Freeware Pelit / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Freeware Pelit

Päätinpä luoda tännekin freeware eli ilmaispeleille oman ketjun jossa voi keskustella peleistä jotka ovat ilmaisia.
freeware pelihän on peli jonka pelin tekijä tai sen tehnyt yhtiö on päästänyt ilmaisjakeluun näihin ei tietenkään lasketa pelejä jotka ovat esa suojattu http://www.theesa.com/policy/antipiracy_faq.asp oheisessa linkissä englanniksi lisätietoja.

Keksin tämän ketjun sattumalta kun olin etsimässä hyvä ilmaisia pelejä ja törmäsin sitten sattumalta Kraven Manor nimiseen peliin joka on 13 opiskelijan tekemä. http://www.kravenmanor.com/ linkki josta pelin voi ladata.

IMAGE(http://www.kravenmanor.com/uploads/1/6/6/7/16674282/961465289_orig.jpg)
tässä vielä kuvankaappaus pelistä. varmasti kolahtaa amnesian ja perinteisten kauhuipelien ystäviin

Elikkä kun haluatte kertoa jonkun pelin varmista että peli on varmasti ilmainen se on tämän aiheen tärkeimpiä sääntöjä.

Ihan hyvä tehdä ome ketju pienille (ja isoillekin) peleille joille ei tas omaa ketjua uskaltaisi tehdä. Tulee ensimmäisenä mieleen kyllä enemmän kaikki nuoruusvuosien shareware klassikot kuten Minebombers ja Triplane Turmoil, oi aikoja.

Ei ole jotenkin tullut mieleenkään että nykyään olisi hirveästi näiden isojen F2P pelien rinnalla jotain pienempää, mutta silti näyttävää materiaalia, niin yllättävän hyvältä tuo Manor näyttää. Itse olen kyllä sellainen paskahousu että ei uskalla pelata mitään kauhua enää.

Sanomattakin ehkä selvää että tänne ei tarvitse jakaa jokaista tusinaflashpeliä.

Tuo mainittu Manor on kyllä ihan jees. Pienen budjetin tuotokseksi (ja näin muutenkin) siinä on todella hyvä ulkoasu, musiikki, ja pelattavuus. Ikävä kyllä juonta siinä ei muistaakseni ole nimeksikään, ja vaikka peliä pelataankin suurin osa ajasta paskat housuissa, niin kuten ylensäkin pelko muuttuu rutiiniksi, kun olet ymmärtänyt hirviön/hirviöiden salat. Kuitenkin todella hyvä "pikkupeli" jota suosittelen kokeilemaan.

Toinen tutustumisen arvoinen tekele on sitten The Crooked Man, RPGmakerilla tehty 16-bittinen seikkailukauhupeli. Ei ehkä välttämättä uskoisi, että yksinkertaisella pikseligrafiikalla tehty peli pystyisi pelottamaan millään asteikolla, mutta tässä siinä on onnistuttu ja tunnelma on paikoitellen todella ahdistava. Puzzlet ovat myös kivoja ja paikoitellen myös varsin kinkkisiäkin. Myös muita samantyylisiä pelejä on tehty RPGmakerilla paljonkin, joita kannattaa myös tsekata.