Zero Escape -kulttisarjan alkutahdit lyödään PS4:llä ja pc:llä maaliskuussa / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Zero Escape -kulttisarjan alkutahdit lyödään PS4:llä ja pc:llä maaliskuussa

4.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Kaksi ensimmäistä Zero Escape -seikkailupelisarjan osaa yhteen kokoava Zero Escape: The Nonary Games -paketti debytoi lännessä 24. maaliskuuta.

Eurooppaan kokoelma saapuu tosin hieman hajautetussa kuosissa. Edellä mainittuna päivänä The Nonary Gamesista saadaan täällä kyllä digitaaliset PlayStation 4- ja Steam-versiot. Julkaisija Aksys Gamesin mukaan fyysistä PS4-versiota joudutaan odottamaan täällä kuitenkin myöhempään, mikä pätee myös kokoelman kaikkiin PlayStation Vita -versioihin.

Pohjois-Amerikassa kaikki The Nonary Gamesin versiot julkaistaan samanaikaisesti.

Kaiken kaikkiaan Zero Escape -sarja kattaa nykyisin kolme osaa. Sarjan ensimmäinen osa Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors oli alunperin Japanissa vuonna 2009 julkaistu DS-peli, kun taas sen jatko-osa Zero Escape: Virtue's Last Reward tuotiin alunperin 3DS:lle ja Vitalle vuonna 2012. Kolmososa Zero Time Dilemma saapui 3DS:lle, Vitalle ja pc:lle viime vuonna.

Lähde: Gematsu, Steam, Aksys Games (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

999 löytyy DS:lle (Ja on muuten mieleenpainuvimpia pelikokemuksia joita on vastaan tullut) ja Virtue's Last Reward 3DS:lle, mutta voi olla että kokoelma pitää napata jo tuon Virtuen takia. Miksikö? Koska parinkymmenen pelitunnin jälkeen miun peli päätti korruptoida saven ja kyseinen tapahtuma rupesi suoraan sanoen vituttamaan niin paljon etten koske 3DS:n versiooni enää pitkällä tikullakaan.

Selvisi nimittäin pienen googletuksen järkeen että tuon aiheutti bugi, jota ei ole missään vaiheessa patchattu vaikka bugista ollaankin tietoisia. Että niin, en siis julkaisussa tätä kokoelmaakaan osta ennen kuin tulee vahvistus että tuota ei tarvitse enää pelätä. Perhanan hyvä pelikin vielä niin nosti vitutusta aika monenteen potenssiin...

Käyttäjän Kalmalehto kuva
Kalmalehto

Millainen bugi on kyseessä? Pelaan atm Virtue's Last Rewardia, jos vaikka pystyisin välttämään tuon.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Pelasin Virtue's Last Rewardin viime vuonna, kun täällä Pelaajalehden sivuilla oli uutinen sarjan peleistä. Peli oli jäänyt kesken ja innostuin uutisen myötä aloittamaan alusta uudestaan. Kokemus oli todella unohtumaton ja etenkin loppupuoli sai pohtimaan oikeasti tosi syvällisiä liittyen aikaan ja elämässä tekemiinsä päätöksiin. Oli hämmentävää saada sellainen elämys suunnilleen tulitikkuaskin kokoista ruutua tuijottaessa.

999 pitäisi hommata.

Käyttäjän Jester kuva
Jester

On pitänyt hommata pelit sitten kokeiltua Virtue's Last Reward demoa. Mutta odotan nyt tuota fyysistä kokoelmaa ja ostan sen.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos
Lainaus käyttäjältä Kalmalehto

Millainen bugi on kyseessä? Pelaan atm Virtue's Last Rewardia, jos vaikka pystyisin välttämään tuon.

Vältä pelin tallentamista Escape osioissa (Eli kun ratkaiset jossain huoneessa puzzlea) ja älä ikinä tallenna PEC-huoneessa, oli kyseessä puzzle tai ihan vaan dialogia. Itelläni bugi nosti rumaa päätään kun yhden endingin jälkeen olin tallentanut pelin, niin eipäs enää savea saanut ladatua. Toivotaan että vältät saman kohtalon!

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Kalmalehto

Millainen bugi on kyseessä? Pelaan atm Virtue's Last Rewardia, jos vaikka pystyisin välttämään tuon.

Pelin yhdessä pulmahuoneessa tai sen jälkeen tallentaminen korruptoi tallennuksen. Tuolla virallinen ohje bugin mahdolliseksi välttämiseksi, joka sisältää hyvin marginaalisia spoilereita: http://www.aksysgames.com/2013/02/08/zero-escape-virtues-last-reward-saving-issue/
Sattuipas meinaan käymään näin itsellekin, tämä oli ennen 3DS tallennusten varmuuskopiointiominaisuutta: https://www.youtube.com/watch?v=I9K2jp4UmAk
Muistaakseni US versiossa patchasivät ettei pelissä yksinkertaisesti voi tallentaa noissa tilanteissa. Tämän lisäksi mm. pelin stereo-3D moodi on hieman juosten kustu, jossa 2D taustoja vain hieman siirrellään ja takaa näkyy mustaa eikä enemmän taustaa kuten pitäisi, joka saa aikaan päänsäryn nopeasti.

Vita versio oli muistaakseni aivan loistavassa kunnossa, joten en ainakaan olettaisi kokoelmalla tulevan tällaisia ongelmia.