Uutinen: Uuden PS4-päivityksen beta-testaus alkaa – tätä kaikkea on luvassa (päivitetty)

03.02.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

PlayStation 4:n seuraava suuremman luokan järjestelmäpäivitys on saapumassa beta-testiin tänään. Sen kunniaksi Sony on nyt listannut, mitä kaikkea uutta konsoliin onkaan ominaisuuksien osalta seuraavaksi odotettavissa.

Uuden 4.50-päivityksen suurin lisä näyttää olevan tällä kertaa ulkoisten kovalevyjen tuki. Päivityksen myötä PS4 tukee mahdollisuutta ladata ja asentaa sovelluksia suoraan ulkoisille USB 3.0 -kovalevyille, ja pysyvätpä tallennukset siellä myös hyvin jemmassa. Konsoli tukee parhaimmillaan kahdeksan teratavun kokoisia ulkoisia kovalevyjä.

Muita uudistuksia ovat myös mahdollisuus käyttää nappaamiaan ruutukaappauksia PS4:n päävalikon taustakuvana ja kirjoittaa tilannepäivityksiä PlayStation Networkiin hieman Facebook-malliin. Jatkossa PlayStation VR tukee myös 3D-Blu-rayta ja onpa tuoreen pikavalikonkin käyttöä sujuvoitettu.

Mukaan päivityksen betaan oli mahdollista päästä ilmottautumalla testaajaksi erikseen aiemmin alkuvuodesta. Varmuudella tietoa ei vielä ole, milloin päivitys julkaistaan virallisesti.

Päivitys kello 23:02: Sony on jälkikäteen vahvistanut, että tuore päivitys tuo PlayStation 4 Pro -konsoleihin myös uuden Boost-tilan pelaajien käyttöön. Sen voimin konsolin voi asettaa käyttämään enemmän tehoja pyörittämään paremmin myös sellaisia pelejä, jotka eivät virallisesti tue PlayStation 4 Pron ominaisuuksia.

Lähde: PlayStation Blog

6 kommenttia

03.02.2017 17:31
Hyvä juttu tuo ulkoisten kovalevyjen tuki Smile
Picture of Gamer86
03.02.2017 18:18
On kyllä jo korkea aikakin tulla kovalevy tuki. No eipä se kyllä enää itseä kiinnosta kun kyseinen konsoli lähinnä pölyä on keräämässä, mutta toivottu ominaisuus varmasti monille muille, jotka tykkää tämän parissa pelinsä pelata.
Picture of gurgi
03.02.2017 19:34
Tätä ei sony ole vielä kertonut mutta nähtävästi tässä päivityksessä tulee ps4 pro:n "boost mode" kaikkiin peleihin tehoja antamaan. Ainakin ne jotka ovat päivitystä jo testanneet ovat tälläisen löytäneet
Picture of Oskari99
03.02.2017 21:32
Kovojen tuki aika iso juttu vaikka itse ostinkin jo isomman sisäisen. Vielä kun saisi vaihdettua, kun aina on esteenä "pelaan vielä tämän alta pois".
Picture of zappah
04.02.2017 00:32
Juuri aikaisemmin tuli ostettua 2 tt ulkoinen kovalevy, jonka avasin ja siirsin kovalevyn konsolin. Oli aikaa vievää hommaa sen avaaminen. Tämän kun olisi aikaisemmin tiennyt niin en välttämättä tuota olisi tehnyt. Tuo ulkoinen oli edullisempi kuin sen sisällä oleva kovalevy pelkästään.
Picture of hell_patrol
04.02.2017 15:29
Kaksi todella kaivattua ominaisuutta tulossa siis. Eli ulkoisen kovalevyn tuki sekä boost-mode Prolle jotta vehkeestä voisi saada niinkun peleissä jotka ei ole virallisesti tuettu Prolla jotain hyötyä irti. Juurikin näistä peleistä joissa frame-ratet pomppii siinä 25-30 välissä olisi kiva pelata edes sillä vakaalla 30 fps. Vaikka 30 fps onkin syöpää, niin on se parempi kuin sinne 20 tuntumaan droppaileva.
Picture of snaketus