Käyttäjien omat peliprojektit / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Käyttäjien omat peliprojektit

Kaikki eivät ole vain pelaajia, vaan jotkut ovat saattaneet tehdä jotain omaakin. Tämä on paikka puhua omista peliprojekteista ja esitellä niitä muille käyttäjille.

Kokeile, päihitä huippupisteet ja osallistu pelin tulevaisuuteen. Mielipiteelläsi on vaikutusta varmasti!

Ohjeet ja peli löytyy täältä: http://hollowplanets.bugs3.com/

Oon väsänny tällaista sandbox-peliä eräällä ohjelmoinnin kurssilla ja koska tunteja on palanut projektiin jo mukava määrä, niin ajattelin tuoda sen myös sinun kokeiltavaksi!

Peli on tutunoloinen kaikille Motherloadia, Terrariaa ja Mincraftia kokeilleille. Tässä pelissä on lisäksi mallinnettu fysiikkaa melko tarkasti, vaikka tiettyjä kompromisseja on tehty.

Peli on vasta alphavaiheessa, joten kaikki parannusehdotukset ja kritiikkikin on tervetullutta. Uusia ominaisuuksia saa ehdottaa ja bugeista kannattaa ilmoittaa vaikkapa tuolla nettisaitilla.

Päivitin ketjua vähän laajempaan muotoon. On oikeasti hienoa, jos joku on lähtenyt jotain omaa peliään kehittämään ja näin on myös enemmän kuin ymmärrettävää, että kaiken vaivan jälkeen sitä haluaa myös esitellä.

Koska kuitenkin yhdelle projektille perustettu keskustelu jää auttamatta laihanlaiseksi, tein tästä ketjusta yleisen keskustelupaikan kaikkien käyttäjien peliprojekteille. Ruuhkaa ketju tulee tuskin näinkään saamaan, mutta ainakin boardeilla on nyt paikka, jossa peliprojekteja voi huoletta mainostaa ruuhkauttamatta keskustelualueita useammalla muulla tynkäketjulla.

Toki kaikkien mahdollisten tiedostojen kanssa kannattaa muistaa, että lataatte ne omalla vastuullanne.

-Riepu, moderaattori

En tiedä ei ainakaan mulla toiminut tuo peli, kun oli ladannut ja exctraktannut nii tulee tämmönen viesti : The Drive or network your are trying to open this shortcut is unavailable, please try again :(

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+

En tiedä ei ainakaan mulla toiminut tuo peli, kun oli ladannut ja exctraktannut nii tulee tämmönen viesti : The Drive or network your are trying to open this shortcut is unavailable, please try again :(

Kiitos, että ongelma tuli ilmi! Oli aika typerä moka, nimittäin rikkinäinen pikakuvake toimii vain omalla koneellani. Ongelma on nyt korjattu ja pelistä on uusi versio samalla sivulla: http://hollowplanets.bugs3.com/

Pelin voit käynnistää avaamalla zipin sisällä olevan kansion ja avaamalla edelleen ohjelman the_game.exe (se on lähes kansion lopussa).

Kiitos oikein paljon virheraportista. Myös muut bugiraportit ovat tervetulleita omasta puolestani niin tällä kuin pelin kommenttisivullakin.

Lainaus käyttäjältä Riepu+

Kiitokset uudelleenohjauksesta asiallisempaan viestiketjuun ja hyvästä huomiosta tietoturvan suhteen.

Mode-edit: Ei tuplapostauksia näin lyhyen ajan sisään. Useamman asian pystyy ilmaisemaan yhdessä viestissä.

Tässä muuten screenshottia, jotta pelistä saisi vähän paremman kuvan ennen kokeilemista.
Kuva maan alta

Kertokaa ihmeessä mielipiteitä ja ilmoittakaa, jos asennuksessa on ongelmia.

Myös uudet ideat ovat arvokkaita näin alkuvaiheessa. Kerro vaikka, minkä seuraavista ominaisuuksista haluaisit nähdä ensimmäisenä pelissä:

http://projectcoldwave.blogspot.com/

Kyseessä on tarinapainotteinen 2D toiminta/seikkailu peli, jota olen yksinään jo kolme vuotta työstänyt. Peliä kuvataan ylhäältä ja näin ollen muistuttaa ensimmäisenä jotain top-down shooteria. Puheet näytetään puhekuplina hahmon yllä, ja tärkeimpien hahmojen kohdalla näytetään myös kuvaa tämän ylävartalosta. Grafiikka on mitä on, sillä en hirveästi osaa piirtää.

Pelissä lähinnä seurataan tarinaa ja tutkintaan ympäristöä. Taistelut ovat myös keskeinen osa peliä, joka tapahtuu aivan omassa järjestelmässä, mikä taitaa taipua vuoropohjaisten kastiin. Taistelu ei kuitenkaan tapahdu vain niin että valitaan komento ja hahmo tekee työtä käskettyään, vaan tämän lisäksi pelaajan on liikuttava ja välillä ennakoitava vastustajan liikkeitä edes osuakseen. Tämäkään ei suinkaan tapahdu niin että sinä ja vastustaja liikutte omilla vuoroilla, vaan kumpikin valitsee rajallisen määrän toimintojaan, ja suorittaa ne yhtä aikaa. Huomioon onkin siis otettava myös hyökkäysten ominaisuudet, joiden käyttö ja hallinta oikein tuottaa suurempaa vahinkoa, eikä tällä suinkaan tarkoiteta vain elementtejä.

Taistelun ulkopuolella pelaaja on tilanteesta riippuen vapaa juoksemaan ympäri pelin kaupunkeja, joskin tarinan edetessä mennään aina uuteen, eikä edelliseen välttämättä pääse takaisin. Tarina sijoituu fiktiiviselle planeetalle nimeltä Alpisha, jossa on aina talvi, ja tästä johtuu lumen paljous.

Tarina aloittaa kliseistä kuuluisimmalla: muistinmenetyksellä. Mies nimeltä Mark Dwayne löytää itsensä pienestä kylästä, muistamatta yhtään mitään. Viisi vuotta kuluu, ja hän viimein löytää kaupungin jossa hän asui, ja saa selville että onkin syyllinen ystävänsä murhaan. Hän ei kuitenkaan kykene muistamaan mitään, eikä hän suostu uskomaan olevansa murhaaja. Niinpä hän alkaa selvittämään tätä mysteeriä, josta seuraa eeppinen seikkailu.

Pelistä löytyy pienoinen demo, jossa ei kuitenkaan tarinaa ole. Sen voi ladata tästä, tarvitset vain tietää että liikut WASD ja voit tutkia asioita välilyönnillä, eikä ääniä ole. Loput asiat kerrotaan demossa.

Anteeksi tuplapostaus, kirjoitin pelini sivuille jutun projektin teosta ja tietenkin haluan jakaa linkin.

http://projectcoldwave.blogspot.fi/2012/07/peak-to-development-process.html

Nyt on aivan pakko nostaa tämä topic esiin Erakon postaamien viestien takia. Luin tekemäsi viestin projektin teosta sekä muutamia muitakin viestejäsi ja kiinnostuin toden teolla.

Kerron nyt hieman taustoistani, jotta ymmärtäisitte paremmin. Olen 16 vuotias toisen vuoden lukiolaisopiskelija Keski-Suomesta, ja olen lukion ensimmäisen opiskeluvuoden aikana löytänyt oman ammattini: videopelien tekeminen. Haaveilen joka päivä, että jonain päivänä voisin joko työskennellä jossain suuressa suomalaisessa videopelifirmassa, kuten Roviolla, Remedyllä, Frozenbytellä tai Housemarquella. Jos he ei kuitenkaan ottaisi minua töihin, niin olen vakaasti päättänyt perustaa indiepelifirman jonain päivänä, ja toteuttaa omia ideoitani.

Tarkalleen ottaen unelmani olisi olla graafikko, eli tehdä graafista taidetta peleihin joko konseptitaiteen tai mainosten tekemisten muodossa, jotain graafista työtä kuitenkin.Olen piirtänyt koko pienen ikäni, ja nyt lukioaikana olen ihan kunnolla ottanut piirtämisen lähelle sydäntäni ja piirrän joka tunnilla sekä aina kun on hyppytunteja, menen piirtämään jonnekin pöydän ääreen. Lisäksi olen lukenut todella paljon netistä ladattuja englanninkielisiä piirustusoppaita, jotka ovat opettaneet todella paljon.

