Ekokeskustelu / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Ekokeskustelu

Offtopic-ketjusta oma kirjoitukseni:

Asiasta kolmanteen, arvon kirjoituslautakunta.

Koin suurta tarvetta avautua jossain niinkin yksinkertaisesta aiheesta kuin muovi ja siinä samalla vähän kaikesta muustakin vihreästä.

Kyllä, naurakaa pois mutta aion kirjoittaa minulle henkilökohtaisesti vakavasta asiasta. Miksikö henkilökohtaisen vakava? Koska olen itse kiinnostunut ekologisuudesta. Piste.

Joo, muovi on kivaa ainetta ja öljyä piisaa ainakin vielä toistaiseksi, mutta ottaisin (muoviseksi?) puheenaineeksi PSN-maksukortit.

Mielestäni konsolivalmistajista ainakin Sony (Microsoft [Kiitos selvennyksestä Munkk1] ja Nintendo käyttävät jo seuraavaksi mainittua menetelmää) saisi siirtyä niin sanotusti nykyaikaan vaihtamalla muovikoteloissa olevat raaputuskoodit pelkkiin pahvikortteihin. Jättäisivät siis muoviosan pois kokonaan. Ekoihmisenä arvostaisin tätä liikettä suuresti, koska ostan ehkä turhankin paljon kamaa latauspalvelusta. Lisäksi säästyisi muovia, kotelon valmistumiskuluja ja hiilijalanjälkeä saisi pienennettyä ja plaa plaa… Jos olette seuranneet maailman menoa viimeisen neljän vuoden ajan, niin voitte vapaasti täydentää edellistä virkettä haluamallanne sivulauseella.

Tänäänkin olin eräässä GameStopissa niin melkein liikutuin nähdessäni pahvisia Facebook-rahakortteja. Ihania olivat! Korttien kannessa oli tavalliset tarinat ja takapuolella oli täysin vapaa raaputuspinta. Eli kuka tahansa voisi siis napata koodin ja juosta pois??! Ei suinkaan. Kyseinen peliliike ystävällisesti ilmoitti, että koodit toimivat vain kassalla aktivoimisen jälkeen ja kielsi ihmisiä raaputtamasta koodeja ennen ostoa. Turvallista!

Tämänlaista toimintaa haluaisin nähdä tulevaisuudessa enemmän. Sony on sivuillaan monesti maininnut ekologisista ratkaisuistaan (joita en epäile yhtään), mutta tällainen pikkuasia, mikä tuskin saa isoja ihmisvirtoja tarttumaan luuriin ja soittamaan asiakaspalveluun ilmaisemaan ärtymyksensä, on näköjään hankala tapaus(ko?). Ymmärrän toki bisnesmaailmaa: yhtiön täytyy toimia, kuten parhaaksi asian kokee. Mikäli Sony kokee esittämäni asian olevan täysin hallinnassa, niin en minä sille mitään mahda. Mutta jos joku sonylainen lukee tämän, niin sanon vain: Pistä hyvä kiertämään!

Ja lopuksi muistuttaisin kaikkia boardilaisia sammuttamaan valon huoneesta poistuttaessanne.

Kiitos!

------

Elikkäs siis...

Keskustelua ympäristöstä, sen tilasta ja ennustuksista. Miten sitä kannattaa suojella, mitä sinä teet yhteisen planeettamme eteen? Jaa myös omia vinkkejä, kokemuksia ja ennen kaikkea mielipiteitä. Myös ekologisista innovaatioista, kuten sähköautoista ja muista ekoteoista, kuten pullojen keräilystä saa avautua. Minun mietteet löydät ylempää.

Tulitko esimerkiksi juuri kaupasta kierrätysmuovikassi kädessä vai otitko oman kauppakassin mukaan?
Vai hoidatko työ/koulumatkasi julkisilla kulkuneuvoilla tai pyörällä oman auton/kyydin sijaan?
Kummassakin tilanteessa olet juuri pienentänyt hiilijalanjälkeä. Et ehkä hirveästi, mutta pienikin apu on suuri apu!

Kaikki ekoasiat puhutaan täällä.

[Edittiä 12.10.2012: Mikäli tämä ketju nousee, niin se ei ollut tarkoitukseni. Minua häiritsi vain sunnatomasti oma aloitusvistini, hiukkapikkasen järkeilin rakenteen uudestaan.]

Kappas, joku uskaltautuu kirjoittamaan tännekkin :)

Toki pullojen keräilystä saa avautua tällä, Onhan sekin eräänlaista maailman luonnonvarojen säästöä, kun pullo/tölkki menee uusiokäyttöön ja samalla ympäristö pysyy puhtaana.

Itse en aktiivisesti maaska kerää yhtään mitään, mutta jos kauppareissulla pullo osuu kohdalle, niin kyllä sen poimin. Joskus olen kerännyt muutaman tölkin maasta, jos raha ei ole riittänyt johonkin. Ja rahaahan ropisee ihan kohtuulisesti, jos vaikka keräilee festariviikonlopun jälkeen aarin nurmikentän tyhjäksi. Kaverini oli kuulemma kerännyt jätesäkillisen pulloja ja saanut sitten noin 50e panttirahana!

