Nomura: Final Fantasy VII Remaken ja Kingdom Hearts 3:n julkaisuissa kestää vielä

11.01.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
7
Nomura: Final Fantasy VII Remaken ja Kingdom Hearts 3:n julkaisuissa kestää viel

Julkistettuja Final Fantasy VII Remakea ja Kingdom Hearts 3:a odottavat pelaajat joutuvat pidättämään hengitystään vielä tovin pidempään.

Famitsun tuoreimmassa numerossa haastateltavana ollut ohjaaja Tetsuya Nomura on paljastanut, että vaikka pelien kehitys on edennyt, joudutaan kummankin pelin julkaisua odottamaan hieman pidempään.

- Olen pahoillani, mutta odotus Kingdom Hearts 3:a ja Final Fantasy VII Remakea kohtaan on hieman pidempi. Olen erittäin pahoillani, mutta tavoitteenani on tehdä pelejä, jotka vastaavat odotuksia, Nomura kertoo haastattelussa.

Hänen mukaansa esimerkiksi Kingdom Hearts 3:ssa on tarkoitus kehittää toistaiseksi julkistamattomia maailmoja, joihin tekijät eivät ole vielä ennättäneet edes koskea.

Nomura kuitenkin toivoo voivansa näyttää kehitystyönsä jälkeä kummankin pelin osalta myöhemmin tänä vuonna.

Kingdom Hearts 3 julkistettiin ensimmäisen kerran kesällä 2013 Sonyn E3-pressitilaisuudessa. Peli julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, mutta julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu.

Final Fantasy VII Remake julkistettiin puolestaan kesällä 2015. Peli on kehitteillä PlayStation 4:lle, eikä senkään julkaisupäivää ole vielä paljastettu. Tekijät ovat tosin paljastaneet, että uusioversio julkaistaan useammassa osassa episodipelien tyyliin.

Lähde: Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kingdom Hearts on kyllä sellainen pelisarja, että vähän harmittaa että ei ole tullut edes testattua. Tekisi mieli kyllä tämä uusin ottaa testiin mutta kun lore lienee sen verran monipuolinen, niin mieluusti ei alottaisi kolmannesta osasta. No, olisihan siellä niitä remastereita vaikka kuinka monta.

Backlogista ei saisi ilmeisesti kirjoittaa mutta kirjoitanpa silti, sillä se TAAS liittyy asiaan: en kyllä mitenkään taida jaksaa KH-pelisarjaa alkaa testaamaan kun uudempaakin kamaa on ja pitää edes vähän pysyä ajan hermolla, sillä eihän peleistä muutoin voi mitenkään saada mitään hyvää irti. Ja muutenkin täytyy vähentää pelimakuani, sillä se on nykyisin liian paska. Itse käytin ennen sanan "paska" tilalla tosin sanaa "laaja".

No, onneksi Pelaajan käyttäjiin lukeutuu paljon ihmisiä, jotka auttavat minua ulosantini kanssa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

PS5:lle sitten parin vuoden päästä konsolin julkaisusta

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

KH3 tulee sitten joskus ja tulee kyllä hankittua heti julkaisussa (2.8 Final Chapter Prologueta en oo kyl heti ostamassa, Dream Drop Distance oli vaan ihan okei, joten sen pelaaminen PS4:llä ei miusta oli täyden hinnan arvoinen), FF VII:n suhteen olen sen verran varautunut että hyvä vaan että kestää, mahdollinen karvas pettymys myös odottaa vasta sitten kaukaisessa tulavaisuudessa :D

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä zappah

Kingdom Hearts on kyllä sellainen pelisarja, että vähän harmittaa että ei ole tullut edes testattua. Tekisi mieli kyllä tämä uusin ottaa testiin mutta kun lore lienee sen verran monipuolinen, niin mieluusti ei alottaisi kolmannesta osasta. No, olisihan siellä niitä remastereita vaikka kuinka monta.

Backlogista ei saisi ilmeisesti kirjoittaa mutta kirjoitanpa silti, sillä se TAAS liittyy asiaan: en kyllä mitenkään taida jaksaa KH-pelisarjaa alkaa testaamaan kun uudempaakin kamaa on ja pitää edes vähän pysyä ajan hermolla, sillä eihän peleistä muutoin voi mitenkään saada mitään hyvää irti. Ja muutenkin täytyy vähentää pelimakuani, sillä se on nykyisin liian paska. Itse käytin ennen sanan "paska" tilalla tosin sanaa "laaja".

No, onneksi Pelaajan käyttäjiin lukeutuu paljon ihmisiä, jotka auttavat minua ulosantini kanssa.

No samainen ongelma löytyy täältäkin, mutta itse luovuin "ajan hermolla" pysymisestä jo vuosia sitten :D Ja tosiaan voisi sitä omaakin pelimakua rajata ja vaikkapa keskittyä vain niiden ylistetyimpien pelien pelaamiseen, mutta hittoako sitä murehtimaan...

