Skyrimiin Kinect-tuki ja yksinoikeussisältöä Xbox 360:lle

12.04.2012 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
15

Bethesda lisää jättisuosituun The Elder Scrolls V: Skyrimiin tuen Xbox 360:n Kinect-sensorille. Tuki sisällytetään ilmaiseen päivitykseen, jonka pitäisi ilmestyä ladattavaksi vielä tässä kuussa.

Skyrimiin taotaan parhaillaan myös lisäsisältöä, jonka kerrotaan jäävän Xbox 360:n yksinoikeudeksi. Bethesdan aikaisempien roolipelien kohdalla laajennukset ovat kuitenkin ilmestyneet myös myöhemmin muille alustoille.

Lisäsisällön luvataan tarjoavan uusia maisemia, tehtäviä ja ominaisuuksia.

Skyrimin Kinect-päivitys tuo mukanaan yhteensä yli 200 erilaista äänikomentoa. Pelaajat voivat esimerkiksi käyttää huutoja, tutkia inventaariotaan tai vaihtaa aseita puheella käskyttäen. Tarkempi lista komennoista paljastetaan myöhemmin.

Besthesda esittelee uusia ominaisuuksia videolla, jonka voi katsoa uutisen ohesta. Varsinaista liikkeentunnistusohjausta ei peliin mitä ilmeisimmin lisätä.

Lähde: Bethesda

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän deedz. kuva
deedz.

Kuinkahan hyvin tuo toimii jos englanti ei ole aivan hallussa?

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Olishan tuo ihan jänskää, mut näppiksellä ja hiirellä mennään :D

Käyttäjän Armo kuva
Armo
Lainaus

Skyrimin Kinect-päivitys tuo mukanaan yhteensä yli 200 erilaista äänikomentoa.

Pakko olla ainakin Fus Ro Dah mukana!

Käyttäjän mikkojr kuva
mikkojr

Xbox 360 yksinoikeus. Vittu minkä tempun teit Bethesda

Käyttäjän curlycare kuva
curlycare

gstaff said on Thursday, April 12, 2012 at 9:39 am:

As noted above, the first two add-on content drops for Skyrim will be releasing exclusively on Xbox 360 before it’s available anywhere else.

Eli varmaan vielä voimassa se alunperinkin ilmoitettu 30 päivän yksinoikeus.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Sama homma DLC:n kanssa siis kuin oli Fallout 3:n kanssa. Kinect tuki ihan mielenkiintoinen, kai ihan kiva lisä jos laite löytyy.

Käyttäjän Juup87 kuva
Juup87

Saa nähdä miten luonnistuu suomalaisilla tuo ääntäminen ainakin tom clancy's endwar:sa oli minulla ongelmia saada tuo tunnistamaan puhetta. Itse englanninkieleni on kohtuullisen selvää ja hyvää mutta äänen painopisteet on erilaisia johtuen suomenkielestä. En tiedä miten on tuo toteutettu tuossa mutta epäilen että ongelmia tulee varmasti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Aiemmin ollut se mielipide, että Kinect on lähinnä vain perhepelejä ja muuta casual-heilumista varten, joita harvemmin voi edes vakavalla naamalla peleiksi kutsua. Tämä kuitenkin jo vaikuttaa melko hyvältä lisältä, erityisesti kun ottaa huomioon kuinka paljon tuo voi nopeuttaa kaikkea valikoissa seilaamista. Tosin jos valikot olisivat olleet alunperinkin toimivammat, ei lisä ehkä olisi enää niin hyödyllinen ja jäljelle jäisivätkin lähinnä vain nuo kikkailut.

Kinect jos olisi niin testaisin tuota päivitystä, mutta ei kyllä lisää vähääkään kyseisen lisälaitteen ostamishaluja tämäkään.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX
Lainaus käyttäjältä Juup87

Saa nähdä miten luonnistuu suomalaisilla tuo ääntäminen ainakin tom clancy's endwar:sa oli minulla ongelmia saada tuo tunnistamaan puhetta. Itse englanninkieleni on kohtuullisen selvää ja hyvää mutta äänen painopisteet on erilaisia johtuen suomenkielestä. En tiedä miten on tuo toteutettu tuossa mutta epäilen että ongelmia tulee varmasti.

Tähän mennessä pelien avulla on opittu lukemaan englantia, ehkäpä tämän kehityksen myötä opitaan myös puhumaan sitä...

Käyttäjän Paavo Niskala kuva
Paavo Niskala

Mass Effectissä ja Halo Anniversaryssa lähinnä tullut noita äänikomentoja kokeiltua. Molemmissa peleissä yllätyin positiivisesti toimivuudesta omalla ääntämiselläkin. Tietyt komennot ehkä tuottivat pieniä vaikeuksia, mutta esimerkiksi Massassa aseiden vaihtaminen onnistuu mainiosti. Ongelmana on vain noihin äänikomentoihin liittyvä viive.