Classics HD -julkaisut ja muut teräväpiirtopäivitykset / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Classics HD -julkaisut ja muut teräväpiirtopäivitykset

Täällä olisi tarkoitus keskustella vanhojen pelien teräväpiirtopäivityksistä.

Aloitetaan kertaamalla HD-päivitysten historiaa. Vuonna 2009 loppupuolella Sony julkaisi ensimmäisen HD-kokoelmansa God of War Collectionin joka rantautui myöhemmin 2010 keväällä myös eurooppaan. God of War Collectionin menestyksen takia Sony julkaisi syksyllä 2010 The Sly Trilogyn ja silloin Sony alkoi käyttämään Classics HD brändiä mikä tarkoitti sitä että näitä HD-kokoelmia tultaisiin näkemään tulevaisuudessa lisää. Samoihin aikoihin HD-kokoelma kelkkaan hyppäsivät myös Ubisoft joka julkaisi The Prince of Persia Trilogyn. Tänä vuonna Sony julkaisi God of War: Origins Collectionin mikä teki siitä ensimmäisen HD-kokoelman joka sisälsi PSP-pelejä HD-versioina. Ladattavissa pelikaupoissa on myös julkaistu HD-päivityksiä joista osa on myös päätynyt Xbox 360:lle. Näistä mainittakoon: Beyond Good & Evil HD, Resident Evil 4 ja Resident Evil Code Veronica X. Marraskuussa Xbox 360:lle julkaistiin Halo: Combat Evolved Anniversary mikä poikkesi täysin muista HD-päivityksistä.

Vuonna 2012 julkaistaan seuraavia HD-päivityksiä ja kokoelmia: The Jak and Daxter Trilogy, Metal Gear Solid HD Collection, Silent Hill HD Collection, Devil May Cry Collection, Final Fantasy X HD ja Zone of the Enders HD Collection.

Mitä mieltä olet näistä HD-päivityksistä ja mitä HD-päivityksiä haluaisit nähdä tulevaisuudessa?

Itse pidän HD-päivityksiä todella hyvänä juttuna, silläkin seikalla, että ovathan ne tekijöille aika helppoja lenkkejä saada rahaa. Jokatapauksessa Sony tai MS ei ole sortunut tuomaan takaisin jokaista viime sukupolven nimikettään, vaan parhaista parhaat ovat näissä paketeissa. Tämä olkoon ensimmäinen syy pitää HD-kokoelmia hyvänä. On vielä kaksi syytä.
Toinen on hinta/laatu suhde, joka kovemman luokan pelaajalle on aika tärkeätä. Kokoelmissa on ainakin Sonyn puolella ollut aina useampi peli tai koko trilogia yksissä kansissa. Lisäksi hinta ei ole kauppoihin tullessa 69,95€, vaan jossain kolmenkympin hujakoilla. Ja koska näissä kokoelmissa on tähän mennessä ollut vain keskivertoa kovempia nimikkeitä, on ostajalle taattu myös rahalle vastinetta hyvillä peleillä.
Kolmanneksi HD-kokelmat ovat mahtava tapa sivistää itseään, mikäli pelifanaatikon veri virtaa. Ei hirveästi nappaa kaivaa kaapin perältä limaista ps2-ohjainta. (Viimeksi tarkistettuani se tursusi jotain kiiltävää limaa..) Ja löytyyhän näistä ne trophytkin, joten pelaamisella on se nykypäivän tarkoituskin, eikä tarvitse "turhaan" pelata ko. pelejä.

Itse olen juuri viimeaikoina päässyt näihin kunnolla käsiksi, kun ICO Collection tuli läpäistyä ja ensimmäinen Sly. Pelit olivat nykystandardeillakin oikein viihdyttäviä ja pelattavaa riitti ihan tarpeeksi. Grafiikka ei ehkä oli nykypäivää, mutta muuten ainakaan nämä pelit eivät olleet mitenkään jälkeenjäänyttä puuroa. Toki Sony voisi vähän panostaa siihen, että se HD-kokoelma ei olisi pelkkä kokoelma, vaan HD-nimitykselläkin olisi jokin funktio.

Jatkossa toivoisin, että neljä ensimmäsitä Crashia saataisiin yhteen pakettiin ja kaupan hyllylle. Jäänyt näistäkin kultaisia muistoja, mutta yhtään osaa en itse omista. Toinen ja melkein mahdoton toive olisi kolme ensimmäistä SSX:ää HD pakettina. Harmi vain, että nämä paketit ovat olleet tähän mennessä aika lailla yksinoikeusnimikkeitä, joten eipä tätä taideta ikinä julkaista. Eiköhän tässä ollut jo jotain noista kokoelmista. Hieno keksintö nyhtää hillot pelaajilta, mutta kyllä minä niitä mielelläni pelaan ja ostan.

Sit on vielä Splinter Cell 1-3 HD! Se julkastiin tos kesän aikana.

