Uutinen: Ubisoft voimistuu Euroopassa uusilla studioilla, suuren luokan pelit kiikarissa

19.04.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Pelijätti Ubisoft on kasvattanut kokoaan kahdella uudella studiolla. Nyt viimeisimpänä se on avannut toimipisteen niin ranskalaiseen Bordeux'n kaupunkiin kuten myös Berliiniin, joissa niiden on määrä tarjota tukea Ubisoftin vanhemmille samoilla alueilla toimiville studioille.

Bordeux'n studio liittyy siis osaksi Ubisoftin ranskalaista verkostoa ja on tekemässä yhteistyötä niin julkaisijan Pariisissa, Montpellierisa, Annecyssa kuin Lyonissakin sijaitsevien studioiden kanssa. Bordeux'sta käsin töitä tullaan tekemään siis esimerkiksi Just Dancen, Steepin ja Ghost Reconin kaltaisten pelien parissa.

Berliiniin sijoittuva studio pääsee läheiseen yhteistyöhön vastaavasti Düsseldorfissa ja Mainzissa vaikuttavan Blue Byten kanssa. Blue Byte tunnetaan parhaiten The Settlers- sekä Anno -peleistä. Parhaillaan sen on kerrottu työstävän myös uutta osaa jonkinlaiseen Ubisoftin tunnettuun suursarjaan, mutta vielä virallista julkistusta kyseiselle projektille ei ole annettu.

– Uusien studioiden avaaminen sekä Ranskassa että Saksassa antaa meille mahdollisuuden tarjota enemmän tilaisuuksia taitaville vastavalmistuneille opiskelijoille ja alan veteraaneille kyseisillä alueilla. He vuorostaan auttavat taitavia tiimejämme suurimpien pelisarjojemme kehityksessä, Ubisoftin maailmanlaajuinen studiopomo Christine Burgess-Quémard kertoo.

Lähde: Ubisoft

6 kommenttia

20.04.2017 01:21
Joka peliin sitten lisätään ainakin jonnekkin korkealle kiipeäminen jotta saa mappia auki ja 300 rojun keräystä vähäintään Smile
Picture of frozen
20.04.2017 08:20
Lainaus käyttäjältä frozen
Joka peliin sitten lisätään ainakin jonnekkin korkealle kiipeäminen jotta saa mappia auki ja 300 rojun keräystä vähäintään Smile


En tiennytkään että Assassin's Creed on Ubin ainoa pelisarja. Todella typerä kommentti. Itseäni ei ole moinen vaivannut.
Picture of SinnGamer
20.04.2017 08:32
Tämä on mielestäni todella hyvä uutinen, saadaan uusia isoja pelejä nopeampaan aikatauluun.
Picture of antti_1986
20.04.2017 10:06
Lainaus käyttäjältä SinnGamer
Todella typerä kommentti. Itseäni ei ole moinen vaivannut.

Mielestäni ei ollut typerä kommentti lainkaan. Ubisoftin tavaramerkiksi on muodostunut nimenomaan turhalla rojulla ja yhdentekevillä sivutehtävillä täytetyt, muuten tyhjyyttään kumisevat ylisuuret "avoimen maailman" kartat. Ei sillä, pelaan itsekin kutakuinkin jokaista Ubisoftin peliä (jossa on yksinpelikampanja), mutta kyllä tuosta kuittaileminen ihan asiallista silti on. On nykyään jo yleinen termi viitata peliin "Ubisoft"-tyylisenä. Kaikki tietävät, mitä se tarkoittaa.

Korkealle kiipeämistä on myös Far Cry -pelisarjassa (radiomastot) ja tuota yleistä krääsää, sekä turhia sivutehtäviä Assassin's Creedien lisäksi lähes jokaisessa vähänkään uudemmassa "avoimen maailman" Ubisoft-pelisarjassa, oli kyseessä sitten esimerkiksi Far Cry, Ghost Recon, Watch Dogs tai jokin muu.

Ei siitä kannata hernettä nenäänsä vetää. Varsinkin The Witcher 3:n jälkeen nämä copy-paste-firmat (Ubisoft, Bethesda ja nykyään myös BioWare) saavat entistä enemmän kuittia ja hyvä niin. Itsekin toivoisin mielekkäämpää tekemistä ja tarinaan panostamista. Ei aina tarvitsisi mennä siitä, mistä aita on matalin.
Picture of Jamatsu
20.04.2017 10:33
Siinä missä Ubisoft tekee copypaste pelejä niin tämä käyttäjä frozen tekee jokaiseen Ubisoft uutiseen copypaste kommenttejaan joka alkaa myös olla jo aika tylsää Smile
Picture of Kertsu
20.04.2017 11:04
Kyllähän ne kiipeä torniin hommat alkoi jo Ubi-peleissä ärsyttämään, mutta ainakaan Watch Dogs 2:ssa ja Wildlandsissa en moista muista olleen, ainakaan vielä. Molemmat pelit siis vielä kesken.

Uutisenahan tämä on vain hyvä, työpaikkoja ihmisille.
Picture of snaketus