Itse asiaan, luettuani projektistasi olisin kiinnostunut auttamaan sinua projektisi kanssa grafiikan muodossa. Mitä mieltä olisit, Erakko, jos testattaisiin yhdessä viikon pari miten homma lähtisi meidän osaltamme käyntiin?

Itse en valitettavasti osaa koodata (Olen yhteensä kolme kertaa yrittänyt opetella koodaamaan C+, C++ ja Javan ohjelmointikieliä ja luovuttanut), niin en voi omaa peliä ainakaan näillä näkymin tehdä. Olen yhden todella keskeneräisen C+ pelin isoveljen kanssa koodanut, jonka hän pääosin kokonaan itse koodasi.

Sen takia olisin halukas testaamaan yhteistyötä kanssasi, koska itse en osaa koodata ja sinä osaat. En ole osallistunut kuin yhteen omaan todella pieneen ja keskeneräiseen peliprojektiin, joten aikaisempaa kokemusta ei ole.

Omistan Wacom Intuos4 L-piirtopöydän, joten minun ei tarvitse skannata kuvia lyijykynätöistä, vaan piirrän suoraan Photoshop CS6-ohjelmaan.

Jos kiinnostuit, niin ensimmäisenä varmasti mietit miten hyvin osaan piirtää. Deviantartissa on siinä mielessä vanhoja piirustuksiani, vaikka ovat vain vuoden, että ne ovat tehty ennen kuin opin piirtämään nyt viime aikoina paljon paremmin, joten deviantart profiilissani on vain muutama hyvä kuva, tässä linkkejä:

http://keisarinvaimo.deviantart.com/#/d5ggfwg
http://keisarinvaimo.deviantart.com/#/d5glrdg

Otan kuvia huomenna uusista piirustuksistani, joita teen joka päivä niin saat laajemman katsauksen piirustuksiini.

Lainaus käyttäjältä Keisarinvaimo

Asiaa pelien tekemisestä ammattina ja graafikkona

Pystyn kyllä helposti samaistumaan tähän kirjoitukseen, sillä kuten varmasti meillä kaikilla täällä, pelit ovat aina olleet lähellä sydäntä. Lisäksi piirrettyä on tullut niin kauan kuin jaksan muistaa ja menestystäkin on jossain määrin sillä saralla saanut. Toimiminen graafikkona pelinkehityksessä on kuitenkin todellisuudessa aika kaukana siitä hohdosta, mitä monet (kuten minä itse aikanaan) varmaan kuvittelevat sen homman olevan. Suurin osa ajasta ainakin pienemmissä tiimeissä, joissa graafikkoja on ehkä vain se yksi ainoa, joutuu puurtamaan tylsien tausta- ja esinegrafiikoiden parissa, säätämään oikean kokoisten kuvien luomisessa, korjaten sisällönluojien antamia vaatimuksia jne. Myönnettäköön, että graafikon tehtävistä minulle on kokemusta vain pienen porukan iPhone-pelin tekemisestä, mutta uskoisin, ettei se homma aina ole ruusuilla tanssimista isommissakaan projekteissa. Omalta osaltani tiukat aikataulut ja monesti tylsät aiheet tappoivat jopa pitkäksi aikaa kiinnostukseni piirtämiseen. Ja työsarkaakin riittää vaikka kuinka ja paljon, sillä esim. tuohon mainitsemaani projektiin piirsin yli 500 tekstuuria.

No mutta, ei tämän nyt ole tarkoitus koittaa alalta karkoittaa ihmisiä, kunhan tuli mieleen omia huomioita matkan varrelta. Jos ala kuitenkin kiinnostaa kovasti, niin suosittelen ehdottomasti harjoittelemaan piirtämistä toden teolla; varsinkin tietokoneella. Kannattaa lisäksi opetella siinä ohessa käyttämään hyvin esimerkiksi kuvanmuokkausohjelmia tai jotain mallinnustyökaluja. Peliala kun muutenkin tuppaa olemaan täällä Suomen ympyröissä sellaista, että yritykset tahtovat nimenomaan henkilöitä, jotka osaavat monipuolisesti eri työkalujen käyttöä.

Topikkiin voisi sen verran vielä kirjoittaa, että tällä hetkellä olen tekemässä kahta omaa peliä. Toinen on jonkinlainen Gradius-klooni koulun peliohjelmoinnin kurssia varten ja toinen oma projektini vuoropohjaisen taktisen taistelupelin parissa verkkotuen kanssa. C++:lla tulee kummatkin noista koodattua ja ehkä kirjoittelen niistä sitten joskus, kun saan valmiiksi jotain mitä kehtaa näyttääkin.

Lainaus käyttäjältä varjo+

[list]
Lainaus käyttäjältä Varjo:
[/list]
[list]
Oman kokemuksen kertomista.

Hienoa, että kerroit omia kokemuksiasi alalta! Olisi todella mielenkiintoista, jos saisin katsoa piirustuksiasi, olisiko sinulla mitään DeviantArt accountia tai vastaavaa? Vaikka ei se mukavaa tehnyt lukea huonoja kokemuksia tuolta alalta, niin kyllähän se avartaa näkemystä. Nyt tiedän olla hieman valmiimpi, ettei tule ihan puun takaa, jos graafikon työ on juuri tuollaista kuin kerroit. Kuitenkin ihan avoimin mielin koetan päästä työskentelemään johonkin pelifirmaan, ja katsoa sitten millaista se on ja vetää omat johtopäätökset.

Onneksi on vielä olemassa mahdollisuus työskennellä isojen yritysten sijaan omien projektien parissa, ja vaikka perustaa oma indieyritys. Varmasti riittäisi mielenkiinto ja motivaatio, jos innostuu jostakin peli-ideasta, jonka on itse keksinyt. ;)

Ja mielenkiinnolla odotan päivitystä, jossa hieman esittelisit omia peliprojektejasi!

Lainaus käyttäjältä Keisarinvaimo

Hienoa, että kerroit omia kokemuksiasi alalta! Olisi todella mielenkiintoista, jos saisin katsoa piirustuksiasi, olisiko sinulla mitään DeviantArt accountia tai vastaavaa? Vaikka ei se mukavaa tehnyt lukea huonoja kokemuksia tuolta alalta, niin kyllähän se avartaa näkemystä. Nyt tiedän olla hieman valmiimpi, ettei tule ihan puun takaa, jos graafikon työ on juuri tuollaista kuin kerroit. Kuitenkin ihan avoimin mielin koetan päästä työskentelemään johonkin pelifirmaan, ja katsoa sitten millaista se on ja vetää omat johtopäätökset.

Vaikutti ehkä turhankin negatiiviselta tuo kirjoitukseni. Vuoden päivät tehtiin töitä tuon iPhone pelin parissa ja mahtui siihen hyviä hetkiä porukan kanssa myös kerta toisensa jälkeen. Kehitysvaiheessa monet bugit esimerkiksi aiheuttavat hauskoja tilanteita, joille saa yhdessä sitten naureskella.

Tuostakin projektista voin varmaan postata jotain kuvia, kunhan peli saadaan virallisesti AppStoreen asti, mutta sitä ennen en vielä uskalla laittaa mitään esille. Grafiikoiden laatu ei ihan kautta linjan ole aina niin laadukasta, kun budjetoimme alussa ajankäyttöä ja eihän se nyt ihan nappiin mennyt. Minulle napsahti toiseksi suurin tuntimäärä porukastamme heti pääkoodarin jälkeen ja laskeskelin joskus, että aikaa per tekstuuri oli käytettävissä noin ruhtinaalliset 15 minuuttia. Koita siinä sitten tehdä aina huoliteltua jälkeä. Tulipahan siinä sitten väkisinkin kehiteltyä kaikenlaisia kikkoja ja oikoteitä nopeampaan tekemiseen.

Profiilistani löytyy linkki dA-sivulleni.

Lainaus käyttäjältä varjo+

Lainaus käyttäjältä Keisarinvaimo
Vaikutti ehkä turhankin negatiiviselta tuo kirjoitukseni. Vuoden päivät tehtiin töitä tuon iPhone pelin parissa ja mahtui siihen hyviä hetkiä porukan kanssa myös kerta toisensa jälkeen. Kehitysvaiheessa monet bugit esimerkiksi aiheuttavat hauskoja tilanteita, joille saa yhdessä sitten naureskella.

