Nathan Fillion on vihdoin Nathan Drake! Katso uusi yllättävä Uncharted-fanielokuva / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Nathan Fillion on vihdoin Nathan Drake! Katso uusi yllättävä Uncharted-fanielokuva

16.07.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Uusi Uncharted-peleihin perustuva fanielokuva on rantautunut kaikkien katsottavaksi YouTubeen. Pätkän luomista on ollut vetämässä kanadalainen elokuvantekijä Allan Ungar, joka on onnistunut saamaan sitä varten jopa yllättävää tukea taakseen. Lyhytelokuvaa tähdittää nimittäin Nathan Fillion, jota monet ovat haikailleet vuosia työn alla olleen virallisen Uncharted-elokuvan pääosaan.

Noin vartin pituisessa elokuvassa Uncharted-sankari Nathan Drake nähdään tietysti pinteessä, sillä tämä on ajautunut jälleen yhden aarteenetsintäreissunsa yhteydessä jälleen yhden raskaasti aseistautuneen ryhmittymän vangiksi. Oveluudella, huonolla huumorilla ja lyijyn voimalla kyseinenkin pattitilanne saadaan kuitenkin ratkaistua.

Uncharted-elokuvaprojekti on ollut Ungarille ja kumppaneille täysin itsenäinen tuotantoprojekti, miksi sillä ei esimerkiksi tarkoitus tehdä pennin hyrrää. Fillion ei ole kertonut, miten hän päätyi projektiin mukaan, mutta hänen Twitter-viestinsä mukaan fanielokuva on auttanut häntä ja muita raaputtamaan tietynlaista kutinaa.

Mitä tulee viralliseen Uncharted-elokuvaan, kuultiin siitä viimeksi isosti uutisia noin vuosi sitten. Tuolloin Sony Pictures ilmoitti Hämähäkkimies-näyttelijä Tom Hollandin esittävän siinä Nathan Drakea. Tarkoituksena leffalla olisikin painottua nykypäivän sijaan menneisyyteen ja Draken nuoruuteen.

Lähde: Nathan Fillion (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Enpä ole kyllä ikinä kuvitellut Nathan Fillionia Nathan Draken rooliin, vaikka moni tuntuu häntä siihen suosivan. Tykkään kyllä näyttelijästä ja häneltä löytyy karismaa, särmää ja sopivaa pilkettä silmäkulmaan, mutta ei silti olisi oma valintani. Enpä kyllä Tom Hollandiakaan siihen olisi valinnut. Enkä itseasiassa edes äkkiä osaisi sanoakaan ketä siihen rooliin itse kuvittelisin.

Stephen Lang on myös hyvä näyttelijä ja sopisi paremmin Sullyn rooliin kuin Fillion Drakeksi, mutta ei hänkään olisi oma valintani Sullyksi.

En usko, että tämä tulee tapahtumaan näillä näyttelijöillä. Taitaa lähes 50v. Nathan Fillion olla vähän liikaa studipomoille, vaikka mies kyllä itsensä varmaan kuntoon saisi, jos hommaa hänelle tarjottaisiin. Itseasiassa tässä lyhytpätkässä Stephen Lang on liian timmissä kunnossa Sullyksi ja Nathan Fillion ei taas ole tarpeeksi timmissä kunnossa Drakeksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En usko että virallinen elokuva onnistuu tavoittamaan pelin fiiliksen yhtä hyvin kuin mitä tämä loistava lyhytelokuva. Ehkä tuo pelikohtaus oli vähän turha homage mutta tällaisessa faniprojektissa vallan toimiva sekin.

Mikä tärkeintä, tässä pysyttiin juuri sopivasti maan tasalla eikä lähdetty siihen mitä esim. Tomb Raiderissa ne megahypyt jo pelkästään trailerissa.

Ainoa mikä vähän ihmetytti oli se, että miksi hypätä ikkunan läpi rikkomatta sitä ensin. Varsinkin kun ihan niin kiire tuskin vielä oli. Toki tuon olisi voinut tehdä niin että olisi juostu suoraan takaa-ajosta, jolloin se olisi ollut loogisempi mutta pikku juttu muutoin toistavassa pätkässä.

