Sonic the Hedgehogin nostalginen paluu tapahtuu elokuussa – tässä uusin traileri / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Sonic the Hedgehogin nostalginen paluu tapahtuu elokuussa – tässä uusin traileri

30.05.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Sega on vahvistanut virallisen julkaisupäivän Sonic Mania -tasoloikinnalleen. Sinisen siilin taas kaksiulotteisiin seikkailuihin palauttava peli tuodaan niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Switchille kuin pc:llekin 15. elokuuta.

Julkaisupäivän voi vaikka itsekin tarkastaa pelin tuoreesta trailerista. Videosta löytyy myös tuoretta pelikuvaa pelistä sekä sen luonteeseen sopivaa taidettakin. Jos musiikkikin nappaa, voi trailerilta kuultavan biisin kuunnella suoraan sen tekijöiden YouTube-kanavan kautta.

Sonic Mania ei ole mikään tavanomaisesti kehitetty Sonic the Hedgehog -peli. Vetovastuussa siitä ovat olleet näet joukko vanhojen Sonic-pelien käännöksiä ja epävirallisia Sonic-pelejä tehneitä kehittäjiä, kuten Christian Whitehead ja Jared Kasl. Sitä onkin Segan toimesta kuvailtu intohimoprojektiksi, jota nimenomaan on ajanut eteenpäin fanien rakkaus vanhojaa Sonic-pelejä kohtaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Ai että, osuu nostalgiahermoon melkoisen voimakkaasti!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Sonic taitaa toimia ainoastaan 2D-pelinä. Ainakin jos halutaan se vauhti pitää osana peliä. Vai onko joku 3D-versio onnistunutkin? Taisi siellä joku ihan ok teos olla?

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

En oikein ymmärrä Segan munattomuutta Sonicin suhteen. Tehdään 3D kuorrutuksella paskaa ja 80-/90-luvun nostalgiaa. Itse en tutustunut Soniciin kakarana joten nostalgia arvoa ei ole. Joten 80-/90-luvun 2D Sonic ei kiinnosta. Mutta mitä jos tekisivät 2D Sonicin ja käyttäisivät siihen nykyraudan mahdollisuuksia? Voisi olla kova tekele käsissä. Ilmeisesti se vaatii liikaa rohkeutta ja ajattelua Segan kehitystiimeiltä...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mietin kanssa, että onko tämän kuitenkin pakko näyttää 90-luvun alun peliltä? Ei siinä, tykkään tuosta lookista kyllä, parmepi kuin se, että se olisi halvan näköinen 2D-peli, nyt se vain näyttää retropeliltä. Voisin innostua jos pelin musiikit yltää edes lähelle Mega Drive -klassikoita. Itse asiassa kun kerran ulkoasukin on täysin retro, niin musiikitkin olisi voinut tuottaa vanhalla kunnon YM2612 chipillä. Sitten vielä pitäisi saada se fyysinen kopio. Aika monta planeettaa pitää siis kohdata toisensa, että vaivaudun.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Mitäs ihmettä täällä selitetään? Onhan noita modernimman näköisiä 2D-Soniceja ollut vaikka millä mitalla: Sonic 4, Advance-sarja, Rush ..

Tässä tapauksessa semiretro sattuu olemaan nyt valittu tyyli, jonka kanssa kikkaillaan niin ulkoisesti kuin pelattavuudenkin kanssa juurikin nykyraudan suomilla mahdollisuuksilla. Nimenomaan mitään tällaista Sega ei ole aiemmin Sonicilla tehnyt. Sonic 4 -pettymyksen jälkeen tämä nimenomaan tuntuu yllättävän lupaavalta ja järkevältä askeleelta.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Sonic 4 onkin mennyt omasta tutkasta kokonaan ohi. Tosin silti osin pitäydyn kannassani: Episodimainen ja verkosta ladattava. Tuntuu edelleen aika munattomalta kun tekee vertauksen esim. Nintendon strategiaan DKC sarjan kanssa.

Mutta myönnän, Sonic 4 kumoaa osin väitteeni. Täytyy katsastaa lähemmin joku kerta.

Kannettavien pelit on taas eri juttu.