Aika äkkiä, joku tosiaan voi tulla ja huutaa "pummi", mutta en minä ainakaan näe tälläisessä mitään pummaamista. Jotkut kyllä keräilee pulloja vissiin elannon eteen panttirahan kiilto silmissä. Eri putelien kerääminen voisi siis periaatteessa olla työtä pullofirmalta, palkkana panttiraha.

Kyllähän sitä tulee pulloja keräiltyä jos tuolla ulkona niitä näkyy. Yleensä kun olen koiran kanssa lenkillä niin niitä näkee aika paljonkin ja otan vain mukaan ja kotona pistän säilöön ja kun niitä on jo paljon kertynyt niin vien kauppaan. Mukava tapa ansaita rahaa samalla kun kierrätää.

Kyllä meilläkin pullot kerätään ja kauppaan palautetaan, mutta ei paljon tule pulloja maasta kerättyä. Junnunpana kerättiin festareilla kaverin kanssa koko viikko pulloja, ja viikon lopuksi oli kaverin autotalli tupaten täynnä pulloja ja rahaa noista tuli yhteensä 450€. Se oli pikkujätkälle ihan kiva tienesti viikolta, 225€. Kun kansanmusiikkijuhlat on on kyseessä niin joskus on tullut "kerjättyä" viulun kanssa kotelo auki soittaen, ja tuolla on tienannut ruuhka-aikaan 40-50€ per tunti, ihan mukavaa tienestiä.

Tuo on kyllä todella naurettavaa että nuo PSN setelit pitää pakata pelien kuoriin. Tänäänkin kävin hankkimassa moisen ja kaupan ulkopuolella ensin kuorin muovin päältä pois, pistin roskiin, otin kotelon ja heitin senkin roskiin. Kaikki tarvittava on kuitenkin siinä pienellä paperilappusella. Täysin tarpeetonta muovin tuhlaamista.

Pullot ja tökit kerätään ja viedään aina kauppaan, joskin tuo ruletti pyörii ihan ilman meikäläistäkin. Pienempänä tuli kerättyä pari kertaa kassillinen täyteen, että sai jotain pientä kaupasta, mutta eipä muuten ole houkutellut pullojen noukkiminen maasta. Korkeintaan nostan ja heitän lähimpään roskikseen. Karkkipaperit yms. muut sälät jää meikällä muutenkin ihan minimiin, mutta se vähäkin lentää aina roskiin.

En itseäni miksikään ekohipiksi luokittele, koska lopulta tasa-arvoon liittyvät ongelmat ja ylipäätään ihmisten olot maailmalla painavat vaakakupissa huomattavasti enemmän. Sinne myös toivoisin yhä enemmän sitä rahaa virtaavan. Kun päästään köyhyydestä, saadaan väkivalta ja roskaus kuriin aikanaan. Mutta ei lipsuta enempää aiheesta.

Peleissä ynnä muissa viihdetuotteissa tuo ylimääräisen muovin tuhlaaminen on tosiaan ihan naurettavaa. Kortit pakataan muovikoteloon, joka sitten kaupan kassalla survotaan vielä kaupan omaan muovikassiin. Itse ostan latauspelveluista luottokortilla, niin eipä tarvitse noihin sortua, mutta pistäähän se silmään. Järki luulisi olevan se, että kuluttaja tuntee saavansa enemmän, kun saa sen kortin muovikotelossa. Toisaalta itse sain sillä ainoalla kortilla, jonka olen kaupasta hankkinut, päällystettyä yhden promoni, joten eipä mennyt sekään hukkaan.

Katseltiin joskus lukion alussa tai yläasteen lopulla sellainen suomalainen dokumentti, joka kertoi jostain perheestä, joka päätti isän ehdotuksesta elää vuoden ilman muovia. Pääsi hyvin sisään aiheeseen ja dokkari näytti, että ilman muovia et oikeasti enää pysty elämään ilman suuria ongelmia. Melkein kaikki kun on pakattu siihen pirun luomaan materiaaliin. Linkittäisin, jos vaan nimen muistaisin.

Niin ja Los Angeles taisi olla se kaupunki, joka kuukausi pari sitten kielsi muovipussit kaupungista tai tavarataloista. Minusta oikeassa maassa aloitetaan nämä rajoitukset ja toivottavasti rajoittavat pian myös muista kaupungeista.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä appa-king

Tuo on kyllä todella naurettavaa että nuo PSN setelit pitää pakata pelien kuoriin. Tänäänkin kävin hankkimassa moisen ja kaupan ulkopuolella ensin kuorin muovin päältä pois, pistin roskiin, otin kotelon ja heitin senkin roskiin. Kaikki tarvittava on kuitenkin siinä pienellä paperilappusella. Täysin tarpeetonta muovin tuhlaamista.

Käytetäänkö tätä taktiikkaa myös WoW-peliajassa vai muistanko ihan väärin? Luulen nähneeni, että veljen pöydällä taisi olla tällainen kotelo. Turhaa muovinkäyttöä ja aika yli menee tuo pakkauksen hienostelu.