Näyttelijävalinnat osuneet nappiin myös, ihan noita nimettömiäkin hahmoja myöten. Sullykin oli juuri sopivan ikäinen ja näköinen ja Fillion on minustakin hyvä Drake. Vanha toki mutta tämä pätkä jo osoittaa että hyvin silti toimii. Tosin eipä se ikä haittaa kuin sitä ettei voi tehdä loputtomiin jatko-osia.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Tämähän oli aivan loistava pätkä, täynnä sitä rakkautta ja tyyliä alkuperäismateriaaliansa kohtaan! Näyttelijävalinnat ovat menneet nappiin kyllä ja neljännen Uncharted-pelin myötä ei Fillionkaan tunnu liian vanhalta; olen ehkä aina ajatellutkin Drakea hieman iäkkäämmäksi sankariksi.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Itse toivon ettei pelistä tehdä koskaan leffaa. Se vain ei väänny siihen, eikä toivo mitään B-luokan huttua muutenkaan. Nathan Fillionia en laittaisi rooliin kyllä, mieluummin joku vähemmän tunnettu enemmän Natea muistuttava tyyppi. Ja tuo Sully, hyvä näyttelijä, ei sinne päinkään olemus.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En ihan ymmärrä miksi juuri Naughty Dogin peleistä pitäisi vääntää elokuvia, kun pelit ovat jo itsessään lähestulkoon elokuvia? Tehdään siis leffa pohjautuen peliin, joka ammentaa innoitusta leffoista? Mitä iloa tästä on kenellekään paitsi niille, jotka yhä edelleen ajattelevat, että leffat on jotenkin validimpi viihdemuoto ja kokevat suurta tyydytystä kun Hollywood näin antaa hyväksyntää rakkaalle harrastuksellemme?

Koko Unchartedin viehätys on siinä, että se on kuin vanha kunnon seikkailutoimintaleffa, mutta interaktiivinen sellainen. Jos se käännetään takaisin pelkäksi leffaksi, niin eikö se ole nimenomaan vastoin kaikkea mitä peli edustaa?

EDIT: Itse tykkäisin peli-leffa- ja leffa-peli -käännöksissä siitä, että se johdannaisteos toisi hommaan jonkun uuden näkökulman: Ei tule mieleen onko tästä mitään kunnollista esimerkkiä edes olemassa... noh, TellTalen lisenssituotokset pääsääntöisesti eivät seuraa lähdemateriaalia, mutta minusta irtiotto voisi olla vielä tätäkin rajumpi: Esimerkiksi Game of Thrones voitaisiin pelinä vääntää strategiamuotoon, kuten modaajat ovat onnistuneesti esim. Crusader Kings II:n tapauksessa tehneet. Pelistä leffaksi voisin taas ehdottaa jonkinlaista esiosaa pelille, jossa leffa siis päätyy ennalta-arvaamattomasti tilanteeseen, josta peli sitten alkaa tms.

Se on vaan aina tympeää, että toistetaan sama kaava ja sama tarina, mutta vain vähemmän/enemmän interaktiivisessa muodossa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Haerski

En ihan ymmärrä miksi juuri Naughty Dogin peleistä pitäisi vääntää elokuvia, kun pelit ovat jo itsessään lähestulkoon elokuvia? Tehdään siis leffa pohjautuen peliin, joka ammentaa innoitusta leffoista?

Eikös ne pelit ole tulleet tiensä päähän, joten leffat voisi hommaa sitten jatkaa? Lisäksi tässä kyllä oli sellainen tarina, jota en muista peleissä olleen. Tai ehkä en vain muista.

Minusta noin muutoin ei ole mitään ongelmaa tehdä hyvää tarinaa. Oli se sitten pelinä, elokuvana, sarjana tai kirjana. Lähdemateriaali olisi tässä siis peli ja sekin on ehkä ammentanut taas toisaalta, jotka ovat ammentaneet jostain muualta. Mitä sitten?