Must nää HD -julkasut on hyvii. Ku monella on jääny pelaamatta paljonkin hyvii pelei (Ite oon hommannu Sly Triglogyn ja mult oli jääny se eka osa pelaamatta ja sit hommasin ton Splinter Cell trilogyn kans ja sama juttu, eli eka osa oli viel tuntematon.).

Tarkotuksena ois hommaa viel God Of War collection (ainakin se eka, ehkä jos pidän ni viel toi uus) ja tuleva Jak&Daxter.

Haluisin et tulis Ape Escape HD ! Ku toi eka Ape Escape ei ees toimi Ps3:lla ja annoin vanhat pleikat jo pois serkuille ja siskolle...

Ja sit viel et on kiva ku nois on Trophyt :D

Kyllähän nämä HD-kokoelmat ovat vain hyvästä. Kuten aiemmin mainittiin, niin nuo ovat hyvä tapa täydentää "sivistysaukkoja" mikäli ne tietyt pelit ovat jääneet edelliseltä sukupolvelta väliin. Itseltäni tosin löytyy vain molemmat God Of War -kokoelmat, mitkä tosin ovat olleet todella rautaa laadultaan. Sly-kokoelma on käynyt mielessä, ja tulen aika varmasti hankkimaan ainakin DMC- ja MGS-collectionit. Sillä olen onnistunut jotenkin missaamaan molemmat pelisarjat aikoinaan (tosin molemmista sarjoista kolmannet osat pelattu, ja molemmista tykkäsin paljon). FFX:n tulen taas ostamaan Vitalle jos se tulee hankittua. Niin ja hiukan ennen ps3:n hankkimista olin hankkinut ps2:lle God Of Warit ja hankin ihan vain trophy-tuen takia ostin ne myös hd-kokoelmana ps3:lle.

Itseäni ei näistä tulevista HD painoksista kiinnosta kuin tuo Metal Gear Solid. Muut ovatkin sitten kokeilematta ja varmasti jäävätkin niin.

Mutta Metroid Prime HD. Tämän minä todella haluaisin nähdä Wii U konsolilla. Pelihän on jo tajuttoman upea GameCubellakin, mutta kyllä tuota pelisarjaa mielellään katselisi upealla HD kuorrutuksellakin. Siis ajatelkaa... Tallon IV teräväpiirrolla... Holy Shit.

Omasta mielestä nää HD julkaisut vanhoista peleistä on erittäin tervetulleita. Mulla on jääny paljon pelaamatta pelejä, joita sitten pääsen pelaamaan edellistä parempina, jos niistä HD versiot tehään. Hinnatkin näille on laitettu hyvin kohilleen, että ei pyydetä perus 69,95 € hintaa uutena. Jotkut PS2 klassikot maksavat todella paljon jos aikoisi ostaa, kuten vaikkapa Ico ja SoTC, eikä niitä edes saa mistään kaupoista enää.

Hyvää työtäkin niiden kanssa on omasta mielestä tehty, vaikka esim. Prince of Persia trilogystä sanotaan, että ei edes HD nimitystä ansaitsisi. Mun mielestä paljon paremmat grafiikat siihenkin on saatu aikaiseksi, mutta Sly trilogyssä on silti tähän astisista HD versioista ne parhaiten tehdyt (joita siis oon pelannut).

Tällä hetkellä omistan noista PoP HD trilogyn, Splinter Cell HD trilogyn ja Sly HD trilogyn. Hankinnassa olis Team Ico collection, MGS trilogy, FFX HD ja Resident Evil 4 HD. GoW collectionin varmaankin lainaan kaverilta joskus, kun saan edes vanhat pelini pelattua läpi.

Itse pidän HD päivityksiä jokseenkin turhina. Lähinnä tosin siitä syystä että ne on tehty monin paikoin todella laiskasti (esimerkkinä Splinter Cell kokoelma). Alkää kuitenkaan ymmärtäkö minua väärin, odotan kovasti Metal Gear Solid kokoelmaa, koska uskon että siinä ei ole menty siitä mistä aita on matalin.

HD kokoelmiin / käännöksiin voitaisiin panostaa tosissaan pelkän pakollisen kosmeettisen kikkailun lisäksi. Hahmoilla voisi olla uusia asuja ja varusteita sekä kenttiin voisi tehdä uusia alueita ja vaihtoehtoisia reittejä. Pelaaja voisi sitten alussa valita haluaako pelata ns. klassisen version pelistä vai parannellun. (vrt. elokuvissa pidennetyt ja poistetut kohtaukset.)

Olisi todella mahtavaa jos tekijät panostaisivat tosissaan peleihin ja tekisivät vaikka ensimmäisestä MGS pelistä kunnollisen HD remaken tai vaikka FF7:sta! (moneenkohan kertaan tätä on toivottu???) Nyt vain tuntuu että nopeasti silotellaan peleistä pahimmat rosoisuudet pois, kääritään peli uusiin kansiin ja lyödään päälle 40 euron hintalappu helpon rahan toivossa!

