Halo - Yleistä settiä / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Halo - Yleistä settiä

IMAGE(http://kuvaton.com/k/YJJO.jpg)

Tervetuloa uuden Boardin Halo ketjuun. Halo merkitsee jotakin kaikille, toiselle se on kiehtova ja rikas sci-fi universumi, toisille maailman paras moninpeli ja toisille se pakollinen Micro$oftin lippulaiva rahastus. Täällä voi keskustella kaikesta Haloon liittyvästä, peleistä, kirjoista, animesta, järjestää partyja ja niin edelleen.
Sarjassa ilmestyneet Halo aikajanalle järjestettynä:
Halo wars
Halo: Fall of Reach
Halo Reach
Halo: combat evolved
Halo: the Flood
Halo: First strike
Halo 2
Halo 3:ODST
Halo 3

Lisäksi Halo Legends anime sarja pomppii vähän siellä täällä.

Muutama sana ketjun historiasta. Tämähän aloitti vanhalla Boardilla Halo 3 ketjuna, mutta muutettiin yleiseksi Halo ketjuksi, sillä yksittäisille Halo peleille(Halo wars) omistetut ketjut hiljenivät hyvin äkkiä ja tämäkin on suurimman osan ajasta meikäläisen monologia. Toivottavasti saamme nyt paljon uusia Halo keskustelijoita mukaan.
Aloitusviesti ei ole vielä valmis, ajattelin tehdä lyhyehkön kuvauksen joka pelin ja kirjan tarinasta. Jos tahdot auttaa minua(etenkin kirjojen kanssa), lähetä kuvauksesi minulle viestinä niin lisään sen aloitusviestiin. Laita myös viestiä jos aloitusviestistä mielestäsi puuttuu jotakin.

Kolme ensimmäistä kirjaa lukeneena voisin sanoa niistä sen verran, että ainakin ensimmäistä Fall of Reachia ja kolmatta First Strikea voi suositella lämpimästi Halo-maailmasta kiinnostuneille. Molemmat tarjoavat jännittävää äksöniä ja mielenkiintoista taustatarinaa. The Flood sen sijaan on melkoista torttua, koska se kirjaimellisesti vain toistaa ensimmäisen pelin tapahtumat jokaista luotia myöten. Loputkin kolme löytyvät hyllystä, mutta niitä en ole syystä tai toisesta saanut luettua. Ghosts of Onyxin ensimmäinen puolisko on kuitenkin ainakin ollut mielenkiintoista kamaa, pitäisi varmaan sekin vääntää loppuun jossain välissä.

Olen viime päivinä saanut taas tehtyä jonkinlaista paluuta taistelukentille, joten jonkinlaista ryhmätoimintaa voisi tässä joku päivä harrastaa?

Miksi pirussa TU playlistissä ei kaikissa pelimuodoissa ole reticle bloom poissa.. Olisi kiva päästä pelaamaan Objectivea ilman bloomia.

Lainaus käyttäjältä Hooumeri+

Miksi pirussa TU playlistissä ei kaikissa pelimuodoissa ole reticle bloom poissa.. Olisi kiva päästä pelaamaan Objectivea ilman bloomia.

Ainiin TU playlistikin on alkanut muutama päivä sitten, unohdin kokonaan. Huomenna voisi kokeilla, miltäs siellä on meno maistunut?

Lainaus käyttäjältä Newfriikki577+

Lainaus käyttäjältä Hooumeri+Miksi pirussa TU playlistissä ei kaikissa pelimuodoissa ole reticle bloom poissa.. Olisi kiva päästä pelaamaan Objectivea ilman bloomia.

Ainiin TU playlistikin on alkanut muutama päivä sitten, unohdin kokonaan. Huomenna voisi kokeilla, miltäs siellä on meno maistunut?

Aseiden rekyylittömyys on huono, armor lock ei minusta ole muuttunut ollenkaan ja pelimuodot on outoja.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Lainaus käyttäjältä Newfriikki577+Lainaus käyttäjältä Hooumeri+Miksi pirussa TU playlistissä ei kaikissa pelimuodoissa ole reticle bloom poissa.. Olisi kiva päästä pelaamaan Objectivea ilman bloomia.

Ainiin TU playlistikin on alkanut muutama päivä sitten, unohdin kokonaan. Huomenna voisi kokeilla, miltäs siellä on meno maistunut?

Aseiden rekyylittömyys on huono, armor lock ei minusta ole muuttunut ollenkaan ja pelimuodot on outoja.

