PlayerUnknown's Battlegrounds kehittäjä ärähti Fortnite-pelin Battle Royale -tilasta – "harkitsemme lisätoimia" / Uutiset / www.pelaajalehti.com

PlayerUnknown's Battlegrounds kehittäjä ärähti Fortnite-pelin Battle Royale -tilasta – "harkitsemme lisätoimia"

23.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Steam-hitti PlayerUnknown's Battlegroundsia kehittävä Bluehole ei ole ollut iloinen Fortnite-peliin hiljattain paljastetusta uudesta Battle Royale -tilasta. Perjantaina julkaisemassaan lehdistötiedotteessaan se on ilmaissut huolestuneensa pelaajapalautteen ja omien tutkimustensa perusteella siitä, että Fortnite kopioi Battlegroundsista tunnettua kokemusta.

Bluehole myös huomauttaa, että Fortnite-kehittäjä Epic Games on viitannut Battlegroundsiin markkinoinnissaan ilman, että se on keskustellut asiasta yhtiön kanssa. Bluehole kokeekin, ettei tämä ole oikein ja kertonut uhkaavasti "harkitsevansa lisätoimia" tapahtuneesta.

Blueholella ja Epic Gamesilla on periaatteessa ennalta jo bisnessuhde keskenään, sillä Battlegrounds on kehitetty käyttäen Epicin Unreal Engine 4 -pelimoottoria. Tämä onkin potentiaalisesti voinut vaikuttaa Blueholen juurikin Fortniteen kohdistuneeseen reaktioon. Jo aiemmin myös esimerkiksi Grand Theft Auto Online on ottanut mallia Battlegroundsista, eikä Battlegrounds itsekään ollut suoranaisesti ensimmäinen Battle Royale -tyyppinen peli.

Fortnite saa virallisesti Battle Royale -tilansa ensi viikolla. Sen pelaamisen on luvattu onnistuvan vielä ilmaiseksi. Pelisivusto Waypoint kertoo Epicin kieltäytyneen kommentoimasta Blueholen tiedotetta.

Lähde: Bluehole, Waypoint

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

No huhhuh. Alkaa kuulostamaan vähän samalta pelleilyltä kuin Fine Brothers Entertainmentin taannoinen ulina siitä, kun Ellen DeGeneres Show kehtasi tehdä REACT videoita kysymättä FBE:ltä mitään. No eihän siitä mitään hyvää FBE:lle seurannut ja he joutuivat lopulta pyytelemään temppuaan anteeksi.

Jos Fortnite ei ole varastanut PUBG:stä mitään konkreettista niin ihan turha sitä on millään jatkotoimilla uhkailla.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Alkaa kyllä kuulostamaan siltä että Blueholella on noussut kusinuppiin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hahah! Tulee kusi sukkaan kun tulee kilpailua. Joista ainakin joku tekee saman tempun paremmin. Nyt on olen tuota kaikien hehkuttamaa PUBG:tä päässyt kokeilemaan, niin voin sanoa, että en nyt ihan ymmärrä mistä se kauhea älämölö tulee. Peli on teknisesti sekamelska ja itse kokemuskin on ihan saatanan tylsä suurimmaksi osaksi. Ravaat ja loottaat kymmenen minuuttia kun yrität juosta seinää pakoon ja lopulta joku lahtaa sut jostain niin, että et edes näe sitä.

Ideana Battle Royale on loistava ja todella toivonkin, että joku tekee tästä oikeasti hyvän pelin joka toimii myös teknisesti eikä näytä PS2-peliltä. Otan tuon sarjis lookinkin mieluummin kun vanhahtavat grafiikat.

Toki PUBG on vasta Early Access vaiheessa, mutta minun kirjoissa olet avoin kritiikille, kun alat pyytämään rahaa. Ei se PUBG nyt mikään toivoton tapaus ole, mutta vaan älyttömän ylihypetetty ja arvostettu.

Käyttäjän GotyZ kuva
GotyZ

Ymmärrän tuon markkinoinnista tulevan ärsyynnyksen mutta ei PUBG mikään alkuperäinen ole, alueelta toiselle siirtyminenkin otettu kuin Battle Royalesta

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Onhan tuo niin härski kopio kuin voi ollakkaan, mutta eipä sille blueballs paljon mitään mahda. En olisi kyllä heinä huolissani että tuo saa silti mitään jalan sijaa, muuta kun ehkä konsoleilla kasuaalisuutensa, olemalla "ensimäinen" ja ilmaisuutensa ansiosta.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

En tiedä minkälaisella tavalla Epic games on viitannut tuohon PUBG, mutta kuulostaa hieman samalta kuin se mitä muut nyt tekevät Dark Souls tyylisten pelien kanssa. "souls like" siellä ja täällä, eikä kukaan ärähtänyt mihinkään. BlueAssholella tainnu nyt mennä vähän hattuun, luulivatko he tosiaan että rikkoessaan kaikki nuo pelaajamäärä ennätykset yms. ettei kukaan lähtisi kopioimaan heidän peliään :D Kaikki nuo tulevat kopiot ihan varmasti muistavat mainita olevansa PUBG tyylinen uudella twistillä jne. Veikkaan että Epicin lakiosasto nauraa tällä hetkellä partaansa.

Käyttäjän rrran kuva
rrran

Ettei vaan PUBG itse ole ripoff H1Z1 pelistä...