Hitman / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Hitman

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/64/Hitman-triple-pack-cover.jpg)

Hitman on tanskalaisen Io Interactiven pelisarja, josta on tehty myös elokuva ja 2 kirjaa. Ensimmäinen peli, Hitman Codename 47, julkaistiin 2000 ja sitä seurasivat Silent Assassin 2002, Contracts 2004, Blood Money 2006 ja Absolution 2012.

Pelissä pääsee kokemaan kloonisalamurhaajan arkea ja seikkailuja. Agent 47 on tappava ja hoitaa hommat mallikkaasti. ICA eli The International Contract Agency toimii 47:n työnantajana.

Agent 47 (kavereiden kesken 47) s.5.9.1964, on geenimanipuloitu klooni. Hänen luomisessaan on käytetty viiden huippurikollisen dna:ta. Näitä viittä kutsutaan 47:n viideksi isäksi (Five Fathers). Heitä ovat: Dr. Otto Wolfgang Ort-Meyer, Lee Hong, Pablo Ochoa, Frantz Fuchs ja Arkadij Jegorov. 47:n on ainut onnistunut klooni. Hänen kykynsä ovat ihmiskehon huippua ja hänellä ei ole melkein ollenkaan omaa tuntoa. Pelisarjassa on tosin ollut joitakin hetkiä jolloin 47 on näyttänyt vähän pehmeämpää puoltaan. Tehtävät hän hoitaa todella tehokkaasti ja hänestä tulikin ICA:n halutuin palkkatappaja.

Viralliset sivut

-------------------------------------------------------------

Absolution on mielestäni ihan kelpo peli. Itse pidin tarinasta, mutta suurin osa ei taida niinkään pitää siitä. On jo pieni haave seuraavasta pelistä (kannattaa pelaa Absolutionin tarina loppuun ennen ku avaat spoiler-tabin =) )

[spoiler] 47 ja Victoria (sille joku hieno koodinimi!) työskentelee yhdessä ICA:lle ja Diana on tietenki niitten kontakti =) Ja tähän heti, tää on mun oma mielipide joten jos olet eri mieltä niin asiallisuutta kiitos. Pidän multiplayer ja co-op peleistä. Multiplayerii en haluu Hitmaniin, mutta co-op olis kiva. Tarinassa 47 ja Victoria pelattavia hahmoja ja sitten vähän Contracts-Absolution-Moodin tyyliin olis semmonen mis vois pelaa joko 47, Victoria tai omalla tyypillä. Character customization =P[/spoiler]

Seuraavas pelis vois olla isoja kenttiä ja keskittyis palkkatappamiseen tarinan sijaan.

Pidän Absolutionin Contracts-moodista. Hauskaa tehä omia Contracteja ja keksiä tarina niille =D Yritänki pelaa vaan sellasii Contracteja joissa on oikeesti editoitu sitä Descriptionii...

Alotin sellasen tarinan ku "TIN FOIL HITS" ja nyt on PART 1 ja 2 tehtynä. Laitan tän viestin loppuun tietoo miten löytää! Kokeilkaa ja vaikka kommentoikaa tänne =) Ja tietty voi kaveripyyntöö pistää, PS3:lla pelaan ja ID: ViLLNess. Kaverilista täynnä ni pistä viesti eka ja vaik et "Pelaajalehti" viestiin.

Niin ja Absolutionista vielä sen verran, että disguises-systeemi ei ihan toimi kuten luulis... Jos oot poliisiks pukeutunu ni ainut ero ku kohtaat toisen poliisin on, että sul on pari sekkaa enemmän aikaa ennen ku se huomaa sun henkilöllisyyden. Etäisyys ei tunnu muuttuvan =/ MUTTA virallisil foorumeil on sanottu, että ne pähkäilee miten muuttaa disguise-systeemii! Toivottavasti tekee hyvän muutoksen. Vielä linkki kyseiseen threadiin:
http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=130441

ps. Absolutionista löytyy Suomen lippu =P Spoileri ei sisällä tarinallisesti mitään, mutta yhen levelin (tosin en kerro miks siel ollaan).
[spoiler] Oikeustalo levelis huomasin et yhel puutarhatontul (on aika iso, ehk semmonen 50-100cm korkee? on Suomen lippu kädessä =P Se on siinä tuomarin pöydän edessä. Se lippu on sillein mytyssä, eli ei auki (kuten tuulessa) mutta kyllä aika varma oon et Suomen lippu on. Ja löysin toisestakin kentästä samanlaisen tontun, tosin vaan 20cm korkeen, eli niit on kait sit muissakin leveleis! Miksköhän Suomen lippu? Suomalaiset tonttuja vai kenties joku pelintekijä (puoliks)suomalainen? [/spoiler]

Eikun keskustelemaan Agen 47:n seikkailuista!

Ja Contracts! Pelaajalehden omat pikku assassiinit. Ois tosi siistii ku laittelisitte omia Contracteja tänne, kehitelkää oma tarina niille ja kaikkea! Laitan esimerkki muodon missä voi niitä alkaa laittelemaan!

"Contractin nimi"

"Koodi millä löytää, oman koodin löytää oman contractin esikatselujutun ylälaidasta." (Mene Quick Play > Find Contracts > Kolmio, joka aukaisee Filter > Contract Id = esim. 1-2345-678912-ESIM)

"Alusta"

Vaikeusaste: "Easy, Normal, Hard, Expert, Purist"
"Contractin taustatarina"

Noniin! Tämä on tässäkin muodossa oikein oiva aloitus, saadaan ainakin oma alue hyvälle pelisarjalle.

Itse kuumeisesti odottelen jouluun että vaimoni saattaisi ehkä vilkaista Steamin wishlistin ensimmäistä nimikettä joka tällä hetkellä on Hitman: Absolution. Sarja ollut tosiaan tuttu ensimmäisestä pelistä asti, joskin Contractsin ja Blood Moneyn pelaamiset ovat olleet vain lyhyitä testisessioita. Ensimmäinen peli on sentään tullut läpäistyä, ja toista peliä tuli aikoinaan PS2:lla pelattua äärimmäisen paljon.