Tuossapa oli tiivistettynä.. Tosin rekyylittömyys on mielestäni hyvä juttu, tosin harkinnan kanssa. Esimerkiksi Uncagedissa liian helppoa jos armor abilityt (lue: jet pack) valittavissa. Saisivat omasta mielestäni poistaa armor abilityt kokonaan tuolta TU playlistista.

Itse kävin kokeilemassa betaa tänään ja olin yllättynyt kuinka vähän muutokset vaikuttivat pelattavuuteen. Bloomittomuus ei nopeutakkaan ampumista hirveästi, kun taas ihan mukava silloin tällöin päästä pummeloimaan vaikka vihulla vähän shieldiä jäljellä. Tämä on etu jos käytän DMRää ja kimppuuni hyökätään rynkyllä joka vie lähitastelussa nopeammin kilpiä, nyt saan sentään vietyä hänet mukanani hautaan.
Armor Lock on muuttunut siten, että sen voi nyt assasinoida takaa päin, eli sen tehokkain taktiikka(hyökätään keskelle vihollislaumaa, tehdään tuhoa, kuoleman hetkellä isketään armor lock päälle ja annetaan omien viimeistellä vihut) ei toimi enää niin hyvin. Main menu uutinen sanoin, että näkymättömyyttä on muutettu myös, mutta en vielä keksinyt miten.

Lainaus käyttäjältä Newfriikki577+

. Main menu uutinen sanoin, että näkymättömyyttä on muutettu myös, mutta en vielä keksinyt miten.

Nykyään kun crouchaa ja on camo päällä voi liikkua täysillä täysillä ja se pysyy kokonaan näkymättömänä. Näin ainakin minulla.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Lainaus käyttäjältä Newfriikki577+. Main menu uutinen sanoin, että näkymättömyyttä on muutettu myös, mutta en vielä keksinyt miten.

Nykyään kun crouchaa ja on camo päällä voi liikkua täysillä täysillä ja se pysyy kokonaan näkymättömänä. Näin ainakin minulla.

Itsekkin huomasin saman mutta eipä tuo pelinkulkuun paljoa silti mielestäni vaikuttanut.

Kyllä se varmaan kismittää vastustajaa joka huomaa ilman väreilevän kun olet jo lungeamassa miekalla;)

Reachin molemmat karttapaketit puoleen hintaan eli 400 pojoo kipale tämän viikon ajan. Nyt kannattaa viimeistään tarttua tilaisuuteen jos peliä vielä aktiivisesti pelailee.

Lainaus

Reachin molemmat karttapaketit puoleen hintaan eli 400 pojoo kipale tämän viikon ajan. Nyt kannattaa viimeistään tarttua tilaisuuteen jos peliä vielä aktiivisesti pelailee.[/quote]

Juuri äsken lunastin omani !

Pelailin alkuperäisellä Boksilla paljonkin Haloa mutta kakkosta ei ole vielä tähänkään päivään mennessä tullut pelattua. Nyt tuossa alkusyksystä tuli ostettua alelaarista Reach "nostalgia"-huumassa ja eipä se oikein enään vakuuttanut. Eniten häiritsi kun ei pystynyt ADS heittämään ja tuntui meno jotenkin vain älyttömältä räiskimiseltä mp:ssä(ja tämä tulee CoD pelaajalta.).

Halo-aiheisia Marvelin sarjakuvia olen nyt viimeaikoina metsästellyt. Tällä hetkellä löytyy Helljumpers ja Blood Line. Molemmta olivat oikein laadukkaasti tehty ja noita voin ainakin suositella kaikille astetta kovemmille Halo-faneille.

Pari sanaa Halo Legendsistä. Halo Legends on muutama vuosi sitten ilmestynyt piirretty elokuva, joka on kokoelma Halo-universumiin sijoittuvista lyhyehköistä tarinoista. Halo Legendsin päälle on saanut paljon lokaa, mutta omasta mielestäni Legends oli oikein hyvin tehty. Ainoana huonona puolena, että lähes kaikki tarinat tuppaavat loppumaan päähenkilöiden kuolemaan (toisaalta tämä ei ole harvinaista kirjoissakaan.)

Tänään kävin tuon Halo: CE Anniversaryn noutamassa, päälle sain vielä nuo ennakkotilaajan(?)edut. On kyllä alkuperäisen veroinen, ettei jopa parempi tuo remasteroitu campaing.

Tottakai se on alkuperäisen veroinen kun siellä taustalla on täysin sama tekoäly sekä pelin koodi kuin ykkösessä. Ainoastaan graffat eroaa.

