Uutinen: YouTube-tähti PewDiePie vastaa tuoreeseen kohuun yksityiskohtaisella videolla

16.02.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

YouTube-persoona Felix "PewDiePie" Kjellberg on julkaissut uuden videon, jossa tämä käy yksityiskohtaisesti läpi alkuviikosta noussutta kohua koskien tämän natseja ja juutalaisvihaa sivunneita vitsejä sekä Disneyn ja Googlen etääntymistä hänestä.

Videolla Kjellberg ensinnäkin pahoittelee sanoja, joita hän käytti verkkopalvelu Fiverria esittelevässä videossaan. Siinä hän päätyi maksamaan viisi dollaria kahdelle intialaismiehelle, jotta nämä tekisivät viestillä "kuolema kaikille juutalaisille" varustetun videon osoittaakseen palvelun kummallisuuden. Hän myöntää menneensä vitsin kanssa kanssa liian pitkälle ja ettei hän lähestynyt asiaa välttämättä oikeimmalla mahdollisella tavalla.

Kjellberg ei tyydy olemaan videolla pelkästään kuitenkaan vain anteeksipyytäväinen, vaan syyttää myös mediaa ja tämän tapauksen kohdalla erityisesti myös kohun käynnistänyttä The Wall Street Journal -sanomalehteä hyökkäyksestä häntä kohtaan, koska nämä pelkäävät YouTube-persoonien vaikutusvaltaa. Kjellbergin mukaan lehti käytännössä painosti Disneya katkomaan yhteistyönsä YouTube-tähden kanssa yritettyään tivata mediäjätiltä kommenttia Kjellbergin videoista. Kjellberg myös syyttää The Wall Street Journalin irrottaneen monet tämän vitsit kontekstistaan saadakseen Kjellbergin näyttämään käytännössä natsimieliseltä tai antisemitistiltä. 

Kokonaisuudessaan videon voi katsastaa ohesta.

20 kommenttia

16.02.2017 22:25
Popparivarasto tyhjenee iloisesti draaman edetessä.
Picture of lindario
16.02.2017 22:46
En todellakaan ole mikään Pewdie fani, mutta pakko sanoa että miehellä on hyvät pointit asian suhteen. Kyllähän tässä on media hakenut kohu-uutista vaikka faktat selvittämällä huomaisi ettei kyseessä ole niin vakava asia kuin otsikot antaa ymmärtää.
Picture of Lockdownn
16.02.2017 22:50
PewDiePieta ja liikenneonnettomuutta yhdistää se, että niitä on pakko tuijottaa samalla, kun toivoo, ettei sama ikinä osuisi omalle kohdalle. Kaikki, jotka ovat eri mieltä, ovat pahaisia peikkoja!
Picture of Sundance Kid
16.02.2017 23:15
Tuosta ei kyllä enää paljoa ironisemmaksi pääse että mies tekee videon jossa valittaa siitä kuinka media hakee klikkiotsikoita ja laukoo osatotuuksia, pukeutuu videossa sotilasasuun todistaakseen pointtinsa ja WSJ on tuosta videosta juuri sen kohdan ottanut omaan artikkeliinsa...

Itsekin miehen videoita seuraavana olen ehkä sitten vain "tottunut vihapuheeseen" enkä suinkaan vain omaa huonoa huumorintajua. Tähän pakollinen /sarcasm koska intenetissä ei voi muuten enää naljailla edes omalla kustannuksellaan >_>
Picture of Samirai
17.02.2017 01:41
Lainaus käyttäjältä Sundance Kid
PewDiePieta ja liikenneonnettomuutta yhdistää se, että niitä on pakko tuijottaa samalla, kun toivoo, ettei sama ikinä osuisi omalle kohdalle.
Et toivoisi että sinustakin tulisi rikas ja pystyisit elämään periaatteessa pelaamalla pelejä ja tekemällä videoita nettiin? Ok.
Picture of zappah
17.02.2017 11:30
Vähän tuli kylmät väreet. Oli vaan niin järkevästi ja rauhallisesti esitetty faktat, että toivottavasti kukkahattukuplassaan elävät toimittajat häpeävät itsensä takaisin todellisuuteen. Turha toivo varmaan, mutta ehkä yleisön reaktio edes puhuu puolestaan. Tätä kirjoittaessa 5 miljoonaa katselukertaa (huomattavasti enemmän, kuin PDP:n videoissa yleensä, eli joukossa lienee myös paljon "ulkopuolisia"), miljoona tykkäystä, 11 t. dislikea.
Picture of Haerski
17.02.2017 11:40
Ironian huippu:
Julkisuudenkipeä YouTube-"julkkis" haukkuu mediaa siitä, että kirjoittavat hänestä. Koko jätkä ja kanavansa ovat niin sietämätöntä tuubaa, etten kestä katsoa sitä minuuttiakaan. Nyt vielä päälle sekin, että mies on rasisti ja omaa natsikytköksiä.

Tällaista toimintaa ei vain voi, eikä pidä puolustella.
Picture of Minte
17.02.2017 11:42
Lainaus käyttäjältä Haerski
toivottavasti kukkahattukuplassaan elävät toimittajat häpeävät itsensä takaisin todellisuuteen. Turha toivo varmaan, mutta ehkä yleisön reaktio edes puhuu puolestaan.


Eihän ne oppinut Trumpin voitosta mitään. Samat toimittajat, jotka mahdollistivat Trumpin voiton, tekevät nyt PewDiePie:sta entistä suositumman. En olisi ikinä uskonut näkeväni sitä päivää, että näen PewDiePie:n niin sanotusti positiivisessa valossa.
Picture of Kornholic
17.02.2017 11:47
Selittelyä kun on jääty ns. kiinni housut kintuissa. Ei tuollaisia natsivideoita väsää kukaan turhaan. Disney ja Google tekivät oikean päätöksen. Äärioikeistolaiset "tubettajat" samantien pannaan, pieni palautus maanpinnalle on paikallaan.
Picture of Jamatsu
17.02.2017 12:16
Lainaus käyttäjältä Minte
Nyt vielä päälle sekin, että mies on rasisti ja omaa natsikytköksiä.

Lainaus käyttäjältä Jamatsu
Ei tuollaisia natsivideoita väsää kukaan turhaan.


Kannattanee ehkä lukea muutakin kuin otsikot, eikä kannata sinisilmäisesti uskoa kaikkea mitä lukee Laughing out loud Jos yhtään PewDiePie:n videoita on nähnyt niin tietäisi että hän mikään natsi ole, vaan YouTube persoona ja viihdyttäjä.
Picture of Kaze88