Oculus Rift -virtuaalitodellisuusvisiiri sai jättialennuksen / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Oculus Rift -virtuaalitodellisuusvisiiri sai jättialennuksen

11.07.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
24

Oculus Riftin virtuaalitodellisuuskokemusten makuun pääsee nyt poikkeuksellisen edulliseen hintaan.

Oculusin oma verkkokauppa tarjoaa virtuaalitodellisuudesta kiinnostuneille mahdollisuuden hankkia Oculus Rift -virtuaalitodellisuusvisiirin yhdessä Touch-liikeohjainten kanssa 449 euron yhteishintaan. Visiirin ja liikeohjainten ohella pakkaus sisältää Xbox One -ohjaimen, kaksi sensoria, kaukosäätimen sekä seitsemän peliä. Riftin asennuksen yhteydessä saataville tulevat pelit ovat Lucky's Tale, Medium, Toybox, Quill, Dead and Buried, Dragon Front ja Robo Recall.

Rajallisen ajan saatavilla oleva tarjoushinta on tuntuva alennus Oculus Riftin normaalihintaan. Alkuvuodesta tehdyn hinnanalennuksen myötä Riftin ja Touchin yhteishinta laski 708 euroon, eli tämänhetkinen alennus on reilun kolmanneksen normaalihinnasta.

Lähde: Oculus

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei kyllä paha hinta kun ohjaimelle voi laskea hintaa sen 40-50 euroa, joten jää 400 euroa lasien, sensorien, kaukosäätimen ja pelien hinnaksi. Mikäli olisi pystyvä näyttis koneessa niin saattaisin harkita.

Lainaus käyttäjältä Haerski

Aikamoista ryöstöä, jos vielä suhteuttaa siihen, että mielestäni paskalaatuiset ja ilman mitään liiketunnistuskapuloita myytävä PS VR on käytännössä samaa hintaluokkaa.

Tarttuisin tarjoukseen, jos en Oculuksen kelkassa jo olisi.

Täh? Ai mikä on ryöstöä? En tiedä ymmärränkö kommenttisi väärin mutta nimenomaanhan tämä ei ole ryöstöä jos huonompi maksaa saman ja siitä puuttuukin vielä kamaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Aikamoista laillista ryöstöä asiakkaan taholta, jos vielä suhteuttaa siihen, että mielestäni paskalaatuiset ja ilman mitään liiketunnistuskapuloita myytävä PS VR on käytännössä samaa hintaluokkaa.

Tarttuisin tarjoukseen, jos en Oculuksen kelkassa jo olisi.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä zappah

Täh? Ai mikä on ryöstöä? En tiedä ymmärränkö kommenttisi väärin mutta nimenomaanhan tämä ei ole ryöstöä jos huonompi maksaa saman ja siitä puuttuukin vielä kamaa.

Laillinen ryöstö asiakkaan taholta, koska tuosta hinnasta tuskin jää Oculuksen tassuun kuin miinusmerkkisiä seteleitä. Disclaimer: Mutta en oikeasti ajattele, että kukaan tekee mitään moraalitonta tarttumalla tarjoukseen.

EDIT: Muokkasin alkuperäistä kommenttiakin vähän selkeämmäksi.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Onkos kukaan tilannu tuolta että miten postikulut tohon päälle sitten

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon
Lainaus käyttäjältä frozen

Onkos kukaan tilannu tuolta että miten postikulut tohon päälle sitten

Tilasin, ei tuu postikuluja (Oculus.com), mutta tullimaksuista ei mitään hajua.
Tällä hinnalla saattelen viimein itseni oikealle VR tielle. Tämähän on lähelle se hinta minkä perustaja lupasi jo ennen julkaisu versiota. RiftCat on ollut yhtä tuskaa kun ei ole headtrackia.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä laurihon

[quote]Lainaus käyttäjältä frozen: Onkos kukaan tilannu tuolta että miten postikulut tohon päälle sitten[/quote]
Tilasin, ei tuu postikuluja (Oculus.com), mutta tullimaksuista ei mitään hajua.
[--]

Ei postikuluja, eikä tullimaksuja, koska Oculus-kaupalla on EU-toimipiste ilmeisesti Irlannissa, josta omanikin taisi tulla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toisin sanoen poistomyyntihintaan. VR oli, tuli ja meni, taas. Juuri kuten ennustin.