Itsekkään en ole sarjan pelejä vielä korkannut, mutta FF X/X-2 remasterin jälkeen olisi tarkotus nuo viimeinkin pelailla läpi. Itseäni kiinnostaa enemmän nähdä olivatko nämä ylistetyt "klassikot" kaiken hehkutuksen arvoisia/kuinka hyvin ovat vanhentuneet, kuin pelata uudempaa tuotantoa, jota ehtiin ehkä käymään läpi sitten joskus.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä zappah

Backlogista ei saisi ilmeisesti kirjoittaa...

Kyllähän siitä kirjoittaa saa ja olenkin vain tähän asti sivuuttanut backlogisi (meillä muillakin on sellainen), mutta nyt kun se on täällä noussut tapetille, niin ajattelin kommentoida sitä vähän.

En pystyisi kuvittelemaan itseäni keskittymään vain yhteen peliin kerralla ja pitämään jotain pelijonoa, pelaan juuri sitä mitä milläkin hetkellä tuntuu. Varsinkin näin pelien keräämiseen hurahtaneena se backlogi vain kasvaa ja kasvaa. En tulisi pelaamaan murto-osaakaan kokoelmastani jos pelaisin joka ikisen pelin puhki ennen kuin siirtyisin jossain jonossa seuraavaan. Minä työnnän parhaillaan kymmenkunta kiekkoa tai jotain muuta mediaa kolmeen tai neljään konsoliin päivässä sekä pc:llä tulee kaksoisklikattua parin kolmen pelin kuvaketta työpöydältä. Yksi voisi sanoa, että yhteen keskittymällä voi saada siitä yhdestä enemmän irti, mikä on varmaan totta, mutta elämä on lyhyt ja lopulta pelaan puhki vain pelit jotka 100% aidosti koukuttaa minut tekemään niin.

Se saamarin Velor (joka tuntuu hävinneen kuin pieru saharaan täältä) nillitti minulle, että en pelaa pelejä loppuun kun oli katsonut PSN:ssä trophyjani. Selitin nämä samat asiat sille, mutta kaveri vain kehotti etsimään jotain muuta harrastusta, se siis meni ihan vittuilun puolelle. Tyyppi on eka ja ainut joka pääsi banaanilistalleni PSN:ssä.

Pointti miksi puhun Velorista tässä asiayhteydessä on se, että tyyppi oli juuri tämän lajin edustaja joka grindaa pelistä platinum trophyn ja pelaa sata tuntia moninpeliä ennen kuin siirtyy seuraavaan peliin eikä millään tuntunut käsittävän konseptia, että joku taplaa eri tyylillä ja pelaa saman päivän aikana vaikka neljää eri peliä ja ei koukuttavat pelit jää ikuisiksi ajoiksi kesken. Ei minua liikuta jos en ole pelannut läpi kaikkia omistamiani pelejä. En muuta ehtisi tekemäänkään kuin pelaamaan jos siihen pyrkisin. Niinkuin sanoin, niin elämä on lyhyt, enkä tuhlaa sitä asioihin jotka ei tunnu aikani arvoisilta.

Rupes vaan vituttamaan kun tyyppi kävi minut ihan privaviestillä mollaamassa PSN:ssä kun nyt en ole pelannut suurinta osaa pelaamistani peleistä läpi. Esim. MGS V on loistava peli ja nautin siitä suuresti sandbox sota/espionaagisimuna, mutta en jaksanut sitä loppuun asti pelata kun stoori oli ihan hanurista ja myöhemmät tehtävät eivät antaneet soveltaa Minun pelityyliä kuten siihen asti pelissä, joten minusta tuntui, että peli alkoi tuhlaamaan aikaani joten jätin sen kesken.

Ymmärrän kyllä, että haluaa keskittyä yhteen peliin kerralla, se on heidän asiansa ja mitä se minulle kuuluu tai edes millään tavalla liikuttaa. Siksi en ole koskaan kommentoinut Zappahin backlogista jankutukseen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä snaketus

En pystyisi kuvittelemaan itseäni keskittymään vain yhteen peliin kerralla ja pitämään jotain pelijonoa, pelaan juuri sitä mitä milläkin hetkellä tuntuu. [--] En tulisi pelaamaan murto-osaakaan kokoelmastani jos pelaisin joka ikisen pelin puhki ennen kuin siirtyisin jossain jonossa seuraavaan.

No siis ei tuo minunkaan "pelijononi" ole muuta kuin backlog, joka vain on alustavasti laitettu järjestykseen, jossa kuvittelen pelaavani ne pelit.

Vaikuttaa tosin siltä, että ne alimmat eivät ikinä pääse pelaukseen asti, sillä aina jotain hyppää jonon keulille tai jonon yläpäähän. Mitä se sitten tarkoittaa? No varmaan sitä, ettei ne alimmat pelit sitten taida niin kiinnostaakaan. Toisaalta kuten useiden pelien kanssa on käynyt: ikinä ei tiedä mikä iskee ennen kuin testaa ja siksi ne siellä roikkuvat, koska ne kiinnostavat sen testin verran, vähintään.