Tuostakin projektista voin varmaan postata jotain kuvia, kunhan peli saadaan virallisesti AppStoreen asti, mutta sitä ennen en vielä uskalla laittaa mitään esille. Grafiikoiden laatu ei ihan kautta linjan ole aina niin laadukasta, kun budjetoimme alussa ajankäyttöä ja eihän se nyt ihan nappiin mennyt. Minulle napsahti toiseksi suurin tuntimäärä porukastamme heti pääkoodarin jälkeen ja laskeskelin joskus, että aikaa per tekstuuri oli käytettävissä noin ruhtinaalliset 15 minuuttia. Koita siinä sitten tehdä aina huoliteltua jälkeä. Tulipahan siinä sitten väkisinkin kehiteltyä kaikenlaisia kikkoja ja oikoteitä nopeampaan tekemiseen.

Profiilistani löytyy linkki dA-sivulleni.

Olet kyllä loistava piirtämään! Onko muuten mitään tietoa, milloin saatte pelinne Appstoreen? Ja kuulostaa aika hektiseltä menolta, jos 15 minuuttia yhtä tekstuuria kohden :D

Lainaus käyttäjältä Keisarinvaimo

Olet kyllä loistava piirtämään! Onko muuten mitään tietoa, milloin saatte pelinne Appstoreen? Ja kuulostaa aika hektiseltä menolta, jos 15 minuuttia yhtä tekstuuria kohden

Kiitokset. Eiköhän se joulumarkkinoille tähdätä, kun myynnit ovat ilmeisesti AppStoressakin silloin reippaasti parempia. Ja no tuo 15 minuuttia on toki onnettoman vähän, mutta kuten sanoin, kun oppi esim. hyödyntämään vanhoja tekstuureja uusia tehdessä, pystyi usein parsimaan kokoon ihan hyviä tekstuureja vähällä vaivalla. Jäipä silloin aikaa paremmin käytettäväksi aina uusiin juttuihin.

Keisarinvaimolle: mukava että kiinnostuit, mutta olen nykyään sen verran laiskasti tehnyt tuota peliä että yhteistyö ei hirveästi onnistuisi. Grafiikan kanssa ei muutenkaan tuon projektin kanssa ole suuria ongelmia. Lisäksi jos tekisin peliä tiimityönä, mieluiten tekisin sitä samoissa tiloissa. Ollut aiemmin hieman huonoja kokemuksia kun on toimittu vain netin kautta.

Arvostan kuitenkin että kiinnostuit, kiinnostusta ei juurikaan tälle projektille tule vaikka miten mainostaisi. Pidän kuitenkin sinut mielessä jos joskus muutan mieleni tai tarvitsen graafista apua.

Lainaus käyttäjältä erakko

Erakko sanoi.

Tottakai, ymmärrän aivan täysin :)

Muuten, oletko monta peliä aiemmin tehnyt? Katsoin eräänä päivänä Edmund McMillenin sekä Tommy Refenesin (tekivät todella suositun Super Meat Boy-indiepelin) haastattelun, ja molemmat neuvoivat samaa, että jos haluat pelintekijäksi, niin älä alussa tee isoja pelejä, jotka vievät aikaa monia vuosia, vaan tee simppeleitä ja yksinkertaisia pelejä. He myös sanoivat, että ensimmäinen peli, jonka aloittelija tekee, tulee lähes 100% olemaan floppi ja jos olet tehnyt sitä ensimmäistä tai ensimmäisiä pelejä vuosia ja epäonnistut, niin on vain hukannut aikaa elämästään.

Eli ihan vain ystävällisenä neuvona kerroin tuon, jos et sitä aiemmin tiennyt. Kaikkea hyvää peliprojektillesi ja toivottavasti onnistut siinä! :)

Lainaus käyttäjältä Keisarinvaimo

Eli ihan vain ystävällisenä neuvona kerroin tuon, jos et sitä aiemmin tiennyt. Kaikkea hyvää peliprojektillesi ja toivottavasti onnistut siinä!

Olen pitänyt tietynlaisena itsestäänselvyytenä että ihan ensimmäiseksi ei pidä mennä ahmimaan koko kakkua :)

Eipä sen puoleen, Game Makerilla itselleni kertyi aika lailla kokemusta, josta sitten siirryin C++:n pariin. Voisi sanoa että tähän mennessä on tullut tehtyä ihan tarpeeksi pienempiä pelejä :) Tarkkaa määrää en muista sillä silloin pelejä tuli tehtyä todella paljon (erittäin heittelevällä laadulla). Näytillä niistä ei ole kyllä yksikään, tai sitten ne ovat vain jossain kadoksissa. Joskus jos keksin vain kivan idean niin saatan myös nykyäänkin tehdä sivuprojektina jotain pientä. Näistä menestyksekkäin ja onnistunein taitaa olla Overload.

Lainaus käyttäjältä erakko

Lainaus käyttäjältä KeisarinvaimoEli ihan vain ystävällisenä neuvona kerroin tuon, jos et sitä aiemmin tiennyt. Kaikkea hyvää peliprojektillesi ja toivottavasti onnistut siinä!
Olen pitänyt tietynlaisena itsestäänselvyytenä että ihan ensimmäiseksi ei pidä mennä ahmimaan koko kakkua.

No sitten ei tarvitse kiinnittää huomiota neuvooni, sanoinkin sen vain siinä tapauksessa, jos olisit ollut ihan ensimmäisiä pelejä tekemässä :)

mitä kehitystyökaluja käytätte pelien tekemiseen? itteäni kyllä kiinnostais myös aloittaa oma projekti(ku kässäri on jo tehty...) ni oisko mitään helppoja ohjelmistoja?

No ensimmäinen koodaamani peli tuli tehtyä ihan Xcodella iOS:lle. Nyt lueskelen ja testailen Unityä. GameMakerista olen kuullut paljon hyvää ja monet hienot pelit on sillä tehty + pelit voi julkaista Steam Workshopissa.

Hei, tarvitseeko kukaan apua omissa peliprojekteissaan, tarkemmin sanottuna grafiikkapuolella? Olisin innokas tekemään yhteistyötä, jos vain yhteinen sävel löytyy. :)

Pitkästä aikaa tekisi mieli taas tehdä tietokoneella jotain, mikä ei ole täyttä ajanhukkaa, joten ajattelin käynnistellä erään vanhan projektini uudestaan, mutta lähes täysin puhtaalta pöydältä. Näinollen ensin pitäisi päättää mille pohjalle peli rakennetaan ja kysymys kuuluu, onko tuo Game Makerin ilmainen versio lainkaan riittävä ja jos ei, mikä olisi paras ilmainen/lähes ilmainen pohja, josta lähteä liikkeelle. En varsinaisesti kammoa koodaamista, mutta en kuitenkaan haluaisi lähteä liikkeelle mistään ubervaikeasta, kun projektin ei pitäisi olla mitenkään monimutkainen.

Mulla on ollut tässä muutaman kuukauden ajan kehitteillä yksi Boulder Dash -klooni, tarkemmin sanoen Emerald Mines -klooni. Jotkut saattavat pelin muistaa menneiltä Amiga -ajoilta. Peli on rakennettu muistuttamaan mahdollisimman paljon esikuvaansa, tietenkin pienillä bonuksilla lisättynä, kuten vapaamuotoiset musiikin ja grafiikan vaihtamiset. Alustana on Windows -ympäristö ja tekemiseen olen etupäässä käyttänyt tuota jo muutamankin mainitsemaa Game Makeria.

Aluksi tyydyin vain tekemään niitä Drag & Droppeja, pelin tekeminen kun on sillä helppo aloittaa. Mutta koska noita Drag & Droppeja alkoi tulemaan ajan mittaan niin paljon, päätin siirtyä kokonaan pelin omaan GML -kieleen. GML -kieli on sinänsä aivan simppeli ja looginen kun pääsee siihen sisään, muistuttaa hyvinkin paljon C++ kieltä. Törmäsin projektissa myös sellaisiin asioihin kuin spritejen värinmuokkaus, kokojen muuttaminen, omien fonttien tuomisen ja ulkopuoliset DLL -tiedostot, joten tuo Pro tuli hankittua. Perus koodailuun tuo normi on ihan näppärä, mutta Pro on lähes välttämätön jos pelistä haluaa enemmänkin irti.

