Minecraft / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Minecraft

Minecraft on yksi pc:n suosituimmista hiekkalaatikkopeleistä. Kehittäjänä toimii Mojang, mutta itse pelin luonut henkilö on Markus Persson aka Notch. Minecraft ei ole kallis (15€ nyt julkaisun jälkeen 20€) Minecraft on tulossa myös Xbox 360-konsolille joulun paikkeilla. Tämä palsta käsittelee kaikkea peliin liittyvää ja omiakin kokemuksia Minecraftiassa voi kertoa.

Milloin Minecraft tulee boxille?

Ei viel julkasupäivää mut tuskin ihan vähään aikaan.

Milloinkohan mahtaa Minecrafti ilmestyä muillekin Androideille kuin Xperia Playlle? Kun sitähän myöhästettiin bugien takia... :)

Ei taida mun ZTE Blade pyörittää : D. Voisin kuvitella, että aika kömpelö pelailla ilman niitä Xperian kontrolleja.

Minecraftin mobiiliversio myös muille Android-kännyköille piti tulla jo viime viikon torstaina (29.9.11), mutta viivästyi bugin takia. Itse en ole vielä mitään uutta julkistusta huomannut uuteen julkaisupäivään liittyen.

X360-versio pitäisi tulla vielä tämän vuoden puolella.

Sen verran täytyy lisätä, että tuo Android-versio on käsittääkseni vain porttaus MC-classicista, eli mukana ei ole craftausta, vihollisia tai mitää muitakaan "oikean" Minecraftin hienouksia. Omasta mielestäni pc on ainoa oikea alusta tämän pelaamiseen modien, texture packien ja custom servereiden takia.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Sen verran täytyy lisätä, että tuo Android-versio on käsittääkseni vain porttaus MC-classicista, eli mukana ei ole craftausta, vihollisia tai mitää muitakaan "oikean" Minecraftin hienouksia. Omasta mielestäni pc on ainoa oikea alusta tämän pelaamiseen modien, texture packien ja custom servereiden takia.

Totta puhut. Olihan Minecraft Classicin remasterointi Android-puhelimille erittäin hyvä idea, sillä tämä konsepti toimii, mutta tavallinen Minecraft Xboxille? Ehh...

Olen tosin kuullut, että pelin nimi ei edes tule olemaan Minecraft, sillä Notch itse haluaa pitää Minecraftin PC-version uniikkina kokemuksena, jota mikään konsoli tai toinen peli voi tarjota. Onko kukaan täällä pelannut Fortress Craftia? Aivan niin...

Minecraft PC:llä on -- ja tulee aina olemaan -- paras Minecraft kahdesta syystä, ja ne ovat pelattavuus, ja yhteisö. Minecraftilla on varmasti pelialan paras modifikaation tukeminen itse pelin tekijältä, ja parhaat modit. MC:hen saa myös loistavia tehtäviin perustuvia karttoja, jotka vaihtelevat aina selviytymisestä keskellä laavamerta parkourin harrastamiseen Mirror's Edge-tyylisessä miljöössä. Myös pelin vaihtelevat texture packit tuovat peliin loistavaa näköä.

Minecraftiin lisätään kokoaika jotain uutta. Sais Notch vähä rauhottua :|

No Marraskuussa pitäs tulla MC ''kokoversio'' eli sen jälkeen päivitetään muttei niin usein. Android ohjaus saattaa olla melko vaike

Ja siis ton launchin (11.11.11) jälkeen ei tule enää ilmaiseksi kuin pieniä päivityksiä, bugifixejä jne. Kaikki isommat updatet tulee käsittääkseni olemaan maksullisia expansioneita. Kaikki alpha-vaiheessa ostaneet tietty saavat nämä expansionit ja kaiken muunkin contentin ilmaiseksi niinkuin Notch silloin lupasi, mutta muut joutuvat maksamaan.

Joutuvatko myös betan ostajat maksamaan?

Jep, tarjous oli voimassa vain alpha-aikana (joka päättyi viime joulun tienoilla jossen ihan väärin muista).

Accounts created after the Beta release will still get the full game release, but they might have to pay extra for future updates and expansions. Accounts created before Beta will get all future updates free, including post-release, as Notch has promised.

