YouTube-tähti PewDiePie vastaa tuoreeseen kohuun yksityiskohtaisella videolla / Uutiset / www.pelaajalehti.com

YouTube-tähti PewDiePie vastaa tuoreeseen kohuun yksityiskohtaisella videolla

16.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
20

YouTube-persoona Felix "PewDiePie" Kjellberg on julkaissut uuden videon, jossa tämä käy yksityiskohtaisesti läpi alkuviikosta noussutta kohua koskien tämän natseja ja juutalaisvihaa sivunneita vitsejä sekä Disneyn ja Googlen etääntymistä hänestä.

Videolla Kjellberg ensinnäkin pahoittelee sanoja, joita hän käytti verkkopalvelu Fiverria esittelevässä videossaan. Siinä hän päätyi maksamaan viisi dollaria kahdelle intialaismiehelle, jotta nämä tekisivät viestillä "kuolema kaikille juutalaisille" varustetun videon osoittaakseen palvelun kummallisuuden. Hän myöntää menneensä vitsin kanssa kanssa liian pitkälle ja ettei hän lähestynyt asiaa välttämättä oikeimmalla mahdollisella tavalla.

Kjellberg ei tyydy olemaan videolla pelkästään kuitenkaan vain anteeksipyytäväinen, vaan syyttää myös mediaa ja tämän tapauksen kohdalla erityisesti myös kohun käynnistänyttä The Wall Street Journal -sanomalehteä hyökkäyksestä häntä kohtaan, koska nämä pelkäävät YouTube-persoonien vaikutusvaltaa. Kjellbergin mukaan lehti käytännössä painosti Disneya katkomaan yhteistyönsä YouTube-tähden kanssa yritettyään tivata mediäjätiltä kommenttia Kjellbergin videoista. Kjellberg myös syyttää The Wall Street Journalin irrottaneen monet tämän vitsit kontekstistaan saadakseen Kjellbergin näyttämään käytännössä natsimieliseltä tai antisemitistiltä. 

Kokonaisuudessaan videon voi katsastaa ohesta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Popparivarasto tyhjenee iloisesti draaman edetessä.

Käyttäjän Lockdownn kuva
Lockdownn

En todellakaan ole mikään Pewdie fani, mutta pakko sanoa että miehellä on hyvät pointit asian suhteen. Kyllähän tässä on media hakenut kohu-uutista vaikka faktat selvittämällä huomaisi ettei kyseessä ole niin vakava asia kuin otsikot antaa ymmärtää.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

PewDiePieta ja liikenneonnettomuutta yhdistää se, että niitä on pakko tuijottaa samalla, kun toivoo, ettei sama ikinä osuisi omalle kohdalle. Kaikki, jotka ovat eri mieltä, ovat pahaisia peikkoja!

Käyttäjän Samirai kuva
Samirai

Tuosta ei kyllä enää paljoa ironisemmaksi pääse että mies tekee videon jossa valittaa siitä kuinka media hakee klikkiotsikoita ja laukoo osatotuuksia, pukeutuu videossa sotilasasuun todistaakseen pointtinsa ja WSJ on tuosta videosta juuri sen kohdan ottanut omaan artikkeliinsa...

Itsekin miehen videoita seuraavana olen ehkä sitten vain "tottunut vihapuheeseen" enkä suinkaan vain omaa huonoa huumorintajua. Tähän pakollinen /sarcasm koska intenetissä ei voi muuten enää naljailla edes omalla kustannuksellaan >_>

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Sundance Kid

PewDiePieta ja liikenneonnettomuutta yhdistää se, että niitä on pakko tuijottaa samalla, kun toivoo, ettei sama ikinä osuisi omalle kohdalle.

Et toivoisi että sinustakin tulisi rikas ja pystyisit elämään periaatteessa pelaamalla pelejä ja tekemällä videoita nettiin? Ok.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Vähän tuli kylmät väreet. Oli vaan niin järkevästi ja rauhallisesti esitetty faktat, että toivottavasti kukkahattukuplassaan elävät toimittajat häpeävät itsensä takaisin todellisuuteen. Turha toivo varmaan, mutta ehkä yleisön reaktio edes puhuu puolestaan. Tätä kirjoittaessa 5 miljoonaa katselukertaa (huomattavasti enemmän, kuin PDP:n videoissa yleensä, eli joukossa lienee myös paljon "ulkopuolisia"), miljoona tykkäystä, 11 t. dislikea.

Käyttäjän Minte kuva
Minte

Ironian huippu:
Julkisuudenkipeä YouTube-"julkkis" haukkuu mediaa siitä, että kirjoittavat hänestä. Koko jätkä ja kanavansa ovat niin sietämätöntä tuubaa, etten kestä katsoa sitä minuuttiakaan. Nyt vielä päälle sekin, että mies on rasisti ja omaa natsikytköksiä.

Tällaista toimintaa ei vain voi, eikä pidä puolustella.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä Haerski

toivottavasti kukkahattukuplassaan elävät toimittajat häpeävät itsensä takaisin todellisuuteen. Turha toivo varmaan, mutta ehkä yleisön reaktio edes puhuu puolestaan.

Eihän ne oppinut Trumpin voitosta mitään. Samat toimittajat, jotka mahdollistivat Trumpin voiton, tekevät nyt PewDiePie:sta entistä suositumman. En olisi ikinä uskonut näkeväni sitä päivää, että näen PewDiePie:n niin sanotusti positiivisessa valossa.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Selittelyä kun on jääty ns. kiinni housut kintuissa. Ei tuollaisia natsivideoita väsää kukaan turhaan. Disney ja Google tekivät oikean päätöksen. Äärioikeistolaiset "tubettajat" samantien pannaan, pieni palautus maanpinnalle on paikallaan.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88
Lainaus käyttäjältä Minte

Nyt vielä päälle sekin, että mies on rasisti ja omaa natsikytköksiä.

Lainaus käyttäjältä Jamatsu

Ei tuollaisia natsivideoita väsää kukaan turhaan.

IMAGE(http://rs215.pbsrc.com/albums/cc280/bleurgh_bucket/facepalm.jpg~c200)
Kannattanee ehkä lukea muutakin kuin otsikot, eikä kannata sinisilmäisesti uskoa kaikkea mitä lukee :D Jos yhtään PewDiePie:n videoita on nähnyt niin tietäisi että hän mikään natsi ole, vaan YouTube persoona ja viihdyttäjä.