Ei tietenkään kaikista peleistä tarvitse tehdä mitään maailmaa mullistavia kokoelmia. Esimerkiksi Sly kokoelma toimii erinomaisesti koska se on suunnattu pienille pelaajille ja alkuperäisten pelien löytäminen voi olla mahdotonta. Tuossa paketissa olisi vaan toivonut että eka osakin oltaisiin tajuttu kääntää suomeksi edes tekstityksien verran tai vaikka uusien ääninäyttelijöiden voimin!

Lainaus käyttäjältä Seke+

pelistä kunnollisen HD remaken tai vaikka FF7:sta! (moneenkohan kertaan tätä on toivottu???)

Onhan tätä tosiaan toivottu paljonkin, ja osa on varmaan ihan hyvästä syystäkin tuota klassikon uudistamista vastaan. Itse olen vähän kahden vaiheilla. Niin paljon tekisi vaan mieli nähdä, kuinka hienolta Midgar näyttäisi HD-versiona (*drool*), mutta sitten taas kyseessä on sen verran kovan luokan klassikko sekä rakas peli, että en haluaisi että peliin koskettaisiin vaan annetaan vain olla rauhassa.

Itse pidän näistä HD-kokoelmista todella paljon, kun PS2-aikakautena en kovin montaa peliä pelannut niin näillä on hyvä täyttää sivistysaukkoja. Myös niiden pelien, jotka olen jo pelannut, ovat todella hyvä juttu. Niiden pariin on aina mukava palata mutta en välttämättä sen takia halua kaivaa vanhoja konsoleita esiin ja etsiä johtoja.

Tällä hetkellä omistan vain Sly Collectionin, joka oli todella hyvä. Hankinnan alla on/tulee olemaan Team Ico, MGS ja Jak & Daxter paketit. HD collection olisi mukava saada ainakin Ratchet & Clank -peleistä.

Omasta mielestä nämä uudet HD-kokoelmat ovat suht. hyvä juttu esim. niille, jotka ei alunperin päässyt pelaamaan originaaliversio(i)ta, mutta välillä kyllä huomaa myös sen, ettei HD -renderointiin ole laitettu yhtään panostusta. Tämän huomaa esim. Resident Evil 4 'HD' versiosta, joka julkaistiin kuukausi tai kaksi sitten Xbox Livessä ja PSN:ssä.

Onhan niitä tullut tänä vuonna enemmän kuin tarpeeksi, mutta ei niistä ole pahemmin haittaakaan. Ja onhan niissä usein myös mukana achievementeja/trophyja ja se jo itsessään on joillekin tarpeeksi hyvä syy niiden hankkimiseen.

Itse omistan vain Beyond Good & Evil HD:n ja senkin digitaalisena Xboxilla. Ihme kun PS3:lle tulee paljon enemmän fyysisiä julkaisuja HD-kokoelmista, kun taas Xboxin puolella ne julkaistaan (jos julkaistaan) digitaalisena.

Helmikuussa julkaistava The Jak and Daxter Trilogyn eurooppalainen kansikuva on paljastettu ja Naughty Dogin Evan Wells on kirjoittanut Playstation Blogiin sarjan 10-vuotis synttäreistä.

IMAGE(http://farm8.staticflickr.com/7009/6440850955_bbf17b51e2.jpg)

Itse tykkään enemmän tälläisistä kansikuvista joihin ei ole pistetty PS2-pelien kansikuvia itse kansikuvaan.

Ite en ole ikinä pelannut The Jak and Daxter- peli sarjaa joten nyt ois hyvä tilaisuus
Itse haluaisin Kingdom Hearts HD-päivityksen

Kyllä ovat ehdottomasti hyvä juttu nämä HD-päivitykset, monestakin syystä kuten juuri tuo että nuoremmat pelaajat pääsee kokemaan missaamansa klassikot mutta ennen kaikkea mielestäni siksi että useimmissa talouksissa ollaan siirrytty käyttämään teräväpiirtotelevisioita ja karu fakta on että PS2-pelit näyttää komponenttikaapelillakin aika karmaisevalta vaikka putkitöllöllä olisivat olleet sukupolvensa huippua.

Itsekin pidän tästä uudesta muodista että työnnetään vanhoja pelejä HD-versioina tälle sukupolvelle, antaa myös meille nuubeille mukavan mahdollisuuden kokea nämä klassikot uudestaan. Itse odotan tätä MGS-uusintapainosta innolla vaikka olenki pelannut näitä osia jo aiemmin. Toivottavasti kansitaide on yhtä hieno kuin aiemmin postatussa Jak& Daxter-kannessa, eikä ripulikakka kuten useimmissa muissa uusintapainoksissa.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Helmikuussa julkaistava The Jak and Daxter Trilogyn eurooppalainen kansikuva on paljastettu ja Naughty Dogin Evan Wells on kirjoittanut Playstation Blogiin sarjan 10-vuotis synttäreistä.

