PS4:n Detroit: Become Human valmistui ja saa pian demon – kohu myrkyllisistä työoloista velloo silti edelleen / Uutiset / www.pelaajalehti.com

PS4:n Detroit: Become Human valmistui ja saa pian demon – kohu myrkyllisistä työoloista velloo silti edelleen

23.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Quantic Dreamin PlayStation -peli Detroid: Become Human on valmistunut noin neljä vuotta kestäneen kehityksen jälkeen. Peli on parhaillaan siis valmis monistettavaksi, mistä se jatkaa kauppojen hyllyille toukokuun 25. päivä.

Ennen julkaisua Detroitista saadaan vielä myös demo kokeiltavaksi PlayStation Storen kautta tiistaina 24. huhtikuuta. Demossa pelaamaan päästään pelin ensimmäistä osuutta, joka tunnetaan nimellä Hostage..

Oheisella videolla tutustua voi myös pelin ääniraidan tekoon.

Tammikuussa Quantic Dreamin ympärillä puhjennut kohumyrsky ei ole kuitenkaan vielä näin Detroitin julkaisun lähestyessä täysin laantunut. Quantic Dream on haastanut nyt nimittäin oikeuteen sanomalehti Le Monden ja uutissivusto Mediapartin näiden raportoiduttua tammikuussa yhdessä Canard PC-verkkosivuston kanssa studion myrkyllisistä työoloista. Sekä Quantic Dream että ranskalaismedian edustajat ovat vahvistaneet asian peliblogi Kotakulle.

Ranskalaisjulkaisujen raporttien on kerrottu perustuneen entisiltä Quantic Dreamin työntekijöiltä saatuihin haastatteluihin ja materiaaleihin. Quantic Dreamilla raporttien syytteet on kiistetty.

Tarkemmin Kotakun oikeushaastetta koskevaan raporttiin voi syventyä tästä.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Kuulostaa typerältä lähteå haastamaan mediaa oikeuteen väitteiden takia. Taitavat kaivaa itseään tuossa vain syvemmälle kuoppaan, vaikka voittaisivatkin.

Harvemmin annna kohujen vaikuttaa ostopäätökseeni, mutta nyt kyllä varjo liitelee yllä. Varmaan kuitenkin aika pian lähtee ostoon.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Saman studion tekemä peli beyond two souls oli yksi lempi pelejäni ps4:lla.
Mielestäni tämmöiset syytökset huonoista työ-oloista pitää ottaa vakavasti. Siinä ei ole pelkästään yhdestä studiosta kyse vaan monesta muustakin, jotka esim tekee tiettyjä koodinpätkiä ja rutiini hommia ali-hankintana ali-palkatuissa oloissa.

Tuskin kukaan lehti, varsinkaan useampi samaan aikaa turhanpäiten tämmöisiä juttuja rupeaa tekemään, varsinkin kun oli kyse aika hyvä maineisesta pelistudiosta.

Jotain outoa on selkeästi tekeillä..

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Kyllä tämä tulee ostettua Storesta heti julkaisussa. Pelataan nyt se aivan mahtava god of war ensin alta pois. 👍

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

kyllä menee ostoon, eilen heti hakkasin kaikki mahdollisest skenaariot demosta läpi