Viikon kysymys: Millä konsolivalmistajalla on parhaat yksinoikeuspelit? / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Viikon kysymys: Millä konsolivalmistajalla on parhaat yksinoikeuspelit?

16.10.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
17
Viikon kysymys: Millä konsolivalmistajalla on parhaat yksinoikeuspelit?

Uudistuneen Pelaajalehti.comin myötä viikkokyselyiden nostot tekevät paluun! Uuden sivuston ensimmäisessä kysymyksessä kyselemme, millä laitevalmistajalla on parhaat yksinoikeuspelit.

Vastausvaihtoehdot ovat:

  • Microsoft (Xbox One)
  • Nintendo (3DS & Switch)
  • Sony (PS4 & Vita)
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Microsoft ei millään, Nintendoltakin kiinnostaa lähinnä Zelda, Mario ja Metroid, joten helppo vastata Sony.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Microsoftilla ei ole yksinoikeuspelejä ja vaikka olisikin, niin ainut mikä niistä kiinnostaa on Forza, joten se ei riitä tätä pollia voittamaan. Nintendolla ei oikeastaan ole kun Mario ja Zelda, Metroid joka kiinnostaisi loistaa poissaolollaan vuodesta toiseen.

Päätin jopa myydä Wii U:n ja muutkin ei Sony konsolit paitsi N64:n, Analogue NT:n ja Mega Driven. Niistä luovun vain kuolleen ruumini yli. Joo vähän alkaa luopumaan ja supistamaan kokoelmia kun ei ole tilaa enää kaikelle mitä omistaa. Jota varmasti kadun jossain vaiheessa.

Joten tähän on helppo vastata, että Sony, koska tuntuu, että heidän yksinoikeuspelit kolahta kerta toisensa jälkeen. Hyvien pelisarjojen lisäksi sieltä suunnalta tulee myös jatkuvalla syötöllä niitä tärkeitä uusia nimikkeitä, jotka nimenomaan kiinnostaa, jopa niin paljon, että uhraudun pelaamaan 30 fps pelejä. Ja sitten on Gran Turismo...

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Aika hankala valinta. PlayStation on aina ollut ykköspelilaitteeni, mutta lapsuuden rakkaus Nintendon pelejä kohtaan on iän myötä palannut. Ja se saa hankkimaan Nintendon konsolit jo pelkästään niiden muutamien yksinoikeuspelien vuoksi. Kyllä se valinta taitaa tämän vuoksi kallistua Nintendoon.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

No onhan Microsoftillakin yksinoikeuspelejä paljonkin, siis juuri niitä jotka toimivat Xboxilla ja Windows 10 käyttiksellä, eivätkä millään "kolmannella" alustalla. Tiedoksi vaan periaatteen miehelle. No, mitä tulee kysymykseen niin mielestäni järjestys on rehellisesti sanottuna tämä tällä hetkellä ja on hyvän aikaa ollutkin, paras ensin jne. Nintendo, Sony ja Microsoft.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Atarilla luonnollisesti

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Windows 10 peleistä tuollaista skeidaa voi vielä sanoakin, mutta alkaa moni niistäkin valuun esim. Steamiin. Viimeisimpänä Killer Instinct ja Cuphead tuli suorilta Steamiin. Mutta muistellaas nyt taas mitä se sana "yksinoikeus" taas tarkoitti. Pollissakin lukee Xbox One. Tais olla unta se, että toissapäivänä viimeksi pelasin Forza Horizon 3:sta pc:llä ja DualShock 4:llä.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Sonylla on ollut jo vuodesta toiseen, kilpailua ei edes käytännössä ole enää.

Käyttäjän Samu kuva
Samu

3DS:llä itsellään on paljon enemmän yksinoikeuspelejä kuin XBONE:lla tai PS4:llä yhteensä, jos ei laske pelejä jotka ovat to PC:llä

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No mites sitten vaikka Sonylla kun on PS3, PS4 ja Vita? Jos peli tulee kaikille, niin ei ole yksinoikeus, niinkö? Jotenkin noinhan tuo sinun logiikkasi menee. Eri laitteita ne on nuo Sonynkin vaikka onkin sama firma takana. Ja niinhän se on MS takana sekä Onessa että Windowsissa.

Ja edelleen kun puhutaan yksinoikeuksista, niin jälleen kerran saa käyttää järkeään ja yrittää ymmärtää mitä tarkoitetaan: vaihtoehtoina ei ole kuin konsoleita, joten puhutaan taas KONSOLIyksinoikeuksista ja se pc on jätetty TAAS pois, joten älä tuo sitä mukaan vain että saat vähän päteä. Eli kun peli valuu Steamiin tai Windows Storeen niin se on yksi ja sama jos peliä ei silti tule muille konsoleille. Sitten, jos otetaan mukaan myös se pc-alusta, niin asia on eri. Tässä sitä ei ole mukana, kuten itsekin painotit siellä lukevan "ONE" eikä muutkaan vaihtoehdot ole kuin konsoleita.

Otetaan käytännön esimerkki: minä en pelaa pc:llä, joten minulle Onen pelit ovat nimenomaan Onen yksinoikeuksia. Ei se oikeasti niin mene mutta tässäkin kyselyssä - kuten sanoin - on pc jätetty pois, joten sen kauttapa se sitten meneekin JUURI noin.

EDIT: Jahas, lainaukset ja vastaaminen on uudella sivulla erilaista, joten Snaketukselle taas tämäkin vastaus tarkoitettu.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ilmeisesti pelaajalehden porukka tykkää aiheuttaa pientä närää foorumeillansa,sillä tämä kysymys on juurikin se millä saadaan kunnon hässäkkä aikaiseksi. :D