Kickstarter ja Crowdsourcing -pelit / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kickstarter ja Crowdsourcing -pelit

Kickstarter on ollut viimeaikoina kovasti kartalla ja mielestäni se on parasta mitä on pelaamiselle tapahtunut aikoihin. Tässä ketjussa olisikin siis tarkoituksena keskustella yleisörahoitteisista videopeleistä. Mitä mieltä olet trendistä? Voiko crowdsourcing/crowdfunding olla oikeasti toimiva ratkaisu pelin toteutukselle tai rahoitukselle? Kiinnostaako jokin peli ja oletko kenties jo osallistunut johonkin Kickstarter-projektiin?

Mitä on crowdsourcing?

Crowdsourcin, eli suomalaisittain yleisöosallisuus tai talkoistaminen on toimintaa jossa perinteisesti yhden toimijan/yrityksen/kehittäjän tekemä työ ulkoistetaan isommalle joukolle tavallisia vapaaehtoisia. Yleisimmin tämä tarkoittaa rahoituksen hankkimista keräämällä rahaa tuotteen kohderyhmältä ennenkuin tuote on edes valmiina (Crowdfunding). Rahoituksen lisäksi fanit saattavat joissakin tapauksissa osallistua tuotteen tekemiseen aivan konkreettisestikin pallottelemalla ideoita tai tuottamalla muuta materiaalia tuotetta varten.

Malli on verrattain uusi ja tullut laajemmin tunnetuksi 2000-luvun vaihteen jälkeen. Tuoreimpana ja kotimaisena esimerkkinä mainittakoon Iron Sky -elokuva, jonka budjetista lähes miljoona euroa hankittiin faneilta jotka halusivat osallistua elokuvan valmiiksi saattamiseen. Rahoituksen lisäksi fanit osallistuivat elokuvan tekemiseen ideoimalla foorumilla ja sisältääpä yksi elokuvan kohtauksista myös faneilta kerättyjä "radiokeskusteluja".

Crowdsourcing ja Videopelit?

Pienempiä fanejen rahoittamia peliprojekteja on ollut "aina", mutta laajemmin malli tuli ihmisten tietoisuuteen vuoden 2012 alussa, kun pelinkehittäjälegenda Tim Scafer onnistui keräämään Kickstarter-sivustolla vielä nimettömälle perinteiselle point & click -seikkailulleen yli miljoona dollaria fanirahoitusta alle vuorokaudessa. Tavoiteltu budjetti oli 400 000 dollaria ja lopulta peli onnistui hankkimaan yli 3 miljoonaa dollaria tukea kiinnostuneilta.

Tämä onnistuminen sai muutkin kehittäjät kokeilemaan siipiään Kickstarterin kanssa ja nyt uusia crowdsourcing-rahoitteisia projekteja onkin putkahdellut kuin sieniä sateella.

Mutta mitä etua on crowdfundaamisesta?

Formaatti mahdollistaa pitkään "kuolleina" olleiden peligenrejen heräämisen henkiin. Se mahdollistaa rahoituksen saamisen sellaisille peliprojekteille, joita suuremmat julkaisijat eivät tahdo tukea. Se mahdollistaa pienten niche-ryhmien pelit, kun rahoitus tulee suoraan loppukäyttäjältä. Lisäksi rahoitukseen osallistuvat fanit saavat erilaisia bonuksia riippuen sijoituksensa suuruudesta, yleensä kuitenkin vähintään pelin ilmaiseksi kun se lopulta valmistuu.

Joitakin rajoituksiakin toki on. Ellei idea ole aivan häikäisevä tai muulla tavoin joukosta erottuva, voi tuen saaminen olla kovin hankalaa. Nimekkäät naavapartaiset pelikehittäjät menneisyydestä voivat hyvinkin saada nostalgianälkäisten pelaajien tuen taakseen ja rahoituksen pelilleen. Kovin kunnianhimoisellekaan projektille ei kuitenkaan välttämättä löydy tarpeeksi tukea, jos nimet sen takana eivät ole ennestään tuttuja.

Kickstarter-projekteja:

Toistaiseksi suurin osa projekteista on vain PC:lle tai kannettaville iLaitteille, mutta joitakin Xbox Live Arcade-projekteja on jo mukana, ja lienee vain ajan kysymys milloin konsoleillekin alkaa ilmestymään enemmän crowdsourcing -projekteja.