Paikka tässä olisi avoinna pelin testaajalle ja sellaiselle joka tuntee tuota GML -kieltä ja on ollut muutenkin tekemisissä Game Makerin kanssa. Jos peliä vain haluaa testailla niin se käy päinsä, peli ei sinänsä tarvitse toimiakseen mitään sen erikoisempia ja kaikki tarvittavat tiedostot tulee mukana. Myös graafikolle on paikka avoinna jos haluaa käyttää luovuutta tekemällä peliin uusia grafiikoita. Tällä hetkellä pelissä on muutama vanhemmista peleistä otettu grafiikkasetti, jotka on nykystandardien mukaan käännetty gif -muotoon, mutta uudet grafiikkasetit ovat aina tervetulleita. Grafiikan muokkaamiseen riittää ilmainen GIMP jolla grafiikat peliin on tehty. Samoin olen peliin kehitellyt myös kenttäeditorin, joten silläkin sarkaa löytyy tekemistä jos tykkää kenttiä väsätä.

Ulkopuolinen testaaminen olisi myös siinä määrin tärkeää, koska pelintekijän näkökulmasta tulee lähinnä kiinnitettyä huomiota sellaisiin asioihin tai bugeihin joita itse tietää pelissä olevan, joku toinen voi nähdä pelissä täten eri asioita kuin itse. Aina löytyy jotain parannettavaa ja tässä vaiheessa nuo asiat tulisi ottaa huomioon ja kaikenlainen palaute on tärkeää.

Jos innostaa olla mukana pelin tekemisessä niin laita yksityisviestiä tulemaan. Meset ja facebookit löytyy niin voidaan sitä myötä sitten pitää paremmin yhteyksiä.

Pelistä itsestään ei ole vielä mitään betaa tai demoa ulkona, joten tässä on muutama linkki jolla Emerald Minesiin ja sen maailmaan pääsee hieman sisään:

Emerald Web - Monipuolinen sivusto omistettu pelille. Löytyy paljon Amigalle tehtyjä pelejä adf -tiedostomuodossa joita voi pelata WinUAE:lla.
Emerald Mine X11 - Monialustainen EM runneri, toimii myös Windowsilla.
Rocks 'n' Diamonds - Mainio ja monipuolinen EM -klooni. YouTubessa löytyy moniakin videoita tästä pelistä.

Tältä se peli näyttää tässä vaiheessa eri grafiikkaseteillä..
IMAGE(http://i1305.photobucket.com/albums/s556/peke179/em2_zps41d06854.png)

IMAGE(http://i1305.photobucket.com/albums/s556/peke179/em1_zpsed2e1b4a.png)

IMAGE(http://i1305.photobucket.com/albums/s556/peke179/em3_zps7ad11e89.png)

Etsimme pian julkaistavalle mobiilipelillemme pelintestaajia pk-seudulta. Kyseessä on Deathgolf-niminen iOs peli:

http://www.youtube.com/watch?v=9fdVMA9jiRE

Laita viestiä sähköpostiimme jos olet kiinnostunut: Nico@mobilive.fi

Kerro sähköpostitse ikäsi, nimesi sekä puhelinnumerosi niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Luvassa pieni palkkio testaamisesta, sekä mahdollisuus päästä tulevaisuudessa testaamaan ensimmäisten joukossa pelejämme.

Kiitos kiinnostuksestasi,
mobilive Oy

Käy tykkäämässä Facebook-sivuamme:
http://www.facebook.com/mobilive

Pistin yksityisviestiä Burningille, toivottavasti yhteistyö lähtee käyntiin :)

Ja Mobilivea en voi valitettavasti auttaa, koska en asu pääkaupunkiseudulla.

Viestiin vastattu useampaankin kertaan ja hyvinhän tässä on juttuun tultu. Paikka tosiaan on avoinna vielä monelta taholta. Kenttäsuunnittelijaa, testaajaa ja jotakin GML -tuntijaa olisi mukava saada myös projektiin. Itse peli on sillä tavoin tässä muutaman päivän aikana loksahdellut eteen päin että pelaajien highscoret sain käännettyä HTML -muotoon, ensimmäinen suuntaus networkingin suuntaan, ja tietenkin bugeja korjattu tolkuttomasti.

[tässä video

lataus linkki

Tälläisen pelin tekeminen tuli alotettua joskus vajaa vuosi sitten ja tein tätä jotain yli viikon ja sitten se jäi siihen ja nyt pistän videota siitä.

Viimeisimmän vuoden aikana on tullut tutustuttua Android kehittämisen ihmeelliseen maailmaan ja tuotoksena on syntynyt kolme peliä:

1. Rhythm Sheep
2. Shape Fitter
3. Color Match

Rhythm Sheep
Pointtina on naputtaa pelissä kuuluva rytmi mahdollisimman tarkasti. Mitä tarkemmin naputtamisessa onnistuu, sitä siistimpään riviin lampaat asettuu viheriön keskelle ja sitä enemmän pisteitä ropisee. Ajatuksena tässä oli, että peli olisi mukavaa rytmitajun testausta & treenausta kuitenkin niin, että eri kenttien vaikeustasot soveltuu aloittelijoille mutta myöskin harjaantuneemmille muusikoillekin.

Shape Fitter
Puzzle-peli jossa tavoitteena on pyöritellä ja asetella eri muotoiset palaset eri muotoisille laudoille. Jos 0,79e ei kuulosta liian kovalta hinnalta täysversiosta, niin 100 kentän joukosta löytyy varmasti myös haasteellisempia kenttiä.

Color Match
Tavoitteena on saada keskellä näyttöä olevan ympyrän väri mahdollisimman samaksi kuin taustan väri. Ympyrän väriä pystyy kontrolloimaan puhelinta kääntelemällä.

Toivottavasti joku innostuu testaamaan näitä pelejä ja luonnollisesti kaikenlainen palaute on tervetullutta!

Ohjelmointia on tullut tehtyä jo koulutuksen ja harrastuksen myötä vähän pidempää, mutta pelien parissa on tullut koodailtua ehkä noin vuoden verran, että voisi tännekin jotain laittaa.

Edustavimpana mainittakoon Turku Game Dev Trainee ohjelmassa ryhmämme tuotos AnglerFish joka oli pelattavissa mm. DigiExpossa Turun AMK:n pelinkehitys koulutus standillä DieCrypterin kanssa. Kyseessä on kolmen jakson pituinen luolastosukelluspeli missä pelaajan tehtävänä on löytää luolan suu ja kerätä matkalla mahdollisimman paljon kristallinnäköistä Soraniumia. Matkaa hankaloittaa valtavat jättikalat jotka syövät varomattoman pelaajat suihinsa. Kehitykseen annettiin noin kolme viikkoa jonka aikana peli koottiin melkolailla nollista Unity pelimoottoria hyödyntäen.

Jaksojen lopetuspisteet on melkolailla piilossa sillä ne ei oikein erotu taustasta, mutta yrittäkää löytää joku mahdollisesti pienen luolan suuta esittävä kolo jokaisesta jaksosta niin pitäisi tuloksia paukkua ruutuun.
Kuvakaappaus 1
Kuvakaappaus 2
Kuvakaappaus 3
http://www.mediafire.com/?i62i1r89b1455zp

Tuota ennen tuli leikittyä tosiaan Allegrolla ja tuli parissa viikossa väännettyä simppeli "survival" henkinen 2D räiske Hyper speed proto

Varoitus sisältää koodari arttia joten ei ehkä esteettisesti yhtä näyttävä mitä AnglerFish :D
Käytössä ollut mm. C++, Allegro5, Gimp 2.8((se parempi photoshop ;) ) , MSVC.

Nyt harjoittelemassa tuolla Rumilus Designilla pelinkehitystä koodarina, kyseessä tuollainen ex-nokialaisten perustama start-up mobiilipelifirma Turussa (joka sai muuten juuri ulos Collapsticks nimisen depyyttipelinsä joten Windows phone käyttäjät kipin kapin kokeiluversiota latailemaan. (iOS ja Android versiot myös tulossa) )
En tuon kehitykseen ehtinyt vielä vaikuttamaan, mutta saas nähdä mitä seuraavaksi rupeavat/ruvetaan väsäämään.