Ja näissä rahakorteissa voisi käyttää sellaistakin metodia, että esimerkiksi PSN-kortti ostettaisiin verkkopankin kautta ja latauskoodin saisi sähköpostiin ja/tai puhelimeen tekstiviestillä. Valmistaja voisi sitten hössötellä kaiken maailman mainokset koodin yhteyteen. En ole ollenkaan varma, mutta tälläistä idioottivarmaa tekniikkaa saatetaan jopa käyttää jossain päin maailmaa, niin yksinkertaiselta se ainakin kuulostaa.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Lainaus käyttäjältä appa-kingTuo on kyllä todella naurettavaa että nuo PSN setelit pitää pakata pelien kuoriin. Tänäänkin kävin hankkimassa moisen ja kaupan ulkopuolella ensin kuorin muovin päältä pois, pistin roskiin, otin kotelon ja heitin senkin roskiin. Kaikki tarvittava on kuitenkin siinä pienellä paperilappusella. Täysin tarpeetonta muovin tuhlaamista.
Käytetäänkö tätä taktiikkaa myös WoW-peliajassa vai muistanko ihan väärin? Luulen nähneeni, että veljen pöydällä taisi olla tällainen kotelo. Turhaa muovinkäyttöä ja aika yli menee tuo pakkauksen hienostelu.

WoWin peliaikaa saa tosiaan dvd-koteloissa. Toki vaihtoehtoisesti myös suoraan Blizzardin verkkokaupasta täysin diginäkin. Tälläisissä tilanteissa on mielestäni hyvä, että noita saa käteiselläkin jostain, sillä aivan kaikilla ei noita muovirahakortteja ole.

Blogi tärkeästä aiheesta!

Ihmettelen syvästi millaisia ihmisiä kansanedustajiksi pyrkii. Tämän naisen jutut ovat jopa pahempaa shaibaa, kuin erään "Scripta" blogin kirjoittajan. Kuinka tyhmä voi ihmiseläin olla. Blogissa kysyttyihin kysymyksii olisi löytynyt vastaus vaikka Wikipediasta. Mutta minähän unohdin, wikipediaahan pystyy kuka vain kapitalistiterrosti muokkaamaan.

Lainaus yläpuolella olevasta blogista.

Minulle on tullut selväksi miten tsunami syntyy, eli mannerlaatat menevät limittäin toistensa alle ja päälle.

Mutta se miksi näin tapahtuu, ei ole selvinnyt. Itse olen pohtinut asiaa naisen logiikalla ja mielestäni syynä on ihmisen ahneus. Öljyä pumpataan surutta ja saman koostumuksen omaavaa täyteainetta ei pumpata tilalle. Tämän takia syntyy maan sisälle epätasapaino, joka panee mannerlaatat liikkumaan.

Näin sopivasti aamuyöstä naurattaa aika pahasti.

IMAGE(http://i983.photobucket.com/albums/ae315/pnutz313/videoa.gif)

Lainaus käyttäjältä vjellu+

Lainaus yläpuolella olevasta blogista.

Minulle on tullut selväksi miten tsunami syntyy, eli mannerlaatat menevät limittäin toistensa alle ja päälle.

Mutta se miksi näin tapahtuu, ei ole selvinnyt. Itse olen pohtinut asiaa naisen logiikalla ja mielestäni syynä on ihmisen ahneus. Öljyä pumpataan surutta ja saman koostumuksen omaavaa täyteainetta ei pumpata tilalle. Tämän takia syntyy maan sisälle epätasapaino, joka panee mannerlaatat liikkumaan.

Näin sopivasti aamuyöstä naurattaa aika pahasti.

Ja ylleensä täyteainetta pumpataan tilalle. Voisi tuo naikkonen tutustua faktoihin.

Lainaus käyttäjältä vjellu+

Lainaus yläpuolella olevasta blogista.

Minulle on tullut selväksi miten tsunami syntyy, eli mannerlaatat menevät limittäin toistensa alle ja päälle.

Mutta se miksi näin tapahtuu, ei ole selvinnyt. Itse olen pohtinut asiaa naisen logiikalla ja mielestäni syynä on ihmisen ahneus. Öljyä pumpataan surutta ja saman koostumuksen omaavaa täyteainetta ei pumpata tilalle. Tämän takia syntyy maan sisälle epätasapaino, joka panee mannerlaatat liikkumaan.

Näin sopivasti aamuyöstä naurattaa aika pahasti.

Kyllä! Juuri näin homma toimii :) Kukas sitä öljyä silloin aikoina ennen ihmisiä sieltä maankuoresta imaili? Ulkoavaruuden sheikitpä tietenkin.

