitä pelin teemasta huolimatta. Bully on myös yksi suosikkipeleistäni.

Hieman päivitystä viimekertaiseen josta onkin jo tovi aikaa.

Nintendo EAD
Tarvitseeko paljoa perusteluja? Lähestulkoon täydellinen track record ja yksittäistä parasta peliä on lähes mahdoton nimetä, parhaimmistoon kuitenkin kuuluvat Ocarina of Time sekä Super Mario Galaxy 2. Omissa genreissään täysin suvereeneja ja hyvin ajan hammasta kestäviä teoksia.

Valve
Half-Lifet ovat edelleen parhaita yksinpelattavia FPS -pelejä mitä on koskaan tehty. Maisemissa on vaihtelua, on mestojen tutkimista sekä vihujen listimistä. Tarinankerronta käy reaaliajassa eikä irrallisia cutscenejä ole. Gordon Freeman ja sorkkis ne vaan yhteen sopii. Eikä track record suinkaan jää vain Half-Lifeihin vaan päälle kun lyödään mainiot cooppi mättö Left 4 Deadit sekä nettipelien parhaimmistoon kuuluva CS sekä TF2 niin johan on älyttömän kova lineuppi. Kuumeisesti tässä on odoteltu HL3:A sekä L4D3:a.

Kojima Productions
Vaikka Kojima lähtikin Konamilta, niin Kojima Productionsin paikka tulee aina säilymään sydämessä Metal Gear Solid -sarjan ansiosta, kaikki sarjan osat ovat täyttä timangia eivätkä petä millään osa-alueella, ei edes parjattu MGS V. Edelleen lemppariosa on MGS3 jossa palaset vain loksahtivat täydellisen hyvin kohdalleen.

From Software
Kyseinen firmahan nousi parrasvaloihin Souls -sarjan myötä eikä suotta. Brutaali vaikeustaso joka muistuttaa NES -aikoja. Kovasta vaikeustasosta huolimatta pelaaja kuolee pääosin omiin mokiin ja pelissä täytyy opiskella miten mitäkin vihua vastaan taistelee. Hyvin koukuttavaa ja hyvin harvoin raivostuttavaa ja ennenkaikkea hyvin palkitsevaa kun vihdoin ja viimein peittoaa bossin monen monen yrityksen jälkeen. Ehkäpä parhaita ARPG -pelejä mitä markkinoilta löytyy, mielenkiinnolla odotan firman tulevia projekteja, tietysti Demons Soulsin ottaisin mielelläni remasteroituna ja ongelmat korjattuna. Klassikko on klassikko.

Honorable Mentions: Bioware, CD Project Red, Naughty Dog, Rockstar Games

No on se nyt kumma, ettei Blizzardia tunnu kukaan arvostavan korkealle, vaikka toki tähän ketjuun ei ole vuosikausiin mitään postailtu ja sinä aikana Blizzard on todennäköisesti onnistunut uusia faneja kerämään Hearthstonen ja Overwatchin avulla.

Toki firmalla on tuntunut viime vuodet olevan hiaman pallo hiaman hukassa World of Warcraftin kanssa, Heroes of the Storm ei oikein koskaan noussut suureksi hitiksi, eikä sovi unohtaa Diablo III:n alku-aikojen ongelmia, mutta Blizzard on jokatapauksessa yksi niistä harvoista studioista, jotka onnistuvat iskemään lähes kerta toisensa jälkeen julkaisemaan erittäin laadukkaita pelejä ja Hearthstonen ja Overwatchin myötä ovat osoittaneet pystyvänsä myös pystyvänsä "uudistumaan" ja tarjoamaan aiemmasta teoksistaan poikkeavia pelejä. Ja vaikka World of Warcraftin suosio onkin romahtanut niistä parhaista päivistä, niin kuitenkin lähes 12 vuoden jälkeen kyseessä on vieläkin se suosituin MMO, kunnioitettava saavutus sekin.

Valvea, Biowarea, Bethesda Game Studiosia ja CD Project Redia arvostan myös korkealle. Bungie kuului aikoinaan myös tälle listalle, mutta ei valitettavasti ole enää se sama firma, joka Halot tehtaili =(

Itse en pysty luettelemaan "parhaita", mutta muutaman erinomaisen kyllä kuten Alexey Pajitnov ja Bay 12 Games.

Uusista kehittäjistä vaikutuksen on tehnyt CIG. Alpha-versiot ja heidän tapansa kehittää peliä on vakuuttanut täysin - pistää isot kehittäjät auttamatta näyttämään hitailta, kömpelöiltä ja vanhanaikaisilta.

2016 Gamescom Alpha 3.0 Demo: https://www.youtube.com/watch?v=3l-epO6oUHE
Around The Verse 3.5 - UK: https://www.youtube.com/watch?v=vvUBEYD6ik0