Counter-Strike / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Counter-Strike

Hiukan tietoa

Counter-Strike on Valven tekemä FPS-peli. Pelissä on kaksi osapuolta Terroristit ja Counter-Terroristit (CT). Pelissä molemmilla osapuolilla on neljä hahmonvalinta vaihtoehtoa, joilla jokaisella on oma nimensä: CT:eillä Seal Team 6, GSG 9, SAS ja GIGN. Terroristeilla taasen Phoenix Connexion, Elite Crew, Arctic Avengers ja Guerilla Warfare. Pelin tarkoitus riippuu kentästä, paitsi voittaa aina kun vastustajien tiimi on eliminoitu. CT:dein päätarkoituksena on joko purkaa pommi, hakea panttivangit tai saattaa V.I.P tietylle alueelle. Terroristijen pitää joko asettaa pommi ja puolustaa sitä, estää CT:eitä hakemasta panttivankeja ja estää V.I.P:in kuljetuksen. Pelisarjassa on ilmestynyt tähän mennessä (ja on tulossa):

Counter-Strike
Counter-Strike: Source
Counter-Strike: Condition Zero
Counter-Strike: Condition Zero: Deleted Scenes
Counter-Strike: Global Offensive

Pelaaminen

Pelaaminenhan on yksinkertaisuudessaan helppoa. Menet ja ammut. Paitsi tätä estää jo muutamasta luodista tappavat osumat, kranaatit ja se he****in yhdestä panoksesta tappava kivääri. Jotta voit voittaa tee tämä: cämpi tai pysy muiden mukana. Pelissä on helppoa viestittää toisille ihmisille, painat vain jotakin tiettyä nappia ja se avaa sinulle tiettyjä radiolausahduksia, jotka on tehty helpottamaan mikittömän elämää. Paitsi, jos tietysti omistat mikin teet joko näin: kerrot kavereille tärkeitä käskyjä, tai mikkispämmäät hermottomasti. Aseet ja varusteet pitää ostaa rahoilla jotka saat tappamalla vihollisia tai suorittamalla tehtäviä.

Oma mielipiteeni

Pakko sanoa, että minusta Counter-Strike on todella hyvä peli. Siinä ei ole mitään ihmeellisyyksiä, koska tiedät mitä teet ja teet sen. Tämä peli ei tosissaankaan ole mikään "spray & pray" peli kuten Call of Dutyt (HUOM. oma mielipide). Alussa kun hankin tämän sain heti turpiin, en osannut mitään, juoksin päättömästi ympäriinsä jne. Mutta nyt kun peliä on tullut pelattua kunnolla, voin sanoa että on hyvä peli kyllä. Jos joku haluaa pelata Sourcea tai GO:n betaa kanssani pistää viestiä tulemaan.

Ja, ai niin, onko tämä peli todellakin niin tabu ettei kukaan tehnyt tällaista threadia. Ja jos tällainen on jo olemassa olen hyvin pahoillani, en tiennyt.

Threadin puute voi johtua jonnemaineen rippeistä ja pelin iästä. CS on kieltämättä hyvä peli varsinkin pienissä erissä. Epämääräisin väliajoin tulee pelattua jokunen mappi ihan perus demoa ja ketutuksen alettua surffataan tovi. Spreijaamalla pärjää joissain kartoissa tuurilla, mutta peli on jo perustasolla aika pitkälti taitoa. TB:tä mukaillen: pelin kaikki versiot ovat olleet ulkona niin pitkään, että niiden jokainen vivahde analysoitu puhki. Mikään ei siis ole sattuman varassa, kun mennään todella pätevien tyyppien matseihin.

Oma kokemukseni on lähinnä Sourcesta, jossa minunlaiseni sunnuntaipelaaja voi pärjätä. 1.6 on toki se ainoa oikea ja ehjä kokemus, mutta se on osaavien tyyppien kansoittama.

CS 1.6 on ollut melko kovassa kulutuksessa koulussa, kun porukan kanssa ollaan lanitettu tietotekniikan tunneilla :D Ihan mukavaaa mättöä se silloin ekoilla kerroilla oli, mutta nykyään en jaksa sitä ollenkaan :/

Voin itse pestä käteni CS:stä, sillä yhtäkään sarjan osaa en ole minuuttiakaan pelannut. Eikä kyseessä ole mikään lakko tai boikotti, vaan ei ole peliin ikinä ollut mitään suurempaa kiinnostusta. Se ei kuitenkaan ole estänyt omaa kiinnostumistani uutta osaa, Global Offensive, joka vaikuttaa oikein pätevältä nostalgian harjalla ratsastavalta jatkolta sarjalle.