Kiitos aamun alkamisesta hymyissä suin :)

En voi oikeasti käsittää miten joku ihminen voi olla noin typerä, viitaten tuohon blogiin siis.
Sitten kun luki noita kommentteja missä "hieman" älykkäämmät yrittivät selittää tuolle luupäälle, mistä mannerlaattojen liike johtuu ja tuo pässi ei vaan ymmärrä. Huoh. :D

Voi Sony! Aiemmin jo kritisoin muovisista PSN-korttikoteloista, mutta nyt kaupoista saa erillisiä vuoden PS+-jäsennyyskortteja samaan hintaa kuin 50 euron normia rahulikorttia. Prismassa 50e-kortti on vieläpä halvempi kuin erillinen Plus-jäsennyys kortti. Baaaaaa! Kyllähän tuosta kivaa lisämainosta Plussaa kohti varmaankin tuo.

Toinen jännä juttu on kermaviilipurkit. Hyla-purkeissa on sellainen jännä lisämuovikansi alumiini-/muovikannen päällä ja joissain taas ei. Ei mikään maailman suurin ongelma tämä, mutta pisti silmään. Kumpaakohan pitäisi säästää enemmän alumiinia vaiko muovia? Joskus valitsen valmistajan ihan tuon takia.

Onko tämä nyt sitä ekologisuutta. Kyseessä siis orphan dvd:n kotelo. Kaikki mikä on valkoista on siis kansipaperin taustaa eli kotelo on täynnä reikiä. Ensin häviää kunnolliset pelien ohjekirjat ja nyt tämä. Olkoonkin, että tuo leffa on vuodelta 2009. Tosin sitä en tiedä koska tuo versio tuosta dvd:stä on tehty.

IMAGE(http://imageshack.us/scaled/landing/844/201210120725.jpg)

3DS:kin peleistä on tietääkseni poistettu muovia reikien muodossa, joten kyllähän tuolla jotain on säästetty. Pelien ohjekirjat saivatkin jo lähteä, vaikka kyllä niitä vielä joidenkien julkaisijoiden peleistä löytyy. EA on ainakin niistä luopunut, mutta yhtiön kotelossa tuppaa olemaan melkein ohjekirjan veran paperisälää mainoksien ja aktivointikoodien muodossa.

Huikkasen offtopiccia, mutta tänään aamulla PS3:lleni oli ilmestynyt jo Netflix-sovellus, mutta ilmoitteli edelleen, että tulemme suomeenkin "pian." Saankohan kohtapuoliin luopua näistä elokuvien muovikoteloista?? Olisihan se kivaa!

Itse kysäisen että onko kukaan harrastanut/harkinnut harrastavansa niinkin syntistä toimintaa kuin dyykkausta?

Minä nimittäin olen harkinnut! Kaupat heittävät tolkuttomia määriä hyvää ruokaa roskiin jopa ihan pakkauksissa, ja vielä lukitsevat nämä ruoka-aarteensa munalukoilla metalliaitojen taakse. Tai vielä pahempi, paiskaavat suoraan sellaseen isoon jätepuristimeen. Miksihän helvetissä? Kyllä minulle opiskelijana kelpaisi joku leipäpaketti, vaikka siinä nyt oiskin parasta ennen menny 2 päivää sitten. Tai jotain vastaavaa.

Ymmärrän kyllä, että se on kaupan tuloista pois, jos ihmiset hakee ruokansa roskiksista, mutta väitänpä että aika moni ihminen vielä haluaa syödä sitä 'puhdasta ruokaa', joka ei ole käynyt ah-niin-saastaisessa roskiksessa. Ja esim. maitotuotteita en itse ottaisi sieltä roskiksesta, tai mitään muutakaan ns. märkää tuotetta. Eli joitakin tuotteita olisi kuitenkin yleisen hygienian vuoksi järkevää ostaa.
Jotkut kaupathan perustee tätä roskiskatosten lukitsemista sillä, että dyykkaajat saattaa saada jotain tauteja ym. Henkilökohtaisesti ihmettelen tätä perustetta, koska eikös se kaiken järjen mukaan ole niin, että jos roskiksesta jotakin otat niin se on omalla vastuullasi?

Dyykkaaminen on siis mielestäni okei, ja olisin sitä valmis kokeilemaan. En kuitenkaan hyväksy sitä, että roskakatoksia ym. hajotetaan jotta päästään sinne roskiksille. Jos kaupat haluavat roskiksensa lukkojen taakse, niin sitä lukkoja/porttia ei saa mennä hajottamaan, sen kieltää jo lakikin. Eri juttu sitten jos kauppa itse unohtaa portin auki, vai kuinka? (: Myöskin dyykkaajan tulisi mielestäni siivota mahdolliset sotkut, joita aiheuttaa.

Meinaan nyt dyykkausella muutakin kuin ruokadyykkausta. Ja anteeksi sekava kirjoitus, en oo ihan oikeis kirjotusfiiliksis just ny.

Ilmoitusluontoinen asia: Tänään 23.3.2013 kansainvälinen Earth Hour. Eli valot pois 20:30-21:30!! :)

Ja hyöty on kohtuu nollassa. Minullakin esim tuo vanha hyundain lcd telkkari syö sellaset 140W/tunti. Tuohon kun lisätään pc, konsoli, jääkaappi/pakastin ja vahvistin niin se on aika sama onko mulla tuo yksi energiasäästölamppu päällä vai ei.