Omalla ajalla tulee väännettyä Cocos2d-x projektia ainakin Win32 ja Android sovelluksena. Pyörii tuo kyllä kivasti iOS simulaattorillakin mutta Apple vihaa kellarikoodareita jotka eivät välttämättä halua jokaisesta pelistään vaatia maallista mammonaa vastineeksi.

Lainaus käyttäjältä turskagames

Viimeisimmän vuoden aikana on tullut tutustuttua Android kehittämisen ihmeelliseen maailmaan ja tuotoksena on syntynyt kolme peliä:

1. Rhythm Sheep
2. Shape Fitter
3. Color Match

Rhythm Sheep
Pointtina on naputtaa pelissä kuuluva rytmi mahdollisimman tarkasti. Mitä tarkemmin naputtamisessa onnistuu, sitä siistimpään riviin lampaat asettuu viheriön keskelle ja sitä enemmän pisteitä ropisee. Ajatuksena tässä oli, että peli olisi mukavaa rytmitajun testausta & treenausta kuitenkin niin, että eri kenttien vaikeustasot soveltuu aloittelijoille mutta myöskin harjaantuneemmille muusikoillekin.

Shape Fitter
Puzzle-peli jossa tavoitteena on pyöritellä ja asetella eri muotoiset palaset eri muotoisille laudoille. Jos 0,79e ei kuulosta liian kovalta hinnalta täysversiosta, niin 100 kentän joukosta löytyy varmasti myös haasteellisempia kenttiä.

Color Match
Tavoitteena on saada keskellä näyttöä olevan ympyrän väri mahdollisimman samaksi kuin taustan väri. Ympyrän väriä pystyy kontrolloimaan puhelinta kääntelemällä.

Toivottavasti joku innostuu testaamaan näitä pelejä ja luonnollisesti kaikenlainen palaute on tervetullutta!

Ihan hauskoja pikkupelejä olit saanut aikaan. Noista paras oli ehdottomasti tuo shape fitter josta tuli pelailtua ilmaisesta versiosta lähes nuo kaikki siinä saatavilla olevat 20 jaksoa. Vähän ehkä pieneltä android ruudulta nihkeä saada palaset kohdilleen mutta se ei niin haitannut kun mitään aikarajoituksia ei ainakaan näkynyt.

Rythm sheep on taas aivan liian vaikea. Nolla pistettä ja Fail paukkuu ruutuun vaikka lampaista vain yksi olisi musta. Kannattaa harkita josko pelaaja päästettäisiin läpi tyyliin: vähintään puolet lampaista valkoisia periaatteella. Bonuspisteet ja kolme tähteä + papukaija merkki tietysti kun saa kaikki lampaat valkoisina aidan toiselle puolelle.

Color match oli ehkä vähän turhankin simppeli, että sitä kovin kauaa jaksaisi vääntää. Kaipaisi ehdottomasti lisää ideointia ja ominaisuuksia.

Lainaus käyttäjältä Viper7+

Ihan hauskoja pikkupelejä olit saanut aikaan. Noista paras oli ehdottomasti tuo shape fitter josta tuli pelailtua ilmaisesta versiosta lähes nuo kaikki siinä saatavilla olevat 20 jaksoa. Vähän ehkä pieneltä android ruudulta nihkeä saada palaset kohdilleen mutta se ei niin haitannut kun mitään aikarajoituksia ei ainakaan näkynyt.

Rythm sheep on taas aivan liian vaikea. Nolla pistettä ja Fail paukkuu ruutuun vaikka lampaista vain yksi olisi musta. Kannattaa harkita josko pelaaja päästettäisiin läpi tyyliin: vähintään puolet lampaista valkoisia periaatteella. Bonuspisteet ja kolme tähteä + papukaija merkki tietysti kun saa kaikki lampaat valkoisina aidan toiselle puolelle.

Color match oli ehkä vähän turhankin simppeli, että sitä kovin kauaa jaksaisi vääntää. Kaipaisi ehdottomasti lisää ideointia ja ominaisuuksia.

Kiitos palautteesta Viper7!
Rytmilampaissa ajatuksena oli että se olisi mielenkiintoinen myös aktiivi harrastajille ja ammattilaisille, joten voi olla että siinä vaikeustaso nousee aika nopeasti jos ei ole aikaisempaa kokemusta tämän tyyppisistä tehtävistä. Joitakin ideoita sen kehittämiseen on joilla saisi myös laajennettua mahdollista pelaajakuntaa, mutta katsotaan miten tuohon ehtii laittaa aikaa. Omasta mielestäni se on näistä peleistä paras, mutta toki nämä on mielipidekysymyksiä. En ole myöskään nähnyt vastaavaa peliä tuossa muodossa missään muualla, kun taas esim. Shape Fitterin perusidea on jo paljon yleisempi.

Nämä on tehty harrastusprojekteina, joten jatkokehittely yms. on mahdollista jos aikaa löytyy. Mielenkiintoista hommaa tuo kuitenkin on ja taka-ajatuksena on myös ollut, että periaatteessa Android-koodailuista olisi kiva saada joskus vähän taloudellista vaivanpalkkaakin, jos vaikka keksisi jonkun kuningasidean.

Lainaus käyttäjältä Viper7+

Rythm sheep on taas aivan liian vaikea. Nolla pistettä ja Fail paukkuu ruutuun vaikka lampaista vain yksi olisi musta. Kannattaa harkita josko pelaaja päästettäisiin läpi tyyliin: vähintään puolet lampaista valkoisia periaatteella. Bonuspisteet ja kolme tähteä + papukaija merkki tietysti kun saa kaikki lampaat valkoisina aidan toiselle puolelle.

Vielä tähän Rhythm Sheep vaikeustasoon liittyen... Varsinaista peliä en ole muuttanut, mutta julkaisin kenttien sisällön nuotteina täällä: http://www.turskagames.com/rhythmsheep/levels/
Olettaisin että tuosta voi olla aika paljonkin helpotusta, mutta tietysti jos nuottien luku ei ole tuttua niin eihän se paljoa mieltä lämmitä. Tulipa kuitenkin tehtyä ja jos tuota peliä tahtoo käyttää musiikin opiskelun apuna niin sitten varmaan ainakin nuottien näkeminen on eduksi.

Sainpa koulun peliohjelmoinnin projektin tuossa pari viikkoa takaperin päätökseen ja ajattelinpa tännekin postailla jotain asiasta, kun joskus aiemmin siitä mainitsinkin. Kurssilla tosiaan tehtiin alusta pitäen itse pieni peli harjoitustyönä vapaasti valitsemasta aiheesta. Ryhmämme valitsi varsin perinteisen Gradius tyylisen shmupin, joka onnistuikin käytettävissä olleeseen aikaan nähden mukavasti. Arvosanaksikin napsahti paras mahdollinen, joten taisi luennoitsijakin pitää.

Peli tehtiin C++:lla ja piirtoon, ääniin yms käytettiin apuna SDL:ää. Pelattavaa saimme aikaiseksi parin kentän verran; tosin loppuhiomiselle ei jäänyt aikaa. Peli voikin olla hieman vaikea ja aseet epätasapainossa yms, mutta toivottavasti se ei häiritse niitä, jotka päättävät kokeilla. Suurin osa ajasta meni tosiaan pelimoottorin koodaamiseen ja erilaisten ominaisuuksien toteuttamiseen.

Peli on ladattavissa täältä.
Nuolilla liikkuu ja spacella ampuu.
F1-F5 ovat erilaisia huijauksia :)

Tässä vielä screenshottia pelistä:
IMAGE(http://s7.postimage.org/b3zk74523/yass.png)

Ensi keväänä tulee varmaan aloiteltua harjoitustyöparin kanssa jokin uusi oma peliprojekti, jos kummaltakin löytyy vielä aikaa ja intoa. Saa nähdä mitä sitten saadaan aikaan.

Hauska ja haasteellisen oloinen tuo YASS. Peli kuitenkin alkoi hyytymään kun tuli niitä asteroideja ja lopulta kaatui :/

e: Seuraavalla kerralla ei kaatunut vaikka alkoi kovasti hyytymään.

Lainaus käyttäjältä Burning

Hauska ja haasteellisen oloinen tuo YASS. Peli kuitenkin alkoi hyytymään kun tuli niitä asteroideja ja lopulta kaatui :/

e: Seuraavalla kerralla ei kaatunut vaikka alkoi kovasti hyytymään.