Itse tykkään enemmän tälläisistä kansikuvista joihin ei ole pistetty PS2-pelien kansikuvia itse kansikuvaan.

Ihan makea kansi! Olen täysin samaa mieltä. Ei tuon HD kokoelman etukannen tarvitse olla mikään kollaasi pelin alkuperäisistä kansista. Ne voi jättää vaikka takakanteen ihmeteltäviksi... Harmi tosin että tämä pelisarja mentiin mielestäni ryssimään pahasti heti toisesta osasta alkaen.

Ensimmäienn osa oli aivan mahtava! Siis yksi täydellisimmistä tasoloikkapeleistä mitä olen pelannut Crash Bandicoot 2:sen jälkeen. Pelin maisemat ja eri alueet olivat huikean yksityiskohtaisia ja todella mukavia tutkittavia. Daxterin läpänheittoa oli hauska kuunnella ja vaikeusaste pysyi juuri sopivana koko pelin ajan.

Harmi että pelin toinen osa meni päin persettä juuri siinä että siihen lisättiin aseet ja ympäristöt muuttuivat paljon synkemmiksi. Ei sillä että vihaisin räiskintää mutta Ratchet & Clank tarjosi sitä hupia riittävästi. Jak & Daxter olisi toiminut paremmin ilman aseita ja ylimääräistä synkistelyä...

Itse toivon että vanhat GTA: aat (3, vice city, san andreas) julkaistaisiin hd versioina trophyjen kera.

Omasta mielestäni HD-versiot ovat pahinta rahastusta mitä vain voi olla. Pistetään pari kolme vanhaa peliä pakettiin ja voidaankin jo pyytää täyden pelin hinta. Peliyhtiöitten osalta tuon hurjan HD-uusintojen julkaisutahdin ymmärtää, sillä samojen pelien uudelleenjulkaisut ovat huomattavasti vähemmän riskialttiita kuin uudet megajulkaisut huomattavasti pienempien kustannusten takia.

Pelit ovat myös parhaita silloin kun ne pelaa tuoreeltaan ja parasta ennen-päiväys menee umpeen nopeasti pelien tai/ja tekniikan kehittyessä, joten ensikosketusta ei ole ihan optimaalista ottaa vuosia pelin julkaisun jälkeen. Nostalgia-fiilistelynä HD-versiot kyllä käy, mutta omasta mielestäni viime sukupolvi ei ole tarpeeksi kaukainen muisto tähänkään.

Kyllähän HD-versiot osasta vanhoista peleistä (MISSÄ SHENMUET!?) itsellenikin kelpaisi, mutta kuitenkin olen sen verran vaativaista sorttia että niihin pitäisi saada muutakin kun HD-leima pelin kanteen. Halo ja Monkey Island näyttivät miten homma pitäisi tehdä.

Telkkaria katsoessa uusintoja vihataan, mutta pelipuolella niille hurrataan...

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Telkkaria katsoessa uusintoja vihataan, mutta pelipuolella niille hurrataan...

Pelipuolella ne voi skipata. Jos ei kiinnosta niin pelaa jotain muuta. Telkkaria katsoessa joudut katsomaan sitä mitä kanava sattuu suoltamaan. Pahimmassa tapauksessa kaikilta kanavilta tulee paskaa.

Itse olen kyllä HD-remakejen kannattaja. Edellisessä sukupolvessa PS2 hajosi juuri San Andreaksen julkaisun jälkeen ja uutta ei tullut hankittua, koska Halo 2 tuli juuri sopivasti ja sitä pelatessa menikin loppugeni. Nyt olen PS3:lla päässyt pelaamaan God of Wareja ja aikomuksena pelata ainakin Team Ico Collection, MGS:t, Prince of Persiat ja tuo Jak & Daxter setti.

HD-julkaisut ovat mielestäni hyvä sekä huono asia. Mielelläni otan esim. God of Warit HD:na vaikka 1&2 PS2:lla jo useasti tuli läpäistyä. Pelit näyttävät kuitenkin melko hyviltä päivitettyinä sekä nuo jaksaa läpäistä vaikka kuinka monesti. Tuleva MGS collection on helposti yksi eniten odottamiani pelijulkaisuja. MGS3 on yksi suosikkipeleistä ja sen näkeminen paremmilla graffoilla passaa mainiosti. Paketin tärkein asia on itselle tietenkin Peace Walker jonka olen missannut PSP:n puutteen takia. Myös God of War PSP-pelien HD versiot pitäisi hommata koska nekin jääneet välistä. Tämmöiset paketit ovat mainioita, vaivaa on edes jonkunverran jaksettu nähdä ja tärkeimpänä itse pelit ovat "ajattomia klassikkoja" taas kun esim. Sly ja Prince of Persia pelien HD versiot olisi voinut jättää välistä.

