Viikon kysymys: Pelaajan toimitus puntaroi uusia kirjaideoita – mikä kiinnostaisi eniten? / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Viikon kysymys: Pelaajan toimitus puntaroi uusia kirjaideoita – mikä kiinnostaisi eniten?

20.08.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
23
Pelaaja Top 5 -kirja

Hyvää maanantaita taas kaikille!

Pelaajan toimitus laittoi vuosi sitten rattaat pyörimään ensimmäisen kirjaprojektinsa Top 5: Pelimaailman huikeimmat, hilpeimmät ja hämärimmät  suhteen, joka saatiin valmiiksi kesäksi. Nyt seuraava mahdollinen kirjaprojekti on lähtenyt käyntiin ainakin ajatustasolla. Toimitus on puntaroinut useita mahdollisia aiheita kirjaa varten, ja haluaisimme tämän viikon kyselyssä mitata suuntaa antavasti niiden kiinnostavuutta lukijoidemme keskuudessa.

Ideoihin lukeutuvat muun muassa:

  • Pikselipölyä-kokoelmakirja, joka sisältäisi täysin uusia ja lehden sivuilta koottuja Pikselipölyä-retropalstan kirjoituksia uuden ilmeen ja täydennysten kera.
  • Pelaajan lautapelikirja, jossa lehden toimitus käsittelisi suosikkilautapelejään laidasta laitaan.
  • Tiesitkö? -triviakirja, johon koottaisiin niin uutta ja vanhaa pelitriviaa Pelaajalehti.comin viikonloppuisin ilmestyvän artikkelisarjan hengessä. Sarja pureutuu niin pelien kuin pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.
  • Konsolikohtaiset "parhaat pelit" -kirjat, joissa toimitus pureutuisi joko alkuperäisen NESin, PlayStationin tai Xboxin parhaisiin peleihin.

Voit äänestää kiinnostavinta aihetta täällä!

Halutessasi voit myös jättää omat kommenttisi ja ehdotuksesi kommenttisarakkeessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Itselle tulee mieleen Tietovisa. Olisi kiinnostavaa oppia peliteollisuuden historiaa tietovisan muodossa, lisäksi saisitte varmasti kiinnostavia mini Trivia pätkiä luotua, kun selitätte oudoimpien kysymysten taustat.

Käyttäjän jani kuva
jani

"Pelaajan TOP 100 -peliä of All time.

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Nyt kun Telia ja muut isommat yritykset puskee e-urheilua (=videopelaamista) valtamediaan, kenties humoristinen, peliviittauksilla varustettu Pelaajan kokkikirja olisi ajankohtainen! Ottakaa mukaan vielä reseptejä laatimaan vaikka Pirkka, Valio jne. koekeittiöt niin tässähän on jo bisnestä :-)

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Ei kiitos yhtään enää joutavaa triviaa tai mielivaltaisia "parhaat pelit" -listauksia! YouTube ja pelimediat ovat niitä jo ennestään pullollaan, eikä samojen listausten kopioiminen ja kääntäminen suomen kielelle tuo mitään lisäarvoa. Tekisitte ennemmin pelaajien sotatannerkirjan, johon on koottu meitä lukijoita eniten kuohuttaneet uutiset. Vuodesta toiseenhan luetuimmat ja eniten kommentoidut uutiset sekä blogit ovat käsitelleet seuraavia aiheita:

– naiskäsitys, ihonväri ja tasa-arvo videopeleissä
– länsimaisten ja japanilaisten pelien eroavaisuudet
– mikromaksut, uusioversiot ja pelijulkaisijoiden rahastusmallit
– bannivasarat ja pelaajajulkkisten huono käytös
– pelikonsolien suorituskyky, pelivalikoima ja myyntimäärät

Tiivistettyihin uutisiin ja blogeihin liitettäisiin tietenkin asiallisimmat kommentit mutta myös aiheeseen liittymättömiä provokaatioita, jotka ovat johtaneet lukijoiden kuohumiseen ja esseemittaisiin vuodatuksiin kommenttiosiossa.

Käyttäjän Ot1s kuva
Ot1s

Olisi kiva saada tuollainen top pelit kirja ilman mitään sen kummempaa järjestystä. Eli kirja jossa esitellään mieleenpainuvimmat, kekseliäimmät ja rajoja rikkovat pelit kautta aikojen. Siinä voisi selitellä miksi peli ansaitsi paikkansa ja miten se on muuttanut pelimaailmaa pelin ilmestymisen jälkeen.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itse äänestin tuota NES-muisteloa, joka iskisi ainakin omaan nostalgiahermooni...

Käyttäjän voltexman kuva
voltexman

Omaan herkkään makuun olisi kyllä tuo lautapeliaapinen melkoisen makeaa, triviaopus niin ikään kyllä maistuisi.
Olipa tuleva kirja mikä hyvänsä niin ostoon menee joka tapauksessa, top5 on sen verran hyvä tuotos että luottoa piisaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Näistä aiheista en äkkiseltään ostaisi yhtään kirjaa. Jäi Pelaajan aiempikin kirja ostamatta mutta saatanpa sen vielä myöhemmin napata jos tulee erikseen myyntiin.

Käyttäjän Jawk kuva
Jawk

Xbox kirja kelpaisi, ja Pelaajan 100 parasta peliä kirja (ja ilman järjestystä niinkuin Ot1s ehdotti) kuullostaa myös hyvältä.

Käyttäjän McTre kuva
McTre

Peliaiheinen triviakirja jossa on kysymyksiä ja vastaukset jossain lopussa.
Kirjaa voisi tietenkin täydentää suorilla "tiesitkö?" jutuilla.