Microsoft lupailee jättiuutisia kesän E3-messuilla / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Microsoft lupailee jättiuutisia kesän E3-messuilla

15.03.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14

Microsoft on paljastanut jo nyt suunnitelmiaan kesäkuun E3-messujen varalle.

Yhtiö lupailee vuoden merkittävimpiin pelitapahtumiin lukeutuvan E3:n olevan tällä kertaa sen historian merkittävin tilaisuus. Microsoft ei luonnollisesti paljasta vielä yksityiskohtia E3:ssa esiteltävistä peleistä, mutta tiedotteen mukaan luvassa on joukko pelidemoja ja esityksiä Los Angelesin keskustassa sijaitsevassa Microsoft Theaterissa. Microsoftin E3-lehdistötilaisuus järjestetään 10. kesäkuuta, jonka lisäksi Xbox-tarjontaan voi tutustua myös pari päivää myöhemmin käynnistyvillä E3-messuilla Los Angeles Convention Centerissä.

E3-messut järjestetään tänä vuonna 12.-15. kesäkuuta Los Angelesissa.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Oho. Siellähän tulee sitten jotain julkistuksia raudasta tai pelibisneksestä yleensä. Tietty tuskin kukaan yllättyisi siitäkään, että tulisi vain merkittäviä pelijulkistuksia. Markkinointipuhe on aina niin tulkinnanvaraista.

Tai sitten M$ on sopinut jonkin kehitysfirman ostamisesta. Capcom, S-E,... olisi aika kova ja M$:lle portti Japaniin. Tai sitten M$ on ostanut Sonyn PS-osaston... XD

Käyttäjän bioshokkaaja kuva
bioshokkaaja

Jotenkin en näe rautajulkistuksia nyt ajankohtaisina. Tämä One X kelpaa varmaan oikein hyvin joksikin aikaa.

Sen sijaan toivoisin, että siellä julkaistaisiin läjä kiinnostavia pelejä, ehkä jopa jotain yksinoikeuspelejä. Rautapuolihan on kunnossa, pelipuoli ei niin vahvasti.

Tosin, minun kevääni pelastuu jo State of Decay 2:lla.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus JayeizH

Oho. Siellähän tulee sitten jotain julkistuksia raudasta tai pelibisneksestä yleensä. Tietty tuskin kukaan yllättyisi siitäkään, että tulisi vain merkittäviä pelijulkistuksia. Markkinointipuhe on aina niin tulkinnanvaraista.

Tai sitten M$ on sopinut jonkin kehitysfirman ostamisesta. Capcom, S-E,... olisi aika kova ja M$:lle portti Japaniin. Tai sitten M$ on ostanut Sonyn PS-osaston... XD

En usko, että Microsoftilla on enää mitään ambitioita Japanin maaperällä. Sonylla on siellä kotikenttäetu ja kaiken lisäksi Sonykin häviää omaa tietään paahtavalle Nintendolle ja näiden käsikonsoleille 4-1 (3DS myynnit vs. PS4 myynnit) ja Switchillekin 3-1, jos verrataan konsoleiden ensimmäisiä vuosia.

Toisin sanoen, jos Microsoft ei lyö pöytään mullistavaa käsikonsoliuutuutta, en usko, että mitään Japani-keskeistä on tällä kertaa tulossa. Kotikonsolit alkavat olla Japanissa niche-markkinoita. PS4:kin on vasta hädin tuskin ohittanut PS Vitan Japani-myynneissä, kun länsimaissa suhde on seitsemän PS4:ää yhtä Vitaa kohti. Siitä voi laskea kuinka kannattava panostus Japanin konsolimarkkinat ovat tällä hetkellä.

EDIT: Itse asiassa nyt kun asiaa oikein ajattelee, niin käsikonsolijulkistus MS:ltä olisi aika haippia. Tietysti olettaen, että kotiläksyt on tehty ja sieltä tulisi hyvä ja huokea vekotin, jolla voitaisiin haastaa Nintendon ylivalta alalla. Ei mitään mini-kotikonsolia, kuten PS Vita, vaan joku hauska persoonallinen laite á la 3DS.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

En itsekkään näe että sieltä vielä tulisi uutta rautaa ulos, mutta en pitäisi mitenkään mahdottomana, että Microsoft olisi hankkinut jonkun toisen suuren julkaisijan/peliyhtiön omistukseensa, enkä nyt puhu mistään PUGBin kehittäjästä (vaikka senkin ostaminen on mahdollista) vaikka en kyllä myöskään usko niihin EA:n tai Valven ostamishuhuihin.

Sen sijaan tässä taannoin oli huhupuhetta että SEGA:n ja Microsoftin välillä olisi jotain menossa...tuon kaupan kauttahan Microsoft saisi paitsi tietenkin omistuisoikeudet Sonicciin (josko sieltä alkaisi tasaisesti tulla sarjaan laatupelejä?) ja muihin SEGAn omistuksessa oleviin nimikkeisiin, niin myös Creative Assemblyn ja Relicin kaltaisiin studiohin jotka ovat Segan omistuksessa ja molemmat studiothan ovat tunnettuja strategia-peleistään PC:n puolella, sekä molemmilla studiolla on sitten lisäksi ollut jo muutenkin yhteistyötä Microsoftin kanssa, Creative Assembly Halo Wars 2:n kehittäjänä ja Relicillä tällä hetkellä työn alla Age of Empires IV.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Julkistavat jonkun ison julkaisijan oston ja kaikki tulevat viihaamaan niitä sen takia.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Kunpa tulisikin jotain mielenkiintoisia yksinoikeuksia Xboxille, toista se oli vielä ennen. Nykyään Pleikkari on pyyhkinyt lattiaa boxilla ja Mikkisoftan laitteesta on käytännössä tullut turha muussa kuin leffakäytössä. Olisi hienoa myös se, että voisivat olla vuotamatta paljastuksia etukäteen julkisuuteen niin voisi jopa yllättyä niillä E3-messuilla kuten wanhoina hyvinä aikoina.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Jotain uusia pelejä olis kiva saaha.. Tuolla tuo boxi pölyttyy oottaen 1st party pelejä. Mulla perus boxi, niin multarit meny pleikalla.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

No täytyy toivoa ettei mitään mikä tekisi PC:stä suljetumman tai rajoittuneemman alustan. Kehittäjien rohkaiseminen käyttämään suljettuja rajapintoja olisi erittäin harmillinen uutinen. Uusien yksinoikeuspelien jukaisu taitaa nyt olla itsestäänselvää.

*huoh*

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus snaketus

Julkistavat jonkun ison julkaisijan oston ja kaikki tulevat viihaamaan niitä sen takia.

Miksi kaikki? Sehän vaikuttaisi vaan korkeintaan pleikkapoikiin.

Käyttäjän Nollakontrolli kuva
Nollakontrolli

Bad Company 3