Ja silmäthän siinä rasittuu kun pimeässä näyttöä katsoo. Vai pitääkö tuon takia hakea kynttilä kaupasta ja niiden tuottamiseen varmaan kuluu enemmän sähköä mitä tuo yksi lamppu kuluttuu tuona aikana. Joo kiva symbolinen ele ja kaikkea, mutta en tajua miksi kaikki tuohon lähtee mukaan.

Kyllähän se hyöty siitä kasvaa jos maailman laajuisestu muutama miljoona hehku-/energiansäästölamppua sammutetaan tunniksi. Viime vuonna Valkoisen talon julkisivuvalaistus sammutettiin, joten kyllä sen säästön on joku laskenut.

Ja tähän aikaan vuodesta Etelä-Suomessa on puoli kasin aikaan suht koht valosaa vielä... (riippuu keneltä kysyy)

No mutta tuota voi ihan omin toimin viedä eteenpäin siitä lampun sammuttamisesta. Ottaa vaikka kynttilän esiin ja lukee kirjaa sen valossa, sammuttaen kaikki elektroniset välineet.

Lainaus käyttäjältä Jonppe+

Ja tähän aikaan vuodesta Etelä-Suomessa on puoli kasin aikaan suht koht valosaa vielä... (riippuu keneltä kysyy)

Oli pakko oikein odottaa ja ottaa kuva.
Pori klo.19.26. Vaikka kämpässä ei olisi verhoja ollenkaan niin ei tuolta kyllä pahemmin valoa tule.

Samalla muuten tajusin, että omistan aikakoneen. Windowsin mukaan kuvaa on muokattu tasan kaksi tuntia aiemmin kuin se on edes otettu

Lainaus käyttäjältä Jonppe+

Ilmoitusluontoinen asia: Tänään 23.3.2013 kansainvälinen Earth Hour. Eli valot pois 20:30-21:30!!

Tähän aikaan en itse valoja sammuttanut, mutta viimeisen viikon on ollut muutenkin kämpästä virrat pois kun on ollut tyhjillään. Syynä sekin, että unohdin koko asian.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ja hyöty on kohtuu nollassa. Minullakin esim tuo vanha hyundain lcd telkkari syö sellaset 140W/tunti. Tuohon kun lisätään pc, konsoli, jääkaappi/pakastin ja vahvistin niin se on aika sama onko mulla tuo yksi energiasäästölamppu päällä vai ei.

Ja silmäthän siinä rasittuu kun pimeässä näyttöä katsoo. Vai pitääkö tuon takia hakea kynttilä kaupasta ja niiden tuottamiseen varmaan kuluu enemmän sähköä mitä tuo yksi lamppu kuluttuu tuona aikana. Joo kiva symbolinen ele ja kaikkea, mutta en tajua miksi kaikki tuohon lähtee mukaan.

Väärä mielipide, onneksi edellä korjattiin jo useampaan otteeseen. Maapallolla muutama miljuuna immeistä kun sen lampun sammuttaa, niin hyötyö alkaa olla jo melkoisesti. Itse tosin irrotan kaikki sähkövimpaimet konsoleita myöten kun olen pikkuisenkin pidemmän aikaa pois kotoa. Mielessä on tosin ympäristön lisäksi myös oma sähkölasku.

EH on ollut aina kiva "tapahtuma". Toivottavasti Suomessa pikkuhiljaa oppisivat, että esimerkiksi kirjastoissa ei tarvitse pitää valoja kello 02.00 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Säästäisivät kaupungitkin rahaa.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainaus käyttäjältä Jonppe+Ilmoitusluontoinen asia: Tänään 23.3.2013 kansainvälinen Earth Hour. Eli valot pois 20:30-21:30!!

Tähän aikaan en itse valoja sammuttanut, mutta viimeisen viikon on ollut muutenkin kämpästä virrat pois kun on ollut tyhjillään. Syynä sekin, että unohdin koko asian.

Lainaus käyttäjältä partajeesusJa hyöty on kohtuu nollassa. Minullakin esim tuo vanha hyundain lcd telkkari syö sellaset 140W/tunti. Tuohon kun lisätään pc, konsoli, jääkaappi/pakastin ja vahvistin niin se on aika sama onko mulla tuo yksi energiasäästölamppu päällä vai ei.

Ja silmäthän siinä rasittuu kun pimeässä näyttöä katsoo. Vai pitääkö tuon takia hakea kynttilä kaupasta ja niiden tuottamiseen varmaan kuluu enemmän sähköä mitä tuo yksi lamppu kuluttuu tuona aikana. Joo kiva symbolinen ele ja kaikkea, mutta en tajua miksi kaikki tuohon lähtee mukaan.

Väärä mielipide, onneksi edellä korjattiin jo useampaan otteeseen. Maapallolla muutama miljuuna immeistä kun sen lampun sammuttaa, niin hyötyö alkaa olla jo melkoisesti. Itse tosin irrotan kaikki sähkövimpaimet konsoleita myöten kun olen pikkuisenkin pidemmän aikaa pois kotoa. Mielessä on tosin ympäristön lisäksi myös oma sähkölasku.

