Uusi Metal Gear Solid esiteltiin – fanien pahin pelko toteutui

3.06.2016 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
18
Uusi Metal Gear Solid esiteltiin – fanien pahin pelko toteutui

Hideo Kojima saattoi lähteä Konamilta, mutta uutta Metal Gearia pukkaa. Snaken ensimmäinen Kojiman jälkeinen peli näyttäisi olevan uusioversio klassisesta Metal Gear Solid 3: Snake Eaterista, mutta se ei ole täysin totta. Kuten monet jo etukäteen pelkäsivät, kyseessä on  pachinko-peli.

Pachinko-peliautomaatit ovat Japanissa hyvin yleisiä, ja niissä yritetään voittaa lisää pelissä pelattavia metallikuulia. Laitteita on teemoitettu lukuisten eri aiheiden mukaan, ja Metal Gear Solid: Snake Eater -pachinko näyttäisi pyörittävän näytöllään alkuperäisestä pelistä tuttuja kohtauksia nykyaikaisilla grafiikoilla.

Japaninkielisen trailerin voi katsoa ohesta. Videolla nähdään Snaken ja tämän oppiäidin The Bossin ikoninen keskustelu sekä vilaus pelin Cobra Unit -pomovastuksista.

Uusi laite vahvistaa entisestään julkaisijansa Konamin uutta linjausta, jossa on suurempi painotus mobiili- ja pachinko-peleillä. Tämän arvellaan olleen yksi syy, miksi Metal Gear -sarjan luoja ja Konamin keulakuvaksi mielletty Hideo Kojima poistui yhtiön riveistä viime vuoden puolella. Parhaillaan Kojima kokoaa uutta ja itsenäistä Kojima Productions -tiimiä, jonka ensimmäinen peli julkaistaan PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Konami ei silti hylkää konsolibisnestä täysin. Virtaviivaistetumpi japanilaispelitalo etsi taannoin uusia vetäjiä Metal Gear -peleille, minkä lisäksi se on yhä sitoutunut perinteikkääseen Pro Evolution Soccer -jalkapallosarjaansa.

Metal Gear Solid: Snake Eater -pachinko julkaistaan Japanissa syksyllä.

Lähde: Konami

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

No jos ei muuta, niin ainakin Youtuben kaikkien aikojen like/dislike -ennätys menee tällä menolla uusiksi. Tällä hetkellä 899 tykkää ja 28 069 ei tykkää :D

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kuutelin taustalla Mussorgskyn Night On Bald Mountainin alkua juuri, kun päätin mennä lukaisemaan päivän uutiset. Biisin tunnelma meni aika täydellisesti yksiin jutun sisällön kanssa.

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us
Lainaus käyttäjältä MastaKillah

No jos ei muuta, niin ainakin Youtuben kaikkien aikojen like/dislike -ennätys menee tällä menolla uusiksi. Tällä hetkellä 899 tykkää ja 28 069 ei tykkää

Ja niin annoin elämäni ensimmäisen disliken. Onko tämä nyt sitä nettiraivoa?! :D

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Joku sanoi joskus - ja jos ei, niin minä sanon nyt - että hyvä pelifirma on pelaajien johtama (ja ylipäätään kansoittama) ja ajattelee pelaajien parasta. Hieman herää epäilys, ettei Konami ole sellainen firma. Mutta mitäpä pelaajista, tärkeintähän on pitää sijoittajat tyytyväisinä...

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Eli japanin ulkopuolella asuvat voi suosista unohtaa konamin tekemiset tästä eteenpäin

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Luojan kiitos se oli vain pachinko masiina!

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Videopelaajien kannalta niin typerryttävä uutinen, että on liian huono vitsiksikin. Mutta kuten ylempänä jo sanottiin, Konami ajattelee ennemmin sijoittajien intressejä. No ainakin Phantom Pain oli hieno joutsenlaulu sarjalle sellaisena, kun se tunnettiin.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Haha. Toivottavasti tekevät vielä joskus oikeankin Metaru Gia Soriddo -pelin Fox-enginellä.
Pelattavuus ja tuntuma on vertaansa vailla, mutta maisemissa voisi olla muutakin vaihtelua kuin hiekkaa ja vähän ruskeampaa hiekkaa.

Käyttäjän velor87 kuva
velor87

surullista on se että ei tule enää uutta metal gear solidia. ja vaikka tulisikin en ostaisi sitä koska, se ei olisi kojiman tekemä

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus käyttäjältä velor87

surullista on se että ei tule enää uutta metal gear solidia. ja vaikka tulisikin en ostaisi sitä koska, se ei olisi kojiman tekemä

Ei Portable Ops, Ghost Babel tai Metal Gear Rising sen paskempia olleet.