Red Dead Redemption 2:lle luvataan 60 tunnin mittainen tarina – kestoa jopa leikattiin sujuvoittamisen tieltä! / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Red Dead Redemption 2:lle luvataan 60 tunnin mittainen tarina – kestoa jopa leikattiin sujuvoittamisen tieltä!

15.10.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
16
Red Dead Redemption 2 screens

Rockstarin perustaja Dan Houser on paljastanut uudessa haastattelussa Red Dead Redemption 2:n kestoksi noin 60 tuntia.

Haastattelussa Houser paljastaa pelin olleen jossain välissä 65 tuntia pitkä, mutta prosessin aikana tarinasta napsittiin noin viisi tuntia pois. Leikkauspöydälle jäivät muun muassa päähenkilö Arthur Morganin yksi rakkauskohteista sekä tehtävistä, jotka eivät vain toimineet.

– Ne eivät koskaan toimineet teknisesti tai eivät olleet tarpeeksi näppäriä tai tuntuivat vain tarpeettomilta. Poistimme tehtävän junasta, jossa pelaajan täytyi hoidella palkkametsästäjiä, sillä se oli ensi alkuun hauska ja sitten ei enää. Tässä vaiheessa prosessia joudumme aina tekemään kompromisseja. Jokainen menettää jotain rakastamaansa, Houser paljastaa.

Red Dead Redemption 2:n lopullinen käsikirjoitus päätarinalle oli Houserin mukaan 2 000 sivua, mutta jos mukaan olisi lisätty myös kaikki sivutehtävät ja ylimääräiset dialogit, olisi paperikasa yltänyt ”ainakin 2,5 metrin korkeuteen”. Leikellystä sisällöstä murehtiville tekemistä siis varmasti riittää myös nykyisessä versiossa.

Lopullisessa pelissä luvataankin olevan yli 300 000 animaatiota ja 500 000 lausetta dialogia.

Houser otti haastattelun lopulla myös kantaa potentiaaliseen Red Dead Redemption 3:een, joka ei kuitenkaan ole hänen mukaansa vielä suunnitteilla. Mutta jos RDR2 menestyy tarpeeksi hyvin ja tekijät löytävät lisää mielenkiintoista sanottavaa, ei jatko-osakuvioita ole ainakaan poissuljettu.

Pelin vaatima kiintolevytila Xbox Onella on paljastunut Microsoftin kauppasivuilta, joiden mukaan Red Dead Redemption 2:ta varten voi varata tilaa 89 gigan edestä. Viime kuussa paljastuneen PlayStation 4 -bundlen yhteydessä pelin PS4-version kiintolevyvaraukseksi mainittiin 105 gigaa.

Red Dead Redemption 2 julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 26. lokakuuta. Voit tutustua peliin laajemmin nyt kaupoissa olevassa lokakuun Pelaaja-lehdessä!

Lokakuun Pelaaja-lehti 193

Lähde: The Vulture, Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Joo-o, taas keulitaan pelin kestolla, mutta valitettavan harva avoimen maailman peli jaksaa pitää mielenkiintoa yllä 20h jälkeen. Jopa The Witcher 3 - jota itse pidän parhaimpana avoimen maailman pelinä tällä hetkellä - sai minut Skellige-osuudessa skippaamaan paljon sivutehtäviä ja aktiviteetteja, kun en vain enää jaksanut ja halusin vain päästä pelin läpi ennen kuin tympääntyminen pysäyttää pelaamisen kokonaan.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Suurin kysymyshän on siinä kuinka paljon mielekästä ja vaihtelevaa tekemistä peliin on saatu. Jos monet pelin tehtävät noudattavat liikaa samaa kaavaa ja sivutehtävät ovat geneeristä MMO tasoa, niin silloin tuo voi käänytä peliä vastaan.

Muuten hyvä, että muutaman tunnin mittaisten pelien vastapainoksi löytyy myös näitä massiivisempia teoksia ja hienoa että tekijöillä ainakin kunnianhimoa riittää.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Itselläni on The Witcher 3 edelleen kesken ja kieltämättä olen täysin jo täysin tympääntynyt avoimen maailman tutkimiseen. Valitettavasti Geraltille ei annettu juuri minkäänlaisia taitoja tehtävien ulkopuolelle, joten tekemiseksi jää lähinnä vain maisemien katselu.