Double Fine Adventure Game
[spoiler]
Rahotusaika päättyy: PÄÄTTYNYT
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen

Vielä nimeämätön Double Finen vanhan koulukunnan point & click -seikkailupeli oli juuri se peli, joka käynnisti Kickstarter-villityksen. Tim Schaferin lisäksi pelin kehityksessä häärii Ron Gilbert. Parivaljakko on luonut yhdessä mm. sellaiset klassikot kuin Monkey Island ja Maniac Mansion, joten osaamista tyylilajista todellakin löytyy.
[/spoiler]

Wasteland 2
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: PÄÄTTYNYT
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen.

Wasteland 2 on Brian Fargon luoman alkuperäisen Wastelandin jatko-osa. Wasteland oli Falloutin (Jonka luonnissa Fargo oli myös mukana) innoittajana toiminut ikivanha maailmanlopun jälkeiseen maailmaan sijoittunut tietokoneroolipeli. Falloutista poiketen Wasteland on kuitenkin party-pohjainen roolipeli, eli pelaaja ohjastaa ryhmää seikkalijoita yhden seikkailijan sijaan.

Mikäli tarinavetoinen old-school roolipelaaminen kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti osallistua rahoitukseen : )

Pelin kehityksessä on mukana myös Obsidianin legendaarinen Chris Avellone (Planescape: Torment, Fallout 2 jne..)

IMAGE(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427912_335957026453567_319549084761028_889103_2110595486_n.jpg)
[/spoiler]

Takedown
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: PÄÄTTYNYT
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg827/scaled.php?server=827&filename=takedown.jpg&res=landing)

Takedown on myös konsoleille julkaistava takninen ammuskelupeli, jonka tavoitteena on jatkaa henkisesti alkuperäisten rainbow sixien ja SWATien jalanjäljissä. Luvassa on taktista hardcore-pelaamista genrestä kiinnostuneille. Projektia vetää Christian Allen, joka on tunnettu työstään mm. Ghost Reconin parissa...[/spoiler]

The Banner Saga
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: PÄÄTTYNYT
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen

IMAGE(http://stoicstudio.com/uploaded/TBS_logo_600_cropped.jpg)

The Banner Saga on ex-Biowarelaisten kehittämä strategiaroolipeli, joka sijoittuu post-apokalyptiseen viikinkimaailmaan. Kaiken kruunaa kaunis käsin piirretty graafinen toteutus : )
[/spoiler]

FTL: Faster Than Light
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: PÄÄTTYNYT
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen

FTL on pienen parin hengen tiimin kehittämä erikoinen rogueliken ja avaruustaistelupelin yhdistelmä. Peli pyritään julkaisemaan loppukesästä ja vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta.
[/spoiler]

Shadowrun Returns
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: 29.4.
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen.

IMAGE(http://www.blogcdn.com/www.joystiq.com/media/2012/04/shadowrunreturns530pxheaderimg.jpg)

Shadowrun Returns on on vuoropohjainen tarinavetoinen taktinen roolipeli, joka sijoittuu klassisen Shadowrun-roolipelin maailmaan. Pelimaailma yhdistelee cyberpunkkia ja fantasiaa mukavasti. Jollekin saattaa olla tuttu SNES:lle ilmestynyt Shadowrun-peli. Kyseessä on henkinen jatko-osa ja itselleni yksi odotetuimmista peleistä tällä hetkellä.[/spoiler]

Fist Puncher: Old School Beat 'Em Up
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: 29.4.
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen

Fist Puncher on xbox live arcadeen ja pc:lle julkaistavaksi tarkoitettu retro-tyylinen sivuttainscrollaava mätkintäpeli.

