Viikon kysymys: Mikä on paras Grand Theft Auto? / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Viikon kysymys: Mikä on paras Grand Theft Auto?

16.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
28
Viikon kysymys: Mikä on paras Grand Theft Auto?

Hyvää maanantaita kaikille! Viikon käynnistymisen myötä Pelaajalehti.comin perinteinen viikon kysymys on vaihtunut, ja tällä kertaa etsimme hiljattaisten Grand Theft Auto 6 -huhujen myötä sarjan tähän mennessä parasta pääosaa.

Kysymys ja vaihtoehdot kuuluvat kokonaisuudeessaan seuraavasti:

Mikä on paras Grand Theft Auto -pääsarjan peli?

  • Grand Theft Auto 
  • Grand Theft Auto 2
  • Grand Theft Auto III
  • Grand Theft Auto: Vice City 
  • Grand Theft Auto: San Andreas 
  • Grand Theft Auto IV 
  • Grand Theft Auto V 
 

Voit seurata kyselyn tuloksia myös Pelaajalehti.comin etusivulta. Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän nakkihiiri kuva
nakkihiiri

IV ihan heittämällä. Aiemmat on vanhentunu todella huonosti ja V on ihan puhtaasti vain huono. On Vssä ihan jees tarina mutta sen ärsyttävät rajallisuudet ja muuten huono pelattavuus ei houkuttele toiselle peluukerralle, ja online on yks iso pökäle.

Käyttäjän Gigabitti kuva
Gigabitti

Oli yllättävän vaikeaa päättää kumpi on parempi, Vice City vaiko San Andreas. Lopulta päädyin kuitenkin VC:hen, koska kyllähän siinä nasahti kaikki kohdalleen.

Pidin VC:n tarinasta ja Vice city pelialueena oli loistava,soundtrack aivan huikea kuten myös ääninäyttelijät. Nurinaa en keksi muuta kuin niistä muutamasta radio-ohjattavalennokki tehtävistä, ne oli aikanaan helkkarin hankalia.

HD-aikakauden Gta:t, vaikka loistavia ovatkin, eivät ole enää niin lujaa iskeneet kuin San Andreas ja Vice City aikanaan. Kai noissa kahdessa se tekeminen oli vielä niin suht "tuoretta". Mene ja tiedä, kai se on vaan nostalgia mikä tässäkin puhuu :)

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Ensimmäinen GTA ja GTA 2, sekä sen verkkopeli olivat aikoinaan kova sana. Niitä uudempia, eli 3D-mallisia Grand Theft Autoja, en ole yhtäkään jaksanut pelata alkua pidemmälle. Viimeisenä nyt GTA V jäi kesken jo ensimmäisiin tehtäviin.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Olisin provosoivuuttani vastannut LCS, ja parempi että kysyttiinkin pääsarjan peliä. Vastasin tähän kysymykseen vuosikausia sitten, ja silloin San Anteron ohitti Vice siitä syystä, että Vicen lentokentät olivat eläväisiä laskeutuvine lentokoneineen, vaikkei niitä "aineellisesti" ollutkaan. Päätin vastata nyt vain samalla tavalla.
Kaikista on tietysti rakkaita muistoja. Lopetin pelaamisen IV:hen, joten siitedes en osaa sanoa.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Itselle San Andreas on se paras, mikä on minulle myöskin ensimmäinen GTA. Vice City on ihan hyvä, mutta en nostalgioi 80-lukua, ja SA oli myös hyvä laajennus siihen vielä. Soundtrackki SA:ssa on sarjan paras ihan siksi, koska tutustuin niin moneen hyvään biisiin sen kautta (onnistunut tunnelman luoja myös). VC:n musa oli jo paljolti tuttua minulle. Monta kertaa pelannut läpi.

GTA IV ei pyörinyt oikein millään alustalla, enkä muutenkaan tykännyt Liberty Citystä. Sentään ajomallinnus ja muut fysiikat ovat pelisarjan parasta tasoa.

