Raid-taisteluja ja uusittuja salitoimintoja – uusi mittava Pokémon GO -päivitys lähestyy / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Raid-taisteluja ja uusittuja salitoimintoja – uusi mittava Pokémon GO -päivitys lähestyy

19.06.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Niantic Labs on jakanut yksityiskohtia seuraavasta suuresta Pokémon GO -päivityksestään. Tulevien viikkojen aikana kehittäjä on laittamassa uusiksi pelin salitaisteluja pyrkimällä niin monipuolistamaan kuin muutenkin hiomaan niiden toimivuutta.

Iso saleihin saatava uudistus ovat raid-taistelut, joissa yhteensä 20 pelaajaa voi yhdessä lähteä haastamaan saleihin aina ajoittain ilmestyviä pomohirviöitä. Raid-hirviöt ovat luonnollisesti tavanomaista vahvempia otuksia ja niiden haastamiseen vaaditaankin raid-passi, jollaisia on mahdollista haalia ilmaiseksi haltuun yksi per päivä sekä tietysti ostaa oikeaa rahaa vastaan.

Taisteluihin pelaajia kannustetaan mahdollisuudella pyydystää kaadettu hirviö haltuunsa ja saamalla niistä myös uusia erikoiskarkkeja ja -marjoja . Pelisivusto Eurogamer raportoi lisäksi kuulleensa, että tarpeeksi raid-otteluita pelaamalla haltuunsa voi saada passeja eliitti-raideja varten, jotka tapahtuvat sattumanvaraisesti satunnaisissa paikoissa. Ilmeisesti tätä kautta Pokémon GO tarjoaa viimein ajan myötä mahdollisuuden kohdata legendaarisia hirviöitä.

Noin muuten salien toimintaa hiotaan muuttamalla tapaa, jolla saleja puolustamaan asetetut taskuhirviöt toimivat. Jatkossa salia hallinnoivan tiimin jäsenistä kuka tahansa voi käydä lisäämässä saliin hirviön, kunhan jokin sen kuudesta hirviöpaikasta on vain auki ja kunhan lisättävää hirviötä ei jo löydy valmiiksi salista. Salissa olevat hirviöt on varustettu jatkossa myös motivaatiomittarilla, jonka tyhjeneminen esimerkiksi taistelujen myötä saa hirvitykset lähtemään salista. Mittaria voi toki kuka tahansa tiimin jäsen käydä täydentämässä marjojen voimin.

Niin taisteluilla kuin hirviöistä huolehtimalla saleista ansaitaan jatkossa myös salimerkkejä, joiden on tarkoitus toimia muistoesineinä pelaajan suorituksista. Jatkossa saleista voi myös saada tavaroita vastaavalla tavalla kuin PokéStopeista.

Päivitykseen valmistautuessaan Pokémon GOn nykyiset salit kytketään pois päältä väliaikaisesti.

Lähde: Pokémon GO, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Vaikka itse en pelaakkaan ihan kiva, että tääkin saa vielä päivityksiä.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

tämän peli "saliotteluiden" ongelma on se että voitat otteluita pelkästään näpyttämällä ruutua olisivat samantien ottaneet sen normaalin vuoropohjaisen systeemin niin tämä peli jaksaisi vielä kiinnostaa.

Käyttäjän Pötkö kuva
Pötkö
Lainaus käyttäjältä taistelujake

tämän peli "saliotteluiden" ongelma on se että voitat otteluita pelkästään näpyttämällä ruutua olisivat samantien ottaneet sen normaalin vuoropohjaisen systeemin niin tämä peli jaksaisi vielä kiinnostaa.

Normaali vuoropohjainen systeemi olisi vienyt ihan tuhottomasti aikaa. Pelin nimi ja idea kuitenkin on "GO" eli se, että pysytään liikkeessä.

En kuitenkaan voi puolustella nykyistä taistelusysteemiä sen enempää, joka on aivan todella, todella yksinkertainen. Itse toivoisin, että siihen tuotaisiin syvyyttä esim. lisäämällä peliin status effectit (Paralyzed, Poisoned, jne).

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Minua kiinnostaa saako saleilta enää Defender Bonus:ta? Itse herään aikaisin ja käyn ottamassa salit haltuun ja sitten nappaan Pokecoins:it mukaan, jos tämä on poistettu niin sitten pännii ihan jumalattomasti, tällä tavoin pystyin päivittämään sekä Pokemon että esinevaraston kokoa, yrittävätkö pakottaa käyttämään oikeaa rahaa tähän? Defender Bonus ei saa poistua, se on varma!

Lisäksi, luin että tuo poksujen CP laskee saleilla vartiossa ollessa, palaako se sitten takaisin kun poksu lentää ulos sieltä? Noiden poksujen Power Uppaaminen ei ole ilmasta, siihen kuluu Stardustia ja Candyjä, stardustia saa vain poksuja nappaamalla ja candyä voi edellisen lisäksi saada pokemonia kävelyttämällä, jos 3000+ CP Snorlax putoaa pysyvästi 10 CP tasolle, pelaajat tulevat olemaan raivoissaan.

Itse en taida ikinä pystyä Raidiin osallistumaan, ei ole ystäviä joiden kanssa pelata ja tuskin olen paikalla kun sellainen tapahtuu.

Lainaus käyttäjältä Pötkö

En kuitenkaan voi puolustella nykyistä taistelusysteemiä sen enempää, joka on aivan todella, todella yksinkertainen. Itse toivoisin, että siihen tuotaisiin syvyyttä esim. lisäämällä peliin status effectit (Paralyzed, Poisoned, jne).

Ei missään nimessä! Kuvitteleppa että olet salilla ja sen vartiossa oleva Electabuzz, Jolteon tai mikä tahansa sähkis antaa sulle Paralyzen ja hyökkäysnopeutesi puolittuu, poksusi liikkuu kuin video slowmotionissa ja 50% mahdollisuudella olet rampa seuraavan vuoron. Entä jos saat Confusionin ja poksusi vahingoittaa itseänsä? Entä haluakko olla minuutin hyökkäämättä kun olet Sleepissä? Poison taisi olla pelissä viime vuonna, itse ainakin muistelin saaneeni sellaisen salilla taistellessani, mun poksun päällä luki vaan et "poisoned", se kai poistettiin.

Itellä ei ole mitään valittamista tuosta nykyisestä systeemistä, jos se olisi vuoropohjainen niin saisin nyt selkääni saleilla niiltä 3000+ CP monsuilta, vuoropohjaisessa systeemissä niiden hyökkäyksiä ei voisi väistää vaan pitäis ottaa jokainen osuma, nyt voin väistää, ennakoida ja antaa samalla mitalla takaisin näillä 500-1000 CP:tä heikoimmilla monsuillani.

Käyttäjän Harza kuva
Harza

Onko nyt niin, että gymin haltuunotosta ei enää saa coinseja? Jos tästä lähtien joutuu esim hautojat ja lycky eggit aina ostamaan rahalla, taitaa meidän perheessä Pokemonpelit loppua aika lyhyeen.
-Harza-