E3 2017 - Unelmia ja petettyjä lupauksia / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
E3 2017 - Unelmia ja petettyjä lupauksia

Teenpä pitkästä aikaa uuden ketjun. Kun löytyi niin hyvä kuva.
Eli E3 Pressien aikataulut

Keskustellaan täällä siis E3 messuista jotka on enää alle kuukauden päässä.

Kiitos tästä, mielenkiintoiset messut varmasti jälleen luvassa.

Nintendo

Nintendon lähtee pitkästä aikaa messuille IMO hyvistä asemista. Kukaan ei odota uutta konsolirautaa, vaan Switch on viimein julkaistu ja alku on ollut varsin positiivinen. Nyt pitää vain varmistaa, että hyvä meno ei hyydy. Super Mario Odyssey on toivottavasti 3D-Marioiden BotW, eli odotuksista huolimatta kova yllätys. Lisätietoja kaipaisin myös Switchin uusista ominaisuuksista ja pari kovaa peliyllätystä. Kaikki firman paukut (pitäisi) olla nyt hybridivehkeesstä koti- ja käsikonsolin sijaan, joten pelejä, pelejä ja lisää pelejä. Toki osa resursseista on varmasti mobiilipeleissä, mutta tätä tilannetta olen ainakin itse odottanut jo ensimmäisistä NX-huhuista asti.

Retron uudesta projektista on myös pakko kertoa jotain. Ja Luojan tähden, uusi Metroid!

Sony

Sony voi mielestäni ottaa ihan rennosti, kun PS4 ei vieläkään vanhene hyllyissä. Infoa uudesta Spidermanista, The Last of Us Part 2:sta ja jokunen ylläri, niin olen ihan tyytyväinen. Sellaista pommia myös kaipaisin, mikä pakottaisi päivittämään PS4:n Pro-malliin.

Microsoft

Ei oikein mitään odotuksia, mutta Scorpio kiinnostaa kyllä jonkin verran.

M$ on painunut itsellä totaalisesti kolmanneksi tällä sukupolvella. Ollut monta kertaa mielessä että nyt olisi hyvä ostaa XOne S, kun ollut todella hyviä diilejä paikoitellen, mutta ei vain ole tullut ostettua, koska pelattavaa ei vain oikein ole. Ainoat mitkä vähän kiinnostaa on Quantum Break ja KI, mutta ei niistäkään system selleriksi ole. Scorpiolta en odota ihmeempiä, mutta onhan se hieno nähdä mitä M$ on tuomassa.

Sonyn tilanne on jo nyt niin hyvä että en odota mitään. Nier ja Horizon edelleen kaupan hyllyllä, FFXV edelleen pelaamatta ja tulossa on FFVII remake. Sonyn omista sarjoista en odota oikein mitään.

Nintendolla on näytön paikka. Taas. Konsoli ulkona, lähtö on ollut varsin hyvä, joten nyt niitä pelejä. Monta on jo julkistettu, mutta system sellereitä kaivataan. Itselle ei suurempia ole vielä tänä vuonna tulossa. Tällä hetkellä Mario ja Xenoblade kiinnostaa eniten.

Yksittäisiä pelejä jos mietitään, eli esim. tämä tapaus Metroid. Itseasiassa uskon (ja oikeastaan toivon), että kyseessä on jonkinlainen 2D mekaniikkaan nojaava peli. Ainakin jos Retro tekee sen. DKC:TF oli niin rautaa, että samalta porukalta Metroid olisi todella kova. Lisäksi tämä sopisi mielestäni NS:n ruudulle paljon paremmin kuin first person adventure(/shooter).

Sitten ne ikuisuus toiveet. Ensimmäisenä, FFIX tyylinen FF. Eihän sitä tule, mutta jos jostain muualta. NS voisi tälläisen jostain saalistaa, kun tuo JRPG tuntuu olevan painottunut vahvasti sinne.