Tärkein hyvä asia juuri HD versioissa on tuo että valitettavan monet loistavat pelit ovat jääneet välistä ihan viime sukupolvessakin. Ico on vieläkin pelaamatta, Beyond Good & Evil tuli viimeinkin pelattua XBLA version kautta ja jos mukaan laskee vähän vanhempia pelejä olen HD päivittelyn takia saanut nauttia niin loistokkaista peleistä kuten Banjo Kazooie ja Tooie.

Huonona HD päivityksenä näen vasta tulleet Splinter Cellit ja Resident Evilt jotka ovat hyvin laiskasti käännettyjä ja täysin "rahastus" mielessä tehtyjä. Naurettavaa nakata "HD" nimitys päälle jos sitä ei käännös ole.

MGS Collectionin lisäksi Jak-paketti myös kiinnostaa. Kyseinen trilogia on jäänyt kokonaan pelaamatta (kakonen on hyllyssä mutta vain hetken pelaillu) ja kovasti kiinnostaisi etenkin yköstä päästä pelailemaan hieman nätimmällä ulkonäöllä.

Monta kovaa peliä saisi vielä päivittää HD versioiksi, boardcastissäkin toivomani Manhunt olisi melkoisen kova juttu meikälle mutta mieluten ottaisin sen ihan kokonaan uusilla graffoilla kuten Halo CE. Ah sitä väkivallan ihanuutta...

Tämä aihe varmaan sopii kysymykselleni.

Tuli eilisessä PSN päivityksessä tuo Sly Trilogy myyntiin hintaan 24,99€. Melko varma ostos, mutta se mikä minua kiinnostaa on, että onko tässä osat 2 ja 3 Suomeksi? Siinä levyversiossahan ne on lokalisoitu mutta mitenkä tuo PSN versio?

Onko joku siis jo kerinnyt haalimaan kyseisen tuotoksen?

Itse pidän näistä HD-kokoelmista, mutta pelisarjat, joista nämä on tehty voisivat olla kiinnostavampia.
Oikeita klassikoita olisi aina mukava pelata.
Onneksi on tulossa Jak&Daxter ja MGS-kollektionit.(kumman hankkisin? :D)

Eniten toivon, että Sega tekisi Shenmue-HD kokoelman, shenmueita en ole ikinä pelannut mutta ne vain näyttävät
niin hyviltä.

Nyt kun Naughtydog on kohta laittanut J&D kokoelman kauppojen hyllylle, voisi se alkaa tekemään Crash Bandicoot HD collectionia (onko tämä mahdollista, kun ND möi Crashin?) ja Insominiac games saisi tehdä Ratchet&Clank collectionin näitä toivottavasti tulevaisuudessa tavataan, tietenkin Trophyjen kera ;)

Luultavasti ei, Crashit löytyvät jo PS Storesta femman kipale ja niin pienten pelien laittamisessa blu-raylle ei olisi järkeä.

Olen nauttinut HD- päivityksistä vaihtelevalla menestyksellä. Kaikki God of War HD- versiot ovat todella nautittavaa pelattavaa, ja Jak&Daxter kokoelma kuumottaa todella kovasti! On vastaan tullut myös HD- kokoelmia jotka ei vaan sytytä. Team Icon kokoelma on pahasti kesken, en edes ICOa ole vielä pelannut läpi, tuntuu vain niin tappavan tylsältä. SotC taas vaikutti todella hienolta parin ekan kolossuksen jälkeen, muttakun pitää kiivetä johonkin kivipaadelle joka on keskellä järveä, joka kerta tipun sieltä kun en tiedä mihin pitää hypätä ja sitten uidaan monta minuuttia. Turhauduin ja sen jälkeen ei ole levy koneessa käynyt. Kyllä mä vielä noi läpi pelaan..

Ratchet and Clank kokoelmaa itsekkin odottelen vesi kielellä, luultavasti kestää aikansa ennenkuin sitä nähdään. Tavallaan koen nämä HD- kokoelmat myös eräänlaisena mainostuksena samalta studiolta tuleville peleille (esmers. pian Sly trilogian jälkeen julkistettiin Sly 4, eka God of War Collection julkaistiin GoW3 julkaisun alla) joten uskallammeko odottaa uutta Jak&Daxter peliä esiteltäväksi vaikkapa ensi E3: lla?

Angel of Death, I respect you bro, mutta tsiisus.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Omasta mielestäni HD-versiot ovat pahinta rahastusta mitä vain voi olla. Pistetään pari kolme vanhaa peliä pakettiin ja voidaankin jo pyytää täyden pelin hinta.

Kaikki on rahastusta. Piste. Kaikelle on myös oma yleisö, ja ne joita ei kiinnosta voisivat lohduttautua sillä että missään ei ole ostopakkoa. Valittaminen HD-päivityksistä on mielestäni yhtä turhaa kuin valitus jokavuotisista urheilupelien päivityksistä. Kansa tahtoo ja kansa saa.