Jos omistatte enchantment tablen 1.9 pre-release 3:ssa älkää yrittäkö tuhota sitä, se tuhoutuu yhdestä iskusta eikä anna itseään takaisin eli menetät 4 obsidiania ja 2 timanttia. IRCNetissä kannattaa tulla #minecraft -kanavalle jos haluaa keskustella suomeksi pelistä, meitä on noin 30:tä käyttäjää siellä joista osa on ulkomaalaisia mutta suurin osa suomalaisia. :)

Laittakkaas sitten myös servujen ip osoitteita (mieluiten omien servujen haluan nähdä kuinka luovia pelaajan Cräftääjät ovat) Ja viestejä saa lisätä useamminkin ei ole mitään rajaa, kunhan ei spammi. Palstan ylläpitäjänä haluasin mahdollisimman paljon mielipiteitä ja muuta asiaa.

IMAGE(http://media.pcgamer.com/files/2011/10/Minecraft-DRAGON-thumbnail1.jpg)

Pääsisikö joskus ratsastamaan tuollaisella? No, ainakin Minecraftiin olisi ilmeisesti uutena mobina tulossa juuri lohikäärmeitä, mikä kyllä kuulostaa aika hemmetin siistiltä jutulta. Pääsisi niillä ratsastamaan tai ei.

Linkki uutiseen

Minecraft on kyllä varmaan paras peli, mitä olen pc:llä pelannut viimeiseen kymmeneen vuoteen. Ainakin lajityyppinsä ehdoton ykkönen. Missään muussa pelissä en ole tuntenut samanlaista koukkua rakentamiseen ja rajatonta vapautta, jonka Minecraft antaa. Myös sisällön määrä on ihan tajuton, kun katsoo noita videoita sadoista tai jopa tuhansista modeista peliin. Sitten siihen päälle vielä peruspeli, joka sekin antaa tekemistä rajattomasti.

Yksin peliä on tosiaan vähän tylsä pelata, koska savet eivät kait tallennu pilveen eikä voi jatkaa toisella koneella omia rakennelmia. Lisäksi puuttuvat muut pelaajat ja heidän luonnoksensa. Olisi siis kiva, jos muut Minecraftaajat laittaisivat servereitä tänne, joilla pelaavat ja omia suosituksiaan. Pelaajallakin oli puolisen vuotta sitten oma serveri ja joku voi sellaisen uudestaankin perustaa, jos kysyntää löytyy. Itse pelailen vähän sekalaisesti ja enpä nyt oikein mitään oikeasti suurta ole saanut aikaiseksi.

Minecraft - Pocket Edition löytyy nyt Android Marketista! Linkin takaa löytyy myös maksuton demoversio.

Linkki

Sain itse kokeiltua hetken aikaa ennen kuin kaatui ja tuntui toimivan ihan kohtalaisesti, vaikka onkin vasta Alpha-versio. Kännykkänä toimi HTC Desire HD ja demo-versio pelistä.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Yksin peliä on tosiaan vähän tylsä pelata, koska savet eivät kait tallennu pilveen eikä voi jatkaa toisella koneella omia rakennelmia.

Tähänkin löytyy kyllä mahdollisuus, että miten saa kaikilla omilla koneilla pysymään tallennukset ns. pilvessä. Mutta ei ole kuitenkaan niin kätevä esim. tilanteissa jos on jossain muualla käymässä ja pitäisi sieltä jatkaa pelaamista.

Minecraft Wiki - Saving to cloud

Itse pelaan pääsääntöisesti työpaikan serverillä ja kannettavalla pidän yksinpelin rakennelmia aina mukana.

Kiitos linkistä detonator! Toimii minullakin. Ja jos sitä serveriä halutaan niin voihan sellsen tehdä itse. Pyydetään joku toimituksen cräftääjä mukaan ja laitetaan 24/7 servu pystyyn. Ei hullumpi ajatus, eihän?