Eli tässä ollaan kyllä samassa jamassa: backlogia on & pelataan sitä, mikä sillä hetkellä kiinnostaa. Itse tosin sitten pysyttelen siinä pelissä jonka aloitan. Tosin niitä on useita kyllä minullakin kerralla kesken: moninpelit erikseen, joku "raskaampi" tarinapeli ja sitten voi olla joku lyhyempi "pelattava" peli, jossa ei tarvitse tarinaa pitää mielessä, vaan jossa voi vain puhtaasti pelailla, kuten vaikkapa vasta pelailemani Oceanhorn.

Lainaus käyttäjältä snaketus

Minä työnnän parhaillaan kymmenkunta kiekkoa tai jotain muuta mediaa kolmeen tai neljään konsoliin päivässä sekä pc:llä tulee kaksoisklikattua parin kolmen pelin kuvaketta työpöydältä. Yksi voisi sanoa, että yhteen keskittymällä voi saada siitä yhdestä enemmän irti, mikä on varmaan totta, mutta elämä on lyhyt ja lopulta pelaan puhki vain pelit jotka 100% aidosti koukuttaa minut tekemään niin.

Kuten jo yllä vähän avasin, niin ei minullakaan vain yksi teos ole kerrallaan "työn alla", vaan tietyin ehdoin useampaa on pelauksessa. Ei esim. useita samanlaisia, ja jos mahdollista, niin pelailen eri genren pelejä. En myöskään halua keskittyä useaan vahvan tarinan ja/tai loren omaavaan peliin kerrallaan, vaan keskittyä yhteen, jolloin ne muut pelit ovat vähemmän (tarinaan) keskittymistä vaativia.

Lainaus käyttäjältä snaketus

Se saamarin Velor (joka tuntuu hävinneen kuin pieru saharaan täältä) nillitti minulle, että en pelaa pelejä loppuun kun oli katsonut PSN:ssä trophyjani.

Myönnän, että itse pyrin keräämään ne trophyt. Miksikö? No, en tiedä täysin itsekään mutta ehkä se on jokin merkki, jonka jälkeen voi hyvällä omallatunnolla siirtyä seuraavaan peliin. Kyllähän pelejä pelaisi muuten vaikka kuinka kauan niidenkin jälkeen. Siis jos peli yhtään hyvä on.

Huonoista en vaivaudu mitään trophyja keräilemään, enkä myöskään ala aivan älyttömästi näkemään muutenkaan niihin vaivaa. Pelaan esim. Gears of Wareja todella paljon mutta en minä niitä Seriously-trophyja ole edes yrittämässä.

Lainaus käyttäjältä snaketus

Pointti miksi puhun Velorista tässä asiayhteydessä on se, että tyyppi oli juuri tämän lajin edustaja joka grindaa pelistä platinum trophyn ja pelaa sata tuntia moninpeliä ennen kuin siirtyy seuraavaan peliin eikä millään tuntunut käsittävän konseptia, että joku taplaa eri tyylillä ja pelaa saman päivän aikana vaikka neljää eri peliä ja ei koukuttavat pelit jää ikuisiksi ajoiksi kesken.

Tiedän ettet varmaankaan verrannut tyyppiä nyt minuun mutta sanon vain, että meitä pelejä "täysin" suorittavia lienee myös erilaisia. On tarinan, pelin oman prosentin, moninpelin, trophyjen ja ties minkä osalta olemassa se maaginen 100%. Kuka tähtää mihinkin. Itsellä se pohjimmainen pyrkimys pelata tarina läpi ja muu katsotaan sitten sen mukaan, mitä jaksaa, huvittaa ja on mahdollista tehdä.

Lainaus käyttäjältä snaketus

Ymmärrän kyllä, että haluaa keskittyä yhteen peliin kerralla, se on heidän asiansa ja mitä se minulle kuuluu tai edes millään tavalla liikuttaa. Siksi en ole koskaan kommentoinut Zappahin backlogista jankutukseen.

En nyt tiedä jäisikö jankutukseni pois vaikka pelaisinkin eri tavalla, uskon että vaikka pelaisin pelejä vähemmän läpi asti niin sitten niitä vain kuluttaisi vieläkin enemmän, ikään kuin (peli)tyhjiötä täyttäen, ja olisin yhä backlogista kirjoittelemassa.

PS. Liittyy uutiseen muuten ihan hitosti :D

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Näin siis me onnettomat :D....Tosiaan itsellenikin tuo 100% trophyjen/achievementien keräily on huono/täysin turha tapa....PS-pelien puolla nyt päätin, että yhtäkään vaikeampia tai paljon aikaa vieviä vaivaudu yrittämään, kuten esim työn alla olevan FFX:n trophyt, joista monet vaativat niin helvetinmoista, yksitoikkoista grindausta ettei mitään järkeä...Boxin puolella vastaavia, kuten tuo zappan mainitsema alkuperäisen Gearsin Seriously tuli noin 3kk aikana saavutettua, mutta jatkossakin ihan fiiliksen mukaan mennään, jaksaako 100% saavutuksista hinkata läpi.

Noin muuten pyrin kuitenkin kouluamaan aloittamani pelit jatkossakin loppuun, peli kerrallaan....onneksi sentään harvemmin tulee hurahdettua mihinkään moninpeliin, muuten backlogin läpikäyminen kävisi sitäkin hitaammin :D