Kaikki eivät myöskään ole päässeet pelaamaan kaikkia pelejä edelliseltä sukupolvelta, ja jos nyt vaikka God of Warit sattuisi kiinnostaa niin ne saisi kummatkin samassa paketissa halpaan hintaan. Jo se että laitetaan monta peliä yhteen pakettiin on perhanan hyvä juttu.

Toisaalta taas esim. itselläni Final Fantasy X on yksi eniten pelaamani peli, ja odotan hyvinkin innolla uutta versiota koska pääsen silloin pelaamaan sitä PS3:lla. Helppous on yksi hyvä asia. Ei tarvitse penkoa PS2:ta kaapin pohjalta ja pelata vieläpä langallisella ohjaimella (langattomuus on jees kun on 1,5 vuotias lapsi). Graafiset parannukset ovat vain plussaa.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Pelit ovat myös parhaita silloin kun ne pelaa tuoreeltaan ja parasta ennen-päiväys menee umpeen nopeasti pelien tai/ja tekniikan kehittyessä, joten ensikosketusta ei ole ihan optimaalista ottaa vuosia pelin julkaisun jälkeen. Nostalgia-fiilistelynä HD-versiot kyllä käy, mutta omasta mielestäni viime sukupolvi ei ole tarpeeksi kaukainen muisto tähänkään.

Tässä olen jotakuinkin samaa mieltä. Suuri osa uusista nykypelaajista kauhistuu kun koittaa pelata vanhoja pelejä, kun ne näyttää niin kauhealta. Mutta jos peli on kehuttu ja muutenkin hyvä, ei grafiikoiden pitäisi olla kaikki kaikessa. LordZalorkin oli vasta nyt tutustunut Beyond Good and Eviliin ja oli ilmeisesti tykännyt?

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Telkkaria katsoessa uusintoja vihataan, mutta pelipuolella niille hurrataan...

Väärin. Ne jotka tykkäävät sarjasta televisiossa katsovat sen varmasti uudestaan, ja uusintoja näkee myös ihmiset jotka eivät ole sitä aiemmin nähnyt. Eli täysin sama juttu näiden pelien kanssa. Ne jotka ovat jo pelanneet peliä joko haluavat täysin uutta ja raivostuvat jos tulee vanhaa, tai sitten suuri fani pelaa sen mielellään uudestaan läpi.

Pääpointtina pidettäköön kuitenkin se, että HD-päivitykset eivät ota keneltäkään mitään pois. Ei päivityksiin kuitenkaan käytetä niin paljon resursseja että voisi olla parempi tehdä kunnollista uutta osaa, ja ne pelit jotka myyvät tuovat kehittäjille taas lisää rahaa jolloin voidaan tehdä paremmin uutta uutta osaa, ei vain vanhan kierrätystä.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Kaikki on rahastusta. Piste. Kaikelle on myös oma yleisö, ja ne joita ei kiinnosta voisivat lohduttautua sillä että missään ei ole ostopakkoa. Valittaminen HD-päivityksistä on mielestäni yhtä turhaa kuin valitus jokavuotisista urheilupelien päivityksistä. Kansa tahtoo ja kansa saa.

Olen samaa mieltä että kaikki on rahastusta, mutta HD versiot ovat mielestäni pahinta rahastusta. Ei minulla uusversioita vastaan oikeastaan mitään ole, mutta kansan pitäisi vaatia laatua. Liian monesti olen kuullut käännösten olevan "vähän sinnepäin", kun ne myyvät kumminkin niin miksi vaivaitua näkemään vaivaa, HD-lätkä kanteen ja myyntihitti on valmis. Jos jokin on iso hitti, niin se on AINA jostain pois. Mainitaan esimerkkinä kuinka Modern Warfaren suosio on poikinut pelejä Hollywood-tyyppisellä toiminnalla, mutta itse tämmöisestä tykkään, joten en valita.

Sony ja kaikki muut HD-collectioiden julkaisijat saisivat ottaa oikein kunolla mallia Metal Gear Solid HD Collectionista muiden HD-kokoelmien kehitämistä ja julkaisua varten. Kun pelin iskee levyasemaan, peli starttaa suoraan pelinvalinta -valikosta ilman mitään kehitäjien ja julkaisijoiden nimiä jne. Toinen tärkeä ominaisuus on se että peliä pelatessa pelivalikkon pystyy palaaman ilman että levy pitää käynistää uudestaan. Ainakin minun muistaakseni God of War Collectionissa ja The Sly Trilogissa pelinvalinta -valikkoon ei voi enää palata pelin valitsemisen jälkeen vaan levy pitää käynistää uudestaan.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Sony ja kaikki muut HD-collectioiden julkaisijat saisivat ottaa oikein kunolla mallia Metal Gear Solid HD Collectionista muiden HD-kokoelmien kehitämistä ja julkaisua varten. Kun pelin iskee levyasemaan, peli starttaa suoraan pelinvalinta -valikosta ilman mitään kehitäjien ja julkaisijoiden nimiä jne. Toinen tärkeä ominaisuus on se että peliä pelatessa pelivalikkon pystyy palaaman ilman että levy pitää käynistää uudestaan. Ainakin minun muistaakseni God of War Collectionissa ja The Sly Trilogissa pelinvalinta -valikkoon ei voi enää palata pelin valitsemisen jälkeen vaan levy pitää käynistää uudestaan.