IMAGE(http://www.team2bit.com/images/ks/cards%20for%20KSsmall.png)[/spoiler]

Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards: Reloaded
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: 2.5.
Rahoituksen tila: ylittänyt tavoitteen

Alkuperäisen Leisure Suit Larry-pelin remake, jonka tekemisessä on vahvasti mukana sarjan luoja Al Lowe.
IMAGE(http://www.replaygamesinc.com/wp-content/uploads/2012/04/icon---collar.png)
[/spoiler]

Police Warfare
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: PERUTTU
Rahoituksen tila: tavoitetta ei ylitetty.
http://www.joystiq.com/2012/04/21/police-warfare-kickstarter-suddenly-and-mysteriously-cancelled/
[/spoiler]

Jane Jensen's Pinkerton Road
[spoiler]
Rahoitusaika päättyy: 19.5.
Rahoituksen tila: tavoitetta ei ylitetty

Jane Jensen on tunnettu tarinankertoja mm. Gabriel Knight -pelien takana. Nyt hän on pelistudioineen tekemässä yhtä tai kahta peliä riippuen, kuinka paljon rahaa saadaan kasaan. Ensimmäinen projekteista on nimeltään Moebius ja muistuttaa tyyliltään Gabriel Knight -pelejä.
[/spoiler]

Itse odottelen tällä hetkellä vesi kielellä muutamaakin näistä peliprojekteista. Pidän kovasti parista jo pitkään enimmäkseen kuolleena olleesta pelityypistä ja en pistä pahakseni, jos saan lisää pelattavaa. En kerinnyt mukaan Double Finen seikkailupelin rahoitukseen, mutta korjaan vahingon pistämällä hieman rahaa likoon Shadorunin ja Wastelandin puolesta : )

Päivitetty 25.4.

Ideahan tässä on vallan mainio ja kehittäjät pääsevät revittelemään kunnolla ilman niskaan hengittävää paholaismaista julkaisijaa. Wasteland 2:een ja Shadowrun Returns:iin olen 15 taaleria sijoittanut molempiin.

Mikäli vanhat Larryt kiinnostavat ja uudemmat ovat olleet, noh melkoista kuraa, niin tässä olisi tilaisuus tukea alkuperäisen Leisure Suit Larry -pelin re-makea. (Heivasivatpa jopa Al Lowen pois eläkkeeltään avustamaan pelin teossa.. :)

Kickstarter

Jälleen yksi enemmän tai vähemmän mielenkiintoinen Kickstarter-projekti.
Police Warfare

Police Warfare on toistaiseksi PC:lle kehitettävä moninpeliräiskintä, jonka kehitystiimi pyrkii kääntämään konsoleillekin, jos rahoitusta löytyy tarpeeksi. Pelissä yhteen ottavat rikolliset ja lainvalvojat. Kickstarter-sivustolla mainitaan Battlefield-pelit yhtenä pelillisenä samankaltaisuutena, kuten myös rosvoilla pelatessa mm. GTA. Peliä kehittää Elastic Games, jonka palkkalistoilla on mm. seuraavien pelien parissa häärineitä veikkoja: Far Cry 3, Gears Of War, Crysis, Assassin's Creed, Killzone 2 ja Grand Theft Auto IV. Pelkän fundaamisen lisäksi olisi tilaisuus myös vaikuttaa pelin sisältöön foorumin kautta mm. erilaisissa äänestyksissä.

Porukalta löytyy kokemusta ja pelin idea on ihan mielenkiintoinen ja tällä kertaa hieman vähemmän nichelle käyttäjäkunnalle suunnattu. Odottelen pienellä varauksella.

PERUTTU

http://www.kickstarter.com/projects/1005365109/jane-jensens-pinkerton-road-2012-2013-csg

Jane Jensen, eli Gabriel Knight-pelien suunnittelija on myös mukana tässä hommassa. Eli hänen tarkoituksensa on tehdä yksi tai kaksi peliä tulevan vuoden aikana. Ensimmäinen peli on Moebius, joka on hyvin Gabriel Knight-henkinen. Erittäin kiinnostava kohde!

Kyse on siis siitä, että jos saavat kasaan 300 000, tekevät yhden pelin ja jos saavat kasaan 600 000, tekeävt kaksi. Tosin, ovat laittamassa myös omaa rahaa projektiin ja ovat jo ilmoittaneet, että on melko todennäköistä, että tekevät kaksi, vaikka tuo suurempi summa ei täyttyisikään.

