VR-visiirit tekivät myyntiennätyksensä / Uutiset / www.pelaajalehti.com

VR-visiirit tekivät myyntiennätyksensä

28.11.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14

Virtuaalitodellisuusvisiirien myynnit ylsivät ennätykseensä viime vuosineljänneksellä, markkinatutkimusyhtiö Canalys kertoo.

Tutkimuksen mukaan VR-visiireitä myytiin vuoden 2017 kolmannen neljänneksen aikana yhteensä miljoona kappaletta. Ylivoimaisesti myydyin VR-laite oli Sonyn PlayStation VR, joka nappasi 49% osuuden myynneistä. Perässä seurasivat rutkan hinnanalennuksen saanut Oculus Rift 21% osuudella ja niin ikään edullisempi HTC Vive, joka saavutti 16% osuuen myynneistä.

Canalysin mukaan kasvaneiden myyntien taustalla ovat nimenomaan laitteiden hinnanalennukset. Kasvun odotetaan jatkuvan myös ensi vuoden puolella Microsoftin Mixed Reality -alustaa hyödyntävien edullisempien visiirien tulon myötä.

Lähde: Canalys

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Halvin ja ilmeisesti myös vaatimattomin laite siis myynyt eniten.

En kyllä itse ostaisi halvinta, mikäli noihin siis rahaa laittaisin. Tosin jos alusta olisi PS4, niin ei paljon olisi vaihtoehtoja.

No, ei ole innostusta laittaa noihin rahaa yhtään, joten ei tarvitse miettiä vaihtoehtoja. Mutta jos ostaisin niin teknisesti edistyksellisin olisi valinta. Mikä se sitten onkaan milläkin hetkellä.

Käyttäjän Yerted kuva
Yerted

Itse tuli ostettua PS VR perjantain Black Friday alennuksista ja olen erittäin tyytyväinen. On tullut pelattua Skyrimiä ja Farpointtia toistaiseksi eniten. HTC Viveä kun testasin kaverilla niin olihan se teknisesti parempi, useampi kamera seuraa sun liikkeitä joka varmistaa sen tarkkuudeen vaikka kääntyisit 180 astetta lähtöpisteestä, tämä on PS VR:n heikkous. PC VR lasien heikkous taitaa olla pienempi peli tuki, tosin tämä on vain oma mutu tuntuma, joku jolla on faktaa voi korjata :)

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

PS VR laseista odotan uutta mallia, minkä pitäisi ensi vuonna tulla myös tänne meille Suomeen.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Yerted

Itse tuli ostettua PS VR perjantain Black Friday alennuksista ja olen erittäin tyytyväinen. On tullut pelattua Skyrimiä ja Farpointtia toistaiseksi eniten. HTC Viveä kun testasin kaverilla niin olihan se teknisesti parempi, useampi kamera seuraa sun liikkeitä joka varmistaa sen tarkkuudeen vaikka kääntyisit 180 astetta lähtöpisteestä, tämä on PS VR:n heikkous. PC VR lasien heikkous taitaa olla pienempi peli tuki, tosin tämä on vain oma mutu tuntuma, joku jolla on faktaa voi korjata :)

Faktaa ei varsinaisesti ole, mutta oma henkilökohtainen mielipide on, ettei PSVR:n pelituki ole erityisen vakuuttava Resident Evil 7:ää lukuunottamatta.

Laadukkaimmat vr-pelit tulevat pääsääntöisesti myös vähintään SteamVR:lle, mutta luonnollisesti paljon nätinpänä ja pätevämmällä liikeohjauksella varustettuna. SteamVR on lähestulkoon universaali vr-platformi, joka tukee suosituimpia laitteita ja loputkin saa varmaan toimimaan jollain purkkavirityksillä koska pc.

Steamin valikoima viekin ainakin määrällisesti PSVR:ää 100-0, mutta rehellisesti sanottuna ihan alustasta riippumatta 99% vr-peleistä on täyttää roskaa, joten todellinen kisa pitäisi käydä niiden korkean profiilin julkaisujen välillä. Mielestäni PSVR:llä ei ole näitä kuin jo mainittu RE7. Skyrim VR on omaan silmään ruma kuin synti ja move-ohjaimet pilaa sen vähänkin lystin, kun niitä ei ole varsinaisesti vr:ää varten suunniteltu. Tavalliseen ohjaimeen turvautuminen taas tuntuisi jo downgradelta tässä vaiheessa.