Omistan Halo-trilogian + ODST mutta niiden pelaaminen on minulle pitkä ikuisuusprojekti. Joskus toukokuun jälkeen aloitin ykkösen pelaamisen ja vasta nyt alan vihdoinkin päästä eteenpäin. Eilen sain viimeinkin ensimmäisen Halon pelattua läpi joten juhlistan sitä tänään pelaamalla Halo 2 sijaan Halo: Combat Evolted Anniversitya.

Eilen aloitin Anniversaryn ja pelasin kolme ensimmäistä kenttää (lopetin siis The Silent Cartographerin alkuun). Täytyy sanoa, että aika huikeeta settiä on! Tutut ympäristöt näyttävät nyt todella kauniilta, eron huomaa varsin hyvin kun painaa back-nappia silloin tällöin. :) The Truth and Reconciliation -kentän alussa jäin vain tuijottelemaan taivasta, oli se niin upea näky!!

Aseiden ääniinkin on pistetty vähän lisäpontta, ja myös remasteroitu soundtrack, josta minulla oli epäilykseni, kuulostaa mainiolta! Kylmät väreet vyöryivät kehon yli muutaman kerran, kun alkoi joku oi niin ihana ja legendaarinen teema soimaan, kuulostaen hieman erilaiselta ja erittäin raikkaalta. Musiikit ovat nääs aina olleet mulle erittäin tärkeä osa tätä sarjaa. Kaikki soundtrackit olen ostanut CD:lle, ja pitää tämäkin ostaa. Asetuksistahan voi muuten myös säätää, haluaako pelata klassisella vaiko uudella soundtrackilla. Hyvä ominaisuus tämäkin.

Myös tekstitykset ovat nyt saatavilla, mikä on hyvä juttu. Aika hauska seikka muuten, alkup. peliä pelatessani en ollut edes kuullut joitain pieniä dialoginpätkiä, jotka olen nyt huomannut. Siis en ole oikeasti kuullut niitä. Kaippa siinä on ollut joku 5.1-plääplää ero, että kuulokkeet eivät ole toistaneet tietystä suunnasta tulevia ääniä tjms, en ole oikein asiantuntija noiden juttujen kanssa.

Anyways, se tärkein, elikkä gameplay, on täsmälleen sama kuin 10 vuotta sitten, eikä näin hauskaa ja rentoa räiskintää osaa vieläkään tehdä kovin moni.

Ainiin! Myös terminaalit vaikuttaisivat olevan erittäin huolella tehty lisä. Löysin yhden terminaalin Halo-kentästä, ja siitä avautui sellainen hieno välivideo... Pitää joskus ettiä vaikka guidella nää kaikki ja paneutua noihin videoihin ihan kunnolla, niistä saa varmasti tarinaa irti vaikka millä mitalla.

Two Betrayals kenttää pelailen eli loppu häämöttää pian. Minulla on ollut paljon hauskempaa pelata Anniversityä kuin alkuperäistä Haloa.

Kenttiä on onnistuttu parantamaan, etenkin kaikki pimeät kentät on valaistettu paljon paremmin. Onneksi minun ei ole tarvinnut käyttää paljon taskulamppua kuin alkuperäisessä Halossa. Siinä sitä sai käyttää koko ajan ja kun akku loppui niin sai odotella hetken aikaa kunnes sen virta oli latautunu täyteen, mikä oli aika ärsyttävää. Saa nähdä kuinka monta kirosanaa heitän viimeisen kentän Warthog ajelussa.

Olen kuullut vähän sellaista huhua, että CE:An menestyksen vuoksi Halo 2 remake olisi suunnitteilla. Onko joku kuullut aiheesta enemmän?

Lainaus käyttäjältä Partyraiserz

Halo-aiheisia Marvelin sarjakuvia olen nyt viimeaikoina metsästellyt. Tällä hetkellä löytyy Helljumpers ja Blood Line.

Löysitkö nämä Suomesta vai pitikö tilata ulkomailta? Kiinnostaisi nimittäin hankinta täälläkin suunnalla.

Tuossa aamulla pelasin Anniversaryn läpi, ja täytyypä sanoa, että aika huikeaa settiä! Ei mitään moitittavaa. Klassikko on saanut kyllä ansaitsemansa kohtelun.

Ja en ole kuullut tuosta Halo 2:n remakestä, mutta todellakin toivon, että sellainen tehdään! Sitten olisi kaikki Halot HD:nä...

Lainaus käyttäjältä Pilipali

Lainaus käyttäjältä PartyraiserzHalo-aiheisia Marvelin sarjakuvia olen nyt viimeaikoina metsästellyt. Tällä hetkellä löytyy Helljumpers ja Blood Line.

Löysitkö nämä Suomesta vai pitikö tilata ulkomailta? Kiinnostaisi nimittäin hankinta täälläkin suunnalla.