Elikkäs onhan se Minecraft loistopeli! On tullut tässä viimeiset 4-kuukautta väännettyä kahden kaverin kanssa omaa multiplayer servua. Modeja on myös tullut ladattua ihan kohtuu määrä, mutta ei liikaa koska pelkäämme että serveri kaatuu. Yksi lempi modeista on ehdottamasti Buildcraft joka on niin massiivinen!

Nyt onkin tovereitten kanssa tullut pelattua 1.9 esijulkaisua. Enchantteria en vielkään ymmärrä, ja Strongholdin mystiset portaalit ihmetyttävät vielä. Villagerit ovat taas semi-outoja, ja tyhmän näköisiä. Vauvaeläimet ja uudet levyt ovat kiva lisäys. Sinevaltakuntia en ole löytänyt ja potioneja olisi tänään tarkoitus valmistaa.

Enchantteeiin voit laittaa esimerkisi miekkasi ja kun oikeassa reunassa näkyy numeroiya painat jotain niistä saat enchanted swordin joka on tehokkaampi, yleensä.

Lohikäärmeet voisivat kyllä näyttää vielä hieman eeppisemmiltä, mutta kai tuo vähän simplifioitu ulkoasu sopii paremmin Minecraftin teemaan.

Lainaus käyttäjältä boocha

Ja siis ton launchin (11.11.11) jälkeen ei tule enää ilmaiseksi kuin pieniä päivityksiä, bugifixejä jne. Kaikki isommat updatet tulee käsittääkseni olemaan maksullisia expansioneita. Kaikki alpha-vaiheessa ostaneet tietty saavat nämä expansionit ja kaiken muunkin contentin ilmaiseksi niinkuin Notch silloin lupasi, mutta muut joutuvat maksamaan.

Toivottavasti eivät silti jätä peruspeliä aivan oman onnensa nojaan jos noita lisäosia alkavat peliin lisäilemään. Saa nähdä minkälaista sisältöä ja mihin hintaan tulevat tarjoamaan.

Bisneksen tielle saattaa kyllä tulla aika pahasti nuo modit, jotka ovat paikoitellen yllättävänkin laadukkaita.

Undentified. Pois noi dlc-paketit notch! Tää on minecraft ei cod.

Notch ja kumppanit saisivat käyttää enemmän aikaa optimointiin ja vähemmän uusiin ominaisuuksiin, kun varsinainen julkaisu alkaa olla lähellä. Omalla konevanhuksella (CoreDuo 2Ghz, Radeon X1600, 2gb ram) jokainen päivitys on heikentänyt ruudunpäivitystä, viimeisimmän pudottaessa sen +-10 frameen. Tiedän, että koneeni on hidas, mutta edes kohtalaisella optimoinnilla ei pitäisi olla mitään ongelmia saada yli 60fps ruudunpäivitystä maksimiasetuksilla. Mutta miksi tuhlata aikaa optimointiin, kun uudehkot koneet jaksavat renderöidä jokaisen kameran edessä olevan palikan jokaisen sivun huolimatta siitä, että 99% edessä on vuorenseinämä...

Ongelma on tossa Javassa, sitä kun ei oo oikein tarkoitettu mihkään vaativiin 3D-peleihin. Helppo koodata, mutta miinuspuolella suhteellisen raskasta.

Lainaus käyttäjältä boocha

Ongelma on tossa Javassa, sitä kun ei oo oikein tarkoitettu mihkään vaativiin 3D-peleihin. Helppo koodata, mutta miinuspuolella suhteellisen raskasta.

Eiköhän Javaakin voi puukottaa, jos sen ottaa asiakseen. Onhan se niin, että tänäpäivänä on turha odottaa huomiota yli 5 vuotta vanhoille komponenteille. Totta kai indie-devaajilla on pulaa miestyötunneista muutenkin, mutta on silti tympeää, että jouluna loistavasti pyörinyt peli muuttuu päivitys päivitykseltä pelikelvottomaksi...

No tietty, mut ei mikään paras mahdollinen vaihtoehto jos haluaa kevyen pelin.

Voiko Minecraftin ostaa mitenkään Visa Debitillä. Kun nettiostoksiin on yleensä vaadittu luottokortti, mutta siellä Minecraftin Buy-osio lukee vain Visa. Onko tietoa tai kokemusta, kenelläkään?

