Sony oppi Nintendon virheestä

13.01.2012 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
9

SCEA:n markkinointijohtaja John Koller julistaa, ettei Sony ole huolissaan PS Vitan myyntiluvuista. GameSpotille CES:ssä antamassaan haastattelussa Koller ylistää käyttäjien antamaa palautetta.

- Sana käyttäjiltä on kiirinyt ympäriinsä positiivisesti. Ihmiset ovat ostaneet laitteita ja todella pitäneet niistä. Tyytyväisyysaste on korkea. Olemme vasta myyntimme ensimmäisillä viikoilla ja yritämme tuoda myyntiin niin monta käsikonsoliyksikköä kuin suinkaan ehdimme.

PS Vita myi ensimmäisellä viikolla Japanissa vahvat 321000 kappaletta. Myynti koki kovan kolauksen kun toisella viikolla laitetta meni vain 72500 yksikköä. Seuraavat viikot laskivat 40000:n myydyn kappaleen tasolle.

Koller on itsevarma tulevan sisällön suhteen. Sonyn omien ja kolmansien osapuolten tulevat julkaisut auttavat myynnin kasvuun. Julkaisuikkunassa saataville tulevat pelit pyrkivät välttämään Nintendo 3DS:n tekemää virhettä.

- Historia opettaa. Haluamme varmistaa, ettemme laita kaikkia paukkujamme julkaisuun ja sitten pysy hiljaa kolme, neljä kuukautta julkaisematta mitään.

- PS Vitan kohdalla meillä on ensin julkaisu, MLB, sitten Mortal Kombat, sitten Resistance, Little Big Planet, Call of Duty ja sitten Assassin's Creed.

PS Vitan julkaistaan euroopassa 22. helmikuuta.

Lähde: GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Kuluttajat ostaa, mutta jos Vitalle ei ole mitään kunnollisia pelejä niin ei se motivoi tosi pelaajia hankkimaan sitä. Muistelin aikaa kun halusin pleikkari ykkösen pienenä, koska sille oli niin paljon hyviä pelejä. Jos Sony puskee vaa tollasta hiteccia ulos ni ei jengi osta sitä vaa sen takia, että se on hitec....

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Niin no eihän nuo julkkaripelit olleet niin kovia japanilaisille kuin 3DS:lle juuri tulleet Monster hunter ja Mario. joten ei kyllä ihmetytä nuo luvut niin paljoa.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Totta

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Hyvä lista pelejä tosiaan... ... harmi vaan että kaikki ne (Resistance pois lukien) ollaan nähty jo kotikonsoleilla. Riiiiiiiiiiiiiidge Raceeeeeeeer sanon minä.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

NK sen sanoi. LBP nähtiin jo PSP:llä ja tuskin Mortal Kombat on samaa enää pienessä koossa. Muutenkin tämä "pikkuvelisuhde", jota Sony tuntuu kovalla innolla puskevat, ei itsessä herätä juuri mitään muut kuin negatiivisia fiiliskiä. Tehdään peli ensin PS3:lle ja jos se myy hyvin, niin pelin veli tulee sitten käsikonsolille riisuttuna. Juu ei. Vita tarvitsisi uusia pelejä, joiden Metacritic olisi siellä 95p tuntumassa, jotta tosipelaajat kiinnostuisivat tästä isossa määrin.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

itse en näe syytä ostaa kannettavaa kun en matkustele ja omistan kunnon konsoolit

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

lisäisivät vielä tälläisen kirja- ja videokaupan vitaan, niin olisi meikäläisen osalta varma ostos julkaisussa.

Käyttäjän Sevchef kuva
Sevchef

Sonyn laitteissa on aina julkasus yks vika ja se on hinta.

Käyttäjän Uppmas kuva
Uppmas
Lainaus käyttäjältä Sevchef

Sonyn laitteissa on aina julkasus yks vika ja se on hinta.

Laatu maksaa.