Itse kun olen lapsuuteni viettänyt Medal of Honorin parissa ja Cod 2 ynnä 4 ovat olleet mukana muovaamassa käsitystäni fps-peleistä, en CS:n tuntumaa ole vielä päässyt kokemaan. Ja ei nyt mitään jonnejuttuja tarvitse tähän heittää, sillä tämä Valven sarja kiinnostaa meikää ihan oikeasti juurikin sen kilpapelaamisen takia. Toivottavasti tuo GO tulee olemaan samaa laatua, kuin aiemmat osat, niin voin hyvin aloittaa siitä oman taipaleeni. Toki esimerkiksi De_Dust ja muut klassikkokentät eivät meikälle herätä oikein mitään fiiliksiä, kun vaan pelistriimeissä noita päässyt näkemään.

Pumppia langalle. Pelaako kukaan boardilainen nykyään räiskintöjen kuningasta CS:GO:ta? Itselläni tällä hetkellä pelitunteja kerääntynyt vaivaiset 700 tuntia ja DMG rankissa kärvistellään.

Kyllähän GOta tulee silloin tällöin hakattua, nykyisin kuitenkin enemmän.

Vajaa sata voittoa, pelitunteja 146, rank Gold Nova 2. Paska mikä paska. Yleensä keskittyminen herppaantuu pistooliroundien jälkeen, ja alamäki alkaa.

Lainaus käyttäjältä HCjäbä

Pumppia langalle. Pelaako kukaan boardilainen nykyään räiskintöjen kuningasta CS:GO:ta? Itselläni tällä hetkellä pelitunteja kerääntynyt vaivaiset 700 tuntia ja DMG rankissa kärvistellään.

217 tuntia CS:GO:ta takana. Tipuin kulta AK:sta shit nova kakkoseksi.

Mitä teette yleensä skineille, joita randomisti matsin jälkeen jaellaan? Itse pistän suoraan myyntiin.

Lainaus käyttäjältä Kornholic

Mitä teette yleensä skineille, joita randomisti matsin jälkeen jaellaan?

Heittelen riskibettejä Loungessa, nuo droppiskinien arvot eivät ole niin päätähuimaavia, että viitsii myydä.

Lainaus käyttäjältä HCjäbä

Lainaus käyttäjältä KornholicMitä teette yleensä skineille, joita randomisti matsin jälkeen jaellaan?

Heittelen riskibettejä Loungessa, nuo droppiskinien arvot eivät ole niin päätähuimaavia, että viitsii myydä.

Eihän niistä paljoa saa, mutta kyllä niistä senteistä lopuksi kertyy ihan kivasti.

Oma CS-historia alkoi 1.5 version aikoihin julkisilla palvelimilla pelaamisella ehkä kymmenisen? vuotta sitten, mutta 1.6 version aikana kavereiden kanssa tuli liityttyä clanbaseen ja tällöin peli imaisi kunnolla mukaansa. Silloin tuli pelattua todella aktiivisesti lähes päivittäin ja varsinkin viikonloppuisin. Source havaittiin ilmestyessään aivohalvauksia aiheuttavaksi kasaksi sitä itseään ja koko sourcen olemassaolon ajan tuli pelattua vain 1.6:sta eri klaaneissa. Muutama kuukausi sitten kaveri sai taas houkuteltua cs:n pariin ja innostuin vähän upgreidaamaan konetta ja hankkimaan CS:GO:n. Nyt pelikellossa n. 200 tuntia ja rankki on master guardian elite tällä hetkellä. Vaikka rankki on ihan mukavasti kohonnut, niin kyllä välillä ilman partya pelatessa tulee ihan järkyttävää sakkia vastaan matchmakingin kautta. Ymmärrän, että kaikki eivät ole pelanneet vuosikaupalla tai tiedä ihan kaikkia perusteita pelimekaniikasta, mutta sen sanon, että osa on kyllä tullut pitkällä siivellä rankilleen. Peli on kyllä parhimmillaan tutun porukan kanssa tai tiimin, jossa kaikki osaavat sopivasti englantia ja ovat suunnilleen samantasoisia pelaajia. Ihan mukava skene tässä on kyllä tällä hetkellä. Onkos muut pelanneet operaton breakdownia? Itse sain päivittettyä juuri tänään oman kolikon silveriksi. Aika vähän noita haasteita tipahtelee pelien jälkeen, mutta ovat sitten aika helposti saavutettavissa kun niihin pääsee käsiksi. Suosikkikenttä itselle tässä uudessa DLC:ssä on overgrown, oikeastaan muuta ei ole competetivenä tullut pelattuakaan, deathmatchia toki muissakin ja siinä tarkoituksessa toimivat ihan hyvin. Muuten competetive-syklissä itsellä on kenttinä dust 2, nuke, inferno, mirage ja train. Boksejakin on tullut availtua, mutta olen vähän laiska myymään skinejä pois. Tuoreimmaksi aarteekseni voisin mainita Water elementalin. CS:GO on kyllä hieno paluu sourcen jälkeen ammattimaisemman CS:n pariin ja kiva nähdä, että isoissa turnauksissakin suositaan GO:ta. Olen myös innokas seuraamaan turnauksia. Tässä kesälläkin tuli katsottua dreamhackin lähes kaikki matsit ja nyt viimeisimpänä ESEA LAN -turnauksen otteluita. Tässä pari linkkiä jos alkoi jotakuta kiinnostaa, miltä CS näyttää ammattipelaajien toimesta.