Pelaajana en minäkään pidä että toistetaan vain pelin tarina leffana mutta milloin joku on kritisoinut kun tehdään kirjoista leffa? Ihan perushommaa. Miksei peleistä voisi tehdä siis ihan samaa? Ongelma on lähinnä se, että imitoidaan liikaa sitä peliä eikä käytetä sitä vain lähdemateriaalina sovittaen sitä leffamuotoon. Tässäkin PITI olla se pelikohtaus mukana eikä voitu jättää hommaa täysin elokuvamuotoon.

Lainaus Haerski

Koko Unchartedin viehätys on siinä, että se on kuin vanha kunnon seikkailutoimintaleffa, mutta interaktiivinen sellainen. Jos se käännetään takaisin pelkäksi leffaksi, niin eikö se ole nimenomaan vastoin kaikkea mitä peli edustaa?

Ei? Itse näen asian niin, että Uncharted on vain vanha kunnon seikkailutarina, joita on leffoina tehty vaikka kuinka. Uncharted-leffa taas ottaa hyvät hahmot ja laittaa ne elokuvamuotoon pelimuodon sijasta. Miksei se toimisi jos on asialliset tekijät? Tämä fanileffa jo todistaa että tulisi viihdyttävää jälkeä kun ei vain imitoida peliä (pois lukien se "pelikohtaus" tietysti) vaan tehdään homma elokuvamuotoon. Itse ainakin viihdyin enkä kaivannut ohjainta, jolla räiskiä pihalta ukkoja vähemmäksi. Muutenkin Unchartedin pelimekaniikka on aika itseääntoistavaa ja ei yksinään olisi läheskään niiden arvosanojen vertainen mitä peli on hahmojen ja tarinansa avulla.

Lainaus Haerski

Se on vaan aina tympeää, että toistetaan sama kaava ja sama tarina, mutta vain vähemmän/enemmän interaktiivisessa muodossa.

Sama kaavahan on kaikissa National Treasureissa, Indiana Joneseissa sun muissa, joista Uncharted on ammentanut. Ei vika siis ole missään pelistä elokuvaan sovituksessa jos tuon näkee ongelmana. Vika on silloin siinä, että ilmeisesti kaipaa jotain muuta kuin mitä nämä viihdetuotteet - tai vähempi interaktiivisuus ylipäänsä - tarjoavat.

Itselleni näiden viihdetuotteiden tarjoama genre kelpaa missä muodossa vain ja ikävän vähän sitä nykyään näkee. Enemmän nimenomaan pelien muodossa.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus Haerski

En ihan ymmärrä miksi juuri Naughty Dogin peleistä pitäisi vääntää elokuvia, kun pelit ovat jo itsessään lähestulkoon elokuvia? Tehdään siis leffa pohjautuen peliin, joka ammentaa innoitusta leffoista? Mitä iloa tästä on kenellekään paitsi niille, jotka yhä edelleen ajattelevat, että leffat on jotenkin validimpi viihdemuoto ja kokevat suurta tyydytystä kun Hollywood näin antaa hyväksyntää rakkaalle harrastuksellemme?

Koko Unchartedin viehätys on siinä, että se on kuin vanha kunnon seikkailutoimintaleffa...

Samaa mieltä kanssasi. Ei näistä ikinä mitään hyvää tule kuitenkaan, joten miksi edes vaivautua? Kenelle tälläiset on edes suunnattu? Faneille niitä pelileffoja ei tehdä (paitsi nyt tämä lyhytelokuva), koska pitää kosiskella myös "suurta yleisöä", koska ilmeisesti fanit eivät ole tarpeeksi suuri yleisö. Sitten siitä ei pidä fanit eikä ne jotka eivät edes tiedä mistä hitosta on kyse.