Lainaus käyttäjältä MystinenHM

http://www.kickstarter.com/projects/1005365109/jane-jensens-pinkerton-road-2012-2013-csg

Jane Jensen, eli Gabriel Knight-pelien suunnittelija on myös mukana tässä hommassa. Eli hänen tarkoituksensa on tehdä yksi tai kaksi peliä tulevan vuoden aikana. Ensimmäinen peli on Moebius, joka on hyvin Gabriel Knight-henkinen. Erittäin kiinnostava kohde!

Kyse on siis siitä, että jos saavat kasaan 300 000, tekevät yhden pelin ja jos saavat kasaan 600 000, tekeävt kaksi. Tosin, ovat laittamassa myös omaa rahaa projektiin ja ovat jo ilmoittaneet, että on melko todennäköistä, että tekevät kaksi, vaikka tuo suurempi summa ei täyttyisikään.

Jane Jensenin Gabriel Knightit ovat kyllä tuttuja, mutta en viime aikoina ole ollut kovinkaan hyvin kartalla hänen tekemisistään. Vaikuttaa kuitenkin suhteellisen mielenkiintoiselta joten täytyypä ottaa selvää.

Lainaus käyttäjältä Temathael+

.Jane Jensenin Gabriel Knightit ovat kyllä tuttuja, mutta en viime aikoina ole ollut kovinkaan hyvin kartalla hänen tekemisistään. Vaikuttaa kuitenkin suhteellisen mielenkiintoiselta joten täytyypä ottaa selvää.

Joo, kyllä se Jensenin edellinen peli, Gray Matter on ihan hyvä, juoneltaan. Toteutukseltaan hieman liian helppo. Mutta toisaalta Jensen ei ollutkaan täysin mukana tuon pelin tekemisessä.

Nyt on varmistunut, että Jenseniltä tulee kaksi peliä vuoden sisällä ja 50 dollarin sijoituksella saa kummatkin digitaalisena. Satasella saa toisen pahvilaatikossa ja toisen muuten vain DVD:llä ja sitten 200 ja yli, niin saa kummatkin pelit jonkinlaisessa pahvilootassa.

Mutta, nyt sitten on uusimpana tulokkaansa Mark Crowe ja Scott Murphy (tekivät alkuperäiset Space Questit) ovat yhdistäneet voimansa! http://tgakick.com Miehet eivät ole saaneet vielä hankittua Space Quest-lisenssiä, joten tämä eka peli on luultavasti joku uusi ip, mutta tarkoitus olisi ainakin myöhemmin hankkia tuo lisenssi. Pelin olisi kuitenkin tarkoitus olla huumori/scifiseikkailu vanhaan Space Quest-tyyliin. Projektilla on jo kasassa noin 120 000, mutta apua kaivataan vielä!

Nyt tuossa SpaceVenture-projektissa saa teepatioja jo pienemmällä sijoituksella ja muutakin kivaa sälää uudistettujen palkintotasojen johdosta!

Herätellääs tätä ketjua:

https://www.kickstarter.com/projects/outcast-reboot-hd/outcast-reboot-hd

Nyt jumankauta kaikki tukemaan tätä kaikkien aikojen parasta (sori Zelda-fanit) ja aliarvostetuinta toimintaseikkailua! Kyseessä on siis v.1999 unohdetun PC-klassikon Outcastin uusinta-versio, jolle haetaan väh. 600 000 dollarin rahoitusta, josta 134 000 on saatu kasaan 3-4 päivän aikana, lähinnä vanhojen Outcast-fanien toimesta. Projektin takaa löytyy pääasiassa ne samat henkilöt, jotka vastasivat alkuperäisestä Outcastista, joten peli on osaavissa käsissä. Nyt vain pitäisi saada niitä pelaajia mukaan, joille Outcast on vielä täysin tuntematon, pelkällä vanhalla fani-porukalla ei saada vielä rahoitusta kasaan.

IMAGE(https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/001/852/108/f20712ecf657c24ee4eb53def3b3608c_large.jpg?1396945974)

Tuossa vielä lisätietoa pelin historiasta, ja miltä se näytti v.1999 ja miltä se näyttäisi nyt mikäli uusinta-versio saataisiin ulos:
http://francksauer.com/index.php/games/test/15-games/published-games/47-outcast-pc

https://www.kickstarter.com/projects/outcast-reboot-hd/outcast-reboot-hd/posts

Jos yhtään hyvällä juonella, loistavalla soundtrackilla ja avoimella pelimaailmalla varustettu scifi-fantasia aiheinen action-adventure peli Stargate-viboilla kiinnostaa, nyt hopihop peliä rahoittamaan! Konsoli-versiotkin PS4:lle ja Xbonelle on luvattu mikäli 1.35 miljoonaa dollaria menee rikki! Tämä peli jos mikä ansaitsee toisen mahdollisuuden.