Myös Ico collection starttaa noin, mutta siitä en ole varma, pystyykö pelejä enään vaihtamaan käynnistämättä levyä uudelleen. Ei oo koskaan tullut kokeiltua ;o

kysyisin että milloin tulisi noi gta 3 ja vice city hd versiooon ps storee tietäiskö kukaan ?

HD Collectionit tarjoavat oivan tavan päästä nauttimaan last genin klassikoista. Itselläni on God of War ja Metal Gear Solid HD Collection. GoW -sarjasta ei niin ollut kokemusta, mutta osoittautuivatkin ehkäpä parhaimmiksi toimintapeleiksi ikinä. MGS -kokoelman peleistä osat 2&3 olivat tuttuja jo entuudestaan, mutta Peace Walker täysin uusi kokemus ja sekin paljastui todella hyväksi.

Tarjoavathan nuo rahalle vastinetta aivan älyttömästi. Tosin noiden kanssa täytyy olla tarkkana kun esim. DMC ja Silent Hill HD Collectionit ovat kuulemma surkeasti käännettyjä. Ja sitten tietty myös varoituksen sananen PSN:stä/XBL:stä löytyvästä RE4 HD:stä, sillä se ei ole HD:tä nähnytkään ja framerate poukkoilee ikävästi.

Tarkoitus olis vielä hankkia Ico & Shadow of the Colossus, Ratchet & Clank, Jak & Daxter sekä Sly -teräväpiirto kokoelmat.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Kaikki on rahastusta. Pilkku, paitsi piratismi

Näin lause on korjattu. Auttava ihminen kuin olen.

No itseltä löytyy spirent sell ( taisin kirjoittaa väärin ) chaos theory hd ostin kun storessa oli vielä noin 5 e jäljellä päätin viskata vanhat versiot pois kun en muutenkaan tiedä sarjasta mitään eikä oikeen kiinnostanutkaan,
ihan positiivisesti on aina välillä tullut pelattua, mukavan vaikea kun pelaa expertillä ja ei auto savea ole.

Omasta mielestäni nämä hd julkaisut ovat hyviä koska itseltä olisi tämä peli jäänyt kokeilematta.
Sly trilogyn voisin seuraavaksi hankkia kun trophyt on helppoja ja aikaisemmasta lapsuudessa olisin halunnut tämän mutta en saanut pihi kun olin en ostanut mitään vaan kinusin kunnes sain no tätä en saanut mutta nyt on uusi mahdollisuus.

Tarkoitin tietenkin sitä että kaikki tuotteet mitkä laitetaan myyntiin, myydään sen takia koska siitä halutaan rahaa. Ainakin joku haluaa. Piratismi ei liity tähän mitenkään. He eivät pysty vaikuttamaan rahanahneiden rahanahneuteen.

/offtopichyvääyötä

Lainaus käyttäjältä Hifisti

Tarjoavathan nuo rahalle vastinetta aivan älyttömästi. Tosin noiden kanssa täytyy olla tarkkana kun esim. DMC ja Silent Hill HD Collectionit ovat kuulemma surkeasti käännettyjä.

Itseasiassa devil may cryssa ei ole muuta vikaa kuin se, että ainakin ykkösessä välivideot ja inventaario seka ne tehtävän alkuruudut ovat 4:3 kuvasuhteella ja SD laadulla. Kakkosessa välivideot on koko ruudulla, mutta resoluutio edelleen alhainen. Inventaarioon en ole kiinnittänyt huomiota, mutta ne tehtävän aloitus ruudut on edelleen "ikkunassa". Kolmosta en ole koittanut.

Eli kaikki itse pelaamiseen liittyvä toimii moitteettomasti ja kaikki pelimoottorilla tehdyt välivideot on tietenkin myös samalla laadulla kuin itse pelikin. Ainoastaan ne esi rendatut CGI videot on heikommalla laadulla ja ainakin ykkösessä niitä taitaa olla joku 7kpl yhteensä eikä kakkosessakaan sen enempää. Mielestäni aika turhaan saanut kritiikkiä noista.

Lainaus käyttäjältä vbg67

kysyisin että milloin tulisi noi gta 3 ja vice city hd versiooon ps storee tietäiskö kukaan ?