Itse pidin Warcraft leffasta osittain siitä syystä, että se piti sen "naurettavuuden" mitä peleissä on, vaikka leffa olikin melkoinen sekamelska. Jos pelistä halutaan leffa, pitäisi rohkeasti mennä sitten pelin ehdoilla, eikä yrittääkään vääntää siitä kaikkia "miellyttävää" tusinatuotosta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Zappah

Sanoinkin, että jos johdannaisteos ottaa alkuperäiseen jonkun uuden näkökulman, niin voihan se onnistua, mutta kokemus kertoo, että näin harvimmin (jos koskaan) toimitaan.

Ja iskit naulan kantaan kommenttisi lopussa: Elokuva-ala on pullollaan Indian Joneseja ja National Treasureja. Uncharted on joukosta erottuva vain koska se toi saman kaavan pelien maailmaan. Leffojen joukossa se olisi National Treasuren rinnalla vain yksi Indiana Jonesin äpärälapsista. Pelinä se on jotain omanlaistaan ja ennenkokematonta.

Siksi koen, että Unchartedin tapauksessa leffaversio ei tekisi kunniaa kummallekaan formaatille.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Haerski

Ja iskit naulan kantaan kommenttisi lopussa: Elokuva-ala on pullollaan Indian Joneseja ja National Treasureja. Uncharted on joukosta erottuva vain koska se toi saman kaavan pelien maailmaan. Leffojen joukossa se olisi National Treasuren rinnalla vain yksi Indiana Jonesin äpärälapsista. Pelinä se on jotain omanlaistaan ja ennenkokematonta.

Siksi koen, että Unchartedin tapauksessa leffaversio ei tekisi kunniaa kummallekaan formaatille.

No jaa, itse koen että Unchartedilla olisi mahdollisuutta olla parempi kuin Indyt, Treasuret ja varsinkin Raiderit. Muita samantyyppisiä leffoja en äkkiseltään osaa edes nimetä, mikä harmittaa. Se kertoo siitä että genressä olisi tilaa ja itse toivotan Unchartedin loistavine hahmoineen tervetulleeksi myös elokuvien maailmaan.

Se, tuleeko Unchartedista vain "äpärälapsi" on edelleen tekijöistä kiinni. Huonoja tai korkeintaan keskinkertaisiahan pelileffat ikävän usein ovat enkä minäkään ihmeitä odota. Potentiaalia vain on, kuten fanileffa osoittaa. Tuskin muutenkaan ainoa fanileffa, joka on parempi kuin jokin virallinen tuotos, mikä kertookin taas ne ikävät faktat: hollywood tuottaa rahan perässä juoksevaa mössöä ja fanit tekevät hommaa intohimosta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus zappah

No jaa, itse koen että Unchartedilla olisi mahdollisuutta olla parempi kuin Indyt, Treasuret ja varsinkin Raiderit. Muita samantyyppisiä leffoja en äkkiseltään osaa edes nimetä, mikä harmittaa. Se kertoo siitä että genressä olisi tilaa ja itse toivotan Unchartedin loistavine hahmoineen tervetulleeksi myös elokuvien maailmaan.

Se, tuleeko Unchartedista vain "äpärälapsi" on edelleen tekijöistä kiinni. Huonoja tai korkeintaan keskinkertaisiahan pelileffat ikävän usein ovat enkä minäkään ihmeitä odota. Potentiaalia vain on, kuten fanileffa osoittaa. Tuskin muutenkaan ainoa fanileffa, joka on parempi kuin jokin virallinen tuotos, mikä kertookin taas ne ikävät faktat: hollywood tuottaa rahan perässä juoksevaa mössöä ja fanit tekevät hommaa intohimosta.

Mario Puzo kirjoitti aikanaan kirjan nimeltä The Godfather. Francis Ford Coppola ohjasi sen pohjalta menestyselokuvan, joka kantaa samaa nimeä. Miltä tuntuisi, jos nyt joku ilmoittaisi kirjoittavansa kirjaa perustuen The Godfather -elokuvaan?

Vertaus ei ihan täysin toimi, koska Uncharted ei ole mikään virallinen Indiana Jones lisenssipeli, mutta tämä kuitenkin varmaan parhaiten summaa sen fiiliksen mikä minulla mahdollisesta Uncharted-leffasta tulee.