Sony julkisti zombimassiivimoninpeli H1Z1:n / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Sony julkisti zombimassiivimoninpeli H1Z1:n

10.04.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
16
Sony julkisti zombimassiivimoninpeli H1Z1:n

Sony Online Entertainment on paljastanut työstävänsä zombiteemalla varustettua H1Z1-massiivimoninpeliä.

Studion pomo John Smedley kertoi uudesta pelistä viime yönä Twitch-livelähetyksessä sekä Reddit-keskustelupalstalla. H1Z1 on ilmaiseksi pelattava hiekkalaatikko-MMO. Peli on saanut nimensä kuvitteellisesta H1Z1-viruksesta, joka on ehtinyt levitä 15 vuoden ajan ennen pelin tapahtumia jättäen jälkeensä raunioituneen ihmiskunnan.

Smedley kertoo H1Z1:n keskittyvän zombien väistelyn ja kurittamisen lomassa resurssien keräämiseen ja suojien rakenteluun. Hänen mukaansa pelaajien kannattaa muodostaa isompia joukkoja, sillä yhdessä he voivat rakentaa isompia, aseistettuja rakennelmia, jotka pitävät eläimet, zombit ja muut pelaajat loitolla. Smedley kertookin H1Z1:n erottuvan muiden zombiselviytymispelien joukosta esimerkiksi rakentelumahdollisuuksiensa ja pelaajien välisen kaupankäynnin avulla.

H1Z1 ilmestyy ensimmäisenä pc:lle, mutta Smedley antoi ymmärtää myös PS4-julkaisun olevan suunnitelmissa. Peli tuodaan saataville jo ennen virallista ilmestymistä n. 20 dollarin hintaisena varhaisena julkaisuna. Lopullinen H1Z1 julkaistaan ilmaiseksi pelattavana pelinä, joka hyödyntää perinteiseen tyyliin mikromaksuja.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Alluxus kuva
Alluxus

Alkaa kiinnostamaan, jos PS4-versio vahvistetaan.

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Zombeja ei voi olla koskaan liikaa!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ps4:lle ostan toki. :)

Käyttäjän JohnnyBDead kuva
JohnnyBDead

Harmittaa vaan tämä F2P mikromaksukulttuuri nykyisin jonkin verran.. Ideana kuulostaa niin mahtavalta tämä peli, mut jos menee sit siihen et pitää oikeesti käyttää rahaa ostaaksesi nopeampaa etenemistä pelissä, niin se vie lopulta mielenkiinnon. Pahimpia on just kaikki FB sosiaalipakotteiset pelit, joissa täytyy aina joko pyytää kavereita lähettämään "lisäelämiä/energiaa" tai sit kiltisti odotella monta tuntia, ennen ku voi taas rykästä parin minsan session eteenpäin. :)

MUTTA, mikäli tämän F2P malli on toteutettu niin, että mikromaksut tuovat vain esteettistä lisää peliin, niin mielenkiinnolla täälläkin odotellaan PS4 -julkaisua. Aika näyttää. Mielellään suostuisin kuitenkin kertaluontoisen maksun pelistä maksamaan ennemmin, kuin että käytettäisiin jatkuvaa mikromaksupakotetta.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

No voi hitsin hitsi, zombieita ja vieläpä ilmaiseksi. Hitsin epäkuolleet kun tuppaavat ilmestymään joka toiseen peliin nykyään. Onhan se tosin hitsin hienoa että tämä on ilmaispeli, mutta hitsi kun olisi vain FPS eikä mikään hitsin MMO. Varmasti hitsin hyvä uutinen niille joita kiinnostaa.

E: Maksaa nyt sitten varhaisesta (keskeneräisestä ja bugisesta) versiosta pari kymppiä, mutta lopullinen versio on sitten ilmainen!? Ja sitten vielä mikromaksut kruunaa kaiken.. ihmettelen että voiko joku hyppiä innosta tällaisen julkistuksen jälkeen? Onhan tässä toki mainittu PS4 ja Zombi, joten sinällään ei ihmetytä.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

No hyvä että konsolitkin saa omansa DayZ jääköön PClle..

