Uutinen: Vahvistettu: minikokoinen Super Nintendo saapuu syksyllä – mukana ennen julkaisematon pelilegenda

26.06.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Nintendo on vahvistanut tuovansa kauppoihin syksyllä minikokoisen Super Nintendon. Länteen se saadaan 29. syyskuuta ja ainakin Yhdysvalloissa se on kustantamassa 80 dollaria.

Uusi minikonsoli saapuu varustettuna 21 pelillä, mihin joukkoon mahtuu monenlaisia klassikoita. Kenties huomattavin nimike niistä on kuitenkin Star Fox 2, joka ei tunnetusti ole koskaan aiemmin saanut virallista julkaisua valmistumisestaan huolimatta.

Kokonaisuudessaan laitteen pelilista näyttää seuraavalta:

 • Contra III: The Alien Wars
 • Donkey Kong Country
 • EarthBound
 • Final Fantasy III (VI)
 • F-ZERO
 • Kirby Super Star
 • Kirby’s Dream Course
 • The Legend of Zelda: A Link to the Past
 • Mega Man X
 • Secret of Mana
 • Star Fox
 • Star Fox 2
 • Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
 • Super Castlevania IV
 • Super Ghouls ’n Ghosts
 • Super Mario Kart
 • Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
 • Super Mario World
 • Super Metroid
 • Super Punch-Out!! 
 • Yoshi’s Island

Toistaiseksi laitteen Eurooppaa koskevia julkaisuyksityiskohtia ei ole kerrottu.

Mini-SNES on järjestyksessään toinen minikokoinen retrokonsoli Nintendolta. Viime vuonna yhtiö julkaisi myös 30 pelillä varustettun mini-NES:n, joka osoittautui äärimmäisen halutuksi kuluttajien silmissä. Monien kummastukseksi Nintendo kuitenkin lopetti kyseisen laitteen valmistuksen aiemmin tänä vuonna jättäen monet halukkaat ilman omaa kappalettaan.

Päivitys kello 19:30: Nintendo on vahvistanut laitteen saapuvan myös Eurooppaan 29. syyskuuta edellä listatuilla peleillä varustettuna. Toisin kuin Yhdysvalloissa, ei laitteen mukaan pakata täällä sille tehoa antavaan USB-kaapeliin kytkettävää vaihtovirta-adapteria.

Lähde: Nintendo

15 kommenttia

26.06.2017 19:27
En saanut edellistä niin en halua tätäkään. Bayonetta amiibotkin jäi haaveeksi vaikka ennakkotilasin melkein kaksi vuotta ennen julkaisua. Nintendo ei halua mun rahoja.
Picture of snaketus
26.06.2017 19:38
Pelkästään jo Star Fox 2:n takia ostettava. Jotkut lafkat ovat kaupanneet tätä jo kauan aikaa pelkästään huhujen perusteella, joten "riskin ottaneet" varmistivat tämän itselleen. Itse tilasin juuri, mutta mahtaako silti riittää, jos yhtään samanlainen ryysis kuin NES Classicin kanssa. Tuurilla senkin sain, kun olin alussa liikkeellä.
Picture of Mikanes
26.06.2017 20:10
Lainaus käyttäjältä Mikanes
Pelkästään jo Star Fox 2:n takia ostettava. Jotkut lafkat ovat kaupanneet tätä jo kauan aikaa pelkästään huhujen perusteella, joten "riskin ottaneet" varmistivat tämän itselleen. Itse tilasin juuri, mutta mahtaako silti riittää, jos yhtään samanlainen ryysis kuin NES Classicin kanssa. Tuurilla senkin sain, kun olin alussa liikkeellä.