Jos kerran herätellään tätä, niin kaikki vuoropohjasten roolipelien ja roguelike pelien fanit hertys! Kohta viimeistä päivää kickstarterissa rahoja keräävä ja erittäin lupaavan oloinen Dragon Fin Soup kickstaterprojekti kaipaa rahojasi. Peli on saanut jo kasaan tarvitsemansa rahasumman, mutta tukemalla peliä nyt, autat saamaan pelistä vieläkin isomman ja paremman. Esimerkiksi jos peli saa kasaan 100k, saa pelaajat pelattavaksi täysin uuden hahmon suoraan ali baba ja 40 rosvoa tarinasta (Morgiana), jolla on oma tarinansa ja taitonsa. (tsekkaa "stretch goal" osio kickstarterin etusivulta)

IMAGE(https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/001/723/105/825294fafc3457aa907451bf2a8a5221_large.jpg?1394310480)

Pelin päähenkilönä toimii alkoholisoitunut punahilkasta vaikutteita ottanut Red Robin, joka tuhoaa kaiken tieltään käyttäen kättä pitempää(lekat,haulikot,pistoolit,miekat,tikarit,seipäät jne.) tai taikoja, mutta koska kuvat ja varsinkin videokuvat kertovat paremmin kuin tuhat sanaa...tsekkaa TÄSTÄ vasta julkaistu gameplay video!

Balnazzard, Outcast oli todellakin mahtava peli ilmestyessään ja onnekseni minulla oli jo tuolloin kone joka sitä pyöritti, se kun kirjaimellisesti haistatteli 3D käyttisten omistajille. Loistopeli ja sille soisi kyllä tulevan Remake.
aliarvostetuksi en sitä luokittelisi, saihan aikoinaan kunniaa mutta ei myyntiä juuri tuon "omituisuuden" vuoksi.

Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82+

Balnazzard, Outcast oli todellakin mahtava peli ilmestyessään ja onnekseni minulla oli jo tuolloin kone joka sitä pyöritti, se kun kirjaimellisesti haistatteli 3D käyttisten omistajille. Loistopeli ja sille soisi kyllä tulevan Remake.
aliarvostetuksi en sitä luokittelisi, saihan aikoinaan kunniaa mutta ei myyntiä juuri tuon "omituisuuden" vuoksi.

Njoo, ehkä pitäisi paremminkin sanoa "overlooked"...mutta tosissaan näyttäisi käyvän kuten pelkäsinkin, eli Outcastin vanha fani-kunta on yksinkertaisesti liian pieni ja niitä uusia pelaajia on vaikea houkutella projektia tukemaan, etenkin kun pelin kehitys on vielä melko alkuvaiheessa. Kehittäjät luvailleet gameplay videota/traileria vielä tämän viikon aikana, mutta ellei projekti saa enemmän näkyvyyttä pelimediassa, niin melkeimpä saa kirveen heittää kaivoon siltä osin, että tuo 600 000 dollaria saataisiin kerralla kasaan.

Paremmat mahdollisuudet näkisin siinä, että kehittäjät hakisivat rahoitusta kahdessa osassa. Ensin 200 000-300 000 dollarilla kehittettäisiin osa pelistä valmiiksi oikein viimisen päälle, josta sitten julkaistaisiin pelattava demo. Pelattavan demon avulla peliä olisi sitten paljon helpompi markkinoida myös niille, jotka eivät Outcastista ole koskaan kuulletkaan. Menihän Bugbearillakin "Next-Car-Game" Kickstarter penkin alle, mutta kun veivät pelin Steam Greenlightin kautta early-access vaiheeseen ja julkaisivat pelattavan demon, niin johan saivat rahoituksen kasaan. Toivottavasti saisi vielä jättimäisen boostin vielä jostain, mutta melko surkealta tuo tilanne tällä hetkellä näyttää, vaikka aikaa toki on vielä 3 viikkoa.