Nyt kun on graafista asua saatu päivitettyä Absolutionissa niin kyllä kelpaisi palata pitkästä aikaa 47:n saappaisiin.

Arvosteluita en ole ehtinyt vilkaista, mutta ilmeisesti ei ole kovin kehuttu tapaus nyt tämä uusin? No, itseäni ei haittaa jos muut eivät ymmärrä, mutta kyllä se Silent Assassin rank on pakko kaikista tehtävistä saada.

Contracts -pelimuotoa odottelen myös innolla. Hauskaa päästä haastamaan ihmisiä ja vastaamaan haasteisiin.

Loistavaa että saan tälle oma ketju! Go VillNess!

Itsekkin tosiaan sain pelin jo 16. päivä. (kiitos discshop) mutta en nyt ole itseasissa ihan älyttömästi vielä kerennyt pelailemaan. Tähän mennessä ollut oikeen mukava peli, ja ennakkoon puhuttu räiskinnän "paljouskin" täysin vapaaehtoista. Eli tosiaan hiippailla voi edelleen, ja kohteiden murhat voi lavastaa "vahingoiksi". Itsehän yritän yleensä hiippailla ja välttää turhia tappoja, mutta joskus kiusaus on liiian suuri tai sitten joku näkee ja menee räiskimiseksi. Yleensä tässä vaiheessa loadaan checkpointin, koska hiippailu IMO mukavampaa! Mutta äskön mainitsinkin pelin suurimman miinuksen: checkpointit! Mitä on ajateltu kun näitä on tehty? Nimittäin jos tapat jonkun ja tallennat checkpointtiin, niin ladatessasi pelin sama henkilö on taas hengissä! Vain kohteet pysyvät kuolleina. Vituttaa varsinkin kun tapoista tulleet miinuspisteet jäävät statseihin, vaikka jo "tappamasi" henkillö talsisi vastaan.

Toinen asia mikä pelissä risoo (kestosuosikki bugien kanssa <3) on sen juoni. Se vaan on yksinkertaisesti huono. Ei kiinnosta itseä ainakaan yhtään. Muutamat mukaan tungetut moraaliset valinnatkin aivan yhdentekeviä... Grafiikatkin välivideoissa aika suttuisia :/

Vaikka tuli nyt aika negatiivistä tekstiä, niin silti kyllä pitänyt pelistä. Ei se huono ole missään nimessä, mutta ei mikään mestariteoskaan. Taidankin tästä mennä jatkamaan pelailua, jos vaikka tänään pääsisi läpi.

Miten voi poistaa omia contracteja? :p Ei aukea itselle....

ps: Itsekkin löysin löysin jotain hauskaa pelistä:
(Ei spoilaa juonellisesti mitään)
[spoiler]Nimittäin pelin tehneen lafkan toisesta tunnetusta pelisarjasta (Kane & Lynch anyone?) on saatu hahmo notkumaan Absolutionin maailmaan! Mr. Lynch räiskii haulikolla ja kiroilee (tuttuun tapaan?) asekauppa kentässä :p [/spoiler]

Taisin hehkutella E3:n aikaan parilla julkaistulla videolla sitä mitä useammalla tavalla kohteen voi salamurhata ja sehän on ollut pelin yksi suola, kiistämättä. Olin videoitten perusteella sitä mieltä että peli olisi day-1 hankinta. Mutta nyt sortuneena arvosteluihin en olekkaa niin varma asiasta, koska monen mielestä uusi check point systeemi on aikas, könönen, ja kentät ovat lähinnä putkimaisia, verrattuna entisiin laajoihin kenttiin.

Mielellään kuulisi lisää kommentteja pelistä kun olette pelailleet. Itse taidan jatkaa Blood Moneyn metsästystä, kuulemma Contractsin ohella ne parhaat sarjan pelit. Contracts löytyy wanhalle boxille ja jonkin matkaa sitä pelannut ja olo on kuin kotona mitä sitä aikaisemmin Silent Assasinia pelailin ja monia asioita siihen nähden on Contractsissa parannettu. Hehe, vieläkin näkee painajaisia siitä kentästä jossa Silent Assassinissa piti se pommi laittaa seinään, joka kai oli täysi mahdottomuus (ainakin PS2:lla, aina kun pommin asetti niin itse räjähti samalla).

Ihan alkutiedoiksi meikäläisestä: olen aina pitänyt Thiefin kaltaisista peleistä, joissa hiljainen, odottava ja harkitseva hiippailu on paras pelityyli ellei edellytys. Pidin erittäin paljon Deus Ex: Human Revolutionista, uusista Arkham Batmaneista ja erityisesti Dishonoredista. Assassin's Creedista taas mennyt maku sen huonon (olemattoman) stealh-menon takia. Splinter Cellin viimeisin oli osittain hyvä kun hiippailulle annettiin mahdollisuus. Itse Hitman sarjaa en ole koskaan aiemmin pelannut mutta suunnilleen tiennyt mitä se käsittää ja mistä on kyse. Parin videon ja ylistystekstin jälkeen ennakkotilasin sitten tämän Absolutionin. Odotin vapautta ja valinnanvaraa Dishonoredin tyyliin.

Nyt olen tutoriaalin ja ensimmäisen tehtävän pelannut pariin otteeseen yrittäen saada pelistä maistuvaa. Koko ajan olen kallistumassa siihen suuntaan että ei tästä mitään mieluisaa ja tyydyttävää pelikokemusta taida saada jos meno tällaisena jatkuu. Vihollisten ohi ei pääse valepuvussa ja muutenkin näkevät ihan liian helposti valepukuisen tyypin kaukaakin. Lisäksi tekoäly ei ilmeisesti tajua katsoa ikinä piilopaikkoihin jos eivät näe pelihahmon sinne menevän. Jaksot vaikuttavat melko putkimaisilta ja pieniltä. Ei todellakaan ole sitä mitä odotin.

