Rainbow Six Siege siivoaa väkivaltaisia, seksuaalisia ja uhkapeleihin liittyviä viittauksia maailmanlaajuisesti / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Rainbow Six Siege siivoaa väkivaltaisia, seksuaalisia ja uhkapeleihin liittyviä viittauksia maailmanlaajuisesti

4.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Räiskintähitti Rainbow Six Siege on kokemassa joukon visuaalisia muutoksia pelin lähtiessä valloittamaan seuraavaksi isommin Aasian markkinoita. Ubisoft on ilmoittanut, että jotta pelin sisältö olisi paremmin linjassa uuden alueen kanssa, on se muokkaamassa niin pelin ikonien kuin karttojen yksityiskohtia poistaakseen sieltä täältä viittauksia varsinkin väkivaltaan, uhkapelaamiseen ja seksuaalisuuteen.

Esimerkkeinä muutoksista Ubisoft on antanut pääkallojen, veriroiskeiden ja rahapelikoneiden kaltaisten asioiden katoamisen, minkä lisäksi tankotanssijaa esittänyt neonkyltti on muuttunut osoittavaksi sormeksi. Hieman yllättäen muutokset eivät koske kuitenkaan vain pelin aasialaisia versioita, vaan ne ujutetaan osaksi peliä kaikilla alueilla.

Ubisoftin mukaan syynä tähän on se, että maailmanlaajuisesti yhteinen versio auttaa sitä pitämään pelin kehityksen tehokkaana.

– Ylläpitämällä yhtä yksittäistä versiota pelistä pystymme välttämään työn päällekkäisyyttä kehityspuolella. Tämä antaa meille mahdollisuuden toimia ketterämpänä kehitystiiminä ja käsitellä ongelmia nopeammin, Ubisoft summaa. 

Ranskalaisjulkaisija vannoo, ettei aasialaisjulkaisu ole tuomassa minkäänlaisia pelillisiä muutoksia Siegeen. Pelkät visuaaliset muutokset ovat silti hämmentäneet jo laajalti länsimaalaisia pelaajia, sillä on kieltämättä harmittavaa, että peliä siistitään yhtäkkiä kaikkialla maailmassa yhden uuden alueen takia. Ubisoftin puheet pelin yhden maailmanlaajuisen version ylläpitämisestä ovat olleet myös hieman ristiriitaisia. Pelin yhteisövastaava on sittemmin selittänyt Reddit-keskustelupalstalla, kuinka pelissä on jatkossakin ainakin jonkinlaisia eroavaisuuksia alueiden välillä, eli Ubisoftin tavoite yhtenäisestä pelistä ympäri maailman ei siis visuaalisista yhtäläisyyksistä huolimatta ole ainakaan täysin ilmeisesti täyttymässä.

Ohessa Ubisoftin tarjoamia kuvia muutoksista.

Lähde: Ubisoft, Eurogamer, Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus

Ylläpitämällä yhtä yksittäistä versiota pelistä pystymme välttämään työn päällekkäisyyttä kehityspuolella. Tämä antaa meille mahdollisuuden toimia ketterämpänä kehitystiiminä ja käsitellä ongelmia nopeammin, Ubisoft summaa.

Eli PR-puhetta joka käytännössä sanoo: "Olemme laiskoja".

Ensinnäkään kukaan ei tykkää sensuurista, etenkin kun se tulee useampi vuosi pelin julkaisun jälkeen patchinä.

Ja toisekseen, kukaan ei halua pelata aasialaisia vastaan kun heidän nettinsä on niin hidas että kestää useita sekunteja kun tappava osuma ottaa hintansa, jolloin "kuollut" voi vielä ampua toisen pelaajan. Tästä syystä PUBG sai niin paljon sontaa niskaansa kiinalaisten vallatessa ulkomaalaiset serverit VPN:ien avulla.

Näistä syistä johtuen olisivat vaan voineet tehdä eri version aasialaisille samasta pelistä ja pistää heidät pelaamaan toisiaan vastaan.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Muutoksia toki tulee moninpeleissä, mutta näin rajussa suunnanmuutoksessa estetiikan suhteen on jo kusetuksen makua. Toivottavasti porukka ei tällä kertaa ole hiljaa ja heitä vain muutaman paskan arvosanan pelistä Steamiin vaan lähtee pelistä kokonaan ja vaatii rahojaan takaisin.

Edit: ilmeisesti itse pelin väkivalta ei ole muuttumassa jos oikein ymmärsin, ainoastaan muutamien tekstuurien, mutta silti olen sitä mieltä ettei tästä saisi olla hiljaa, muuten tätä tulee jatkossakin. Esimerkiksi Kiinan rajoitukset ovat selvät yliluonnollisen suhteen, mitäpä mahtaa tapahtua fantasiapeleille jos kehittäjän ei tarvitse vaivautua enää tekemään eri versiota länsimaihin kun ketään ei länsimaissa kiinnostanut pikku muutokset?

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Twitterissä eräs herrasmies oli asiaa kommentoinut hienosti. ”Otatte pelikoneet pois seinältä, mutta teillä itsellänne on hedelmäpeli-lootboxit.” Jos tämä tosiaan tarkoittaa, että alkaa aasian miehet juoksemaan samoilla servuilla.. vaikeaa tulee. Nyt jo joskus on lähi-idän pelaajia 200-300 pingillä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Lopullisesti päätin, että en osta tätä peliä ikinä. Onneksi en ehtinyt tähänkään asti.

Käyttäjän janneus kuva
janneus
Lainaus Slipoveri

Twitterissä eräs herrasmies oli asiaa kommentoinut hienosti. ”Otatte pelikoneet pois seinältä, mutta teillä itsellänne on hedelmäpeli-lootboxit.” Jos tämä tosiaan tarkoittaa, että alkaa aasian miehet juoksemaan samoilla servuilla.. vaikeaa tulee. Nyt jo joskus on lähi-idän pelaajia 200-300 pingillä.

Luulisi että Aasian markkinoiden valloittaminen tarkoittaa omia servuja sinne suuntaan, mikäli ei siis jo ole. Tietysti tuo noin niinkun omasta näkökulmasta vähän "lame" veto, mutta jos sillä saadaan mahdollistettua jatkossakin Siegen suosio ja ehkä uutta verta Esport puolelle, tuo on aika pieni hinta siitä.

Ja reddittiin laitettu vielä tälläinen lisäys ubin toimesta: " For additional clarification, this branched build will be region locked, and will not have access to the worldwide data centers to engage with our existing player base - furthermore, VPNs will not function as a workaround."

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Ei saatana... Ubisoft on kyllä iso vitsi nykyään. 😂

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Naurettavaa sensuroida jotain pääkalloja tai veitsiä, kun kyseessä on kuitenkin normaalin väkivaltainen räiskintäpeli. Sama kuin jonkun Doomin kannesta jouduttaisiin ottamaan pyssy pois mutta itse peli jätettäisiin entiselleen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

On kyllä typerää. Pelissä tapetaan ties millä värkeillä ihmisiä mutta joku neonkyltti, uhkapelikoneet, luuranko-logot/ikonit ja kaiken huippu, veri, on muka liikaa.

Sitä paitsi, katseleeko joku noita niin paljon, että voisi noista järkyttyä/paheksua/whatever siinä ihmisten tappamisen ohella?

PS. Onneksi en ole sitä Anttilasta haettua peliä vielä pelannut niin voin jatkaa pelaamattomuutta ja uskotella itselleni sen olevan vain boikotti tällaista vastaan.