http://www.kicktraq.com/projects/outcast-reboot-hd/outcast-reboot-hd/#chart-daily

Toivottavasti kehittäjät eivät heitä pyyhettä kehään vaan yrittävät uudelleen pienemällä tavoitteella, rakentavat sillä osan pelistä valmiiksi ja niillä eväillä lähtevät tavoittelemaan suurempaa yleisöä. Harmittaa niin vietävästi, jos Outcast haudattaisiin toistamiseen =(

IMAGE(https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/001/879/565/702f4fe7b1452a4de19b263ecd6a2362_large.PNG?1397517893)
Alkuperäinen Outcast v.1999

IMAGE(https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/q71/s720x720/10247499_845995615415686_5905551525246887013_n.jpg)
Outcast Reboot v.2014 (work in progress)

Tuosta vielä videota:

Shamazaar prototype

Toivotaan että tuo Outcast toteutuu, voisi olla oiva markkinakikka jakaa sitä alkuperäistä jotta ihmiset saisivat enemmän hajua että mistä on kyse. Mutta nykytrendinä tuntuu olevan että jos ja kun joku lupaa "Codia" parempana niin he saavat valtavasti rahaa, harmi.

Nyt olisi sarjakuva diggareille erittäin hyvän näköinen kickstarter projekti tarjolla, nimeltään The Summons. Sarjakuvan puikoissa häärii Christopher L. Williams, jonka deviant art profiiliin löydät TÄÄLTÄ!.

Itsehän en lähtökohtaisesti ole mikään suuri sarjakuva fani, mutta kyseiseen projektiin on selvästi nähty vaivaa esim. tarinaa ja siihen liittyvää maailmaa mietitty kunnolla...puhumattakaan upeasta taiteesta, jota Chris tuottaa.

IMAGE(https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/001/933/405/b39d2067de8917a1dd675687e38a4b97_large.jpg?1398630329)

Nyt kun kickstarteri käy kuumana, kiitos Bloodstainedin ja Yooka -Layleen kaltaisten projektien. Haluasin promota hieman vähemälle huomiolle jäänyttä 2D "point and click" - seikkailupeliä nimeltä Tokyo Dark.

Tokyo Dark on yksi Square Enix Collectiven kautta startanneista peleistä. Kyseessä on anime tyylillä tehty etsiväpeli, jossa seikkallaan Tokyon pimeässä alamaailmassa Ayami Itō nimisellä naisetsivällä. Peli sisältää monia etenemisvaihtoehtoja, tutkimista ja pulmia, joihin on monta eri ratkaisua.

Erityisesti pelin pulmat ottavat mielenkiintoisen lähestymistavan, koska niiden ratkomiseen on monta vaihtoehtoa ja riippuen etenemistavastasi, se tulee vaikuttaamaan päähenkilöön ja hänen eri tilastoihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myös sellaiset pelaajat jotka eivät ole niin hyviä pulmien ratkomisessa pystyvät etenemään pelissä ilman päänvaivaa. Kun taas pulmien ystävät voivat ratkoa kaikkein kinkkisimmätkin tilanteet, jotka johtavat täysin uusiin tilanteisiin pelin edetessä(10 eri loppua). Tarkemmin ja selkeämmin selitettynä löydät tietoa pelin pulmista projektin "Puzzles in the dark" päivityksestä/katsaukseksta.

Kyseisellä projektilla on vielä 23 päivää jäljellä ja se on saanut jo tarvitsemansa rahasumman kokoon, mutta projektin "stretch goalit" ovat jo hyvä syy tukea peliä (kannattaa siis katsastaa ne). :)

IMAGE(https://ksr-ugc.imgix.net/assets/003/682/989/5fcd9eebb1369fa643ffeaec0855cc81_original.jpg?v=1430103237&w=700&h=&fit=max&auto=format&q=92&s=4d0ecf7366a21a0177bb8679e43caf60)

Jos Indiepelit ja tarinat niiden takaa kiinnostavat niin nyt on pystyssä kickstartteri kirjasta joka käsittelee näitä asioita. Itse olen suuri indiepelien ystävä ja myöskin riippuvainen rakastamieni asioiden taustatarinoista, dokkareista, haastiksista sun muusta joten heitin vaivatta rahani likoon tätä kirjaa varten.

