Oculus halpuuttaa virtuaalitodellisuutta toden teolla / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Oculus halpuuttaa virtuaalitodellisuutta toden teolla

12.10.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Oculus on julkistanut kaksin kappalein hyviä uutisia virtuaalitodellisuudesta kiinnostuneille kuluttajille.

Yhtiö paljasti eilen Oculus Connect 4 -tapahtumassa uuden Oculus GO -virtuaalitodellisuusvisiirin. Oculus GO toimii itsenäisesti ilman mobiililaitetta tai pc:tä. Visiiriä kuvataan helpoimmaksi tavaksi kokea virtuaalitodellisuus, ja se sisältää 2560x1440 -resoluutiolla varustetun näytön sekä integroidut kuulokkeet. Yksi visiirin houkuttelevimmista ominaisuuksista on hinta, sillä Oculus GO:n kerrotaan irtoavan 199 dollarilla. Oculus GO julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Yhtiöllä on hyviä uutisia myös pc-tietokoneeseen kytkettävän Oculus Riftin hankkimisesta kiinnostuneille. Oculus Rift -visiirin, Touch-liikeohjaimet, kaksi sensoria sekä seitsemän peliä sisältävän paketin hintaa laskettiin pysyvästi 399 dollariin, eli kotimaisittain 449 euroon. Oculus kuroo alennuksen myötä melkoisen kaulan merkittävimpään kilpailijaansa, sillä HTC Viven saa tällä hetkellä omakseen 699 euron hintaan.

Lähde: Oculus

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

No huh, Oculus lisää ihan tosissaan painetta PSVR:n päähän. En valita hinnanalennuksesta, mutta voisivat pikkuhiljaa päättää mitä summia he laseistaan haluavat ja sitoutua siihen edes hetkeksi: Tässä varmaan useampikin kuluttaja pahoittaa mielensä, kun vasta hommatut "halvat" lasit ovatkin kuukauden päästä taas vähän halvempia ja sitä rataa. Puhumattakaan kivijalkaliikkeistä, jotka eivät ainakaan Suomessa ole vielä ehtineet mukaan edes ensimmäiseen hinta-aleen.

Toinen kysymys kuuluu onko tällainen liiketoiminta enää Oculukselle kannattavaa vai lapioiko Zuckerberggi vaan toisesta päästä Facebook-massia sisään ja toisesta päästä pursuaa puoli-ilmaista veeärrää ulos? Vai onko Rift 2.0 jo ihan nurkan takana ja tässä vain tiristellään varastoja tyhjäksi vanhaksi jäävästä teknologiasta?

Ehkä tämä kaikki on kuitenkin vr:n parhaaksi: Laitemassa kodeissa kasvaa, joten myös vr-peleille on enemmän kysyntää ja niitä on siis kannattavampaa kehittää ja markkinoida. Pelien perässä se vr joko elää tai kuolee.

EDIT: Niin ja Oculus Go on kyllä mielenkiintoinen siltä kantilta, että se on tullainen ensimmäinen stand alone vr -kokeilu. Pelit ei näytä kyllä kummoisilta, mutta kaipa ajatus onkin ennemmin myydä tuota halvaksi katselulaitteeksi 360°-videoille ja sisäänheittotuotteeksi vr:n maailmaan. Joku Minecraftin tasoiseen yksinkertaisen kauniiseen grafiikkaan pyrkivä pelikin voi toki olla tuolla ihan päheä kokemus.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Nyt on hinta kohdillaan. Todennäköisesti myy kuin häkä, mutta auttaako se pelastamaan kyseisen firman pohjamudasta. Aika paljon saa myydä, että voi käydä syömässä pihviä jokapäivä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Seuraavan sukupolven laitteet joissa ei ole silminnähtävää screendoor efektiä ja muutenkin parempi resoluutio niin katsellaan tätä VR:ää uudestaan. Näissä nykyisissä vain on liian paska kuva.

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä Kuros

Nyt on hinta kohdillaan. Todennäköisesti myy kuin häkä, mutta auttaako se pelastamaan kyseisen firman pohjamudasta. Aika paljon saa myydä, että voi käydä syömässä pihviä jokapäivä.

Emmä nyt tiiä...

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä Portable

[quote]Nyt on hinta kohdillaan. Todennäköisesti myy kuin häkä, mutta auttaako se pelastamaan kyseisen firman pohjamudasta. Aika paljon saa myydä, että voi käydä syömässä pihviä jokapäivä.[/quote][url=https://www.roadtovr.com/oculus-rift-closes-in-on-steam-majority-market-share/]Emmä nyt tiiä...[/url]

Ohoh, pienen spurtin on ottanut sitten viime näkemän. Näköjään hintakilpailu toimii ja hyvä niin.