Minulle parasta vr:ää ovat olleet tähän asti Oculus-yksinoikeudet Lone Echo, Robo Recall ja tietenkin vanha kunnon Minecraft. Lone Echo on kunnon avaruusseikkaulu ja todellinen tunnelmapala ja Robo Recall erittäin toimiva räiskintämäiskintä, joka yllättäen ei kärsinyt teleporttauskontrolleistaan. Minecraftia taas tuskin tarvitsee kummemmin esitellä. Se on Minecraft ja piste.

Tietenkin aina parempi, jos yksinoikeuksia ei olisi lainkaan ja laitteet kilpailisivat pelkillä teknisillä ja hintapoliittisilla meriiteillään, mutta kuitenkin on sanottava, että PC VR:n pelituki on tällä hetkellä paljon paremmissa kantimissa. Lerpahtanut markkinointieffortti ja sitkeä myytti massiivisista laitteistovaatimuksista lienee se pahin pelote pc vr:n tiellä. Pc:n vr:ään pätevät kuitenkin samat säännöt, kuin normaaleihinkin peleihin, eli silmäkarkkia voi aina säätää vähemmäksi, jos peli ei pyöri sulavasti ja siltikin lopputulos luultavasti näyttää paremmalta, kuin suurin osa PSVR:lle tulevasta kamasta. EDIT: Plus ainakin Oculuksen liikeohjeimet tuntuu suorastaan alienteknologialta verrattuna Move-kapuloihin. Vivellä käy varmaan ihan sama efekti

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hankin ja myinkin jo. Jos jostain syystä hankkisin uudestaan, niin se olisi PSVR heittämällä. Tosin tämän sukupolven VR kiinnostaa enää ainoastaan jos saan sen ilmaiseksi.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

PS VR tuli hommattua kesällä vähänkäytettynä, eikä ole tarvinnut katua. Farpoint, Skyrim VR ja RE7 lienevät ne järisyttävimmät yksinoikeudet, joiden lisäksi laitteelle löytyy myös mm. Super Hot VR, Megaton Rainfall, Keep Talking and Nobody Explodes, Statik, Psychonauts VR, Superhypercube, Thumper, Job Simulator, Rez Infinite ja Batman Arkham VR.

Farpoint VR-aseen kanssa oli yllättävän huikea kokemus: Immersion määrä löi ällikällä, vaikka tarinallisesti Farpoint on 7/10-tasoa. PSVR:lle ei tuottanut ongelmia pysyä aseen liikkeen perässä, lukuun ottamatta muutamaa kertaa kun ase piti kalibroida noin 7-tuntisen läpipeluun aikana. Vaivatta myös pystyi pelata useamman tunnin putkeen. Kannattanee kuitenkin ensin harjoitell VR-maailmassa oloa aisteille kevyemmillä peleillä.

Jos siis sinulta löytyy ihan perus-PS4, eikä huipputehokasta PC:tä, niin PSVR:ää kannattaa ainakin vahvasti harkita.

Käyttäjän Jartza72 kuva
Jartza72

Itse ostan tuon PSVR:n kun ja jos siitä joskus tulee täysin langaton versio.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus snaketus

Jos jostain syystä hankkisin uudestaan, niin se olisi PSVR heittämällä.

Minkä takia?

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

PSVR on jo pitkään houkutellut, mutta suolainen hinta, PS4 Pron puute ja kovan luokan pelien vähyys on saanut jättämään laitteen toistaiseksi kaupan hyllyyn. Katsotaan sitten uudelleen, kun tulee Euroopassakin myyntiin se uusi malli ja kun markkinoille tulee lisää hyviä pelejä. Myös laitteen ja PS4 Pron hinta saisi laskea vähän inhimmillisemälle tasolle.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Itseäni mietityttää se että millainen ero on perus ps4 vs ps4 pro PS VR kokemuksessa? Siis pyöriikö pelit PS VR paremmin proolla?