https://www.kickstarter.com/projects/1869209521/independent-by-design-art-and-stories-of-indie-gam

Toistaiseksi haastateltavaksi vahvistetut indiestudiot ovat:
- 11 bit studios (Anomaly, This War of Mine)
- Vlambeer (Nuclear Throne, Luftrausers)
- Acid Wizard Studio (Darkwood)
- Roll7 (OlliOlli, Not a Hero)
- The Chinese Room (Dear Esther, Everybody's Gone to the Rapture)
- Lucas Pope (The Curse of Obra Dinn, Papers, Please)
- Cellar Door Games (Rogue Legacy, Don't Shit Your Pants)
- Tom Francis (Gunpoint, Heat Signature)
- Failbetter Games (Fallen London, Sunless Sea)
- Subset Games (FTL)
- Croteam (Serious Sam, The Talos Principle)
- Chris Hecker (Spy Party, Indie Game Jam co-founder)
- Frictional Games (Penumbra, Amnesia, SOMA)
- Deconstructeam (Ages of Irving, Gods Will Be Watching)
- Messhof (Flywrench, Nidhogg)
- Dennaton (Hotline Miami, Hotline Miami 2)
- Introversion Software (Darwinia, Defcon, Prison Architect)
- inXile Entertainment (Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera)
- Adriel Wallick (Simon & Dene Go To Prison, Infinity Spaceship)

Mutta lisää on tietenkin tulossa...

Top1 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Kiintoisaa keskustelua kyllä täällä, itse kokeilin tuota Outcastiä junnuna nopsaan jollain demo cd:tä. crowdfunding on nykyään varsin varteen otettava vaihtoehto indie studiolle rahoituksena. Tosin nykyään porukalla tuntuu olevan suurempi kynnys lähteä rahoittamaan projekteja kuin ilmiön alkuaikoina, liekkö uutuuden viehätys karissut vai ihmisille kehittynyt ns. growdfund silmää? :)

Implosion: ZERO_DAY vaikuttaa erittäin laadukkaalta anime/animaatio elokuvalta, mikä hakee $400k rahoitusta kickstarterissa (5 päivää jäljellä). Elokuva tulee olemaan 90 minuuttia pitkä ja se sijoittuu samaan unviersumiin Implosion: Never Lose Hope pelin kansssa. Kyseinen projekti on saanut jo haluamansa summan kasaan mutta, jos scifi/mecha/cyberpunkki animaatiot kiinnostavat niin kannattaa ehdottomasti vilkaista. Digitaalisen elokuvan saa mm. tukemalla 30$.

IMAGE(http://puu.sh/lVqTS.gif)

Implosion: Never Lose Hope on ARPG mobiilipeli (iOS ja Android), joka on saanut erittäin hyviä arvosteluita (Metacritic 93/100) ja pokannut palkintoja mm. Paras iOS peli 2015, Aasian markkinoilla. Pelin ja elokuvan takana on Tawanilainen Rayark, joka on tullut tunnetuksi ennen Implosion universumin luomista musiikkirytmipeleillään (Cytus, Deemo jne). Rayark on kunninanhimoien yritys, joka on tuottanut tähän mennessä ainoastaan timanttia, joten taitoa ja tahtoa tiimiltä löytyy. Elokuvaan on kiinnitetty myös tukku suurempia nimiä:

  • Elokuvan musiikista vastaa Donna Burke, Kevin Penkin ja John Kurlander.
  • Elokuvan animoinnissa on auttamassa Walt Disney Studiossakin työskennellyt Matt Jen-Yuan Chiang.
  • Elokuvan ääninäyttelijöihin kuuluu Stefanie Joosten ja Stephanie Sheh.

Tässä myös vielä erittäin hyvä haastattelu Rayarkista, joka valottaa hieman eri taustoja enemmän.

IMAGE(https://ksr-ugc.imgix.net/assets/005/026/008/e317bf168a66f720e2204fa42d98bbf8_original.png?v=1449238931&w=680&fit=max&auto=format&lossless=true&s=2308946baf4737b664e18b219b906e0d)