Omakohtaisesti olen hankkintu noista Helljumperin kauan sitten ostamalla Tukholmasta. Sieltä löytyi kiva kauppa jossa oli todella paljon esim. peliaiheisia kirjoja, sarjakuvia ja dvd:tä (Halo Legends). Bloodlinen taas ostin kun kävimme jonkin aikaa sitten Pariisissa, joka on täynnä peli- ja elokuvarekvisiittaliikkeitä.
Noita voi varmasti tilata netistä. Suomessa ainakin Fantasiapelit- niminen kauppa myy näitä kanssa. Kannattaa käydä niiden sivuilla.

Itse ajattelin palata pitkästä aikaa Halo: Reachin pariin. Pelaavatko monetkin vielä sitä aktiivisesti?

Kyllähän sitä vielä pelataan! Kyseessä kumminkin uusin Halo-peli

Onko teillä muilla ollut sitä ongelmaa että Halo 3 moninpeliä ei voi pelata vaikka kultajäsenyys olisi? Nyt kun tänä viikonloppuna oli ilmanen kultajäsenyys kaikille livessä, niin en pystyny Halo 3 mp pelata. Kaikki muut kyllä toimi?

Aivan loistavaa settiä Halo CE: Anniversary. Pakkohankinta jokaiselle konsolin omistajalle. Harva fps-peli on vanhentunut yhtä arvokkaasti kuin ensimmäinen Halo, tuttu fiilis on edelleen tallella ja kaikki palaset ovat yksinkertaisesti kohdallaan. Tulikin pelailtua kaverin kanssa Heroic-co-oppina peli n. puoliväliin saakka, ja mahtavan hauskaa touhuahan se. Nuo uudet välivideot joita löytyy terminaaleista tuovat myös kivasti lisää syvyyttä pelin tarinaan ja maailmaan.

Niin ja olihan tässä peräti seitsemän karttaakin Reachin moninpeliin. Taitaakin olla aika palata taas hetkeksi Reachin kentille ainaisen Battlefieldin sijaan.

Ketkä olisivat valmiita jälleen kerran ottamaan Custom Gamea kaikkien halukkaiden boardilaisten kanssa? Viime boardeillahan kerran järjestettiin sellaiset, mutta itse en päässyt mukaan kiireiden takia, joten ajattelin että jos pidettäisiin sellaiset taas.

Minä ainakin, nyt tullut ihan mukavasti Haloa pelailtuakkin joten mikä ettei. Commander taisi rankiksi nyt tulla, pääasiassa Invasionia pelaan mutta vaihtelevasti kaikki menee. Oispa tänään tullut Anniversary niin pääsis vähän sitä tsekkailemaan.

Onse jännä miten tämmöinen 10-vuotta vanha peli osaa olla näin helevetin vaikia. Tässä nyt normaalilla menty ja pari kertaa itkupotkuraivarit tullu ku ei meinaa edetä. Joko olen huono tai sitten tässä on tosiaan sitä vaikeutta enemmän kuin kolmosessa jne. Ei muutakun jatkamaan....

Oletan siis että Anniversarystä puhut? Itse olin ainoastaan Normalilla aikoinaan pelin pelannut joten nyt huvikseni Heroicilla aloitin samantien. Yllätyksekseni läpäisy tuntui huomattavasti helpommalta kuin aikoinaan normalilla. Joko olen tullut paremmaksi pelaajaksi tai sitten muistin turhan hyvin kohdat ulkoa. Librarykin oli jopa nautinnollinen leveli eikä todellakaan vitutusta aiheuttava helvetti. Uusi grafiikka tietenkin myös auttaa, alkuperäisessä versiossa monet kohdat ja paikat ovat ihan perkeleen pimeitä ja taskulamppu on kerrassaan paska.

Lainaus käyttäjältä Oselot+

Oletan siis että Anniversarystä puhut? Itse olin ainoastaan Normalilla aikoinaan pelin pelannut joten nyt huvikseni Heroicilla aloitin samantien. Yllätyksekseni läpäisy tuntui huomattavasti helpommalta kuin aikoinaan normalilla. Joko olen tullut paremmaksi pelaajaksi tai sitten muistin turhan hyvin kohdat ulkoa. Librarykin oli jopa nautinnollinen leveli eikä todellakaan vitutusta aiheuttava helvetti. Uusi grafiikka tietenkin myös auttaa, alkuperäisessä versiossa monet kohdat ja paikat ovat ihan perkeleen pimeitä ja taskulamppu on kerrassaan paska.