Sitten. Bayonetta 3. Tämä ei ole mahdoton. Kamiyalla ei taida ihmeempiä projekteja tällä hetkellä olla kun Scalebound kaatui, joten ei todellakaan mahdottomuus. Vaikkakin myönnän, että epätodennäköinen. Ja tietty Scaleboundin kaatuminen tapahtui vasta viime syksynä, joten ei Kamiya ole voinut kovin paljoa B3:sta edistää jos sellainen on suunnitelmissa. Mutta ei se silti mahdottomuus olisi että jotain olisi.
Ja jos tämä jollekin tulee, se on ihan sama mille se tulee, se konsoli hankintaan. Jos Bayonetta tulee vain Scorpiolle ja Scorpion hinta on 999€, talous järjestetään niin että Bayonetta 3 on julkaisussa kädessä. Piste.

Suoraan sanottuna ei niin minkäänlaisia odotuksia koko messuja kohtaan. Microsoftilla tietenkin näytönpaikka, pakko heidän on näyttää jotain pelejä, millä Scorpion tehoja voitaisiin esitellä, jotain alkuperäisen Crysiksen kaltaista grafiikka-tykitystä olisi parasta olla esillä. Ja mielellään jotain uutta IP:tä tietenkin, pelkällä Forza, Gears, Halo linjalla ei pärjätä. Uusi Forza nyt tietenkin tulee olemaan esillä, mutta sentäs kaksi muuta Microsoftin suurinta sarjaa loistaa tälläkertaa poissaolollaan, niin toivottavasti jotain uutta tuodaan esille.

Sonylla tuntuu olevan pullat jo hyvin uunissa, Nintendolta tietenkin kaivataan uudelle konsolille uusia pelejä, mutta kummankaan firman tarjonta ei nyt erityisesti kiinnosta. 3rd party peleistä nyt en mitään osaa sanoa, muuten kuin että jollain tasolla kiinnostaa nähdä uutta materiaalia Battlefront 2:n yksinpelistä ja Red Dead Redemption 2:sta. Bethesda taisi jo sanoa että The Elder Scrolls VI:sta on tässä vaiheessa vielä turha haaveilla.

Tuskinmpa mitään suuria yllätyksiä on tulossa, mutta ainahan sitä saa uneksia vaikka tietyn pelisarjan kolmannesta osasta...

Joo se aika vuodesta taas...Jännän äärellä ollaan!

Omat lähtökohdat ovat lähinnä seuraavanlaiset: en halua ostaa mitään uutta konsolia, enkä mielelläni pelejäkään. Huippupelien julkaisutahti on mulle aivan liikaa ja suorastaan stressiksi saakka. Itseäni ei haittaisi, vaikkei loppuvuonna julkaistaisi yhtäkään uutta peliä - ei välttämättä ensi vuonnakaan, ja laatupelattavaa riittäisi silti. Pieni hengähystauko olisi siis poikaa, jotta pääsisi kahlaamaan hyllyyn kertynyttä backlogia läpi!

Mutta...jos nyt jotain odotuksia messulta on niin, jotain olkoot seuraavan kaltaista:

Nintendo

Switch on tosiaankin eka Nintendo konsoli sitten N64:n, jota en ole ostanut heti julkaisussa. Ei välttämättä sen takia, että Nintendon tarjous olisi mielestäni jotenkin tosi huono, mutta ehkä tuosta mid-gen julkaisusta johtuen, nyt on vaan niin käsittämätön ruuhka laatupelien suhteen jo omistamillani alustoilla, joten uuden konsoli hardwaren hankkiminen olisi täysin järjenvastainen idea. Toisekseen, pelikattauksen koostuessa lähinnä Wii U porteista ja indiekamasta, ei mitään pakottavaa tarvetta lohkaista Switchiin ole syntynytkään, joten Nintendolla on nyt mahdollisuus perustella minulle tarve hankkia Switch. Mario Odyssey jätti myös melkoisen kylmäksi ensiesittelyssään, joten en pistäisi pahakseni, jos Nintendo perustelisi vähän syvällisemmin, tätä varsin outoa suuntaa, jonka ovat sarjalle valinneet.