En kuitenkaan vielä haluaisi allekirjoittaa pelin olevan täyttä sontaa, erityisesti niin vähäisen pelaamisen jälkeen mutta jos olisin tämän verran vain saanut peliä testata ennen ostoa niin kauppaan olisi jäänyt enkä olisi kenellekään suositellut. Täytyy jatkossa miettiä ennakkoja vähän tarkemmin.

Lainaus käyttäjältä zappah

Nyt olen tutoriaalin ja ensimmäisen tehtävän pelannut pariin otteeseen yrittäen saada pelistä maistuvaa. Koko ajan olen kallistumassa siihen suuntaan että ei tästä mitään mieluisaa ja tyydyttävää pelikokemusta taida saada jos meno tällaisena jatkuu. Vihollisten ohi ei pääse valepuvussa ja muutenkin näkevät ihan liian helposti valepukuisen tyypin kaukaakin. Lisäksi tekoäly ei ilmeisesti tajua katsoa ikinä piilopaikkoihin jos eivät näe pelihahmon sinne menevän. Jaksot vaikuttavat melko putkimaisilta ja pieniltä. Ei todellakaan ole sitä mitä odotin.

Sen chinatown tehtävän jälkeen peli lähtee vasta käyntiin, joten kannattaa vaan pelata. Mun mielestä toi valepukujen läpinäkeminen on toteutettu hyvin loogisesti(kyllä kolleega aina kolleegan tunnistaa) samoin checkpointit joita ei liikaa jaella vaistokin pelittää eikä helpota liikaa peliä. Peli on taattua hitman laatua.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Sen chinatown tehtävän jälkeen peli lähtee vasta käyntiin, joten kannattaa vaan pelata. Mun mielestä toi valepukujen läpinäkeminen on toteutettu hyvin loogisesti(kyllä kolleega aina kolleegan tunnistaa) samoin checkpointit joita ei liikaa jaella vaistokin pelittää eikä helpota liikaa peliä. Peli on taattua hitman laatua.

Näin minä toivonkin asian olevan ja tiedostan kyllä että osittain melkoisen typerääkin tulla kertomaan tutoriaalin ja lyhyen yhden tehtävän jälkeen mielipiteitä pelistä. Tosin yleensä olen aika hyvän kuvan pelistä saanut jo yhden tehtävän jälkeen, joten hieman siihen nojaten näitä ennakko-oletuksia (pelkoja) nyt kirjoittelin. Pelkään pahinta mutta toivon silti hyvää. Päivittelen kyllä tuon pelin haukkumisen pois jos syytä on :)

Itsekkin tässä tehtävän läpäisin, ja täytyy myöntää että helpolta tuntuu. Hardilla lähdin pelailemaan eikä luotikaan tintaan pudota helttejä puoliinkaan. Myös vihollisten asettelu kartalle on typerästi tehty, tuntuu siltä että on pakko tappaa joku jotta pääsee eteenpäin, joka taaseen johtaa miinus pisteisiin. Sekin tuntui oudolta kuinka epäselvästi tehtävä on kuvailtu. En tiedä johtuuko se vaikeustasosta, vai mistä, mutta tappokohdetta ei näy missään. Olisin myös kaivannut pickpocket- ominaisuutta tappojen vähentämiseen. Plussaakin kyllä löytyy, pelin äänimaailma on hienoa eikä PC:n ultra asetuksissakaan ole valittamista. Varamasti yksi hienoimmista ulkoasuista, joita tänä vuonna on julkaistu.
Saisi se koeviikkokin jo loppua...

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Myös vihollisten asettelu kartalle on typerästi tehty, tuntuu siltä että on pakko tappaa joku jotta pääsee eteenpäin, joka taaseen johtaa miinus pisteisiin...

Korkeintaan joutuu kolkkaamaan jonkun ja miinus pisteet lähtee kun piilotaa ruumiin, itseäni ei ole kertaakaan ees spotattu puhdasta peliä tähän asti.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Lainaus käyttäjältä Moromopo+Myös vihollisten asettelu kartalle on typerästi tehty, tuntuu siltä että on pakko tappaa joku jotta pääsee eteenpäin, joka taaseen johtaa miinus pisteisiin...

Korkeintaan joutuu kolkkaamaan jonkun ja miinus pisteet lähtee kun piilotaa ruumiin, itseäni ei ole kertaakaan ees spotattu puhdasta peliä tähän asti.

Käytännössä tappamaan, koska kolkattu herää jossain vaiheessa jolloin hälytys raukeaa. Jos näin ei ole, niin pelinkehittäjiltä jäänyt koitakin pultteja pelistä poies. Toivottavasti tekevät jotain npc hahmojen reiteille.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Lainaus käyttäjältä gurgi+Lainaus käyttäjältä Moromopo+Myös vihollisten asettelu kartalle on typerästi tehty, tuntuu siltä että on pakko tappaa joku jotta pääsee eteenpäin, joka taaseen johtaa miinus pisteisiin...

Korkeintaan joutuu kolkkaamaan jonkun ja miinus pisteet lähtee kun piilotaa ruumiin, itseäni ei ole kertaakaan ees spotattu puhdasta peliä tähän asti.
Käytännössä tappamaan, koska kolkattu herää jossain vaiheessa jolloin hälytys raukeaa. Jos näin ei ole, niin pelinkehittäjiltä jäänyt koitakin pultteja pelistä poies. Toivottavasti tekevät jotain npc hahmojen reiteille.

Aikaisemmissa heräsi jossain vaiheessa ellet tunkenut kolkattuja niihin laatikoihin, tässä varmaan sama systeemi. Itellä ainakaan oo yksikään herännyt.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Lainaus käyttäjältä Moromopo+Lainaus käyttäjältä gurgi+Lainaus käyttäjältä Moromopo+Myös vihollisten asettelu kartalle on typerästi tehty, tuntuu siltä että on pakko tappaa joku jotta pääsee eteenpäin, joka taaseen johtaa miinus pisteisiin...