Juurikin siitä puhun. Ei vaan mene järkeen miten joku voi tämän Heroicilla mennä saatikka edes Legendaryllä. :) Nyt olen tuossa maagisessa "Keyes" kentässä. Tulee vaan väkisten ajatus että 343 on nostanut vaikeustasoa.... No ei siinä, uutta yritystä putkeen. Tänään pakko saada läpi.

Ensimmäinen Halo on kyllä vanhentunut todella arvokkaasti. CE:Anniversarya tullut pelailtua leveä hymy naamalla viime päivät. Tekoäly on vieläkin monia nykyräiskintöjä edellä ja varsinkin legendaryllä pelatessa, viholliset ovat uskomattoman kieroja vittupäitä aina loppuun asti.

Loistava peli, sarja ja kokemus!

Mitäs mieltä ootte tästä pienoisesta pelikuvasta mitä nyt ollaan silmiemme eteen Halo4:sta saatu? Itselleni näytti tosi hyvältä ja kyllähä se hype alkoi taas nousemaan siinä määrin että kohta lähtee Halo2 ja Halo3 läpi peluuseen.

Sitten toinen asia mikä pohdituttaa niin näyttävästi betaa ei ole tulossa, tai ainakaan mitään julkista testausta. Harmittaa hieman sillä mielestäni siitä olisi pelille paljon apua vai olenko väärässä? Ja tosiaan yksi asia mistä olen nyt jo täysin varma, vaikka Martin O'donnel ei musiikkia ole säveltämässä ei ne siitä ensimmäisissä maistiaisissa ainakaan huonontuneet ole ;)

Olisihan se mukavaa jos Halo 4 tulisi Beta-testi. Hype nousi jo niin kiitettävästi, vaikka olihan tämä jo ostolistalla, mutta nyt se pitää ennakkotilata. Ainoa asia mitä minä tarvitsen kyllä Halooni on Elitet tai joku muu muukalaisrotu. Elitet on aina olleet suosikkeja omista hahmoista, ja niitä käytän aina ja edelleen. Toivottavasti tekijät laittavat siihen jonkun alien-rodun.

Covenanteja Halo 4 tulee olemaan. Mielestäni varmistivat tuon jossakin haastattelussa. Toisaalta voipi olla, että tämä "uhka" onkin jokin uusi muukalaislaji.

Hienoa että ketju ei ole täysin päässyt kasvamaan heinää poissa ollessani.

Lämmittelyksi heitän kommenttia puoli vuotta vanhasta anniversarystä ja näköjään vähän poikkeavaa sellaista kun verrataan muiden mielipiteisiin. Minusta se oli nimittäin pettymys. Vähän jäi sellainen vaikutelma, että laiskasti rahankiilto silmissä tehty, sillä potentiaalia olisi ollut enempäänkin. Puhun nyt siitä, että peliin oli vain lisätty uudet grafiikat, kallot ja terminaalit. Ei perusasioita kuten neljän pelaajan co-oppia tai mahdollisuutta pelata scorella eli peli pisteyttää pelaajien tapot ja kombot. Nämä on sentään totuttu näkemään aikaisemmissa Haloissa. Neljästään oli kiva kisailla kuka saa isoimman pistesaaliin, nyt tämä ei onnistu ja kallotkin jäävät nyt vähän pinnallisiksi kun ne ovat vain lisäämässä/laskemassa vaikeustasoa eikä pistekerrointa. Kaiken lisäksi co-op netin yli ei etes toiminut kunnolla vaan tökki kamalasti minulla ja usealla kaverilla.

Terminaalit sen sijaan oikein onnistuneita ja syvensivät ihanasti pelin tarinaa ja tapahtumia. Muutenhan peli on muuttumaton ja se on sen vahvuus ja heikkous. Olisin kaivannut lisää, mutta peli on toimiva ja hauska kymmenen vuoden jälkeenkin. Etenkin aseiden äänet olivat parempia kuin muistin, paljon parempia kuin missään muussa Halossa. Kehitysaika lienee uponnut myös uusiin moninpeli karttoihin, jotka toki ovat mitä mainioimpia ja sinnehän se suurin osa Anniversaryyn kulutetuista tunneista katosi.

Uutta keskustelua herättääkseni: Mitäs tuumaatte Halo neljän moninpelin uudistuksista? Itse olen perehtynyt siihen vain yhden Rooster teethin videon ja Pelaajalehden artikkelin perusteella, mutta eniten pisti silmään maininta, että nyt Panssarin osat vaikuttavat hahmon ominaisuuksiin! Tuodaankohan tässä nyt perkit/abilityt, miksi niitä haluaakaan kutsua, Haloon. Näen tässä kaksiteräisen miekan, mahdollisesti jo lobbyssä voi päätellä vastustajan peli tyylin vilkaisemalla hänen panssariaan jolloin tietää mille power aseelle heitetään naatti matsin alussa. Toisaalta tämä haittaa hahmon kustomointia, sillä jos tykkää pelata vain yhtä pelityyliä, täytyy aina näyttää samalta.