Sony

One word: PSVR. Lohkaisin sen 450€ Sonyn VR headsettiin ja koen kyllä saaneeni tähän mennessä varsin kelvollista arvoa rahalleni, mutta selväähän tuo, että RE7:aa lukuunottamatta hardwarelta puuttuu killer appi - kunnon triple A täysimittainen peli, eikä joku muutaman tunnin VR experience. PSVR on myös menestynyt kaupallisesti varsin mallikkaasti, joten nyt Sonyn on aika pistää kovat kortit pöytään. Itse olisin jo melkoisen tyytyväinen, jos Star Wars Battlefront II:n VR sisältöä avattaisiin ja se osoittautuisi riittävän kattavaksi.

Microsoft

Ohi.

Toivon että e3:ssa vihjastaisiin Turok 2 Seeds of Evilin käännöstä konsoleillekkin, vaikkei kyseessä olekkaan uusi peli olen silti katkera että PC rotu sai pelistä jo silotellun version.
Muutoin en odota messuilta kummoisiakaan asioita, jatko osia ja uudelleennimettyjä rebootteja ja tehomuskeleiden vertaamista mikä on yhtä turhaa kuin autojen vertaaminen keskenään (oma henk.kohtainen mielipide)
Nintendolle suon kaiken hyvän tuurin ja uutisannin koska niin kauan on yhtiötä parjattu jota ilman en alun alkaenkaan olisi konsoleihin tutustunut (tod.näköisesti)
Sony ja MS painivat eri tavoilla keskenään vaikka tällä hetkellä Sony vie voiton pelien suhteen kirkaasti, toki tämäkin on aivan ja täysin oma mielipiteeni asiasta ja toivon ettei kukaan siitä ota herneitä nenäänsä.

Katsellaan mitä kaikkea sieltä tulee, vielä kun itse peliaikaa saisi taiottua lisää jollakin ilveellä, ei taitane VR:kään viedä karua arkea pois

Bloodbornen jatko-osaa netissä huhuillaan ja spekuloidaan. Jotain kuitenkin From Softwarelta, joka saa paskomaan housuun innosta odotan. Nintendolta lisäsyitä ostaa Switch. Tosin jouluna ostan, kun tarpeeksi syitä on jo sitten. :)

Etunenässä Sonyn pressiä tässä odotellaan kun se ei pelillisesti ole viimevuosina pettänyt ja etenkin spekulaatioissa ollut BB2 -kiinnostaisi, mutta en nyt ainakaan vielä pidätä hengitystä. MS:ltä kiinnostaa toki Scorpio, mutta toivottavasti sieltä olisi edes jonkunnäköstä ylläriä tulossa exclujen osalta eikä perus multiplattarien esittelyä niinkuin se on usein ollut. Nipalta kelpais pelijulkistukset Switchille, toistaiseksi kun on laite saanut jäädä vielä kauppaan kun killer appeja ei vehkeelle juuri ole ja uuden Zeldankin kykeni kahlaamaan Wii U:lla läpi. Joskos se Pokemon Stars ja edes Smash Bros Switchille?

Ei hitto nää onkin jo ensi viikolla :D Tää tulee olemaan jo kolmas vuosi putkeen, kun seuraan E3 messuja. Muina vuosina ei ole mielenkiintoa ollut. Ei oo muuten vaikee arvata että netissä leviää meemejä Half-Life 3 paljastuksesta. Kertokaa kun itse en fanita kyseist pelisarjaa niin mikä tässä kiehtoo todella paljon ? Olen utelias :D

Eipä muuta julkistuksia tarttis kuin..

IMAGE(http://i.ytimg.com/vi/GUYgAkkxHr0/0.jpg)

JA

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/WiQhWA7R7VY/0.jpg)

Tänä vuonna odotan eniten Microsoftin pressiä, sillä minua kiinnostaa Scorpio ja tulevat yksinoikeudet (esim. State Of Decay 2, Forza 7, Crackdown 3)..