Toisin kuin TW3, niin RDR2 on ainakin kyllästetty lukuisilla minipeleillä. Tästäkään huolimatta jos minipeleillä ei ole sen suurempaa vaikutusta pelimaailmaan, niin tilanne ei ole mielestäni kuitenkaan merkittävästi parempi. Tekoälyn toiminta, satunnaiset skriptatut tilanteet, yms. alkavat pidemmän päälle kyllästyttämään ja toistamaan itseään, joten toivottavasti näidenkin suhteen ollaan otettu valtavia harppauksia GTA V:n verrattuna.

Mutta katsotaan nyt mitä on tulossa. Sopiva annos hiekkalaatikkoa ja simulaatiota voi pelastaa jo paljon.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli itsellä menee kolme vuotta vähintään pelata peli läpi. Olen taas tullut toisiin aatoksiin pelin ostosta ylipäätään. Jep, muutin mieltäni, taas. Flip floppaan varmasti monta kertaa vielä ennen pelin julkaisua. Deal with it.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyviä kommentteja täällä! Itsekin olen sitä mieltä, että ei se kesto ole automaattisesti mikään autuaaksi tekevä asia. Witcher 3 tulee minullakin esimerkkinä mieleen, sillä tarina vaikutti useaan kertaan loppuvan (tai ehkä toivoin niin) mutta se vain jatkui ja jatkui. Ja silti siis peli on parhaimpia pelaamiani teoksia. Pituus ei siis ole hyvässäkään pelissä välttämättä puhtaasti positiivinen juttu.

Mutta minkäs teet. Pelaajat valittaa jos peli ei ole X tuntia pitkä ja sitten sinne laitetaan "tekemistä" tarpeeksi tiettyä tuntimäärää ajatellen. Laatu ja jälleenpelaamisarvo kun on kunnossa niin peli voi olla vaikka 10 tuntia pitkä. Usein tulee nimenomaan pelattua nuo lyhyemmät teokset useampaan kertaan, ainakin jos tarjolla on jotain uutta/erilaista kokemusta NG+:n, vaihtoehtoisten valintojen ja reittien sun muiden muodossa.

Lainaus snaketus

Jep, muutin mieltäni, taas. Flip floppaan varmasti monta kertaa vielä ennen pelin julkaisua. Deal with it.

Ei mielenmuuttaminen mikään synti ole. Voisi vain miettiä että kannattaako niitä ehdottomia lauseita heitellä jos ne eivät olekaan ihan niin ehdottomia kuin antaa ymmärtää.

Ja toki silloinkin voi mieli muuttua mutta sinulta on totuttu kuulemaan juuri ne ehdottomimmat tokaisut, joten on se melkoinen takinkäännös jos sinä muutat mieltäsi.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Lisäsisältö on toden näköistä ja toivottavasti tekevät edes undead nightmare kakkosen.
Itse sain tuhlattua jo alkuperäisen red dead redemptionin tarinaan ainakin sen 30h kaikkien sivutekemisten kanssa.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Jos witcher 3:n kanssa tuntui siltä että loppuisipa jo niin miksi ei vaan lopettanut siihen? Joku pakko pelata läpi vaikkei halua? Autisimiko vaivaa? Olin myös aivan varma parissa kohdassa et se herkku oli sitten siinä mutta mitä vielä, pelattavaa riitti tunti tolkulla. Aivan helvetin siisti yllätys. Toivottavasti tämäkin vain jatkuisi ja jatkuisi, luottoa löytyy kyllä että siellä riittää hyviä juonellisia sivutehtäviä.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Itsehän olen pelannut Witcher 3:n läpi 5 kertaa (joista kahteen viimeisimpään sisältyy myös lisärit), eikä kertaakaan tullut se fiilis että "loppuispa tämä". Itsellä tulee usein se että tulee kaluttua kaikki mahdollinen melkein jo ennen pääjuoneen keskittymistä.

Käyttäjän Peluri83 kuva
Peluri83

Itselle ei tämä ole ongelma mieluummin 60h kuin 20h! Vois jopa harkita kalliimpaa editionia kun pelin pituus antaa jo perus versiolla rahoille tarpeeksi vastinetta ja siihen jotain pikku sivu puuhaa päälle jos 10-20e extraa ja lisää sälää.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Ei niinkään se määrä vaan laatu.