Aika näyttää mitä panssarien vaikutus pelattavuuteen tulee olemaan.

Uusin Halo herättää jo nimensä perässä komeilevan järjestysnumeron ansiosta kuolaamisrefleksin. Microsoft on aina osannut markkinoida Haloa, joten ei ole mikään yllätys, että kaikki pelin teosta näytetty videomateriaali on ollut upeaa. Ainakin uudella tekijätiimillä tuntuisi olevan intoa ja visiota Halon suhteen. Bungie teki osaltaan loistavaa työtä, mutta uudet tuulet ovat ihan tervetulleita. Kunhan pelattavuus ja tunnelma pidetään tarpeeksi halomaisina, olen valmis hyväksymään perkkien kaltaiset callofdutymäisyydet.

Halo 4 tulee varmaankin lunastamaan paikkansa ainoana räiskintäpelinä, jota kehtaan netissä pelata. Halo 3:a tuli aikoinaan pelattua enemmän kuin laki sallii, ja Reach viihdytti sekin päälle sadan moninpelitunnin verran. En odota neloselta yhtään vähempää. Mielialaani kuitenkin laskee se, että rakastamaani Firefight-moodia ei ole mukana lainkaan. Mielestäni se oli melkeinpä Reachin parasta antia, kiitos hyvän tekoälyn. Regicide-pelimuoto kuulostaa kuitenkin erittäin hauskalta ajanvietteeltä! Eikä tietenkään pidä unohtaa yhteistyöpainotteista Spartan Opsia.

Halo 4 lienee pakkohankinta yksistään kampanjansa vuoksi. Covenant on historiaa, joten toivottavasti vihollisrintamalla nähdään jotain aidosti uutta ja vaihtelevaa. Ja ehkä tällä kertaa juoni avautuisi jo ensimmäisellä pelikerralla, jookos?

Minä olen varmaan ainoa jota vituttaa tuo chiefin tarinan jatkaminen. Trilogia oli juuri hyvä ja alkoi kun chief sulatettiin cryosta ja loppui siihen kun chief meni takaisin cryoon. Lisäksi pakko todeta WE HAVE ALREADY FINISHED THE FIGHT joten miksi sitä tarinaa oli pakko jatkaa. Halon universumi on täynnä tarinoita niin miksei voitu tehdä jotain muuta kuin jatkaa sitä chiefin tarinaa joka on jo päätetty varsin hyvin. No vastaus on tietenkin raha vaikka mikä tahansa fps nimeltään halo myisi ihan hyvin.

Tämä siis halo fanin kirjoittamana.

Nyt on pakko sanoa taas pari juttua Halo 4:sesta, sillä mitä enemmän kuulen näistä uusista jutuista esim. custom loadoutit joita saa itse muokata, perkkimäiset jutut, siis kaikki tämä tuo mieleen yhden jutun... CoDin. Kaikki tämä kyllä kuulostaa todella hienolta, ja ennakkotilaukseenhan tämä lähteekin, mutta ei tämä tuo nyt samanlaista fiilistä kuin Halo 3 silloin aikoinaan.

Spartan Opsista voin sanoa että kuulostaa hemmetin hienolta. Ihan tehtäväpohjaisia juttuja, jotka eivät kuulu tarinaan, pelata kavereiden kanssa. HELL YES!

Olin ilahtunut kun sain kuulla että kyllä siellä jossain tavataan hiukan Commareita (Covenant, oli pakko sanoa ettei kukaan heittäydy viisaaksi), joten sehän tarkoittaa rakastamiani Elitejä <3.

Olen aivan kaikkialla toitottanut että Halo 4 tulee olemaan liikaa CoDimainen eikä Halo, mutta katsotaan. 343, älkää vain sotkeko sitä ADS:sää tähän.

Ei covenant tarkoita elitejä vaan sitä liittoutumaa joka eri rotujen välillä on. Elitet teki rauhan ihmisten kanssa kolmosessa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ei covenant tarkoita elitejä vaan sitä liittoutumaa joka eri rotujen välillä on. Elitet teki rauhan ihmisten kanssa kolmosessa.