GTA V on huonoin GTA, minkä pelasin läpi. Surkea tarina ja epäkiinnostavat hahmot. Kehno soundtrack. Surkea ajomallinnus (ajaminen oli parempaa SA:ssa), mitä pahensi se, että oli aivan liikaa ajamista, kun välimatkat oli välillä tuskastuttavan pitkiä. Mitään extra viihdykettä yksinpelissä oli liian vähän (jotkut oli ihan turhia, kuten prostituoidut ja strippiklubit). Moninpeliä en testannut.
Ylipäätään pelisarja liikaa toistaa itseään, joten olisi pitänyt enemmän uudistua. Sen sijaan mentiin tekemään liian varmanpäälle tätä peliä saavuttaakseen mahdollisimman isot voitot ja mahdollisimman hyvät arvostelut.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ainoat mitä en oikeastaan ole pelannut ovat GTA 2 ja V....alkuperäinen saattoi olla aikanaan kova juttu, mutta ei sitä enää nykyään millään jaksaisi pelata ja sama varmaan pätee jatko-osaan.

GTA III oli sekin aikoinaan varmasti kaiken hehkutuksen arvoinen, mutta Vice City, sekä etenkin San Andreas tekivät kaiken paremmin ja monipuolisemmin ja petrasivat myös juonen ja hahmojen osalta. Näistä kahdesta Vice Cityn 80-luvun teema ehkä iski paremmin, mutta San Andreas taasen oli muuten pelialueensa ja monipuolisuutensa puolesta selvästi tämän "trilogian" paras peli ja sanoisin että samalla myös koko sarjan paras (ehkä tämän tittelin annan sitten joskus GTA V:lle kun olen sitä päässyt pelamaan). San Andreas oli siinäkin mielessä todella kova peli, kun ottaa huomioon että pelin pääkehitysalustana toimi PS2, joten kun konsolin tekniset rajoitteet ottaa huomioon, teki Rockstar todella kovaa jälkeä niinkin laajan pelimaailman luomiseksi.

GTA IV oli hyvä peli, mutta sanoisin että koko pelisarjan yliarvostetuin tekele ja yksi yliarvostetuimmista peleistä ikinä. Pelasin GTA IV:n ennen GTA III:n, Vice Cityn ja San Andreaksen pelaamista ja etenkin San Andreaksen monipuolisempaan pelimaailmaan ja tehtäviin verrattuna GTA IV:n Liberty City tuntui jokseekin tylsältä.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

En pystyny vastaa ku en ole tilaaja, mutta pointti oli se et GTA2 tai GTA1: london 1961 on parhaita pelejä sarjassa. (chinatown warssia en ole testannut)

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus wlizer

En pystyny vastaa ku en ole tilaaja...

Kyllä sinä etusivun kautta pystyt antamaan äänesi. En itsekkään ole tilaaja ja ihan hyvin pystyin.

Käyttäjän Patemies kuva
Patemies

Vastasin GTA 2, koska se oli niin hauska moninpelinä. Alkuperäinenkin oli hyvä. GTA III, Vice City ja San Andreas taas menivät siihen "3D-pelien alkuaika" -kauteen, jolloin pelit olivat (hyvältä näyttävien 2D-pelin jälkeen) yksinkertaisesti vain niin törkeän rumia, että niitä ei huvittanut pelata edes tuolloin. GTA IV ja V jäivät kesken hyvin nopeasti, koska gameplay ei kiinnostanut.

Harvasta Rockstarin pelistä olen edes pitänyt. En pitänyt Red Dead Redemptionista, vihasin Max Payne 3:a ja oikeastaan vain L.A. Noire jäi mieleen positiivisena kokemuksena.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Vastasin itse GTA SA, puhtaasti siitä syystä että ensinmäinen GTA:ni ja siihen on tullut käytetysti eniten aikaakin yksin sekä kavereiden kanssa. Mahtava tarina, mahtavempi kartta ja mahtavimmat hahmot :D Tulee edelleenkin pelattua. + Siihen aikaan mahtavat grafiikat joita arvostaa edelleenkin.