Saattaa tulla vähän myöhään mutta Rockstar on sanonut ettei aio tuoda GTA IIII:a eikä Vice Citya ainakaan Xbox LIVE Marketplacelle PS Storesta en tiedä.

Lainaus

“Is there any possibility GTA III or Vice City will become available to purchase/download on the Xbox live marketplace like San Andreas has?” – PURSER_THEPAIN

Due to compatibility issues and other technical limitations, we do not have any plans to make Grand Theft Auto III or Vice City available on the Xbox LIVE Marketplace.

Linkki.

Mutta San Andreas löytyy ainakin Marketplacelta. Taaskaan en tiedä löytyykö PS Storesta.

Lainaus käyttäjältä Armo

Lainaus käyttäjältä vbg67kysyisin että milloin tulisi noi gta 3 ja vice city hd versiooon ps storee tietäiskö kukaan ?

Saattaa tulla vähän myöhään mutta Rockstar on sanonut ettei aio tuoda GTA IIII:a eikä Vice Citya ainakaan Xbox LIVE Marketplacelle PS Storesta en tiedä.

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/07/27/grand-theft-auto-iii-coming-to-psn.aspx
HD -versiota ei vissiin ole tulossa, mutta perus PS2 classiccina ainakin tuo kolmonen on nyt tulossa storeen. Itse en koskaan pitänyt kolmosesta, joten en osta.

Olin aluksi näitä vastaan sillä kykenin kuitenkin pelaamaan samat peli PS2:lla, mutta juuri hiljattain laitoin vanhuksen eläkkeelle, ja eihän sitä sitten mitenkään pelata niitä.

MGS Collection tuli ensimmäisenä ostettua. HD-telkkaria en omista niin mitään eroa en graafisesti huomaa, trophyistä en välitä, mutta yksi iso plussa löytyi: framerate. Peli on niin ihanan sulava. Olen siis pelannut vasta kolmosta, ja tuossa erityisen hieno plussa oli vielä lisätä Subsistencen ekstrat ja kamera peliin. En koskaan tule koskemaankaan PS2 versioon. No mitä nyt koteloa saatan hiplata...

En tiedä jaksanko Peace Walkeriin tai MGS2:een uppoutua, kolmosen takia kuitenkin tuon Collectionin ostin. Seuraavana on sitten Jak & Daxter trilogia mikä varmasti tulee alusta loppuun pelattua. Muita kiinnostavia HD-päivityksiä en ole nähnyt, Ratchet & Clank voisi olla ehkä yksi.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Tarkoitin tietenkin sitä että kaikki tuotteet mitkä laitetaan myyntiin, myydään sen takia koska siitä halutaan rahaa. Ainakin joku haluaa. Piratismi ei liity tähän mitenkään. He eivät pysty vaikuttamaan rahanahneiden rahanahneuteen.

/offtopichyvääyötä

Eivät pysty mutta taistelevat vastaan.

Joo menee off topic mutta tämä oli mielipiteeni

Ajattelin ladata Jak And Daxter HD trilogyn storesta mutta: 29.95 euroa? You kidding me? Ehkä 10 tai 15 mutta melkein 30 euroa?!?! Pitäkää tunkkinne... Menen ja ostan pelin jostain käytettynä... levyllä!

Lainaus käyttäjältä Seke+

Ajattelin ladata Jak And Daxter HD trilogyn storesta mutta: 29.95 euroa? You kidding me? Ehkä 10 tai 15 mutta melkein 30 euroa?!?! Pitäkää tunkkinne... Menen ja ostan pelin jostain käytettynä... levyllä!

En ymmärrä miten pystyt valittamaan 30€ hinnasta... Vieläpä jos se maksaa 30€ storessa. Kuitenkin, kun maksat tuon 30€, saat kolme peliä. Hintaa per peli muodostuu 10€, mikä ei ole missään nimessä paljon.

E: Käytettynäkin saat maksaa melkein tuon 30€

Mutta se on tämä materialismi mikä siihen vaikuttaa. Kyllä itekkin sen mieluummin levyllä omistan entä bitteinä kovolla. Ja ainahan sen voi myydä eteenpäin ja ehkä saada siitä jopa omat takasin.

TimeSplitters on sarja josta olen aina halunnut uusioversiota (4:n osan jälkeen tietenkin). Nyt joku heppu on tehnyt adressin HD-kokoelmalle, josta kuulemma Crytekin ihmiset ovat kiinnostuneita. Tuo 300k allekirjoitusta vaikuttaa aika epärealistiselta tavoitteelta IMO...

sais tulla crash bandicoot hd collection pleikkarille

Gran Turismo 1 & 2 HD päivitettynä, kiiiiittos. (Nelonenkin kävisi koska siinä oli hulppeasti ratoja)
Ja tietenkin, Resident Evil 2 Remake
Tresspasser Remake
Dino Crisis HD masteroituna olisi myös mieluisa.