Lainaus

I can, however, confirm through separate trusted sources and leaked docs that at least Star Wars Battlefront 2 will be True 4K native, running at 60 FPS on Project Scorpio, which should make it a stand-out stellar title to exude the system's power.

Lähde: https://www.windowscentral.com/what-were-expecting-microsofts-xbox-e3-2017-conference

Jos tämä väite pitää paikkaansa, niin ei tarvitse edes miettiä kummalle alustalle ostan Battlefront 2:n.

Sonylta] odotan uutta Spidermania ja muutamia yllätyksiä. VR-pelit myös kiinnostaa. Erityisesti haluan lisätietoa The Last Of Us 2, Days Gonesta..

Niin ja näistä peleistä odotan lisää tietoa.

God Of War Kyllähän tuon Sonyn avaus viime kesänä oli huikeeta :D Itse en ole mikään innokas God Of War fani, mutta isoveli fanittaa pelisarjaa ihan perkuleesti niin hänen kautta olen onnistunut löytämään sen kinnostuksen. Odotan pelin soundtrackeja koska kuitenkin Bear McCearyn teokset ovat aivan huippuja etenkin The Walking Deadissa ja Outlanderissa.

Kingdom Hearts III Joo saahan sitä pientä toivon kipinää elättää, mutta joko KH 3:ta tulee jotain uutta pelikuvaa ja maailma paljastuksia, mutta julkaisu ajankohta varmaan pidetään piilossa. Jossakin kerrottiin että peli julkaistaan vasta 2020 :D Mietin kokeeko tämän samankohtalon mitä Duke Nukem Forver. Pitkää odotettu, hehkutettu mutta lopputuloksena keskeneränen roskateos. Toivon mukaan ei.

Star Wars: Battlefront II Vuoden odotetuin peli itsellä. Ensimmäistä SWB:ta tulee pelattuaan todella paljon ja todellakin toivon että tämä jatko-osa ei petä. Ainakin mitä tekijät ovat paljastaneet niin uskon että tästä tulee syksyn parhaimpia räiskintäpelejä.

Uusin Rayman Viime vuonna Crash niin oisko Raymanin paluu. Tykkäsin noista Originsin ja Legendsin tyylistä mutta pieni kaipuu alkuperäiseen olis. Tosin moninpelinä nämä viimeisimmät Raymanit toimi järkyttyvän hyvin.

Mega Man Legacy Collection 2 Pieniä huhuja siitä että 2015 julkaistu Mega Man Legacy Collection saisi jatko-osan Tuohon pakettiin tulisi Mega Man 7,8,9 ja 10. Ilmeisesti Mega Man & Bass kuulu tuohon sarjaan, Ihan jees mutta kaipaan niitä X sarjoja pleikalle.

NHL 18 Varmasti tulee mutta kyllä noiden viime vuosion törppöilyn jälkeen voisivat alkaa parantaa pelin motoriikkaa. Perkele mä vihaan noita aivottomia botteja. Vaikka se tekee pelistä vielä hauskemman.

Microsoftilta on tulossa uutta rautaa ja pelien osalta ollaan pitkälti pimennossa. Tämä on yhtälö, jonka tuloksena Microsoftilla on eniten potentiaalia voittaa... ja toisaalta hävitä. Scorpion pitää vakuuttaa ja sille pitää olla pari peliä, jotka vakuuttavat myös. Kolmen ison suurin high risk high reward -pressi.

Nintendon puolesta löisin näissä messuissa vetoa parhaasta pressistä. Konsolin startti on sujunut erinomaisesti ja jonkin verran tiedetään mitä on tulossa. Paljon on kuitenkin julkistuksille tilaa ja niitä tulee melko suurella varmuudella. Nintendo on myös onnistunut pitämään korttinsa hyvin piilossa.

Sony on varma suoriutuja näissä messuissa. Pelejä on tiedossa joka sormelle ja uusia julkistuksia tärkeämpää on saada julkaisupäiviä jo tiedossa oleville peleille. Julkaisupäiviä pitää tulla enemmän kuin uusia julkistuksia. Pressi voi feilata lähinnä keskittymällä enemmän multiplättyjen markkinointidiileihin kuin yksinoikeuksiin.