Siinä on hidastusefekti :) Silloin tosin voi pieni töksähdys tulla, jos saa asteroidikohdassa kerättyä kaikki viholliset tuhoavan tavaran, kun aluksia on paljon ruudulla.

Lainaus käyttäjältä varjo+

Siinä on hidastusefekti Silloin tosin voi pieni töksähdys tulla, jos saa asteroidikohdassa kerättyä kaikki viholliset tuhoavan tavaran, kun aluksia on paljon ruudulla.

Aivan, en tullut ajatelleeksi että hidastus oli tarkoituksella siinä kohdassa, ajattelin että peli muuten vain hyytyy tuon vuoksi kun ruudulla on paljon liikkuvaa tavaraa :) Hyvältä tämä vaikuttaa ja mielellään tästä näkisi sen valmiinkin version. Haastetaso on kohtuu korkea ja äkkikuolemia satelee paljon. Joku semmoinen shield meter olisi kiva lisä jota saisi noista satunnaisista kapsuleista kerättyä niin ei aivan ekasta osumasta kuolisi, ehdotus vain :D

Herään nyt tässä keskustelussa vain kertoakseni uutta ykkössivulla kertomasta projektistani. Mikäli demoa on kokeillut on nähnyt pelissä olevan kylmyyteen liittyvän järjestelmän, ja siihen on tulossa nyt pientä muutosta.

Muuten voin vain sanoa että projekti on edennyt hitaanlaisesti, vaikkakin varmasti eteenpäin. Tuntuu hyvältä päästä tekemään tarinan mielenkiintoisempia osioita.

edit. Uusi demo tuohon yllämainittuu järjestelmään nyt valmis!

Paljon on tapahtunut viimeisen viikon aikana, perustin yhteisöllisen peliprojektin Riemurasian nettisivustolla. Meitä on nyt tässä peliprojektissa noin 27 henkilöä mukana tekemässä tätä peliä, enemmän tai vähemmän. Graafikoita itseni mukaan lukien 10, musiikin- ja äänentekijöitä 9, koodareita 4, pelin designpuolessa 1 (joka hyväksyttää johtoryhmässä ne ideat), ja tarinapuolella 2 (minä, ja Rosha). Projekti on kunnolla lähtenyt käyntiin, ja kaikki tehtävät jaettu osastoille. Itse johdan graafista osastoa, ja muilla osastoilla on omat johtajansa. Olen myös projektin perustajajäsen, ja tein johtoryhmän, jossa on minun lisäkseni neljä henkilöä hoitamassa koko projektin tärkeimpiä asioita.

Kaikki lähti siitä, kun julkaisin tämän kuvamedian riemurasia.net:iin http://www.riemurasia.net/kuva/Roope-Ankka-peli/116299. Ihmiset innostuivat ajatuksesta, ja sen kautta perustimme Skypeen keskusteluryhmän parin kiinnostuneen kanssa, jossa juttelimme asiasta, että onko se edes mitenkään mahdollinen ajatus. Asiat eteni siihen vaiheeseen, että päätimme tarvitsevamme lisää ihmisiä projektiin, joten tein rekrytointikuvan, ja lähetin senkin riemurasiaan (http://www.riemurasia.net/kuva/Riemurasian-peliprojekti-Rahas%C3%A4ili%C3%B6n-puolustus/116512). Vastaanotto oli häkellyttävän positiivinen, ja suuri. Sähköpostiini tuli noin 50 viestiä, joissa ihmiset kysyivät pääsisivätkö projektiin mukaan. Voitte uskoa, että oli kova työ vastailla kaikille ihmisille, ja alkaa organisoimaan projektia.

Tällä hetkellä projektilaiset keskustelevat Skypen kautta keskenään, jonne perustin omat ryhmät Graafikoille, Koodareille, ja Musiikin- sekä äänentuottajille. Myös on yleinen chat, jossa hoituu yleinen tiedonanto. Hoidamme tiedostojen jakamisen Dropboxin kautta, jonne teimme yhteiset kansiot.

Valitettavasti pelistä en voi vielä tässä vaiheessa kertoa muuta kuin että se on Tower Defence-tyyppinen, ja sivultapäin kuvattu. Siinä on myös kunnon tarina tehty, ja kokenut tyyppi tekemässä game design documenttia, mikä määrittää todella kattavasti minkälainen pelistä tulee.

Täytyy sanoa, että en olisi millään uskonut, että ihmiset kiinnostuisivat tästä projektista! Todella positiivinen yllätys, ja on todella hienoa huomata, että projektissa on oikeasti lahjakkaita ihmisiä mukana ihan joka osa-alueella. Teemme tulevaisuudessa pelille oman kotisivun, sekä pistämme sinne trailereita, ja konseptikuvia pelistä, kunhan sen aika on. Nyt projekti on vasta alkuvaiheessa.

Pelin julkaisemme ainakin Android Marketplaceen, sekä mahdollisesti Steamiin ja selainpeliksi internettiin. Peli tulee olemaan ilmainen. Pelin julkaisuajankohtaa ei vielä tiedetä. Juonesta voin sen verran vihjaista, että siinä ei tule olemaan sitä alkuperäistä suunnitelmaa, mikä niissä lähettämissäni kuvamedioissa oli, koska emme halua mitään ongelmia tekijänoikeuslakien vuoksi, joten ideoimme kaikki hahmot ja asiat aivan itse :)

Hoi, olen 2. vuoden opiskelija Karelia amk:ssa. Opiskelen verkkomediaa ja olen ruvennut suuntautumaan erityisesti konseptisuunnitteluun sekä pelikehitykseen. Pelien tekeminen on vienyt mennessään; aiemmin tein kortti- ja lautapelejä, joista yksi pääsi julkaisukeskusteluihin asti. Nyt flash-osaamisen myötä sain tehtyä oman selaimessa toimivan pelin, jonka myötä on alkanut kasaantua ympärille työryhmää seuraavalle hieman isommalle projektille.

Tässä tahtoisin esitellä kuitenkin kaksi tekemääni peliä, joita pääsette pelaamaan selaimessa vaikka heti:
(muista klikata pelejä kerran, että selain tunnistaa flashin).

Password https://kotisivut.edu.ncp.fi/~1001200
Passwordissa ohjaat pientä huoltorobottia, jolla on 22 minuuttia aikaa löytää tiensä yhdeksän kerroksen läpi tyhjässä avaruusaluksessa, ennenkuin päägeneraattori sanoo itsensä irti. Tehtävää vaikeuttaa pimeys, sokkeloiset käytävät ja huonosti toimivat hissit. Pelissä on 3 loppua, koitahan löytää kaikki. :)
Password myös facebookissa https://www.facebook.com/thepasswordgame

Helvetin Pitkä Kuilu kotisivut.edu.ncp.fi/~1001200/kuilu
Tämä arcade peli on tehty 4 tunnissa. Miten pitkälle pääset?

Seuraava, selkeästi suurempi projekti, Monkey Pie on pelattavissa tänä kesänä. Unity, C-sharp, PC/MAC
Tsekkaa introduction teaser
Ja Monkey Pie myös facebookissa www.facebook.com/monkeypiegame

Kommentit, kritiikit ja muut ajatukset ovat erittäin tervetulleita!

sandbox-tyylinen 3d rakentelu peli(c++ opengl). video + lataus: http://www.youtube.com/watch?v=Q4QnIn_Cd7M

Pelitestauksesta kiinnostuneet hoi!

Etsimme mobiilipelille pelitestaajia

Etsimme pian julkaistavalle mobiilipelillemme pelitestaajia. Kyseessä on King Duckling -niminen iOS-peli.

Testaus tapahtuisi toimitiloissamme Helsingin Hernesaaressa.

Toivoisimme sinulla olevan hieman aiempaa kokemusta konsoli- tai mobiilipeleistä. Jos kiinnostuit, ilmoita sähköpostitse nimesi, ikäsi sekä puhelinnumerosi osoitteeseen nico (at) mobilive.fi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Luvassa pieni palkkio, sekä mahdollisuus päästä tulevaisuudessakin testaamaan ensimmäisten joukossa pelejämme.