On alkanut tosissaan kiinnostamaan tämä peli ja kysyisinkin, että kannattaako ostaa tuo beta nyt kun sen saa halvemmalla vai kannattaako odottaa hieman kalliimpaa koko versiota pelistä?

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok+

On alkanut tosissaan kiinnostamaan tämä peli ja kysyisinkin, että kannattaako ostaa tuo beta nyt kun sen saa halvemmalla vai kannattaako odottaa hieman kalliimpaa koko versiota pelistä?

En itse näe mitään syytä odottaa, kun tuon saa vielä 5 euroa halvemmalla. Tietääkseni betan ostajat eivät saa tulevia isompia päivityksia/lisäosia yms. ilmaiseksi niin kuin alphan ostajat, joten siinä mielessä ei ole oikein väliä milloin ostat. (Kunhan ostat, sillä pitäähän sitä indiepelinkehitystä aina tukea ;))

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Voiko Minecraftin ostaa mitenkään Visa Debitillä. Kun nettiostoksiin on yleensä vaadittu luottokortti, mutta siellä Minecraftin Buy-osio lukee vain Visa. Onko tietoa tai kokemusta, kenelläkään?

Kannattaa tutustua tuohon paypalliin, sitä kautta monesta paikasta saa ostoksia tehtyä aika mutkattomasti ja mikäli ei korttia saa suoraan toimimaan niin voi käyttää ihan perinteistä verkkomaksua ja viitenumeroa paypal tilille rahaa siirtäessä.

Olettekos kokeillut jo Minecraftin koko versiota? Itse kokeilen yöllä ja kyllä Notch osaa yllättää. Niin paljon kaikkea uutta että sitä ei edes saa millään yhteen tekstiin. Yksi asia ottaa päähään nimittäen se että Minecraftista tuli helvetisti raskaampi. Ehkä kaksi suurinta uudistusta oli että eläimet voivat tehdän poikasia ja The End joka on todella mielenkiintoinen paikka, kun siellä on todella paljon Endermaneja ja Ender Dracon. Kun Ender Draconin on tappanut niin on päässyt Minecrafin "läpi". En jaksa enempää kirjoittaa. Kokeilkaa itse niin tiedätte mistä puhun.

Lainaus käyttäjältä Zuppox

Yksi asia ottaa päähään nimittäen se että Minecraftista tuli helvetisti raskaampi.

Eli lopullinen versio on vain hieman kiillotettu versio viimeisestä pre-release Betasta? Kiitos Notch, minun ei sitten tarvitsekaan enää pelata Minecraftia, sillä en juurikaan pidä diaesityksistä.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Lainaus käyttäjältä ZuppoxYksi asia ottaa päähään nimittäen se että Minecraftista tuli helvetisti raskaampi.
Eli lopullinen versio on vain hieman kiillotettu versio viimeisestä pre-release Betasta? Kiitos Notch, minun ei sitten tarvitsekaan enää pelata Minecraftia, sillä en juurikaan pidä diaesityksistä.

No en sitä välttämättä sano kun minulla on ollut sellainen modi nimeltä Optifine ja sillä saa FPS:ssän nousemaan jos laitat oikeat asetukset sinne. Minulla auttoi jo sillon kun tuli 1.8.1. Nyt kun ei ole sitä modia niin Minecraft menee täysilla noin 40-100 FPS.

Joo, Minecraft on varmasti ihan kiva peli, mutta sen arvosana Metacriticissä on aika uskomaton.
Metacritic - Minecraft

Ei mulla muuta..

Ihan perseestä kun ei tää uusin hissiviritelmä pistoneista ja sticky pistoneista toimi. Captain sparclezin ideahan tämä oli, seurasin ohjeita täydellisesti, kaikki repeater delayt on oikein, mutta kun nappia painaa... kappas vaan pääsen vain puoleenväliin hissiä jolloin yksi pistoneista menee hahmon läpi ja estää ylöskulkemisen.

Minecraft on nyt päivittynyt 1.1 tasoon! Minecraft 1.1-päivityksen mukana tulleet uudistukset voit tarkistaa tästä!

