Rockstar murskaa Grand Theft Auto -draamaelokuvan: "Keksittyä hevonp****a" / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Rockstar murskaa Grand Theft Auto -draamaelokuvan: "Keksittyä hevonp****a"

16.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Rockstar murskaa Grand Theft Auto -draamaelokuvan: "Keksittyä hevonp****a"

Grand Theft Auton -pelisarjan taustoista ja kehityksestä kertova The Gamechangers -elokuva on saanut hyytävän vastaanoton GTA-kehittäjä Rockstarilta.

Eilen BBC Two -kanavalla Isossa-Britanniassa ensi-iltansa saanut dokumentinomainen draama pohjaa pitkälti välikäden tietoon tapahtumista, eikä Rockstar itse ole ollut mukana elokuvan teossa, vaikka Harry Potter -tähti Daniel Radcliffe esittää teoksessa yhtiön toimitusjohtajaa. Eilisiltainen palaute elokuvaa seuranneilta kehittäjiltä oli juuri niin lämmintä, kuin edellä mainittujen faktojen perusteella voisi kuvitella.

Rockstarin entiset ja nykyiset työntekijät avasivat sarjatulen jo elokuvan ensihetkillä: aivan ensimmäistä Grand Theft Autoa luomassa ollut Mike Dailly kertoi Twitterissä kiristelevänsä hampaitaan draamaa viisi minuuttia katsottuaan. Ensimmäisen GTA:n käsikirjoittaja Steve Hammond puolestaan keskittyi oikomaan rankasti dramatisoidun elokuvan asiavirheitä anteliaasti lataamalla Twitteriin kuvia ja anekdootteja siitä, millaista pelin parissa oli oikeasti työskennellä vuonna 1996.

Kaikkein rehellisimpiin reaktioihin kuuluu kuitenkin Rockstarin virallisen Twitter-tilin eilisiltainen päivitys.

– Mitä on tämä asiaankuulumaton, keksitty hevonpaska? Rockstar kyseli BBC:ltä profiilissaan, mutta ei saanut vastausta.

Rockstarin emoyhtiö Take-Two lähti elokuvan tiimoilta oikeuteen jo toukokuussa, mutta kanne ei näyttäisi vielä johtaneen konkreettisiin hyvittelytoimiin. 

Lähde: Rockstar (Twitter), GamesRadar, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yksi mikä on varma on se, että en tule tuota koskaan katsomaan.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä snaketus

Yksi mikä on varma on se, että en tule tuota koskaan katsomaan.

Sama juttu. Vaikka toisaalta olis hauska nähdä millä tavoin Se on niin paska.

Käyttäjän Jonttu_ kuva
Jonttu_

Sinänsä harmi että Rockstar ei ole ollut mukana tässä, olisi ollut oikeasti mielenkiintoista nähdä faktoihin perustuva tosissaan tehty dokumenttielokuva pelisarjan taustoista. Mitä tähän The Gamechangersiin tulee, tuskin tulen ikinä tätä missään katsomaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä Jonttu_

Sinänsä harmi että Rockstar ei ole ollut mukana tässä, olisi ollut oikeasti mielenkiintoista nähdä faktoihin perustuva tosissaan tehty dokumenttielokuva pelisarjan taustoista. Mitä tähän The Gamechangersiin tulee, tuskin tulen ikinä tätä missään katsomaan.

haisevia ihmisiä näpyttelemässä tietokoneen ääressä ei olisi kyllä kovin kiinostavaa :)

Käyttäjän Hakli kuva
Hakli
Lainaus käyttäjältä frozen

Lainaus käyttäjältä Jonttu_Sinänsä harmi että Rockstar ei ole ollut mukana tässä, olisi ollut oikeasti mielenkiintoista nähdä faktoihin perustuva tosissaan tehty dokumenttielokuva pelisarjan taustoista. Mitä tähän The Gamechangersiin tulee, tuskin tulen ikinä tätä missään katsomaan.

haisevia ihmisiä näpyttelemässä tietokoneen ääressä ei olisi kyllä kovin kiinostavaa

Aika ankaraa profilointia =D
Joka tapauksessa... Kyllä peliteemaisen dokumenttipätkän voi luoda siten, ettei siinä kokoajan näy näitä "haisevia ihmisiä näpyttelemässä tietokoneen ääressä".

Tässä yksi mainio esimerkki pelistudio Naughty Dogista:
https://www.youtube.com/watch?v=cdr7THH0zo8

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Mielestäni Rockstar tai lähes mikään yhtiö ei ole pakotettu kertomaan liikesalaisuuksiaan. On vain hyvä säilyttää tietty salaperäisyys eikä tyhjentävästi eritellä kaikkia kullanarvoisia ideoita.
Toki olen kyllä entistä varauksellisempi yleensäkään näkemään pelien konseptitaidetta ja taustoja. Otan mieluummin ihan vain valmiin tuotteen enkä halua katsoa hylättyjä luonnosehdotuksia ("mieti jos pelihahmo olisikin näyttänyt tältä").