All in all, mielenkiintoiset messut tulossa :)

Lainaus käyttäjältä tompsu89

Ei hitto nää onkin jo ensi viikolla Tää tulee olemaan jo kolmas vuosi putkeen, kun seuraan E3 messuja. Muina vuosina ei ole mielenkiintoa ollut. Ei oo muuten vaikee arvata että netissä leviää meemejä Half-Life 3 paljastuksesta. Kertokaa kun itse en fanita kyseist pelisarjaa niin mikä tässä kiehtoo todella paljon ? Olen utelias

No ehkä väärä ketju tälle keskustelulle, mutta lyhyesti sanottuna, olivat oman aikansa parhaita FPS-pelejä. Ensimmäisen pelin voidaan katsoa päättäneen "Doom-kloonien" aikakauden, oli selvästi aikansa yksi aikansa kunnianhimoisimmista peleistä, joka nosti FPS-pelien riman täysin uudelle tasolle. Half-Life 2 ei ehkä aivan samanlainen mullistus ollut, mutta tarinankeronnallisesti yksi niistä harvoista kiinnostavista FPS peleistä, kasvoanimaatiot ja pelifysiikat olivat myös melkolailla omaa luokkaansa v.2004.

Mutta tosiaan itselleni Half-Lifen maailma, hahmot, tunnelma, tarina ja kenttäsuunnittelu kuuluvat FPS pelien kärkipäähän. Jos noita ei ole silloin aikoinaan kokenut ja pysty vertaamaan muiden saman aikakauden peleihin, niin Half-Lifen arvostusta voi olla vaikeampi ymmärtää.

en oo varmaan mitään peliä pelannut niin montaa kertaa läpi kuin half-lifea. mielestäni varmaan paras fps-peli mitä ikinä tehty. ekaa doomia lukuunottamatta. ei se nykypäivänä varmaan kovin kummoselta tunnu mutta back in the days oli kyllä kova. erilaisia modejakin tuli pelailtua helvetisti. sori offtopic.

Lainaus käyttäjältä zerodaunholy

en oo varmaan mitään peliä pelannut niin montaa kertaa läpi kuin half-lifea. mielestäni varmaan paras fps-peli mitä ikinä tehty. ekaa doomia lukuunottamatta. ei se nykypäivänä varmaan kovin kummoselta tunnu mutta back in the days oli kyllä kova. erilaisia modejakin tuli pelailtua helvetisti. sori offtopic.

Vastaan itsekin vielä. Pelihistoriaani kuuluu hirveä määrä mahtavia pelejä, mutta vain muutamat ovat lähtemättömän vaikutuksen tehneitä kokemuksia ja ensimmäinen Half-Life on sellainen. Preytä pelatessa tuli muistoja mieleen sen tunnelmasta.

Voi voi Microsoft.....ei sitten yhtään uutta ison-budjetin IP:tä, edes Halon ja Gearsin korvaajaksi ei oltu keksitty yhtään mitään....ainoat ilonpilkahdus Microsoftin yksinoikeuspuolella oli Orin jatko-osa, joka näytti ja kuullosti kyllä yhtä kauniilta ja upea kuin ensimmäinenkin osa. Muita ilonaiheita olikin sitten ainoastaan Life is Strage prequelin julkistaminen.

Nähtiin toki uudesta Assassins Creedistä ensimmäistä pelikuvaa, samoin nyt saatin käsitys millainen se Biowaren uusin peli on....noh sehän oli sitten EA:n/Biowaren oma vastaus Activisionin Destinylle ja Ubisoftin Divisionille, eli MMO-henkinen avoimen maailman loottihordaus....teknisesti toki todella näyttävää, mutta kyllä minä nyt mieleni pahoitin, että ajan henki tuntuu olevan tämä, eikä mitään kunnolista yksinpeliin/juoneen panostavaa peliä näillä näkymin ole tiedossa.

