PS2-aarre Okami paljastui PS4:lle, Xbox Onelle sekä vihdoin ja viimein pc:lle / Uutiset / www.pelaajalehti.com

PS2-aarre Okami paljastui PS4:lle, Xbox Onelle sekä vihdoin ja viimein pc:lle

12.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Edesmenneen Clover Studion PS2-klassikko Okami saa taas joukon uusia versioita. Joulukuun 12. päivä Capcom tuo pelin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä pc:lle noin 20 euron hintalapulla varustettuna.

Julkaisun on määrä tapahtua digitaalisessa ja fyysisessä kuosissa. 

Okami HD -niminen julkaisu lupaa jo yli kymmenen vuotiaasta klassikosta ensisijaisesti entistä terävämpää versiota. Parhaimmillaan asianmukaisilla laitteilla peli tukee parhaimillaan näin ollen 4K-resoluutiota. 

Sisällöllisesti Okami on pysynyt uusilla alustoilla samanlaisena kuin ennenkin. Peli on siis hyvin vahvasti varsinkin Zelda-sarjan inspiroima seikkailu, johon on tuotu omaa otetta päähenkilö Amaterasun kyvyillä vaikuttaa pelimaailmaan maalaamisen voimin. Pelin ohjaajana toimi aikoinaan Resident Evil 2-, Devil May Cry- ja Bayonetta-luoja Hideki Kamiya.

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Alkuperäinen löytyy muistaakseni hyllystä, mutta voisi silti ostaa HD version PS4:lle fyysisenä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hinta ei ainakaan ole paha ja kyllähän tämä muutenkin kiinnostaa. Tästäkin mieluusti ottaisin silti jonkinlaisen demon ennen ostamista.

Käyttäjän Hifisti kuva
Hifisti

PS3:lla jäi jostain syystä kesken vaikka pelissä ei mitään vikaa ollutkaan. Täytyykin hommata tämä heti julkasussa sitten PS4:lle.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Pitkään on tämäkin vähän kiinnostanut, mutta kun pelattavaa näissä vanhemissa peleissäkin on jo muutenkin liikaa, niin Okamin taidan kuitenkin jättää ostamatta.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Vain 20€ JA tulee fyysinen versio? Kyllähän se sit on suorastaan rikos jättää ostamatta!

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Xbone-versio on kyllä yllätys. Saisi tulla Switchille. Ehkä joskus.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kappas, päädyin itse aloittamaan Okamin alkuperäisen PS2-version ihan viime viikolla. Ja en voi muuta todeta, kuin että pelin ajaton graafinen tyyli näyttää ihan nätiltä vielä tänäkin päivänä. Toista se olisi ollut, jos Clover studio olisi päättänyt toteuttaa alkuperäisen ideansa ja tehdä grafiikoista mahdollisimman realistisen näköisiä. Onneksi PS2:n silloisten levyjen tilakapasiteetti ei riittänyt moiseen. Siitä hyvästä saimme paljon omaperäisemmän näköisen pelin.

Valitettavasti noissa myöhemmissä versioissa pelin lopputekstejä on pitänyt tuunata vähän miten sattuu, kerta Clover studiota ei ole enää olemassa. Wii versiossa ei ilmeisesti ole lopputekstejä laisinkaan. PS3 HD-versiossa alkuperäinen PS2:n haikea Reset-biisi piti copyrightien pelossa korvata erään taustabiisin remixillä. Noista videoista ei voi nähdä pelin lopetusanimaatioita (se vaan vääntäis veistä lisää haavassa), mutta kuten noista biiseistä yksistään kuulee, niin Resetissä on ihan eri haikeat fiilikset päällä. Kenties tällä kertaa Reset olisi jotenkin onnistuttu ujuttamaan (vaikka sitten ilman sitä Clover-studion logoa) lopputeksteihin, niin että se ei jäisi vain PS2-version yksinoikeudeksi.

Saas nähdä, jaksaisiko joku taho joskus vääntää myös Okamidenistakin uusitun version. Vaikka kyseessä onkin DS-peli, niin sitä on ehdottomasti parempi ohjata kunnon joystickillä. Siihen nimeen pelaankin Okamideniä aina 3DS:llä, vaikka taloudestani löytyy myös DS slim. Okamiden ei tietenkään vedä vertoja alkuperäiselle Okamille skaalansa puolesta (koska DS:n tekniset rajoitukset), mutta samalla lailla se tuntuu ottavan kaikki tehot irti alkuperäisistä puitteistaan siinä missä Okamikin. Se etu Okamidenillä kumminkin on, että minusta siinä oli parempi sekä kauttaaltaan yhtenäisempi juoni kuin Okamissa. Valitettavasti pelin loppuun jää tosin koko joukko vastaamattomia kysymyksiä selkeän sequel-baitin toivossa. Ehkäpä nämä pelit saavat jonain päivänä tarpeeksi nostetta, jotta tarinaa kehdattaisiin jatkaa vielä Okamidenin jälkeenkin.