Veikaan että on halutumpi kuin NES mini, koska nyt ihmiset osaa varautua siihen ettei tätäkään välttämättä riitä kaikille, ja onhan pelikokoelma aika kova tässä. Chrono Trigger tosin puuttuu..
Picture of jjl89
26.06.2017 21:06
Capcomin ja Konamin kanssa on hyvin Japsihynttyyt lyöty yhteen. Molemmat firmat saa pikku rojaltit, loput onkin lähestulkoon Nipan omaisuutta. Square Enixille pienet kans. Hyviä kokoelmia, ei voi muuta sanoa! Ja voi jösses mikä peliliike mini NES:inkin kanssa. Suosion huipulla loeptetaan valmistus, niin pelit saavat kovaa mainosta jotka pettyneet sitten noukkivat (ainakin heidän laskelmien mukaan) Switchille virtual consolesta. Saattaahan tuo toimiakin, ja tekevät kaiketi saman tämänkin laitteen kanssa. Katteet on tyyliin 100 -kertasia, kun miettii mitä Iso N näistä ite maksaa. Tekisivät myös käsikonsoleista näitä miniversioita. Näytöt eivät ainakaan maksa enää mitään. Elämme vaihteeksi jänniä ja nostalgiatrippienhuuruisia aikoja.
Picture of veepeeuho
26.06.2017 21:56
Voisin ostaa jos niitä valmistetaan tarpeeksi. moninkertaisella hinnalla en scalpereilta osta
Picture of Samu
26.06.2017 21:59
Tämä todennäköisesti menee vielä kovemmin kaupaksi kuin NES classics. Tietysti taustalla on sekin että NES classics loppui aika nopeasti kokonaan. Mutta myös se että nyt on aika kova kasa pelejä. Ainoa mitä itse vielä ehkä laipaisi on Turtles in Time, mutta muuten... Kyseessä on aika kova pala peli historiaa ja laadukasta pelaamista. Polttelee itseäkin vaikka NES classics antoi meh -fiiliksen.
Picture of JayeizH
26.06.2017 22:05
Mummille oivallinen joululahja. Täs on oikeesti todella monta kovaa klassikkoa. Saa nähä uskaltaako alkaa luopumaan alkuperäisistä peleistä ja ostaa niillä rahoilla vaikka matkat Aasiaan koko talveksi. Vois sanoo et vuoden paras peliuutinen helposti
Picture of realOG
26.06.2017 22:57
Kunnon peliliike ensin lopettaa aiemman valmistus kuin seinään, odotella hetken ja sitten julkistaa tämä seuraava. Sekin porukka, joka olisi korkeintaan vakavasti harkinnut ostoa, on nyt heittämässä seteleitä ruudulle koska pelkää että konsolit loppuu kesken. Mikäli vielä vetävät tämän säädön huipulle asti, niin eivät edes lopeta tuon valmistusta vaan repivät kaikki massit kun jokainen luulee että tulee rajoitettu erä. Ja tietenkin vielä laittavat sen NES:inkin uudestaan tuotantoon. Olisi niin pirullisen kettumainen suunnitelma että jo julkeudesta nostaisin Nintendolle hattua.

Mitä itse konsoliin tulee: tämäkin tosi hieno olisi hyllyssä mutta ei mitään intoa ostaa. Ei vaikka arvo tässäkin voi nousta aika kivasti jos onnistuu konsolin mahdollisesta rajoitetusta painoksesta saamaan. Peleistä ne itseä kiinnostavat on kaluttu aikas puhki ja suurimmat miinukset on tässä samat kuin aiemmassa minissä: liian vähän pelejä eikä niitä edes saa mitenkään laillisesti ja/tai säätämättä lisää.
Picture of zappah
27.06.2017 01:58
Suosittelen Game Housea tilauspaikaksi, täältä tuli Classic NES perille kotiin vaikken ollut edes ensimmäisten joukossa liikkeellä tilaamassa: http://www.gamehouse.fi/?sivu=productDesc&id=14875
Picture of Korpi
27.06.2017 10:02
Mites Pelaajashop? Tuleeko myyntiin?
Picture of Keisari80