Mitä mieltä sinä olet... Red Dead Redemption II:sta? / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Mitä mieltä sinä olet... Red Dead Redemption II:sta?

3.11.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
24
Mitä mieltä sinä olet... Red Dead Redemption II:sta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa pääosaan lukijoiden keskustelun ja mielipiteeet ajankohtaisista peleistä.

Vuonna 2010 ilmestyneen Red Dead Redemptionin jatkoa odotettiin hartaasti. Kun julkistus alkoi tulla ajankohtaiseksi, Rockstar Games otti kaiken irti ennakkohypestä ja kiusoitteli julkistusta pala palalta. Odotukset nousivat kertaheitoilla korkealle alkuperäisen pelin ja Rockstarin maineen takia.

Nyt kun lännensimulaatio on vihdoin julkaistu, pelimedia on ottanut Arthur Morganin seikkailut villissä lännessä vastaan superlatiiveja säästelemättä. Pelin avausviikonloppu nousi myös historian toiseksi menestyneimmäksi.

Rockstarin ensimmäinen varta vasten nykypolvelle rakennettu seikkailu on nostettu sukupolven parhaimmistoon, ja kirjoitushetkellä Red Dead Redemption II:n Metacritic-keskiarvo on 97 pistettä sadasta sekä Xbox Onella että PlayStation 4:llä. 

Nyt, kun innokkaimmat ovat ehtineet viettää villissä lännessä jo viikon päivät, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Onko Red Dead Redemption II hehkutuksensa ansainnut? Onko se sukupolvensa paras peli vai kenties jotakin aivan muuta?

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän menu kuva
menu

Sanotaan sitten kun tulee se PC versio ulos ;)

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Hieno peli, mutta ei ilman ongelmiaan. Liiallinen realismi pilaa monessa kohtaa peli-ilon. Kontrollit ovat uskomattoman tönköt etenkin, jos yrittää pelata ilman vahvaa aim assistia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Loistava. Saisi olla 60 fps ja TAA:n ja checkerboardingin vois heivata helvettiin Pro-versiosta. Peli näyttää perus PS4-asetuksilla paremmalta. Kehotankin korjaukseen asti ajamaan 1080p:nä ja boost modella Prolla. Niin ja HDR pois päältä, koska pelin HDR ei ole oikea HDR, se vain nostaa mustan tasoa ja tekee pelistä "washed out" näköisen.

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska

Huippu peli. Itellä autto noihin tönkköihin controlleihin tähätäämisessä kun laittoi asetuksista Aim/Look deadzonen nollille ja Aim/Look Accelerationin täysille. Sitte säätelee sensitivityä oman maun mukaan. Itsellä deafult. Tuli kyllä yllätyksenä, että haulikolla pystyy irrotteleen raajat ja räjäyttään pään :D

Käyttäjän Shoric kuva
Shoric

Hauska peli. Tosi tönkön tuntuiset kontrollit aluksi mutta kyllä se siitä. Aluksi tuli paljon virheellisiä ampumisia yleisestä poikkeavien kontrollien takia. Tuntuu kyllä että on välillä liiankin realistisen tuntuinen.

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV
Lainaus snaketus

Loistava. Saisi olla 60 fps ja TAA:n ja checkerboardingin vois heivata helvettiin Pro-versiosta. Peli näyttää perus PS4-asetuksilla paremmalta. Kehotankin korjaukseen asti ajamaan 1080p:nä ja boost modella Prolla. Niin ja HDR pois päältä, koska pelin HDR ei ole oikea HDR, se vain nostaa mustan tasoa ja tekee pelistä "washed out" näköisen.

Ei tule ikinä onnistumaan 60fps :D

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa

Todella hyvä. Täyttänyt vuosien odotukset.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill
Lainaus Kornholic

Hieno peli, mutta ei ilman ongelmiaan. Liiallinen realismi pilaa monessa kohtaa peli-ilon. Kontrollit ovat uskomattoman tönköt etenkin, jos yrittää pelata ilman vahvaa aim assistia.

jep! Uskomatonta, että rockstar antoi ton ohjauksen mennä tollasenaan läpi. Varmaan yks paskimmista kontrollituntumista mitä ps4:n aikana nähnyt. Ja yhdyn käärmemieheen, että 60fps olis mahtava. Mutta muuten peli on kyllä imaissut mukaansa ja pelin maailma tuntuu elävältä paikalta, eikä vain kulissilta.
Tekemistä riittää vaikka muille jakaa tutkittavaa riittää yllinkyllin. Ei tämä kympin peli ole, mutta loistavaa peliviihdettä se on. Grafiikalle ja äänimaailmalle täytyy antaa kiitosta. Peli näyttää ja kuulostaa upealle.

Käyttäjän MidderOne kuva
MidderOne

Loistava tarina, vaikkakin tarinassa itselle tuli pieni pettymys kohta yhdessä vaiheessa. Tämä kesti kuitenkin sen verran lyhyen aikaa etten sitä isoksi miinukseksi laske. Todella paljon kaikkea tekemistä ja maaailma tuntuu elävältä. Itselleni ehdoton vuoden peli. Aina tietenkin jotain parannuksiakin voisi olla, mutta mitään isompaa huonoa sanottavaa ei ole. 10/10

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Kopioinpa tämän saman tekstin minkä kirjoitin jo toisaalle pelistä.

Etana tervassa on aika osuva kuvaus pelistä. Peli on kankea, hidas ja raskas pelattava ja pienenkin asian tekemiseen menee pieni ikuisuus. Itselleni se viimeinen niitti pelissä on kuitenkin hevosella ratsastaminen ja kuinka sitä saakelin X:ä (A:a Xboxilla) pitää rämpyttää halutessaan hevosen päästelevän huippuvauhtia. Ymmärrän, että sillä halutaan simuloida hevosen kannustamista, mutta mielestäni pelissä on menty aivan liiallisuuksiin yksityiskohdissa ja kuinka ne menevät jatkuvasti pelattavuuden edelle.

Myös se, että peli haluaa jatkuvasti ja väkisin poistaa aseet käytöstäni on niin veemäistä kuin olla ja voi (ja sitten taas satunnaisesti peli pistää kaikki mahdolliset aseet mukaani ilman mitään järkeä). Muutaman kerran jopa pistoolit ovat vaihtuneet toisiin ja käyttämäni panokset niiden mukana. Ilman hevosta ei voi mennä, koska kaikki kiväärit ovat aina hevosen kyydissä, eikä niitä kivääreitä jumalauta saa pidettyä mukana millään. Joka ikinen kerta ne pitää muistaa ottaa hevosen "varastosta" valikoiden kautta, kun poistut hevosen luota.

Vielä se, että pelissä ei kolmanteen kappaleeseen päästyäni ole vieläkään tapahtunut juuri mitään kiinnostavaa, ei oikein herätä pelihaluja jatkamaan.

Kyllä sieltä kaiken tuskan ja kankeuden seasta ihan hyvä peli paljastuisi, mutta itse en jaksa tapella kankeuden ja hitauden kanssa.

Ehkäpä R* taipuu ja peliin saadaan enemmän järkeä päivitysten myötä, mutta en pidättele hengitystäni sen puolesta.