Nintendo ei lähde yksinoikeusjahtiin

14.06.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Nintendo ei ole aikeissa lähteä yksinoikeusjahtiin muiden konsolivalmistajien kanssa tulevaisuudessa. Yhtiön toimitusjohtaja Satoru Iwata totesi Gamasutralle, ettei hän näe järin sopivana, että Nintendo kamppailisi esimerkiksi Microsoftin kanssa rahallisesti erilaisten pelien yksinoikeussopimuksista.

Kolmansien osapuolten kanssa tehtäviä sopimuksia Iwata ei kuitenkaan poissulje tietenkään täysin. Toimitusjohtaja korostaakin, että yhtiö on valmis ryhtymään "ennennäkemättömiin" kumppanuussuhteisiin erilaisten yhtiöiden kanssa tarvittaessa. Erityisesti tällaisia voitaisiin järjestää, mikäli jokin ulkopuolinen tekijä olisi keksinyt oivallisen, juurikin Wii U:lle sopivan idean.

Wii U on saamassa julkaisunsa aikoihin varsin vahvasti tukea kolmannen osapuolen pelifirmoilta. Luvassa on muun muassa pelejä niin Warner Bros. Interactive Entertainmentilta, Platinum Gamesilta, Ubisoftilta sekä Segalta. Osa teoksista saapuu laitteelle myös yksinoikeudella ainakin alustavasti.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Se nyt on selvää, että mitään GTA V:n tyylisiä pelejä ei enää osteta yksinoikeuksiksi, mutta Ninskan kannattaa silti pitää kiinni peleistä kuten P-100 ja Zombie U. Toki ne Ninskan omat pelit ovat niitä kovimpia yksinoikeuksia. Yhteistyö muiden kehittäjien kanssa voi poikia vielä paljon hyvää.

Käyttäjän Esatzu kuva
Esatzu

Mitäs sitä suotta ostaa lisää yksinoikeuksia kun tekee rahaa samalla pelillä aina vaan... Call of mario warfare 69

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Toivottavasti ottaisivat kolmanten osapuolten tarjonnan tosissaan, sillä on sekin tapa myydä laitteita. Harvemmin mainitaan Madworld, kun platinumista puhutaan, mutta juuri sellaisia omaperäisiä pelejä laite tarvitsee. Nintedon omat pelit eivät minulle riitä konsolin ostoon. Tarvitaan myös ulkopuolista voimaa.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

toivottavasti tuo platinum gamesin peli tulisi muillekkin alustoille, se näytti aivan loistavalta :D