Nintendo Switch Online -palvelu saapuu virallisesti syksyllä / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Nintendo Switch Online -palvelu saapuu virallisesti syksyllä

1.02.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
5

Nintendo on vahvistanut konsolinsa Nintendo Switch Online -verkkopalveluiden käynnistyvän virallisesti syyskuussa 2018.

Nintendo Switch Online on kuukausimaksullinen palvelu, joka antaa käyttäjilleen mahdollisuuden pelata verkkopelejä, hyödyntää keskusteluauloja, voice-chatin, ladata kokoelman klassisia Nintendo-pelejä sekä diilejä eShop-kauppaan.

Palvelun hinta on joko 3,99 dollaria kuussa, 7,99 dollaria kolmelta kuukaudelta tai 19,99 dollaria koko vuosi. Muiden maiden hinnasto ilmoitetaan lähempänä julkaisua.

Toistaiseksi Switchin verkkopelaaminen sekä Nintendo Switch Online -sovellus ovat kaikille käyttäjille ilmainen. Online-palvelun julkaisun jälkeen nämä lukitaan kuitenkin kuukausimaksun taakse.

Alkujaan Nintendo Switch Onlinen oli määrä saapua jo syksyllä 2017, mutta alkamisajankohtaa jouduttiin siirtämään tämän vuoden puolelle.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pitäisiköhän Pelaajan foorumeilta(kin) löytyvällä logiikalla sanoa, että ei mitään tarvetta tuollaiselle, koska en itse tule tätä käyttämään. Minulle Switch on siis täysin yksinpeli ja offline-kokemus. Paikalliset moninpelit toki erikseen.

Toisaalta jos eShopista saisi oikeasti jotain hyviä tarjouksia tämän kautta niin täytyy ehkä harkita. Osto riippuu pitkälti siitä, että maksaako palvelu itsensä takaisin. Joskus laskeskelin että Xbox Liven hinnan sain "takaisin" pelkistä Gold-alennuksista, joihin en siis muutoin olisi ollut oikeutettu. Se oli siis ennen kuin edes jaettiin mitään "ilmaispelejä".

Nintendolla kyllä lähtökohtaisesti laimein palvelu, erityisesti noiden kuukausittaisten pelien suhteen. Tarkka tarjonta ei ole tietenkään tiedossa vielä, mutta jos kerran näissä muissa valitetaan jatkuvasti ettei ole tarpeeksi uutta tai isoa, niin miten porukka voi olla tyytyväinen johonkin "klassikoihin".

Jotain hyvääkin; hinta sentään on selvästi alempi kuin kilpailijoilla. Syystäkin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Noniin, Nintendokin sitten liittyy mukaan maksumuurin taakse moninpelit kelkkaan. Miksei tietysti kun kerta muutkin. Ainut alusta jolla moinen ei menisi läpi on.. jep tiedät sanomattakin, että mikä. Onneksi, jos laitteen heikkouksissani Bayonetta 3:sta varten ostan ei tarvi moista maksella. Vaikka huokea (oletettavasti) 20 euron vuosimaksu onkin. Mielenkiinnolla odottelen kuinka monta vuotta menee kunnes se maksaa yhtä paljon tai jopa enemmän kuin kilpailijoilla.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Eiköhän tuo noin 30€ Suomi hinta vuodessa ole naurettavan halpa. Itsellä menee nuo muutkin kerran vuodessa joten en koe mitään kipua tuollaisen maksamisessa. Mikäli sisältö on lähelläkään kelvollinen, niin saattaa jopa kiinnostaa.

Käyttäjän Minte kuva
Minte

Eipä ole tällaiselle käyttöä vaikka Switchin omistan. En pelaa moninpelejä millään alustalla.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

En ole maksanut päivääkään Xbox Liveä tai PS Plussaa, enkä kyllä maksa tätäkään. Ei vain ole reilua lukita ominaisuuksia maksumuurin taakse, jos maksan jostain niin minun on paras pystyä pitämään siitä kiinni kunnes palvelu loppuu ja senkin jälkeen kun kone itse menee rikki, eli pelivuokraukset menevät pois laskuista. Nettipelaamista taas en harrasta ja jos harrastaisin, PC:llä se on ilmaista. Lisäksi Humble Monthly on esimerkki miten tälläinen kuukausittainen maksupalvelu pitäisi tehdä, pelit jotka siitä saa, saa pitää.