Korkeintaan joutuu kolkkaamaan jonkun ja miinus pisteet lähtee kun piilotaa ruumiin, itseäni ei ole kertaakaan ees spotattu puhdasta peliä tähän asti.
Käytännössä tappamaan, koska kolkattu herää jossain vaiheessa jolloin hälytys raukeaa. Jos näin ei ole, niin pelinkehittäjiltä jäänyt koitakin pultteja pelistä poies. Toivottavasti tekevät jotain npc hahmojen reiteille.

Aikaisemmissa heräsi jossain vaiheessa ellet tunkenut kolkattuja niihin laatikoihin, tässä varmaan sama systeemi. Itellä ainakaan oo yksikään herännyt.

Eli... kolkkaaminen ei mitenkään eroa tappamisesta. Olisivat niitä sala teitä ja seinien yli kiipeilyä lisätä, ei olisi pahitteeksi. Toivottavasti jatkossa löytyy mielenkiintoisia tehtäviä ja patchejä on tulossa.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Eli... kolkkaaminen ei mitenkään eroa tappamisesta. Olisivat niitä sala teitä ja seinien yli kiipeilyä lisätä, ei olisi pahitteeksi. Toivottavasti jatkossa löytyy mielenkiintoisia tehtäviä ja patchejä on tulossa.

Kolkkauksesta en tiedä jos täräyttää esineellä päähän niin voi olla että vihollinen kuolee, mutta kuristus otteella rämpyttämällä ilman niskojen taittoa kohde jää henkiin eikä tule sivullista uhria. Miinuspisteet nukutuksesta lähtee kun piilottaa henkilön kaappiin tai laatikkon. Tappaminen on vain huomattavasti nopeampaa ja helpompaa, kiinni jäämisen riski kasvaa jos tainnutat vihollista maassa ja joku sattuu talsimaan paikalle.

Käsittääkseni kolkatut (käsin kuristetut) vartijat eivät herää, mutta toimenpide on paljon hitaampi, kuin vaikkapa sillä langalla kuristaminen. Lisäksi siitä kuuluu ääntä, että sitä ei läheskään joka kohdassa voi tehdä, muutoin joku huomaa ja hiippailu menee reisille. (olenko muuten ainoa ketä kummastuttaa että mm. kahvikupilla, lasipullolla ja kirjalla kun lyö, niin vastustaja kuolee?)

Mutta tosiaan eilen menin läpi ja...... Noh, suoraan sanottuna olen vähän pettynyt. En ole vanhempia hitmaneja edes pelannut, joten saattaa olla vanhoille faneille vähän kovempikin pettymys. Mutta pelissä tosiaan kaikista paskinta on ehkä juoni. Ihan tajutonta kuraa. Pelin kentät myös loppua kohden muuttuivat (yhtä poikkeusta lukuunottamatta) todella paskoiksi. Kahdessa vikassa kentässä meinasi itku tirahtaa, puhumattakaan lopusta. Yääh!

Kenttien rakennekkin vastaa enemmän uusinta splintter celliä, kuin vanhoja hitmaneita missä on yksi alue ja siellä kohde. Tässä taas koko pelin ajan käytännössä juostaan jossain sivukujilla, mistä siirrytään johonkin rakennukseen, tapetaan kohde, jatketaan taas sivukujia ja talonraunioita pitkin seuraavalle alueella, missä taas tapetaan kohde. Ei tässäkään mitään, jos tätä oli vaikka muutamassa tehtävässä ollut, mutta ei. Koko peli käytännössä tällä tavalla. Demonakin näytetty Run For Your Life, toimi vielä tällä kaavalla, mutta siitä eteenpäin mielestäni ei. Yllättäen muuten kaikki demotut tehtävät olivat pelin parhaimpia... hmm...

Pelissä myös paistaa läpi toiminnan helppous. Sitä suorastaan tyrkytetään joka paikassa, varsinkin kun hiippailu on kovemmilla vaikeusasteilla turhan vaikeaa. Asiaa ei auta sekään että puukolla heittämisestä lähtevä ääni herättää lähistöllä pyörivän vartijan, vaikka välissä olisi useampikin seinä. Vaasin hajottaminen vastustajan takaraivoon taas ei pidä läheskään niin suurta ääntä. Perin merkillistä...

Pelistä on myös yritetty tehdä turhan vaikea ihan naurettavilla jutuilla. Esimerkkinä yhdessä kentässä, missä vihollisilla on kommandopipot/sukkahousut päässä, hitman ei suostu pukemaan kyseistä myssyä päähänsä, vaan pää paljaana täytyy mennä. Muutenhan olisi liian helppoa. Kaveri eilen turhautui ja kokeili helpoimmalla ja yllätys oli suuri kun tällä vaikeudella 47 suostuikin survomaan myssyn päähänsä. ..tua? Pelissä myös bugeja tuntuu lötyvän aika hyvin. Yhdessä tehtävässä vastustajien puhe lagasi, aivan kuin levy olisi jäänyt jumiin. Tai oikeastaan tuo alkoi vasta bensa-aseman räjähdyksen jälkeen, kun peli meinasi kaatua...

Aika negatiivistä tekstiä ollut, että nyt voisin muutaman plussankin heittää. Contracts mode on hyvä uutuus, minkä kanssa tuli eilen 2-3h vietettyä yhtä ainutta tehtävää suunnitellen. Lopulta siitä tuli edes vähän sellainen mitä alussa suunnittelin, joten aika tyytyväinen olin :p Joku vielä kertoo miten sieltä haetaan ne parhaimmat/pelatuimmat contractit ja miten omia luomuksia poistetaan niin melko tyytyväinen olen. Eikä se singlekään nyt niin paska loppujen lopuksi ollut. Huonompi vain mitä odotin.