Kiitos kiinnostuksestasi,
mobilive entertainment Ltd. Oy

Käy tykkäämässä Facebook-sivustamme:
http://www.facebook.com/mobilive

Sain juuri valmiiksi oman Ludum Dare 29 projektini. Aikani (eikä hermoni) ei riittänyt perus-48h-compoon, joten päätin osallistua löyhempään jamiin (tuo termi tarvitsee suomenkielisen vastineen, sanon minä!). Aiheena oli 'Beneath the Surface', eli maan allehan peli piti temaattisesti sijoittaa.

Pelini nimi on while(true);, ja se sijoittuu loputtomaan silmukkaan, joka jostain kumman syystä sijaitsee maan alla. Pelaaja on satunnainen örvelö, joka kokee sairasta intohimoa aarteita kohtaan ja päättää kerätä niin paljon aarteita kuin mahdollista ennen kuolemaansa. Niin, loputtomasta loopistahan ei ihan heti (oikeastaan koskaan) pois pötkitä.

Käytin peliin suunnilleen 10-15 tuntia ja olen omasta mielestäni ylpeä lopputuloksesta. Kenties yksi onnistuimmista projekteistani. Alla olisi linkki Ludum Dare -sivulle. Muistakaa äänestää!
http://www.ludumdare.com/compo/ludum-dare-29/?action=preview&uid=26965

(Ilmainen mainonta, minä rakastan sinua!)

Moikka,

Julkaisin ensimmäisen Windows Phone pelini (eihän siihen mennyt kuin reilu vuosi toteuttaa :D) ja kaipaisin kipeästi palautetta pelistä (ennen kuin teen päätöksen, että onko tätä järkevää kääntää IPhone/Android puolelle ollenkaan). Pelistä on ladattavissa ilmaiseksi kokeiluversio jolla pelin pystyy pelaamaan läpi asti. Lisäksi jatko-osa on jo suunnitteilla mutta haluaisin kuulla ennen liikkeelle lähtemistä teiltä palautetta pelistä ja mielellään pointereita siihen, että mikä toteutuksessa teitä mättää - otan myös murskaavan kritiikin ilolla vastaan :)

Peli löytyy Windows puhelinten Storesta nimellä "Meaty the Mole and the Meaning of Life" ja julkaisijana on Sohjo Game Studio.

Isosti kiitos kaikesta palautteesta jo etukäteen,
Tuukka

Pelikehityskurssit alkavat jo tuottaa hedelmää, vaikka tämäkin tuli väsättyä vähäsen kurssin ulkopuolelta.

http://gamejolt.com/games/action/abducted/34333/

Ei tosiaan mikään iso peli. Peliä voi pelata suoraan tuosta linkistä, pitää ainoastaan asentaa Unity Web Player lisäosa mikäli se puuttuu. Pelissä on tarkoitus paeta jahtaavaa ufoa. Tarkemmat ohjeet pelaamiseen löytyy peli-ikkunan alapuolelta.

Ei pöllömpi tekele. En ensin hoksannut ideaa ja ajattelin että eikö tässä ole mitään muuta kuin karkuun juoksemista mutta kun hoksasin mitä voin uhrata ufolle niin oli pakko pelata tekele läpi. Pari kertaa epäonnistuin. Nopeneeko tuon ufo loppua kohden, kun alussa tuntui ettei se saisi minua kiinni mutta kun pari uhrausta oli tehty niin pakoon pääseminen vaikeutui.

Mikäli lähdet tuota laajentamaan niin olisiko sellainen idea mistään kotoisin että joka kenttä olisi muuten sama lähtökohdiltaan (laakso, puut, ufo) mutta näistä pitäisi aina keksiä se idea selviytyä? Toinen kenttä voisikin olla ilman lumiukkoja ja jotkut puut olisivat eläviä. Pieni naama ja hyvin hienovaraiset erot ja/tai liikkeet, joten perässä olisi ufo ja pitäisi keksiä mitä sille uhraa? Ehkä tällöin pelin nimikin voisi vaihtua esimerkiksi Ufo Sacrificeksi? :D

Myös tuo ilmoitus "1 out of 6 snowmen" tms. voisi vaihtua ufon kapasiteettimittariksi? Joku palkki ilmoittamaan milloin ufo on täynnä, koska sehän tuossa oli nytkin jo ideana ettei pelihahmo enää mahtunut sinne.

Lainaus käyttäjältä zappah

Nopeneeko tuon ufo loppua kohden, kun alussa tuntui ettei se saisi minua kiinni mutta kun pari uhrausta oli tehty niin pakoon pääseminen vaikeutui.

Kyllä nopeutuu. Oli yksi vaikeimmista osuuksista saada pelin vaikeustaso sopivaan tasapainoon, mutta palautteesta päätellen onnistuin siinä melko hyvin.

Lainaus käyttäjältä zappah

Mikäli lähdet tuota laajentamaan niin olisiko sellainen idea mistään kotoisin että joka kenttä olisi muuten sama lähtökohdiltaan (laakso, puut, ufo) mutta näistä pitäisi aina keksiä se idea selviytyä? Toinen kenttä voisikin olla ilman lumiukkoja ja jotkut puut olisivat eläviä. Pieni naama ja hyvin hienovaraiset erot ja/tai liikkeet, joten perässä olisi ufo ja pitäisi keksiä mitä sille uhraa? Ehkä tällöin pelin nimikin voisi vaihtua esimerkiksi Ufo Sacrificeksi?

Myös tuo ilmoitus "1 out of 6 snowmen" tms. voisi vaihtua ufon kapasiteettimittariksi? Joku palkki ilmoittamaan milloin ufo on täynnä, koska sehän tuossa oli nytkin jo ideana ettei pelihahmo enää mahtunut sinne.

Mainioita ideoita! Ilmoitustavan saatan muuttaa, mutta eri selviytymistapojen keksiminen vaatisi sen verran isoja laajennustoimenpiteitä, että olisi parempi tehdä kokonaan uusi peli vaikka juuri tuolla Ufo Sacrifice nimellä :P Kurssin takia tulee kuitenkin nyt muita projekteja, koulutöiden ja omien muiden projektien lisäksi, että jollei isompia bugeja tai muuta tule vastaan, Abducted ei tule saamaan mitään isompia laajennuksia.

Erakko, tuo tekemäsi peli oli hyvä! :)

Lainaus käyttäjältä Keisarinvaimo

Erakko, tuo tekemäsi peli oli hyvä!

Kiitoksia!

Unitylla on kyllä turhan helppo tehdä pelejä. Niitä on nimittäin tuon Abductedin jälkeen tullut tehtyä neljä, kaksi koulutöinä ja kaksi ihan omaa peliä. Noh, tuleepahan kokemusta niin Abductedin jatko-osan ideat saattavatkin realisoitua. Koulutöitä ei valitettavasti ole missään pelattavissa, mutta nuo kaksi muuta löytyy Abductedin tavalla Game Joltista.

Serious Pizza Game
Jäät velkaa mafiosolle ja tehtäväsi on kerätä rahat velkaan myymällä pizzoja. Peliohjeet pelin sivulla.

Tämän oli tarkoitus olla jo koulutyö, mutta myöhemmin kävi ilmi että sen pitää olla ryhmätyö, joten projekti siirtyi aivan omaksi. Valmiina peli oli jo pitkän aikaa, mutta olin laiska enkä sitä jaksanut julkaista. Lopulta otin itseäni niskasta kiinni ja siinä se nyt on.

I can't believe our king is seducing everyone while a nuclear investigation is going on!
Tämä oli edellisen viikonloppuni aikaansaannos Indies vs Pewdiepie Game Jamia varten. Pelissä shakkinappulakuningaskuntien rauha riippuu siitä, että kuningaskunnat eivät omista joukkotuhoaseita, kuten ydinohjuksia. Toinen kuningaskunta alkaa kuitenkin epäillä sinun kuningaskuntaasi ydinaseiden hallussapidosta, ja sinä hupsu hankit yhden juuri viime viikolla syntymäpäivälahjaksi itsellesi. Tehtäväsi on harhauttaa toista kuningaskuntaa näiden tarkastuksen aikana iskemällä ja pusuttelemalla nämä tainnoksiin. Peliohjeet pelin sivulla sekä pelin sisällä.

