Ladataan

Uutinen: Spotify keskittyy yhteistyöhön Sonyn kanssa – suoratoistopalvelu ei ole saapumassa Xbox Onelle

20.07.2016
Kirjoittanut: Jaakko Herranen

Xbox One on saamassa seuraavassa käyttöjärjestelmäpäivityksessään tuen pelien taustalla soitettavalle musiikille. Sangen suosittu Spotify-suoratoistopalvelu ei ole pelaajien toiveista huolimatta tekemässä tuloaan Microsoftin konsolille.

Spotify solmi maaliskuussa 2015 sopimuksen Sonyn kanssa, joka toikin musiikin suoratoistomahdollisuuden pian PlayStation 4:lle. Yhteystyökuvioiden laajuutta ei ole paljastettu, mutta Spotifyn saapuminen muille alustoille lienee myös yhtiön asiakaspalvelun Twitter-viestien perusteella hyvin pitkälti poissuljettu ajatus.

Microsoftin taustamusiikkikuvioita ei ole myöskään toistaiseksi selvitetty sen tarkemmin. Vaihtoehtona lienee musiikin toistaminen erilaisilta ulkoisilta tallennusvälineiltä tai muista mahdollisista suoratoistopalveluista. Myös Microsoftin oman Groove-musiikkipalvelun rooli on toistaiseksi hämärän peitossa.

Lähde: Eurogamer

5 kommenttia

20.07.2016 15:18
Osaa se Sonykin nämä "ostettiin asia X kilpailijan nenän alta"-temput vaikka monet tuntuvat vain MS:ia temppuilun suhteen kritisoivan. Molemmat kuitenkin loppujen lopuksi yrityksiä, joiden on tarkoitus tehdä voittoa. Vaikka sitten tällaisilla kilpailijan kampittamisilla.
Picture of zappah
20.07.2016 15:25
"Spotify Cares"... Juu ei tuolla royalty-mallilla kyllä artisteista ainakaan välitä tippaakaan. Korjaisivat sen nyt ensimmäiseksi niin voisi alkaa musiikkipuolellakin pelialan tapainen "indie-renesanssi".
Picture of Suora
20.07.2016 20:37
Nooh, saas nähä. MS vois laittaa Spotifylle kapuloita rattaisiin kieltämällä sen käytön PC:llä halutessaan.
Picture of Kukko
20.07.2016 22:36
Lainaus käyttäjältä Kukko
Nooh, saas nähä. MS vois laittaa Spotifylle kapuloita rattaisiin kieltämällä sen käytön PC:llä halutessaan.

Millä perusteella? Windows on avoin järjestelmä ja vähemmän käytettyjen järjestelmien säännöstelyyn Microsoftilla on vielä vähemmän asiaa. Omaan nilkkaan vain ampuisivat tuollaisten virittelyiden kanssa, kuitenkin varmaan haluavat kaikin keinoin pitää Windowsin ihmisten tietokoneissa ja kuten sanoin, niin ei Microsoft päätä mitä ihmiset tietokoneelleen asentelee ja käyttää. Sony vois julkaista PlayStation Storen Windowsille ja myydä pc:llä ajettavia PS-pelejä halutessaan.
Picture of snaketus
21.07.2016 13:48
Eipä tieltä mitään pois. Käytän mieluummin groove music koska voin laittaa omat musiikit ondrivee ja kuunnella sieltä. . Ja Spotify jos käyttää niin käytän pc koska parempi äänenlaatu
Picture of Gta IV