Pelaajan asteikolla 6/10

E: juurikin noin siis mitä gurgi sanoi. ^^ Ei pitäisi jättää tekstiä kesken kun lähtee ulos ;/

E2: Tämä täytyy kyllä hommata! Pystyy sitten paremmin kertoo mikä on parantunut/huonontunut vanhempiin verrattuna.

Hitman tulee olemaan kahden studion peli, ja seuraava julkaistaan 2014. Mitä mieltä olette?

Lisäillään omia Contracteja tänne! Pistetään varmuuden vuoksi SPOILER-tagin taakke =)

Aloitin tällaisen pikku tarinan. Vasta Part 1, 2 ja 3 tehtynä, mutta lisää tulee ja vaikeampia!

[spoiler]TIN FOIL HITS PART 1

7-0810-618256-VILL (Mene Quick Play > Find Contracts > Kolmio, joka aukaisee Filter > Contract Id = esim. 1-2345-678912-ESIM)

PS3

Vaikeusaste: Normal

These two are the first targets of operation "END THE UN GNOMES". UN is planning to take control of the world by using garden gnomes. These two, AKA Dirty Dukes, are providing guns and ammunition for UN. Take down them both and give a warning to UN. Do not hide the bodies or get spotted! May the force of TIN FOIL be with You.
-------------------------------------------------------------

TIN FOIL HITS PART 2

7-0040-627857-VILL (Mene Quick Play > Find Contracts > Kolmio, joka aukaisee Filter > Contract Id = esim. 1-2345-678912-ESIM)

PS3

Vaikeusaste: Normal

The next target of operation "END THE UN GNOMES" is Francois "Little Miss" Mungula. He is the personal chef of the leader of this whole UN GNOME mess. Oh and could you also deal with this D. Hixon. He was in a relationship with my sister and called me a "poophead" once. I told him I'd never forget... PS. Mungulas secret ingredient really is salt.
---------------------------------------------

TIN FOIL HITS PART 3

7-0210-856482-VILL (Mene Quick Play > Find Contracts > Kolmio, joka aukaisee Filter > Contract Id = esim. 1-2345-678912-ESIM)

PS3

Vaikeusaste: Hard

I've located one of the headquarters of UN's gnome operations. It's the Terminus Hotel. Take down the old people. They're called "Adam and Eve" of the hotel. I've also found out that one UN agent is disguised himself and is watching the entrance at nearby alley. Give them warning "Drinking kills" .. umm.. well.. atleast a bottle does?[/spoiler]

Lainaus käyttäjältä janneus+

Noh, suoraan sanottuna olen vähän pettynyt. En ole vanhempia hitmaneja edes pelannut, joten saattaa olla vanhoille faneille vähän kovempikin pettymys. Mutta pelissä tosiaan kaikista paskinta on ehkä juoni. Ihan tajutonta kuraa. Pelin kentät myös loppua kohden muuttuivat (yhtä poikkeusta lukuunottamatta) todella paskoiksi. Kahdessa vikassa kentässä meinasi itku tirahtaa, puhumattakaan lopusta. Yääh!

En suosittele vanhoja sinulle jos juonta pidät tässä huonona on meinaan vanhan hitmani fanin mielestä ainoa peli, jossa ylipäätäänsä on jotain tarinan tynkää ja tämä peli oli positiivinen yllätys pelkäsin pahinta mutta turhaan, loistava peli eikä ollut pettymys.

Lainaus

Pelistä on myös yritetty tehdä turhan vaikea ihan naurettavilla jutuilla. Esimerkkinä yhdessä kentässä, missä vihollisilla on kommandopipot/sukkahousut päässä, hitman ei suostu pukemaan kyseistä myssyä päähänsä, vaan pää paljaana täytyy mennä. Muutenhan olisi liian helppoa. Kaveri eilen turhautui ja kokeili helpoimmalla ja yllätys oli suuri kun tällä vaikeudella 47 suostuikin survomaan myssyn päähänsä. ..tua? Pelissä myös bugeja tuntuu lötyvän aika hyvin.

Noi aikaisemmat vasta vaikeita ja bugisia ovatkin eikä niitä ole niin konsoli tyhmennetty, joten valmistaudu siihen että pädillä pelaaminen voi aiheuttaa harmaita hiuksia, nykyisiin lässytys vaikeusasteisiin tottuneelle vanhat kunnon hitmanit voi olla liikaa. Laadukkaita silti jokainen hitmani ja monet kerrat näitä jaksaa läpästä, ehkä parhaimpia uudistuksia on seiniin liimautuminen ja tämä instinct ynnä muu sulavampi ohjattavuus ja räiskintä on huomattavasti paremmin tehty jos sille päälle tulee.

Vaikka vanha Hitman-sarjan fani olenkin, niin jää varmaankin tämä peli ostamatta. Videoiden perusteella kentät näyttää liian yksinkertaisilta. Vanhoissa peleissä miellytti eniten se kenttien tutkiminen ja vaihtoehtoisten lähestymistapojen kokeilu. Tähän asti sarja on näyttäny keskittyneen tuon osa-alueen kehittämiseen, mutta nyt vaikuttaa siltä, että koko pelin hienous on heitetty romukoppaan.

Lainaus käyttäjältä Kirmukarmu

Vaikka vanha Hitman-sarjan fani olenkin, niin jää varmaankin tämä peli ostamatta. Videoiden perusteella kentät näyttää liian yksinkertaisilta. Vanhoissa peleissä miellytti eniten se kenttien tutkiminen ja vaihtoehtoisten lähestymistapojen kokeilu.

Tämä tutkiminen on edelleen mukana, myös eri lähestymistavat tietenkin.

On tässä Hitman fiilistä, mutta muutamat seikat häiritsevät. Ensinnäkin, kentät tuntuvat aivan liian putkimaisilta eikä asiaa helpota, että vihut tunnistavat liian helposti valepuvussa tallustavan 47:n. Kehuja on sitten pakko antaa kontrolleista sekä liikkumisen sulavuudesta sillä nyt tuntuu oikeasti siltä, että ohjastetaan ammattilaista eikä amatööriä. Edellisissä osissa kömpelö liike + kököt kontrollit = virhearvioita koko ajan.