Omasta mielestäni tämä päivitys on yksi parhaista, heti 1.8:n ja 1.0:n vierellä. Päivityksen kolme parasta asiaa ovat omenoiden putoaminen puista, jos niiden lehtiä lyö, NPC-kylien seppien taloista voi löytää aarrearkun ja NOT- I MEAN, JEB! JEB FIXED THE LADDERS!

Onko kellään tietoa, että onko minecraft tulossa Pskolmelle

Nyt voin sanoa suoraan, että olen kyllästynyt peliin. Päivitykset ovat nykyään vaan niin täyttä sontaa. Noh, kyllä sitä on pelattua tullut 200 tuntia yhteensä...

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Joo, Minecraft on varmasti ihan kiva peli, mutta sen arvosana Metacriticissä on aika uskomaton.
Metacritic - Minecraft

Ei mulla muuta..

Tottakai se on korkea, koska se on kuin hiekkalaatikkopeli, missä yhdistyy luovuus ja seikkailu. Tekemistä on varmasti loputtomiin. Puhumattakaan Multiplayerista..
Minecraft on yksi syy miksi kaikki pelit eivät välttämättä tarvitse järkyttävän upeaa storylinea tai vastaavaa.
Ja Minecraftin grafiikat tekevät sen kauniiksi, sehän se koko juttu onkin.
Joten ei mun mielestä tossa numerossa ole vikaa lol.

Lainaus käyttäjältä dominat

Onko kellään tietoa, että onko minecraft tulossa Pskolmelle

Notch ei ole lupaillut vielä mitään, mutta en usko että tulee lähiaikoina, jos edes koskaan.
Viime kesän tietomurto jätti PSN:ään aika syvät arvet ja Notch ei varmaan juuri siksi haluakaan sitä antaa Playstationille.

Lainaus käyttäjältä vizix+

Nyt voin sanoa suoraan, että olen kyllästynyt peliin. Päivitykset ovat nykyään vaan niin täyttä sontaa. Noh, kyllä sitä on pelattua tullut 200 tuntia yhteensä...

Viime patchi (1.1) oli itseasiassa aika hyvä verrattuna Notchin viimeisimpiin patcheihin. Notch oli niin hypeissä Skyrimista, että otti suunnilleen mallia siitä Minecraftiin. The End + Ender Dragon ja muut olivat loppujen lopuksi aika turhia patcheja omasta mielestäni, koska Minecraft ei mielestäni tarvitse loppua eikä loppuvastusta. Jeb on jatkanut aika hyvin nyt kun Notch siirtyi muihin projekteihin.

Kauhean pitkä viesti tuli lol.

E: (26.01.2012)

Minecraftiin on julkaistu uusi Snapshot -pikkupatchi, missä tuli mukana uusi olento, Ocelot (hihih)
Olennot vaikuttavat tämän videon perusteella neutraaleilta, eli ne eivät käy heti päälle.
Muuta uutta peliin olivat mm.
- Bottle O' Enchantment eli potion, mistä saa expaa.
- Fire Charge -item, joka näyttää olevan sama asia kuin Flint & Steel. Vielä.
- Vihollisten (ainakin Skeletonien) uusittu tekoäly. Nyt ne hakeutuvat auringonvalosta pois mahdollisimman nopeasti.

Onko mitään keinoa pienentää Minecraftin lagia? :D Itse joudun pelaamaan siten, että näkyvyys on "lyhyt". Vanha Acer kun ei oikein jaksa muuten, ja tarkoitus olisi mennä moninpeliä pelailemaan.

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Onko mitään keinoa pienentää Minecraftin lagia? :D Itse joudun pelaamaan siten, että näkyvyys on "lyhyt". Vanha Acer kun ei oikein jaksa muuten, ja tarkoitus olisi mennä moninpeliä pelailemaan.

onko max fps?? pilvet ja sumu poissa? tiedän tunteen kun pelaan kaverrin miniläppärillä :P

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Onko mitään keinoa pienentää Minecraftin lagia? :D Itse joudun pelaamaan siten, että näkyvyys on "lyhyt". Vanha Acer kun ei oikein jaksa muuten, ja tarkoitus olisi mennä moninpeliä pelailemaan.