Mutta tosiaan noin heikolla line-upilla Microsoft ei kyllä saa konsoleitaan myytyä, suorastaan häpeällisen huono tarjonta, jossa tosiaan YHTÄÄN todella ison budjetin uutta exlusive julkistusta ei nähty. Sea of Theivsinkin esittely kesti aivan liian pitkään ja suoraan sanottuna varmaan sai monet varmaan harkitsemaan pelin jättämistä hyllyyn, niin tylsää matskua oli tarjolla. Surkein esitys Microsoftilta moneen vuoteen, mutta onneksi tosiaan Orin jatko-osa ja Life is Strangen prequel pelastivat edes jotain....

Microsoftin osalta se peli on kuitenkin nyt lopullisesti menetetty, miten voi tulla pressiin ilman yhtäkään sellaista peliä, joka todella näyttäisi konsolin tehoja.

Olihan Forza ainakin komea. Monet muut pelit oli aika selkeästi keskeneräisiä. Mutta siinä olen aivan samaa mieltä että aika heikkoa oli tarjonta. Se on ihme juttu kuinka nuo tehot vievät valmistajien huomion aina niin että pelit unohdetaan. Toki tehot on hieno juttu sinänsä, mutta ei ne yksinään peliä tee. Sonyn ei tarvitse kummoisia tehdä että vie ns. potin kotiin. Nintendo on taas ei ole ollut sitten Wiin näin paljon omassa kategoriassaan, eli se on vähän oma juttunsa. Toki odotan Odysseyasta lisää tietoa (ja sitä saankin) ja vielä päälle uusia julkistuksia. Toivon nyt että Direct keskittyy muihin kuin Marioon, koska ymmärtääkseni Treehouse on pitkälti vain Mariota.

Itselle on tullut jo vähintään 10 pakko-ostosta E3:lta ja onko nämä nyt vielä puolivälissäkään pressien osalta?! MS:ltä tuli ainakin minulle hyvinkin monta syytä pitää One talossa jatkossakin. Toki ihmiset tuntuvat odottavan yleisesti niitä AAA-pelejä sun muuta mutta tuo Pelaajan uutinen, johon oli kerätty pienempiä teoksia, oli täynnä ainakin meikäläisen makuun niin täysin iskeviä teoksia, kärjessä toki Ori 2.

Ymmärrän tietenkin että uudelle tehokonsolille odottaisi jotain pelejäkin, jotka tehoja käyttävät mutta itse en sitä ole muutenkaan ostamassa joten näin ollen tuo seikka ei itseäni haittaa. Enkä kyllä muutenkaan ollut (tai yleensäkään ole) mitään silmäkarkkia odottamassa vaan mielenkiintoisia pelejä. Ja sitä paitsi kuten jo sanoin, nuo pienemmät teokset on graafisesti ihan hiton hyvän näköisiä!

Veikkaan, että kun Microsoft käytti sen 2500 miljoonaa dollaria Mojangin ostoon marraskuussa 2014, niin nyt se rupeaa näkymään omien pelien puutteena. 2500 miljoonalla olisi saanut pari peliä tehtyä Xbox Onelle Forza 7:n ja Crackdown 3:sen lisäksi. Vaikka Alan Wake 2:sen.

Lainaus käyttäjältä Jawk

Veikkaan, että kun Microsoft käytti sen 2500 miljoonaa dollaria Mojangin ostoon marraskuussa 2014, niin nyt se rupeaa näkymään omien pelien puutteena. 2500 miljoonalla olisi saanut pari peliä tehtyä Xbox Onelle Forza 7:n ja Crackdown 3:sen lisäksi. Vaikka Alan Wake 2:sen.

No jaa. Mojangin tulot vuonna 2015 oli vajaa 500 miljoonaa dollaria ja uskoisin että tulot ei paljoa ole tuosta vähentyneet. Tuskin siis mikään huono sijoitus. En yllättyisi vaikka olisi parempi sijoitus mitä M$:n omat pelit yhteensä.