Totta, mutta jos siellä on Commareita, niin siellä on mitä luultavammin Elitejä, pistelemässä niitä turpaan. Jos saadaan vielä tietää mitä Arbiterille kuuluu, that would be awesome.

E:KJSDBFLKDBFLFDLGSAGBNKLGBNFDD... Löysin pari kuvaa Halo 4 Official Eliteistä. HYES!

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Totta, mutta jos siellä on Commareita, niin siellä on mitä luultavammin Elitejä, pistelemässä niitä turpaan. Jos saadaan vielä tietää mitä Arbiterille kuuluu, that would be awesome.

E:KJSDBFLKDBFLFDLGSAGBNKLGBNFDD... Löysin pari kuvaa Halo 4 Official Eliteistä. HYES!

Ei helvetti. Miksi, oi miksi niitä hemmetin eliittejä pitää taas tunkea mukaan. Ne olivat Bungien pelien parhaat viholliset, mutta niiden lisääminen neloseen vaikuttaa todella huonolta idealta. Jos chief on kerrran itsekseen rellestämässä, miksei koko edellistä sotaa voitaisi vain unohtaa ja keskittyä uuteen tarinaan. Uudet maisemat, uudet viholliset ja niin edelleen. Toivottavasti välien kuumenemiselle on joku muu selitys kuin "ne ei tiedä sodan lopusta".

Mukana on ilmeisesti myös gruntteja, joten peli on vain Halo 3,5, jossa Flood on korvattu jollain muulla rodulla. Hype tipahti tarinan osalta nollatasolle kertaheitolla, kun 343 on ilmeisen kykenemätön kehittämään tarpeeksi uusia vihollisia. Odotan e3:a kauhunsekaisin tuntein.

E: En olisi viikko sitten uskonut, että odotan nyt e3:n BlOps2-infoa enemmän kuin materiaalia Halo 4:stä...

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Ei helvetti. Miksi, oi miksi niitä hemmetin eliittejä pitää taas tunkea mukaan. Ne olivat Bungien pelien parhaat viholliset, mutta niiden lisääminen neloseen vaikuttaa todella huonolta idealta. Jos chief on kerrran itsekseen rellestämässä, miksei koko edellistä sotaa voitaisi vain unohtaa ja keskittyä uuteen tarinaan. Uudet maisemat, uudet viholliset ja niin edelleen. Toivottavasti välien kuumenemiselle on joku muu selitys kuin "ne ei tiedä sodan lopusta".

Uskoisin että Elitet (toivottavasti) tulevat niputtamaan uusia vihollisia Chiefin kanssa. Mutta, eikös se myös mennyt niin että monta vuotta on kulunut Master Chiefin uneen vaipumisesta. Siinä ajassa voi olla tapahtunut aika paljon.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Uskoisin että Elitet (toivottavasti) tulevat niputtamaan uusia vihollisia Chiefin kanssa. Mutta, eikös se myös mennyt niin että monta vuotta on kulunut Master Chiefin uneen vaipumisesta. Siinä ajassa voi olla tapahtunut aika paljon.

Vihollisia ovat ainakin aluksi. Jokin selitys ilmeisesti on, kun John itse ihmettelee asiaa demossa. Toivon todella, että Covenant-joukkojakin olisi muokattu hieman enemmän kuin Reachissa tai että uudet viholliset ovat a) hyviä ja b) suuremmassa osassa taisteluita kuin Flood oli. Tuon haastattelun mukaan 343 pitää nelosta suurimpana päivityksenä hiekkalaatikkoon sitten Halo CE:n ja uusi rotu ilmeisesti omaa useita vihollisluokkia. Olen hivenen optimistisempi, mutta Covenantin mukana ololle saa olla hyvä tarinallinen syy.

Itse tarina on erittäin mielenkiintoisen oloinen Cortanan ja Chiefin suhteen sekä Forerunner-maailman ansiosta. Toivottavasti peli on yhtä huikea vanhoista vihollisista huolimatta.

Anniversary vedetty läpi ja olihan tuo edelleen hemmetin kova peli ja nyt on visuaalinenkin puoli kohdillaan. En tiedä oliko bugi vai ei, mutta esim pillar of autumnilla näytti välillä siltä kuin suurin osa tekstuureista puuttuisi "classic" modessa. Vai oliko se alunperin muka niin ruma. Helposti tuon testaisi laittamalla orkkis halon koneeseen, mutta ei toimi vga piuhan kanssa se.

Tämä oli myös eka kerta kun oikeasti kaipasin kinectia niin olisi saanut scannailtua kamaa.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Vihollisia ovat ainakin aluksi.