https://www.youtube.com/watch?v=sryNNWHUx_w
https://www.youtube.com/watch?v=x122FOhDnEI

Oli mahtavaa huomata uutinen Pelaajan etusivulla, että YLE aikoo lähettää matseja assyiltä ihan kotisohvalle. Suomalaista CS-skeneä ei ole tullut hirveästi seurattua 1.6:n jälkeen, mutta nämä pitää ehdottomasti tsekata. Mitään supetiimiähän ei tällä hetkellä ole Suomella, joka edustaisi mm. isommissa turnauksissa ulkomailla. Ehkä tulevaisuudessa jälleen. Mehän voitais täällä pelaajan porukalla perustaa uusi huippujoukkue ja ottaa rahat pois maailmalta, not :)

On tullu tässä pari tuntia tahkottua CS:GO :ta viimeisen vuoden aikana, julkasussa konsolilla ja nyt on siirrytty takaisin PC:n puolelle. 1.6 tuli aikanaan pelattua varmasti tuhansia tunteja (ei tosin näy omassa tasossa :D), mutta nyt on alkanut vaivaamaan tuo consolen käyttö. Miten ihmeessä nuo komennot saa toimimaan? Lähinnä ongelmana on tuo että en saa millään nuita tähtäimen asetuksia muutettua consolesta. Esim. cl_crosshairsize ei toimi, cl_crosshaircolor ei toimi. Ja pitäisi muutenki saada säädettyä tuo tähtäin sellaiseksi että se on enemmän kaiken pinnalla, eikä uppoaisi taustalle. Pitääkö säätää suoraan config.cfg:stä ja jos pitää, niin miten se ottaa ne asetukset käyttöön, koska olen sen jo tehnyt. VINKKEJÄ PRKL!

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+

Ja pitäisi muutenki saada säädettyä tuo tähtäin sellaiseksi että se on enemmän kaiken pinnalla, eikä uppoaisi taustalle.

Yritätkö siis saada jotain hifimpää kuin game settingsistä löytyvät valinnat? Siellähän on klassinen tähtäin sekä vihreä, keltainen tai vaalean sininen väri tarjolla.

Lainaus käyttäjältä Munkk1

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+Ja pitäisi muutenki saada säädettyä tuo tähtäin sellaiseksi että se on enemmän kaiken pinnalla, eikä uppoaisi taustalle.
Yritätkö siis saada jotain hifimpää kuin game settingsistä löytyvät valinnat? Siellähän on klassinen tähtäin sekä vihreä, keltainen tai vaalean sininen väri tarjolla.

Vähä hifimpää joo. Game settingsistä oon käyny jo vaihtamassa klassiseen ja vihreään, mutta oli jotain komentoja joilla tuo piti saada vähä tummemmaksi. Samaten kokoa aavistuksen pienemmäksi pitäisi saada, mutta consolen komennot eivät toimi jostain syystä. Onko tämä yleinen ongelma vai onko tämä jossain päivityksessä pistetty pois käytöstä jollain tavalla?

Esim. tässä videossa olevista komennoista ei toimi läheskään kaikki, ainakaan minulla.

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+

Onko tämä yleinen ongelma vai onko tämä jossain päivityksessä pistetty pois käytöstä jollain tavalla?

Tollanen puukotus löyty.

Lainaus käyttäjältä Munkk1

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+Onko tämä yleinen ongelma vai onko tämä jossain päivityksessä pistetty pois käytöstä jollain tavalla?
Tollanen puukotus löyty.

Tämä oli avuksi, kiitos. Seuraavaksi opettelen käyttään Googlea hieman paremmin.

Tänään klo 22 YLE TV2:lta Assyjen CS GO:n ammattilaiskombon finaali!

Tervehdys kaikille! Kuinkas täältä foorumilta tosiaan löytyy CS:GO:n pelaajia? Olis hieno joskus päästä yhdessä pelailee.

Mikä rank oot? Voisi ottaa seuraksi jos et ole 13 vuotias syöpää chatissa hokeva kusipää. Tai mitään noista erikseen noin ikään.

Seura tosiaan saattaisi kelvata, aina kun ei ole IRL frendeistä peliseuraa kun itelle sopisi. Gold Nova 2 ATM, mutta on tässä ajatuksena aloittaa vähän "hc"-maisempi rankin korottaminen, jos vain kiireiltä ehtii ja jaksaa

Löytyy DMG ja MG2-rankilla olevat käyttäjät. Lisätkää ihmeessä Atzier (blum.) ja blumcs (blums.) nimillä löytyvät käyttäjät. Ja ikää löyty jo 19 ja ei pitäis liian usein syöpää tulla chättiin. Tosin pelaamiset rajoittuu pitkälti viikonloppuun koska armeija.

http://steamcommunity.com/id/kmikko

Saa ihan vapaasti lisäillä. Rankki tällä hetkellä legendary eagle.