Käyttäjän Patemies kuva
Patemies
Lainaus käyttäjältä snaketus

Toisin sanoen poistomyyntihintaan. VR oli, tuli ja meni, taas.

Tähän en kyllä usko. VR-kehittäjiä on tällä hetkellä melkoinen määrä ja esimerkiksi Steamiin, sekä Oculuksen kauppapaikkaan tulee koko ajan niin paljon lisää VR-pelejä ja -softaa, että ihme olisi jos VR tästä enää totaalisesti floppaisi. Kannattaa seurata esim. Vivelle ilmestyvää sisältöä Steamistä.

Käyttäjän Patemies kuva
Patemies

Hieno juttu ja saa kyllä PS4 VR:n näyttämään entistäkin kalliimmalta (muistetaan nyt PS-kameran ja Move-ohjainten hinnat, sekä vähäinen VR-sisältö). Itsellä vain on tuo VR-innostus jo vähän lopahtamaan päin (omistan Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR ja PS4 VR). Nykyään pyrin pelaamaan kaikki VR:ää tukevatkin pelit ilman laseja. Aluksi todella hieno juttu, mutta kaikkeen kyllästyy. Heikko resoluutio pitäisi ainakin saada paremmaksi, lasit vielä Riftiäkin kevyemmiksi ja ehdottomasti johto pois perseestä. Langattomasta mallista voisin innostua uudelleen, kun Samsungin Gear VR:ääkin vielä tulee silloin tällöin käyteltyä.

Riftiä pidän Vivea parempana siinä, että kuulokkeet ovat samassa setissä ja lasit ovat kaiken kaikkiaan kevyemmät/vähemmän etupainoiset, mikä tekee niistä mukavammat käyttää pidempiä aikoja. Sen sijaan edes useammalla majakalla Riftiä ei saa kattamaan samanlaista pelitilaa (5x5 metriä) kuin Vivellä ja Oculuksen pelit on myös lähes poikkeuksetta suunniteltu vain 180 asteen pelaamiseen. Suurin osa vapaammin liikuttavista pelimaailmoista on näyttänyt tukevan pelkästään Vivea tässä vaiheessa.

Tuntuisikin, että jos en olisi Vivea ostanut, olisin jäänyt aika paljosta paitsi "VR-maailmassa". Rift on kyllä ollut mukavampi käyttää ajopeleissä ja avaruussimulaattoreissa, sekä muissa istualtaan pelattavissa peleissä. PS4 VR:n eduksi voi laskea helpon käytettävyyden, sekä erittäin huomaamattoman pikseliverkon (PS4 Pro:lla), mikä tekee niistä mukavat elokuvien/videoiden katseluun.

Seuraavaksi odottelen langattomia malleja (Viven tukeman kokoisella virtuaalitilalla & tekniikalla), ennen kuin edes harkitsen uusien VR-lasien ostamista.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Itsellä konttorituolissa istualteen käytettävä VR-kypärä on parempi vaihtoehto. Vive olisi ollut parempi jos jaksaisi heilua seisoaltaan mutta pitemmän päälle Rift on helpompi heittää päähän. Tuskin tulen kapuloita paljoa käyttämään. Enimmäkseen rattia ja Xone ohjainta.
Tämähän ei ole VR loppu vaan myyvät vanhoja varastosta pois. Uutisethan kertovat että uutta riftiä pukkaa jo kohtapuoliin.
Moneen kertaan käytettyjä laseja katsonut mutta niin kuin aina laitteissa, uuden hintaa ei voi pyytää vaikka olisi vain kerran käytetty. Nyt mahtaa myyjiä harmittaa kun käytettyjen hinta tippui 200 euroon.