EH on ollut aina kiva "tapahtuma". Toivottavasti Suomessa pikkuhiljaa oppisivat, että esimerkiksi kirjastoissa ei tarvitse pitää valoja kello 02.00 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Säästäisivät kaupungitkin rahaa.

Juh, ja jos ne kehä II katulampitkin osattaisiin pistää pois päältä ennen klo 13, niin siinä jos missä säästettäisiin. Myös se, että tyhjillään olevan ostoskeskuksen virrat ovat päällä silloin 0:20 pistää mietityttämään, että missä järki? Kait sillä sitten se 1 henkilö vuodessa työlistetään noilla kulutuksilla sähkölaitoksella.

"Väärä mielipide, onneksi edellä korjattiin jo useampaan otteeseen. Maapallolla muutama miljuuna immeistä kun sen lampun sammuttaa, niin hyötyö alkaa olla jo melkoisesti"

Niin mikä se hyöty on vaikka kaikki ihmiset sammuttaisi valot sen YHDEN TUNNIN ajaksi. Miettikääpä mitä vie vaikka sähkökiuas. Nyt jopa lainaan erään viestin tähän muropaketista:
"Minulla on juuri tuohon aikaan 10.5 kW sähkökiuas päällä, se ei todellakaan liity tähän tapahtumaan mitenkään, monellakin on sauna lämpimänä lauantaisin tuohon aikaan.
Se pisti hieman miettimään:
Saunan kiukaan kuluttama sähkö on sama kuin 262.5 kpl 40w lamppua, vastaavasti 954.5 kpl 11w energiasäästölamppua. Voin toki saunoa ilman valoja jos se auttaa tätä asiaa?"

Tuo yksi tunti on niin olematon aika, että se ei vaikuta yhtään mitään mihinkään.

Itsekkin pidän hieman tuota Earth Houria hieman turhahkona, mutta ehkä tapahtuman tarkoitus onkin saada ihmiset miettimään omaa energiankulutusta kaikinpuolin. Kuitenkin jos asuu esim. kerrostalossa, jossa on kiinteä sähkölasku, niin kiinnostus säästämistä kohtaan on nolla.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

"Väärä mielipide, onneksi edellä korjattiin jo useampaan otteeseen. Maapallolla muutama miljuuna immeistä kun sen lampun sammuttaa, niin hyötyö alkaa olla jo melkoisesti"

Niin mikä se hyöty on vaikka kaikki ihmiset sammuttaisi valot sen YHDEN TUNNIN ajaksi. Miettikääpä mitä vie vaikka sähkökiuas. Nyt jopa lainaan erään viestin tähän muropaketista:
"Minulla on juuri tuohon aikaan 10.5 kW sähkökiuas päällä, se ei todellakaan liity tähän tapahtumaan mitenkään, monellakin on sauna lämpimänä lauantaisin tuohon aikaan.
Se pisti hieman miettimään:
Saunan kiukaan kuluttama sähkö on sama kuin 262.5 kpl 40w lamppua, vastaavasti 954.5 kpl 11w energiasäästölamppua. Voin toki saunoa ilman valoja jos se auttaa tätä asiaa?"

Tuo yksi tunti on niin olematon aika, että se ei vaikuta yhtään mitään mihinkään.

No kyllä se YKSIKIN TUNTI vaikuttaa. Sen takia että koko asiaa ajatellaan edelleen Suomea suuremmassa kuviossa. Tapahtumahan ei siis ole pelkästään Suomalainen juttu, vaan sitä vietetään koko maapallolla. Tottahan se on, että sähkökiukaat ovat melkoisen nälkäisiä sähkön suhteen, mutta pienillä teoilla tehdään kuitenkin isoja asioita.

Suurempi ideahan koko tapahtumassa on saada ihmiset käsittämään, että teoilla tuppaa olemaan myös vaikutukset. Helsingissäkin taisi olla jonkinlainen lyhtykulkue asian tiimoilta. Maapallo alkaa olla jo nyt melkoisen karseassa kunnossa, saatikka sitten kymmenen vuoden päästä jos sama meno jatkuu. Marssiin lähteviä lentojakaan ei ole vielä ihan pilvinpimein.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Itsekkin pidän hieman tuota Earth Houria hieman turhahkona, mutta ehkä tapahtuman tarkoitus onkin saada ihmiset miettimään omaa energiankulutusta kaikinpuolin.

No eihän se sitten niin turha ole?

Omasta mielestäni yksi tunti ei vaikuta isommalla skaalalla, tarkoittaen nyt sitä että se ei sinänsä vaikuta tulevaisuuteen. Mutta tottahan se vaikuttaa siihen hetkeen. Ehkä sillä tosiaan on tarkoitus vaan pistää miettimään.

