Switch-konsoleihin piilotetun Golf-pelin tarkoitus saattoi selvitä – ja se on koskettavampi kuin kukaan olisi uskonut

20.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Nintendo Switch -konsoleiden järjestelmän sisuksista viime viikolla löytyneen klassisen kasibittisen Golf-pelin tarkoitusperä on saattanut selvitä. Toisin kuin alunperin oli helppo olettaa, ei peli näytä päätyneen kaikkiin Switch-konsoleihin esimerkiksi minkäänlaisena testinä tai valmisteluna konsolin tulevalle ominaisuudelle. Sen sijaan peli on mitä ilmeisemmin piilotettu konsoliin kunnianosoituksena Nintendon entiselle johtajalle Satoru Iwatalle.

Golf-pelin löytänyt hakkeri yellows8 päivitti tällä viikolla asiaa käsitellyttä SwitchBrew.org-artikkeliaan, josta selviää hieman lisää yksityiskohtia pelin toimivuudesta. Artikkeli paljastaa, että peliä voi käytännössä päästä pelaamaan kuka tahansa Switch-käyttäjä hyvin spesifisissä olosuhteissa. Ensinnäkin pelin avaaminen onnistuu vain, kun Switchin järjestelmä uskoo päiväyksen olevan 11. heinäkuuta, eli siis Iwatan kuolinpäivä. Varsinainen avaaminen tapahtuu vuorostaan Joy-Con-ohjaimilla tehtävällä käsiliikkeen, joka muistuttaa Iwatan Direct-lähetyksissä monesti tekemää elettä.

Mikäli kaiken tekee oikein, tervehtii Iwatan ääni käyttäjää. Ilmeisesti päivämäärän huijaaminen ei onnistu helposti, sillä jos Switchia on kertaakaan yhdistetty nettiin, ei Golf-pelin avaus onnistu vain järjestelmäkelloa säätämällä.

Erityisesti Japanissa Nintendo Golf-eleellä näyttäisi olevan voimaa. Lokalisointifirma 8-4:n Justin Epperson nosti Twitterissä esiin, kuinka paikalliset ovat alkaneet verrata temppua omamori-amuletteihin, joita myydään maan pyhäköissä onnea ja suojaa tuomaan. Näin ollen ajatuksena siis on, että Nintendo ujutti Iwatan ohjelmoiman pelin osaksi uutta konsoliaan saadakseen sille turvaa ja menestystä.  

Satoru Iwata menehtyi kesällä 2015 vain 55-vuotiaana sappiteiden syöpään. Mies ehti johtaa Nintendoa vuodesta 2002, mutta tuli uransa aikana tunnetuksi juurikin myös ohjelmointitaidoistaan.

Syvemmin Golf-pelin avaamiseen liittyviin löydöksiin ja tutkimuksiin voi syventyä Ars Technica -sivuston artikkelista.

Lähde: SwitchBrew.org, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Olisi kannattanut piilottaa mielummin Super marjo world.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Aika ovelaa ja hienon erikoinen ele.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä velor85

Olisi kannattanut piilottaa mielummin Super marjo world.

Ideahan tässä onkin se, että NES Golf on Iwatan aikanaan ohjelmoima peli.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Golf_(1984_video_game)

(Sulkeet linkissä sekoittaa näköjään kaiken, mutta copy-pastetkaa tuosta, jos kiinnostaa)