Lainaus käyttäjältä Jawk

Veikkaan, että kun Microsoft käytti sen 2500 miljoonaa dollaria Mojangin ostoon marraskuussa 2014, niin nyt se rupeaa näkymään omien pelien puutteena. 2500 miljoonalla olisi saanut pari peliä tehtyä Xbox Onelle Forza 7:n ja Crackdown 3:sen lisäksi. Vaikka Alan Wake 2:sen.

Tuo on kuule pikkusumma Microsoftille....onhan tässä Mikkisoftalla ollut pari uutta IP:tä viimisten vuosien aikana, mutta ne ovat kaikki enemmän tai vähemmän epäonnistuneet (siis joko/tai kaupallisesti, että heikkojen arvostelujen muodossa)....Ryse, ReCore,Sunset Overdrive ja valitettavasti myös Quantum Break...tuskimpa näistä yksikään menestyi niin hyvin että jatkoa olisi tulossa...sitten kun vielä Scalebound ja Fable Legends peruuttiin, niin tuollahan se pitkälti selittyy....

On myös hyvä muistaa, että omia studiota, saatika 1st party-diilejä Microsoftilla ei ole samalla tavalla kuin Sonylla...nyt kun Lionhead hajotettiin, ja Remedyn yhteistyö Microsoftin kanssa päättyi, eikä Crytek saatika Insomniac ole Ryselle tai Sunset Overdrivelle myöskään jatkoa tekemässä, niin eihän siellä ole Microsoftille aktiivisesti (suuren budjetin triple A) yksinoikeuksia tekemässä kuin Forza sarjasta vastaavat Turn 10 ja Playground Games, Rare (joilta Sea of Thieves on ehkä jotain Kinect räpellyksiä lukuunottamatta uusin peli 10 vuoteen), Gearsista nykyään vastaava The Coalition, sekä tietenkin 343 Industries. Ja näistä kaikilla muilla paitsi Rarella on tehtävänä jatkaa juuri niitä Microsoftin suurimpia pelisarjoja, Forzaa, Gearsia ja Haloa. (Niin ja toki myös Crackdown 3:sta vastaava Sumo Digital, meinasi unohtua)

Että tuskin tässä niinkään Mojangin osto on vaikuttanut, tämä kehitys nyt vain Microsoftilla on ollut viimeiset vuodet, että ainoastaan nuo 3 MS:n isointa sarjaa ovat myyneet tyydyttävästi, muut uudet yritykset ovat joko enemmän tai vähemmän epäonnistuneet tai peruttu ennen julkaisua.

Toivottavasti tähän valitettavaan tilanteeseen saataisiin joku muutos, ainakin nyt joku studio oli rekrytoimassa väkeä MS:n yksinoikeutta varten, joka on kuulemma MS:n oma vastine Horizon: Zero Dawnille.

Metro Exodus, Super Mario Odyssey ja Beyond Good and Evil 2 olivat messujen kolme muskettisoturia. Metro näytti aivan tajuttoman upealta ja lupaus hieman avoimemmasta maailmasta on kutkuttava. Olihan demo raskaasti skriptattu, mutta elättelen toiveita että ympäristö on dynaaminen kuten demossa, wau. Super Mario sen sijaan onnistui erottumaab joukosta olemalla paljon "oudompi" ja seikkailullisempi verrattuna aiempiin osiin, näkisin tässä potentiaalia seuraavaksi Mario 64:ksi. BGE2:n traikku oli silkkaa CGG:tä, mutta wau, pelin mittakaava on selkeästi valtava, pliis älä ole floppi!

Tietty rautapuolelta tajuntani räjäytti Xbox One X. Melkoisen pieni ja pippurinen laitos sieltä on tulossa, meni samantien ennakkotilaukseen kun Forza näytti suorastaan syötävän hyvältä enkä ole sarjan pelejä sitten Horizon 2:n pelannu, mutta Forza 7 on pakko ostos samalla kun konsolin noutaa postista.