8h takana ja kyllähän tämä maistuu hyvältä, täytyy nyt loppuun asti jyystää jotta voi sitten antaa lopullisen tuomion.

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Hitman tulee olemaan kahden studion peli, ja seuraava julkaistaan 2014. Mitä mieltä olette?

Aluksi ajattelin, että nyt tämäkin hieno sarja vedetään vessanpöntöstä alas, mutta masennus muuttui nopeasti jonkin asteiseksi innostukseksi. IO interactive on aina ollut melko kömpelö pelinkehittäjä, jolla on ollut kyllä hyviä ideoita, mutta toteutuksensa puolesta ne ideat on jäänyt vähän puolitiehen. On mielenkiintoista nähdä, miten toinen kehittäjä lähestyy näin arvostettua klassikkopelisarjaa. Katsotaan mitä sieltä tulee ennen kuin ruvetaan hutkimaan. IO on kuitenkin ilmeisesti jollain tavalla mukana kehityksessä, ja viimeksi kun uusi montrealilainen studio teki vanhasta pelisarjasta oman tulkintansa, syntyi Deus Ex: Human Revolution. Ainakin lähtökohtaisesti voisi siis ajatella, ettei sieltä mitään aivan karmivaa kuraa ainakaan olisi tulossa.

Absolutionista: vähän pelottaa tämän pelin hankkiminen arvostelujen ja ihmisten kommenttien perusteella. Aika laidasta laitaan on tullut arvosanoja kutosesti ysiin. Monet kritiikit on kuitenkin sarjan vanhana fanina sitä samaa, mitä on saanut sietää jo ensimmäisestä osasta asti ja minkä ympäri on oppinut vanhoja pelejä pelatessa kiertämään (paska tarina, kömpelöt checkpointit, hämmentävä AI yms.). Tuo valeasujen läpi näkeminen vaikuttaa kyllä aika gamebreakeriltä, mutta senkin luulisi voivan melko helposti korjata patchin avulla.

hmm. Tässäkun nytten lukenu teijän mielipiteitä ja kokemuksia hitmanistä niin toinen puoli aivoista sanoo että et halua pelata tätä peliä mutta taas toinen puoli sanoo että haluat pelata tätä. Ite en oo koskaan pelannu hitman pelejä, en sitten koskaan!! En tiedä oonko jääny paljosta paitsi, mutta oma emäntä on sen verran jämpti että meikäläisen Hitman absolution pysyy paketissa jouluun asti. Ikävä kyllä!

Mutta tuun kyllä sitten jouluaattona jo kertoon omat kokemukset tästä.

Lainaus käyttäjältä MJL

Tuo valeasujen läpi näkeminen vaikuttaa kyllä aika gamebreakeriltä, mutta senkin luulisi voivan melko helposti korjata patchin avulla.

Ei se ole mikään vika mikä pitäisi korjata. Samaan asuun pukeutuneet tottakai tunnistaa kolleegansa mikä siinä on ihmeellistä ja niitä pystyy instinctin avulla hämäämään niin en ymmärrä paskojen pelaajien ruikutusta. Itse olen läpäissyt joka kentän ilman spotatuksi tulemista ja parhain arvosanoin. Pistää sitten vaikeusastetta pienemmäksi jos omat taidot ei riitä.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Lainaus käyttäjältä MJLTuo valeasujen läpi näkeminen vaikuttaa kyllä aika gamebreakeriltä, mutta senkin luulisi voivan melko helposti korjata patchin avulla.

Ei se ole mikään vika mikä pitäisi korjata. Samaan asuun pukeutuneet tottakai tunnistaa kolleegansa mikä siinä on ihmeellistä ja niitä pystyy instinctin avulla hämäämään niin en ymmärrä paskojen pelaajien ruikutusta. Itse olen läpäissyt joka kentän ilman spotatuksi tulemista ja parhain arvosanoin. Pistää sitten vaikeusastetta pienemmäksi jos omat taidot ei riitä.

Ei... Valeasut ei toimi kunnolla talla hetkella. On nimittain aika outoo et tyypit huomaa valeasun lapi ihan naurettavan kaukaa ja vaik ois selka kaannettyna (ja viel jollain kyparalla...). Ja instinct... Se kuluu tosi nopeet ja aika hankala saada lisaa. IOI miettii tal hetkel miten fixata valeasut.
Valeasu talla hetkella = eri ammatin tyypit ei tunnista, saman ammatin tyypit huomaa pari sekkaa myohemmin ku oisit normi puvun kaa liikentees.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Samaan asuun pukeutuneet tottakai tunnistaa kolleegansa mikä siinä on ihmeellistä ja niitä pystyy instinctin avulla hämäämään niin en ymmärrä paskojen pelaajien ruikutusta. Itse olen läpäissyt joka kentän ilman spotatuksi tulemista ja parhain arvosanoin. Pistää sitten vaikeusastetta pienemmäksi jos omat taidot ei riitä.

Itseäni ainakin häiritsee enemmälti tuon typeryys: kaikki työntekijät suurellakin alueella tuntevat toisensa vaikka takaapäin ja tietenkään 47 ei laita edes kypärää/pipoa/tms päähän vaan haluaa kaljuilla. Instinctin käytössä häiritsee samalla tapaa typeryys: sinulla kuluu "vaistoa" (tai ylipäätänsä jotain voimavaroja) siihen että pidät lippistä ja/tai naamaa alaspäin? :D Ei tässä nyt varmaan ollut kyse siitä että joku ei osaisi pelata tai peli on vaikea. Itsekin heittelen joka kentästä silent assassinit, professionalit, tms ja keskivertoja reilusti korkeammat pisteet ja pääosin niin ettei kukaan näe. Eikö minua silti saa häiritä asiat jotka vaikuttavat typeriltä ja rikkovat immersiota? Ja mitä muuten tuohon instinctiin kuuluu, niin en halua edes niitä seinän läpi näkemisiä ja reittejä nähdä, sillä jonkinlaista realistisuutta haluaisin pitää tässä. Ainoa johon sitä on joskus pakko käyttää, on lippiksen tai pään painamiseen alaspäin ettei työkaveri tunnista.. :p

Hitman: Sniper Challenge (stand-alone) koodeja pari kappaletta tarjolla:

TEGAJU-335-GOPEXU-057
FANECU-237-BAXUWU-252

Jotta aivokirurgia pääsee vauhtiin, pitää kiikaroida itsensä osoitteeseen www.hitmansniper.com, jossa muistaakseni rekisteröidytään/kirjaudutaan sisään, syötetään koodi ja valitaan pelialusta, jolloin latauskoodia pukkaa.