Turhaa hippeilyä nämä eko-säästöt ja hommat. Ei ne tätä sukupolvea tule ne tulevat haitat koskemaan Tv: Satiirinen pessimisti

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+

Turhaa hippeilyä nämä eko-säästöt ja hommat. Ei ne tätä sukupolvea tule ne tulevat haitat koskemaan Tv: Satiirinen pessimisti

En nyt satiirisesta tahi pessimististä tiedä, mutta hölmö taidat ainakin olla. Olettaisin, että olet syntynyt vuonna 1994, joten koskevat aika paljon teikäläisen(kin) elämää. Ei taida videopelifoorumeilla niin vanhaa sakkia pyöriä ketä eivät nämä asiat koskisi.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+Turhaa hippeilyä nämä eko-säästöt ja hommat. Ei ne tätä sukupolvea tule ne tulevat haitat koskemaan Tv: Satiirinen pessimisti

En nyt satiirisesta tahi pessimististä tiedä, mutta hölmö taidat ainakin olla. Olettaisin, että olet syntynyt vuonna 1994, joten koskevat aika paljon teikäläisen(kin) elämää. Ei taida videopelifoorumeilla niin vanhaa sakkia pyöriä ketä eivät nämä asiat koskisi.

Perusteleppa nyt sitten että millä tavalla nämä nykyiset ympäristöongelmat tulevat vaikuttamaan minun elämääni?

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Lainaus käyttäjältä Muksu+Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+Turhaa hippeilyä nämä eko-säästöt ja hommat. Ei ne tätä sukupolvea tule ne tulevat haitat koskemaan Tv: Satiirinen pessimisti

En nyt satiirisesta tahi pessimististä tiedä, mutta hölmö taidat ainakin olla. Olettaisin, että olet syntynyt vuonna 1994, joten koskevat aika paljon teikäläisen(kin) elämää. Ei taida videopelifoorumeilla niin vanhaa sakkia pyöriä ketä eivät nämä asiat koskisi.

Perusteleppa nyt sitten että millä tavalla nämä nykyiset ympäristöongelmat tulevat vaikuttamaan minun elämääni?

Öljy ja kivihiili loppuu lisääntyvän energia tarpeen takia 30v sisällä, sähkö ja energia kallistuu tästä johtuen, koska energia lähteet hupenevat. Säiden ääri-ilmiöt (pidemmät, kylmemmät talvet ja kuumemmat ja pidemmät kesät) vaivaavat. Otsoni kerroksen heikentyminen vaikuttaa UV-säteilyyn ja sitä kautta syöpäriski kasvaa. Mm. maantiedon YO kirjoitusten mallivastauksista tuosta viime viikolla löytynee paljon perusteluja teikäläiselle netistä, mikäli jaksaa etsiä. (vai oliko se viime vuoden kirjoituksissa...)

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+Lainaus käyttäjältä Muksu+Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+Turhaa hippeilyä nämä eko-säästöt ja hommat. Ei ne tätä sukupolvea tule ne tulevat haitat koskemaan Tv: Satiirinen pessimisti

En nyt satiirisesta tahi pessimististä tiedä, mutta hölmö taidat ainakin olla. Olettaisin, että olet syntynyt vuonna 1994, joten koskevat aika paljon teikäläisen(kin) elämää. Ei taida videopelifoorumeilla niin vanhaa sakkia pyöriä ketä eivät nämä asiat koskisi.

Perusteleppa nyt sitten että millä tavalla nämä nykyiset ympäristöongelmat tulevat vaikuttamaan minun elämääni?
Öljy ja kivihiili loppuu lisääntyvän energia tarpeen takia 30v sisällä, sähkö ja energia kallistuu tästä johtuen, koska energia lähteet hupenevat. Säiden ääri-ilmiöt (pidemmät, kylmemmät talvet ja kuumemmat ja pidemmät kesät) vaivaavat. Otsoni kerroksen heikentyminen vaikuttaa UV-säteilyyn ja sitä kautta syöpäriski kasvaa. Mm. maantiedon YO kirjoitusten mallivastauksista tuosta viime viikolla löytynee paljon perusteluja teikäläiselle netistä, mikäli jaksaa etsiä. (vai oliko se viime vuoden kirjoituksissa...)

Tuossahan niitä oli jo melkoisesti. Esseen jos nuista paisuttelisi, niin YO:sta saisi ainakin sen neljä pojoa. Voisin myös heittää säähän liittyen lisääntyvät kovat myrskyt niin kesällä kuin talvellakin. Jäätiköiden sulaminen vie toki asuinpaikan useammalta miljoonalta ihmiseltä, mutta se nyt ei suoranaisesti teikäläiseen vaikuta. Vaikka toki osa näistä ihmisistä kulkeutuukin Suomeen ilmastopakolaisina.

Sammutin tänään vessan valon, enpä usko, että ihmishenkiä sen takia pelastuu. Niinkuin elämässä ei olisi muutenkin jo tarpeeksi mietittävää niin aletaanpa vielä varjelemaan otsonikerrosten uv-määrää. (ps. en ota aurinkoa, joten sitä kautta en ihosyöpää ainakaan saa)

Nämä ekoasiat ovat sillain aika monimutkaisia, kun sitä niin vouhotetaan ilmastonmuutoksesta ja jo mainitusta otsonikerroksen hupenemisesta, niin joskus tuntuu unohtuvan, että jotain hyvääkin on saatu aikaan.

