Uuden PS4-päivityksen beta-testaus alkaa – tätä kaikkea on luvassa (päivitetty) / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Uuden PS4-päivityksen beta-testaus alkaa – tätä kaikkea on luvassa (päivitetty)

3.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

PlayStation 4:n seuraava suuremman luokan järjestelmäpäivitys on saapumassa beta-testiin tänään. Sen kunniaksi Sony on nyt listannut, mitä kaikkea uutta konsoliin onkaan ominaisuuksien osalta seuraavaksi odotettavissa.

Uuden 4.50-päivityksen suurin lisä näyttää olevan tällä kertaa ulkoisten kovalevyjen tuki. Päivityksen myötä PS4 tukee mahdollisuutta ladata ja asentaa sovelluksia suoraan ulkoisille USB 3.0 -kovalevyille, ja pysyvätpä tallennukset siellä myös hyvin jemmassa. Konsoli tukee parhaimmillaan kahdeksan teratavun kokoisia ulkoisia kovalevyjä.

Muita uudistuksia ovat myös mahdollisuus käyttää nappaamiaan ruutukaappauksia PS4:n päävalikon taustakuvana ja kirjoittaa tilannepäivityksiä PlayStation Networkiin hieman Facebook-malliin. Jatkossa PlayStation VR tukee myös 3D-Blu-rayta ja onpa tuoreen pikavalikonkin käyttöä sujuvoitettu.

Mukaan päivityksen betaan oli mahdollista päästä ilmottautumalla testaajaksi erikseen aiemmin alkuvuodesta. Varmuudella tietoa ei vielä ole, milloin päivitys julkaistaan virallisesti.

Päivitys kello 23:02: Sony on jälkikäteen vahvistanut, että tuore päivitys tuo PlayStation 4 Pro -konsoleihin myös uuden Boost-tilan pelaajien käyttöön. Sen voimin konsolin voi asettaa käyttämään enemmän tehoja pyörittämään paremmin myös sellaisia pelejä, jotka eivät virallisesti tue PlayStation 4 Pron ominaisuuksia.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86

Hyvä juttu tuo ulkoisten kovalevyjen tuki :)

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

On kyllä jo korkea aikakin tulla kovalevy tuki. No eipä se kyllä enää itseä kiinnosta kun kyseinen konsoli lähinnä pölyä on keräämässä, mutta toivottu ominaisuus varmasti monille muille, jotka tykkää tämän parissa pelinsä pelata.

Käyttäjän Oskari99 kuva
Oskari99

Tätä ei sony ole vielä kertonut mutta nähtävästi tässä päivityksessä tulee ps4 pro:n "boost mode" kaikkiin peleihin tehoja antamaan. Ainakin ne jotka ovat päivitystä jo testanneet ovat tälläisen löytäneet

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kovojen tuki aika iso juttu vaikka itse ostinkin jo isomman sisäisen. Vielä kun saisi vaihdettua, kun aina on esteenä "pelaan vielä tämän alta pois".

Käyttäjän hell_patrol kuva
hell_patrol

Juuri aikaisemmin tuli ostettua 2 tt ulkoinen kovalevy, jonka avasin ja siirsin kovalevyn konsolin. Oli aikaa vievää hommaa sen avaaminen. Tämän kun olisi aikaisemmin tiennyt niin en välttämättä tuota olisi tehnyt. Tuo ulkoinen oli edullisempi kuin sen sisällä oleva kovalevy pelkästään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kaksi todella kaivattua ominaisuutta tulossa siis. Eli ulkoisen kovalevyn tuki sekä boost-mode Prolle jotta vehkeestä voisi saada niinkun peleissä jotka ei ole virallisesti tuettu Prolla jotain hyötyä irti. Juurikin näistä peleistä joissa frame-ratet pomppii siinä 25-30 välissä olisi kiva pelata edes sillä vakaalla 30 fps. Vaikka 30 fps onkin syöpää, niin on se parempi kuin sinne 20 tuntumaan droppaileva.