Lainaus käyttäjältä Sapeli+

.
Juonikin oli melkoista huttua vaikka siihen on tällä kertaa selvästi yritetty enemmän panostaa.
Kyseessä ei kuitenkaan ole huonopeli, mutta eihän tätä oikein voi kunnon "Hitman peliksi" luokitella. Läpi kuitenkin jaksoi pelata helposti ja mahdollisimman "hiljaisesti" ofc.

Todellakin voi luokitella Hitmaniksi todella tyhmää väittää muuta ja tarina ainoa Hitmaneissä missä edes joku järki. Ääninäyttely, hahmot ja pelin sisäiset dialogit aivan mahtavia.

Pakko tulla tänne myös hieman avautumaan kyseisestä pelistä. En ole pelannut aiempia Hitmaneja eikä minulla sen koommin ole perspektiiviä vertailla uusinta osaa aiempiin tekeleisiin. Pelitunteja on takana suurinpiirtein 8 muistaakseni ja peli on maistunut pääasiassa ihan hyvältä. Peli ei kuitenkaan ole osoittautunut sellaiseksi salamurhaaja peliksi mitä olin odottanut. Jotkut kentät tuntuvat liianskriptatuilta . Usein joutuu kuuntelemaan piilossa vartijoiden välisen dialogin, jonka jälkeen vasta mahdollistuu hiljainen eteneminen henkilöiden lähtiessä. Monesti odotin myös pääseväni hoitelemaan kohteen, mutta tilanne päättyikin cutsceneen, joka vei tarinaa eteenpäin enkä saanut hoitaa loppuun valmistelemaani tappoa, kuten täälläkin foorumeilla on valiteltu. Nämä asiat vain syövät ajatustani vapaasta pelistä.

Rytmitys kummastuttaa myös hieman. Joissakin kentissä annetaan todella vapaat kädet ja toisissa taas ainakin tuntuu, että on mentävä juuri tekijöiden suunnittelemaa reittiä onnistuakseen. Kentät, joissa on valinnanvaraa, ovat todella hauskoja pelata ja löytyy monia kekseliäitä tapoja hoidella kohde, tosin tässä vaiheessa alkaa häiritä pelin kummallinen checkpoint-systeemi. Liian usein huomaan tekeväni samoja asioita jo ties kuinka monetta kertaa putkeen sen takia, että 30minuutin hiippailu päättyy epäonnistumiseen ja paluu kentän alkuun mikäli en välipistettä ole löytänyt.

Tarina ei tee itsessään mitään vaikutusta. Huomaan pelaavani eteenpäin vain parempien kenttien toivossa, enkä kiinnostuksesta tarinaa tai hahmoja kohtaan. Ääninäyttely voi olla makukysymys, mutta välillä, 47 lukuunottamatta, hahmot kuulostavat äärimmäisen typeriltä ja tuntuu kuin näyttelijä olisi vetänyt sieniä ja tunkenut tamppooneja suun täyteen. Vika voi tosin olla omassa korvassanikin. Ja kun IOI nyt kerran on päättänyt "panostaa" tarinaan, niin tuntuu hassulta,että pelissä on pakollinen pisteytysjärjestelmä (korjatkaa jos olen väärässä), joka tekee pelaamisesta pelkkää suorittamista ja perfektionistina aiheuttaa itselleni checkpointtien jatkuvaa lataamista.

Plussana sanottava, että peli on teknisesti oikein hyvä. Graafinen ulosanti on varsin tyylikästä ja 47 kontrollit ovat hyvät ja todella tuntee haliitsevansa hahmoa. Ongelmana vain tuntuu olevan, ettei tuote anna sitä vapautta, mitä ennakkovideoiden perusteella olin odottanut. Peli tulee läpi pelattua varmasti. Se ei vain antanut sitä mitä odotin...ainakaan vielä.

Olisin voinut toki aiempaa viestiäni muokata mutta ehkä tämä näin ilmaisee paremmin sitä miten minun piti jollain tapaa tottua peliin ja sen mekanismeihin ennen siitä nauttimista. Tässä siis kohtia aiemmasta tekstistäni nykyisin tuntemuksin lisäten:

1. "Vihollisten ohi ei pääse valepuvussa ja muutenkin näkevät ihan liian helposti valepukuisen tyypin kaukaakin."
-Tämä yhä hieman häiritsee immersion puolesta mutta kun hyväksyy sen, että sama-asuiset tyypit tunnistavat ja sitäkin voi väistää selkänsä kääntämällä taikka instinctillä, niin asia ei enää niin paljoa haittaa. Lisäksi ymmärsin koko valeasun idean aluksi niin, ettei se päällä tarvitsisi piilotella kyykyssä muiden hahmojan ihmetellessä mutta sitäpä täytyykin yllättävän usein tehdä ettei "työkaverit" bongaa valeasua.

2. "Tekoäly ei ilmeisesti tajua katsoa ikinä piilopaikkoihin jos eivät näe pelihahmon sinne menevän."
-Tästä en ole enää kuin 90% varma mutta näin näyttää olevan. Tosin olisi ehkä jo liian vaikeaa jos joka kaappi aina tutkittaisiin. Immersio tässäkin on lähinnä ongelma ja kun asian hyväksyy peliin kuuluvaksi niin ok.