Esimerkiksi juuri tuo otsonikerros on saanut muutaman laastarin pinnalleen erinäisten sopimusten saattelemana, sillä otsonikerrokselle haitallisten aineiden päästöt on saatu laskuun ja kerroksen korjaantuminen on ennustettu alkavaksi 2020.

Hieman pienemmän mittakaavan asiana myös Itämeri on saanut annokset lääkettä. Tuo ravinnelaari on alkanut pikkuhiljaa jopa kiinnostamaan sen nääpurimaita, jolloin ravinnepitoisuus on saatu laskuun ja monia uhanalaisia lajeja on tavattu enemmän ja enemmän.

Nuokaan esimerkit eivät poista sitä hiilidioksidin määrää, jonka ihminen toiminnallaan aiheuttaa. Tämäkin viesti toi ceeookakkosta varmaankin kymmenisen grammaa ilmakehään. Eli siis älkää tehkö Google-hakuja, koska se olisi 7 grammaa hiiligioksidia per haku ( miljoonia hakuja kuukaudessa, ääää).

No jospa se joku heppu saisi sen levälamppunsa markkinoille, kun siitä joskus MikroBitistä luin. Yhteyttämistä ja valoa. Kivakiva!

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+

Sammutin tänään vessan valon, enpä usko, että ihmishenkiä sen takia pelastuu. Niinkuin elämässä ei olisi muutenkin jo tarpeeksi mietittävää niin aletaanpa vielä varjelemaan otsonikerrosten uv-määrää. (ps. en ota aurinkoa, joten sitä kautta en ihosyöpää ainakaan saa)

Mistähän sitä oikein alottaisi, alusta varmaankin. Kun nyt ihan sammutit jopa sen valon, niin ainakin tekstistäsi sain sellaisen kuvan, että et turhan usein nuita valoja sammuttele. Jos sähkön kuluttaminen ja yleinen maapallon tilanne ei hetkauta, niin rahaakin tuntuu olevan. Katsellaan niitä valojen sammuttamista sitten, kun maksat itse sähkölaskusi. Siihen vaikuttaa nimittäin se hehkulamppukin. Kiinnostaisi myös tietää, mitä teikäläisen ikäisellä elämässä on, ettet ehdi tälläisiä asioita miettiä? Varmaan niin kiireistä on nuoren ihmisen elämä. Ihosyöpään voi muuten sairastua ihan ilman erillisiä aurinkokuurejakin. Valo kun läpäisee kesällä näppärästi ihan paksunkin kankaan.

Lainaus käyttäjältä Jonppe+

Nämä ekoasiat ovat sillain aika monimutkaisia, kun sitä niin vouhotetaan ilmastonmuutoksesta ja jo mainitusta otsonikerroksen hupenemisesta, niin joskus tuntuu unohtuvan, että jotain hyvääkin on saatu aikaan.

Hauskaa, että joku on ottanut tuollaisen asenteen. En korkkaa kuoharia, ennen kuin Kiina, USA, Venäjä, Saksa, Brazilia ja Iso-Britannia omaavat kaikki toimivan ja noudatetun ilmastosopimuksen ja kunnolliset lait asian suhteen. Tätähän ei tule koskaan tapahtumaan, mutta se nyt johtuu vain ihmisistä. Tavallaan olen menettänyt uskoni sen suhteen, että ihmiset ikinä käsittäisivät miten tärkeitä nämä asiat ovat. Tyhmiä ihmisiä on vain yksinkertaisesti liikaa. Enkä nyt viitta keneenkään tähän keskusteluun osallistuneeseen.

Lainaus

Kun nyt ihan sammutit jopa sen valon, niin ainakin tekstistäsi sain sellaisen kuvan, että et turhan usein nuita valoja sammuttele. Jos sähkön kuluttaminen ja yleinen maapallon tilanne ei hetkauta, niin rahaakin tuntuu olevan. Katsellaan niitä valojen sammuttamista sitten, kun maksat itse sähkölaskusi. Siihen vaikuttaa nimittäin se hehkulamppukin. Kiinnostaisi myös tietää, mitä teikäläisen ikäisellä elämässä on, ettet ehdi tälläisiä asioita miettiä? Varmaan niin kiireistä on nuoren ihmisen elämä. Ihosyöpään voi muuten sairastua ihan ilman erillisiä aurinkokuurejakin. Valo kun läpäisee kesällä näppärästi ihan paksunkin kankaan.

Maksan kyllä ihan itse sähkölaskuni, kiitos vaan kysymästä. Käyn opiskelun ohella töissä melko vakituisesti 6h päivä 6kertaa viikossa, joten rahaa sitä kautta kertyy myös. Toisin sanoen melko kiireellistä on, kun on opiskelu, työt, harrastukset ja yksi vapaapäivä viikossa, enkä sitä tosiaankaan meinaa kuluttaa ilmastonmuutoksen miettimiseen. Ehkä hieman absurdoin tuota ihosyöpä asiaa, siinä olet oikeassa.