Bongasin tuosta uutisesta että Chief puhui Eliten kanssa, joten:

1. Tämä koko Chiefin ampumisjuttu oli väärinkäsitys, luulivat että Chief oli yksi niistä uusista vihollisista. (Elitet on vieläkin hyviksiä ja auttaa Chiefiä)

2. Niillä on joku syy minkä takia olla taas sodassa ihmiskuntaa. (Chief joutuu käsirysyyn)

Mulle on ihan sama jos ne on pelattavia hahmoja.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Bongasin tuosta uutisesta että Chief puhui Eliten kanssa, joten:

Tuota en huomannutkaan. Luin vain gameplay-kuvauksen sekä hölinät Cortanasta ja uusista vihuista, joten se saattoi mennä ohitse. Sain sellaisen käsityksen, että molemmat kohtaamiset eliittien, grunttien ja kumppaneiden kanssa alkoivat avaruusmiesten tulituksella.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

2. Niillä on joku syy minkä takia olla taas sodassa ihmiskuntaa. (Chief joutuu käsirysyyn)

Toivottavasti syy on jossain määrin kekseliäs tai edes vedenpitävä. Pitää kai luottaa tekijöiden taitoon ja intohimoon. Tuossa jutun sisältäneessä threadissakin mainittu suunnittelijatalentti (Jaso Behr, pää kenttäsuunnittelija Metroid Primeissa) antaa kyllä toivoa laadun suhteen, eivätkä käsikirjoittajatkaan varmasti aitaa alittele.

E: Huomaa vain, millaiset odotukset minullakin oli noussut Halo 4:ää kohtaan. Eiköhän sieltä hyvä peli tule, mutta täytettävät saappaat ovat isot, eivätkä ykköspoppojen kantapalat kymmentä vuotta kestä.

Nyt olen kauhuissani ja innoissani. Luin tuosta Game Informerin jututsta, että Spartan VS Elites matseja ei ole olemassa. Käykö sitten niin kuin Halo 3:sessa ja Eliteillä voisi pelata joka matsissa. Silloin, olisin niin iloinen. Mutta, jos Eliteillä ei voi pelata muutenkaan, missään vaiheessa, alkaa vi**ttamaan.

Lainaus Kuvateksti

Competitve multiplayer foceuses on the Spartan IVs. Elites will not be playable.

Minua tuo ei haittaa. Kolmosessa erilaiset hitboxit olivat vain huono asia, enkä edes pidä eliittien ulkonäöstä Reachin ffa-tilojen ja spessumaalien ulkopuolella. Ne ovat todella tylsän näköisiä sinisinä. SvE olisi mukava lisä, mutta nekin pelimuodot eroavat tavallisista vain taitojen ja alkuaseistuksen puolesta.

On muuten jännä nähdä, mitä Bärälle ja Demarille käy metagamen puolella. Nehän ovat pohjimmiltaan sama ase, vaikka dmr onkin mukavampi. Toivottavasti muokattavat loadoutit todella käsittävät vain tietyt aseet eli superaseet olisivat yhä kentissä. Vapaasti muokattavien settien balansointi vaikuttaa muutenkin aika isolta hommalta Halossa. Tuskin kukaan olisi niin tyhmä, että laittaisi haulikon alkuvalinnaksi perustiloissa...

Hmm... Kyllä alkaa hypetys nousemaan kun lueskelee lisää aiheesta. Toivon todella että covenanteille on keksitty hyvä syy. Uusi ase Rail gun kiinostaa kovasti tuo varmaankin uusia asteita multiplayeriin. Ja tietysti uudet moninpeli tilat kiinostaa. älä mokaa 343...

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

On muuten jännä nähdä, mitä Bärälle ja Demarille käy metagamen puolella. Nehän ovat pohjimmiltaan sama ase, vaikka dmr onkin mukavampi. Toivottavasti muokattavat loadoutit todella käsittävät vain tietyt aseet eli superaseet olisivat yhä kentissä. Vapaasti muokattavien settien balansointi vaikuttaa muutenkin aika isolta hommalta Halossa. Tuskin kukaan olisi niin tyhmä, että laittaisi haulikon alkuvalinnaksi perustiloissa...

En kyllä usko että olisi mahdollista valita esim. haulikkoa tai snipua aloitusaseiksi. Se olisi kerrassaan tyhmää. Ja onko tosiaan totta että myös DMR on mukana. Jos on niin mahtavuutta kerrakseen.

Ja minäkin komppaan Munkk1a näistä eliittien mukana olosta mp. Ei ne sinne kuulu mutta tarinaan kyllä. Toivon että edes Arbiter;) olisi parin muiden jässikkä kaverinsa kanssa auteskelemassa chieffiä !