Käyttäjän Thurios kuva
Thurios

Normaalisti sanoisin tämän kaltaiselle suuruudenhulluudelle "Ei tule tapahtumaan". Nyt kun kyseessä on näinkin iso studio jolla on jo aikaisempaa kokemusta hyvin menestyvistä MMO:ista innostuin todella tästä hypestä.

Pelin moottori Forgeligh oli käytössä Planet Side 2 ja osoittautui erinomaisen suorituskykyiseksi. Muistan lentäneeni aluksella 20 muun lennokin seassa seuraten maavoimia jotka koostuivan noin 50 tankista + jalkaväestä. Peli ei lagannut laisinkaan ja ruudunpäivityskin pysyi reilussa 60:ssä. Pelin on puhuttu olevan vielä PS2:sta kevyempi. Teknisesti tuo 2000 pelaajaa serverillä on jo nyt toteutettavissa, joten siitä se ei tule jäämään kiinni.

Itse innostuin eniten siitä, että kehittäjä sanoi haluavansa luoda peliin sisältöä mikä kannustaa pelaajat yhteistyöhön. Esim. Walking Dead tyylisen kaupungin rakennus tai vankilan valtaus. Tämä vähentää huomattavasti DayZ:sta tuttua kill on sight menoa. Yhteisöt haluavat kasvattaaa rivejänsä, koska siitä on hyötyä yhteiselle tukikohdalle ja sen turvallisuudelle. DayZ Origins sisälsi tukikohdan rakennusta ja siitä onkin kokemusta noin 10-hengen yhteisöstä.

En olisi huolissaan mikromaksuista. PS2 ne luovat kieltämättä suuren hyödyn pelaajille jotka ovat valmiita maksamaan avatakseen uusimmat alukset yms. Itse en koskaan käyttänyt ropostakaan, mutta sain silti avattua pelin parhaan pommikoneen kaikki herkut. H1Z1 ei edes sisällä minkäänlaista level tai skilli järjestelmää, joten uskon maksujen jäävän kosmeettisiksi. Uskon että tulee hienoja skinejä kulkuneuvoihin ja aseihin yms.

Käyttäjän Mixon kuva
Mixon

H1Z1? E1 K11NN05T4.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä ttgreat

Zombeja ei voi olla koskaan liikaa!

Tässä vaiheessa voisin jo väittää vastaan. Zombit ja 8-bit tyyliset pelit alkaa tulemaan korvista ulos.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

E: Maksaa nyt sitten varhaisesta (keskeneräisestä ja bugisesta) versiosta pari kymppiä, mutta lopullinen versio on sitten ilmainen!? Ja sitten vielä mikromaksut kruunaa kaiken.. ihmettelen että voiko joku hyppiä innosta tällaisen julkistuksen jälkeen? Onhan tässä toki mainittu PS4 ja Zombi, joten sinällään ei ihmetytä.

Tuntuu olevan muotia nykyään että halutaan antaa rahaa siitä että pääsee pelaamaan rikkinäistä peliä ennen muita, itse olen blokannut kaikki Early Access nimet steamin sivulta Enhanced Steamilla koska ei sellaisiin riitä aika valmiiden pelien ohessa. DayZ on PC:llä joten ei välttämättä sillä tulisi niin onnistumaan, tosin kuten sanoitkin niin PS4 ja Zombi joten voi olla että aika monet ovat enemmän kuin valmiita tuosta maksamaan vaikka lopputulos onkin ilmainen.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

DayZ on PC:llä joten ei välttämättä sillä tulisi niin onnistumaan, tosin kuten sanoitkin niin PS4 ja Zombi joten voi olla että aika monet ovat enemmän kuin valmiita tuosta maksamaan vaikka lopputulos onkin ilmainen.

DayZ on niin säälittävä raakile, ettei tarvise edes kauhean hyvä peli olla samalla idealla, niin se on jo parempi. Ilmaispeli malli vei ainakin oman kiinnostukseni heti, aina niihin joku kusetus kätkeytyy, joten pelaamatta jää.