Uusin Sonic the Hedgehog retroilee oikein kunnolla – tältä näyttävät bonuskentät / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Uusin Sonic the Hedgehog retroilee oikein kunnolla – tältä näyttävät bonuskentät

6.08.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Erikoiskentät ovat olleet aina tärkeä osa klassisia Sonic the Hedgehog -pelejä, eikä pian saapuva Sonic Mania ole tekemässä poikkeusta. Pelin viimeisin traileri on ottanut esittelyyn nyt, miten sen pelaaminen voi välillä muuttua tavanomaisesta 2D-loikinnasta.

Normaaleihin kenttiin piilotettujen erikoistasojen osalta Sonic Mania muistuttaa hieman Sonic CD:tä. Niissä sinistä siiliä ja tämän ystäviä ohjataan näiden selän takaa pelialueella, joka tuo mieleen 3D-grafiikan alkuajat. Sormuksia keräämällä avattavat bonuskentät on vastaavasti napattu kuin suoraan Sonic 3:sta.

Uusi pelitila saa sekin samalla esittelyn trailerilla. Kyseessä on Time Attack -moodi, jossa pelin eri kenttiä voi yrittää läpäistä mahdollisimman nopeasti. Suorituksista pidetään tietysti kirjaa pistelistoilla, minkä lisäksi niiden parannuksesta on tehty sujuvaa nopealla mahdollisuudella aloittaa peluussa oleva kenttä alusta.

Sonic Mania saapuu Switchille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle 15. elokuuta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Peli on alusta asti näyttänyt loistavalta ja eiköhän tämä tule julkaisupäivänä heti ostettua (erityismaininta vielä tuolle soundtrackille!).

Sonic Manian kehittäjäthän tietääkseni koostuvat ihmisistä, joiden tausta on fanipelien tekemisessä. Ja lopputuloksena on peli, jota ainakin henkilökohtaisesti odotan enemmän kuin mitään muuta Sonic-peliä erittäin pitkiin aikoihin. Tuli mieleen toinenkin samankaltainen esimerkki, aiemmin tänä vuonna julkaistu River City Ransom: Underground. Sitä oli yhtä lailla kehittämässä ryhmä innostuneita ulkopuolisia kehittäjiä, jotka olivat olleet pelin faneja lapsuudestaan asti. Onnistuivat saamaan virallisen lisenssin julkaisijalta ja pääsivät tekemään unelmapeliään ja tulos oli minusta oikein viihdyttävä (vaikka omat ongelmansa pelillä onkin).

Laittaa miettimään että tulisiko julkaisijoiden ottaa vielä enemmänkin asiansa osaavia faneja tekemään pelejä virallisesti? Erityisesti tällaisten retro-henkiinherätysten osalta voitaisiin nähdä todella hienoja teoksia. Totta kai lopputulosten laatu voi olla mitä tahansa, pelkkä innostus ei riitä hyvän pelin tekemiseen, mutta näiden kahden mainitun esimerkin valossa odotan mielenkiinnolla jos tällaisia tarinoita nähdään vielä lisää.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Varsin mainion oloinen ja huomaa heti, että ei ole jotain pukumiehiä raha mielessä patistamassa vaan tehdään intohimosta. Itse en tosin jaksa edes hyvästä Sonicista kiinnostua. Ei se ole koskaan kovin erikoinen tasohyppely ollut ja niin monta parempaa on tarjolla.