Retropeleille kaavaillaan omaa suomalaista pelilehteä – joukkorahoitus nyt käynnissä / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Retropeleille kaavaillaan omaa suomalaista pelilehteä – joukkorahoitus nyt käynnissä

12.10.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Retropeleille kaavaillaan omaa suomalaista pelilehteä – joukkorahoitus nyt käynn

Kotimaisessa joukkorahoituspalvelu Mesenaatissa on ryhdytty keräämään varoja jälleen yhtä peliaiheista hanketta varten. Viimeisimpänä palvelussa on toiveikkaana käynnistetty kampanja Retro Rewindille, jonka on määrä olla retropeleihin ja -pelaamiseen keskittyvä kotimainen lehti.

Lehteä ovat luomassa Pelaajankin avustajiin lukeutuva Jukka O. Kauppinen yhdessä Pelikonepeijoonit-yhteisön perustajien Mikko Heinosen ja Manu Pärssisen kanssa. Toiveena kolmikolla on niin laajentaa retropelien käsittelyä kotimaisessa mediassa kuin myös tuoda mahdollisesti esiin asioita, jotka ovat alan harrastajillekin hieman tuntemattomampia.

– Minusta suomalainen mediakenttä on kypsä sille, että retropelaaminen saa oman lehtensä eikä vain pientä nurkkausta muiden julkaisujen kyljestä. Harrastus on paljon laajempaa kuin vain ne muutamat suuren yleisön muistamat suosikit, ja sen parissa tapahtuu jatkuvasti kaikkea mielenkiintoista. Haluamme kertoa tästä muillekin, Heinonen kertoo lehdistötiedotteessa.

Minimitavoitteena lehdelle on tarkoitus kerätä Mesenaatissa varoja 20 000 euron edestä, jolloin lehteä julkaistaan kahden numeron edestä vuonna 2018. 35 000 eurolla lehtiä saadaan kolme ja 50 000 eurolla neljä. Kiinnostuksen ilmetessä lehteä jatketaan mahdollisesti ensi vuotta pidemmällekin.

Tarkemmin tapaukseen voi tutustua Mesenaatin puolella ja oheisella videolla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Challenger approaches

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Voisin olla kiinnostunut retropeleistä, jos "vanhat" cd-rom-pelit toimisivat pc:llä. Ilmeisesti pitäisi omistaa myös vuosisadan vaihteen retro-pc.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy
Lainaus käyttäjältä Erik H.

Voisin olla kiinnostunut retropeleistä, jos "vanhat" cd-rom-pelit toimisivat pc:llä. Ilmeisesti pitäisi omistaa myös vuosisadan vaihteen retro-pc.

mikseivät toimisi? kyllä itse olen suurimman osan peleistä saanut dosboxilla toimimaan.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tuolle voisi tukea antaa. Kiinnostava julkaisu olisi kyllä!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä zerodaunholy

[quote='käyttäjältä Erik H.']Voisin olla kiinnostunut retropeleistä, jos "vanhat" cd-rom-pelit toimisivat pc:llä. Ilmeisesti pitäisi omistaa myös vuosisadan vaihteen retro-pc.[/quote]

mikseivät toimisi? kyllä itse olen suurimman osan peleistä saanut dosboxilla toimimaan.

Emulaattorit on syntiä.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.
Lainaus käyttäjältä snaketus

[quote='käyttäjältä zerodaunholy'][quote='käyttäjältä Erik H.']Voisin olla kiinnostunut retropeleistä, jos "vanhat" cd-rom-pelit toimisivat pc:llä. Ilmeisesti pitäisi omistaa myös vuosisadan vaihteen retro-pc.[/quote]

mikseivät toimisi? kyllä itse olen suurimman osan peleistä saanut dosboxilla toimimaan.[/quote]
Emulaattorit on syntiä.

Näinpä, periaatteesta haluan niiden toimivan sellaisinaan. Olen kyllä säätänyt noinkin mutta jotain voi silti jäädä puuttumaan, kuten introt/cinematicit. Ei kai tietsikalta voi vaatia liikaa taaksepäinyhteensopivuutta vaikka levy(ke) periaatteessa onkin yhä sama.

Käyttäjän make72 kuva
make72

Tilaa tosin vie mutta löytyy viellä yks windows xp pc vanhoja pelejä varten(näytön ohjaimena ohjus 1 gigan muistilla varustettu amd:n agp väylänen näyttis).Esim.Mafia 1 toimi suoraan sillä win 10 koneella ei jaksanu pitkään yrittää.Geof Grammondin legendaarinen Grand prix 2 onnistu muuten mut äänien kans joutu säätää.Putki monitori on muutenkin käytössä Sega Dreamcastilla on muuten huikee kuvan laatu.Emulaattoreista käytän oikeestaan vaan mamee muuten pelaan alkuperäsillä laitteilla.Hieno juttu jos tulee retro lehti kyllä kiinnostaa.Katoin videon alko korpee vaikka löytyy viellä Amiga 500 ja Amiga 1200 et tuli myytyy aikonaan Toi Amiga cd32:(