Itselläni jäi vähän hapan fiilis pelistä kun se piti tehdä niin nopeasti, mutta sehän olikin vähän tarkoitus. Nyt vaan pitää sitten pisteytyksien takia odotella viikko ennenkuin mitään korjailija pystyy tekemään, jos on tarvetta. Muuten lopputulokseen olen melko tyytyväinen, mitä nyt hionnan varaa olisi ja pelin huumorikin voi olla vähän kyseenalaista.

Kuten kaikki varmaan tiesivät, viime viikonloppuna järjestettiin 31. Ludum Dare -pelinkehitystapahtuma (72 tunnin versio jatkuu vielä pari tuntia). Ilman sen kummempia johdantoja, tässä on linkki omaan teokseeni, jonka loin jamia, eli tuota kyseistä 72 tunnin versiota varten: http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-31/?action=preview&uid=26965.

Peli on kehitetty Html5/Javascript -kombolla, koska C++ tuntui jotenkin liian työläältä noin lyhyelle ajalle (sitä paitsi Html5-pelit pyörivät selaimella, mikä tarkoittaa suurempaa yleisöä!). Pelin pitäisi toimia Internet Exploreria lukuunottamatta kaikissa moderneissa selaimissa (paitsi mobiililaitteilla), mitä nyt 64-bittisen Linuxin Firefoxilla peli on aika laginen.

Kun arvostelette peliä, ottakaa huomioon, että se on kehitetty kolmen päivän aikana.

Joulupukki päätti yllättää tuomalla kömpelön Samsung Xcoverin tilalle Galaxy S3:n. Uusi, tehokas, kaikkivoipa ja miellyttävä luuri tarkoittaa vain yhtä asiaa: sille on pakko kokeilla tehdä peli!

Päätin sitten tehdä yhdestä vanhemmista peleistäni mobiiliversion. Vaihtoehtoja ei montaa ollut, sillä vain yksi tekemistäni Unity-peleistä tuntuisi luontevalta mobiililla: Serious Pizza Game. Porttauksen aikana peliä tuli hiukan hiottua etenkin käyttöliittymän suhteen ja kokeilun vuoksi kokeilin myös miten mainosten asettaminen peliin onnistuu. Peli pyörähti lopulta Androidille. Windows Phonella ja iOS:illa peliä ei varmaan tulekkaan näkemään, ilman testilaitteistoa ja työkaluja kun ei voi juuri tehdä mitään. Puhumattakaan Applen pyytämistä $100 vuosimaksuista.

Peli löytyy siis haun kautta Google Playstä (tai tuosta linkistä). Tuettu Android-versio on 4.0 ja korkeampi. Game Jolttiin laittamani web-versio on myös päivitetty mukailemaan mobiiliversiota.

Vaikka peli ei itsessään ihmeellinen ole, oli kyllä ihan jännää kokeilla miten tuokin tapahtuu.

Moikka kaikille! Viimeisen puolentoista vuoden aikana minulle on tapahtunut huimia muutoksia elämässäni peleihin liittyen. Enkä nyt puhu pelien pelaamisesta, vaan niiden kehittämisestä. Perustin joku aika sitten, ja siispä nyt omistan, yrityksen nimeltä Sandy Entertainment Oy. Meillä on yhdeksän henkinen porukka tällä hetkellä kasassa. Olemme saavuttaneet jo hienoja juttuja, mutta mistä itse olen eniten ylpeä on tietysti ensimmäinen pelimme. Palaute sitä kohtaan on ollut hyvin positiivista.

Pelimme nimi on Pogo Mad ja se on nopeatempoinen tasohyppely, jossa pelaajan tavoite on läpäistä erilaisia kenttiä mahdollisimman nopeasti pomppimalla pomppukepillä. Tällä hetkellä pelimme kentissä tapahtuva pelaaminen alkaa olla valmis. Muutamia pieniä ominaisuuksia yhä puuttuu ja yksi isompi, mutta niitä lukuunottamatta julkaisua varten tarvittavat ominaisuudet alkavat olla kasassa. Sitten pitää tietysti vielä optimoida ja korjata bugeja. Itse kentissä tapahtuvan pelaamisen ulkopuolellakin on hommat jo hyvällä mallilla, mutta niitä ei ole vielä implementoitu demoon. Moninpeli, palkinto- ja etenemissysteemi sekä pakolliset F2P mekaniikat , jotta pystyn syöttämään yritykseni työntekijät.

Itse olen luonut pelin ja suunnitellut sen. 9 viikkoa sitten aloitin sen parissa työskentelyn tiimin kanssa ja aloitimme koko homman täysin alusta. Siihen asti työskentelin siis indienä: koodasin, piirsin, suunnittelin ja animoin koko homman alusta alkaen itse. Tässä traileri vanhaan versioon joka oli minun käsialaani indienä: Pogo Madin proton traileri. Tuossa trailerissa olin kyllä palkannut ulkopuolisen graafikon ja äänissä sain jo silloinkin apua, joten täysin indienä en tuotakaan protoa ollut tehnyt.

Nyt työskentelen pelin parissa tuottajana sekä pääsuunnittelijana. Tämän lisäksi menee aikaa yrityksen toimitusjohtajan pakollisiin hommiin, mitkä ovat vähemmän kiinnostavia. Minun lisäkseni meillä on 3 koodaria, 2 graafikkoa, 1 kenttäsuunnittelija, 1 osa-aikainen äänisuunnittelija sekä markkinointipäällikkö.

Toivoisinkin nyt boardilaisilta kaikilta, jos vaan Android laite löytyy, lataamaan pelimme ensimmäisen version seuraavan linkin takaa: Pogo Mad demo

Palautetta demosta saa ja pitääkin antaa! Ruudunpäivityksestä en menisi liikaa odottamaan heikommilla laitteilla, koska optimointia emme ole tosiaan vielä kerenneet tehdä ollenkaan. Sen aloitamme tämän kuun lopussa vasta. Suurempia bugeja ei pitäisi olla, kun olen niin perkuleesti pelannut peliä, mutta pienempiä on vähän. Näistä pitää kuitenkin ilmoittaa jos löytyy, jos vaikka meiltä olisi jäänyt jotain huomaamatta!

Ja jos toimitusta kiinnostaa, niin saa toki ladata, antaa palautetta ja kysellä lisää mihin tahansa peliin tai yritykseni toimintaan liittyen. Sähköpostini on: petrik@sandygames.net

Tässä linkissä hieman erään aloittelevan tubettajan videokuvaa tulevasta pelistämme! Kiitos Hugejormalle vielä erittäin kattavasta palautteesta! :)

Tervehdys!

Täällä kirjoittelee 22-vuotias teekkarinrutale Lappeenrannasta, ja haluaisin esitellä teille uusimman pelini, joka julkaistiin taannoin Google playssä, Deranged Rabbitsin.

Deranged Rabbits on 75 lyhyehköstä kentästä koostuva tasoloikka, jossa tarkoituksena on ohjastaa jänis porkkanan luokse. Kentät ovat ansoilla täytetty ja toinen toistaan kiperämpi. Tarkoitus ei ollut tehdä mitään "I wanna be the guy -meininkiä", eli kaikki ansat ovat nähtävillä ja kuoleman on tarkoitus korjata vain mokastaan.

Kenttäsuunnittelussa paneuduin myös siihen, että kentät soveltuvat myös speedrunnaamiseen, mikäli ne oppii ulkoa. Useimpien tasojen läpäisy nopeiten juosten on vain muutamia sekunteja, joten todellakaan pitkistä tasoista ei ole kyse.

Pelin kaksi ensimmäistä maailmaa (30 tasoa) on pelattavissa ilmaiseksi.

IMAGE(http://files.1337upload.net/pupupup-2a4f24.png)
IMAGE(http://files.1337upload.net/dr_hype2-c07120.png)

Lisää kuvia:
Klik
Klik

Muutama videonpätkäkin löytyy:
Traileri #1
Traileri #2
Epävirallinen MLG video pelistä

Mistä saan?
Tästäpä näin: Google Play
Tällä hetkellä peli on saatavilla ainoastaan Android-laitteille, mutta tarkoitus olisi julkaista myös PC:lle, kunhan löytyy jostain järkevä jakelukanava. Steam olisi toki paras ja hienoin, mutta tuntuu aika kaukaiselta tällä hetkellä. Tähtäimessä on myös iLaitteet, Jolla sekä Windows Phone.

Kiitos mielenkiinnostanne, kaikki palaute ja arviot ovat tervetulleita.