3. "Jaksot vaikuttavat melko putkimaisilta ja pieniltä."
-Osaltaan totta mutta toisaalta ei. Mitä enemmän jaksoja on tutkinut, sitä enemmän niistä löytää reittejä, piilopaikkoja ja muuta jännää. Tosin ei päästä Dishonoredin tasolle valinnanvapaudessa. Jaksoista en silti enää valittaisi, sillä hauskoja ne ovat tähän mennessä olleet. Älyttömän suuriksi niitä ei voi sanoa mutta elämää niistä löytyy senkin edestä, joka on kyllä parempi kuin isot ja autiot jaksot. Reittienkin vähyyden voi "selittää" sillä, että ei tosimaailmassakaan joka paikkaan ole kymmentä tietä ja tästä silti löytyy tärkeimpiin paikkoihin useita reittejä. Silti Dishonoredin "pääsen vaikka seinän läpi"-meininki oli sitä mikä toimi, ainakin siinä pelissä. Välillä ärsyttää se, että huomaa usein jaksoissa olevan se yksin THE OIKEA TIE ja muut menee toimii kikkailen jos toimii.

"Jos olisin tämän verran vain saanut peliä testata ennen ostoa niin kauppaan olisi jäänyt enkä olisi kenellekään suositellut."
-Totta tämä sen aikaisen testaukseni perusteella. Kuten aloitin tekstini, peliin piti tavallaan tottua mutta nyt siitä voi sanoa nauttivansa. Olin tosiaan pelannut tekstin kirjoittamisen hetkellä vain tutoriaalin ja yhden tehtävän. Tosin tuntemukset alkoivat vaihtua paremmiksi vasta joskus 5-6 tehtävästä eteenpäin, joten aika paljon se vaati paneutumista, eri toten nykyisellä AD HD-aikakaudella. Onneksi en luovuta helpolla vaikka saatan tosin avautua asioista liian aikaisin.

Instinctin käyttö, tai enemmänkin sen kuluminen, häiritsee yhä. Se että lipan painaminen vie jotain energiaa on typerää. Olen kuitenkin jo hyväksynyt senkin pelimekaniikaksi ja välttämättömäksi "pahaksi". Täytyy tosin huomauttaa, että pelaan peliä hardilla, jolloin sitä todella kuluu verrattuna normal-tasoon. Pari challengea on tullut otettua ylivoimaisuuden takia normalilla ja siinä tajunnut kuinka naurettavan helppoja jaksot ovat sillä pelattuna. En kadu yhtään hardilla aloittamista vaikka nyt kyllä tiedostan että osa negatiivisuudestani saattoikin juontaa siitäkin.

Peliä en vielä ole loppuun asti kahlannut hienosta tallennuksen rikkovasta bugista johtuen. Olin viimeksi mennyt tehtävän 12 ja seuraavana olisi ollut ne Pyhimysten Hyökkäys-kenttä. Puuttuvia challengeja siinä yrittelin ottaa aiemmista kentistä kun peli (ja konsoli) jäätyy. Boottaan vehkeen ja ilmoitus peliä käynnistäessä kertoo tallennuksen olevan korruptoitunut. Nyt olen sitten tehtävässä 3 ja joka jakson jälkeen tallennus myös tikulle talteen. Hidasta eteneminen on kun nyt yritän kerralla hakea jokaisen challengen kentistä mutta nyt nautin myös alkupään kentistä, mitä en ensi kerralla olisi uskonut.

Hankala antaa pelillä pisteitä tällaisten ristiriitaisten tuntemusten jäljiltä mutta jos nyt joku tulisi kyselemään pelille numeroa, niin en haluaisi 8:aa pienempää antaa. Vielä on jäljellä pelaamattomia kenttiä ja kehuttu Contracts-pelimuoto kokonaan testaamatta. Juoni on ollut ihan ok sepostusta, ei mitään parasta settiä mutta ei kauheinta tuubaakaan. Palailen ehkä vielä joskus hamassa tulevaisuudessa kirjoituksiani päivittelemään jos näen tarvetta, nyt täytynee siirtyä Hitmanista Dead Islandin pariin, veljen prkl kun sen meni ostamaan.

Teidän mielipiteitä lukiessa tuli sitten hinku kirjoittaa itsekin tänne fiiliksiä pelistä. Eli siis peliä sisällä varmaan joku kymmenen tuntia ja etenkin Blood Moneyn ERITTÄIN suurena fanina, koin pienoisen pettymyksen. Liian moni pelin kentistä tuntuu liian putkimaiselta, vaikkakin arvostan sitä, että pitkään jatkunutta pelisarjaa yritetään uudistaa.

peli on kuitenkin ehdottomasti pelaamisen arvoinen ja silti erinomainen. Muutamassa kentässä suunnilleen hihkuin innosta ja siitä, miten paljon ne muistuttivat vanhoja Hitmaneja. Ainoat miinukset pelistä ovat kutakuinkin samat kuin muillakin: liian skriptatut kentät ja valeasujen läpi nähdään kyllä aivan liian herkästi. Muuten kyseessä on erinomainen peli.

Hei, en tiedä onko kukaan muu huomannut tätä mutta hitman absolutionin viimeisestä kentästä näyttäisi löytävän Johan Sederholmin mausoleumi. Kuva on hiukan epäselvä ja osa tekstistä on peitettynä mutta nimen ja vuosiluvut näkee. Yritin etsiä tietoa mutta missään ei tunnu olevan mainintaa asiasta.

Kuva tässä

Kyllä siellä jotain suomelta vaikuttavaa tekstiä näyttää olevan. Easter egg?

Mahdollisesti. Itse en nähnyt tuota ennen kuin oli asetukset ultralla.

Onhan siinä niitä puutarhatonttujakin mitkä pitää kädessään Suomen lippua.