Onko sinulla modeja? Itselläni oli noin 30 modia, lagasi PALJON! Poistin MC:n kaikki kansiot paitsi texturepackit ja savet ja latasin pelin uudelleen ja vain tarpeelliset modit. Toimii kuin rasvattu.

mikkojr@ Suosittelen modia nimeltä Optifine. Itselläkin oli ongelmaa ja se auttoi. =)

Lainaus käyttäjältä Zuppox

mikkojr@ Suosittelen modia nimeltä Optifine. Itselläkin oli ongelmaa ja se auttoi. =)

Oolrait, pitääpä laittaa tuo muistiin! Mutta sehän ei MPssä toimi?

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Lainaus käyttäjältä Zuppoxmikkojr@ Suosittelen modia nimeltä Optifine. Itselläkin oli ongelmaa ja se auttoi. =)

Oolrait, pitääpä laittaa tuo muistiin! Mutta sehän ei MPssä toimi?

Uskon että toimii MP:ssäkin, mutta se toimii vain sinulla, eli ei vaikuta muiden peliin.

Lainaus käyttäjältä Zuppox

mikkojr@ Suosittelen modia nimeltä Optifine. Itselläkin oli ongelmaa ja se auttoi. =)

Kiitos tästä. Taisit ehdottaa tuota joskus minullekin, mutta sain vasta tällä yrityksellä toimimaan kunnolla. Aiemmin peli pätki pahasti fancy/normal fog -kombolla ja nyt Optifinellä pyörii 30 frameen rajoitettuna kaikki tapissa kera 64x64 tekstuuripaketin :) 64-packin heikennys ruudunpäivitykseen on muutenkin minimaalinen. Kun vielä saisin listittyä betan puolivälissä ilmestyneen muistibugin uudestaa, niin voisin jopa pelata...

Osaisittekos kertoa hyviä Minecraft servereitä, joille ketä vain voisi mennä pelailemaan? Pelaajaboardillakin taisi olla oma mutta se servu taitaa olla jo kuollut?

Servuja ois hyvä keräillä valmiiks, kun ei toi yksinpeli kauaa viihdytä.

Ainakin yksi hyvä serveri missä itse pelaan on nimeltään Kemicraft. On yksi parhaista servereistä missä olen pelannut. Admineita/OP:ta on paikalla lähes koko ajan ja vastaavat kysymyksiin. Siellä on myöskin pelaajia auttavia Plugineita. Serveri on 24/7 ja sen uptime on muistaakseni 98%. http://kemicraft.net/hakemukset.php Serverille täytyy tehdä Whitelist-hakemus tuosta linkistä. Yleensä serverillä on jotakin 30-100 pelaajaa ja on olemassa Kemiclan jossa heillä pyörii BF3 serveri PC:llä.

voiko joku neuvoa miten asentaa mappackeja ja modeja itse en ole onnistunu siinä

Lainaus käyttäjältä Scar_Face

voiko joku neuvoa miten asentaa mappackeja ja modeja itse en ole onnistunu siinä

Ainakin kartat heitetään omien tallennusten sekaan. Käynnistä-/windows-valikosta suorita ja siihen %appdata% Sieltä sitten .minecraft/saves auki ja kartan kansio sisään. Useimmat tekstuuripaketit voi heittää zippinä texturepack-kansioon. Modeista on yleensä hyvät asennusohjeet paketin mukana tai vastaavassa Minecraft-foorumien threadissa.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Lainaus käyttäjältä Scar_Facevoiko joku neuvoa miten asentaa mappackeja ja modeja itse en ole onnistunu siinä
Ainakin kartat heitetään omien tallennusten sekaan. Käynnistä-/windows-valikosta suorita ja siihen %appdata% Sieltä sitten .minecraft/saves auki ja kartan kansio sisään. Useimmat tekstuuripaketit voi heittää zippinä texturepack-kansioon. Modeista on yleensä hyvät asennusohjeet paketin mukana tai vastaavassa Minecraft-foorumien threadissa.

modit saat parhaiten (itse ainakin sain) käyttöön tällä pitää vain ensin asentaa mod installer tässä hyvät ohjeet